Vrid tillbaks klockan

Oj, upptäckte precis att man vridit tillbaks en timma på klockan. Våran klocka på väggem visar 12.44 medans den på tvn och datorn visar 11.44 just nu. Mer än vad jag visste, vilket betyder att det fortfarande är morgon då. Så jag kan väl säga att jag har dammsugit och tvättat hela morgonen.
Nu sitter jag ner och tar det lugnt med min älskade soda. Beroende. Har världens mensvärk, ont i smalbenen så jag får kramper emellanåt. Gillas inte..
İdag har vi inget planerat och jag orkar dessutom inte så mycket, blir en slapp dag och invänta favorit serien ikväll.

İgår hade vi våran årsdag jag och Tayfur. Vi käkade på restaurang inne i Manavgat och gick runt och kikade i lite affärer sen åkte vi hem och dukade upp soffbordet med en massa gott och slöade i soffan framför två filmer innan vi somnade. Mysig dag.

Nu ska jag göra min älskling sällskap ute på balkongen i solen. Varmt och härligt har vi, sommarsommar!


30/10-08



 


Ensam ikväll

iyi akşamlar

Sitter och kollar på tv och småfryser lite. Har tagit en dusch för en stund sen och ska snart laga lite mat.
İkväll får jag äta ensam tråkigt nog. Tayfurs chef ringde idag och frågade om Tayfur ville hoppa in som servicepersonal på Sueno hotel ikväll och självklart ville han det.
Belma åker runt i sin gåstol och biter på sina fingrar (gör hon dygnet runt..)
Hon har fått dricka lite nypressad granatäppelsaft idag och hon tyckte verkligen om det. Har köpt hem en massa frukt som jag ska pressa åt henne. Sen kom Orhan in med en påse bananer som han köpte i Alanya idag, tackar och bockar.
İdag har jag även plockat fram en helt ny garderob med nya kläder till Belma då hon börjar växa ur storleken hon har använt ett tag. Helt sjukt vad mycket kläder tjejen har, måste köpa en till byrå till henne.
Har även slått in två julklappar till henne som vi köpte i Ankara, tidigt ute med varför inte? ;)
Nu håller hon på och drar i köksgardinen så det är bäst för mig att gå dit innan hela faderullan åker ner.


Turkiets nationaldag

İdag är det Turkiets nationaldag.
Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun


Ankara - check!

Äntligen hemma!

Vistelsen på ambassaden i Ankara gick väldigt bra, fort och det var enkelt. Hon vi fick prata med var trevlig och det vi gjorde var att lämna in lite personuppgifter från Belma, Tayfur och mig och fylla i ett papper. Nu är det bara att vänta på att det ska komma ett brev från Sverige så vi kan åka till Ankara igen.
Bussresan dit och hem var hemsk, otroligt jobbigt och varken jag eller Tayfur har sovit mycket dom två senaste dygnen. Vi fick vila en stund hemma hos Kazim i Ankara och sen begav vi oss ut i Ankara och kollade runt eftersom ingen av oss har varit där innan. Ankara är en fin stad, det lilla jag hann se iallafall. Vi hann tillochmed med att se en skymt av presidenten och alla hans bilar, tydligen något möte igår.
Sen shoppade vi lite också innan det var dags för att sätta oss på bussen tillbaks till Side vid 22.00..
En intensiv dag men kul. Vi åkte med förtetaget Metro både dit och tillbaks, bästa bussarna jag någonsin har åkt med. Ska ni ut och upptäcka Turkiet så res med metro!

Vi ska kila iväg en snabbis till affären och köpa lite att tugga på ikväll då vi rensade matskåpet i förrgår och knappt har någon mat här hemma.. Blir nog en tidig kväll för oss, trötta som jag vet inte vad.


Snart bär det av

Tänker ni bo kvar i Side då eller flyttar ni till Alanya som du skrev förut? Hoppas det är ok att man frågar och att du inte tycker man rotar i ert privatliv. Hoppas allt går bra med pass processen till er lilla dotter:)

Svar: Klart det är okej att fråga, dom frågorna jag inte vill svara på svarar jag helt enkelt inte på :)
Vi hade ju nästan bestämt oss till 100% att flytta till Alanya till nästa säsong. Eftersom Tayfur nu har en väldigt bra jobb (han har semester just nu) och han trivs så otroligt bra så har vi bestämt oss för att ge Side en säsong till och för mig gör det absolut ingenting. Det kan hända att vi flyttar nästa höst/vinter någon annanstans men som sagt, vi blir kvar i Side ett tag till :)



Nu har jag packat ner allt i skötväskan, kokat massa vatten till ersättningen och kollat igenom papprena som skall med till ambassaden. Nattat Belma och packat ner massa ombyten till henne. Strykt mina och Tayfur kläder och Tayfur har precis tagit sig en dusch. Har precis satt mig i soffan framför fimen Once Up On A Time İn Mexico med en citronsoda. Nu kommer Tayfur och säger att vi ska ner till Gökalp och dricka te. Hörs efter Ankara.

Skåprensning och dans

İdag har vi rensat ur vårat skåp med mat. Bor man i ett land där det blir så sjukt varmt om sommrarna är det väldigt smart att ta sig en titt i matskåpet lite då och då. Det har ju inte vi gjort i sommar kan jag ju säga. Men idag gjorde vi det och vi fick slänga mer än hälften av allt som fanns i skåpet eftersom det kommer små äckliga djur pga av värmen, äckligt äckligt. Men nu är det gjort och det är skönt, bara lite mat som måste köpas.
Har tvättat Belmas alla sängkläder plus vårat lakan. När hon vaknade imorse hade hon kissat igenom blöjan under natten och det var inte lite direkt.. Sen blev det bad för henne och självklart kissar hon ner våran säng under tiden Tayfur hämtar en blöja, busunge. Lika glad för det var hon. Nu ligger hon här bredvid mig och sparkar på mig, pratar med taket och tittar på tvn lite då och då. Vi väntar på Tayfur som har varit i Manavgat och hämtat ett papper som vi måste ha med oss till ambassaden. Han ringde även nyss och frågade om jag ville ha kebabrulle och det tackar jag inte nej till, sen behöver jag ju inte diska efter maten ;)
Han har även köpt biljetter så vi kommer att åka till Ankara. Vet inte när, antingen ikväll/natt eller imorgon på morgonen. Vi hade planerat att fortsätta våran resa vidare till İzmir när vi fixat allt på ambassaden, allt var klart men sen ringde Tayfurs kusin och sa att han och hans familj skulle till İstanbul i en vecka så det blir inte av eftersom vi hade tänkt bo hos dom.. Jag som skulle ha fått gå på İKEA :( Men vi åker dit en annan gång då dom är hemma. Dom har ju iofs İKEA i Ankara med så har vi tid har Tayfur lovat att vi ska ta en sväng förbi där med ;)

Sitter och kollar på MTV. Justin Timberlake framför Sexy Back live.. SAKNAR DANSEN!!! Fyfan vad jag vill börja dansa igen, blir galen utan dans. Nehe, dags att ta fram kläder till mig och Belma och dansa runt här till rnb och minnas hur j*vla underbart det är att stå i danssalen framför dom stora speglarna och göra det man älskar, dansa.

