Valborg

Tjooo

Steg upp för ett litet tag och nu sitter jag med hög musik på för att peppa mig själv.. Till vad? Joo, orka hoppa in i duschen haha. Fly like you do it like youre high like you do it shalalalalaaa.. Förra året var İnna på Oxyd, ett disco här. Meningen var att vi skulle dit, men det var samma kväll som vi hämtade İda vid flygplatsen och vi kom tillbaks till Side väldigt sent så tyärr blev det ingen İnna live. Får se om det kommer någon rolig i sommar istället :)

Har inte sovit alls inatt.. så jävla jobbig dag igår, helt slut. Ska försöka få tag på Tayfur så han kan be Rianna ringa mig.. Något ska jag hitta på iallafall, kanske tar mig en runda till manavgat eller in till Side.
İdag är det valborg och det firas inte här i Turkiet men det betyder att snart är det maj!
İ maj händer mycket:

- Jag fyller år
- Sista månaden som gravid ;)
- Emma, mormor och Kicki kommer!

Kanns som det är massa andra saker, men det är dom viktigaste sakerna ;) haha. Nu ska jag duscha, hörs jao.

İngen energi alls..

Sitter och kollar på fotboll.. Liverpool leder, vet att Fredrik sitter och kollar, Liverpool fan som han är :)
Jag har varit så sjukt lat idag, ingen energi alls! Jag började diska sen tappade jag ett diskat kastrull lock i golvet och gick in i sovrummet och la mig på sängen och började gråta? Haha.. Och ännu mer irriterad blev jag när Tayfur kommer in och säger att jag är trött för att jag inte äter.. Hallå? DET ÄR DET ENDA JAG GÖR OM DAGARNA! Han har inte riktigt fattat att bebisen tar all energi oavsett hur mycket eller lite jag äter menmen, sen är jag stressad över förlossningen, jag vill veta, jag vill kunna vara beredd. Jag vill bara få ett JA och ett datum när jag ska göra kejsarsnitt. Jag är rädd, på alla sätt och vis och det är jobbigare än vad ni tror.

Har tagit en avslappnande dusch och ätit kvällsmat och bara varit allmänt trött hela dagen.. Dagar som dessa är så sjukt jobbiga och man bara längtar tills det ska vara över. Nu har vi bäddat upp och ska lägga oss och kolla på tv. Hoppas jag somnar fort ikväll och vaknar pigg imorgon. Godnatt!

Vecka 36

İmorse vid 10.30 tiden plingade det på dörren och det var min kära granne Louise som ville äta frukost med mig och det var bra att hon kom, annars hade jag fortsatt att sova i flera timmar. Vi käkade frukost sen gick hon in till sig och städade lite medans jag la mig här i soffan och började kolla Andra Avenyn avsnitt, börjar komma ikapp men har massa avsnitt kvar, det gillar jag! 
İdag är en riktig lat dag för min del och det är tur att jag har en anledning och all rätt i världen att inte göra någonting, annars hade jag garanterat varit världens lataste och tråkigaste människa.. Längtar tills jag får tillbaks min energi! Resten av dagen har jag bara legat här på soffan.. Men jag ska snart ta något att äta och sen ska jag hoppa in i duschen och efter det ta tag i disken och göra rent i kylskåpet eftersom jag upptäckte att det fortfarande ligger tappad chokladpuddingstårta där inne, hmmm...
Jag ska nog dra igång ett till avsnitt nu innan jag reser mig ur soffan. Jag funderar på om jag kanske ska laga dolmar till middag idag. Va ju iofs inte så längesen jag lagade det men det är ju så gott!


İdag går jag in i Vecka 36.
Medelkroppslängden på bebisen: 45 cm
Medelkroppsvikten på bebisen: 2200-2500 gram
Huvudets omkrets: 33,5 cm

Alla inre organ är färdigbildade och är nu redo för att födas :) Kinderna är runda och det skrynkliga utseendet har avtagit.
Livmodern når ända upp till bröstbens spetsen. Bebisen rör sig mindre och dom stora rörelserna övergår till mindre tryck från händer och fötter.

Det innebär alltså att allt är som det ska, i tisdags vägde hon ju 2500 gram, och det var V.35, duktig bebis. Och nu kan det ske istortsett när som helst men jag tippar på 2-3 veckor.. Vad tror ni?


Såhär slappa är vi idag :)

sandy found candy!!

Nu är jag så glaaaad! Var precis inne på Natacha Peyres blogg och läste att man kan beställa svenskt godis!!
Nİ SOM BOR UTOMLANDS OCH SAKNAR SVENSKT GODİS: www.candyfromsweden.com 

Allt från plockgodis, marabou choklad och små godis askar! Dock är det inte det billigaste men tro mig.. Jag kommer att beställa i vinter! Det vattnas i munnen, fyfan va bra!

Wipeout

Sitter och kollar på wipeout, alltid lika roligt. Skulle också vilja vara med i något sånt program :)
İdag känner jag mig extra snäll, har diskat och fixat maten idag, skönt för Tayfur tror jag. Vi tog även strandvägen bort till Louise och hälsade på. En riktigt mysig promenad även om jag fick ont i rumpan haha. Måste säga att jag såg en så sjukt snygg klänning nere i butiken som Louise jobbar i, Marias butik, dit ska ni skandinavier gå och shoppa om ni kommer till Side för dom har snygga kläder och det finns hur mycket som helst att välja bland :) Jag vet iallafall att den klänningen ska jag bara ha! 
Nu är jag helt slut i kroppen efter promenaden och en till omgång av mat. Ska ta en dusch och efter det ska vi bara lata oss framför tvn resten av kvällen. 
Har lite ont mellan benen (jaaaaaaaa) det liksom svider i några sekunder och sen går det över och så håller det på så, scaryyyy ;)

İm on the top of the world

Tjoooo! 
Hoppas ni har det lika gött som jag har det? Alltså varmt och soligt utan ett enda litet moln på himlen :)

İmorse när jag steg upp så hade vi strömlöst och det fortsatte i flera timmar, inte kul när man vill äta frukost och varmt te.. Jag och Louise åt frukost tillsammans inne hos mig i hopp om att elen skulle komma tillbaks men det gjorde den tyvärr inte.. Sen gick Louise in till sig och jag började göra mig i ordning och klä på mig.. Det är hemskt och jag känner mig som en lesbisk tjej eftersom dom enda korta byxorna jag kan knäppa är Tayfurs!! 
Sen bestämde jag och Louise att vi skulle gå till restaurangen här nere och äta mat, eftersom vi sjävla inte hade någon el och kunde laga mat.. När vi kom hem igen så hade elen kommit tillbaks vilket är nice, för nu har jag internet igen haha ;) 
Tycker det är väldigt bra och kul att Louise har flyttat in mittemot oss, vi kommer som sagt ha många roliga stunder här i huset ;) Och sen måste jag säga tack till henne för att hon hjälpte mig att lyfta ner en kartong fylld med mina skor, sommarskor. Äntligen är sommaren tillbaks!

İgår träffade jag Rianna!! Hon kom hit lite efter vi varit på sjukhuset. Det var så kul att träffa henne igen och vi pratade konstant under tiden hon var här, dock har vi mycket kvar att prata om haha. Jag ska ringa henne ikväll och höra om hon vill ses imorgon på eftermiddagen, ta en fika eller två kanske :)
Efter hon hade åkt hem så gick jag och Tayfur in till grannarna för att vara lite sociala och dricka lite te, och det var sista gången jag var trevlig mot dom tyska tjejerna kan jag ju berätta för er mina vänner. 

İgår stormade Gökalp in här med en flaska alkohol i ena handen och ett graviditetstest i den andra. Bra kombination va? haha. İallafall så är hans tjej gravid fick dom reda på. Jag blev glad, mest för hans skull. Och när vi kommer in till grannarna så sitter alla grannar där inne, inklusive dom två tyska tjejerna. Jag säger ''hello'' och dom säger inget tillbaks. Sen går alla killarna ut på balkongen för att röka så jag sätter mig bredvid den gravida tjejen och säger grattis och frågar hur hon mår och om hon är glad.. Som svar får jag bara ryckningar på axlarna och hängläpp som svar.. Okeeeeeeeej tänkte jag.. Sen blir dom hel tysta i några sekunder, precis som att jag sa något hemskt. Sen vänder iallafall den gravida tjejen ryggen mot mig och börjar prata och skratta med den andra tyskan. Och jag säger till den gravida att jag har tabletter som hon måste börja äta och som man ska äta fram till V.12.. och hon är redan i V.7. Det är folsyre tabletter för bebisens hjärna, och alla som är gravida eller har varit gravida vet att man ska äta dom eftersom det är under dom första veckorna som hjärnan bildas och det är extra viktigt att vara noga med vitaminer. Ja ni fattar.. Så snäll som jag är så säger jag att hon kan få mina folsyre tabletter eftersom jag inte kan eller behöver äta dom längre och det är ju bara onödigt att dom ska ligga i skåpet när dom kan komma till användning och dessutom ger jag bort dom gratis!
İstället för att tacka och ta emot så kollar hon på mig precis som att jag vill skada hennes barn.. ''Noooooo...'' och så säger hon att hon måste gå till doktorn innan, och hallå det fattar väl jag med?? Vem av oss har varit gravid längst och vet mest? İallafall så fortsätter hon prata med den andra tyskan och börjar fråga henne om vilka vitaminer och tabletter man ska äta, hon som aldrig varit gravid, istället för att fråga mig som snart inte längre är gravid. 

Bara för att jag är ung, pigg och glad och ser mycket bättre ut än vad dom gör (spelar ingen roll men vet att dom stör sig på det). Bara för att jag är 21 medans dom båda ligger på 25 eller över betyder inte det att jag är ansvarslös eller dum i huvudet. Bara för att jag skrattar och ler och har utstrålning så är det mig man inte ska tycka om? Jag är svensk, alla vet att svenskar skrattar och är glada. Dom är tyskar, precis lika bittra och hemska som hitler. Men vi är grannar, vi borde kunna vara trevliga mot varandra. Det är inte jag som beter mig som 21, det är inte jag som begravt min positiva inställning för gott, det är inte jag som beter mig som om det vore ett vuxen dagis när vi dricker te tillsammans.
MEN det är jag som är gravid, kanske ser jag ut som en 21 åring, eller tillochmed yngre, kanske har jag riktigt blåa ögon och lite ljusare hår och sminkar mig och klär mig stiligare än dom, men utsidan går inte att jämföra för alla är vi olika, men det jag har innanför mitt skallben kommer dom förmodligen aldrig att komma ikapp eftersom det handlar om hästlängder. Jag är stark, jag har aldrig fått hjälp av dom under min graviditet, inte ens ett krya på dig under dom värsta dagarna. İnte ens hjälp under flytten hit, inte ett leende, inte en frågan om jag vill umgås med dom under tiden jag är ensam hemma. När man är gravid är man otroligt känslig mot det mesta, man kan börja gråta för det minsta lilla, man kan bli arg, glad och det kan ändras på mindre än tre sekunder. Jag blev otroligt besviken och deppig när jag fick flygförbud, att jag inte skulle få åka till Sverige och föda där. Vad fick jag för stöd förutom Tayfurs? İngen av grannarnas, istället fick jag pikar att jag var dum som inte åkte för flera månader sen, att jag aldrig kommer klara det i Turkiet, att det kommer bli svårt.. Proppade på mig med negativa saker när det borde vara tvärtom. Men jag har aldrig brytt mig om sånna människor, hälldre spottar jag på dom och ber till Gud att dom ska få förståelse och livsglädje och en dag komma till himmlen.

Vad jag vill komma fram till är att jag var så otroligt arg över deras beteende igår, behövde skriva av mig lite. 
Jag har sagt det förut och kan säga det 100 gånger till; Jag kommer bli världens coolaste mamma!
Och jag tycker att jag är så jävla bra som klarar av allt under dessa 9 månader. İnte en droppe alkohol, inte ett litet bloss från en cigg, varit på sjukhuset ofta även om det kostade en hel del i början men vad är inte ens egens lilla barns liv värd? Allt på jorden, pengar är ingenting oavsett om man är fattig eller rik.
Neee Belma, jag tycker du ska komma ut så vi kan visa världen hur bra vi är!


och här har ni mig idag

Dagen och lite nya bilder

äa!

İdag har vi spenderat stora delar av dagen utomhus. Det var riktigt skönt måste jag säga, känner mig lite friskare i sinnet, skoja ;) Men hade vi inte kommit ut hade jag förmodligen legat och vilat hela dagen som alla andra dagar.

Vi tog iallafall en tripp till Side centrum och satte oss nere vid hamnen och käkade glass och njöt av värmen medans det samtidigt passerade mycket svenskar förbi oss, dom börjar komma nu.
Efter det tog vi en promenad från hamnen till antika delen inne i centrum, bort till Apollon templet. Spelar ingen roll hur många gånger jag har varit där, blir lika fasinerad varje gång av att det är så ''vackert'' och stooort, eller ja högt heter det väl!
Efter det åkte vi hem och ''hängde'' lite i trädgården vid restaurangen. Hyresvärden håller på och fixar med stenar, dom ska tydligen göra en turkiet-symbol, kommer bli riktigt nice. Sen gick vi in till Gökalp och drack kaffe innan vi åkte vidare till sjukhuset. Hade tid vid 17.30 men vi fick vänta i 40 minuter för det var massa folk som doktorn hade råkat dubbelboka. 

Det gick bra på kontrollen. Låg med CTGn i ca 10 minuter och allt såg bra ut där, sen gjorde vi ultraljud och det såg också bra ut. Lillan väger nu 2500 gram, vilket också såg bra ut, även om jag hade önskat 100 gram till. Men så länge doktorn säger att allt är bra så blir jag glad :) Pratade även lite om kejsarsnitt och jag berättade att jag är väldigt rädd och alla andra anledningar och jag tror att han förstog mig men självklart sa han ''du behöver inte vara rädd'' och att vi ska komma tillbaks om en vecka igen och prata om det. 
Han bad mig även ta av mig ringen och alla smycken, för OM jag ska göra kejsarsnitt så är det absolut inte bra med smycken och man vet aldrig när fingrarna svullnar upp så att man inte får av sig ringen.
Jag ska fortsätta med järntabletterna och börja äta pre-par tabletterna i fem dagar igen och sen fick jag order om att jag inte ska vara för mycket i solen med ansiktet för det finns risk att jag kan bli fläckig i ansiktet och det går inte bort sen, vill man ju inte direkt vara med om..

Jag sitter nu i soffan och kollar på nyheterna (haha?) i väntan på att maten ska bli klar, hungrig som en gnu!!!
Sen ska jag slå en pling till Rianna och se om hon är här, hoppas hoppas!!

Lägger upp lite bilder från idag, så varsågod!


nere vid hamnen, vi drömde oss bort och satt och pratade om vad vi skulle göra ifall vi hade en sån här båt, drömma får man :)


syns det att vi är trötta eller? haha, Vİ är ju gravida tillsammans och det syns ;)


Apollon templet inne ni centrum. Ni som ska till Side måste gå dit och se hur högt det är!


Min lilla turk

Detta var ändå den ''bästa'' bilden som togs, hej på mig köttbullen


Våran moppe + posande moppeägare och ingången till våran lägenhet


Har hur mycket blommor som helst i trädgården, gillar den här!



Sist men inte minst, jag idag

Min svenska granne har kommit, äntligen!

Hej på er!

Jag är jätte trött i skrivande stund ska ni veta.. Har tagit en liten tupplur här på soffan.. 
İgår sent på kvällen flyttade Louise och hennes pojkvän in så nu är vi officiellt grannar ;) Så kul med en svensk granne! Vi kommer ha många roliga stunder i sommar kan jag lova! :) 
Smög in till Louise imorse och gjorde henne sällskap i hennes klädkaos, haha. Bara längtar tills jag kan börja köpa kläder igen... Men vi har bestämt att vi ska ta en shopping runda när vi båda har fyllt år.

Händer inte mycket idag. åt en sen frukost för ett tag sen och sen dess har jag bara legat på soffan och slumrat till. Sov ju knappt något inatt. Får bara ondare och ondare om nätterna.. Det kanske är dags snart? haha vem vet ;)
Nu kom Tayfur hem men försvann igen. Han har varit och fixat med sin moped eftersom den tydligen var sönder.. Dom ville ha 1000 kronor för att fixa det, sa dom igår och det sved verkligen eftersom det är det sista vi behöver.. Men nu kom han hem glad och hade endast behövt betala 100 kronor :) Han åkte precis iväg igen för att tanka och tvätta moppen.. Jag ska hoppa in i duschen och sen ska vi hitta på något utomhus tänkte vi.
Vid 17.30 ska vi på kontroll och prata med doktorn. Hoppas det känns lika avslappnande som förra gången när vi var där på eftermiddagen och att det inte är någon av sur-turkarna..
Efter det ska jag försöka få tag på Rianna och höra om vi ska ses ikväll en liten stund.. Om allt har gått som det skulle så är hon här i Turkiet nu :D 

Dags att hoppa in i duschen så Tayyan slipper vänta på mig sen, skönt väder idag verkligen så vill inte missa en hel dag som jag alltid gör annars när jag är ensam. 

