ask - i virane


första och bästa låten jag lärde mig på turkiska. kärlek ♥

Dagisnivå här i huset

emma om Julkort med posten!:
pratar du turkiska eller svenska med belma? eller både och? :)

Svar: När jag är ensam med Belma så pratar jag bara svenska med henne. När Tayfur är hemma blir det oftast att jag säger massa saker till Belma på turkiska men jag försöker hålla mig till svenskan för det mesta.


Dom senaste dagarna har varit ungefär lika "händelserika" som alla andra dagar, därför uppdaterar jag inte så mycket.
Vi har lämnat in våran dator igen eftersom vi inte kunde lösa internet problemet så den befinner sig i Istanbul just nu. Och jag använder tysk-grannens dator så länge.
Vi har inte gjort något speciellt i dagarna. Hyres gubben har som vanligt jävlats med oss. Han måste vara så sjukt rastlös. För några dagar sen stog jag i duschen då vi äntligen hade varmvatten igen, efter fyra dagar utan varmvatten. Jag står i duschen, har precis haft i balsam i håret och tvålat in hela kroppen. Tayfur öppnar dörren och frågar om det finns varmvatten och jag säger Ja det är jätte skönt!. Precis då slutar vattnet att rinna ur slangen och jag testar att sätta på det, rinner inte.. Jag ropar på Tayfur och säger att varmvattnet är slut eller att något har hänt och ber honom springa ner till gubben och fråga honom vad som hänt. Gubben säger att varmvatten saken är sönder och det ska komma folk och fixa den imorgon. Tayfur får koka varmvatten och stå och hälla över mig.
Dagen där på börjar bra tills gubben plingar på dörrklockan och ska kolla något här inne och inne hos grannarna. Gubben blir som vanligt irriterad och nr Tayfur ifrågasätter saker eller säger emot så blir gubben ännu mer irriterad och Tayfur frågar om varmvattnet är lagat för Belma ska bada (en lögn då hon inte alls skulle bada utan vi ville duscha). Gubben säger att det inte är sönder utan att det var han som stängde av det igår när han märkte att någon duschade. Hans fru behövde närmligen varmvatten för hon ville duscha. Vi använder tydligen allt varmvatten enligt dom. Dock har ju vi varmvatten lika ofta som dom har det så det är jävligt lustig. Dom senaste dagarna har bara jävlats med oss här i huset. Igår blev Kadir så arg att han tog ett snack med gubbfan och det resulterade i att jag idag fick höra av Louise att vi svenskor i huset är smutsiga av oss.
Just nu är gubben i lägenheten ovanför oss och håller på och bankar med något, såhär vid 21 tiden. Ni ska bara veta hur jävlig han är och det är verkligen dagis nivå här i huset ska ni veta.

Imorgon är det nyår och jag vet inte riktigt vad vi har för planer förutom att vi ska äta god mat och se på fyrverkerier vid tolv slaget.
Nu ska Belma nattas, envis bebis dom senaste dagarna. Gubben som smittat av sig kanske...

2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Blev mamma :) Testade parasailing för första och sista gången :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
- Jag hade nog inget vad jag kan minnas.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Ja igår, Janine och Gökalp fick en dotter. Sen vet jag massor som fick barn i år men som jag dock inte känner. Vet även några som ska få barn i början på nästa år :)

4. Dog någon som stod dig nära?
- Ja. Min gammelmormor Alice.

5. Vilka länder besökte du?
- Sverige, Norge, Turkiet.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
- Pool med vatten i, mer pengar, träning och jobb.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
- 31 Maj. Belmas födelsedatum.

8. Vad var din största framgång 2010?
- Ännu mer ansvarsfull.

9. Största misstaget?
- Ge en viss människa flera chanser men det slutade bra och nu slipper jag se dig igen.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- Var sjuk för ungefär 2 månader sen, riktigt sjuk i tre dagar annars har jag varit ganska frisk förutom att jag mådde ganska "jobbigt" efter kejsarsnittet ett tag.

11. Bästa köpet?
- Soffan

12. Vad spenderade du mest pengar på?
- JAG spenderar mest pengar på kläder och inredningssaker, eftersom jag inte har någon inkomst så får jag pengar av Tayfur till det, annars spenderar vi mest pengar på allt som har med lägenheten att göra.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
- När Tayfur bytte jobb, Belma kom till världen. Alla som kom och hälsade på mig i våras och sommras.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
- Wakka Wakka och Only Girl (in the world). Bodrum.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Bådeoch..

16. Vad önskar du att du gjort mer?
- Tänkt på min hälsa efter graviditeten. Stressat mindre.

18. Hur tillbringade du julen?
- Här hemma hos oss i Turkiet och det var inte mycket till jul

19. Blev du kär i år?
- Jag var redan kär :)


20. Hur många one night stands?
- Zero

21. Favoritprogram på TV?
- Arka Siradakiler

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av 2010?
- Ja nästan, gillar verkligen inte den personen!

23. Bästa boken du läste 2010?
- Gömda av Liza Marklund

24. Största musikaliska upptäckten?
- Bruno M


25. Något du önskade dig och fick?
- Tvättmaskin

26. Något du önskade dig men inte fick?
- 1 miljon.... he he he

27. Årets bästa film?
- Vet inte...

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
- Firade den här i Side med mormor, Emma och moster Kicki. Vi gick på restaurang och hade det jätte mysigt och jag var höggravid.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Om poolen hade varit fylld med vatten under varmaste perioden typ....

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Hej-jag-är-nybliven-mamma-och-orkar-inte-bry-mig stilen oftast men min stil (när jag orkar fixa mig) är ganska blandad, stil sen vissa dagar - trashig andra dagen. Rockigt äger.