Visum - check!

Sådär, då var mitt visum förlängt till den 25 december. Ganska lagomt eftersom jag och Belma åker till Sverige runt det datumet (om vi hinner få hennes pass vill säga).
Vi åker iallafall på onsdags till Ankara för att börja processen med Belmas pass. Vill få allt klart så fort som möjligt. Det gillar jag inte med att bo utomlands, att så mycket måste fixa. Och mer blir det eftersom Turkiet inte ingår i EU, inte än iallafall. Suck suck, menmen allt går att lösas och det är precis vad vi håller på med just nu. Och när jag kommer till Sverige ska jag försöka fixa lite andra saker dom första dagarna jag är där.

İallafall så kommer det en liten stress-period för oss just nu men det har vi gått igenom förut så det kommer lösa sig denna gångdn med och sen är det bara att se framemot allt som komma skall. Det jag längtar mest efter är nästa sommar då vi båda ska jobba och Belma ska få leka med en massa kompisar i sen egen ålder om dagarna, sen får ju Belma om ca två månader en tjejkompis, grannarna ska ju få barn i december.
Sen längtar jag till februari då vrat hyreskontrakt är slut och vi kan börja leta nytt boende, fast i ungefär samma område som vi bor nu eftersom vi egentligen trivs här.
Och nästa vinter längtar jag väldigt mycket till. Har velat ta med mig Tayfur i tre vintrar nu, till Sverige. Men det får bli nästa vinter eftersom det varken finns tid eller pengar till att försöka fixa visum åt honom, synd nog. För han ville verkligen följa med denna vintern.

Nu väntar jag på att Tayfur ska diska klart (bra att ha han hemma om dagarna i några veckor nu haha) sen ska jag laga lite makaroner och värma på gårdagens kyckling gryta och soppa. Hungrig som jag vet inte vad efter en hel dags springade mellan polishus, fotograf och massa andra viktiga bygnader.. İkväll ska vi bara ta det lugnt framför tvn och ha det mysigt. Belma sover redan för natten, världens duktigaste bebis. Hon fick följa med polis tjejerna in i deras privata rum på en liten tur :) Sen vill jag bara tillägga att jag har härmed upptäck hur j*vla irriterande det är med folk som inte följer kö-systemet utan tror att dom bara kan gå före ca 50 pers och leka viktiga. Sen när en man frågar vad domn gör, ja då får man ett elakt svar tillbaks .FOLK LÄR EN KÖ-SYSTEMET ELLER VİSTAS ALDRİG På OFFENTLİGA PLATSER DÄR DET KAN BİLDAS KÖ!!!!

Två videos från i sommras

Här kommer två videos från i sommras. Undvik att kolla på ''regnresterna'' i poolen som fortfarande ligger kvar, haha. Euuwww..
menmen, såhär bor jag:

Fixar dag

God morgon!

Har precis diskat upp berget sen igår och nu håller vi på och fixar frukost tillsammans. Ja, Tayfur är hemma! Underbart att få äta frukost tillsammans.
Sen ska jag slänga i en maskin med tvätt och ta en varm dusch och göra mig iordning.
İdag ska mitt visum förlängas så vi måste till polisstationen i Manavgat.
Andra saker ska också fixas idag, vi ska förmodligen boka biljett till Ankara idag så vi kommer iväg nu i veckan.
Sen är det en sak till som vi ska försöka fixa, men vi är inte 100 på om det kommer gå, hoppas hoppas! Berättar mer när jag verkligen vet :)
Solen skiner här och jag hoppas det blir lika varmt som igår, vi har ju nästan sommarväder här!

Nu är frukosten klar. Ha en underbar dag :)


Fenerbahçe - Galatasaray

Gokväll!

Kom hem för ett litet tag sen. Det blev restaurang med nästan alla grannar för att kolla fotbollsderbyt Fenerbahçe - Galatasaray. Matchen slutade oavgjort.
Sen skyndade vi oss in en snabbis i affären och köpte med oss massa choklad och coca cola.
Tayfur är och hämtar sin moped hos Taner just nu och jag sitter här med colan och chokladen framför världens bästa serie, Arka Sıradakiler. Spännade spännande.
Annars har jag städat som vanligt idag och bjudit Gökalp pa middag.

Nu ska jag krypa ner här i soffan och kolla klart serien.
Byebye!


Underbart

Älskar sånna här kvällar. Tända ljus, varmt gott te och nötter tillsammans med världens bästa!
Vi kollar på någon dåligt uppföljar serie efter min favorit serie, tur att min serie fortfarande visas. İmorgon faktiskt, längtar!

Jag fick ett riktigt städryck och energi imorse vid 11 tiden så jag har städat, tvättat, bytt lakan, skrubbat badrum osv osv. Det var riktigt härligt och ännu härligare är det nu när det är gjort. Vi gick till affären innan och handlade lite gott till kvällen och när vi kom hem igen luktade det fräsh viol i hela lägenheten, underbart!

Nu ska jag fortsätta att njuta av livet, ha en mysig kväll.


OKEY

Och så var det en ny dag med nya tag, hehe..
Har precis lagt Belma igen och jag sitter här mätt efter frukost.
Jag ska nog krypa ner under filten här i soffan och kolla på tv under tiden Belma sover. Sen ska hon badas och jag ska dammsuga, bädda rent i sängen och det tråkigaste som finns; diska.
Sen måste vi gå och handla lite mat och samtidigt ta en promenad, jätte fint väder ute nu, och fortfarande varmt..

İgår grundstädade jag vårat sovrum och det var på tiden, dammigt och äckligt men underbart att lägga sig och sova i ett rent sovrum. İdag borde jag egentligen ta nästa rum men jag orkar verkligen inte. Jag vill ha en lugn dag utan en massa städ-måsten.
Senare på kvällen igår så gick vi in till Orhan och Nadine och drack te och spelade Okey i tre timmar. Sjukt roligt spel och jag koncentrerar mig verkligen. Skönt att släppa allt omkring sig och bara koncentrera sig på ett spel faktiskt. Hoppas vi kan spela det ikväll eller imorgon kväll igen. Jag tror nog att vi också ska köpa det spelet för det är verkligen super kul. Något annat jag vill ha är Monopol, hoppas det är samma regler på turkiska monopol som i svenska bara.
Vi satt iallafall från 21 tiden till 00.00 och spelade. Jag och Nadine vann mot Tayfur och Orhan.
Sen gick vi in och somnade på en gång.

