Kort och gott blev det....

Varit i Malmö hela dagen idag, träffade min chef och vi drog över till Köpenhamn och käkade gott och vi åker gemensamt ner till Turkiet på Söndag.. Så det blir ingen julafton eller nyår med min familj eller mina vänner och det suger så jävla mycket.. Är inte alls pepp just nu på att åka tillbaks, FAN.
Hade "julafton" för mig idag, tack för alla fina julklappar. Fan vad jag älskar er.
Ida Hall, min bästa vän jag är sååå ledesen att jag inte kommer få säga hejdå till dig, jag önskar dig all lycka i världen nere i Spanien och hoppas att du kommer få det bäst.
Och alla andra, förlåt om jag sviker er nu när jag åker, jobb är jobb och ibland är det för jävligt. Smällar man får ta antar jag. Får iaf träffa Tayfur.
Inte sugen på att skriva, sitter bara och tänker och är ledsen just nu, och imorgon ska det packas och åka till Malmö igen :(

förlåt.


Det går bra nu

Tjaa!
Idag gick jag upp vid 12 faktiskt, så idag har jag inte sovit bort hela dagen känns bra men är sjukt trött just nu.
Har precis duschat, ska snart börja fixa mig lite och sedan dra vidare till jobbet för att jobba en sista gång innan julafton. Imorgon var det tänkt att jag skulle åka till jobbet och festa med dom andra, men tyvärr blir det inte så. Min chef ifrån Turkiet skrev till mig och sa att han fortfarande är i Malmö hos sin familj och vill att jag ska åka ner imorgon och hälsa på över dagen och prata lite om jobbet inför nästa år och självklart gör jag det eftersom jag har saknat min chef när han varit i Sverige och Tunisien i snart 2 månader. Kanske hinner gå till jobbet när jag kommit hem imorgon kväll från Malmö? Isåfall gör jag det. Menmen, imorse när jag låg och käkade frukost och kollade på Andra Avenyn avsnitt så ringde telefonen, först tänkte jag nte svara för jag gillar inte att svara är det inte är nummer jag inte känner igen men det var tur att jag gjorde det. Det var nämligen en kille som ringde om jobb nere i Turkiet och undrade om jag var intresserad, och det ska tydligen vara bra lön och jag får välja om jag vill fortsätta jobba på hotell eller om jag vill jobba på stranden, disco eller restaurang. Just nu står det mellan hotell eller disco, men ska åka till Göteborg och träffa den här killen inom en snar framtid och så ska vi sätta oss ner och kolla igenom alla jobb han har, och om jag hittar något så tar jag såklart det jobbet även om jag tycker om mina chefer jag har grymt mycket just nu!  Men man måste våga sig på nytt för att komma någonstans här i livet och jag är inte rädd för nya utmaningar!

Anyway, nu är det dags för att klä på sig och fixa frillan för att sedan dra vidare till jobbet mellan 16-21.
Först och främst ska jag gå ut och kolla om posten har kommit och hoppas på att min lönespec ska finnas där och min nya beställning ;) Sen ska jag boka biljett till och från Malmö också, får jag inte glömma. Hoppas ni får en lika bra dag som mig.
Puss & Kram!

http://www.youtube.com/watch?v=bW7TiilT4IE&feature=related

bra låt

Ensam och längtar!

