Ni anade säkert redan...

... men nu avslöjar jag att imorgon sätter jag och Belma oss på planet till Sverige!!!

Om allt går som det ska så landar vi på svensk mark (Stockholm rättare sagt, eller för att vara på pricken, Arlanda..) runt 16 tiden sen tar vi flyget där ifrån till Kalmar. Blir en lång res-dag men det kommer förhoppningsvis att gå bra utan några problem och jag kommer förmodligen att få sova en stund inatt eftersom Tayfur kom hem idag och ska sova här inatt. Känns väldigt skönt att få spendera sista natten med honom, och så kan han ta hand om Belma inatt hehe ;)
Hur länge vi stannar i Sverige är ännu oklart..

Jag har städat hela dagen och har precis slängt i min sista maskin med tvätt på väldigt länge. Nu är det bara badrummet som ska skrubbas från topp till tå sen ska jag ha en lugn och härlig sista kväll här. Ta en extra titt i resväskan och handbagaget också.
Belma ligger och vilar nu eftersom hon knappt sover något om nätterna. Antingen har hon ont i tänderna eller så är hon bara väldigt pigg och vill ligga och rulla runt heeeeeeeela tiden.
Jag la förresten i en tonig i mitt hår igår så nu är den fula utväxten borta dock skulle jag behöva klippa topparna, kanske tvingar min syster att göra det.
Nu ska jag snart laga mat till oss men först ska jag ställa mig på balkongen en stund och njuta av det superfina vädret som jag förmodligen kommer sakna så fort jag möts av kylan i Sverige, men det är det värt ;)


Min lilla snuttis blir 8 månader idag!

Viktig info:

Skulle bara säga att om en vecka har jag fömodligen ätit min första tacos 2011 ;) För er som ville veta alltså!


:D

Dagen måsten 2/2 FİXAT! Nu är jag så glad som man bara kan bli. Även om jag misslyckades med dagens mat som tog typ 1,5 timma, så är jag så jäkla glad! Och ännu gladare är jag att det regnat så Tayfur slipper åka ikväll till Belek. Tackar inte nej till en till myskväll med honom :) Han lagade jätte god middag idag efter min misslyckade mat.
Nu ska vi dricka te och krypa ner under täcket i soffan och bara mysa resten av kvällen :)

Its going my way

Nu är äntligen 1 av 2 ''dagens måste fixas idag'' saker klara. Så jävla underbart att bara bocka av den här jävla pass-historien!! Nästa grej som måste fixas blir om några timmar och när det är gjort då kan jag inte göra mer än att vara nöjd och säga att jag har haft en helt underbar dag även fast vi haft strömavbrott en stund, inget varmvatten och grått väder. Vi sitter nu och väntar på att Tayfur ska komma hem, han var iallafall påväg nu :)
Sen ska jag laga middag och hoppas på att Tayfur åker sent ikväll tillbaks till Belek.
Och jag TROR att Belma har fått en tredje tand men jag är inte 100.. Hon blir galen om jag rör hennes mun men jag tycker allt att det är något litet vitt där i överkäken.. Någon som kan svara på hur fort tänderna ''ploppar'' upp? Visst, där är väl olika från barn till barn men ni får gärna dela med er om ni vet något eller själva har barn.
Näe nu ska jag fortsätta värma mig under ACn ett tag innan det är dags för matlagning och ''dagens måste fixas idag'' nummer 2!

Vilken lättnad!

Idag har varit en väldigt bra dag, eller det började redan igår kan man säga. Jag skickade ju som sagt ett '' hot mail'' eller ja, en väldigt otrevligt mail kanske man ska säga, till ambassaden i Ankara angående Belmas pass. jag berättade för dom att dom aldrig håller vad dom säger, dålig service osv osv och vips så fick jag svar inom 30 minuter.. ''Vi har din dotters pass och vi har idag skickat det till konsulatet i Antalya''
Blev öööööverlycklig! Kändes som en stor jävla sten bara försvann ur bröstkorgen på mig efter ungefär 100 års lidande. Kände mig typ 50 kg lättare och precis när jag läste mailet loggade min syster in på msn så jag skrev fort som fan, hon blev nog lika glad som mig.
Och idag ringde Tayfur till konsulatet i Antalya och dom hade fått passet så nu är det bara att åka dit och hämta sen och sen fort som fan till Sverige :D Ni förstår nog inte min lycka. Jag är så glad att jag nästan blir avundsjuk på mig själv ;) Nu är det inte mycket kvar som ska fixas innan vi sitter på ett flyg till Sverige! Det är nära nu!

Och min dag blev ännu bättre när Tayfur kom hem idag och ska stanna över natten :) Sen är han världens bästa. Eftersom vi här i det hemska rosa huset inte har duschat på en vecka och hyresgubben vägrar sätta på varmvatten fast vi har haft strålande solsken och inte ett moln på himlen hela dagen idag så smög Tayfur iväg och satte på varmvattnet efter många om och men, utan att gubben vet om det men vi har nu alla duschat här i huset och det var så jävla skönt ska ni veta! Det ska bli roligt imorgon och se om gubben märker något när han ska sätta på varmvattnet. Ja, vi var ju tvugna att springga iväg och stänga av det igen när alla hade duschat så inte gubbfan märker något! Men det känns iallafall skönt att veta att gubben och kärringen sitter där nere orena och nästintill mögliga medans vi alla andra är nyduschade och fresha :) Lite skit kan dom ha!
Har tagit en härlig promenad med Louise och Belma idag, dock blåste det lite för mycket men riktigt härligt med sol hela dagen!
Nu ikväll har jag lagat wookade grönsaker och ris och en god sallad till det. Nu sitter jag och min älsking i soffan under täcket och jag bara njuter av att veta att han ska sova här inatt. Känns liksom som när man hade pojkvän och han sov över, haha. Lite spännande sådär och det pirrar nästan lite i magen ;)

Nu ringer mormor!

26/1-2011

Nu har jag och Belma precis kommit hem. Vi har varit ute på en promenad, vi gick bort till ŞOK och där inhandlade vi massa puréer och nytt tvättmedel eftersom jag håller på och tvättar som en tok idag. Vi tog en liten omväg hem eftersom vi har ganska skapligt väder idag. Vi har ju haft världens oväder nu i några dagar..
Har skurat balkongerna och städat lite grann idag och nu hoppas jag att vi ska få varmvatten så jag kan duscha.
Men nu är det dags för lite mat för min lilla pärla :)
Har förresten skickat iväg ännu ett mail till ambassaden och det var inget trevligt mail så dom borde svara nu.. Kan man ju hoppas! Blir snart galen här ska ni veta ;) Längtar efter min familj och mina vänner så jag kan prata ut om allt jag går och håller inne varenda jävla dag, en dag ska jag väl förmodligen skriva om det här på bloggen med för jag kommer få bära med mig det här hela livet och just nu känns det som att det inte finns en enda själ här som bryr sig om det, siz sadece kendinizi bakım.