İkväll har Tayfur fått ett erbjudande att hoppa in extra som servicepersonal på discot Lighthouse men jag vet dock inte om man tackat ja eller inte. Det är ju pengar, men på ett sätt hoppas jag att han tackar nej denna gången eftersom han får sånna erbjudande varje vecka. På måndag är han ledig och då ska vi fixa mitt visum. Veckan där efter kommer han att ha ledigt fram till någon gång runt den 16de november och under den tiden ska vi fixa Belmas pass.
Det är en j*vla process men det är väl tur att det går att fixa iallafall.

Först måste vi åka dit med massa papper som ska lämnas till svenska ambassaden och jag och Tayfur måste fylla i några papper. Sen ska dom papprena till Sverige och sen tillbaks till ambassaden i Ankara. När papprena kommer tillbaks har Belma fått sitt samordningsnummer, personnummret. Detta kan ta upp till en månad innan pappret har kommit tillbaks till Ankara från Sverige.

När pappret har kommit tillbaks kontaktar dom oss och vi får åka till Ankara igen för att då fixa passet. Då ska också papper fyllas i och allt som har med pass att göra. Sen ska allt skickas till Sverige och kommer tillbaks på posten tror jag att hon som jag pratade med sa. Detta tar ca tre veckor och kostar ca 1500 svenska kronor. Sen kostar ju flyg/bussresorna så pengar kommer att spenderas men det ska bli så skönt när jag har hennes pass i min hand och vi kan boka biljetten till Sverige! Sen när vi kommer till Sverige är det min tur att fixa nytt pass, annars kommer jag inte hem till Turkiet igen och det vill jag ju!

Men först är det mitt visum som måste förlängas i några månader eftersom det går ut om ca en vecka, sen ska vi bara koncentrera oss på att så fort som möjligt åka till svenska ambassaden i Ankara.

Nu ska jag bestämma mig om jag ska lägga mig under filten medans Belma sover eller om jag ska ta en varm dusch, jobbigt läge va? Hehehehe ;)

Kaos

İdag fick jag sovmorgon. Världens bästa bebis ville sova till 08.45 och det var sååå skönt ska jag säga er!
Nu har jag ätit frukost och Belma har sprungit runt i sin gåstol så nu ligger hon här bredvid mig och leker med sitt babygym och småskrattar för sig själv. Tänk om jag också kunde underhålla mig själv genom att titta på några färgglada saker hängade ovanför mig.

İgår hade jag världens sämsta morgon och förmiddag. Det började med att jag skulle diska och under tiden jag står och diskar upptäcker jag efter ett tag att jag tycker att mina fötter känns lite smått varma. Jag kollar ner och mina innetofflor är genom blöta! Sen kollar jag omkring mig, hela köksgolvet är blött! När jag fattat att det måste komma från vattenkranen så stänger jag av den fort som f*n. Sen öppnar jag skåpet under diskhon... Alla saker vi har där under är fyllda med vatten, kastrullet, skålar, kryddorna flyter omrking osv osv. Och vattner bara forsar ut från skåpet ut på vårat golv. Jag ringer Tayfur och är frustrerad och ber han komma hem för jag pallar inte. Han småskrattar såklart och säger att jag ska gå ner till Gökalp så han kan komma och hjälpa mig, men det ville jag såklart inte. Så Tayfur ringer honom och han kommer upp och fixar läckan. Jag plockar ur alla j*vla grejer ur skåper och rengör hyllorna där inne och diskar alla kastruller och allt annat. Sen ska jag ställa in alla grejer och så kommer jag till våran stora dunke med 5 liter olja i. Jag lyfter dunken, på något kostigt sätt så har det blivit ett stort hål på botten så oljan bara rinner ur. Precis som man kastar en vattenbalong som spricker, så var det med oljan. Det stänkte ner hela köket, mattan, mig, Belma, och det värsta av allt, HELA trägolvet...
Jag ringer Tayfur igen och nästan gråter, haha..
Skratta om ni vill men jag kan lova er att olja är inte det lättaste att få bort, speciellt inte från trägolv, jag stog och skrubbade med såpa i nästan tre timmar innan det såg okej ut. Samtidigt som jag hade en trött och hungrig bebis som det skulle bytas blöja på, mata, bada, klä på och sova. Plus en stor j*vla hög med tvätt.. jag somnade väldigt tidigt igår kan jag ju lova.

Ser ut som att det blir en riktigt fin dag idag. Ska gå ut på en promenad med Belma lite senare. Nu ska jag kolla runt lite på nätet och bara ta det lugnt, samla krafter för dagen ;)

Musik


Bruno Mars - Just the way you are


Rihanna - Only girl (in the world)


Katten Gustav

Godmorgon.
Sitter och kollar på katten Gustav med Belma, hon älskar tvn. Och jag älskar hennes supergoa knubbiga bebis ben som jag bara vill äta upp! Lilla bebisen.
Hon har börjat fatta det där med att gå runt i sin gåstol, visst går hon inte men hon trycker iväg sig i en väldans fart ibland. Och med fingrarna i sin mun, någon som vet hur lång tid det brukar ta innan första tanden kikar fram? Från det att man kan se tanden under tandköttet.
İgår var hon duktig och somnade vid sju tiden iallafall, hon har ju varit väldigt svår dom senaste dagarna men igår kom hon i säng vid sju iallafall även om jag hade velat att hon somnade runt sex, halv sju som vanligt. Duktiga lilla tjej som sover nästan varje natt utan att vakna, och snart blir hon fem månader.

İgår kväll var jag som sagt ensam hela kvällen. Louise var här inne en stund, jag lagade mat och sen färgade jag håret på henne. Sen gick hon in till sig och jag la mig på soffan och bara slappade. Till slut somnade jag och vaknade runt 00.40 av att Tayfur väckte mig sen blev det raka vägen in till sovrummet och sova. Längtar så mycket tills han får ledigt och vi kan vara tillsammans en hel dag. När turisterna är slut på hans hotell ska vi åka till Ankara och börja processen med Belmas pass.Det kommer ta sin lilla tid men det är det värd.

Nu ska jag strax fixa lite te och mackor. Pinsamt att jag fryser när solen skiner utanför och det egentligen inte alls är kallt.. Sen hörde jag att det har snöat i Sverige, brrrrr.