Åååh, känner mig ensamt i världen just nu. Är det bara jag som är vaken? Hatar att jag vänt på dygnet, missar all min tid med familjen och vännerna här hemma, jag bara sover... Imorgon ska jag fan gå upp vid halv 12 iallafall! Ska vända tillbaks dygnet igen till det rätta. Har iallafall hunnit med att jobba mellan 16-21 idag, blev inte mycket jobb mest snack och väntetid på jobbet idag, mycket nytt idag men det blir nog bra.
Jag känner mig verkligen ensam nu.. Ida är i Thailand i minst 2 veckor till... Kajsa åkte till Fuertuventura igår.. Mirre åker till Franska Rivieran imorgon.. Någon mer som tänkt lämna mig ensam här i Sverige? :) Buhu...
Och jag saknar ihjäl mig efter Tayfur, trött på att snacka i telefonen och på msn, jag vill känna din närhet nu nu nu!!!
"Baraaa" 22 dagar kvar tills jag får pussa på min turk igen..
Och BARA 7 dagar kvar till julafton nu!! Det betyder alltså 2 veckor kvar till Nyårsafton också.
Blev bjuden på en fest av Tim igår, vill tjejerna vill jag! Annars har vi planerat att boka vipen på Palace på nyår, men nu är ju alla borta så jag vet inte hur vi ska kunnna fixa med det, men eftersom det är vi så löser det sig alltid ;)
Och imorgon är det alltså sista I (L) rNb på bistro, och jag har såklart lovat att komma med visselpipan och liva upp stället, vet att det kommer bli grymt imorgon.
Oj va tjatigt inlägg det här blev...
Kan säga att jag ska byta jobb när jag kommer ner till Turkiet, blir antingen i Alanya, Side eller Antalya. Helst av allt hoppas jag att det blir i Alanya, ska göra så gott jag kan men dom andra alternativen är också grymma :) Men det löser sig alltid och det ska bli sååååå skönt att åka tillbaks, saknar stället som fan. Helt annan värld än vad det är här, den lite smutsiga men billiga,varma,vänliga chill världens skulle man väl kunna kalla det :)
Jag är så glad att jag tog mitt pick och pack och drog, vad hade det annars varit av mig nu? Kan ganska säker säga att det hade varit en lite smått olycklig tjej som fortfarande skulle ha kämpat för fel kille.
Jag ångrar inte mitt val.. Tänk om jag aldrig åkt? Jag hade inte haft all den kunskap jag har idag då, alla nya danser jag har lärt mig, all träning jag har fått, mitt mysiga boende, mina nya kläder och schnyyyyggga skor, ätit så mycket kebab (hehe), värmen och sist men inte minst.. Tack vare mitt val träffade jag min Tayfur :)
Jaha nehe,
Nu tänker jag smyga mig ut i köket för att ta något att äta och kolla på film och förhoppningsvis somnar jag under filmen och slipper ligga vaken till 6 på morgonen :)
Iyi geceler , puss och kram.


Godmorgon!

Godmorgon!
Har precis vaknat hemma i Erikas lägenhet efter en natt med lite sömn men i en underbart skön säng :) Det är nästan så jag skulle kunna säga att den ärskönare än min säng!
Anyway, igår blev det mycket sömn som vanligt, försökte gå upp vid 12 tiden igår men det slutade med att jag gick upp vid 16 tiden och hoppade in i duschen, käkade och begav mig hem till Erika. Blev en mysig kväll/natt framför datan och tvn igår.
Nu sitter jag och väntar på att äggen ska koka klart så vi kan käka frukost sen ska vi bege oss ut i lilla Nybban och kolla lite i affärerna, jag ska förmodligen köpa hårfärg idag också. Stärka den lila färgen lite tänkte jag. Sen bege mig till jobbet vid 16.00 och jobba till 21.00 sen vet man aldrig vad som händer. Har hört att det befinner sig Sthlms folk i stan?
Nåja, ha en bra dag! :)
Puss & Kram

Komiskt

Halli Hallå Halla!
Nu ska jag berätta en grej som jag låg och tänkte på hela natten, somnade vid 8 tiden så ja hela natten låg jag och tänke på allt mellan himel och jord. Har ni tänk på att det finns något komiskt i allt? Tex..