Bara strömavbrott i sisådär 11 timmar ungefär...

Nu har jag äntligen fått träffa min älskling, det var sååå skönt att få krama om honom igår när han kom. Han har tyvärr åkt nu igen, för ungefär en timma sen. Eftersom han jobbar med att lägga nytt tak och betong på hotellets tak så går det inte att jobba i det här vädret. Det regnar och åskar med jämna mellanrum, och det är rejält när det gäller både regnet och åskan. Just nu regnar det bara och det ÖSER verkligen ner. Sitter och är livrädd att vi ska få strömavbrott igen, kommer också och går med jämna mellanrum.. Igår hade vi strömavbrott i nästan 11 timmar och det var INTE kul, det vill vi inte vara med om igen.
Jag och Tayfur skulle åka till Manavgat och förlänga mitt visum igen eftersom jag bara tog en månad sist för jag trodde ju att jag skulle sitta hemma i Svea just nu, men nope... Iallafall så har jag lärt mig att man ska varken fixa visum eller göra bankärenden på en måndag. Aldrig mer säger jag, kalabalik!!!!

Belma har iallafall badat så nu ağr hon ren och luktar gott igen! Jag själv har tappat räkningen på hur längesen det var jag duschade sist, äckligt va? Känner mig lika äcklig som det låter och jag hatar detta land för just detta, ingen sol = inget varmvatten. Då måste man förmodligen bo i en ''vanlig'' stad i en ''vanlig'' lägenhet eller köpa tillbehör som gör att man har varm vatten när det är regn och skit.. Tayfur däremot kan gotta sig med el, värme och varmt vatten dygnet runt i hans personal bostad, buuuh... Avundsjuk! Men snart är jag i Sverige, förhoppningsvis, hahaaaaaaa.
Jag och Belma måste ut i regnet snart och handla, känns inte kul kan jag ju avslöja. Tur att Belma har fått en varm och fin overall av sin mormor :) Jag däremot, jag får stå ut med jacka och mössa. Skulle faktiskt också vilja ligga i en varm overall under en filt i en vagn som någon kör runt på, haha.

Just det.. Angående mitt visum. Det gick ut igår men jag behövde inte fixa något nytt sa polisen som har hand om visumen. Efter att visumet har gått ut så har man 15 dagar på sig att fixa ett nytt, eller ja som jag, dra. Så det kändes skönt att slippa lägga ut pengar på visum och nu är det bara att hoppas att passet kommer inom 15 dagar så jag slipper förlänga mitt visum en gång till innan jag ska hem till Sverige. Och kommer inte passet inom 15 dagar då är det fan något som är fel och jag kommer förmodligen gå under jorden. Tjopp!


Längtar tills imorgon

Hej på er!

Sitter och väntar på att klockan ska bli 19.45 här då min favorit serie drar igång och jag inväntar även Louise som ska göra mig sällskap denna söndags kväll.
Belma sover och jag hoppas hon vill vara en snäll liten flicka och fortsätta sova iallafall fram tills serien är slut :)
Imorgon kommer äntligen min älskade hem, men bara över dagen men det ska bli skönt att få slänga armarna om honom. Har faktiskt saknat honom, eller faktiskt, det är väl klart jag har saknat honom men jag trodde ändå att det skulle bli liiiite skönt att vara ensam i flera dagar och att jag kanske inte skulle sakna honom såhääär mycket ;) Jag försökte få hem honom nu ikväll men det regnade alldeles för mycket borta i Belek för att han skulle vilja gå ut och vänta in bussen sa han så han kommer imorgon som sagt. Då ska vi hinna in till Manavgat och fixa mitt visum och jag ska ringa till Ankara.
Nu börjar det på tvn!
Ha en härlig söndagskväll :)


Solsidan

Idag är det söndag, vilket betyder snart ny vecka och med nya förhoppningar om att passet ska komma. Så jävla trött på det här nu och på att vara här. Vill vara med mina släktingar, min familj, syskon, vänner, gå på stan, äta mat och massa annat. Inte sitta här och bara vänta i en otroligt deppig miljö dessutom, blä.
Vet inte om Tayfur kommer hem ikväll eller imorgon men det ska bli härligt att han kommer hem iallafall.
Det har precis slutat regna här, var väldigt soligt tidigt imorse men sen kom världens regnskur men det blir nog en inne-dag idag med. Jag har iallafall fått lite nytta gjort här hemma medans jag varit ''ensam''. Renasade garderoben till slut igår ändå, tvingade mig själv, egentligen orkade jag inte men det var värt det för jag fick bort en hel del skräp som bara ligger där och sen hittade jag småsaker som kan vara bra att använda nu och idag har jag städat lite. Våran vita matta måste få sig en riktig tvätt snarast, riktigt skitig nu, äckligt..

Igår såg jag Solsidan för första gången. Louise hade med sig första säsongen in hit igår så vi har snart sett alla avsnitt från första säsongen, så jäkla kul!
Nehepp, nu ska jag och Belma käka lite tror jag, ich habe hunger.....


Dag 14 – Mina dåliga & bra sidor

Mina dåliga sidor: När jag blir arg då blir jag arg, och det kan ibland drabba människor som det inte ska drabba och jag kan vara iskall och inte bry mig om någon. Sen är tappar jag lusten till allt så fort jag är arg eller ledsen, då deppar jag ner mig ännu mer fast man inte ska det.

Mina bra sidor: Jag är alltid ärlig nu för tiden och jag säger precis vad jag känner och tänker, och ibland kan ju faktiskt det också vara negativt men jag tycker ändå man ska vara ärlig. Jag sköter om mitt hem och min familj och ser till att alla har det bra, en riktig morsa för alla är jag även om jag själv skulle tycka det var skönt att bli ompysslad ibland och få sitta ner en hel dag eller vara för mig själv.

Visste ni?

Att det är ettornas år, alltså siffran ett, 1. Tror ni mig inte? Ta dom två sista siffrorna i året du är född och plussa det med vad du ska fylla i år så får du se! Du kan ju ta dina familjemedlemmar och göra detsamma om du tror det bara var tur. Coolt va?