31. Vad fick dig att må bra?
- Sommaren, Belma och Tayfur, alla släktingar som kom hit till mig.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Behöver ingen kändis ;)

33. Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
- Kan inte riktigt förstå SD och vafan dom gör i riksdagen men annars är jag inte speciellt intresserad av politik.

34. Vem saknade du?
- Min familj och mina fina vänner i Sverige.

35. De bästa nya människorna du träffade?
- Ingen, har redan dom bästa.

36. En värdefull läxa du lärt dig i år?
- Lita inte på någon bara för den pratar snällt, andra sekunden visar det sig att du hade fel. Blää.

37. Citera en sångtext som summerar ditt år?
Life taste good Coca Cola.. Haha skojar.. Hmm.. Vet ej. Mitt år har varit en intressant och växlande år bland skratt och tårar men har mått superbra för det mesta. Dock en stor hemlängtat efter Sverige.


Julkort med posten!

Idag fick jag ett brev med posten. I kuveret låg världens gulligaste julkort från min underbara mormor. Blev så glad och längtar så mycket tills jag får krama om henne!
Mamma hade även fått tillbaks paketet som varit ute på vift i snart två månader. Vi trodde att hoppet var ute om att få tillbaks det eftersom mamma inte fick tillbaks förra paketet som också inte kom fram till oss, men hon fick tillbaks detta paketet och det blev jag väldigt glad över. Tyckte synd om mamma som köpt massa saker och skulle skicka till oss, lilla mammsen.

Annars då.. Har bakat kladdkaka idag som blev jättegod. Har massor kvar som ska ätas upp ikväll när busungen har somnat. Hon sa förresten Baba (pappa på turkiska) för första gången idag. Dock var det nog omedvetet men det var ett klart BABA hon fick ur sig, gumman min :) Påtal om Baba så ringer käresta svärfarsan 10 ggr om dagen och tjatat på att vi ska komma dit....igen... Det kommer inte hända på vääääääldigt länge. Har varit där två gånger inom loppet av fyra månader, rekord. Ganska trött på tjaten om att vi aldrig kommer dit...

Igår kväll bjöd vi grannarna på middag och sen spelade vi OKEY resten av kvällen. Vi svenskor vann såklart. Vad annars?

Problem med datorn

Vi fick tillbaks våran dator för några dagar sen. Nya tangenter, nytt virusprogram, helt nyinstallerad helt enkelt. Dock funkar det inte att gå in på internet. Vi har internet på själva datorn men när jag ska klicka mig in på Internet Explorer. Det funkar inte även om fast vi är uppkopplade till internet. Jag använder Internet Explorer på den här datorn och är uppkopplad till samma nätvärk som på min egna dator. Någon som vet vad felet kan vara?

Idag har varit en fin dag. Belma som hela natten så jag vaknade vid 8 tiden och undrade om något var fel. Satt mig sakta upp och tittade bort mot Belmas säng, men där låg hon och sussade så sött så jag la mig ner och fortsatte sova tills hon vaknade runt 10 tiden. Vi tog en promenad nere på strandvägen och gick förbi Kadir, sen gick vi hem igen. Nu lagar Tayfur mat och ikväll väntar min favorit serie! Bra kväll :)

Lördags marknad

en annan turkfru om GOD JUL:
hej jag och min karl ska snart åka till ankara skulle du möjligtvis kunna avslöja vart outlet centret låg eller hur man kan hitta dit? skulle vara super snällt

Svar: Hej! Nu är det så att mitt lokalsinne är lika med noll och Ankara stort som jag vet inte vad. Outletet (som är ganska litet) ligger i Kizilay, du kan ta tunnelbanan till Kizilay direkt från busscentralen ifall ni ska åka buss till Ankara. Ni ska iallafall ta er till Kizilay. Outletet ligger mitt emot Türkiye Belediye Başkanlari Konuk Evi. Det är den bästa vägbeskrivningen jag kan ge dig då jag endast varit i Ankara 2 ggr. Hoppas ni hittar :)



Juldagen, en vanlig dag för mig i år. Hade jag varit hemma i Sverige hade det varit andra planer än att kolla på Turkiska Talang ikväll, men det blir partajande när jag kommer hem om några veckor. MED MIN SYSTER. fast det vet hon inte om själv. Eftersom mina närmsta vänner har tagit sitt pick och pack och flyttat till Norge (oslo) för ett tag sen så finns det inte mångra andra kvar som jag brukade festa med när jag bodde hemma. Några finns det och dom längtar jag så efter att få ha kul med! Men hoppas att vi hinner komma hem tills Kajsa har kommit hem från Thailand så jag får träffa min bästa. Och jaaa, jag vill också åka till Thailand igen!! Vill och ska, någon gång igen.

Idag har jag städat och skrubbat badrummet. Vid två tiden frågade Tayfur och jag ville gå till lördags marknaden vid moskeen och det ville jag såklart så vi promenerade dit. Köpte massa grönsaker och frukt. Sen blev det en sväng in på affären och köpa nödvändiga saker som chips till kvällen...
Nu har Tayfur precis lagat mat och vi inväntar Ali som också ska äta här ikväll. Hans fru och dotter från Tyskland skulle ha kommit idag men alla flyg är inställda. Som mamma sa igår: Det är många som får fira jul på tåg, bussar och flyg i år.

Ikväll väntar som sagt Talang och massa onyttigt.

GOD JUL

Önskar alla mina nära och kära en riktigt God Jul, ni övriga med ofcourse!

Belma har precis öppnat sina julklappar och lilla julgranen lyser för fullt.
Hon var mer intresserad av inslagspappret än julklapparna men nu är "julfirandet" över och synd nog; SKÖNT.
Inte julstämning för ett öre här, inte ens inne pa Sali Pazari idag fast dom hade fatt in hur mycker julsaker som helst.
Jag har iallafall förlängt mitt visum. Ni är ute med julklapparna i sista minuten, jag med visum..