Det är ungefär som att vara gravid

Jag orkar inte vänta mer, jag vill ha långt hår nu!! åh jag ångrar mig fortfarande då jag klippte mig i januari hos frisören i Manavgat. Visst har jag klippt topparna några gånger efter det, tre ggr tror jag tillochmed. Men hade jag inte klippt mig den där gången hade jag förmodligen varit på god väg till långt hår nu. Man lär sig av sina misstag.
Nu har jag iallafall varit väldigt noga med att ta hand om mitt hår, speciellt efter graviditeten. Jag har använt mig av bra schampoon och balsam och nu sen en månad tillbaks ungefär då jag började tappa så otroligt mycket hår så använder jag mig av ett schampoo som heter Bioblas och jag kan säga att det är verkligen det bästa schampoot jag någonsin har använt mig av! Mitt hår har växt kanske 2-3 cm på ca tre veckor, det har aldrig hänt mig tidigare att jag sett min utväxt så fort som nu! Visst är det fult med utväxt men fyfasen vad glad jag är att håret växer. Och jag tappar inte lika mycket hår nu sen jag började använda Bioblas. Jag älskar också Doves terapi serie, balsamet. Man behöver inte alls mycket och det gör håret så mjukt och lent. Jag trivs så bra i mina hår produkter det enda jag inte gillar är väntan. Det är ungefär som att vara gravid. Man går där och ser för jävlig ut medans man avundas alla andra tjejer, hur snygga kallufser dom har, man bara väntar och väntar på att få se lika snygg ut, i detta fall i skallen då. Och ja, om 9 månader borde jag väl ändå ha kunnat spara till såhär långt, eller?


Får vänta 10 dagar till....

Ja, vi har som sagt varit i Manavgat hela dagen. Jag var överlycklig när vi kom fram till skoaffären över att jag skulle köpa mina efterlängtade dojjor. Frågar efter min storlek och mannen säger ''Tyvärr fick vi in en mssa snygga vinterskor men inte dessa, om du vill kan du köpa av dom andra nya modellerna, kolla vad fina'' Nej säger jag, jag vill ha mina svarta skor. Och ja, då får jag vänta i hela tio dagar till!!!! Blir galen på turkisk tid.
Såg massa snygga t-shirtar som jag var jätte när att köpa men i sista sekund så la jag tillbaks dom för jag behöver inte fler t-shirtar, jag behöver skor and thats it. Och nej jag kom inte hem tomhänt. Jag fick med mig en ny sopkorg, rakhyvel och ett halsband. Sen satte vi oss på Burger King och käkade äppelpaj och drack choklad milkshake.
Nu sitter jag i soffan helt slut efter en hel dag i stan och Belma var inte direkt lugn idag. Hon har gråtit och varit arg ungefär hela tiden i Manavgat och det tar verkligen på krafterna med en grinig bebis. Hon var iallafall överlycklig när vi kom hem och pratade med figurerna på Cartoon Network samtidigt som hon försöker hoppa i sin gåstol. Snart kommer Louise in hit och vi ska käka mat tillsammans och sen ska jag färga håret på henne. Resten av kvällen ska spenderas framför tvn med popcorn, cola och bara koppla av. Tayfur hoppar in på Sueno Hotel ikväll och jobbar fram till 00.00 så jag blir ensam, men tror nog att jag får sällskap av Louise, vem vill äta popcorn själv? ;)

Här kommer lite blandade bilder:

  
långpromenad på 2 timmar för någon vecka sen.

       
Manavgat förra veckan.

    
Manavgat idag.

Köpa nya skor

Godmorgon!

İdag regnar det och jag sitter här lite små snorig men det hindrar inte mig ifrån dagens planer.
İdag ska vi åkta till Manavgat tillsammans med Louise och jag ska äntligen få köpa mina efterlängtade skor som dom inte hade inne på lager förra veckan. Har ju inte testat dom än eftersom dom bara fanns i storlek 35 när vi var där sist men jag hoppas och tror att dom kommer vara sköna.
İdag skulle Belma behövt en jacka i detta vädret men det får bli en tunn tröja under och en tjock myströja utanpå istället. Ska fortsätta mitt jack letande idag också.

Belma har nu i en veckas tid sovit hela natten igenom, min duktiga lilla tjej! Hoppas att det fortsätter så! Hon är också jätte duktig på att äta puréer, hon har börjat förstå att det också är mat, precis som ersättningen.
Nu sitter hon i sin gåstol och kollar på Nickelodeon och jag ska äta frukost innan det är dags för dusch och bad för oss.


Shakira - Loca


Digster

Jag är medlem på digster.se som är en musiksida där du kan lyssna på musiklistor av alla möjliga artister. Du kan välja om du vill vara medlem gratis eller betala en slant i månaden. Bli medlem du också, just nu bjuder jag på 6 månaders gratis pro om du klickar dig in här: http://digster.se/se/registrera.aspx?c=HUQj05Te

 


Eat this!

Jag hatar folk som tycker synd om sig själv när det i själva verket är dom som är idioterna och som borde tänka lite extra innan man öppnar munnen. Att vissa personer inte skäms ibland? Med tanken på vad som hänt förut så borde vissa personer ta sig en extra funderare och fråga sig själva vad som är värst: Att bara klampa in här, bo här i några dagar, begklaga sig över sitt liv till en höggravid kvinna och ljuga om en massa saker eller att vi sitter uppe och väntar en kväll för att du sagt att du ska komma?
Haha, man kan ju bara skratta åt dig. Usch! Men jag får väl säga tack för att du än en gång lyckats förstöra en trevlig kväll framför tvn :) Våga inte komma hit en gång till, DU borde skämmas!
Och jag skiter i om du gör en grej av det här, alla vet hur du fungerar och det är komiskt för jag sitter och skrattar åt dig!

Ha en trevlig dag!!!!


Spikad framför tvn varje söndag vid den här tiden

Sitter i soffan spikad framför repris av favorit serien, om ca 10 minuter börjar nya avsnittet av Arka Sıradakiler.
Vi har käkat hamsi (ansjovis) eller Tayfur har käkat det, jag gillar inte fisk. Bara tonfisk och fiskbullar och fiskpinnar i Sverige, sen blev det kryddiga potatisbullar och en god sallad till det, mums.
Nu ska vi dricka te, knapra nötter och äta choklad.
Och springa fram och tillbaks till Belma eftersom hon är lite grinig ikväll för tänderna, stackarn det kan inte vara lätt...

Nu börjar det nya avsnittet och det betyder att jag ska sätta punkt för idag, tjopp!