Cuma

Hej hej hej

Är riktigt seg idag. İgår kväll och idag har jag och Belma inte riktigt kommit överens, hon gråter så fort man sätter ner henne i soffan eller gå hon vill inte somna, hon ska peta på allt hon absolut inte får peta på osv osv. Just nu är det lugnt men för ett tag sen skulle jag sätta ner henne i hennes gåstol som stog precis vid ett fönster och på fönster ramen hade jag min advents''ljusstake'' med massa röd och vit sand som hon kvickt lägger handen i och sprider sand över hela jävla gåstolen. Så jag slängde hela skiten.
Det är inte det enklaste att ta hand om en bebis helt ensam samtidigt som man har en massa tankar och funderingar i huvudet och man oroar sig hela tiden, och sen det jävla passet som fan aldrig kommer. Ni ska bara veta hur skönt det ska bli att komma härifrån, när fan det nu blir, men jävligt skönt ska det bli.
Ni ska veta att jag bär på en jobbig grej inombords och det ğar nu man börjar tänka efter..

Iallafall så verkar det vara ett riktigt slitigt jobb som Tayfur har hamnat på. Jävliga tider och alldeles för mycket slit för en normal människa. Men det är skönt att det inte är jättelänge tills han börjar jobba på hotellet igen, det är ju rena semesterjobbet mot vad han gör nu. Tycker lite synd om honom och jag har börjat längta lite tills han kommer hem och hälsar på om tre dagar.
Jag funderar på att rena garderoben inne i Belmas rum, där finns det nog en hel del skit som man har samlat på sig och det är lika bra att göra sånt när man är ensam för annars finns det alltid något som den andra tycker kan vara bra att ha ifall man kaaanske skulle behöva det senare, ungefär som grejer i kylskåpet som jag passar på att slänga när han är hemma och det märket han ändå inte sen.
Måste gå och köpa välling till Belma senare också, men nu blir det fruktstund och ombyte av kläder för den lilla damen som dessutom har fått sin andra tand! :)


Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig

Vaknar av att Belma har vaknat någon gång melln 8-9 tiden. Äter frukost tillsammans. Belma sover en stund, jag tar en dusch för att vakna. Plockar ihop, tvättar, diskar och andra tråkigheter. Tar en lång promenad och håller oss ute om det är fint väder. Är det regn eller något sitter vi inne och gör ingenting oftast. Lagar middag och resten av kvällen spenderas framför tvn och jag somnar oftast där! Så ser en vanlig dag ut under vintertiden här.
På sommaren gör man det man känner för och när det är riktigt varmt så vill man egentligen bara sitta inne med ACn på minus 20 grader, typ... ;)

Fullspäckad sommar

Promenade igår var underbar. Vi gick nog ungefär en mil och det kändes när man kom hem sen, men riktigt härligt väder. VARMT och soligt. Gick förbi hotellt mormor och Bertil ska bo på (Cennet, ett Barut hotel) och det såg väldigt bra ut och där kommer dom trivas! Sen kan jag ju göra det officiellt nu att mamma, Fredrik och Lollo kommer den 23 April och stannar i två veckor, dom ska bo på Side Resort och jag längtar såååå mycket!! Min moster och min ena kusin Sara kommer den 28 Maj så dom får vara med och fira Belmas ett års dag! Sen kommer det säkert fler på besök men när det vet jag inte men det kommer bli en sommar full med besök och det gillar jag :)
Idag sitter jag och väntar och håller tummarna på att ambassaden ska ringa och säga att passet har kommit, hoppas hoppas hoppas dom ringer idag! Men jag ska nog ringa dom, för dom verkar ju skita i mina mail nu för tiden. Jag kanske har skickat för mycket mail och dom tycker att jag är tjatig? Haha.
Jahopp... Det var vad jag hade att komma med, så nu vet ni det.

Snabbare än blixten

Imorse var det bara att stiga upp vid åtta tiden då Belma vaknade, det var lite jobbigt eftersom Tayfur den senaste tiden har gått upp men nu är det slut på semestern, hehe ;) Vi gosade lite på soffan och kollade barnpogram och sen käkade jag frukost.
Belma ligger och vilar en stund och jag har passat på att dammsuga och plocka iordning lite i Belmas rum/gästrummet. Nu väntar jag på att en maskin med tvätt ska bli klar och disken står och väntar på mig, tyvärr..
Igår tog vi en promenix bort till BIM och grönsakshandlaren och då upptäckte jag hur fort det blir mörkt om kvällarna. Vi gick in i en affär och när vi kom ut så var det mörkt, sjukt. 
Belma fick ett rosa hårband som hon använder idag. Hennes tunna lilla lugg har ju blivit lite längre så den hamnar i ögonen hela tiden. Dock är hennes hår alldeles för tunt för en toffs eller spänne så det var tur att vi hittade ett hårband och hon är såå söt i det :)
Resten av kvällen igår spenderades här hemma och Louise höll oss sällskap. Sen var det bara att krya ner framför en film och somna, sov väldigt dåligt inatt. Kändes lite ensamt men jag har ju min gofis hos mig.

Nu har jag inte tid att sitta här. Ska ut i det fina vädret med Belmis och Louise om en stund.

Dag 12 – 5 saker du inte vet om mig

♦ Jag tänker ofta på döden, nästan varje dag. (haha, ingen bra sak kanskee)
♦ Jag pratar dalmål med dom flesta släktingarna. (därför jag alltid går undan när jag har besök osv ;) )
♦ Jag kan inte äta kyckling eller kött där det finns ben kvar, tex. kycklingklubbor men jag älskar kyckling och kött
♦ När jag vaknade på natten när jag var liten, 7-8 år, och skulle gå in till mamma och pappa så såg jag alltid ett gäng dinosarie-figurer som stog på rad framför mig som jag var tvugna att passera innan jag kunde gå in till mamma och pappa, men ingen trodde såklart på mig.
♦ Jag är livrädd för tuppar (blev hackad av en när jag var liten och fick feber)

Ensamma igen

Nu har Tayfur åkt till Belek för att börja jobba imorgon så jag och lillan blir ensamma en hel del framöver, men det ska bli mysigt och vi ska ha det kul :)
Just nu ligger hon och vilar en stund så jag passar på att kolla runt på nätet.
När hon vaknar ska vi ta en promenad bort till BİM för att inhandla lite puréer tänkte jag, innan solen går ner.
İkväll händer inget speciellt så jag ska bara ta den lugnt framför tvn med något gott kanske.
Jag ringde till ambassaden idag eftersom jag inte fått något svar på mitt mail men självklart var hon som har hand om pass frågorna ute på lunch, som förra gången jag ringde.. Men han i andra luren var iallafall trevlig och berättade för mig att deras postdag då posten från Sverige kommer är på torsdagar, så jag hoppas passet kommer på torsdag, aja... Trött som fan på att vänta för det är precis vad jag går runt och gör varje dag, väntar. Jag ska egentligen befinna mig i Sverige, inte sitta här och vänta, suck..
Nu ska jag plocka in tvätten och vika den, tråkigaste som finns!