 Kom hem inatt vid tre tiden fran Ankara. Sa j*vla skönt att ha det gjort nu. Nu är det bara att vänta 2-4 veckor tills dom ringer och vi kan hämta ut passet. Längtar. Med oss hem fick vi ocksa lite visums papper till Tayfur och vi tog reda pa vad som behövdes för pass idag när vi ända var pa polis stationen. Kan dock inte berätta när vi ska aka gemensat till Sverige eftersom det finns en person som absolut inte far veta ;) Suprise! Och nej, det är inte nu i januari han ska följa med.

Hittade dessutom ett svenskt outlet center i Ankara med bara kläder fran h&m, vero moda och gina tricot. Prislapparna fran Sverige satt kvar, vilket var nästan tre ggr sa dyrt pa vissa plagg. En tröja fran Gina. Svenskt pris: 399 kr. Turkist pris: 25 lira (125 kr ungefär). Köpte med mig en julklapp till min minsta syster Louise :) Köpte även en  julklapp till syster Emma idag :)

Nu ska jag snuffsa pa min lilla juliga Belma som är sa röd och fin idag!


Ikväll

sätter vi oss pa bussen till Ankara. 23.45  rullar vi mot huvudstaden.

Solen skiner och vi har fönster och dörrar öppna, utan att frysa. Vi ska snart ga ut en sväng i det härliga vädret. Behöver röra pa oss och fa frisk luft om vi ska sitta pa en buss i 8 timmar. Eller ja, det blir ju 16 timmar för vi ska ju hem sen igen.
Skönt är det att vi aker över natten. Nagot som vi inte far glömma idag är att ga till apoteket och köpa krämen till Belmas tänder ifall det skulle bli kris pa bussen. Dock har hon sovit ganska sa bra dom senaste nätterna, men man vet aldrig.
Själv har jag ont i halsen, vaknade inatt och hade ont. Minns förra vintern att jag hade ont o halsen varje natt, sen gick det över unde dagen och kom tillbaks pa natten.

Har stressiga dagar framför oss nu. Onsdag-Torsdag: Ankara. Fredag: INTE GLÖMMA att fixa mitt visum. Och det är julafton... Later kanske inte alls stressigt men jag har som sagt ingen aning om hur vi ska göra med julen. Och mitt visum far vi inte glömma att förlänga. Har ingen lust att ga över tiden, eller hur man ska säga. Och Belmas pass hoppas jag att vi verkligen far inom tre veckor, som dom sa i telefonen och jag hoppas och tror att det kommer skickas till polisstationen i Manavgat. Har ingen lust att sitta och vänta pa ett pass över posten da vi inte ens fick sammordningsnummret hemskickat..

Jaja, skönt ska det bli att ha sista Ankara resan överstökad pa ett bra tag. Och jag längtar oerhört mycket tills jag och Belma landar pa Svensk mark. Har inte bestämt hur länge vi ska stanna i Sverige eftersom jag även ska jobba lite grann.

Nu ska vi ut pa en liten promenix, ska försöka hitta en vettig lekpark här i närheten. Ha en fin dag!

Enough

Ja, sitter och väntar på att filmen Enough med J.Lo ska börja. Tycker den är såå bra. Ni som inte sett den, se den!
Kör ACn på 32 grader varmt men fryser ändå. Undrar hur det ska gå när man är ä Sverige, speciellt när man är i dalarna. 29 minus hade dom idag, fy. Minns förra vinter hur kallt det var när jag var där uppe. Speciellt när Anna, Tobbe och Andreas skulle skjutsa mig til flygplatsen i Oslo fem på morgonen. Jag minns inte om det var 35 eller 40 minus ute men det gjorde iallafall ont och andas utomhus.

Internet är inte riktigt som det ska här i huset så jag hinner aldrig uppdatera bloggen eftersom internet slutar fungera hela tiden, men nu verkar det funka skapligt iallafall. Eftersom jag har blivit beroende av Akvariumet (My Fishbowl) på facebook så skyndar jag mig in och matar mina fiskar och rengör akvariumet och plockar upp alla värdefulla pärlor, haha.

Har äntligen pratat med ambassaden i Ankara och vi har tid hos dom på torsdag kl 14.00 ang Belmas pass. Så imorgon natt sätter vi oss på bussen mot Ankara för sista gången på väääääldigt lääänge. Ser inte fram emot bussresa men det ska bli så skönt att ha det överstökat sen.

Nu ska jag mysa med min snygging, han tog sig tid att fixa håret idag och det var inte igår har gjorde det. MMMM säger jag bara ;) Love Last Forever ;) Och ännu längre om han alltid fixade håret.
(hoppas ni fattar att jag skojaaaaaaaa)

Tjo på er i kylan

Belma har lärt sig att SKRIKA!

Godmorgon. Ja, jag vaknade vid 10 tiden idag, Belma var snäll och ville tydligen sova lite längre idag. Gör inte mig ngt alls :) Och igar kväll somnade hon iallafall vid 20 tiden, kan ju berätta att det var underbart att fa en lugn kväll efter flera kvällar av raseri utbrott och skrik och grat fran hennes sida.
Nu ligger hon här bredväd mig i soffan och skriker och skrattar och sprattlar med sina sma tjockis ben. Hon har nyss vält omkull papperskorgen...