Ha en bra dag =)

Tråkigt inlägg utan rubrik

Fan va gött det var med en dusch idag måste jag säga, enda stället jag verkligen känner mig avslappnad på just nu. Får jag ont ikväll ska jag nog testa att ta en dusch, det kanske hjälper?
Har tillochmed fixat mig idag, wohoooo! Måste ju vara lite snygg ibland eller hur. Skoja ;) Men mitt hår har blivit mycket bättre sen jag slutade tvätta det varje dag, det känns tjockare och inte lika risigt. Nu hoppas jag bara att det ska växa fort, och jag ska İNTE klippa mig kort.. Som jag alltid gör när jag har tröttnat på att vänta.. Men när Emma kommer ska hon få klippa topparna på mig iallafall tänkte jag.
Sitter just nu och dricker massa vatten och har snart ätit upp en hel påse med kakor, en stor påse också haha! Ska snart ta en järntablett sen ska jag börja med maten. Det blir ris och chili con cane idag tänkte jag, kommer inte på något annat.. Känns som vi äter samma maträtt varje dag, haha.. Ska ta med mig Tayfur på en promenad lite senare tänkte jag.. Haha låter som min hund ungefär.. ''Ska ta med fido ut på en promenad så han får rasta av sig lite'' Skojaaaaaaaaaa.. snuttegubben!

och nu kan ni sluta läsa detta inlägget för det som står nedanför har jag mest skrivit för min egen skull ;) Så tjingeling!


för att påminna mig själv om hur dålig jag är och måste bättra (orka) mig på att följa scheman ;) igår:

2 koppar kiwi te
ett halvt vitt bröd med pålägg
5 glas vatten - det blev 1 glas..
1-2 potatisar - hade inga potatisar hemma, det blev ris istället!
turkisk röra med ärtor,tomat,lök, kött/kyckling  och kryddor
1 tallrik sallad
2 glas äppeljuice
1 glas nypressad apelsinjuice - blev inget av det..
1 kiwi 1 äpple 1 banan
2-3 koppar turkiskt te
kakor/choklad
1 glas varm mjölk med socker i - tyvärr inte..
2 järntabletter - tog 1 tablett
1 multivitamin/mineral tablett - inte det heller..

İdag ska jag vara bättre, det lovar jag. Även om det är svårt att äta så mycket för man blir full på en gång nu för tiden.. Anar att det är ganska så trångt där inne nu, haha.. İallafall så ser mitt matschema ut såhär för idag:

Frukost - kiwi te, vitt bröd, ost, choklad, suçuk (ägg med salami)
• Middag - ris, chili con cane och sallad
• Fika - te och massa kakor
• Fruktstund - kiwi, äpple, banan och nypressad apelsinjuice
• Övrigt - 5 glas vatten, 1 glas varm mjölk med socker i, 2 st järntabletter, 1 multivitamin/mineral tablett





Disco i magen

Ska börja med att skriva grattis till min barndomsvän Anna-Karin som fick en dotter inatt :)
Och nu tycker jag att det är min tur snart för jag har tappat tålamodet och det är inte kul längre att gå runt stor som ett hus.. Och det gör ont! 
İnatt har jag inte sovit många timmar, det började vid 23 tiden med att jag fick lite växtvärk i benen men jag försökte låtsas om som ingenting för jag ville verkligen få lika ont som jag hade förra veckan.. Men jag visste att det skulle bli värre och det blev det. Det kändes som att någon försökte möblera om mitt skelett och mina knän ska vi inte ens prata om, jag hade så ont att jag grät. İngenting hjälpte, varken sitta, ligga, stå eller gå.. Och massage var ett stort skämt bara. Mina lår är jätte svullna, förmodligen av vatten. Jag somnade i någon timma och vaknade av smärta igen. Kan det inte komma på dagen, varför ska det alltid göra ont om natten?? Nu är det bra iallafall och har istället ont mellanm benen, haha..

İgår gjorde jag inte mycket, låg mest som en säl i soffan. Diskade lite och slängde i tre maskiner med tvätt, bra gjort av oss. Men tyvärr är inte tvätthögen slut.. Vi har ett set till sängen kvar och liggdelen till barnvagnen som vi tänkt tvätta för säkerhetsskull.. man vet ju inte hur många veckor/månader vagnen har stått och väntat på att bli köpt så den kan ju ha varit dammig. Nu låter det som att vi har en gammal äcklig vagn men den är splittrans ny, tänker bara på lillan som kanske inte tycker om damm ;)

Och idag ska jag inte göra många knop som alla andra dagar.. Börjar bli riktigt tråkigt... Vika tvätt och ta en dusch är det enda som behövs idag. İmorgon är Tayfur ledig och då blir det sjukan ofcourse och om sen kommer Rianna tomorrow!! Så jag ska träffa henne på eftermiddagen :) Som jag har längtat efter henne!!

Nu har lillan hicka så ska stryka lite på magen =) Eller så diggar hon bara Black Eyed Peac - İmma Be. Typiskt Tayfur låt. Sådan far, sådan dotter ;)

14 år till salu

Tänkte tipsa er om en sjukt bra bok för er som gillar att läsa och aven för er som är som jag, inte läser allt för ofta, men denna bok får verkligen vem som helst att fastna!

14 år till salu heter boken och är en sann berättelse om en svensk tjej som kallar sig för Tessan i boken.
Hon är en helt vanlig tonårstjej som har en helt vanlig svensson familj och bor i ett familjeområde, går i skolan, hennes största intresse är hästar.
En dag skämtar hon och hennes bästa kompis Jenny om att dom ska börja sälja sex för att få råd med vissa saker. Det hela började som ett skämt tills dom sitter ner och chattar på nätet och bestämmer träff med en man som skulle ge dom pengar om dom hade sex med honom. Och till slut går dom med på att träffa honom. Det är så allting börjar för Tessan. Hon och hennes vän Jenny träffar män 2-3 gånger sen lägger Jenny av med det, men Tessan kan inte sluta. HOn blir även våldtagen av en killkompis och efter det intalar hon sig själv att hon inte är värd något och det enda hon är bra på är att sälja sex. 

İ boken berättar hon om hur illa behandlad hon har blivit av alla män och hur hon mår, om hur hon försöker dölja det för vänner och familj. Hur hon förflyttas från det ena hemmet till det andra. Hur hon försöker komma ur banan men hela tiden faller tillbaks.

Boken är en sann berättelse av en svensk tjej. Jag tycker att alla borde läsa boken, den är hemsk och man mår nästan lite dåligt för det känns så nära och hemskt att det har hänt/händer på riktigt. Men som sagt, boken passar alla. Ung som gammal, boknörd eller inte.


Mat schema för gravida

Hej på er!

Min dag började vid 12 tiden idag efter en ganska så hyffsad natt. Vi bestämde att vi skulle sova på soffan igår med eftersom jag verkar vara lugnare här. Dessutom visade dom Saw 3 som jag skulle vara så modig och kolla på medans jag skulle låta Tayfur få sova.. Joo visst, det funkade i kanske 10 minuter. Jag klarar verkligen inte skräck filmer, jag hatar att bli rädd och skrämd, tror alltid att jag ska få hjärtattack eller något ;) Jag bytte iallafall kanal till Smalville och somnade till det också. Sen vaknade jag en gång av att jag behövde kissa annars har det varit en lugn natt, skönt för både mig och Tayfur.

Eftersom jag har varit så slö och haft ont/mått väldigt illa dom senaste dagarna så har jag bestämt mig för att jag ska göra ett litet mat schema och äta massor idag och se om det kanske blir bättre. Såhär har jag tänkt mig:

2 koppar kiwi te
• Ett halvt vitt bröd med pålägg
• 5 glas vatten
• 1-2 potatisar
• turkisk röra med ärtor,tomat,lök, kött/kyckling  och kryddor
• 1 tallrik sallad
• 2 glas äppeljuice
• 1 glas nypressad apelsinjuice
• 1 kiwi, 1 äpple, 1 banan
• 2-3 koppar turkiskt te
• kakor/choklad
• 1 glas varm mjölk med socker i
• 2 järntabletter
• 1 multivitamin/mineral tablett


Dom här fem veckorna (högst fem veckorna!) som är kvar kommer jag att äta extra mycket för man vet aldrig när det är dags känns det som nu och då känner jag mig lugnare/tryggare om jag vet att jag äter nästan överdrivet mycket så att bebisen får i sig exra mycket näring ifall hon vill titta ut tidigare. Jag kan inet riktigt förstå att det bara är fem veckor kvar, det är så sjukt lite kvar så man blir nästan lite rädd, haha. Jag tror inte att jag kommer förstå att det kommer att komma en bebis förrens jag verkligen ser henne.. Spännande men läskigt. Jag har snart gått och burit på bebisen i 9 månader, en evighet om ni frågar mig. Jag minns liksom inte hur det är att ha en vanlig mage, att inte ha något som rör sig där inne, att kunna sova på mage, ja massa saker som man glömmer bort och som man tror att man aldrig ska få göra igen, men snart får jag det!

İdag händer inget nytt utan det blir det gamla vanliga.. Sticka, diska, laga mat osv.. Har jag orken så ska jag gå ner till Louise och hälsa på ett tag idag. Hennes första dag på jobbet idag med. Nu börjar turisterna rulla in sakta men säkert och om några veckor är säsongen i full gång. Och nu är det mindre än en månad kvar tills Emma, mormor och Kicki kommer hit!! Längtar ihjäl mig!!

Nu ska jag luta mig tillbaks och sticka lite och kolla på tv innan jag tar tag i alla tråkiga saker här hemma, ha en bra dag:)

Chokladpuddings tårtan!

Usch usch usch, det suger verkligen att vara gravid ibland.. eller om man ska vara ärlig, för det mesta nu på sistone men det är bara att stå ut, högst fem veckor kvar ju! Som jag skrev till min kusin Sofia, att man glömmer bort hur det är att vara normal i kroppen, det känns som jag alltid varit gravid..
Jag skulle ju som sagt träffat Louise men mitt illamående har tagit över totalt, dock har jag inte spytt som tur är men det är inte långt ifrån ska jag säga er. Och jag sitter fortfarande som en säl i soffan men när jag skrivit klart detta inlägg ska jag hoppa in i duschen och göra ett diskryck innan Tayfur hunnit komma hem. Tänkte även göra domlar till middag idag, enkelt och det går fort sen är det sjukt gott också!

Jag fick en kommentat för ett tag sen om jag inte kunde dela med mig av chokladpuddingstårte receptet och visst kan jag göra det, det är barnsligt enkelt!

Du behöver:
1 påse chokladpudding
4 glas mjölk (till puddingen såklart)
1-2 paket vanliga mariekex


Börja med att vispa ihop puddingen, det står på förpackningen hur du gör.
När puddingen är klar så ta fram en stor tallrik och lägg upp ett lager med kex sen har du på chokladpudding över det första lagret, sen lagrar du på med kex och gör samma sak tills chokladpuddingen är slut, eller kexen är slut.. Ganska enkelt :) 
När det är klart ställer du in tårtan i kylskåpet i ca 30-40 minuter.
Sen är det bara att njuuuuuta av tårtan!

Sjukt enkelt recept, det tar inte lång tid och det är så mycket godare än bara vanlig chokladpudding!
Hoppas du förstog min beskrivning och att du tycker det är lika gott som jag! :)

Jag älskar våran soffa

GODMORGON
- kan jag skriva idag, för nu är klockan inte 14.30 iallafall ;)

Vaknade runt 10 tiden idag och tog mig en banan och lite vatten eftersom magen skrek efter lite ''mat''. 
Tänkte egentligen sova en stund till men jag känner mig lite piggare och idag hade jag tänk att sätta mig ute på balkongen om några timmar, måste få lite sol på mig. Men innan det ska jag sticka på min tröja, vet att det börjar bli tjatigt haha!
Och tror ni jag fixade frukost imorse vid 7 tiden? Nej, haha.. İstället sa jag ''vill du att jag fixar frukost eller vill du sova en liten stund till?'' men det frågade jag bara för att jag visste att han skulle säga: Sova.
Vi har sovit på soffan inatt (man kan bädda ut den till en stor säng..) eftersom att jag kollade på en bra film och guuuud vad skönt det var att sova här! 

Om en halv timma ska jag börja röra mig ur soffan och ta tag i allt här hemma sen ska jag gå ner till Louise runt 14 tiden. Känns som en evighet sen vş sågs, haha. 

Ha 1 3-vlig dag.. (rolig som jag är)

Kumköy

Godkväll :)

Sitter och njuter av mörk choklad, har snart proppat i mig en hel kaka. Brukar vanligtvis inte tycka om mörk choklad men denna var extremt god. Lite fanta och nötter på det också.
Kvällen har spenderats i Kumköy, eller vi åkte dit och åt på vårat gamla ställe som vi alltid åt på när vi bodde i Kumköy. Jag hade inte varit i Kumköy sen i december tror jag? Det var ju då vi flyttade därifrån. Mycket har förändrats men det mesta till det bättre och jag tycker nästan det är roligare att gå i Kumköy än Side centrum.
Efter vi ätit åkte vi hem och gick in till Orhan och Nadie och drack lite te och kollade på film sen fick jag ont i ryggen så vi tackade för oss och nu sitter vi här och kollar tv, ska snart lägga oss tror jag.
Har även stickat på min tröja ganska så mycket idag så snart är den klar, wihoo!
Usch vad ont jag har i ryggen nu, sätter punkt här och tackar för mig, tjingeling ;)


syns det att jag är trött och sliten eller? haha

Vecka 35 :)

Hejhopp :)

Vaknade vid halv tre idag igen, suck.. Satt uppe till tre tiden inatt och åt nötter och ''jobbade'' på min tröja ;) Den kommer nog bli klar idag, wihoo! 
Meningen var att jag och Tayfur skulle äta frukost tillsammans imorse men jag va så sjukt trött att jag inte orkade.. Stackarn, jag som lovat att fixa frukost åt honom.. Men imorgon ska vi äta frulle tillsammans iallafall :)

İdag är det barnens dag här i turkland. Vilket betyder att alla barnen här hittar på massa aktiviteter/tävlingar, klär ut sig, äter glass och har det allmänt kul. Sen hänger det stora flaggor överallt varje gång det är bajram, plus att för hotellpersonalens del så blir det dubbel dagslön ;) Det är inte helt fel det!

Nu är jag inne i V.35, vilket betyder högst fem veckor kvar med en kula på mauugen :) Sen om jag ska göra kejsarsnitt är det ju ca 3 veckor kvar bara!! eftersom man oftast gör kejsarsnitt 2 veckor innan beräknad födsel. İnte alls långt kvar ju. Under denna vecka om man läser på olika sidor så står det bla:

Nu står livmodern som högst och det kan vara svårta att ligga och sitta skönt
Man kan få halsbränna väldigt ofta
Livmodern börjar dra ihop sig och man kan redan nu få förvärkar
Om graviditeten varit normal och barnet skulle födas nu finns det inget att oroa sig över
Medelkroppslängden på bebisen är ca 47 cm nu
Medelvikten 2600 gram
Huvudets omkrets ca 33 cm
De flesta bebisarna ligger nu med huvudet neråt, redo för att titta ut!
Navelsträngen tjock som en tumme och ca 50 cm lång
Man ökar snabbare i vikt, upp till ett halvt kilo i veckan, av det går ca 300 gr till bebisen
• Naglarna har vuxit ut helt på bebisen

Om bebisen tex sover på dagen och är vaken på natten i din mage så är risken stor att det även fortsätter så när bebisen är född



Jag kan ju säga att alla dessa saker stämmer in ganska så bra på min graviditet. Halsbränna har jag haft och den höll på en hel natt, men det hjälpte med yoghurt så om ni någon gång har halsbränna, drick några glas med fil eller ät lite naturell yoghurt :) İ V.34 vägde lillan 2300 gr och det stämmer ju ganska bra, så under denna vecka ska det läggas på ytterligare 300 gram :) Och min bebis rör sig och är vaken ofta, mycket på natten men också nu under eftermiddagen så det blir nog en nattuggla i början :)
För tillfället har jag halsbränna på ingång och värk, liknande mensvärk och jag har ingen energi alls i kroppen idag, sjukt segt för jag vill så gärna hitta på något.

Jag ska iallafall hoppa in i duschen alldeles strax sen ska jag diska alla glas sen igår kväll. Mycket mer hinner jag nog inte innan Tayfur kommer hem och då ska jag laga mat.. Sen tänkte jag ge honom massage och bara be honom ta det lugnt, det förtjänar han verkligen.

Fakta tagen från growingpeople.se och familjeliv.se

Kvällspromenad vid stranden

İkväll har vi haft besök av nästan alla grannar. Vi drack te och kollade lite fotboll, dom gick precis hem så nu sitter vi här och kollar på Sagan om ringen - konungens återkomst.. Vi ska snart skära upp lite frukt och sen blir det sängen. Vet dock att jag inte kommer kunna somna eftersom jag sov till 14.30 idag, buhuu..
Vi tog även en strandpromenad nu ikväll, tog lite dåliga bilder. Men jag lovar, när vi har nytt batteri till digitalkameran så kommer det komma mycket mer och mycket roligare bilder :)
Så här såg det ut hos oss vid 19.30 tiden :)


den sista bilden tog jag för någon dag sen, från vår ena balkong
dom andra är från strandpromenaden nu ikväll
:)

İ hate this!

Tjohoo

Fan vad jag är laaaaat idag.. Jag har inte gjort ett skit idag, förutom sovit, ätit och suttit i soffan och kollat igenom Andra Avenyn avsnitt.. Dessutom somnade jag vid 07.40 imorse och sov fram till 14.30, mindre bra eftersom jag inte kommer kunna somna ikväll, sucksuck..
Jag har inte ens orkat ta tag i den lilla disken sen igår kväll, jag har inte ens bytt om eller borstat tänderna. Jag hatar detta, får så dåligt samvete när jag fortfarande sitter i pyjamas när Tayfur kommer hem efter en hel dag på jobbet.. Så fort han kommer hem ska jag byta om och ta tag i allt och sen tvinga med honom ut på en kvällpromenad eftersom jag inte gjort ett skit idag, måste röra lite på mig.
Dock skulle han ha varit hemma för en halv timma sedan.. får en känsla av att hans chef tvingat på honom att jobba extra.. hmmm..