Soliga dagar!

Nu har Belma precis badat och luktar såå gott!  Tayfur håller på och rakar sig (äntligen!!) och jag väntar på att en maskin med tvätt ska bli klar. Sen ska vi gå ut i det underbara vädret, solsken och värme! Det är sånt här väder jag önskar att det var hela vintern här, och såklart några dagar med regn lite då och då.
İkväll åker nog Tayfur till Belek och imorgon början han jobba där. Det känns bra, tråkigt att vara ensam mycket men vi måste ju ha en inkomst och det handlar ju öm ca två månader sen befinner han sig på hemmaplan igen ;) Och jag och Belma får lite egen tid, kan vara ganska skönt då vi snart har varit tillsammans dygnet runt sen början på november, eller om det var slutet på oktober, minns inte riktigt, aja..
Jag har iallafall nyss skickat iväg ett mail till svenska ambassaden då det börjar bli lite ont om tid, vill gärna få passet innan den här veckan är slut.

Tillfällig

Tog en tillfällig ny design, kände att juldesignen borde kastas ut precis som granen..

Nu blir det mys i soffan framför favorit serien Arka Siradakiler, spännande som sjutton ska ni veta.
Belma sover och jag hoppas hon förstätter med det resten av kvällen/natten.

Första tanden!

Nu är tårtan bakad och den står i kylskåpet just nu. Tänkte ta en fika när lilla damen har somnat :)
Idag tog jag en varm lång dusch och när jag kommer ut så sitter Tayfur och matar Belma och han säger ''Jag tror att Belma har fått sin första tand'' men det trodde såklart inte jag så jag frågade hur han kunde tro det. Så sa han att när han matade Belma så ''plingade'' det till i skeden så han tog fram ett glas och bankade (jaa inte bankade men ni förstår) mot hennes käke och visst fasen ''plingade'' det till så vi tog en titt i lilla damens mun och mycket riktigt så fanns där en liiiiiten vit tand som kikat fram, den är väl inte mer än någon millimeter hög än men den är framme så lillans första tand har kommit fram :)

Nu ska vi busa med Belma ett tag sen blire födelsedagsfika!


Doğum günün kutlu olsun

İdag fyller min älskling hela 29 år, grattis till honom! Han hade totalt glömt bort det när jag grattade honom imorse. Jag ska baka tårta lite senare idag tänkte jag.
Just nu ligger vi alla tre här i soffan under täcket. Belma sover en stund och vi kollar dator och tv. Regnet ÖSER verkligen ner för tillfället, men det är ganska mysigt :) Nu har vi haft fint väder i nästan en hel vecka så idag gör det inget om det regnar så länge vi inte får strömavbrott.
İmorgon ska Tayfur börja jobba i Belek fram tills hans jobb här i Side drar igång i mars så framöver kommer jag och Belma bo själva en hel del, men det gör inget för vi ska ändå åka till Sverige och det är inte lång tills det är mars.
Nu vaknade fröken Belma, tjingeling!

Dag 11 – Min förebild

Jag har ingen speciell förebild men jag älskar Victoria Beckham, jag vill se ut som henne, hon kan nog vara min förebild utseéndemässigt. Sen min mormor, världens snällaste och omtänksammaste människa man kan hitta på denna planet. När jag själv blir mormor ska jag bli precis som henne, älskad av alla!


Picknik

İdag har vi varit ute på picknik hela dagen med grannarna. Vi åkte upp i bergen, bort till Green Canyon där vi grillade och hade det väldigt bra och det var så skönt att få komma bort till lugnet och slippa tänka för en stund. Om ni bara visste... men det gör ni inte. Gud straffar vissa mer än andra, på gott och ont. Och nej, jag är inte arg på någon eller något i den stilen.

Har ingen lust alls att skriva så jag fattar inte vad jag  gör inne på bloggen.

Svar på kommentar:

Linda  om Allt i sin ordning:
Hej! tänkte bara höra med dig, hur gör du när du ska skaffa visum, allra helst hur gjorde du när du skulle skaffa det första gången? Kan man skaffa visum första gången i Turkiet eller måste man vara i Sverige. Hur går man till väga:p
Tacksam för svar.

Svar: Hejsan. Du skaffar ditt visum i Turkiet. Du går till polisstationen där du befinner dig i Turkiet. Där säger du (eller om du har med dig en turk, vilket kan vara lite enklare då hon/han kan hjälpa dig) att du vill skaffa visum och för hur många månader du vill ha, tex. 6 månader. Då r du alla papprena av polisen som ska fyllas i, det står på både turkiska och engelska. Sen ska du fixa foton, det gör du hos en fotograf och hur många du ska ha minns jag inte men det säger polisen till dig. Du ska ha ett kontoutdrag där det står att du har en viss summa pengar, det handlar om stora summor som 3000 Euro (30 000 svenska kr) men du behöver inte oroa dig för det finns nog inte många som har så mycket pengar på sitt konto så du får göra som alla andra: Gå till ett växlingskontor (där du vanligtvis kan växla pengar, dom gula kontoren som finns överallt.) där säger du att du vill ha ett kontoutdrag på den summan som står på dina pappren eller som polisen har bett om. Kontoutrdagen brukar kosta mellan 50-100 lira om man inte känner någon som jobbar där och kanske kan göra det ännu billigare. Sen ska du vidare och betala visumet och det gör du på skattekontoret (Vergi dairesi på turkiska) och sen när det är klart ska du tillbaks till polisstationen och lämna dina pappren som du har fyllt i. Du betalar alltså inte ditt visum på samma ställe som du lämnar in dina pappren. Och kom ihåg att första gången du skaffar visum är det lite dyrare än när du ska förlänga det sen. Jag skulle nog rekomendera att iallafall ha 800 lira (4000 svenska kr ungefär) med dig första gången du ska fixa visum, sen kan det ju bli billgare men det är ju bättre att ha med sig för mycket än för lite pengar.
Hoppas du fick svar på din fråga och att du förstår, det kan låta krångligt men det är det inte. Är det något du inte förstog eller undrar över så är det bara att skriva!
Lycka till!