Idag regnar det igen, dock inte sa mycket. Skulle vara skönt med en dusch men tvivlar pa att vi har tillräckligt med varmvatten idag..
Ska ringa till ambassaden eftersom dom verkar skita i mitt mail som jag skickade flr snart en vecka sedan. Hoppas dom svarar i telefonen denna ggn. Sist försökte jag ringa dom i över 2 timmar utan svar, och det var pa telefontiden jag ringde ocksa.
Sen ska jag ga till apotheket och köpa tand-kräm, ingen tandkräm man borstar tänderna med utan för lillans onda spöken i munnen. Tack Jessica för tipsert! Och tipsen om mitt eget lilla julbord :)

Igar kom Ali hit och fikade lite pa kvällen. Jag bjöd pa Tavuk Gögsü, en god efterrätt/till fika. Dock var det flrsta gangen jag gjorde det sa jag hällde bara upp allt i en skal istället för att halla pa och mixtra :P
Han tjej och dotter, som är 6 manader äldre än Belma kommer hem fran Tyskland pa juldagen och da ska vi ses igen. Även om hon varken kan engelska eller turkiska sa tycker jag att vi pratar bra med varandra för jag kan ju en hel del tyska och hon förstar alltid sa bra :)

Nu skriker Belma för fullt sa jag ska ta och leka lite med henne innan det är dags för frukost.


Jul, jul... jävla jul.

idag är det mulet väder igen, med lite regnskurar ibland. har haft 2 riktigt härliga soliga dagar dom senaste dagarna. och varmvatten har vi haft och hoppas att vi fortfarande har det för jag tänkte duscha snart. skillnad mot hela kalmar som inte hade nagot vatten över huvudtaget igar, inte ens till att spola toaletten, skadeglädje :P

fjärde advent och sa langt ifran julstämning som man kan komma. jag skulle ha suttit där hemma pa lilla öland och ätit mammas goda lussebullar med fyra tända ljus idag, men icke..
ingen av er kan nog fatta hur otroligt trakigt det ska bli att "fira" jul här i turkiet.
1. jag kommer inte fa nagra julklappar pa självaste julafton (egoist, javisst.)
2. jag kommer inte kunna klä upp mig i en ny fin klanning som man alltid far pa morgonen i paket av mamma.
3. inget julbord.
4. ingen tomte
5. ingen kalle anka
..... bara jag och turkarna. och sa lilla belma saklart. tur är väl anda att hon inte kommer fatta innebörden av julen än. klart hon ska fa paket här ä turkiet med men det är ända inte samma sak som att öppna en julklapp där julen firas pa riktigt.
men o andra sidan sa far jag tänka pa det positiva som att det här blir absolut SISTA gangen jag firar jul i turkiet och att nästa jul är belma lite större och kommer tycka det är spännande och kul med jul. och förhoppningsvis är tayfur ocksa med oss.

nog prat om julen.

sämsta uppdatering jag vet. men eftersom jag inte sitter pa min dator sa vill jag inte spara massa bilder och lägga upp här och varat internet gar och kommer lite när det vill.
när min dator är tillbaks ska jag bli bättre med bilder och fortsätta min 30 dagar med bloggen lista.

har inget speciellt för mig idag. precis käkat. ska lära louise hur man lagar kurufasylie senare idag. och ikväll väntar  min favorit serie. thats it.


Virus

Min dator har fatt 35485739 virus sa vi lämnade in den igar, eller tayfur gjorde. jag, louise och belma akte till sali pazari och shoppade. fick med mig ett par nya jeansleggings, värmeljus, lösögonfransar, och underkläder och garn. ska sticka mössor till belma tänkte jag.
sag en overall till belma som jag hemskt gärna vill ha. ska inskaffa den innan vi aker till sverige.
sen gick vi in pa min absoluta klädesbutik i manavgat och jag ville nog köpa minst 20 plagg iallafall men no money no honey som sagt.

vi hade ju som sagt tänkt aka till ankara igar och skriva under dom sista papprerna för passet. mailade dom för 3 dagar sen angande vilka papper jag skulle ha med, inget svar. ringer, inget svar eller telefonsvarare.

sen tänkte jag förklara för er som bara tjatar att man ska komma till sverige, som inte riktigt har förstatt det har med att fixa pass utomlands.

1. innan du kan fixa ett pass maste barnet vara registrerad i sverige och ha dom fyra sista siffrorna i person nummret. har barnet ej det maste man aka första gangen till ambassaden för enbart det.

2. när du har fatt sammordningsnummret, dom fyra sista siffrorna da kan du komma till ambassaden igen för att skriva under papper angaende pass.

sa första gangen vi akte dit akte vi endast för att registrera henne som svensk medborgare sa vi kunde fa hennes fyra sista siffror. den gangen hade ingenting med passet att göra. har man inga fyra sista siffror kan man glömma pass. alla har inte riktigt förstatt det och ja, jag tycker det är jobbigt när ungefär alla tjatat varje dag att man ska skynda sig att komma hem. jag kan inte göra sa mycket innan jag har belmas pass i min hand. även om jag skulle vilja vara i sverige just nu... jag vill absolut inte fira jul här i turkiet, men tyvärr maste jag det i ar. andra och sista gangen jag gör det.

åh varé blåser i träa idaa!

Hej anonym!
ja jag tycker att man kan baka lussebullar efter Lucian, men efter december? njaee, jag vet inte. Lussebullar är en jultradition för mig och för många andra tror jag. Jag skulle tex. inte kunna baka lussebullar i juli. Nu vet du det :)


Jag vet inte vad som är värst; Ni som sitter i ett minusgradigt Sverige fullt av massa snö eller jag som sitter i ett stormigt (då men jag verkligen stormigt) Side där elen går varannan minut och varmvatten i duschen är något man kan glömma när solen inte är framme. Välj själva.