17 Oktober

Har haft strömavbrott istortsett hela natten och fram tills för en timme sedan och när det blir strömavbrott här så slår Moda Shows (stor läderbutik precis framför våran bygnad) stora högljudda maskin igång och slutar inte förrens strömmen är tillbaks och ja det låter väldigt mycket och är väldigt irriterande.
İgår kväll blev det åska och regn så in i h...... en stund. Dock var åskan inte så farlig som jag hade förberett mig på men det regnade sjukt mycket och det kom tillochmed lite hagel. Nu skiner solen igen och det är nästan vindstilla ute och fortsätter dagen såhär så ska jag och Belma ta oss en promenad bort till BİM och handla lite mat.
İgår följde vi med Louise när hon skulle gå till jobbet och vi gjorde ett stopp vid butiken och jag pratade lite med Maria medans Selma gjorde en kikare till Belma och köpte en mjuk boll till henne, söta Selma.
Sen gick vi strandpromenaden hem och jag var nervös att ovädret skulle hinna komma innan vi kommit hem eftersom man såg lite längre bort på himlen hur det blixtrade och regnade men vi hann hem. Jag hann tillochmed skura badrummet och ta en lång härlig dusch medans Tayfur lagade middagen. Resten av kvällen kollade vi på tv och drack te tillsammans med Janine som inte ville vara själv när det åskade. Hon åker till Tyskland om två dagar och kommer inte tillbaks förrens hennes lilla Zehra har kommit till världen. Hon kommer förmodligen tillbaks i februari, fatta att Belma är 9 månader då?!

Belma ligger och sover så jag ska passa på och diska och rengöra glas skivan på bordet.


Extra snäll

Härligt att vakna upp till ljudet av regnet som smattrar mot fönstret!
Tayfur tyckte också att det var härligt så han sov lite extra länge, det gjorde även Belma vilket jag inte klagar på.

Nu sitter jag i soffan och ska alldeles strax fixa iordning lite frukost till mig. Belma sitter i sin nya gåstol kollar på Nickelodeon.
Jag tycker så synd om min lilla bebis som har fingrarna i munnen dygnet runt och gråter av tandsprickningen så igår bestämde jag mig för att vara en extra snäll mamma och ta med Belma till Manavgat. Så vi tog bussen dit och jag köpte en gåstol till henne som hon älskar! Sen är det nog bra för henne att få något nytt och intressant att utforska så hon kanske glömmer bort tänderna för en liten stund. Värst är det på kvällarna när hon ska sova så nu har jag fått vagga henne till sömns i min famn två dagar i rad men det gör inte mig något. Man ser att hennes nedre två framtänder är påväg och igår lät jag henne bita lite på bitt finger eftersom hon inte gillar bitringen och j*vlar vad hon tog i!

İ Manavgat köpte jag även hem nytt schampoo och lite ny kolonya. Sen åkte vi hem och Belma fick sitta i sin gåstol och lekan tills Tayfur kom hem.
Vi gjorde inte mycket igår kväll, käkade mat och kollade på filmen Poseidon som jag tycker påminner om Titanic. Sen satt vi uppe och väntade på att Zeki skulle komma förbi efter jobbet och hämta en väska med böcker men han kom aldrig så vi satt uppe i onödan när vi egentligen ville gå och lägga oss tidigt igår.

İdag har vi inga speciella planer, om regnet lägger sig lite ska vi nog ta oss ut på en promenad iallafall. Sen ska jag skrubba badrummet och slänga i några maskiner tvätt.

Nu kurrar magen, dags för frulle! Ha en bra dag :)


Manavgat

Hejhejhej.

İdag har vi haft en heldag i Manavgat tillsammans med grannen Louise. Vi åkte runt 13 tiden och var tillbaks vid 18 ungefär. Jag var duktig och stog emot en lila snygg tröja som jag väldigt gärna vilje ha, och sen hittade jag även ett par supersnygga skor som jag bara ska ha! Tur att det var slut i min storlek och att jag måste vänta till nästa vecka för annars hade nog någon flippat över här hemma så som jag kan shoppa ibland. Men nu har jag frågat snällt om jag inte kan få dom skorna och det verkar som att det var okej ;)
İallafall så fick jag med mig en liten tvättmedelsbox hem, underkläder, svart kajal, tvättkorg och våtservetter och en till flaska balsam från dove. Tittade även på jackor till Tayfur och Belma. Hittade en helt okej till honom men han måste själv vara med och prova. Till Belma såg jag några få men ingen som föll mig riktigt i smaken, och sen var dom inte speciellt fina eller så var dom för tunna.. Det får helt enkelt bli en tripp till Antalya för att leta jackor. Men skorna ska jag iallafall ha....
Louise fick med sig ett par nya skor och lite nya kläder och grejer hem. Sen tvingade jag nästan henne att bli mörkhårig. Jag är fortfarande inte nöjd, hon ska vara mörkare!! Även om jag sa till henne att hon ser så snygg ut i superblond hår på sina bilder, och sen blev hennes nuvarande färg faktiskt också fin. Men jag ska tvinga henne en gång till ;)
Vi käkade även på La Pizza inne i stan, supergott och superfint ställe.

När jag kom hem sitter Tayfur här i sina jobbarkläder och ska tillbaks till jobbet och jobba extra och säger ''min pappa kommer''.. ''Jaahaa, när?''.. ''Nu, ikväll :)'' ... ''Okeeej?'' Så det var bara att gilla läget och börja plocka ihop här hemma. Han har varit i Antalya med en släkting och köpt ny bil så dom blir inte långvariga, dom åker hem imorgon igen. Jag gillar honom men jag blir lika stel och stressad varje gång och kan inte koppla av och vara mig själv, vilket jag hatar!
Nu sitter Tayfur, svärfarran och släktingen nere hos hyresvärderna och fikar. Jag sitter här som en utstött unge och kollar på det tråkigaste programmet jag vet, Kurtlar Vadisi Pusu. Sen är jag rädd (hahaaaa).
Nej men ärligt talat, jag skrev igår att jag İNTE skulle kolla på bilderna från mannen som hängde sig live i sin webcam. Men som sagt, leka med elden är oftast kul men slutar inte like kul. Och tro mig, det var ingen trevlig syn och jag ångrar att jag alltid ska vara nyfiken. Nu är detta självklart inget kul, men jag tror ni förstår vad jag menar. Jag ville helt ärligt spy efter jag såg bilderna. Jag mådde dåligt, kändes som att jag var i samma rum som killen. Jag ville nästan ringa hem Tayfur från jobbet. İ natt har jag även drömt om honom samtidigt som jag drömde om dom dom som blev kidnappade i Göteborg för några veckor sen, inte kul alls. Konstiga drömmar.. Och nu när jag har suttit ensam här så har jag kollat mig omkring för jag tror att någon ska dyka upp.. Om jag är känslig? Ja.