Sitter och tittar tillbaks i bloggen...

och hittar inlägg från när jag återberättar min resa till Thailand 2008. Vill ni läsa hela inlägget finns det under Februari 2008. Kopierade ur en del av inlägget och blir påmind om hur vi sprang för livet och drömmer drömmar om det med jämna mellanrum än idag:

Vad hände mer.. Joo .. Tsunami varning.
Då kan jag säga med handen på mitt hjärta att jag aldrig någonsin har varit så jävla rädd och panik slagen som jag var den dagen. Det var första gången jag kände att jag skulle dö på riktigt.
Jag, syrran , mormor och berra hade precis kommit från stranden som låg 3 meter från våra bungalows på hotellet. Jag hade hunnit duscha och fått på mig underkläder. Sedan ser jag vakten på hotellet springa genom fönstret på vårat rum så jag öppnar dörrenb, går ut och är nyfiken på vad som händer. Jag trodde det var fight eller att någon obehörig hade kommit in på området. Sedan kollar jag runt mig och ser att det inte bara är vakten som springer, ALLA springer. Jag fattar ingenting men blir panikslagen och frågar en man vad det är som händer.. 
"BIG WAAAVE STOOR VÅÅÅG SPRING FÖR I HELVETE!"
och där stannade hjärtat och hjärnan för en kort stund. Syrran stog i duschen, mormor stog i duschen.
Jag springer in och ber min syster sätta på sig något plagg för att nu måste vi springa mot bergen. Hon fattar direkt vad det är som håller på att hända, utan att tänka springer hon iväg. Jag står där, helt tom och försöker få med mig mormor och Berra.. Men dom fattar inte. Sen kommer jag på att jag inte kan lämna min syster ensam, utan kläder eller mobil. Så jag kollar på mormor en sista gång och säger "hejdå mormor" och springer mot min syster med tårar i ögonen, med ångest att jag sprungit ifrån världens bästa människa, min mormor. Min hjälplösa mormor, hur skulle hon ha klarat sig om vågen verkligen kommit? Jag tänker på vad jag sprang ifrån varje dag och vad som kunde ha skett. Det hade varit så mycket mitt fel om min mormor dött, det kändes som mitt ansvar att se till att få mina anhöriga med mig därifrån, men vad jag gör? Jo jag springer ifrån två av dom.
Väl ute på gatorna ser jag min syster springa med en handduk för sin kropp, jag kommer ikapp henne och får en känsla av att vågen kommer komma bakifrån och ta oss. Adrenalinet var på topp då kan jag säga, har aldrig sprungit så fort som jag gjorde då. Vi hade ingen aning om vart vi skulle men vi spang och tillslut stannar en Jeep och ber oss hoppa på flaket, vi får med oss en 11 årig tjej från norge som är helt förstörd. Thailändaren kör oss upp i bergen och vi är säkra.. Där satt vi och bara väntade på att få veta att vågen kommit och tagit våran mormor. 2 timmar tog det innan vi fick beskedet att allt var lugnt och fick återvända till hotellet och mormor.
Jag hoppas aldrig någonsin att tsunami kommer inträffa igen, fyfan vad hemsk känsla det var.
Efter detta var vi lite spända hela tiden men de sista dagarna var allt bra igen och vi hade det grymt kul!

Allt i sin ordning

Gokväll i stugorna små!

Nu har jag min man sovandes bredvid mig och lilla Belma sover så sött på sitt ställe och jag sitter framför datorn, allt är i sin ordning helt enkelt förutom att Tayfur inte brukar sova vid den här tiden men han var så trött när han kom hem vid 17 tiden att han gick och la sig på en gång och kom bara upp när vi skulle äta och sen somnade han igen och ligger här och sover fortfarande.
Resan till Izmir var tydligen jobbig och ingen sömn. Anledningen till varför dom åkte dit var för att en av killarna skulle till den tyska ambassaden och söka uppehållstillstånd. Killarna hade tydligen suttit på ett café hela natten och druckit te och väntat att klockan skulle bli 08.00 så han kunde gå in på ambassaden.
När han ska gå in upptäcker han att han glömt passet här i Side, inte så smart kanske...
Hans flytt till Tyskland får helt enkelt vänta, stackarn. Snacka om att slänga pengar i sjön..

Blev riktigt glad idag då mormor ringde och berättade att hon har bokat resa hit den 28/6 och stannar en vecka, hon och Bertil. Längtar! Men först ska jag och Belma hem till Sverige och träffa alla sen får det gärna bli sommar och besöken får gärna komma :)


Dag 10 – Bloggfavoriter

Jag har inga favoriter direkt, ibland sitter jag och läser igenon en massa bloggar och ibland kan det ta veckor innan jag går in och läser vissa bloggar. Men jag brukar kolla mina vänners bloggar och ibland storbloggarnas och gossips.se för att se om det finns något ''intressant'' att läsa om. Jag läser och andra bloggar som handlar om Turkiet och gravid bloggar och mamma bloggar men jag har ingen speciell favorit.

Dag 09 – Vad blir det för mat?

İdag blev det faktiskt inget speciellt då Tayfur åkte iväg till İzmir runt middagstid så idag blev det mati med vitlöks sås och en god blandad olja, riktigt gott men man kan inte käka för mycket av det. Och till det blev det en god soppa också. İmorgon blir det dock godare mat, koldolmar, favoriten!


Såhär såg min tallrik ut idag (dock inte min tallrik på bilden) men ser det inte ut såhär då är det inte gott!


Outfits

Dessa outfits skulle jag mer än gärna vilja ha i min garderob, tur att jag ska till Sverige snart och allt kommer ju från fantastiska H&M:



Tjejkväll

Lika fint väder idag också, helt underbart! Vi har varit ute nästan hela förmiddagen idag också. Belma som i säkert två timmar för ovanlighetes skull. Hon brukar sova 30-50 minuter när hon vilar om dagarna nu mera. İnatt ville hon inte sova längre när klockan var runt ett tiden. Jag och Tayfur sov så skönt och varmt var det men nej, det var bara att ta upp Belma till oss och hon vägrade somna. Hon var varken tjurig, hungrig eller trött, hon ville leka och prata! Det gjorde hon istortsett hela natten så det var nog därför hon sov så länge idag på förmiddagen.