İnatt har vi haft världens storm och åskoväder, det är fortfarande storm så rutorna nästan blåser sönder. Det åskar och regnar till och från. Än så länge har vi elen kvar iallafall men jag kan nog ganska säkert säga att vi kommer få strömavbrott flera gånger idag. Nu har vi inte haft varmvatten på snart en veckas tid. Jo, jag har duschat. İ KALLT VATTEN. Jag bara längtar efter en lång varm dusch, men det ser väldigt mörkt ut och jag får nog vänta i några dagar till.
Jag skyndade mig att slänga i en tvätt i maskinen och nu har jag hängt upp allt här inne och Belma tycker det är jätte kul. Gåstolen går i 110 km/h mellan gardinerna-soporna-tvättstället. Strykbrädan är också rolig och den försöker hon med all sin kraft välta omkull men det går inte riktigt så det slutar alltid med att hon blir arg, som nu.
Ja vad ska vi göra idag då? Vara inne... Finns İNGET att göra på den här tråkiga orten förutom att be till någon att fönstrena inte ska blåsa sönder och att vi får ha elen kvar.

İgår fick Louise agera barnvakt i en timma då jag och Tayfur åkte till Migros för att handla lite. Dom hade en hel del juldekorationer men konstigt nog så köpte jag ingenting förutom massor med mat till Belma och sen lite annat gott till oss.

Belma är som ett åskmoln här om kvällarna och igår tog vi oss även en promenad till BVC här i Side eftersom vi blev tillsagda sist vi var på BVC i Manavgat att vi skulle gå till BVC i Side om det var några problem osv. Vi gick dit och vi var där först av alla men som vanligt så fick vi komma in sist av alla. har en känsla av att det beror på att jag inte är turk för alla kollar alltid på mig, personalen medü dom såg tydligt och klart att vi var där först men tog oss sist, turkj*vlar. İallafall, vi fick komma in och det var nog det mest korkade besöket någonsin. Där kan man snacka om att slösa tid på ingenting när vi satt och väntade i en timma. Vi kommer in, det sitter en kvinna och en man vid ett varsitt bord. Kvinnan frågar efter Belmas İD-kort och det får hon. Mannen frågar oss vad detär för problem. Tayfur berättar att vi tror att det är tänderna som spökar för hon har inte sovit om nätterna i flera dagar nu, biter på precis allt och är allmänt gnälligt och vill vara med oss precis hela tiden. Doktorn säger ''Och? mer?'' Nej inget mer säger vi, förutom att vi undrar fall det finns några tabletter eller något annat som kanske lindrar smärtan lite grann. Han ler och kollar lite på Belma. Sen säger han att hon har ont i magen för tänder får ett barn inte förrens efter dom har fyllt ett år. Kansker stämmer i vissa fall och visst, Belma har inte fått någon tand än men man kan se under tandköttet att det är påväg, tillochmed jag kan se det! Nej men hon har ont i magen om kvällarna och behöver tabletter som ska skjutas in i rumpan på henne om kvällarna.

Belma har haft ont i magen när hon var mindre och en mamma borde väl ändå veta när ens barn har ont i magen och som Belma beter sig om kvällarna så är det något helt annat än ont i magen. BVC i Side? Forget it. Tayfur trodde inte ens att han var någon som egentligen jobbade på BVC utan bara hade gått in i det rummet och satt sig för att kvinnans medarbetare kanske var på lunch eller ledig just den dagen. Och det är inte helt omöjligt här att dom gör så. På Bilgis sjukhus får man ju inte ens gå till barndoktorn utan att boka tid. Dumma j*vlar.

Nu ska jag koka te och ställa fram frukost medans vi har el. Ha en bra dag.


Dag 03 – Mina föräldrar

kan börja att berätta att mina föräldrar är inte tillsammans och separerade när jag var väldigt liten.

Min mamma är bäst, såklart! Hon hjälper mig alltid när jag behöver något och jag får oftast precis vad/det jag vill av henne. Hon är en snäll person och har alltid rättat mina fel, tex. en gång när jag skulle träffa min förra pojkvän första gången i gbg men jag sa till henne att jag skulle till en tjejkompis i göteborg över sportlovet (tror jag) men åkte hem till honom och jag hade aldrig träffat honom İRL innan. Hon har lärt mig att man inte ska ljuga, även om jag hatar folk som ljuger så har även jag gjort det en gång i tiden.
Hon kom till mig när jag behövde hjälp med Belma som mest, då jag var som tröttast efter kejsarsnitt och graviditet i 9 månader, hon hjälpte mig med allt och lärde mig massa bra saker om bebisar.
Min mamma, min vägledare här i livet, även om hon kanske inte tror det då jag nästan aldrig var hemma under gymnasietiden :P jag älskar och saknar henne, längtar tills vi ses igen, snart! ♥

Min pappa har jag nästan aldrig bott eller levt med. När mamma och pappa bodde i samma by uppe i dalarna var vi hos honom varannan vecka. Han bor just nu i dalarna med sin fru från Filipinerna, jobbar på psyke, gillar fotboll.

Sen har jag min andra pappa, Fredrik. Han har jag nästan levt med hela mitt liv och har har alltid varit som en pappa även om jag aldrig har kallat honom pappa så är han som en pappa för mig. Han var den som köpte mobiler, cyklar, tog med mig på speedway (älskade speedway när jag var mindre och bodde i dalarna) och allt annat som en pappa gör. Han har varit arg på mig, precis som min mamma, han har lärt mig vad som är rätt och vad som är fel. Första gången jag kom hem full (eller ja, första gången dom kom på mig) var det han som jag sa förlåt till, förlåt vet jag inte varför jag sa men det var väl dumt att ljuga :P
Saknar honom!


Dag 02 – Mina favoritsaker

Min lilla dator, utan den hade jag nog haft väääldigt tråkigt nu på vintern och det är ju här jag kan prata med alla hemma i Sverige istället för att ringa dyra samtal till varandra.

Tvättmaskinen, varför? Jo jag älskar av någon konstig anledning att tvätta :P

Skor, jag har hur mycket skor som helst. Mest higheels och ja, det blir väl kanske inte att jag använder dom allt för ofta nu för tiden men det räcker med att titta på dom och jag skulle kunna köpa 100 par till för att bara ha.