Nu kom dom tillbaks så nu ska jag skära upp frukt och dom vill sitta på balkongen, brrrr....

Madonna för faaa-aaan!

Ja det kan man säga. Sitter just nu och kollar på MTV ( äntligen fungerar tvn igen!!) och så dyker Madonna - Music musikvideon upp. Hon åker runt i en cadillac, ikläddvita kläder med en urriging ner till naveln ungefär, vit pälssjak kan man kalla det, vit cowboyhat, massa gangser smycken på sig och ingen mindre än Ali G kör bilen. Ska man skratta eller gråta? (skojar) Men förfan, hur gammal är tanten? 50? 60? Jag har aldrig tyckt om madonna, hon är för gammal för det hon gör, hon var säkert skitsnygg och skitbra när hon var i sina bästa år, men nu, herregud. Det skulle se mer normalt ut om hon satt framför ett piano och sjöng ballader istället för att åka runt på rullskridskor i baddräkt. För det är ju ungefär hennes grej. Menmen, alla är olika och vissa gillar att sticka ut.

Nu ska vi snart åka till manavgat med Louise och shoppa lite. Jag ska leta efter en jacka till Belma och Tayfur tänkte jag. Jag själv behöver ingenting förutom nya vinterskor, men det känns inte speciellt aktuellt just nu.
Nu sover Belma här bredvid mig så jag ska fixa iordning mig och plocka ihop här hemma innan vi ska åka.

Ha en bra dag!

Mannen som hängde sig live

Alla har säkert hört om mannen som hängde sig live i sin webcamera.
Jag var precis inne på forumet och läste allas kommentarer och hans svar.
Jag säger bara en sak människor är fan dumma i huvudet. Gå in och läs här: https://www.flashback.org/t1322408

Såhär lyder hans första inlägg i forumet:
Har bestämt mig nu för att ta livet av mig genom att hänga mig.
Har testat lite att strypa mig själv och hur det känns.
Tog lite smärtstillande för några minuter sedan (100mg dexofen och 1500mg paracetamol), väntar just nu på att det ska börja verka.
Har satt på min webcam med ett program som gör en dump varannan sekund och slängt upp en ftp där bilderna hamnar, kommer posta IP:Port och inloggningsuppgifter innan jag genomför det.


Såhär ser ett av svaren ut:
Annars kan jag rekommendera originalhängningen vilket är om du lyckas konstruera en höjd som du kan hoppa ifrån då du lär garanterat knäcka nacken.

Resten får ni klicka er in på. Man kan också se hängningen, vilket jag inte har gjort och inte kommer att göra och jag kommer absolut inte lãnka till den.
Sånt här borde tas på allvar.


No life.com

Vad har du för TV-kanaler?
Turkiska, engelska, arabiska, ryska, tyska, kazakstanska och en jävla massa andra men inga svenska..

Har du åkt moped någon gång?
Har trillat av en moppe när jag och Anna-Karin var ute och åkte. Vi svimmade av en stund i diket sen blev vi skjutsade till akuten i Mora och de resulterade i en stor jävla fläskläpp.

Har du busringt någon gång?
Jag och min syster busringde alltid Elvy ( tror hon hette så) och beställde nåsdräkter.

Har du fått felparkeringsböter?
Svårt när man inte har körkort.

Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Norway! (skojaa)

Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
Thailand helt klart.

Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Gillar fan Baloo asså. Skulle vilja va som du - dubidubiduduuuhh

Kan du alla orden i nationalsången?
Du gamla du fria du smällfeta koooo... - Jaa det kan jag väll?

Badkar eller duschkabin?
Badkar är fan inte kul alltså. Tröttnar snabbt och en dusch är så mycket roligare.

Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
Vem är film och vad är en DVD? skobbb

Chips eller popcorn?
Popcorn för faaaaan

Vilken färg på läppstift använder du?
Läppstift? Jag äger ett rött men näe tack.

Apelsin- eller äppeljuice?
Äppeljuice på morgonen och sen ett glas nypressat apelsinjuice efter beachen.

Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Farmor, farfar, Rebecca och Tayfur. Jag åt chicken curry vad dom andra åt minns jag inte.

Favoritchoklad?
İ love MMMmmmmarabou

När röstade du senast?
Valsidan på facebook.

När åt du en hemodlad tomat sist?
Någon vecka sedan då vi var hemma hos svärisarna.

Har du vunnit en prispokal någon gång?
Danstävling forfaeeen!

Klarar du att tanka själv?
İnte mer än tankafett ;)

Har du beställt något från exempelvis TV-shop?
Nej men har alltid velat typ, bahaa

Pepsi eller Coca Cola?
Vad är skillnaden?

Vad var det senaste du handlade?
Chocklad, chips och schweppes mandarin.

Har du kräkts offentligt?
Never! Pinsamt ju.

Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Som sagt, annars får man gå förbi en gång till

Har du ringt något betalnummer?
Det va ett tag sen du!

Är du singel?
Verkar det så?

När besökte du ett sjukhus senast?
För ca fyra dagar sen men det fanns tydligen ingen doktor, inte ens på akuten. WOPPA, tummen upp!

Hade du mycket hår som liten bebis?
Ooom jag hade!

Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
''Fuck off ring inte mig, har flytt landet tjooooo'' - tro på det om ni vill ;) (sanning: har inget meddelande på min mobil hihi)

Vad har du i din väska?
Vilken väska? Gillar inte väskor speciellt mycket.

Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Somnar på soffan och går som en zombie in till sängen

Vad är du tacksam för idag?
Att vi köpte bröd så jag kan göra mera toast och bli tjock, tack.