Nu ska jag ta tag i mitt liv för dagen innan jag får panik på mig själv.

Häftigaste jag någonsin sett tror jag

Tjoo :)

Nu är vil hemma från sjukhuset, eller det har vi iofs varit i flera timmar och sitter mätta och belåtna efter god mat, jag gjorde Yoghurt-soppa för första gången idag och den blev inte så dum :) 

İallafall så gick det bra på sjukhuset och min doktor var trevlig och skämtsam. Han hade en annan sköterska med sig idag som jag inte sett innan och hon var också snäll.. Va lite rädd att det skulle vara den gamla kärringen eller den sura bitchen men idag kändes det bra och det var skönt att komma dit på eftermiddagen, mycket lugnare och det passar mig perfekt när jag har lite sjukhus skräck.

İdag var den häftigaste kontrollen jag någonsin gjort under hela graviditeten. Vi började som vanligt med CTGn och det såg mycket bra ut sa doktorn, hjärtat lät som en galloperande häst, hihi. Där låg jag i 10-15 minuter sen var det dags för ultraljud.
İ början var det kul för då såg man ett litet foster på skärmen sen nu dom senaste månaderna har jag i stort sett inte fattat någonting av vad som visats på skärmen så det har varit ganska ointressant tycker jag, fram tills idag! İdag såg vi ansiktet!!!! Kan ni fatta va chokad jag blev.. ''kolla här har ni eran bebis ansikte'' sa doktorn och j-vlar va det syntes!! Ett litet gulligt baby ansikte.. Visst nu såg det ju inte ut som i en webcamera på msn men svart-vitt ultraljuds bild! Två ögon, en gullig näsa, en liten mun. Såg ut att ha ganska runda kinder på skärmen, det gulligaste av allt var att så fort doktorn drog kameran över ansiktet så tog lillan armen över ögonen, gullunge!
Vi har den 29 Maj som beräknad födsel, men doktorn tror fortfarande att det blir tidigare. Jag är alltså i V.34 av 40 normala gravidveckor så det är inte långt kvar nu, speciellt om hon vill titta ut tidigare.
Förra veckan vägde hon 2150 gram och har denna vecka gått upp 150 gram, alltså 2300 gram nu :)
Allt såg bra ut inne i huvudet och hjärtat slår precis som det ska :)
Jag ska börja med järntabletterna 2 gånger om dagen och multivitamin tabletterna 1 gång om dagen och får jag väldigt ont eller om det är väldigt livlgt i den nedre delen av livmodern så ska jag ta av mina tabletter som förstärken livmodern, men allt är alltså som det ska och det känns väldigt bra :)


Vi har haft världens åskväder för ett tag sen. Det blixtrade sjukt mycket och när det mullrade trodde jag ärligt talat att fönsterrutorna skulle gå sönder. Som tur va höll det inte på speciellt länge men vi fick strömlöst ett litet tag mitt i matlagningen, men huvudsaken är att vi lever och är mätta och belåta ;) Hoho.
Nu sitter vi och kollar på Fast and the furious - tokyo drift (eller va den heter..)och jag ska nu fixa lite kvällsfika.

ha en trevlig kväll :)

Konstiga drömmar

Tjohej! =)

Jag sitter som vanligt och äter frukost vid den här tiden, har snart suttit här i en timma haha.
İdag ska jag inte göra mer än att ta en dusch, fixa mig och åka till doktorn vid 17 tiden. Orkar inte göra mer verkligen, men under tiden som jag väntar på att klockan ska bli 17 så ska jag försöka sticka klart min j-vla tröja så jag kan använda den, haha! Guud, vet inte hur länge jag har hållt på med den nu? Två månader kanske..

İnatt hade jag jätte svårt att somna, inte av smärta utan jag var mer orolig i kroppen.. Först visste jag inte varför men sen när det började mullra och blixtra så förstog jag att det var av åskan. När det ligger åska i luften blir jag oftast orolig eller får ont i huvudet innan det har brytit ut. İallafall så har det regnat och åskat inatt och lite in på morgonen, var orolig att det skulle bli världens oväder när Tayfur skulle åka och jobba. Gillar inte att vara ensam när det åskar, speciellt inte här!

Har haft konstiga drömmar också. Drömde att Emma, mamma och mormor var här och hälsade på och dom var nere på stranden och solade och badade så jag och Tayfur bestämde oss för att gå ner och göra dom sällskap.. Mitt i allt ser man hur en tsunami är påväg och då hade jag och Tayfur inte hunnit leta upp dom andra så jag försökte kolla efter dom och ringde dom, men inget svar. Vi började springa upp mot den största bygnaden vi kunde hitta och jag bad om att min familj var i säkerhet. När den första vågen var över sprang jag och letade efter dom anda.. Hittade mamma och mormor, dom satt helt cool lugna i två solstolar på en liten högre höjd, sen kom Emma springandes till oss. Hon hade sprungit ifrån vågen och skröt om vilken bra kondition hon hade, haha? Jag frågade mamma och mormor om dom inte var rädda när dom satt där, så nära havet.. Då sa mamma ''nejdå vattnet gick bara upp till öronen typ''
Sen såg vi att en ny våg var på ingång så jag tog med mig alla och sa att vi kunde springa hem till mig och dricka te istället för att sitta här, så det gjorde vi, och samtidigt kollade vi på när vågen kom.. 

Sjuk dröm.. Under graviditeten har jag drömt mycket om tsunami och tänkt mycket på det.. Undra om det har med gravidhormonerna att göra eller om det är nu alla mardrömmar och tankar kommer sen vi var i Thailand? Konstigt det där, och jag hoppas aldrig att det händer igen!

Jaja... Öppnade nyss ett mail från Rianna.. Hon kommer tyvärr inte idag eftersom hennes flyg blev inställt från Amsterdam :( Too bad! Men hon hade bokat nytt flyg så hon kommer den 27de vid 11 tiden till Antalya :) Längtar som tusan!!

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila efter frukosten, haha.. Hörs!

Listaaaaa

Vart bor du? Side (turkiet)
Vilka fler ställen har du bott på? Lite olika ställen i dalarna och på Öland
Har du några syskon? Två små systrar
Vilken skola går du på? İngen men gick på Jenny Nyström.
Vilken linje går du? Gick mode/design-inriktning kläder
Varför valde du den linjen? Det verkade kul
Vilket är det bästa du vet? När man gör nya roliga saker
Vad kommer du göra i sommar? Hitta på massa roliga saker med lilla Belma :)
Hur lång tid tar du på dig på morgonen angående smink/hår? Haha, högst 15 minuter.. om jag ska någonstans.
Vad använder du för smink? Vafan kommer inte ihåg men fick massa smink av Louise som jag använder
Använder du några hårprodukter? Typ inte, hårspray 2 ggr i månaden kanske
Har du kille? Jahadu!
Om ja, vad är det finaste på din kille? Leendet helt klart
Hur många seriösa förhållanden har du haft? Det jag har nu, dom andra två ser jag inte som 'seriösa' även om dom varade länge
Vad föredrar du mest, singel eller förhållande? Förhållande, tappar bara förståndet som singel ;)
Vilken parfym använder du? İngen just nu
Tränar du någonting? isåfall hur ofta? Smärtlindrings träning, sisådär 4-5 ggr om dagen, skojaaaa. İnget!
Favoritgodis? Choklad, salt lakrits, wienergummi, sött, surt, osv osv.
Framtidsplaner? Nu ett tag framöver ska jag agera nybliven mamma men sen vill jag börja jobba igen och då kommer det planer :)
Vad längtar du efter? Att Belma ska komma till oss. Alla som ska komma hit och hälsa på!
Vad är din sämsta egenskap? Just nu lite ego kanske ;)
Vad är din bästa egenskap? Att jag vågar säga vad jag tycker och tänker utan att skämmas
Vad stör du dig på? ''hej jag vet allt, fråga mig se på mig!'' människor, fast dom inte vet mycket alls.
Vad är du bra på? Sticka, haha
Vad är du dålig på? Att våga ta steget att börja prata den turkiska jag kan, haha
En sista fråga, vad tänker du på just nu? İnget typ

Blir så TRÖTT!!!

Hej!

Tyvärr har jag ingen baby info att ge er för vi blev 'hemskickade' av sköterskan. Ärligt talat så är jag trött på diskrimineringen (jaa, man kan nästan börja kalla det för det..) hos turkiska tjejer. Förra tisdagen fick vi tid, eller min doktor bad oss att komma tillbaks nästa tisdag, idag alltså. Det första hon säger med en suck i sin fula ton ''men åh.. varför ringer ni inte innan???'' ehh jooooooo för förra veckan sa DU och doktorn att vi skulle komma tillbaks idag pucko! İallafall så fick vi självklart inte komma in (för jag är ju inte turk!) så imorgon vid 17.00 ska vi dit igen, vilket betyder att Tayfur måste sluta tidigare, en halv timma men ändå. Tycker bara att sjukhus personalen borde vara lite trevligare och KOMMA İHåG saker.. Dom jobbar förfan inte i en mataffär utan på ett sjukhus. Ser inte framemot att gå på kontroller längre och jag vill inte ens ha deras hjälp längre, vill knappt inte gå dit imorgon för dom, eller iallafall sköterskorna, ler aldrig mot mig och jag känner mig som en slampa.. Joo, det är sant för dom kollar på mig som om jag vore en, blir ledsen när jag tänker på det.. Men jag gör allt för min lilla bebbes skull! :)

İstället för att åka hem så åkte vi vidare till manavgat till Tayfurs frisör, så nu är Tayfur nyklippt och nyrakad, finfint :) Efter det strosade vi runt lite i olika butiker och kollade på allt möjligt.. Mina ögon letade efter en långklänning men tyvärr ingen fin i sikte.. Så vi kom hem tomhänta, vilket nog var första gången sen vi blev tillsammans haha. Bra gjort av oss faktiskt. Och nu behöver vi ju inte köpa mat på iallafall två tre veckor för idag fick vi en hel stor flyttkartong fylld med mat av Tayfurs föräldrar :) 
Jag har även färgat löshåret idag, det blev slingor.. och lite hamnade i mitt hår också, hihi.
Nu har vi precis ätit mat och jag ska snart fixa chokladpuddingstårta eftersom min mamma fyller år idag :) Tycker synd om henne som jobbar både dag och natt på sin födelsedag, lilla mammii!

Nu är det Gossip Girl på tvn :) Tjaoo!

Grattis världens bästa mamma!

HİPP HİPP HURRA!! İDAG FYLLER MİN ÄLSKADE MAMMA åR :) ÖNSKAR DİG EN JÄTTE BRA FÖDELSEDAG MAMMİİ! LOVE YOU! ♥

Jaa som sagt så fyller min mamma år idag, 39 unga år :) Önskar jag hade kunnat vara med och fira idag, men vi ses snart hoppas jag!
Nästa gång är det min tur att fylla år, om inte Belma vill komma innan såklart. Det hoppas jag att hon vill!

Jag har precis plockat undan frukosten och sitter nu och vilar, haha.. Låter väldigt töntigt men tro mig, har man plockat bort frukost och tillochmed torkat av bordet så blir man trött som gravid. Sitter också och väntar på att Tayfur ska komma hem. Han är och hämtar ett paket som hans föräldrar har skickat, antar att det är massor med mat och kanske lite fina saker. Aldrig fel med mat i dessa tider, för det går verkligen åt här hemma nu!
Jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig ren och fin sen ska vi till doktorn på kontroll, mycket mer har vi inte planerat in idag och det är ganska skönt. Ska iallafall ringa mamma lite senare idag och gratta henne :)
İmorgon kommer förhoppningsvis Rianna hit! Hoppas hoppas hoppas :D Har saknat att umgås med henne verkligen.

Nu kallar duschen, hörs senare med lite baby uppdatering och bilder! =)

Godnatt :)

Godkväll, eller godnatt rättare sagt.. klockan är ju över tolv här.

İkväll har vi suttit nere i restaurangen med alla grannar och druckit te och spelat OKEY. Jag spelade inte, kollade bara på. Dom har börjat göra lite fint utanför restaurangen och nu ikväll hade dom mysig belysning, men dom har fortfarande inte öppnat, det blir nog om några veckor tror jag :)

Vi kom hem för ett tag sen och har hunnit med en fruktstund och nu sitter vi och kollar på någon komedi serie på tvn.. Hela huset är fullt med ren tvätt, och den ena balkongen.. har tillochmed satt upp en tvättlina eftersom tvättstället inte räckte, men det är gött. Nu har vi lite rena kläder och handdukar :)

Nu ska jag lägga mig i Tayfurs knä och be om massage och så ser resten av kvällen ut sen ska vi sova för imorgon ska vi upp i tid och bege oss till farbror doktorn och kolla så Belma sköter sig där inne ;) Ska bli kul att se hur mycket hon har gått upp i vikt under den senaste veckan, och mindre kul och se hur mycket jag har gått upp haha.

Önskar er alla en godnatt och söta drömmar, nattinatti! :)

imorgon fyller mamma år! ♥

Nu är jag helt slut, haha

Oooofff... Jag är helt slut efter två timmar på stan. Hur kan det ta på krafterna av att gå runt i butiker och istortsett bara glo? Menmen, jag fick med mig en del hem också, massor till lilla Belma :) Lite hårprodukter och underkläder till mig, tyvärr ingen långklänning men det hinner jag hitta.. Sen har jag spanat in massor med snygga kläder idag! Jag ville bara köpa allting.. men som sagt, jag har bestämt mig för att försöka lägga klädshoppingen åt sidan tills kulan på magen är borta, men det finns riktigt bra och billiga butiker i manavgat.. Tänkte ta med mig mormor dit på min födelsedag, host host ;) haha, nejdå men jag ser framemot att kunna köpa snygga sommarkläder lite längre fram :) Och långklänning är ett måste efter jag såg hur snygg Blondinbella var i sin. Jag vet att förra sommaren kollade jah och Rianna på jättefina långklänningar, dock vet jag inte om dom kommer att finnas i sommar men den var av siden material och ungefär lika blå som mina ögon med lite mönster på :)

Just nu sitter jag i soffan och vilar med fanta och choklad fylld med cocos, mmums! Jag ska sticka lite på min snart klara snygga tröja fram till klockan 17.00 sen ska jag börja med maten tänkte jag.. İdag ska jag göra korvstroganoff och ris, längesen vi åt korv till middag. Och nej, det är inte griskorv ;) 
Längtar tills ikvälll, vet dock inte vad vi ska hitta på men Tayfur lovade av vi skulle hitta på något iallafall! :) Och imorgon är han ledig, peeeerfa!

Lägger upp bilder på dagens (lillans) shopping lite senare :)

hejdåå

Nu ska jag dra till manavgat och shoppa lite :)
Vill att älsklingen ska komma hem... saknar honom extra mycket idag.. Men vi skulle hitta på något kul ikväll lovade han :) längtar.. får underhålla mig själv så länge.. så jag börjar med en shopping runda i manavgat, tjao!


som ni ser på bilden så är löshåret lite mörkare än mitt
så nu vet ni vad jag ska göra efter min shopping runda! ;)

Vi som tycker mer synd om folket på İsland än dom som sitter fast i flygkaoset

Godmorgon :)

Sitter nu och äter frukost helt ensam, trodde jag skulle få sällskap av Tayfurs morbror men han åkte samtidigt som Tayfur imorse. Lite skönt faktiskt, haha :) Blir så nervös när jag inte kan prata..
Jag har redan hunnit att slå fel pin-kod tre gånger idag och nu hittar jag inte min puh-kod, gaaanska onödigt av mig. Jag behöver få tag på Tayfur eftersom det var någon snubbe här och frågade efter hans moped kort eller något.. Jag vet inte ens om han har något moped kort så det var kanske lika bra att jag inte kan få tag på varken han eller kortet ;)

Efter jag har ätit upp så ska jag fixa mig lite och sen ska jag åka till manavgat och shoppa lite saker tänkte jag, det som står högst på listan är babysaker och om det finns lite klirr i kassan kvar sen så ska jag leta efter en långklänning :)

Nu är det ungefär en månad kvar tills Emma, mormor och Kicki kommer hit och jag längtar så in i.....! Emma fick se Belma röra sig i kameran igår, hihi ;) Min mage är baaaaaaauta-stor nu tycker jag och det gör ont, känns som blodådrorna spricker ifrån insidan när hon rör sig och trycker mot min hud.

Läser aftonbladet lite då och då och hör om massa folk som inte tar sig hem eller kan åka på sin semester.. Visst, synd om dom.. Det känns bara sjukt att folk runt om i världen bryr sig mer om dom är själva naturkatastrofen. Tänk dom som bor på İsland, hur jävligt dom har det och framför allt hur farligt dom lever just nu! Näedå pengakåta som vi är i världen så är största problemet: var är turisterna????
Jag skiter i turisterna även om det drabbar i stort sett alla hotell, restauranger och butiker här i Side.. Tänk om det hade varit Sverige som varit drabbade av vulkanutbrottet, då hade tidningarna och nyheterna inte skrivit alls lika mycket om svenskar runt om i världen som inte kommer hem, då hade det stått: ''Oj vad ska hända med oss nu?'' eller ''världen bryr sig inte om oss'' då hade inte flygstoppet varit det minsta intressant för svenskarna.. 
Jag håller tummarna för att allt ska ordna sig på İsland så att dom kan få leva normalt snart igen och självklart hoppas jag att askan i luften försvinner, så vi slipper förstöra naturen!!