Roliga favoritsaker va? Var ju tvungen att komma på något för när jag tänker efter så har jag egentligen ingen jätte speciell favorit sak.


30 dagar med bloggen. Dag 01 – Presentera mig själv

Nu ska även jag ta utmaningen 30 dagar med bloggen som är så populär i ''bloggvärlden''. Kanske borde ha börjat den 1 december men skit samma, bättre sen än aldrig ;) Så nu kör vi!



Det är inte alltid lätt att veta vem man är. Man kan vara en sort hemma, en på stan, en hos mormor osv osv, men så är inte fallet, inte hos mig iallafall.
Mitt fullständiga namn är Emma Sandra Kristina Johansson (eller? hehe) Skojar.
Jag älskar att skämta och dra ''dåliga skämt'' som det kallas fast jag själv tycker dom är väldigt roliga.
Jag skäms ALDRİG. Okej, om man sitter på toan och gör nummer två och någon skulle öppna dörren skulle jag förmodligen sjunka genom jorden även fast alla skiter, ni fattar.
Jag säger alltid vad jag tycker. Jag tål inte fjäskande människor och jag näst intill hatar falskhet och fega människor. Med fega menar jag er där ute som inte vågar stå för era egna åsikter.
Jag älskar att dansa, det var mitt liv, mitt allt, innan jag flyttade till Turkiet och jag saknar dansen så otroligt mycket men jag kommer tillbaks.
Jag är ett städ freak och hatar när det ligger skit på golvet eller kuddarna i soffan ligger helt snett osv. Jag har badrums (speciellt toalett) fobi, därav förklaring till min psykiska badrums skrubbning, men jag älskar att stå i duschen i flera timmar.
Jag älskar språk, kultur och religion även om man inte kan tro det. Jag var nog Sveriges kassaste elev 2008 men är stolt att jag tog studenten även om jag minns kanske 5% av dagen.
Jag har ett ganska oförståerligt temprament ibland, blir ganska lätt irriterad och lika fort glad igen.
Människor kan uppfatta mig som en livsnjutare eller som en jag-gör-det-imorgon person men jag har alltid läget under kontroll och älskar början på vuxen livet.
Fast klart jag njuter av livet, man lever bara en gång ;)


Har varit internetlös

Har varit internetlös i två dagar därav ingen uppdatering osv. Vet dock inte varför men kan nog bero på att det åskade ganska mycket i förrgår och kaanske att blixten slog ner eller ngt i den stilen. Anywaay, det är iallafall fixat nu.

İnte mycket har hänt, det har regnat och åskat till och från dom senaste dagarna så vi har bara varit hemma. Jag och Louise hade en riktig lat dag här hemma hos oss igår. Kollade på The Day After Tomorrow också.
İdag har vi haft skapligt fint väder med kylan har verkligen kommit. Precis som den riktiga hettan, över en natt. İnnan har det väl varit kallt om nätterna och man har inte frusit om dagarna men nu fryser jag hela tiden och vi har kört ACn konstant i två dagar. Tagit fram Belmas nya kudde och duntäcke har vi också gjort, synd bara att hon vägrar somna om kvällarna.. Hon ligger just nu bredvid mig här i soffan och kollar på tv, How To Loose A Guy İn 10 Days visas just nu. Tayfur har precis lagat mat men jag har så ont i magen så jag skabara dricka massa ayran. Jag tål verkligen inte kyla, får ont precis överallt, speciellt ont får jag i magen varenda j*vla dag :( Tyck synd om mig, jag har ont och jag får inte äta lussebullar på självaste Lucia dagen!


Såhär ser det ut hemma hos oss just nu, Belma inviger sin nya kudde och täcke som hon fick av sin farmor och farfar i present när hon föddes, dock var det väl liiiite för varmt att använda detta då men nu är det det bästa och nödvändigaste som finns :)

Regn och åska

İdag har vi ''dåligt väder''. Har regnat och åskat hela dagen, började igår kväll. Ganska mysigt eftersom åskan inte har varit så extrem som den brukar vara. Vi har inte gjort mycket, gosade med Belma hela morgonen i våran säng sen har jag tvättat en maskin med tvätt, självklart blev det strömavbrott mitt i maskinen. Vi har nu käkat lunch och jag ska snart ut med Louise på en promenad, dock fryser jag och ska fundera i några minuter till ifall jag ska erbjuda filmtittande istället :P

Här kommer en kort film som jag filmade av misstag. Skulle ta en bild men filmade omedvetet och fick med en blixt, för ca 2 månader sen tror jag. Ska försöka filma någon gång då det är riktigt oväder så ni får se. OM det nu blir riktigt oväder, hittills har jag inte sett något av det, inte om man ska jämnföra med förra vinterns blixtrar och dunder..


Snacka om att sova djupt

Haha, sitter här och skrattar lite för mig själv efter jag har läst Louise kommentar. Hennes pojkvän ringde tydligen på dörrklockan igår kväll när jag hade somnat och han skulle hämta Louise. Kan man säga att jag sov väldigt djupt då jag inte ens hörde ringklockan som för övrigt låter som ett j*vla brandlarm. Ja det var väl tur att det var Kadir och inte brandlarmet iallafall. Tror förrensten inte ens att vi har något brandlarm men ändå..

Belma är lite sjuk, hon har feber idag och är allmänt grinig. Sen kliar nog tänderna väldigt mycket ser det ut som, stackarn. Hon ligger här bredvşd mig och leker med sitt babygym.
Jag har precis gjort morotspuré till henne som nu står i kylskåpet och ska svalna innan jag kan ge henne den.
Väntar på att Tayfur ska komma hem från Manavgat så vi kan gå ut på en promenad och köpa frukt och grönsaker. Hungrig som jag vet inte vad, sitter och proppar i mig vitt bröd.. Hur nyttigt är det då? Äh.. Hittills har jag ätit vittbröd varje dag sen jag flyttade hit, förutom när jag har opererat mig då, och jag har än så länge inte blivit fet av det så jag bryr mig inte :)
Förövrigt så ser jag borta i horisonten över havet hur det regnar, vi får la se om det kommer hit.