1. Nu är det jule tid och imorgon är det Lucia - men gräset är lika grönt som en varm sommardag.
2. Jag har inga kläder - fast jag köper nya plagg varje vecka och garderoben är överfull.
3. Idag får man öppna lucka 12 - jag har en kalender fast jag är 19 år.
4. Jag har pojkvän - som är 110% troende muslim och jag är nog så långt ifrån muslim man kan komma, dricker alkohol, går i kortkort även om det är 20 minus ute, inte alltid orginal, och när det gäller den sexuella delen så tar vi det en annan dag :)
5. Jag pluggar turkiska just nu - sen när blev jag intresserad av att plugga med tanken på att jag gick ut med 15 ig?
6. Jag gick ut med 15 ig - just det, det gjorde jag! men jag har lyckats bättre än vad tjejerna med toppbetygen har gjort, HAH!
7. Jag har status Upptagen på msn - fast jag inte är ett dugg upptagen, det är nog mest för att man ska slippa msn ljudet.
8. Jag är hemma i Sverige och hälsar på - det roliga är att alla mina vänner åker iväg på semester när jag kommer hem. Ida drar till Thailand i 3 veckor, Kajsa till Fuetuventura, Mirre till Franska rivieran och det är i stortsett dom jag umgås med mest.
9. Ida Hall, min bästa vän - Henne fick jag träffa i ca 2 veckor och nu är hon i Thailand i 3 veckor och lever livet sen kommer hon hem och hinner vara hemma i 1 vecka sen drar vi åt olika håll. Hon drar till Spanien och jobar och jag drar tillbaks till Turkiet, komiskt eller hur?
10. Jag lyssnar på Segertåget - men frågan är vad/vilka är segertåget?

Ajaa.. det var bara 10 av hur många saker som helst jag kan ta som exempel :)
Anyway, jag är som sagt fortfarande sjuk.. så det blir inget jobb eller utgång idag heller.. tråkigt men sant.
Vad ska jag göra idag då? Jag vet inte.. bara ta det lugnt, kolla på film.. Och imorgon ska familjen på julbord, förutom jag då.. Det var visst åldersgräns på barnen och jag är ju över 18 så jag fick inte följa med, shysst... Ska ta mig en varm dusch nu och sen sätta mig i soffan och bara njuta och relaxa och tänka på att mina kollegor i Turkiet jobbar och sliter i 18 timmar om dagen medans jag vilar upp mig för att sedan åter ta min plats som Queen of Kadriye i Januari ;)

Have a nice day! Puss & Kram :)

10 December

Hemma och är sjuk, det är ganska trååååkigt faktiskt.
Tandläkaren vid 08.20 imorse, visst gick det bra förutom att man hade en ung praktikant som satt och glodde mig i käften medans halva mitt ansikte var bedövat (tungan med!). Cyklade hem och kollade på lite tv och vid 11 tiden gick jag och la mig igen och sen har jag sovit ända fram tills 19.00 idag. Hur kan jag sova så mycket? Inte bra.. missar ju all min tid här, den lilla tid som jag har. För idag mina vänner är det inte mer än 29 dagar kvar för mig här i kylan sen bär det av till Turkiet och jag längtar!
Det blir nog att stanna hemma imorgon med från jobbet och sova mig frisk, för på fredag blir det VIP på palace med några från jobbet och Kajsa och Fizan. Egentligen vill jag inte gå ut, men på fredag och nästa onsdag har jag lovar folk att gå ut så det kommer det att bli, men sen ska jag ta det lugnt tills jag ska åka tillbaks.
Och Ida är i Thailand och steker nu.. tänk att jag också skulle varit där nu med henne och Lisa!
Men vet ni vad? Jag tänker inte klaga  för vad är inte en egen lägenhet i Turkiet och 50 grader på sommaren? Underbart :) Men nu ska jag och syrran kolla på Björn Gustavssons film och sen sova!
Eller förresten, tänkte passa på att skriva min önskelista (ifall någon vill ge mig lite presenter) haha ;) Skojar. Mest för att jag inte har något annat att göra.

Min önskelista!
x Laptop, helst en sån liten som finns på jobbet!
x Pengar
x Digitalkamera
x Keeshond (Chippo)

Jaa mina vänner, det var allt :) Puss&Kram!


Halooo!