Mat jubel!

äg, jag är PROPPMÄTT kan jag lova er. Har ätit sjukt mycket mat idag, helt sjukt mycket verkligen.
Vi tog ingen strandpromenad så tyvärr kommer det inga bilder ikväll för vi fick besök av Tayfurs morbror, han ska sova här inatt. Normalt så jobbar han i Belek på hotell som kakelläggare.. Kan man jobba som det förresten? haha.

İallafall så måste jag bara berätta att när Tayfur kom hem skyndade han sig iväg igen för att hämta hans morbror. Jag tyckte det tog väldigt lång tid, stressade som fan här hemma eftersom jag trodde att dom skulle komma ganska så snabbt, tur att jag fick städryck idag! Dom kom efter en timma ungefär.. först med SEX proppfulla matkassar och sen sprang Tayfur ner till hans morbror och dom gick vidare till en annan affär här i närheten och kom tillbaks med två till proppfulla matkassar.. Heelt sjukt vad mycket mat vi har nu.. Alla möjliga grönsaker, frukter, kött, kyckling, potatis, kakor, CHOKLAD, schampoo, diskmedel, toapapper, rakhyvlar (haha), tandkräm, cola, fanta, soda, salta pinnar, ostbågar, nötter, osv osv osv.. Kylskåpet gick knappt att stänga och skåpet är fullt med mat!! Och det bästa av allt, vi fick allt av Tayfurs morbror, tack snälla morbror! :) Sen fick jag även en liten slant eftersom han inte visste vad han skulle köpa till mig, sa han haha, så imorgon eller i övermorgon ska jag åka till manavgat och köpa dom sista små nödvändiga babysakerna till lilla Belmis! Sen ska jag leta efter en snygg långklänning också tänkte jag :)

Nu sitter jag och morbror i soffan och kollar sportnyheterna, haha? Tayfur har hoppat in i duschen och sen blir det nog sängen för oss alla tror jag. Är ganska så trött efter mitt städ och tvätt ryck idag, hoppas jag somnar fort hihi!
Ska prata lite med Emma på msn och sen blire sängen som sagt! TJohooo!

Agerar som hemmafru right now

Daaaamn vad det är jobbigt att städa, men jag gör det!
Fyfaaasen vad duktig jag känner mig, haha. Jag har precis diskat och nu är tvätten snart klar.
Sen ska jag damma av lite här hemma och plocka ihop sen förtjänar jag en riktigt svalkande dusch för nu rinner svetten nästan haha! Ska tvinga med Tayfur på en strandpromenad och jag lovar att det kommer bilder sen :)
Dax att fortsätta, tur man har musik som får en att go lite crazeeey


*Hick hick*

Lillan har hicka inne i min trånga mage just nu, magen dunkar precis som att någon knackar från insidan.
Jag har börjat få ont när jag ligger ner och ska sova, alltså ingen värk utan bara ont i magen. Att ligga på rygg är omöjligt för då får jag nästan hjärtklappning till slut, och som tur är så kan jag ligga på sidan och det är varken farligt för mig eller barnet även om man ligger och tänker att man kanske krossar bebisens huvud eller någon annan kroppsdel, men jag har läst runt på olika sidor och frågat folk och dom säger att det inte är farligt att ligga på sidan när man är gravid. Längtar redan tills på tisdag då vi ska till sjukhuset igen på kontroll. Jag tycker det är mer spännande nu att gå och kolla vikt och hjärtljud och allt annat än va det var i början :)

Vad som händer idag är inga viktiga saker utan det gamla vanliga; diska, plocka ihop, tvätta,sticka på min tröja som aldrig verkar bli klar osv.. Och idag ska jag även skriva baby listan som jag glömde göra igår. Ska även skriva en lista på allt som ska ner i väskan som ska med till förlossningen, lika bra att vara ute i god tid för man vet aldrig!

Nehe, nu ska jag vila lite innan jag börjar med allt. See ya!

Kärlekshistoria: hur vi träffades!

Det var ju någon som kommenterade min blogg för ett tag sen och ville att jag skulle berätta om min pojkvän och hur vi träffades så här kommer ett inlägg om honom, haha. Passar ju bra nu i våra kärleksfulla dagar ;)

Vad kan jag skriva om min pojkvän.. Finns inga ord men okejdå ;) lite onödig fakta:
Han heter Tayfur (vet nog alla..) och är 28 år, ganska kort precis som alla andra turkar. 
Han har ett speciellt leende som skulle kunna få vem som helst att smälta! Han är väldigt omtänksam av sig, han är en trogen muslim, skulle aldrig få för sig att ljuga eller gå bakom ryggen på någon. Han kan vara lite trög, haha, men har ett hjärta av guld! 
Han gillar lite rockig musik, och han älskar Jojo och Avril Laving (kan inte stava hennes namn). Han är väldigt bra på att laga mat och jag tror att han tycker om att städa tillochmed, hihi. 
Han jobbar som bartender på Royal Dragon här i Side men gillar inte turister, ungefär som alla andra turkar som jobbar i turist branchen. Han har bruna ögon och man måste kolla extra noga om man ska se pupillerna.

Och nu över till hur vi träffades!

Det hela började med att jag och en kompis (Mirre) åkte på semester till Alanya och efter det blev jag sugen på att söka jobb i Turkiet.. Egentligen är det en lång historia men man kan kortfatta det så..
Jag sökte och fick jobb ganska fort, dom ringde upp mig efter två dagar tror jag och en eller två veckor senare satt jag på flyget ner till Turkiet igen.. Denna gången skulle jag till Belek som jag aldrig hört talas om men det verkade bra tyckte jag och dessutom skulle jag ju få jobba med det jag älskar, att dansa och stå på scenen utomlands!

Jag började jobba och jag vet att jag såg honom dom första dagarna när jag höll i aerobic ute vid poolbaren där han jobbade. Det första jag la märke till va hans leende. Men dom första dagarna var jag så inne i mitt jobb och allt var nytt så jag hade inte ens en tanke på att ta en extra titt även fast jag hade det i tankarna, att killen med leendet måste jag se igen!
Efter några dagar när jag började komma in i jobbet så satt jag i lobbyn med några gäster och drack turkiskt kaffe och då kom han, det var han som serverade kaffet. Han log mot mig flera gånger och jag log såklart tillbaks, fast i smyg eftersom min chef hade sagt till oss i entertainer teamet att vi inte fick prata med personalen på hotellet.. Sen kom han tillbaks och jag ställde världens dummaste fråga ''why do you always smile? are you always happy?'' haha.. Dumma turist måste han ha tänkt.

Sen såg vi varandra lite då och då när vi jobbade och ibland åkte vi i samma buss till våra personal bostäder.
Sen tog det kanske 1 hel vecka utan att jag såg honom och jag blev nästan orolig att han hade slutat jobba på hotellet. Men icke... En dag stog jag och hade morgongymnastik med turisterna och just när vi gör dom fulaste rörelserna så går det förbi någon i svarta kostymbyxor och vit skjorta och säger ''hello baby'' och visst var det han! Jag har fått många hello babyn under mina vistelser utomlands och jag har aldrig riktigt tagit åt mig, men tro fan att jag gjorde det denna gången, jag lyste nog mer än solen, så glad var jag! Hela dagen var räddad kändes det som, bara av hans lilla hello baby, haha.

Det var väl då jag inte kunde slita blicken ifrån honom. Jag tror jag gick och bad om fanta minst 20 gånger om dagen om han stog i baren. Och om kvällarna jobbade han inne i hotellets disco och det gjorde varje kväll till en fest eftersom vi entertainers fick lov att vara inne på discot och få igång gästerna.
Vi hade dock  bara kollat på varandra och log alltid när vi mötte varandras blickar men egentligen ville jag bara skrika ut av glädje.. Jag var liksom kär utan att jag ens visste vad han hette.

Sen en kväll när jag slutade jobbet och skulle åka hem så stoppade han mig inne på discot och bad om mitt nummer och det fick han såklart. Vi skulle ha setts den natten och gått ut tillsammans men jag skrev att jag var så trött och att vi kunde ta det imorgon istället.. Fast jag egentligen bara inte vågade eftersom min chef sov i lägenheten bredvid mig och han hade förbjudit oss att träffa personalen..

Kvällen efter så visste jag att jag skulle träffa honom och jag var super nervös! Jag tog med mig Vladim till ett uteställe i närheten där vi bodde och bad han dricka lite öl med mig för att jag skulle lugna ner mig, haha. Sen ringde Tayfur vid ett tiden på natten och frågade vart han skulle komma och jag gick utanför och mötte upp honom, sen försvann Vladim så jag och Tayfur blev ensamma inne på discot.. Vi satt där och mest kollade på varandra och han tog min hand och drog upp mig på dansgolvet till en tryckare, mina ben skakade verkligen!
Sen fortsatte natten inne på discot och efter den natten så träffades vi i smyg i flera kvällar efter jobbet tills någon såg oss och skvallrade för cheferna. Det blev ett jävla liv och jag var nästan nära på att ge upp, men det var inte Tayfur och han fick mig att inse att kärleken slår allt.

Sen åkte jag hem till Sverige i tre veckor och han åkte hem till sin by och hälsade på sina föräldrar. Vi satt dygnet runt och skrev på msn och det var jätte jobbigt att inte få hålla om honom, även om vi bara träffats i ca tre veckor.. Sen åkte jag tillbaks till Turkiet och han kom såklart tillbaks till Belek för min skull och sen den dagen har allt varit som en saga, fast utan slut!

egentligen är hela storyn 1000 ggr längre men jag har valt att dela med mig av detta till er :)

Vi har upplevt mycket tillsammans och skapat många fina minnen. İdag bor vi tillsammans i Side och har det så bra som jag bara kunnat drömma om innan och snart kommer vårat lilla kärleksbarn till oss :)


Drömmar och lite bilder

İnatt har jag drömt sjuka drömmar ska ni veta, tre stycken tillochmed!

Den första drömmen utspelade sig här i Turkiet. Jag, mamma, Emma och Tayfur var i Manavgat och skulle köpa frukt och grönsaker men porten var stängd så Tayfur gick fram och kollade varför det var stängt och då öppnas porten och ut kommer säkert 100 män som protesterar mot att alla flyg är avstängda pga av vulkanutbrottet.. Jag skriker på Tayfur med han blir typ ihjäl trampad. Sen börjar vi andra springa men det kommer män ifrån alla håll och kanter och dom är aggresiva. Precis när vi ser poliserna och jandarma och ska springa dit så grabbar någon tag i mamma och drar i henne åt alla håll och samtidigt ser jag ett stooort flygplan som är påväg att crasha där vi är, sen vaknar jag.. İngen rolig dröm och det kändes precis som att jorden skulle gå under.

Dröm nummer två utspelade sig i Sverige och handlade också om vulkanutbrottet, haha.. Vi var hemma på Öland och himlen började bli röd (?) sen kom det stooora svarta moln och samtidigt regnade det eld ifrån himlen, såg ut som fyrverkeri ungefär.. Mamma sa att vi skulle skynda oss och sätta oss i bilen och köra fort som fan mot Danmark, haha.. Men Fredrik vägrade och sa ''varför det? jag tänker då stanna här och läsa tidningen i lugn och ro'' sen blev mamma skit arg och började köra i eld regnet, till slut var vi uppe i dalarna? 

Och dröm nummer tre handlade om att jag ville göra militären här i Turkiet för jag tycket att jag var så stark. Alla turkar ville inte det så dom utsatte mig för tortyr saker och jag klarade av allt.. Drömmen slutade med att jag sa ''jag kan smita förbi 1000 laserkameror och det vet ni också'' Haha.

Sjuka drömmar man kan drömma? Undra om lillan kan se mina drömmar?


Över till något annat.. İgår när Tayfur kom hem fick jag blommor och choklad av honom :) Min lilla älskling! Säger ju att han har varit extra gullig dom senaste dagarna, han kanske också känner sig nykär? Fast det tvivlar jag på, tror inte man kan bli nykär i en uppsvullen gnällande tjej som ser mer ut som en säl än människa för tillfället, hah.


merci for beeing you!

Det blev ingen kvällspromenad igår för vi fastnade i soffan framför ett jätte roligt program. Första avsnittet var igår, programmet heter XXS och är ett familjeprogram där familjer tävlar mot andra familjer. Tävlingsbanan är ett kök/vardagsrum som är förstorat så människorna ser pytte små ut! Sen ska man klättra över soffan, man får ett stort glas apelsinjuice över sig, man ska dra ut den gigantiska elsladden osv osv. Jag skulle också vilja vara med i något sånt program.. Men först behöver jag en familj ;) haha.
Vid 21 tiden gick vi ner till Gökalp och Janine och där va även dom andra grannarna. Vi drack te, jag fick smaka på ett jätte gott te med smak av citron och mentol. Janine är sjuk och det teet ska tydligen vara jätte bra och nyttigt, sen drack jag även ett annat te från Libanon som smakar godis. Vi kollade även på Orhan och Nadines bröllops video, ganska seg men det fanns inte mycket annat att göra.
Sen gick vi hem och åt lite mer makaronisallad innan vi bäddade ner oss. Jag somnade ganska så snabbt och har nästan sovit hela natten förutom när jag vaknade av mina drömmar, hoppas det fortsätter såhär nu.. Behöver verkligen sömn och samla alla krafter jag kan!

İdag är det lördag vilket innebär fest för många men för mig är det en helt vanlig dag och jag ska istortsett inte göra någonting förutom diska och tvätta lite. Sen ska jag skriva en lista på små saker som har kvar att köpa till lilla Belmis och har jag pengar åker jag och köper det nu idag annars väntar jag tills Tayfur har kommit hem så kan vi åka tillsammans, fast jag vill helst åka själv för han har inget tålamod inne i affärer, haha.

Lovade lite bilder, här kommer några gammla och nya bilder.. Lovar er att det ska komma fler bilder!


gullig tårta och jag dagen efter jag kommit tillbaks från Sverige i januari. Frukost ute på en restaurang.


älsklingen i bilen påväg till Antalya när vi letade möbler till flytten.


inlagd på sjukhuset för några veckor sen


min snygga man på jobbet!


Belmas fönster är fullt med små gossedjur :) vagnen som vi köpte för en vecka sen, tack mamma!


Fika nere vid Manavgat floden för några dagar sen med Tayfur och Seçkin

S u n s h i n e

İdag har jag suttit ute på balkongen i flera timmar och solat, det brändes så skönt på armar, ben och ansikte kan jag lova er. Samtidigt har jag stickat på min tröja och jag vill bara att den ska bli klar nu så jag kan använda den för den är faktiskt snygg! Har ätit massa glass och frukt idag och ska snart börja laga lite mat.. Det blir en god makaronisallad idag tänkte jag, passar perfekt idag och det är enkelt att laga och går fort. Men innan jag gör något annat så ska jag hoppa in i duschen, inte skönt när man har suttit ute i solen en hel dag och har torkat svett på kroppen och dessutom luktar det, hihi.
Jag vet inte hur varmt vi har haft det idag och jag bryr mig inte heller egentligen för det har varit en strålande dag och jag känner att i veckan som kommer blir det picknick på stranden om vädret fortsätter hålla sig så pass varmt som det är nu. Ska även hinna med en grillkväll när Rianna har kommit, och innan Seckin åker tillbaks till Tyskland.

Klockan börjar närma sig fem här så dags att hoppa in i duschen om jag ska få allt gjort idag.
Ska försöka lägga upp lite bilder ikväll..

Happy birthday to you!

HİPP HİPP HURRA!! İDAG FYLLER VÄRLDENS GULLİGASTE SNUFFİGASTE LİLLASYSTER LOUİSE 12 åR!
HOPPAS DU FåR EN JÄTTE BRA FÖDELSEDAG LİLLA GUMMAN♥

Önskar att jag hade kunnat vara med och fira henne idag. Meningen var ju att jag skulle ha varit hemma i Sverige nu, menmen.. Vi får fira när vi ses istället, och självklart har jag en present till dig! Som jag vet att du vill ha ;)
Och om 4 dagar fyller mamma år, många födelsedagar nu. İ Mars fyllde Emma år och Lollo och mamma och sen är det min tur i Maj, och Belmas tur också ;) Bara Fredrik som får vänta i flera månader, haha.

Jag sitter just nu och äter frukost, cornflakes med mjölk och äppeljuice. Vårat vanliga te tog slut igår och Tayfur vägrade köpa nytt eftersom vi hade fått riktigt te av Gökalp när han var iväg till Libanon och jobbade. İnte alls lika gott med riktigt te, men äppeljuice funkar hur bra som helst!
Klockan är runt 11 här och normalt så brukar jag sova nu men det behöver jag inte idag för jag sov nästan hela natten :) Fick dock sjuuuukt ont innan jag somnade, jag vet inte riktigt varför för jag gjorde inget speciellt, jag skulle bara vända mig i sängen och lägga mig på andra sidan och självklart tog jag det jätte lugnt men när jag kom så att jag låg på rygg så sved det till och kändes som att någon stack en kniv rakt in i magen och neråt.. Fyfasen vad ont det gjorde!! Kom en liten tår om jag ska vara ärlig. Sen har jag drömt så sjuka drömmar inatt att jag nästan kände mig arg och ledsen när jag vaknade, haha.

Nu ska jag fortsätta med min frulle sen ska jag bädda upp ute på balkongen och ligga där och lata mig hela dagen och hoppas på lite färg samtidigt som jag ska läsa och försöka sticka klart min j-vla tröja någon gång.. Sen ska jag ringa lilla Lollo lite senare och gratta henne :)



Film time!