Pappa Tayfur har lämnat oss för en roadtrip med Orhan och Ali till İzmir nyss. Så det blir en tjejkväll ikväll och det passar perfekt då jag har fått tillbaks kanalen med DHW och Gossip Girl. Belma får ta Tayfurs plats inatt då vi ska sova ensamma för första gången. Första gången sen jag blev tillsammans med Tayfur som jag sover ensam i vårat hem, haha. Tur det är fint väder då!
Nu ska jag äta lite mat sen ska jag och Belma gå bort till affären och köpa lite gott till ikväll, både till mig och Belma. Oh vad vi ska mysa ikväll :)


bild från i sommras

Fisgubbe och nakengubbe

Hejsan!
İdag har varit en underbar solig och varm dag som har spenderats ute.
Började morgonen med en varm dusch. Om jag inte får duscha på morgonen får jag ingen bra start på dagen och jag orkar ta tag i allt tråkigt mycket fortare om jag tar en avslappnad och uppfriskande dusch så imorse kände jag mig som människa igen! Vi käkade frukost och sen knackade Louise på och vi väntade på att Belma skulle vakna så vi kunde gå ut. Vi tog en promenad in till Side centrum, ner till hamnen, och satt där på en bänk och bara njöt av det varma härliga solvädret och samlade på oss en hög fräknar också. Tayfur tror alltid att jag är sjuk när jag får fräknar men jag mår toppen efter att ha varit ute hela dagen ;)
Vi traskade vidare till Kadir som jobbade och inväntade Tayfur sen drack vi te tillsammans allihopa innan det var dags för oss att gå hem med en hungrig och trött bebis.

İgår var jag och mina två ute på promenad och vi stannade till vid butiken där Kadir och Louise befann sig. Då kommer det ett gammalt tyskt par och går förbi i ett sakta tempo och när dom har gått förbi oss, kanske 4-5 meter bort så släpper gubben världens jäkla brakare.¨
Ni skulle ha sett våra miner. Vi fyra sitter där vi ett bord, dricker te och pratar och så hör vi världens jävla brakare. Vi blev helt chockade haha, skrattade och visste inte riktigt vad som hänt, haha. Turister alltså, den ena värre än den andra!

İgår kväll bytte vi om till finkläder och följde med Ali och hans fru på bröllopsfest borta i Çolakli. Det var trevligt men alldeles för hög musik för lilla Belma även om hon tyckte det var väldigt intresant med alla barnen som sprang runt och lekte och alla som ville hålla i henne men sen blev hon trött och grinig och ingen vagn hade vi med oss heller så vi tog taxi hem lagomt till min serie började.

Det har varit två riktigt härliga dagar vädermässigt nu och jag håller tummarna för att det fortsätter hålla i sig i några dagar, trivs så bra utomhus. Att komma utanför dörrarna är som en frihet nu mera när hyresgubben bara jävlas. Jag antar att eftersom vi nu har varmvatten så behövde han en ny anledning att jävlas så imorse hade vi en lapp vid dörren där det stog att idag SKA ni skura balkongerna och ni SKA putsa fönstrerna. Jag sket fullständigt i lappen då jag inte tänker putsa fönstrerna förrens i mars när regnet har lagt sig och balkongerna skurar jag nästan varannan vecka nu på vintern. Han visste väl att jag skulle bli irriterad och han ville knna makt men det kan han glömma för han är varken min pappa eller man! Bara en ful gubbe som jag tyvärr drömde om inatt och jag såg honom naken i drömmen... Snälla hjälp mig!!!! Haha..

Nu blir det popcorn!


Dag 08 – Vänner

Vänner är något man kan ha många av men det är inte alltid alla som är riktiga vänner, bara för stunden.
Jag har många ytliga vänner, sen har jag mina absolut bästa vänner och det är dom som jag nästan aldrig träffar men vet att jag alltid har. Min absolut bästa vänner İda och Kajsa saknar jag otroligt mycket och längtar efter. Kajsa träffade jag senast förra vintern och İda för mer än två år sen. Även om vi bor på helt olika ställen, Turkiet och Norge så vet jag att avstånden och tiden inte har någon betydelse för vi har alltid varandra, älskar er mina fina bästa vänner.


för lääängesen


Dag 07 – Den här veckan

Den här veckan är snart slut och imorgon början en ny med nya möjligheter hoppas vi, tex att passet kommer.
Men den här veckan har varit den sämsta veckan på hela året, höhö. Fattar ni skämtet? Dålig humor som jag har.
Vi har tjafsatsa mest med ägarna den här veckan. Det som har varit trevlig har varit våra långa stunder utomhus igår och idag. Lördagsmarknaden var mysig även om vi inte köpte något. Vädret har varit sisådär men fint dom två senaste dagarna och det är sånt här väder jag vill ha hela vintertiden! Jag har skickat in bilder som ska framkallas för första gången sen jag blev tillsammans med Tayfur så det ska bli skoj, han vet inget, det får bli en överraskning. Jag har hämtat ut mitt visum denna veckan, köpt julklapp till mormor. İnte mycket mer har hänt.

Äntligen!!

Ja äntligen har jag tagit en lång varmt dusch!!! Ni ska bara veta hur skönt det var och jag verkligen njöt! Men det var såklart inte utan att tjata på gubben 100 ggr innan han satte på vamrvattnet. Dock tror jag att han satte på vattnet för jag såg hans fula fru ute på gården för några timmar sen då hon spolade och vattnade gräset, vilket är jävla slöseri med vattnet och helt jävla onödigt nu när det regnar hur mycket som helst. Jaja, om vi slösar på vattnet och vi måste spara på vattnet så borde dom där två surpensionärerna ta en funderare till.
Nu är vi iallafall rena och det känns nästan som man fötts på nytt, duschat av sig ilskan och tortyren som man nu åter igen ska samla på sig såfort gubben stänger av vattnet, igen... Hoppas det fina vädret håller i sig i några dagar. Det är riktigt härligt väder ska ni veta! Jag och Belma väntar på att Tayfur ska komma hem sen ska vi ut och gå en sväng. Belma behöver sova och jag tycker hon kan få göra det i frisk luft i sin vagn idag då det inte är alla dagar vi kan vara utomhus pga av vädret.

Hörs!

The End?

Har suttit nu i nästan två timmar och letat fram 100 bilder som jag precis har skickat iväg för framkallning. Endast 29 kronor, hittade ett erbjudande där man får 100 bilder framkallade gratis, bara betala portot så jag passade på att skicka iväg massa bilder från dagen då Belma föddes och sju månader framåt med bilder på henne, sommar09, denna sommaren, förrförra och förra vintern och massa andra bilder. Ska bli kul när jag får dom sen, dom skickas hem till min adress i Sverige så jag har nu ännu en anledning att åka fort som fasen till Sverige ;)
Annars gör vi inte mycket för stunden. Kollar på Talang och äter godis och dricker cola och jag ska alldeles strax krypa närmare min finaste.