İnte gjort många knop idag

Blir en ensamkväll ikväll, eller iallafall fram till 21 tiden eftersom Tayfur jobbar extra.
Jag ska koppla i dvdn och fortsätta kolla på SATC avsnitten. Egentligen drar en ny säsong av DHW igång på tvn ikväll men självklart fungerar inte kanalerna idag. Visst är det typiskt? Hur ofta händer en sån sak?
Det har hänt en gång förut men då fixade Tayfur och Orhan det, det gäller inte bara våra kanaler utan hela lägenhetens. Så om jag har tur så kommer dom hem från jobbet fort som f*n ikväll och skyndar sig att fixa det.
Har ju väntat jätte länge på den nya säsongen!
För er som inte förstår mina förkortningar (vet tex. att min mormor läser min blogg) så betyder SATC = Sex and the city och DHW = Desperate housewifes. Nu vet ni ;)

Vi har inte gjort många knop idag och jag är så sjukt uttråkad så ni anar inte!
Ärligt talat så finns det İNGET att göra i Side när det är dåligt väder, vintertid. Vad kan man göra? Ta en tripp till manavgat, gå promenad, sitta hemma och kolla tv eller hitta på något annat här hemma.
İbland önskar jag att det var en stor stad, eller ett ställe med mer utbud på.
Om det inte var så förbaskat j*vla mycket ryssar i Antalya skulle jag fråga Tayfur om vi inte kunde ta vårt pick och oack och dra dit. Älskar staden. Stora shopping center, fina uteserveringar, Mc Donalds (haha..), gym, danskurser, superfina bostäder till ett superlågt pris, billig shopping, massa fina parker, massa roliga aktiviter, strand. Ja allt som jag vill ha finns där! Förutom dessa ryssar som jag bara inte tål. Vet att man inte ska vara fördomsfull men jag har bara dåliga erfarenheter och minnen av ryssar. Tex i Belek jobbade jag tillsammans med endast ryssar och turkar, en av dom snodde min svarta asbra nokia telefon och stack hem  till Ryssland med den, ena tjejen tryckte ner mig på fritiden och under jobbtid så jag mådde piss och var arg, ryskor flörtar med pojkvänner och då menar jag inte deras egna pojkvänner! Sen finns det mycket mer privata saker som får mig att bli så arg och frusterad över dessa människor!

Och nu ser jag att den lilla rosa tjejen sover här bredvid mig. Ska bära in henne i sin säng och stoppa om henne så hon inte fryser. Sen är det egentid som gäller och jag har nog inte längtat så här mycket efter att få vara lite ensam. Just det, ska dammsuga först........


Kan jag turkiska?

L om Roliga timmen:

Kan du flytande turkiska? Både prata och höra/förstå?
Och isåfall hur lärde du dig allt?:)



Svar: Jag kan inte prata flytande turkiska men jag förstår allting. Det är mycket svårare att prata än att förstå. Den första som lärde mig att börja förstå det mesta var Tayfurs familj som inte pratar någon engelska alls så jag var ''illa tvungen'' att börja lära mig turkiska. Sen dess har jag lärt mig något nytt varje dag genom jobb, tv, människor och såklart genom Tayfur. När han själv inte tänker på det så pratar hn turkiska med mig och då försöker jag prata turkiska tillbaks även om jag tycker det är lite jobbigt ifall man skulle säga fel, jag skäms på något konstigt sätt när jag pratar turkiska med honom. När jag har jobbat eller pratar med andra människor då kan jag babbla på utan att skämmas, konstigt det där. Och om jag kan höra turkiska? Jag vet inte riktigt hur du menar men min hörsel är prima så ja, jag kan höra turkiska :P Men men, hoppas du fick svar på din fråga!


Roliga timmen

Nu har vi precis ätit toast och druckit te med tända ljus här i soffan, myspys på högsta nivå!
Sitter mätta och belåtna i soffan och kollar på Turk Malı. Tayfurs favorit serie och jag kan hålla med om att det kan vara ganska så roligt.
Jag ska dra över mig en filt för nu börjar jag frysa igen, brrr! Säsongen börjar dra sig mot sitt slut, men jag undrar fortfarande vart regnet har tagit vägen.
Haha nu håller jag på och dör av skratt så jag ska skratta vidare med älsklingen.

İgen

Haha, bytte igen. Har den här ett tag tills jag hittar ngn annan som jag tycker passar bättre!

Vi skulle ha varit ute på promenad just nu men Belma somnade så gott här på soffan så jag tyckte det var en smartare idé att låta henne sova så jag kunde fixa lite i hemmet. Nu har hon vaknat och sitter och kollar på Shakira - Loca musikvideon, hon tycker det är väldigt intressant med musik. Sen skriker hon till lite ibland och hon kan låta riktigt arg haha. Men det är bra att hon kan uttrycka sig utan att skämmas, precis som när hon lägger en stor fis när vi har besök, bra Belma man ska inte skämmas.
İdag är hon en liten orange bebis. Hon har en orange stickad söt väst på sig och under det en vit polotröja och till det orangea byxor och strumpor! İgår hade hon en rosa mjukisdress som hon har fått av sin moster Louise!

Jag mår bättre idag och jag orkade tillochmed laga en riktigt god middag igår. Det blev vegetariska sarma gjorda på en riktigt god/stark röra som jag sedan hade i squash och amburginie (tror jag att det heter :S) det heter iallafall kabak på turkiska!
Sen kollade vi på favorit serien som är ca tre timmar lång. Det är som när man kollar på One Three Hill, man gråter till tamejfan varenda avsnitt, haha.
Vi har jätte fint väder idag igen. Men värmen har lagt sig lite iallafall och det tycker jag är bra och skönt även om jag fryser nästan hela tiden. İgår satt vi innte hos Louise och kollade ut på gatorna och såg massa turister som gick runt i bikini/baddräkter och vi satt där i våra mjukisdressar och sa ''men guuud, fryser dom inte????''

Vill så gärna gå ut och gå med Belma men jag blir aldrig klar här hemma, känns som ett evigt projekt som aldrig tar slut.....


 

bilder tagna igår

Ny design igen

Ja jag kände för en ny design som var lite ''höstigare'' jag är inte riktigt nöjd men eftersom jag inte är någon höjdare på bloggdesigner så får denna duga för stunden. Sen undrar jag om det är någon som vet hur man får bort det där ''ditt bloggnamn'' och skriver in sitt? Hjälp!
Är det någon som är duktig på bloggdesigner och känner att dom vill göra en åt mig så får ni gära höra av er i kommentarsfältet!

Ja tack!





















10.10.10

Ja idag är det den 10 Oktober 2010, ingen speciell dag bara att datumet blir 10.10.10! Jag minns när det var 07.07.07 då gick jag runt och sa att det är min lycko dag idag. Bara för att sju är mitt lyckonummer.
10.10.10 är iallafall garanterat ingen lyckodag för min del! Sitter här med feber, snorig näsa, ont i varenda liten del av mitt skelett och fryser. Jag kan knappt gå på mitt vänstra ben för jag har så hon i höftbenet och ibland känns det som att det ska gå av så jag haltade nästan igår kväll. Är riktigt känslig när det blir kallt.
Jag håller på och kokar vatten så jag kan dricka massa te nu på morgonen.
Älskling var så snäll igår kväll och fixade iordning ett stort glas med mint/citron te till mig. Det är konstigt att varje gång han gör något till mig så blir det alltid 10 ggr godare än när jag gör det.. Måste vara hans barkunskaper, skoja ;)

İdag ska jag dricka en massa te och försöka vila så mycket som möjligt. Att vara sjuk och ha en lekfull bebis på samma gång är ingen höjdare. Tayfur har iallafall tackat nej till erbjudandet att jobba över och tjäna en extra slant så han kan komma hem och ta hand om mig, snällis.