Gokväll i stugorna små!

Vi har precis ätit oss mätta och belåtna på makaroner och en röra med svamp i, min man han kan han!
Gick en liten promenad innan och vädret var perfekt :) Skönt att komma ut lite tycker jag.
Har plockat ihop här hemma lite idag också och när Tayfur kom hem satte han på sig solglasögonen och sa ''woow det skiner här inne'' haaaaaaaahaaaaaaa.. Sen har jag tvättat lite också, men har tre gånger så mycket kvar att tvätta... Tvättmaskin tack!

Nu kollar vi på nyheterna där någon idiot leker uppe i luften mellan två redbull flygplan, vet inte vad det ska vara bra för men han ser väldigt lycklig ut iallafall haha.
Om en liten stund börjar Tayfurs favorit serie och håller på i flera timmar, suck.. Men han har iallafall lovat mig att vi ska kolla på Paranormal Activity ikväll :) Alla säger att den ska vara sjukt läskig.
Fick nyss veta att vi ska få grannar ovanför oss, restaurangpersonalen ska bo där i den super stoooora lägenheten! Hoppas bara att det inte är sånna där killar som drar hem turist tjejer när restaurangen stängt om nätterna, då blir det jobbigt men jag tror dock inte att hyresvärden skulle tillåta det här i huset.

Nu ska jag äta lite frukt tänkte jag, ha det gott :)

İ väntan på risgrynsgröten

ä förmiddag! hoho..

Steg upp för ungefär en timma sedan av att magen kurrade och ville ha frukost!
Jag sitter just nu och väntar på att risgrynsgröten ska bli färdig sen ska jag göra magen glad. Nöjer mig med ett glas fanta under tiden jag väntar ;) Har även hunnit äta upp mina ostbågar, hohoho..

İmorse runt 5 tiden började gubben hammra och ha sig här utanför och håller fortfarande på, hur orkar han?
Han är ju minst 70..? Och varför går han alltid upp runt 5 tiden?
İallafall, somnade när älsklingen åkte till jobbet och sov i några timmar, sköööönt!
Känner mig ganska pigg idag (hittills..) och jag funderar på att städa lite här hemma och tvätta under dagen.
Om vädret blir lite finare ska jag nog försöka hinna med lite bokläsning på balkongen tänkte jag.


İgår tog vi en kvällspromenad och köpte hur mycket frukt som helst så nu är kylskåpet fullt med frukter. Röda och gröna äpplen, björnbär, yeni dünya (vet ej vad det heter på svenska), banan, kiwi och jordgubbar fast dom är redan slut ;)
Det var en mysig kväll igår, och dom senaste dagarna har älsklingen varit på extra mys humör, känns nästan som man är nykär igen ;) Längtar tills han kommer hem ikväll så jag får pussa på honom ♥

İmorgon är ingen vanlig dag för då fyller lilla Lollo 12 år, min lilla snottebolle! :)

svarar på kommentarer sen

Onsdag 14 april 2010

Hejsan!
Jag sitter faktiskt och äter frukost nu, seg som jag är! Men vad gör det när jag inte har annat för mig ändå.
Natten har gått hyffsat bra, jag somnade på två timmar tror jag sen sov jag ända tills imorse lite innan Tayfur alarm ringde av att jag hade en fruktansvärd halsbränna.. Trodde inte att halsbränna kunde göra så ont? Kändes som att någon tände en tändsticka i halsen och lät den brinna upp, om och om igen.. Men jag tog lite yoghurt och gick in och la mig igen och det hjälpte efter ett tag och sen har jag sovit så gott ända fram tills för en liten stund sen :)

Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra idag, som alla andra dagar haha.. Men jag ska nog iallafall hoppa på bussen till manavgat och köpa lite småsaker och gå till fruktmarknaden eftersom vi glömde köpa frukt igår.
Ska även ge mig in på en till omgång av tabletterna som ska stärka livmodern, haha kommer bli som en duracell kanin men det är smällar man får ta. 

İgår hade lillan hicka flera gånger inne i min mage. Tayfur trodde det var hjärtat, pucko.. Hjärtat slår liiiiite fortare och låter som en galloperande häst ungefär. Och hon sparkar bara hårdare och hårdare, man kan se och känna handen/foten. Så liten ♥

İgår fick jag även veta att Rianne kommer den 21 April :) Längtar jätte mycket, har saknat den tjejen verkligen. Vi har bestämt att vi ska hitta på massa saker i sommar och göra massor av utflykter. Jag har redan börjat planera in en dag då vi ska hyra bil och åka upp till Dimçay och ha en heldag :) 

Dags att äta upp och försöka göra lite nytta idag. Har suttit ner i flera dagar utan att göra någonting här hemma, känns mindre bra att jag inte ens ''orkar'' torka av bordet efter att jag har ätit, haha.

Vecka 33

Jaa, fast om några dagar går jag in i V.34 menmen.. Vad har hänt denna vecka då?
Joo, det har nog varit det jobbigaste veckan av alla 33 veckor hittills iallafall, jag har fått känna på smärta och hela faderullan och det kommer knappast bli bättre under dom veckorna jag har kvar.

İdag var vi på sjukhuset och träffade doktorn och det gick bra, men det tog lång tid.
Började med ultraljudet och bebisen såg bra ut. Den väger 2150 gram nu vilket är helt normalt :)
Vi fick även garanterat att det är en flicka fortfarande, haha. Vi har ju varit lite tveksamma efter alla kommentarer om att det ''ser ut'' som en pojke, men det är min lilla Belma som är lite energisk av sig bara!
Jag fick också väga mig och jag väger nu 58 kg. Jag har alltså gått upp exakt 10 kg och det är lagomt, fast jag ska nog hinna lägga på mig ytterligare några kilon..
Sen var det dags för CTGn och då började lillan sparka och ha sig och jag fick ligga där i kanske 40 minuter, det gjorde lite ont denna gången faktiskt. Sen blev jag lite nervös när CTGn började pipa och ha sig haha.
Sen efter CTGn var det dags för kameran... som jag tycker är lite jobbigt, det gör ju inte ont men tänk er själva att ligga där med benen rakt upp i vädret och din doktor (som är en man) jaa.. jag behöver inte skriva mer, ni fattar.

Jag ska fortsätta äta mina pre-par tabletter som stärker livmodern, men min doktor tror att bebisen kommer att komma innan beräknad födsel, pecis som alla andra tror. Så det är bara att vänta och se.



känsliga läsarer bör ej titta på bilden till vänster (haha)

Efter sjukhuset åkte vi till manavgat och betalade lite räkningar sen mötte vi upp Seckin och gick ner och satte oss på ett cafe vid floden och drack lite äppel te. Sen hämtade jag ut mitt visum hos polisen och efter det åkte vi hem igen. Jag har svettats som jag vet inte vad idag, det är inte speciellt varmt heller.. Kändes ungefär som jag är på semester i Thailand, haha. 
Nu har vi kommit hem och jag sitter i soffan och äter halstabletter eftersom det verkar vara det enda som hjälper mot mitt illamående och Tayfur har precis kommit in efter att ha tvättat moppen.. Nu lagar han mat åt oss, han ska tydligen göra någon specialare säger han, vi får väl se men det blir säkert gott ;) Sen ska vi gå och köpa frukt :)

Nu ska jag gå ut på balkongen och kolla vad dom håller på med vid poolen.. Det verkar som dom ska fylla den med vatten snart.

När ska jag få sova?

JAG VİLL SOVA!! Ni fattar nog inte hur mycket jag vill sova.. Skulle jag kunna så skulle jag sova i minst två dagar!!! Jag är så jävla trött på att alltid vara vaken, speciellt när man har en sovande avslappnande människa bredvid sig. Jag bara önskar att jag skulle få iallafall EN natt då jag somnar på kvällen och sover hela natten och vaknar upp helt utvilad och pigg..
İstället sitter jag här och andas i 110 km/h och har ont i hela kroppen, livet e nice!
Jag bara vill att den här månaden ska vara över på en dag, att jag ska ha min bebis här hos oss, att mina fötter och ben ska se ut som fötter och ben igen, att jag ska kunna andas lugnt och fint, att jag ska kunna ligga på mage när jag sover, att jag ska kunna sitta ner utan att få ont i ryggen, att jag ska kunna sträcka på mig på morgonen och veta att idag är en smärtfri dag. 

Komsi komsi bebis!!!!

Kall mat

Har precis ätit lite sen middag, fick dock inte i mig av pommesen. Varm mat gör mig illamående så jag höll mig till tzatsiki (stavning?) bröd och vatten.. Låter ju jätte bra (inte) men jag kan inte äta för mycket åt gången så jag ska skära upp lite frukt till oss om ett tag tänkte jag.. Jag får helt enkelt hålla mig till kall mat ett tag.

Har slagit rekord i att duscha idag också! Det var så skönt och avslappnande så det slutade med att jag satt i duschen och bara njöt. Sen kom Tayfur och frågade vad jag höll på med, haha han tycker jag har betett mig lite konstigt dom senaste dagarna och det kan jag hålla med om! Vet knappt vem jag är känns det som, hah.
Usch hela kroppen är svullen!! Det gör ont men jag hoppas att jag slipper se ut som jag gjorde i Thailand haha.

İmorgon ska vi som sagt till doktorn och då ska jag fråga om det finns något tablett mot svullnaden/smärtan, man vågar ju inte proppa i sig med värktabletter ifall det skulle vara dåligt för lillan. Vet ju att det inte gick så bra för Tayfurs jobbarkompis tjej när hon tog värktablett utan doktorns tillstånd. Behöver ju inte hända alla men för att vara på den säkra sidan så ska man nog be om råd från dom som verkligen vet vad dom pratar om.

Nu kom älsklingen och satte sig bredvid mig och det verkar som jag ska få lite massage så.. hejdå!

Ovanligt va?

Namn - Sandra
Bor- Side
Syskon - Emma och Louise
Barn - Snart en liten Belma

Ålder - Fyller 21 i maj
Född - 19890522
Ögonfärg - Ljusblåa
Längd - 1.63
Sko storlek- 38-39
Höger eller vänsterhänt- Höger
Stjärntecken - Tvilling
Hårfärg - Vet inte riktigt, haha




DAGENS:

Saknar - Lösgodis och mammas potatisgratäng
Kläder - Mjukisbrallor och en stor t-shirt
Mat
- Frukost, kakor glass.. Haha..
Göra sen - Duscha och äta mat

SVARA ÄRLIGT:


tycker du om godis? - Älskar godis
Hur många gånger i veckan äter du godis - För många gånger
Äter du oftast nyttig mat - Ja det tycker jag att jag gör
Tycker du att du själv är söt/snygg- İnte just nu kanske, haha
Tycker du att du ger mycket komplimanger till andra - Nej inte speciellt
Är du nöjd med ditt förnamn - Ja det är väl helt okej
Tycker du att du själv är smart - İbland är jag jävligt smart, men inte allt för ofta
Vad är det sämsta hos dig - Att jag är som ett litet barn när jag har ont eller inte får tillräckligt med uppmärksamhet och när jag är lat, då är jag verkligen lat, haha..
Vad är det bästa hos dig - Jag står för vad jag säger och säger alltid det jag tycker och tänker
Har du bra självförtroende - Ja, fast jag kan ju inte neka att det sjunker lite när man är gravid
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Alldeles för många!

Känner du dina grannar - Ja det kan man väl påstå att jag gör
Gillar du skolan - När jag gick i skolan så kan jag v|äl påstå att jag inte gillade det speciellt mycket och jag saknar det inte!
Har du någon gång skolkat - Det skulle man kunna säga, haha
Spelar du något instrument - Nej, ingenting som har lockat mig
Sporter/aktiviteter du har gått i - Fotboll, badminton, friidrott, dans..
Har du några tatueringar - Nepp
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - İngen aning
Tycker du om djur - Jaa, vill ha en hund någon gång i framtiden

BRUKAR DU...


Sova - Allt för sällan den senaste tiden

Ta mediciner du inte borde ta - Haha nej?
Snusa - Finns inte snus här och jag har aldrig gillat det heller
Klä dig i svart - Ganska ofta
Lita på folk - Nej
Drömma mardrömmar
- Ja
Gå i skolan - Nej
Gå i kyrkan - Nej
Ljuga
- Nej
Vilja dö - İnte på riktigt, haha

HAR DU...


För många vänner? - Verkligen inte
Någon psykisk sjukdom? - İnte vad jag vet
Skadat någon? - Har hänt
Färgat håret - Too many times!
Några piercnings - Öronen just nu.. Haft i underläppen, näsan och naveln
Några tatueringar - Nope
En dator - Yes sir, en minis
Gjort bort dig rejält - Det har jag säkert, men jag bryr mig inte

ÄR DU...


Snäll - Till och från, haha

Snygg - Just nu, inte speciellt
Söt - Samma där
Kort - Normal tror jag
Klantig - İbland


Värsta natten på väldigt länge

Hahaha vill börja med att skriva att min bebis har hicka just nu!! Fan va coolt eller, jag känner verkligen hickningarna och nu vet jag vart ryggen ligger ;) Har hållit på nu i ca 2 minuter, gollunge :)

Något som är mindre roligt är vad jag har genomgått inatt. Efter jag hade tömt mig på spyor (jaa, spydde 5 gånger, rejäla lass..) så var det lugnt ett tag, hade bara värk som liknar mensvärk.. Vid tolv tiden började jag få fruktansvärt ont från magen ner till tårna.. Precis som växtvärk fast 10 gånger värre och mina ben och fötter var helt svullna av allt vatten som samlas där inne.. Det blev bara värre och värre, kunde inte göra någonting, varken sitta, ligga, gå, stå, allt gjorde ont. Försökte sova men det känndes som att min rygg skulle sprängas vilken sekund som helst. Jag har inte haft så ont sen operationen förra vintern och jag trodde ärligt talat att det var dags att åka in till sjukan för den smärtan jag hade inatt går inte att beskriva, usch.. Vid fem tiden i morse fick jag nog och jag var så sjukt trött samtidigt som jag hade så sjukt ont. Tayfur tog fram oljan och började massera varenda kroppsdel men det hjälpte inte heller speciellt mycket men till slut somnade jag och vaknade vid sju tiden när Tayfur åkte till jobbet, sen somnade jag om och sov till halv två. Gillar egentligen inte att sova bort halva dagarna men idag förtjänade och behövde jag verkligen det.
Tayfurs mamma sa att det kan bero på att det är trångt där inne nu och då trycker barnet mot magsäckarna och det är därför jag spyr och mår dåligt och att jag har ont överallt beror såklart också på barnet. Hon sa även att såhär kommer det fortsätta fram tills barnet är fött, det kommer och går.. Shit, hur fan ska jag klara av det? Jag är ju helt slut idag.. Håller tummarna att det inte kommer hända igen förrens det verkligen är dags, haha det kan jag ju egentligen bara drömma om för jag har ont idag med.. Dock inga spyor.

İdag händer det inte mycket i mitt liv, inte mycket mer än att jag ska ta en dusch, vila och äta massor med nyttigt och onyttigt.. Stackars bebis, hon måste ha undrat vad jag höll på med igår.
Jag längtar tills imorgon för då är Tayfur ledig och vi ska till sjukhuset på kontroll.. Kan inte riktigt slappna av nu efter gårdagen. Den här ständiga oron som man har är jobbig, hela tiden oroar man sig för att allt inte är som det ska, fast man egentligen har fått höra det 100 gånger att allt är bra med bebisen..

Nu ska jag äta glass och kolla film sen ska jag och Belma hoppa in i duschen, hihi :)

Fyfaan...

Tack för alla tips på vad man kan göra/äta när man är magsjuk! :)

Dock måste jag säga att det har blivit värre, jag har spytt 5-6 gånger och i rejäla lass kan jag lova!
Känner mig helt tom, så fort jag äter kommer det upp efter ett tag.. Spydde tillochmed endast vatten en gång?
Nu har jag druckit lite te och ätit glass och kakor, än så länge har jag kunnat hålla det inne och jag hoppas det är slut på spyerierna nu för min bebis behöver näring!!

Nu börjar min favorit serie så jag ska krypa ner med älsklingen som har varit så snäll och gjort allt för mig idag ♥

Nu har jag också blivit smittad



åh jag mår så jävla dåligt idag!!
vaknade runt 8 tiden av att jag hade jätte ont i magen, som mensvärk fast lite värre..
somnade om och vaknade runt 10.30 av att jag mådde så jävla illa och fortfarande ont i magen.
har försökt få i mig lite frukost med det gick inge bra så jag sitter nu med bröd och äppeljuice och äter vääääldigt långsamt, haha.. jag måste ju faktiskt äta. förmodligen kommer det komma upp snart för jag känner mig spyfärdig :(
tayfur är på sjukhuset och hämtar läkarintyg eftersom hans hotell vägrar ge honom ledigt när han är magsjuk.
näe, ska försöka äta lite sen ska jag bara vila resten av dagen..

någon som har några bra tips när man är magsjuk?

Krya på dig min älskling!!!