Vi har varit ute stora delar av dagen. Tog en lång promenad. Först bort till marknaden vid moskeen och sen vidare mot ŞOK där vi köpte lite puréer till Belma och annat som behövdes fylla på i hemmet. Istället för att gå hem så gick vi mot andra hållet, fortsatte bort mot Kemer och Cennetler, kollade runt lite och sen svängde vi av bortanför Side Resort och traskade hemmåt igen. Riktigt skönt väder idag och underbart att vara ute i flera timmar och röra på sig! Skönt att skaka av sig allt negativt vi samlat på oss dom senaste veckorna, en stor anledning är hyresvärdarna, gubben och kärringen. İnte har vi varmtvatten idag heller, eller jo, vi har varmvatten men gubben tänker inte sätta på det förrens vattnet är så varmt att det kokar sa han till  oss idag, och det kan bli imorgon sa han. Fattar ni hur bra ni har det som kan duscha varje dag utan en jävla gubbe som bara vill jävlas med er? Både jag och Tayfur går in i väggen snart. Plus att han under den senaste veckan har börjat banka i lägenheten ovanför oss kl 9 varje morgon och håller på fram till 19 tiden.
İdag gick Tayfur upp för att be han sätta igång varmvattnet som han självklart inte gjorde, han stog där inne och gjorde ingenting sa Tayfur. Man börjar nästan tro att han bara är ovanför oss och hamrar och har sig bara för att han vet att vi blir irriterade, det skulle inte förvåna mig för sån är han,och hans rödhåriga djävulska fru.
Nog talat om tortyr....

Ska fortsätta titta Talang och krya ner här. Vi sover nu mer i soffan då edt är lite för kallt för lillan att sova inne i sovrummet och vi lämnar henne ju självklart inte ensam, inte än iallafall ;) Men om fem månader fyller hon ett (tiden går sjukt fort!!) och om inte jorden har gått under så ska hon få börja sova i sitt egna rum.


Jordens undergång, vad tror ni? Går jorden under 2012? Jag tror inte det. Men jag har börja tänka mycket på att man vet aldrig vem som har rätt, vad som är rätt. Och mycket konstiga saker händer runt om i världen just nu,, tex det här med alla fåglar och fiskar som dör runt om i världen.
Eftersom Tayfur är muslim och jag har fått höra en hel del om islam så börjar jag tänka på det här mer och mer. İslam tror på domedagen, att en dag kommer jorden gå under och det är då man antingen kommer till himmlen eller helvetet beroende på hur man levt sitt liv på jorden. Ja nu skriver jag de här lite lätt för det är inte alla som skulle förstå om jag börjar skriva dittan och dattan. Men vem/vad ska man tro på? Och vad kommer att ske sen? Blir galen av dessa funderingar som jag kan sitta och klura på i flera timmar. Speciellt när vi är hemma hos Tayfurs föräldrar, hans mamma älskar att berätta om islam för mig och jag älskar lika mycket att lyssna och lära (älskade religion i skolan!) men när  det börjar gå 3-4 timmar då brukar jag tröttna... Berätta, vad tror ni på och varför?

Dag 06 – Ett minnen

Thailandsresan 2008 med Emma, mormor och Bertil.
Har många minnen från den resan!

Dagen innan vi skulle flyga då jag och min familj sov på hotell i Stockholm. Morgonen efter då vi åt en tidigt hotell frukost innan det var dags att åka mot Arlanda och möta upp mormor och Bertil. Där sa vi sedan hejdå till familjen och jag och Emma fortsatte vidare till incheckningen med mormor och Bertil.
Om vi hade resfeber? Ja! Dock var ju planet såklart försenat och vi hade en lång flygresa framför oss UTAN mellanlandning, men den gick bra och tillslut och vi fram till underbara Thailand. Phukets flygplats för att vara exakt.
Minns när vi klev av planet och hur långt bort det verkligen kändes och hur vackert det var.
Det tog inte lång tills vi kom fram till hotellt som var helt underbart. Dock fick vi inte våra bungalows förrens vid 2 tiden och vi kom väl ungefär vid 11 tiden. Jag och Emma gick ner till toaletterna och drog på oss bikini och jag beställde in en stor stark öl, haha. Jag blev lite påverkad och sen fick vi bungalowsen. Jag och syrran bodde i en, mormor och Bertil i den bredvid.
Dagarna gick och vi hade stranden och havet precis utanför våra bungalows, vi höll nästan aldrig till i poolen.
Vi var inne i Patong och skulle shoppa men stötte istället på massa horor och Emma brände sig på ett avgasrör och tyckte det var mitt fel (som vanligt ;)). Jag träffade lite kompisar som jag bodde med i några dagar, vi festade och latade oss i Karon beach.
Vi var med om tsunami-varning  och det var riktigt hemskt och jag kommer aldrig att glömma det även om det aldrig kom någon tsunami, som tur var.
Jag brände mig i solen och såg ut som en ailen i några dagar och käkade 90 tabletter på tre dagar.
Sen fick jag ögoninflammation på transferen tillbaks til Phukets flygplats men Thailand var en underbar resan med dom bästa människorna som jag aldrig kommer glömma och jag vill gärna åka tillbaks någon gång.


Skynda på nu!

İdag tittade solen fram på eftermiddagen och det var väldigt skönt även om jag sitter här och fryser ihjäl och gubben vägrar sätta på varmvattnet förrens imorgon säger han. Jag måste verkligen duscha, är inne i månadens ofreshaste vecka och gubbfan ska jävlas.
Vi åkte in till Manavgat och jag hämtade ut mitt visum. Förlängde bara en månad eftersom jag fort som satan ska försvinna ur detta landet (åka till sverigeeeeeeee!!) inom en snart framtid. Mitt visum går ut den 24 januari så nu får Belmas pass skynda på sig lite grann så jag slipper förlänga mitt visum än en gång :) Ni anar inte hur mycket jag längtar tills jag är i Sverige. Har inte bestämt mig hur länge jag och Belma ska stanna men jag tänker iallafall inte stressa utan njuta när jag är där och jag ska hinna jobba lite också. Sen har jag inget att göra här i tråkiga Side ändå, det enda jag har är min älskling men han ska göra andra saker.
åh har så mycket som ska fixas när jag är i Sverige, så mycket kul och vardagligt som jag har saknat, dör av längtan!
Just nu har Tayfur sprungit iväg till affären och köper lite godis och cola. Ikväll är det Turk Malı (kan jämföras med Svensson Svensson fast Turksson Turksson då, höhö).
Om 9 dagar fyller Tayfur år, undra vad man ska hitta på då. Om jag är här vill säga ;)

Ha en trevlig kväll allesammans.