Tjohej!
Då var det söndag igen och jag vaknade för ca 1 timma sen, det är sjuk vad jag kan sova! Menmen, ska väl snart gå och lägga mig igen om jag ska orka gå upp och jobba vid 16.00 imorgon, haha komiskt.. "Orka gå upp" liksom.
Helgen kortfattat då:
Fredag: Tandläkaren vid 09.20 och jag blödde som fan i käften kan jag ju tillägga, ville börja gråta! Hah.. menmen, ska dit på Onsdag igen och fixa lite. Sen åkte jag hem och gick och la mig och sov till halv 3 då Jenni kom hem till mig och vi började fixa oss inför kvällen och sedan drog vi vidare hem till Kajsa där Ida, Linn, Sofia, Fizan och Ebba och var. Kul hade vi! Sen drog jag, Jenni och Sofia vidare till Sandras 19 års fest och det blev ganska så kortvarigt för min del. Åkte vidare in till stan och mötte upp dom andra brudarna inne på bistrobar, grymt kul!! Fan va vi rockade Fizan ;) Haha.
Sen bar det av hemmåt med bussen och jag har nog aldrig skrattat så mycket på en bussresa förut, Ida Hall du är fan sjuk :D Hahah!!
Lördag: Vaknade vid 16.30, trodde klockan va 10 på morgonen. Gjorde inte så mycket, pluggade turkiska fram till 07.00 imorse och kollade på teletubbies på tvn, haha.
Söndag: Idag vaknade jag vid 18.30, ännu värre! Och nu sitter jag här och ska snart ta mig en varm och lång dusch för jag är lite småsjuk! Sen blir det att sitta framför tvn och datan och proppa i mig massa vitaminer som doktor Rasim sa att är bra ;)
Ha de fint!
Kram


Bra tips!!

I mataffären - låt dig inte lockas!

1 Inse att allt du stoppar i kundvagnen förr eller senare kommer att stoppas in i din eller någon familjemedlems mun.

2 Köp aldrig storpack av chips, läsk, ostbågar, godis och annat skräp. Köp bara det du planerar att konsumera.

3 Tugga tuggummi när du handlar på stormarknader. Då frestas du inte att provsmaka allt som bjuds.


Hemma - sov dig smal

4 Zzzov mycket! För lite sömn stör produktionen av tillväxthormon, och det blir svårare att bränna fett. Då ökar risken

för övervikt.

5 Ät långsamt, tugga varje bit väl. Efter cirka 20 minuter är lilla magen mogen att skicka signaler till hjärnan att du är fulltankad.

6 Ät så att du blir nöjd, inte mätt. Några tuggor mindre varje måltid gör flera kilo mindre kroppsfett på ett år.

7 Du tar förstås alltid bara en portion, eller hur? Påfyllning är förbjudet, hur gott det än smakar.


Matvanor - bli mätt med kryddor!

8 Ät mer kryddstark mat. Satsa på chili, peppar, curry, pepparrot. Undersökningar visar, att ju mer maten smakar, desto snabbare blir vi mätta.

9 Nattätande är fettbildande. Tänk på talesättet: "Ät som en kung till frukost, som en prinsessa till lunch och som en tiggare till middag."

10 Ät mycket mer protein. Kött eller fisk till både lunch och middag. Kroppen gör av med massor av energi för att bryta ned proteinet.

11 Glöm inte fibrerna. Fullkornsrågbröd, fullkornspasta, grova rotsaker. Mer energi krävs för att bearbeta och smälta maten.


Smala köksknep - liten sked, liten portion

12 Använd ogenomskinliga plastbehållare för förvaring i kylskåpet så du inte frestas av en överbliven bit gräddtårta när du bara tänkte plocka fram mjölk till kaffet.

13 Laga fettsnål mat. Mikrovågsugnen är idealisk för ensamhushållet.

14 Kasta ut gamla dåliga stekpannor som bränner ojämnt och kräver mycket fett i botten för att fungera. Skaffa teflon i stället.

15 Tänk på skedtricket. Placera stora skedar att ta med i de kalorifattiga skålarna med till exempel sallad. Och placera små skedar i sås- och efterrättsskålarna.