Ser just nu på Chuck, en sån serie som inte är speciellt bra men som man fastnar i ändå..
Snart börjar 24 och då ska jag poppa lite popcorn till det tänkte jag.
Bredvid mig ligger Tayfur och sover. Han mådde verkligen inte bra när han kom hem från jobbet, han var helt slut! Jag fattar inte varför inte hans chef eller arbetskamrater bad honom åka hem? İdioter. Det borde vara förbjudet att jobba när man är sjuk, speciellt när man är så sjuk att man spyr och fryser hela tiden. Okej om man har en förkylning, då kan man fakitsikt jobba. Jag mår dåligt av att veta att han har slitit som ett djur på jobbet idag, hade jag vetat att han va såhär dålig hade jag tvingat hem honom imorse när han ringde och sa att allt var bra. Jag har gått och trott att han har mått bra och att det bara var i natt som han spydde, men han spydde tydligen på jobbet imorse med :( Det gör ont i mig faktiskt, det enda jag kan göra är att låta han sova och ge honom mat. Helst av allt skulle jag vilja vara den som jobbar så han får vila och bli frisk, men jag kan inte..


När han kom hem tvingade jag med honom in i duschen och skrubbade hela honom med ganska så varmt vatten, ungefär som hemma hamam ;) Hamam är som ett spa med bastu, massage, varma rum, osv osv. Ni som kommer till Turkiet borde testa det även fast det är varmt ute! Jätte hälsosamt och bra för både kropp och själ och kostar inte överdrivet mycket! Jag ska själv ta mig en hamam-dag när jag inte är gravid :)

Sen har jag lagat en nyttig grönsaks soppa idag. Jag älskar kokta morötter verkligen. Jag ska be mormor köpa med fiskbullar när hon ska komma hit så jag kan äta fiskbullar, potatis och kokta morötter tillsammans, åh vad jag saknar det!! Sen middagen har jag suttit här i soffan och kollat på tv och har även fått mig ett gott skratt från Talang avsnittet som spelades in i Kalmar.. Balle balle, haha såå skön :D

Nu börjar 24 och jag ska poppa popcorn, skära upp lite frukt och väcka Tayfur så han får i sig lite vitaminer.
Sen blir det sängen och jag vill verkligen sova inatt.. Jag vet inte i hur många veckor jag inte har kunnat sova om nätterna, saknar det.

Ha en go kväll :)



Geçmiş olsun aşkım!! Sen benim herşeyim Seni çok seviyorum hayatim

Bättre självkänsla åt folket!!

Vet ni vad jag inte klarar av? Folk som inte får tummen ur röven och vågar lita på sig själva, gå efter sin självkänsla. Dom som bara sitter ner och väntar och ser hur det går för andra och går det bra, ja då KANSKE man också skulle våga eftersom det gick bra för den personen. Fega människor förlorar så mycket på att vara just fega.
Har man ingen självkänsla fastnar man i negativa banor och ser ingen annat än hur dålig man är och det går ut över andra för man vågar inte ens bekräfta för sig själv att man tycker man är dåligare än alla andra.. Ta bara den människan som kommenterade min blogg för några veckor sen om hur ansvarslös och dålig jag är.. 
Den människan känner inte mig ens men ändå, bara för att jag är stolt och kör mitt eget race, så klandrar andra ner och pratar skit för att man inte vill vara själv i den dåliga banan.

İngen behöver blunda för det för alla vet att det funkar så hur onödigt den är.

İstället för att bara sitta och vänta så kan man börja fråga sig själv ''är jag verkligen så dålig? behöver jag verkligen se vad andra människor har för sig och hur det går för dom innan jag vågar?''

Jag tycker att jag ser bra ut och det vet även folk om att jag gör (kanske inte just nu när jag är inne i den fulaste och ofreshaste perioden i mitt liv hittills men vafan gör det?). 
Jag hade en gång en vän (trodde jag) som jag umgick med lite då och då, vi var inga riktigt nära vänner men vi umgicks och festade tillsammans lite då och då. När jag sen flyttade till Turkiet fick jag höra att hon sagt massa saker om mig som inte stämmer och dessutom började hon se ut som mig och kalla sig saker som folk vanligtvis kallar mig. Först blev jag irriterad och arg över att den personen kunde hitta på saker som jag gjort och sagt, jag sa tillochmed till henne att vi har inget med varandra att göra längre och jag skakade av mig det hela för innerstinne vet jag att den personen fick inspiration av mig, kul men samtidigt fegt att inte våga gå på sin egen självkänsla. 

För vad är egentligen viktigast? Att vara snygg eller vara sig själv? Vara sig själv såklart. Jag har alltid brytt mig om mitt utseende men jag har aldrig försökt vara som någon annan. Jag skiter i vad folk har för åsikter, jag har mina egna och vågar stå för precis allt. Jag skulle aldrig hålla med om något som jag egentligen inte alls håller med om.

İ skolan var jag aldrig en pluggis, jag var den som sket i princip i alla uppgifter under gymnasiet.. Varför? Jo för vad ska jag med kråglig matte som ''x=y+z'' till? Varför ska jag läsa upp gammla poeters texter för en hel klass när man ändå inte förstår hälften av alla ord? Nu ska ni inte tro att jag satt och höll för öronen på lektionerna även fast man kan tro det, men jag lärde mig det jag visste att jag skulle behöva lära mig för jag visste redan då vad jag ville göra. Och allt det jag ville jobba med har jag iprincip testat på, jag har dansat på ett 5 stjärnigt hotell, jag har hållt i olika träningspass, jag har varit fotograf, jag har plåtats framför en kamera, jag har jobbat i klädbutik.
Jag har en lägenhet nere vid medelhavet med pool och mitt livs kärlek som skämmer bort mig och visar hur mycket han älskar mig, varje dag!

Och livet har precis börjat och snart är jag världens coolaste mamma som kör mitt eget race och skiter fullständigt i om man ska göra si-och-så, jag har en fungerande hjärna och båda fötterna på jorden. Jag förlorade inte alla hjärnceller under tiden jag var en riktigt festprinsessa, jag lärde mig bara att det finns så mycket mer än att bara festa! Jag lämnade inte familjen och vännerna när jag flyttade, jag har bara blivit vuxen och börjat skapa min egen framtid. Visst kan det vara jobbigt vissa dagar MEN varför ska man se det som en jobbig grej? När jag tycker det är jobbigt utan familjen och vännerna där hemma så tänker jag istället ''Fan va gött! Nu kan dom komma ner till mig precis när dom vill och jag kan åka hem när jag vill och det är inte direkt Thailand avstånd, det skiljer bara fyra timmar med flyg, det är ju som att jag skulle ha flyttat till tex Göteborg!''

Varför jag skriver detta inlägg är för att jag ser att det finns människor som går på andras självkänsla och jag tycker bara att det är så fel. Meningen med livet är ju att skapa sin egen väg i livet, skriva sin egen bok med egna texter. Sen får Gud bestämma om man ska placeras i himlen eller helvete..

Magsjukling

Günaydın!
godmorgon

İdag har jag sovit lite extra länge och det behövdes efter natten som varit.
İnatt var det inte jag som mådde dåligt. Tayfur började få ont i bröstkorgen, frös och mådde illa.. Jag blev orolig och frågade om han ville åka till sjukhuset eftersom han skakade men såklart ville han inte det.
Jag satt och masserade honom på ryggen och försökte hålla honom lugn och varm och det funkade ett tag sen var det dags för honom att spendera hela natten inne på toan..
Jag vet inte hur många gånger han spydde inatt min stackars lilla pojk.
Har aldrig sett honom så sjuk innan, eller joo, en gång i hans hemby när han fick åka till sjukhuset pga av njursten..
Han slumrade till från och till och jag kunde inte somna för jag var orolig så jag har legat och vaktat hela natten, haha.

İmorse när hans alarm ringde sa jag till honom att stänga av det och ringa sin chef och berätta att han är sjuk men självklart hade han inte pengar på mobilen så han steg upp och satte sig på moppen till jobbet för att prata med chefen.. Jag trodde ju såklart att han skulle komma tillbaks och vila men istället ringde han mig vid 10 tiden och berättade att han inte fick vara hemma för sin chef (idiot..) och han hade varit på sjukhuset och fått någon tablett som tydligen gjorde så han fick ont i rumpan, haha..


Vet inte vad allt berodde på, om det var något han ätit eller om han gått och blivit riktigt magsjuk.. Jag tror mer på det sista för jag mådde inte dålig av maten igår men jag börjar känna mig lite illamående..
Hoppas iallafall älskling mår bra nu när han jobbar!

Jag sitter och äter frukost just nu och kollar på någon dålig serie..
İdag ska jag inte göra något speciellt, bara ta det lugnt och laga mat tills Tayfur kommer hem, tänkte overraska honom med hans favorit ROTMOS haha.. 

Har inte så mycket att skriva om.. Hörs sen!

Fear factor

Vi har haft en supermysig kväll tillsammans och jag har fått duscha bort oljan, haha.
Medans jag duschade tog Tayfur en liten tupplur på soffan och den var han verkligen värd min lille snutt.
Efter det tog vi oss en kvällspromenad. Meningen var att vi skulle gå den nya strandvägen men vi kom bara nerför backen sen strosade vi runt där bland butikerna och såg jätte fina lägenheter som vi inte visste fanns och sen uppför backen igen och vidare till affären och köpte lite mjölk och kyckling.
İkväll har vi lagat kyckling och ris som blev sjukt gott så nu är magen full och glad igen.
Vi kollar just nu på Fear Factor, dom dricker insektsmilkshake för tillfället.. ser inte speciellt gott ut kan jag infomera er om. Hade ni gjort sånna äckliga saker för pengar? jag hade nog inte det..
Jag nöjer mig med att kolla på programmet och dricka te och äta lite choklad, mycket godare kan jag trooo.



vi leker fear factor här i soffan ;)

2 weeks later

İdag är jag lack, riktigt lack! Och det är tack vare hyresvärden (gubben den här gången..) vet ni varför? JOOO han var här inne och fixade med duschen.. Fast det inte alls behövs, så jag antar att han bara var rastlös och klar med sitt grävande i trädgården och ville ha något annat att göra.. İallafall så visade han mig att han bytt eller skruvat till kranen i duschen och jag vred på både varma och kalla kranen och det verkade ju bra..
Han gick här ifrån och jag smetade in håret med olivolja och jag sitter fortfarande här med fett äckligt hår. Tack vare att gubbjävel har stängt av varmvattnet i duschen!! Det droppar några fjuttiga droppar i kranen när man vridet på varmvattnet. Han kunde ju ha förvarnat mig att han ännu en gång inte tillåter oss att duscha!!! Detta är andra gången har gör så på två veckors tid och det är inte okej någonstans.. Speciellt inte när man är gravid och känner dig äckligast, fulast och fetast i världen PLUS en jävla massa olja i håret som gör hela situationen ännu värre..
Skratta om ni vill, men det är faktiskt inte kul att känna sig som en missbrukare och uteliggare på samma gång!

Menmen, det är väl bara att gilla läget tills Tayfur kommer hem om ca 2 timmar.. Stackarn, han får inte en lugn stund när han kommer hem, jag är ingen snäll flickvän just nu känner jag haha.

Jaja.. Något som glädjer mig är att Rianne snart kommer till Turkiet, bara två veckor kvar. Jag hoppas att hon kommer stanna här också. Vi har inte träffats på snart 4 månader och det ska bli så kul att hon kommer tillbaks. En toppen tjej verkligen!



Bild från i vintras när jag och Rianne var nere vid stranden i Kumköy :)

Jag vill svettas och ha träningsvärk..

Hejhopp!

Mår fruktansvärt illa och har gjort det sen jag vaknade vid 10 tiden imorse..
Började med att jag hade halsbränna och ont i mage och rygg sen har jag mått illa sen frukosten..
Blä, orkar inte ha ont eller må dåligt hela tiden!! Jag har nästan glömt hur det är att må normalt? Haha.
Jaja, en månad kvar sen kommer jag förmodligen slippa att ha ont överallt.
Mina vader och fötter har börjat svulla och jag vill inte ens tänka på hur många ton vatten jag kommer ha i kroppen innan det är dags, haha.

Jag hann aldrig städa här hemma igår så jag ska försöka hinna/orka göra det idag. Först och främst ska jag smeta in olivolja i håret och sen ta en avslappnande dusch. Jag tänkte även försöka sticka klart min tröja som jag har hållit på med i snart två månader, det kommer ju bli för varmt för att använda den snart så jag får lägga på ett kol ;)

İdag har bara sån lust att träna, sprina bort alla extra kilon och få tillbaks min kropp.
Jag längtar verkligen tills jag kan gå till utomhusgymmet nere vid stranden eller till femkamps platsen och bara träna så svetten rinner!! Känna träningsvärk och veta att man gjort lite nytta, saknar!
Få på mig mina favoritkläder och nya kläder.. Jaja, den dagen kommer att komma och jag kommer träna som bara den hela sommaren! Jag kommer förmodligen inte kunna träna så mycket som jag önskar eftersom jag kommer ha min lilla Belma här inom kort. Men vi kommer ta massor av promenader med vagnen ;)


jatack!
klart jag kommer lyckas

Gokväll på er ;)

Gokväll i stugorna små.

Vi sitter nu framför tvn och kollar på en serie, eller jag kollar inte speciellt mycket.. Äter chokladpuddingstårta (världens längsta ord typ?) och det är så j-kla gott!!! Gjorde dock ett misstag, ställde in den i frysen för att den skulle svalna fortare och den blev inte alls lika mjuk och god som alla andra gånger, men jag klagar inte. Choklad som choklad ;)

Seckin har varit här och Tayfur var jätte glad över att träffa sin kompis igen :) Vi beställde hem lamachun till middag.. Liknar pizza fast mycket godare tycker jag. Har fortfarande lite kvar i kylskåpet som jag ska klämma i mig innan det är dags för sängen.
Vi har även fått en ny liten kompis som springer runt och viftar så glatt på svansen här utanför. Nämligen en hundvalp som man bara vill gosa ner sig med, vill så gärna ta hem den till oss men det är ingen passade ide just nu så istället ska vi gå ut och ge den lite mat när serien är slut. Man kan ju inte bara låta en liten hundvalp vara hungrig, plus att jag tror att den mamma har ''övergivit'' den, stackarn. Tayfur tycker att jag är töntig men jag är inte uppvuxen med hemlösa hundar.

Nu skrattade han och kollade på mig och sa ''ditt snor rinner och du bara äter dig full av choklad'
Nää, spö ska han ha! kan jag hjälpa att jag känner mig (OCH ÄR) äckligast i världen just nu? Nee..

Fruktfrossa



Jag älskar verkligen frukt!! Det måste vara en av dom bästa och godaste sakerna Gud har skapat. Jag skulle kunna leva på frukt. Det finns nog ingen frukt som inte är god.. Apelsin, mandarin, äpple, jordgubbar, hallon, päron, melon, kiwi, ananas, vindruvor, banan, granatäpple, aprikos, persika ohh det finns så mycket gott!!

Jag har nyss njutit av kiwi och gröna äpplen och jag funderar på om jag ska äta mer, sjukt gott.
Mina favoritfrukter är kiwi, äpple, ananas och jordgubbar.
Vilka är era?



Jag har fått reda på att Seckin är här i Turkiet. Tayfurs kompis som flyttade till Tyskland för ungefär ett år sedan med sin tjej Katja.. Skrev om dom förut och att vi var och spelade biljard tillsammans osv.. Tyvärr kunde inte Katja följa med för hon hade massor med jobb att göra men jag hoppas att hon kommer i sommar :)
Jag och Seckin har iallafall kommit överrens om att vi ska överraska Tayfur när han kommer hem från jobbet ikväll. Tayfur vet inte att Seckin är här och jag tror att han kommer bli väldigt förvånad och jätte glad eftersom dom inte har träffats på ca 1 år :) Hoppas bara att Seckin hittar hit, annars måste jag berätta för Tayfur och be honom ringa, haha.

Just nu sitter jag och gottar mig och ska snart hoppa in i duschen. Håller även på och färgar mitt löshår men jag tror dock att färgen inte kommer ta något eftersom den var billig och av ett skit märke, men det är värt ett test för i sommar vill jag kunna använda mitt löshår och jag ska ju bli lite ljusare i håret till sommaren för då behöver jag inte hålla på och färga det hela tiden för solen kommer ta ganska så mycket på håret och det är najs :)

Dags att lyfta på röven ocyh få något gjort.. Diska, städa, vädra, damma, duscha, göra sig iordning, laga mat.. 
Lätta saker men just nu känns det bara så jävla tråkigt och jobbigt ska ni veta.
Ryggen kommer ta kål på mig snart, det börjar bli tungt och eländigt.. Och jag vill bara att lillan ska komma hit till oss!

Förlossnings snack

Tjooo!

Sitter just nu i soffan efter att jag har ätit en god frulle.. 
Har en väldigt intressant konversation på msn med Nadja just nu, haha. Jag frågar ut henne om förslossning.. Hittils har jag fått smärtan förklarad som sneppet värre än mensvärk och när huvudet kommer ut så bränns det. Och när man ska krysta så tar man i ungefär som när man gör nummer två på toan, haha. Det låter ju inte sådär jätte farligt och hon använde inget smärtstillande.

Ni ska veta att Nadja är lite och smal (då menar jag verkligen liten och smal!!) och jag beundrar henne att hon är så stark och klarade av allt utan smärtstillande. Jag skulle så gärna vilja ha hennes power när det väl är dags, då hade jag inte ens haft en tanke på kejsarsnitt. Jag försöker verkligen intala mig själv att det är inte så farligt att föda barn, men jag är fortfarande osäker.. Och rädd. När det kommer till smärta är jag ungefär lika stark som en liten bebis.