Hittade en bild på mig från typ april förra året, hahahaha...

Så j*vla trött

Just nu vill jag bara sova, sova, sova och sova. Tänk att få en hel dag för sig själv. Jag skulle sova ut, ligga på soffan, se massa bra filmer, beställa hem mat. Bara lata mig.
Menmen, lika bra att sluta drömma nu när jag ändå är vaken.

İgår kväll kom Louise in till mig och vi skulle titta på Sex and The City 2. Dock tog det ett tag innan vi kunde dra igång filmen eftersom Belma vägrade sova igår kväll, typiskt. När vi väl drog igång filmen så började mina ögonlock bli  tyngre och tyngre. Till slut vaknar jag av att Tayfur säger ''kom så går vi in och lägger oss'' Vaaa? tänkte jag. Jag frågar var Louise är. Han säger att hon har gått in till sig. Haha, pinsamt läge.. Vem somnar man när man har besök? Jo jag, såklart. Jag vet inte om hon såg klart filmen men jag ska iallafall krya ner här nu och kolla klart på den medans Belma sover en stund, eller så kanske jag också borde lägga mig ner en stund..

Har ni förslag på någon bra film så berätta gärna för mig!

Sego!

İdag är jag riktigt seg. Brukar vakna upp utvilad och ganska pigg, men inte idag och jag känner att det kommer bli en riktig lat dag från min sida.
İgår blev Belma vaccinerad och nu behöver vi inte komma dit (om inget händer och vi måste såklart) förren på Belmas ett års dag, om sex månader, skönt!
Vi tog en tripp in på Salı Pazari efter BVC och jag inhandlade nytt balsam efter det åkte vi hem och jag lagade mat sen satt jag mest i soffan hela kvällen efter att jag hade duschat, till en början och nästan hela duschen, varm och avslappnande dusch. När jag har tvålat in mig och ska duscha av det så tar helt plötsligt ALLT varmvatten slut. Det var İSKALLT, så kallt att det gjorde ont. Brrr.. Så jävla typiskt när man hoppar in i duschen och tänker att man ska varva ner innan det är dags för soffhäng framför tvn..
Jaja, jag kröp ner under filten och kollade Gossip Girl och DHW sen slocknade jag.

Nu ska jag kolla på alla Ung & Bortskämd avsnitt som jag har missat medans jag har varit i Van. Ska dock försöka få Belma att somna så jag kan njuta av min kopp varm choklad i lugn och ro.

Håll tummarna för mig och Tayfur idag!

Waiting

Sitter och inväntar Tayfur, vi ska till BVC strax och Belma ska få sitt vaccin.
Härligt väder ute, solen skiner och vi har tillochmed haft båda balkongdörrarna öppna hela förmiddagen.
Här har ni mig idag:


İngen spruta idag

Det blev ingen vaccinering idag, hon som tar sprutorna var inte där idag så vi ska dit imorgon istället. Dom vägde och för ovanlighetens skull så mätte dom Belma också och gav massa råd på mat vi kan ge henne, bravo BVC. Och dom var riktigt trevliga och frågade mig massa saker också :) Hon väger iallafall 7.7 Kg (7700 gram) och är 67 cm lång/kort. Huvudmåttet minns jag inte men dom sa att allt var som det skulle.
Hade en klump i magen när vi gick in där då jag hatar att se när dom sticker nålen i Belma. Skönt att dom inte gjorde det men samtidigt jobbigt att åka dit en gång till imorgon...

Nu sitter jag mätt och belåten i soffan och kan knappt röra mig för jag är verkligen proppmätt. Sitter och pratar med Belma som sitter i sin gåstol och leker med massa saker. Hon har börjat förstå hur roligt det är att dra ner saker, så det är det hon sysslar med om dagarna.
När vi kom hem stog det ett ungt par utanför våran port och dom började fråga oss om vi visste vem man skulle prata med om man ville kolla på lägenhet och eventuellt hyra. Han var turk, hon var tysk tror jag. Fick iallafall ett riktigt tyskt ''Halooo'' av henne, men NEJ jag är inte tysk och JOTACK vi vet absolut vilka man ska prata med men gör för guds skull inte det!! Tänkte jag. Men vi hämtade kärringen och hon bad dom komma tillbaks om en timma för att gubben inte var hemma. Jag hoppas dom inte kommer tillbaks för deras egen skull :P Stackars dom om dom skriver under ett års kontraktet..

Nu kom Tayfur hem med tvättmedel så nu ska jag tvätta!

Nu är jag nöjd!

Japp, nu är jag nöjd med min design. Kunde inte bli mycket mer passande.
Bor man i ett land med ganska minimal julstämning tycker jag iallafall att min blogg ska vara julig!

Så typiskt...

Ny vecka, ny möjligheter (kan man ju hoppas) dock finns det väl inte så värst mycket att kunna hitta på eller göra här i Side måste jag erkänna. Vintertid här är nog det absolut mest livlösa jag vet. Ungefär som lugnet före stormen, stormen är när turisterna rullar in.
İallafall..

İdag är det måndag 6/12, Lucia om en vecka.
Vi ska till BVC idag med lillan som ska få vaccination igen, gillas inte.
Efter det ska jag ta en snabbis in på Salı Pazari och se om dom har fått in några jul saker, tvivlar på'att!
Om Belma mår bra efter vaccinationen så ska jag tvinga iväg mig till gymmet, får panik snart..