16 Duka fram desserttallrikar i stället för stora tallrikar. Det gör portionerna mindre.


Kosttillskott - piller och kapslar triggar förbränningen

17 Ät mer fiskolja. Omega-3-fettsyrorna i fiskoljan kan öka din förbränning. Studier visar att fiskoljan får kroppen att använda mer energi.

18 Ät mer kalcium. En studie visar att kalciumtillskott taget under ett år ledde till nästan fem kilos viktminskning. Kalcium förmår fettcellerna att släppa ut mer fett.

19 Ät mer kanel. Ett forskarlag visade att två gram daglig kanel kan ge ökad insulinkänslighet, vilket i sin tur underlättar viktminskning.

20 Ät mer liponsyra. Storsäljare som också påstås öka insulinkänsligheten. Och därmed underlätta fettförbränningen.


I badrummet - se sanningen i vitögat

21 Skaffa dig en stor spegel så att du kan se dig själv i helfigur.

22 Kontrollera att vågen väger rätt, och inte är en glädjevåg.

23 Fixa till ditt badrum så att det blir riktigt mysigt, då vill du tillbringa mera tid där än i köket.


Extra skjuts - höj pulsen

24 Om du aldrig går annars, gå i december. Till och från jobbet, till att börja med. Ju mer och oftare du går, desto mer kan du unna dig av livets goda. Utan att gå upp i vikt.

25 Du som redan tränar, träna mer! Bara 10 procents ökning ger mycket bra betalt. Flera kilo om året!


Partytrick - halvmätta gäster festar bäst

26 Minska energiinnehållet i varmrätten, beställ potatis eller kokt ris i stället för pommes frites eller råstekt potatis.

27 Välj mineralvatten i stället för saft, juice eller öl. Drick vin bara som smakhöjare.

28 Gå aldrig till ett party eller en middag vrålhungrig. Du frestas att äta för mycket.

29 Välj en rätt som kräver lite småpyssel, det tar ned ät-farten. Du blir mätt på färre kalorier.

30 Be om grönsaker i stället för fet sås. Kokt fisk i stället för panerad fisk.



Kolla vilken bra lista jag hittade! Den fick mig verkligen att peppa till, nu blir det fan att sluta slarva med ätandet. Nu ska jag försöka hålla mig från allt gott fram tills nyår och funkar det bra så kommer jag att fortsätta efter nyår. Jag ska följa den här listan väldigt noggrant och imorgon ska jag börja dagen med att GÅ till tandläkaren vid 09.00 eftersom jag har tid där då. Så då blir det en liten promenad på kanske 3 km fram och tillbaks iallafall? Okej, kanske 2 km..
Anyway, dagen som gått så sov jag till 15.00 ungefär sen var det bara att gå upp, klä på sig och sedan sticka till jobebt mellan 16-21.00 och idag gick det hyffsat bra på jobbet förutom att alla blev lite små irriterade där på slutet, men jag hoppas att det inte kommer bli någon ändrig där på lönen! Och nu sitter jag här och kan som vanligt inte sova, jag skulle faktiskt behöva sömn för imorgon är det mycket som står på listan!
Imorgon ska jag äntligen få träffa Jenni igen!!!!!!!!! Hon kommer hem till mig vid 14 tiden och så ska vi välja lite kläder som vi ska ha på oss till kvällen. Sen åker jag in till mina tjejer och först hem till lilla Kajsa för att förkröka lite och sen drar vi alla vidare mot Sandras födelsedagsfest :)
men som sagt, först väntar tandläkaren.............