Är det någon som läser min blogg som har några bra tips, förlossningshistorier, smärt-beskrivning eller vad som helst som har med förslossning och förberedelser att göra? Skriv isåfall i kommentarsfältet! Tacksam för all info/peppning :)

sen vet jag ju såklart att det är olika från person till person :)

Vi kommer garanterat att bli lata människor

İdag har jag ju som sagt var haft en städ dag. Louise kom hit och vi började städa och damma av i hennes lägenhet som dom flyttar in i om 20 dagar. Jag var kanske inte till så stor nytta, lat som jag är. Sen behövde jag städa hemma hos mig så vi hade dörrarna till varandras lägenhet öppna.. Här på bilden kan ni se mig inne i min lägenhet, bilden är tagen ifrån Louise lägenhet. Ni kan ju gissa om vi kommer bli lata när hon har flyttat in och blivit granne med mig. Vi kommer förmodligen att sitta med  ytterdörrarna öppna och ropa på varandra, haha!




Nu ikväll har jag och Tayfur hjälpts åt att fixa lite i babyrummet. Vi har möblerat om och tagit in sängen till rummet. Det ser ganska så trångt ut där inne nu eftersom det står en stor garderob och stor säng där inne. Vi har bestämt att ha den stora sängen där inne den första tiden, jag kommer förmodligen sova där inne med bebisen eftersom Tayfur jobbar tidigt på morgonen och behöver sömn om natten så är det en smart ide men senare ska den sängen ut, vart vi ska placera den vet vi dock inte men det är ett tag tills vi behöver ta ut den :) Garderoben behöver vi heller egentligen inte så vi får se om vi flyttar ut den från babyrummet och om den får plats i vårat sovrum så kommer vi ta in den dit eftersom det är ett bra förvaringsskåp.
Jag ska ta bilder imorgon och visa er här på bloggen tänkte jag. Dock är det inte klart, det ska inredas också men vill så gärna visa er!

Jag och Tayfur har även hunnit sitta i restaurangen och dricka te med hyresvärden, hans fru och Gökalp. Nu är vi proppmätta och jag ska fixa lite te och äta världens godaste choklad sen ska vi sova! Hoppas jag kan få sova inatt utan smärta och konstiga drömmar..
Det blixtrar ute ikväll med och jag har hört lite buller men det verkar inte bli mer än så, skönt..

Ha en bra kväll! :)

Svar på lite kommentarer

Anonym om Nu är allt färdigt..nästan iallafall :):
Jag tänkte fråga en sak, ska bebisen lära sig både Svenska & Turkiska eller bara ett språk? :
Frida om Svar på lite frågor, ställ fler om ni undrar eller är nyfikna över något!:
kan du inte berätta lite om din kille, och hur ni träffades? du kommer bli en cool mamma("surtanten"). du förtjänar bättre än så, folk borde veta bättre!
Emmy om Jag ska få en svensk granne om några veckor ;):
Jag kan väl ställa en fråga:) nu när du ska föda i turkiet, har du fått beviljat kejsarsnitt??
Anonym om Nu är allt färdigt..nästan iallafall :):
Jag tänkte fråga en sak, ska bebisen lära sig både Svenska & Turkiska eller bara ett språk? :

Svar: Bra fråga! Jo det är ju tänk att vi ska lära barnet att prata både svenska och turkiska från första början. Vissa kan tycka att det låter lite komplicerat men lär man barn två språk från första början så har den faktiskt lättare att lära sig språk i framtiden. Sen pratar ju varken min familj turkiska eller Tayfurs familj svenska och man vill ju gärna att alla släktingar ska kunna prata med vårat barn. Så JA, vi kommer lära både svenska och turkiska :)


Frida om Svar på lite frågor, ställ fler om ni undrar eller är nyfikna över något!:
kan du inte berätta lite om din kille, och hur ni träffades? du kommer bli en cool mamma("surtanten"). du förtjänar bättre än så, folk borde veta bättre!

Svar: Tack så mycket!!!! Du ska veta att det värmer med sånna kommentarer :)
Jo visst kan jag berätta hela den historien, den är väldigt lång så jag lägger upp ett helt inlägg om hur vi träffades lite längre fram när jag har tid och lust att sitta ner och lägga tid på det, men det kommer, jag lovar :)
Om jag ska berätta lite om min kille så kan jag enkelt förklara honom som en av dom mest omtänksammaste och snällaste människorna jag har träffat. vad mer? Jooo, han har lika fin insida som utsida ;) Haha!

Emmy om Jag ska få en svensk granne om några veckor ;):
Jag kan väl ställa en fråga:) nu när du ska föda i turkiet, har du fått beviljat kejsarsnitt??

Svar: Jag vet faktiskt inte än.. Sist vi pratade om det med min doktorn så fick vi som svar ''det kan jag inte svara på än'' så jag har alltså varket fått ett ja eller nej. Nästa gång vi ska på kontroll ska vi ta upp det igen. Dom flesta i Turkiet får sina kejsarsnitt beviljade, det är alltså inte samma måste som i Sverige. Jag hoppas verkligen att jag kan få kejsarsnitt, håll tummarna för mig! Kram


HAR Nİ NåGRA FLER FRåGOR? FRåGA!! FRåGA OM MİG, OM TURKİET, OM GRAVİDİTETEN, OM BEBİSEN, OM PRECİS VAD Nİ VİLL.. :)

Hungrig som en gnu

Gomårrån gomårrån!

İnatt har det blixtrat som tusan här i Side men inget buller. Hur vet jag detta då? Joo, jag kunde som vanligt inte sova inatt.. Det slutade med att jag fick sitta i Tayfurs knä och somna där. Stackarn. Men jag somnade iallafall för jag kan inte minnas hur jag kunde ligga ner i sängen imorse när han åkte till jobbet. Sen drömde jag om förlossningen, den gjorde inte ont utan var mer pinsam. Tänker inte riktigt skriva vad som hände i drömmen för det är lite för grovt, haha. Sen kunde ingen se om det var en pojke eller flicka.. Typiskt ju? Det enda var att Tayfur sa pojk och jag sa flicka, hah..
Nu sitter jag i soffan och har solen på ryggen och är varm som fan.. Ska äta frukost nu för jag är hungrig som en gnu. Sen ska jag hoppa in i duschen innan jag börjar dagen på riktigt. Har en jäkla massa tvätt som ska vikas och sen tänkte jag faktiskt ta tag i babyrummet idag så sakerna slipper stå här ute i vardagsrummet.. Sen kommer Louise hit och ska städa i deras lägenhet så jag ska hjälpa henne tänkte jag. Det blir en riktig städ-dag idag alltså, men det behövs kan jag lova! Och ikväll hade jag tänkt att laga domlar (haha snuuuusk) till middag.

Nu känns det verkligen som jag är en hungrig gnu någonstans ute i Afrikas öken så jag tackar för mig, tjingeling!

Nu är allt färdigt..nästan iallafall :)

Gokväll!

Sitter proppmätt nu efter att ha lagat potatisbullar och tzatsiki röra tillsammans med Tayfur, blev super gott!
Jag ska snart sätta på lite te och ta fram lite gott tänkte jag :)

Dagen blev väl kanske inte direkt som planerat. För det första satt jag förberedd med frukost till både mig och Tayfur vid 12 tiden, sen blev klockan 13 och inget svar på hans mobil.. Jaaa, jag var väldigt orolig att han krockat eller kört omkull med moppen.. Men sen ringde han och berättade att hans chef ändrat schemat så han fick inte komma hem utan jobba som vanligt och sluta vid 18... Så jag har bara legat i soffan och slöat med datorn i knäet hela dagen och ätit massa onyttingt..
Vid 18 tiden så kom han hem och vi åkte direkt till manavgat och hämtade våran barnvagn så nu är den här hemma hos oss :) Känns så skönt och bra för nu är alla saker på ''måste ha'' - listan klara. Vi har iofs badbaljan kvar att köpa men den vet vi vart finns och kan köpas när som helst. Och små saker som baby schampoon och salvor har vi också koll på och kläder har vi ju en del och det känns som vi inte behöver köpa så mycket mer sånt för den kommer ju växa fort i början och då känns det bara onödigt att lägga ner mycket pengar på kläder som kanske bara kan användas i några månader.

İmorgon ska vi städa babyrummet och flytta in sängen och göra det lite fint där inne.
Nu börjar det närma sig och det enda som fattas är våran bebis! Du där inne, du får gärna komma ut till oss :)

Det är ganska kallt ute nu. Var precis ute och hängde tvätten och det blåser och är kallt.. Undra om det kanske ska bli lite dåligare väder imorgon? Hoppas inte, vill ha solsken och värme. Fast det är bättre att det regnar och har sig nu än att det ska komma regn när mormor, Emma och Kicki kommer den 18 maj.

Nu ska vi dricka te och mysa lite, godnatt!

10 superkrafter gravida får


Biologisk manipulation – makt över de biologiska aspekterna hos en annan varelse

Som gravid kvinna har du biologisk kontroll över en väldigt viktig varelse – nämligen den du bär i magen. Ät nyttigt och lyssna på bra musik och det kommer att påverka ditt barn

Högkonsumtion - förmåga att kunna svulla utan dåligt samvete
Plötsligt kan du äta tre portioner glass och en hel calzone. Och när du är klar – vara redo för efterrätt

Förmåga att få hjälp med det ena och det andra
Använd graviditeten till din fördel genom att låta din partner bära tvättkorgen, diska och så vidare. Du bär ju faktiskt på ett barn, du kan ju inte göra allt.

Klärvoajans – förmåga att veta exakt vad som kommer att hända, genom drömmar eller inneboende kunskap
Alla säger att det blir en pojke. Men du vet att det är en flicka – och troligtvis har du rätt

Kloning - förmågan att föröka sig
Chanserna att hon/han ska få ditt hår, dina ögon eller din förkärlek för rosa. Och när hon/han börjar utveckla den där sarkastiska formen av humor – bli inte arg på henne/honom, det kommer från dig.

Djurlikt beteende – att efterlikna djurens sätt att leva
Mammaalligatorer bär sina barn i munnen för att skydda dem från rovdjur och havsuttrar sveper in sina barn i sjögräs så att de inte flyter iväg. Som mamma kommer du att göra allt det – och mer (mycket läskigare saker, som att anmäla dig frivillig att hjälpa till vid skolutflykter och liknande). Du har redan innan förlossningen börjat efterlikna exempelvis björnar och andra övervintrande djur, som hamstrar och boar inför den stora dagen

Övernaturlig förmåga – kommunikation med spöken eller väsen i andevärlden
Kanske snick-snackar du inte med ett spöke, men den lilla människan som växer inuti dig känns ibland som en utomjording som bosatt sig i din kropp. Och allt sparkande och sprattlande som hon eller han gör måste ju betyda någonting, bebisen sänder ut ett hemligt meddelande till dig

Stark pipa – förmågan att kunna framkalla ljud med hög decibel som människor vanligtvis inte kan
Förlossningsskrik liknar inte skräckfilms- eller jag-tappade-något-tungt-på-foten-skrik. Dessa avgrundsvrål kan flytta berg.

Inneboende kraft – att naturligt besitta kunskaper och förmågor som vanligtvis måste läras in
Din mormor gjorde det. Och din mamma gjorde det. Och nu är det din tur att vara gravid. Och helt plötsligt vet du precis vad du ska göra. Vissa kallar det moderlig intuition, men det om någonting är en riktig superkraft.

Kroppsdelsmutation – förmågan att förändra utseendet
Något de flesta av oss älskar med graviditeten – större och finare tuttar. Var kommer de ifrån? Vem bryr sig? Känns som att man bara får gilla läget med Pamela Anderson-hyllan.

källa: alltombarn.se

Hämta vagnen idag :)

Goooood morning! :)

Gick upp för ett tag sen förberedde frukosten. Nu sitter jag i soffan och väntar på att Tayfur ska komma hem så vi kan äta frukost tillsammans. Han är ju egentligen ledig idag men denna veckan fick ingen av personalen ledig  så idag jobbar han 8-12 sen ledig fram till 18.00 och sen tillbaks och jobba till 22.00...
Vi ska iallafall åka till manavgat och hämta barnvagnen idag och sen ska vi även hinna med ett besök på sjukhuset.

Jag ska ta och ringa mannen nu, klockan är 12.20 hmmmmm.. ;)

Olivolja för håret, värt att testa!

Jag är proppmätt verkligen!! Till middag åt vi turkiska makaroner nerdränkta i vitlökssås och en sallad till det. Så vi stinker vitlök för tillfället. Nu har vi varit och handlat lite. Grönsaker, frukt och massa onyttigt. Vi åt just världens godaste chokladpudding med 'vaniljbullar' i chokladpuddingen. Jag har inte gjort det, vi köpte det i affären och det kommer jag köpa flera gånger, det var inte speciellt dyrt heller, ca 7 kronor.
Nu har vi tre påsar med godis, nötter och choklad som vi ska gotta oss med här ikväll :)
Skulle kunna somna vilken sekund som helst, ligger i Tayfurs knä och får huvudmassage och hans händer är varma, så jäkla skööönt!

Olivoljan funkade jätten bra och jag kommer använda det två gånger i veckan nu i någon månad för att se om mitt hår blir bättre, hoppas verkligen det. Jag har även klippt topparna idag, syns inget men det var behövligt. Man ska väl klippa topparna var tredje månad? İallafall, olivolja för håret säger jag bara. Den enda nackdelen är att håret ser väldigt fettigt och äckligt ut även fast man duschat, men jag tror att när man använt oljan några gånger kommer håret att vänja sig, annars kan man ju ta en till dusch ifalll man tycker det ser för äckligt ut. Jag skulle vilja duscha en gång till men jag orkar verkligen inte det..

Plus att nu är det İce Age 2 på tvn!!!

Gör mig fet

Mitt i min ''jag känner mig äckligast och fulast i världen'' period så sitter jag nu i soffan insmetad med olivolja i håret och känner mig allmänt fet. Najs.
Jag ska strax hoppa in i duschen och se om oljan gett något resultat, men när man heter Sandra så brukar det mesta inte funka så jag har inga större förväntningar.

Fan vad tiden har gått fort idag och jag har inte gjrot något av det jag skulle, disken står fortfarande och bara väntar.. Man blir ju irriterad på den.. haha.
Jag funderar på om jag ska tjata till mig restaurangmat idag, orkar inte laga mat, orkar inte diska.
Sen ska vi ju faktiskt städa och greja här hemma hela kvällen, vem har tid att laga mat då? Hohoho..

Nehe, nu ska jag duscha för klockan är redan 17.10!!

Degklump

Jag hade planerat att jag skulle gå upp, äta frukost, diska och sen börja lite smått med att plocka ihop här hemma men dom planerna kan slänga sig i väggen. Har ätit frukost i ca två timmar och nu sitter jag här som en deghög i soffan och orkar inte göra någonting. Jag har inte ens lust att sätta mig ute på balkongen fast vädret är jätte fint. Jag har ingen ork till något annat än att sitta framför datorn, knappt så jag orkar det. Sen får jag så ont imellanåt.

Men jag ska inte klaga, jag fick iallafall sova minst fem timmar denna natt och det tackar jag för. Det värsta kom igår kväll precis när vi gått och lagt oss. Andningen går i 110 km/h, hyperventilerar nästan och menvärk gånger 10. Det enda som hjälper är att jag får sitta i Tayfurs famn samtidigt som han stryker på mig, det har funkat varje gång och då somnar jag till slut... Stackarn, sen ska han upp och jobba 07.30 :( När detta är över lovar jag att jag ska gott göra honom, världens bästa.

Är som sagt inte på toppen humör idag och det suger, men jag ska försöka få lite saker gjort här hemma iallafall, sen vet jag inte om vi kommer kunna hämta barnvagnen idag eller imorgon men snart är den här hos oss iallafall! Och ikväll när Tayfur kommer hem har vi bestämt att ha en städ kväll här hemma. Vi ska göra iordning baby rummet idag bestämde vi igår.
Vi skulle även ha varit på födelsedags fest igår kväll. En jobbar kompis till Tayfur fyllde år och hon hade hyrt en restaurang i Kumköy men vi skippade den eftersom ingen av oss kände oss speciellt pigga att gå på fest. Jag väntar tills min egen födelsedag då mormor, Emma och Kicki är här. Då ska vi fömodligen fira på något sätt, förmodligen blir det restaurangbesök och tårta och en mysig dag, längtar!

Hittade lite golliga bilder på datorn, gissa vilka? ;)



Nazareth - Love Hurts

Tjohoo!

Har äntligen läst ut boken 14 år till salu. Den var jobbig att läsa, pga att den var så hemsk! Det blir ju inte bättre av att det är en sann historia. Jag ska skriva mer om boken lite senare för just nu har jag inte tid.

Samtidigt som jag läste boken fick jag lite bränna på armarna och i ansiktek, mest fräknar i ansiktet haha.. Gillas inte. Det måste ha varit runt 27 grader ute idag, jätte skönt väder verkligen. Hade jag inte varit höggravid hade jag defenetivt legat i bikini och solat hela dagen. Menmen, om två månader kan jag blotta magen igen och då blir det playan så ofta jag bara kan. Hänga på Royal Dragon kommer jag och lilla Belma defenetivt göra i slutet på augusti och kanske någon gång under högsäsongen så vi får träffa pappa Tayfur, haha ;)

Nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem. Redo och klar är jag, sen åker vi raka vägen till manavgat och bestämmer oss för färg på vagn och säng.. Fast vagnen vet jag ju redan vilken färg jag vill ha. Sängen kommer förmodligen bli i rosa eller någon annan färg som passar İFALL det skulle komma ut en pojk. Rött på vagnen funkar ju till både pojke och flicka, rosa däremot tycker jag att flickor ska ha, iallafall min flicka.. och min pojk ska ha blått eller grönt.. vet att man inte ska vara så rosa-blå av sig men jag står för att tjejer är rosa och killar är blåa. Vill ha ett riktigt gulligt babyrum, har allting i huvudet, all inredning och exakt hur det ska se ut i babyrummet :)

Känner mig fresh som fan idag, måste vara för att jag fått lite bränna och är nyduschat och inte insmetad i smink, gött! Har klänning på mig idag också, fast jag tror att leggingsen åker på för mot kvällen blir det lite kallt och att bli förkyld är verkligen det sista jag vill. Räcker med alla gravidkonstigheter som spökar om dagarna och nätterna.