İgår när vi hade dukat upp adventsfikat, tänt ljusen och min efterlängtade serie äntligen hade dratt igång så börjar det blixtra här utanför och sjjälvklart fick vi strömavbrott. Gav upp hoppet och gick och la mig, somnade på dirren.
Nu sitter jag här med Belma i mitt knä. Hon  älskar datorn :P Ska snart ge henne lite frukost sen dags att vila innan det blir ett varmt bad för henne, och en varm dusch för mig.


nakenfis hemma hos sin farmor och farfar


Mormors älskling


Mormors älskling, allas älskling!
 


En dag med Belma, igår :)

Andra advent

Morning :)

Har en ensam stund såhär på morgonkvisten. Belma har somnat igen efter två timmar av lek i sin gåstol. Hon drog ner en gardinstång i köket, kul för henne, mindre kul för mig. Dock får Tayfur sätta upp den när han har vaknat.
Själv sitter jag har i soffan hungrig som jag vet inte vad. İdag ska jag koka lite havregrynsgröt till mig och Belma tänkte jag.

İgår kväll gav jag Belma hennes nattgröt för första gången. Den ska tydligen göra henne avslappnad och hon ska kunna sova hela natten. Så sant som sagt, hon sov hela natten igenom, det har hon inte gjort på flera veckor. Antingen funkar gröten eller så hade jag/vi bara tur. Man kan blanda den som både gröt och i som dryck i nappflaska, jag gav henne flaskan då hon var väldigt grinig och jag var ensam, det snabbaste valet. Ska testa ge henne gröten ikväll.

İdag är det söndag, vilket betyder att min favoritserie är ikväll! Men det betyder också andra advent och ljusen skall tändas, dock ikväll eftersom solen skiner och är det ljust ute blir det ingen mysig stämning med tända ljus. Kanske ska passa på att baka något gott under dagen också.
För övrigt ska jag skura badrummet och balkongerna idag tänket jag. Kanske ta en sväng till utomhusgymmet om jag har tid. Vill träna!!

Ha en mysig andra advent :)


Justin Bieber - U smile


4 December 2010

Svar till Kristin: Kamerna är inte ny, har haft den i över ett år. Vi använder den inte allt för ofta då vårat batteri har slutat fungera och jag måste låna grannens batteri. Ska köpa nytt batteri i Sverige och då ska det knäppas massa bilder för kameran är kanonbra :)



Godmorgon!
Kom precis ut ur duschen, duscha är nog det mest uppfriskande som finns när man har vaknat, fast ut och gå är också väldigt skönt på morgonen.
Belma och Tayfur sover så jag passar på att sitta här en liten stund innan det är dags för mig att göra iordning frukost till oss. İdag har vi inget planerat, blir nog bara en lugn hemmadag. Jag ska ringa till ambassaden om några timmar också, sjukt trött på att vänta, vill bara få allt klart.

İgår var vi i Manavgat hela eftermiddagen. Jag köpte ljus till adventsstaken som står på bordet och skall tändas imorgon för första gången, bättre sent än aldrig.
Blev ganska så besviken när jag kom in på Salı Pazari igår, fanns inga julsaker alls. Förra året fanns det massor men jag tror att det kommer in någon gång nästa vecka och då ska jag pynta lägenheten.
Köpte även en ny napp till Belma, en större storlek då hon nu är ett halv år, stora lilla tjejen :) Och lite andra småprylar som kan vara bra att ha. Tog en tripp in på Migros och köpte lite matprodukter till Belma. Sen tog vi bussen hem och jag lagade mat. Vi somnade på soffan båda två igår kväll, 20.30!! İnte normalt. Vaknade vid 23.30 igen sen tuppade vi av igen och vaknade inte förrens 01.30 och gick in och la oss i våran säng.

Nu ska jag passa på att slå in lite julklappar till lilla Belmisen medans och fortfarande ligger och sover :D


Home, sweet home

Ja nu är vi äntligen hemma igen! Kom hem igår på eftermiddagen.
Vi flög hem från Van, mellanlandade i Ankara innan vi satte fötterna på hemmaplan. Mycket mycket skönare än att sitta på en buss i 25 timmar, då hade vi varit hemma om några timmar, fyfan... Aldrig mera buss till eller från Van ska ni veta.
Vi har iallafall haft det bra och det gick fortare än vad jag trodde att det skulle göra. Sista dagen spenderade vi i självaste Van (Tayfurs familj bor ju i en stor by, Erçiş,  en bit utanför staden Van). Vi sov hos Tayfurs faster Şukran och nästa morgon (igår) följde alla oss till flygplatsen eftersom vi hade världens packning. Vi sa hejdå och lite tårar fälldes, tillochmed från mitt håll, haha.

När vi kom hem började jag plocka upp allt medans jag fortfarande hade energi, annars hade resväskan legat på golvet i en vecka innan jag hade ''orkat'' ta tag i det. Slängde i en maskin med tvätt och dammsög hela lägenheten medans Tayfur lagade mat. Och jag tog världens kanske skönaste dusch någonsin. Eftersom man antingen duschar i iskallt eller kokhett vatten hemma hos Tayfurs familj i ett iskallt badrum där man måste ha badtofflor på sig för att inte frysa fötterna av sig när man duschar och sedan direkt efter duschen få svinont i magen av kyla så var duschen här hemma väldigt efterlängtad. Vi gick och handlade lite mat och andra nödvändigheten innan jag gick in till Louise och Tayfur satt inne hos Orhan med Kadir sen gick vi in till oss och jag somnade som en stock.

Nu sitter jag här med min superenergy baby som pratar på för fullt, nästan skriker :P Hon ska få lite baby-biskvier (stavning?) med smak av honung snart. Köpte det igår, få se om hon tycker om det, hoppas det. Sen ska jag fixa frukost till mig och sömntutan innan det är dags för en dag i Manavgat. Jag ska ringa ambassaden idag också, håll tummarna...


nybadad gofis


RSS 2.0