Saaaakna

åååh jag sitter här och saknar jobbet i Turkiet faktiskt! undra vad dom gör just nu? klockan är ju iofs 03.05 där nu så jag tror faktiskt att alla sover.. eller ja, Deni har väl förmodligen stängt discot och är full och sitter på Beytis kebap och äter fyllemat för att sedan gå hem och sova i några timmar. Undra vad jag hade gjort om jag varit där nu? Jag tror jag vet! Jag hade nog förmodligen gosat med min Tayfur! Jag hade iaf inte sovit vid denna tiden, det har jag inte gjort en endaste gång där nere! Även om jobbet är världens stressigaste jobb så saknar jag det just nu och jag saknar allt där nere! Maten, människorna, värmen, priserna, allt! Min lilla lya med faktiskt! Allt är så relax där nere men ändå sjukt stressigt men det är livet!
ooooooooooch idag då. Sov till ca 13.00 lat som jag är :) Sen var det bara att hoppa in i duschen och sedan fixa mig för att sedan dra till jobbet mellan 16-21.00 och efter det var det meningen att det skulle bli utgång men kände verkligen inte för det ikväll, förlåt men jag sparar mig tills på fredag! Då är det födelsedagsfest för min lilla Sandra som precis fyllt 19 :)
ooooooooh nu vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.. Jag kan inte sova för jag har FORTFARANDE INTE vant mig vid att jag ska sova på natten och det suger faktiskt.
Jag sitter och funderar på vad jag ska göra när jag kommer tillbaks till Turkiet och just nu går mina tankar till att åka till Alanya. Eftersom jag har några dagar ledighet när jag kommer ner så ska jag passa på att åka dit och njuta på den underbara Kleopatrastranden, men denna gången tyvärr inte med min kära vän Mirela. Önskar att du kunde följa med mig och bo med mig gumman!! Jag saknar dig så himla mycket! Som du sa förra veckan på bistro "jag skulle kunna börja gråta", så säger jag nu JAG SKULLE KUNNA BÖRJA GRÅTA, lilla gumman.
Ska nog gå och poppa lite popcorn och sätta mig och koll vidare på Andra Avenyn avsnitt nu.
Puss & Kram


Saknar dig mirre !

Kolla roboten!

http://www.youtube.com/watch?v=_ZxvYhwIvyk

hur långt får världen gå egentligen? skrämmade hur folk kan se n¨ågot positivt i att skapa robotar som liknar människor så grymt mycket. det kanske ligger en sanning i att robotorna kommer ta över världen sen? visst är det skrämmande när man tänker på det? och mer skrämd blir man när man kollar på denna videon!
vad tycker ni, är det något positivt det här med människoliknande robotar?'

förrestens... visste ni att jag vill ha den här? tomten..??...snälla...? :)


1 December

Iyi aksamlar! Guten abent! Good Evening. God kväll!

Tillbaks på jobbet idag då. Gick väl sådär, sålde iallafall bättre än vad jag gjorde i fredags och det är ju iallafall positivt men jag hoppas att vi kommer göra något åt lönen snart. Inte för att det rör mig så mycket, detta är ju som sagt bara ett "glidjobb" för mig, för att jag ska ha något att göra under dagarna när jag är här hemma och hälsar på och samtidigt tjäna lite pengar som jag sedan kan shoppa för i Turkiet :) Tråkigt nog var det Idas sista dag på jobbet idag.. på lördag drar hon till Thailand, och jag skulle ju faktiskt från första början ha hängt med henne dit, och nu ångrar jag att jag inte gjorde det! 3 veckor i Thailand hade ju varit ganska så gutt, saknar fan Thailand! Sen kommer hon hem på nyår och sen efter en veckan flyttar hon till Spanien och jobbar och jag drar tillbaks till Turkiet. Det var ju mycket vi fick träffas, haha.
Nej men våran tid kommer väl senare i live igen, vi har ju alltid varandra. Och Kajsa drar till Fuertuventura i 2 veckor. När ska jag få träffa mina två små snutteänglar egentligen?! Haha..
Och idag fyller Sandra Sjöberg 19 år, stort grattis till dig gumman!! Hoppas du får en underbar födelsedag och fina presenter =) Vi ses ju på fredag på din födelsedagsfest, längtar! :)
Jaja,
Nu ska jag inte göra någonting, bara sitta här och lata mig som en riktigt datanörd med coca cola och choklad, onyttigt jag vet. Men senare blir det natten lång med muskeltränaren, i like!
Fick även en choklad julkalender av mamma idag, alltid. Hur gammal jag än blir så kan jag lova att hon alltid kommer ge mig en julkalender, haha.

Puss&Kram

RSS 2.0