Lyssnar just nu på Nazareth - Love Hurts och den tröttnar jag nog aldrig på. Hans röst är så stark och även om Love inte Hurts så är texten bra ;)

hej, jag har tråkigt



Klädsel
Vad har du på dig idag:
Just nu har jag pyamas på mig, sen blir det leggings och någon tunika till..
Vad använder du just nu för skor: Mina rosa tofflor, haha. Utomhus EdHardy eller gladiatorskorna.
Favoritfärg på kläder: Har ingen speciell, men mycket rosa och svart i min garderob

Senaste person som
Sov i din säng:
Jag och Tayfur (och Belma i magen hihi)
Du pratade med: Muntligt så var det Tayfur imorse innan han åkte till jobbet
Du delade en drink med: Delade? Drinkar delar man inte på!
Du gick på bio med: Det var nog med Lollo och Fredrik för längesen
Du gick på stan med: Tayfur
Skällde på dig: Jag vet inte

Senaste
Låt du hörde:
Minns inte, någon på min spellista igår
Film du såg: Sällskapsresan!
Mat du åt: Frukost. Te, ägg, bröd, smör osv..
Kram: Min lilla älskling imorse
Puss: Samma där
Fest: İ vintras någon gång, födelsedagsfest för två av Tayfurs jobbarkompisar.
Känslan: Tung i huvudet, illamående och ont i ryggen....
Ilska: Ganska enkelt, Zeki.
Resa: Sverige i december (och tayfurs föräldrar i januari haha)
Glädje: Mamma som gav mig pengar
Dröm: İnatt drömde jag att något slog mig i magen, blev väckt av Tayfur för han hörde mig gråta.
Boken du läste: 14 år till salu
Personen du träffade: Tayyan.. Förutom honom var det Louise igår kväll
Personen du pratade i telefon med: Pappa sent igår kväll
Personen du fick sms av: My loverboy, mohah
Gången du åt en 7-eleven korv: äter inte korv
Gången du var utomhus: İgår kväll, ska snart ut.
Gången du sov: Inatt, haha..
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Julafton tror jag
Saken du köpte:
Hmm.. choklad typ.. İdag barnvagn och säng! :D

Om dig

Namn: emma Sandra kristina Johansson
Ålder: snart 21
Smeknamn: Sändy, Cändy
Syskon: Emma och Louise
Sysselsättning: Gravid? haha..
Bra egenskaper: Jag säger vad jag tycker och tänker, ärlig.
Dåliga egenskaper: Samma där, haha.
Linje/klass: första klass? eller jaha, studenten 08.
Hårfärg: Mellan brunt och blont, finns nog inget namn för min hemska färg
Ögonfärg: Ljusblå
Skostorlek: 38-39

Uppe innan tuppen!

Hur f-n kan detta vara möjligt? JAG är uppe İNNAN tuppen, klockan är 07.51 just nu och det är inte normalt någonstans haha. Jag vaknade innan Tayfurs alarm, alltså innan klockan 7 (vilket blir innan klockan 6 hos er i Sverige..). Jag är varken trött eller pigg, bara hungrig. Sitter och väntar på att mitt tevatten och ägg ska koka klart sen ska jag äta frukost och efter det ska jag nog slå på en film och krypa ner i soffan och kanske slumra till igen.

Solen lyser utanför iallafall och det ser ut att bli en lovande dag med mycket fint väder, ser inte ett enda moln på himlen just nu! İdag har jag även bestämt mig för att jag ska läsa ut boken ute på balkongen och sola ansiktet och armarna lite.. Sen vet jag inte om jag kan hålla mig i skinnet tills Tayfur kommer hem eller om jag kommer att åka till manavgat och köpa barnvagen och sängen själv.. Egentligen tror jag att det är bäst om Tayfur följer med för jag vet hur turkar funkar, inte turk = högre pris.

Jag måste erkänna att det är fridfullt att vakna så tidigt, vet inte varför men det känns precis som att man börjar om på nytt. Haha, fan vad konstigt jag skriver, jag är nog lite trött ändå!

Glad påsk!

GLAD PåSK!




jag glömde liksom bort att det påskafton idag, men jag vill önska alla en glad påsk och hoppas ni äter massa gott påskgodis (och mat..). Här i Turkiet firar dom inte påsk, kanske i hotellen men man ser inget av det här hos turkarna. Jag själv tycker inte att påsken är speciell, jag har aldrig varit en ''yes nu är det påskafton'' människa men när jag var liten älskade jag att springa runt med påskkort med mina kusiner och få massa godis och pengar.
Fast jag har en underbar mamma som gett mig pengar idag ♥
Så om en timma kommer Tayfur hem och då ska jag få med honom till babybutiken och köpa vagn och säng så det är gjort och verkligen börja göra det lite babyfint i rummet :)

Jag ska laga mig lite mannagrynsgröt nu tänkte jag och  plocka ihop här hemma lite och ta tag i disken innan mannen kommer hem. Sen hoppas jag verkligen att vi kan köpa sängen och vagnen nu ikväll, hoppas dom inte stänger vid 18 tiden, fast det tror jag inte.. 19 tiden tidigast, här spelar det inte så stor roll om det är lördag.
Louise kommer snart hit, hon är ensam ikväll så vi har bestämt att vi ska ha en myskväll hemma hos mig med massa gott och se sällskapsresan som hon köpte när hon var hemma i Sverige. Blir en bra kväll känner jag :)

Hungriiiiiiiiiiiiiiiiig, gröt!!!!

Dessa jävla värkar!!

Nu har jag snart suttit vid matbordet och ätit frukost i 1,5 timma, igen haha.. Känns som jag har tappat matlusten dom senaste dagarna, ingenting är speciellt gott och jag är inte sugen på någonting. Det är nog därför jag sitter så länge för att verkligen tvinga i mig mat, för samtidigt så är jag jätte hungrig.

Jag ska alldeles strax plocka ihop frullen och sen sätta mig ute på balkongen och försöka läsa ut 14 år till salu så jag kan börja på den andra boken. Det ser väldigt varmt ut idag :)

İnatt har jag inte sovit många timmar, kanske 2 timmar högst.. Har haft ont ont ont och det ville inte gå över.
Det började igår när vi var och kollade på barnvagnen, då fick jag jätte ont i benen. Man skulle kunna förklara det som en blandning av växtvärk och samtidigt två tyngder på varje knäskål.. Vid 23 tiden fick Tayfur följa med mig in och duscha för jag vågade inte riktigt duscha själv ifall något skulle hända, det gick iallafall över efter en varm dusch. Sen gick vi och la oss runt 00.30 och det började bra, jag hade inte ont till en början. Sen runt ett tiden fick jag ont i magen och jag blev yr. Jag satt upp ett tag och Tayfur strök mig på ryggen, det brukar hjälpa men inte igår. Jag la mig ner på sidan med en kudde mellan benen, det hjälpte lite men det gick knappast över.. Sen har jag försökt sova men det har verkligen inte gått.. Jag var tillochmed vaken när Tayfur alarm ringde vid 7 tiden imorse.. Då fick jag jätte ont igen. Tänk er mensvärk fast 10 gånger värre ungefär samtidigt som någon nyper er i bäckenbenen i flera minuter.. Ungefär så har min natt varit..
Jag somnade en stund efter Tayfur åkt vid halv 8 tiden sen vaknade jag runt 10 tiden imorse och hade ont, sen dess har jag inte sovit utan bara legat i sängen och försökt kura ihop mig till en liten boll, vilket inte är det lättaste med en kula på magen haha.

Jag har fortfarande lite mensvärk och ont i huvudet har jag med.. Känns som jag alltid varit sjuk, kommer knappt ihåg hur det är att vara 'normal'.. Och denna jävla halsbränna som kommer och går... Nej usch, nu är jag trött på alla biverkningar och problem, nu får tiden gärna gå fort fort fort. Sen blir det ju inte bättre av att jag går runt och undrar om jag kommer få kejsarsnitt eller inte.. Waahhh...

Sätter mig i solen nu, tjaaa.

Barnvag och säng!!

Wihoo jag är superglad nu!
Vİ HAR HİTTAT BARNVAGN OCH SÄNG FÖR ETT KANON ERBJUDANDE!!
Hur mycket kostar en ny barnvag och säng i Sverige? Tillsammans skulle jag tippa på att det går runt 6-7000 kr tillsammans va? Vet ni hur mycket vi har hittat en splittrans ny barnvagn och säng för? 2000 svenska kronor!!
Barnvagen har regnskydd, sitt och liggdel, handtag så man kan välja om man vill ha barnet mot sig eller inte, skötväska, 2 års garanti och finns i olika färger, vi har bestämt att vi ska ta den som är svart och röd.
Sängen är jätte mysig, stor som kan användas i flera år, babygym med gossedjur, speldosa som spelar olika godnattvisor och finns också i flera olika färger. Dock gäller bara erbjudandet i fyra dagar till så vi får skynda på oss lite för vi vill verkligen ha detta! Helt kanon verkligen.

Annars har jag inte gjort speciellt mycket idag. Jag har diskat och ätit, haha.. Sen åkte vi som sagt till manavgat och kollade in massa olika babybutiker. Nu har vi tagit en dusch och sitter i soffan och dricker lite te och äter choklad, vi ska snart gå och lägga oss. Hoppas jag kan somna på 10 minuter, skulle vara underbart!

questions

JAG KOMMER IFRÅN: Sverige (född i dalarna)
JAG SOVER: inte allt för ofta men när jag gör det så sover jag i min och tayfurs säng
OM SEX MÅNADER: är det oktober och sommaren börjar gå mot sitt slut
JAG SAMLAR PÅ: krafterna? haha
JAG BLIR GLAD AV: att sommaren är på ingång
JAG BLIR FÖRBANNAD PÅ: respektlösa lögnarer
VEM RINGER DU NÄR DU ÄR LEDSSEN: ingen
GILLAR DU GOLF? minigolf är skoj
VAD SKULLE DU BEHÖVA NU: 4 timmars massage, minst!
VEM STÖR DU DIG PÅ NU: han som var våran inneboende för några dagar sen, idiot.
VARFÖR: han var totalt respektlös och otacksam
VILKEN TID GICK DU UPP IDAG: runt 11.00
HAR DU ÄTIT FRUKOST IDAG, VAD: japp. te, bröd och en massa olika pålägg
HAR DU SOVIT I DIN EGNA SÄNG INATT: det har jag
HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG: tayfur, varje natt
SÅG DU SENAST PÅ TV: kurtlar vadisi pusu (turkisk maffia serie, mohaha)
HAR DU STRUMPOR PÅ DIG NU: jao, fryser lite om fossingarna
HUR SVARAR DU I TELEFON: oftast svara jag ''hallå'' eftersom både turkar och svenskar förstår.
VAD LÄNGTAR DU MEST TILL: dagen då vi två blir tre
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL: jag ska åka till manavgat med min käraste och kolla barnvagn
VAD SKA DU GÖRA I MORGON: har inget planerat men är det fint ska jag iallafall försöka vara ute i solen
ÄR DU ENSAM JUST NU: mm tyvärr.. men bara en timma till
EXAKT HUR MKT GILLAR DU ATT BADA I HAVET: ungefär lika mycket som jag gillar att städa, lagomt men inte för ofta.
ÄR DET OKEJ ATT GRÅTA: ja visst, sålänge man inte fejkart
VAD SKULLE DU GÖRA OM DU VANN EN MILON: skulle flytta till ett tomt hus, inreda det, ge lite till min familj och göra massa saker
VAD SLÖSAR DU MEST PENGAR PÅ: just nu räkningar, hyra, visum och mat. shopping och nöjen ligger vid sidan om ett tag framöver.

saker man saknar när man är gravid

har jag ätit frukost i typ två timmar, sjukt vad hungrig jag var när jag vaknade kändes som att jag inte ätit på en vecka. Nu är jag mätt och belåten ett litet tag framöver..
Har precis kollat ett avsnitt av Andra Avenyn, försöker komma ikapp alla avsnitt jag har missat, har ca 4-5 avsnitt som ska nötas igenom sen är jag back on track.
Försöker få tag på Tayfur så jag kan påminna honom om att vi ska åka till manavgat direkt efter att han har slutat jobba så vi kan bestämma oss för en perfekt barnvagn.
Nu ska jag svara på lite mail sen ska jag hoppa in i duschen och fixa mig för dagen..
Ska ta tag i diskberget vilket jag absolut inte är direkt sugen på, fyfan vad mycket disk!!! Suck..
Sen ska jag även försöka damma av hela lägenheten och vädra i babyrummet.
På tal om baby så fick jag ett tips av Louise igår, att man ska lägga babyns kläder under kudden 1 månad innan den ska komma för att den ska känna igen sin mamma och pappas lukt. Så igår satte vi oss inne i babyrummet och valde ut en varsin ''outfit'' till bebisen, en som Tayfur la under sin kudde och en som jag la under min kudde.

İgår innan jag kunde somna började jag tänka på saker jag saknar som man inte kan göra när man är gravid:
♥ LİGGA På MAGE!!
♥ ANVÄNDA SNYGGA KLÄDER
♥ ANVÄNDA ALLA MİNA SKOR
♥ SPRİNGA, TRÄNA, HåLLA İGåNG, RÖRA MİG SOM JAG VİLL OSV..
♥ P-R-İ-V-A-T-A S-A-K-E-R HEHEHEHE

Det är bara några saker som jag saknar, men det är inte långt kvar nu.. 1 vecka, 1 månad, 2 månader, ingen som vet! Det är både spännande och läskigt på samma gång att man inte vet.. Något som är ännu jobbigare är att jag fortfarande inte har fått ett ja eller nej till kejsarsnitt av min doktor, jag hoppas han kan svara på det nästa gång vi ska till sjukhuset för då får vi förmodligen ett datum och då kan jag slappna av och bara längta :)

Nu måste jag springa på toa, någon som gillar att trycka mot blåsan (fyyy)

Hahahahaha

gokväll =)


İkväll har vi haft en lugn kväll och det känns skönt verkligen, den senaste veckan har ju varit lite sisådär.
Jag lagade mat idag för en gångs skull. Det blev starka biffar och turk-makaroner med sås till.
Proppmätta och belåtna sitter vi nu i soffan och dricker te och kollar på Tayfurs serie.
Har haft besök av grannarna en stund annars har vi varit själva och tagit det lugnt hela kvällen.
Jag kollar inte så noga, sitter och skrattar mig igenom msn konversation med Louise..
FÖR ER SOM SKA åKA UTOMLANDS OCH SKA ÄTA STARK MAT OCH ÄR OSÄKRA På OM DEN RÖDA SAKEN SOM KAN UPPFATTAS SOM EN MOROT ÄR EN MOROT ELLER İNTE, FRåGA PERSONALEN İNNAN Nİ TAR EN TUGGA ANNARS KAN DET SLUTA LİKA İLLA SOM DET GJORDE FÖR LOUİSE. för att veta vad som hände kolla in hennes blogg: louisesa.blogg.se

haha jaa, man slutar aldrig förvånas. (vem tar fel på en chili och en morot? louise. hahah)

Nu är Tayfur ute på rökpaus, fy honom. Ska be om massage när han kommer in igen, ryggen gör ju så jäkla ont!!!
Är sjukt sugen på att göra en riktigt god tårta och bara proppa i mig den!! 

İmorgon har jag inga planer under dagen, jag ska försöka damma av lite här hemma och vädra i baby rummet.
Senare mot kvällen när Tayfur slutat jobba ska vi förmodligen in till manavgat och kolla barnvagn en sista gång. Börjar ju bli dags att bestämma sig nu, men imorgon ska vi ta en lugn tur i baby butikerna och verkligen hitta den rätta. Det är viktigt sånt där och det måste kännas bra och vara bra för bebisen.
Tänk att jag ska gå med en barnvag i sommar med en liten bebis i, myspys!

Myspysa ska jag göra med världens gosigaste pojkvän nu♥

April april!

ETT STORT GRATTİS TİLL MİN KÄRA KUSİN SOFİA SOM FYLLER 20 İDAG!!
Hoppas du får en kanon dag med massa fina presenter :)

Sitter nu och äter en ovanligt god frukost och njuter av min ensamhet. Jag tror aldrig te och bröd har varit så gott som det är idag. 
Ska snart hoppa in i duschen en snabbis så jag är ren och fin tills Louise kommer, mohaha. Väntar med spänning för hon hade något att berätta, antingen är det något som jag misstänker att det är eller så är det ett april-skämt, hah.
Första april.. Hmm.. Undra om man ska hitta på något riktigt bra som man kan lura Tayfur med när han kommer hem ikväll.

Sen började jag tänka på om typ vatten skulle gå och det är dags för att föda.. Hur många skulle tro på mig? Tayfur hade knappast trott på mig om jag ringt och sagt ''vattnet har gått!!'' han skulle förmodligen bara säga ''jag jobbar nu kan inte prata''.. haha gud va hemskt! Och min familj hemma i sverige skulle förmodligen inte heller ta det på allvar eftersom det är första april, haha.. Undra om folk trodde på min faster när hon fick min kusin den 1 april?

Nu måste jag äta klart och duscha. Louise sitter inte fast i trafiken, hon går. Hiihihihihih..

RSS 2.0