Dag 05 – Det här lyssnar jag på

Jag lyssar på nästan all sorts musik, men jag erkänner att opera och riktig dålig turkisk by musik tål jag inte, annars lyssnar jag på det mesta. Just nu lyssnar jag mycket på Rafet El Roman, en turkisk artist. Annars lyssnar jag mycket på rnb och house.
Några favorit låtar just nu:
Black Eyed Peas - Time of (dirty beat)
Christina Aguilera - Not Myself Tonight
Christina Aguilera - You Lost Me
Taylor Swift - Mine


Jag lyssnar İNTE på skitsnack, det går in i ena örat och ut i det andra ;) Not my buisness!

Dag 04 – Det här är kärlek

Kärlek för mig, hm...
Att må bra, känna sig omtyckt och uppskatta varandra och vara ärliga och lyckliga tillsammans, pojkvän som familj. Kärlek är när man trivs tillsammans, när man kan vara sig själv och man inte går runt och tänker sig för hur man ser ut, beter sig osv utan uppskattas för den man är. Och det är precis vad dom jag älskar gör. Min familj, släktingar, Tayfur, Belma, bästa vännerna.

Sen finns det en annan kärlek som jag saknar så otroligt mycket, dansen. Den största delen av mig när jag bodde i Sverige som sorligt nog rann sakta ut i sanden när jag flyttade hit. Jag flyttade ju ner hit från första början just pga av att jag fick jobb som dansare, där jag sen mötte mitt livs kärlek. Men att få stå där i dans salen framför speglarna, hög musik och bara glömma allt annat för en stund och bara dansa, dansa, dansa det är kärlek på riktigt hög nivå. Kärlek när man tränade nästan varje kväll med bästa Jenni, slet och skrattade framför speglarna. Kärlek när man hatade allt annat än danslektionerna i skolan. Kärlek när man intog sin första danstävlig tillsammans med Jenni. Dans är inget annat än kärlek. Jag saknar det! Men jag kommer igen, dock är det en liten bit dit där jag avslutade.


Belma har fått paket

Har äntligen fått tillbaks våran dator. Nu är allt virus borta, nytt virusprogram installerat, nytt tangentbort och allt annat som varit lite halv trasigt fixat. Och internet verkar funka bra nu igen.

İgår fick vi en överraskning på morgonen. Mammas försvunna paket kom äntligen till oss! Nästan tre månader efter hon postat det, menmen bättre sent än aldrig. Och jag blev så glad! Det var inga billiga grejor hon hade skickat till Belma och själva paketet kostade det med så jag är jätteglad att det äntligen kom fram. I paketet fanns kläder till Belma och leksaker. Hon fick även en jätte fin rosa overall som passar perfekt nu nir vi ska åka hem till Sverige om några veckor. Har dock inte testat overallen men den är i storlek 74 så den ska nog passa perfekt :)
Pratade också med mormor igår och det spelar ingen roll hur många gånger jag säger eller skriver det: Jag har världens underbaraste bästa mormor!
Världens bästa familj på Öland också, längtar såå mycket. Vill bara att tiden ska gå snabbt och att passet ska komma så fort som möjligt. Längtar ihjäl mig.
Vill bort från den här mögliga hålan, bort från vardagen här i det här fula rosa huset.
Tänker sitta hir isolerad (förutom när det är hyffsat väder så man kan ta ut Belma på promenader) fram tills dagen då vi ska flyga till Sverige. Och när vi kommer tillbaks är det bara att se framemot alla besöken, jobba, Gökalp Janine och Zehra kommer tillbaks,  *piiip*, *hemlis*, födelsedagar osv.

Dom senaste dagarna har inte det hänt lika lite som vanligt. Så jaa, jag har inget kul att berätta.
Nu ska jag kolla runt på lite flygbiljetter.

Bild på Belma i sina nya kläder:


Bild på Belmas nya kompis och granne Zehra:


Evet, türkce biliyorum

Postat av: Hanna

En fraga till: Kan du turkiska?

Svar: Ja jag kan turkiska. Jag förstår det utan några problem, ligger väl kanske ett steg efter med att prata utan några problem men visst kan jag prata turkiska men sen är det en annan fråga att våga prata inför folk, det är lite svårare men jag har vågat börja prata turkiska med Tayfur nu iallafall, tog "bara" lite mer än två år ;)


Rafet el roman


Gott Nytt År

Bättre sent än aldrig :)

Det nya året startade med den perfekta dagen igår. Solsken, värme och en lång härlig promenad med mina två älsklingar. Jag tog en varm morgondusch eftersom vi hade superhett varmvatten, det har vi inte haft på ett tag och det slutade med att jag duschade i lite för varmt vatten och blev helt snurrig i skallen hehe. Sen tog vi på oss skorna och stoppade ner Belma i vagnen och traskade mot lördag marknaden vid moskeen. Jag köpte en julklapp/present till Fredrik där så n är jag klar med julklapparn till familjen. Jag vet ALDRIG vad jag ska köpa i julklapp till min familj, lika svårt varje år. Sen kollade jag och Louise klart på Sex And The City 2, som inte alls var lika bra som ettan men den var helt klart bra.
Jag lagade koldolmar till middag, Louise hjälpte mig att rulla dom (inte lika kul att göra dom som att äta dom!!) och sen blev det Talang hela kvällen.
Jag sov på soffan inatt eftersom det var mycket varmare än i sovrummet, vill ha sommar nu.

Idag är det lite muligare ute men vi ska nog försöka ta oss ut på en promenad ändå lite senare idag.
Belma ska få lite frukost nu innan jag dukar fram till mig och Tayfur. Brukar stå där i sin gåstol och låta som en liten kattunge som inte fått mat på flera dagar när hon ser att vi sitter och äter. Och sen är hon väl medveten om att hon har en pappa som gör precis som hon vill :P
Hon har även lärt sig att sitta helt själv. stadigt och stabilt. Min lilla stora tjej. Som fick en granne/kompis den 28/12. Lilla Zehra har kommit till världen. Dom är fortfarande i Tyskland och kommer förmodligen i februari, som vi längtar!
Ja det är mycket att se framemot nu i början av 2011, saker jag berättar här och hemlisar som jag kanske berättar senare ;)

Hoppas ni har en bra dag och att 2011 blir ett bra år för alla!
Gott nytt år!


RSS 2.0