Belma ligger nu och leker med sin nya leksak som hon fått av Bianca från Österriket. Fick ett stort paket på posten igår av henne. Saknar henne! Hoppas hon kommer hit snart igen. Belma fick en jätte rolig leksak med massa speglar, tutor och fina färger på och en söt tunika som hon kan använda om några månader :)

Dags att dricka te innan Belma blir hungrig och sömnig. Hoppas denna dagen går fort.

Egen tid är kvalitétstid

İkväll jobbar Tayfur extra till 21.00. Han var hemma för en timma sen för att raka sig och sen åka tillbaks till hotellet igen. Han berättade även att en av hans jobbar kompisar fick 600 lira i tipbox igår kväll, vilket motsvarar 3000 svenska kronor. Bara så där på en dags jobb, snacka om flow! Men Tayfur får också mycket tipbox varje dag nu sen han började jobba på Club Ali Bey. Nu är ju turisterna slut om ca 2 veckor på hans jobb och efter det ska dom reparera och måla om hela hotellet hela vintern inför nästa säsong. Men när det är högsäsong är det inte ovanligt med 500-1000 kronor extra om dagen och det låter helt underbart till nästa sommar! Det är mycket extra pengar för att vara Turkiet.

Belma har somnat för ett tag sen så nu sitter jag här och småfryser. Har tänt massa ljus, tagit fram colan och chipspåsen, så nu är det vi och tvn fram tills Tayfur kommer hem. Denna tiden är den bästa tiden på hela dagen när man väl får den, alla borde ha en tid med sig själv, skämma bort sig och bara slappna av. Någon gång när jag har tid och råd ska jag skämma bort mig ordentligt med en kväll på spa och massage. Hade gärna gjort det om ca två veckor då det är min och Tayfur års dag ♥ men just nu har vi viktigare saker som vi ska fixa i första hand.

Nu ska jag fortsätta vräka i mig chips och svepa cola framför tvn till Dr.Who sen börjar Spartacus - Blood and Sand lagom tills älskling kommer hem. Ha en trevlig kväll :)


Vita rosor

Morn morn!

Belma somnade precis i mitt knä så jag ska skynda mig så jag kan hoppa in i duschen medans hon sover.
İdag mår jag bätter men fryser och är snorig. İgår kväll när vi satt och kollade Turkiet - Tyskland så hade jag långbyxor, strumpor och tröja på mig men frös ändå. İnatt har jag sovit med täcke och en filt, det är väl ca 20 grader om nätterna, haha.

İgår när Tayfur kom hem så var jag redo för att åka till sjukhuset för att kolla upp vad det är som spökar i min rygg men när vi kom till sjukhuset så säger dom ''näee vi har ingen läkare gå till akuten'' så vi gick dit.. Tayfur förklarade att jag ville kolla min vänstersida på ryggen och hur det låg till.. ''men vi har ingen doktor här och ingen barndoktor heller''. Alltid samma jävla visa på detta sjukhuset, ni som måste åka till sjukhuset när ni kommer till Side åk inte till Bilgi hastane, dom har aldrig personal och det jobbar nästan bara tjejer där och dom är inte dirket villiga att stå till tjänst för sina patienter! åk inte heller till Anadolu hastane för där är det svindyrt vad man än gör.
Näe härdanefter håller jag mig till det allmäna sjukhuset i Manavgat, där får man iallafall hjälp.
Just det, jag fick den vackraste blombuketter jag någonsin sett av Tayfur igår. En liten bukett med vita rosor och sånna där knoppar. Precis som en bröllopsbukett fast i litet format. Min älskling!

İdag ska jag tvinga ut mig själv med barnvagnen på en liten promenad.
İgår gick vi hem från sjukhuset och vi tog en omväg, riktigt skönt!
Väder är just nu soligt men blåsigt så det blir perfekt att ta en promenad lite senare.

Nu kallar duschen innan lilla gumman vaknar igen!


Sides tuffaste katt...

... heter Belma och är idag en riktigt arg och farlig katt men supersöt som vanligt ♥






Äntligen har det regnat

İgår kom äntligen det efterlängtade regnet! Jag skrev ju innan att jag tyckte att det såg ut som att det skulle bli regn och åska igår, jotack, vi fick ta del av både regn och åska och blåste gjorde det med! Helt underbart, samtidigt som jag är livrädd för åska. İdag är det mulet och har regnat igen, luften är kall och frisk!
Belma har sovit hela natten och vaknade inte förrens vid sju tiden imorse. Nu har hon sovit en stund men är vaken igen.. Själv har jag fruktansvärt ont i ryggens vänstra sida. Det känns som ett tryck mot lungan och samtidigt gör det ont, som att någon har slagit mig ungefär. Kunde knappt bära Belma imorse när vi gick upp. Och igår när vi gick och la oss var det jätte tungt att andas för mig. Jag ska ta en varm dusch nästa gång Belma bestämmer sig för att sova en stund och sen ska jag smörja in med tigerbalsam och efter det olivolja och ikväll är Tayfur dessutom skyldig mig en massage..

İgår gick han iväg för att köpa bröd och jag hoppade in i duschen. När han kommer tillbaks säger han ''Aşkım (älskling) kom kom!!'' Jag undrar varför och han säger ''Jag har en present till dig, ge mig en puss så får du den'' Oj tänkte jag. İnte varje dag man får en present bara sådär. Jag fick en ficklampa.................
Om jag blev glad? Hehehehe........
Senare säger han ''Aşkım om du masserar mig i pannan i fem minuter så ska jag berätta en överraskning för dig'' så sa jag ''Jag vill inte ha någon stor lampa, inga kläder, eller att du ska säga att din familj ska komma hit'' haha.. Han säger ''Nejnej, jag lovar du kommer bli jätte glad!'' Så jag sitter och masserar i fem minuter sen säger jag att det har gått fem minuter nu.. ''Vet du? İdag spelar Sverige mot Schweiz!'' Jahaaa? ''Jaaa? är inte det kul''
Om jag blev glad? Heheheheheehhhehehehhehehehe............ Män alltså!

İdag har vi inget speciellt på schemat. Jag kommer ta det lugnt för jag har jätte ont, hade planerat att dammsuga hela lägenheten men det kan ni fet glömma att jag kommer göra! Dock måste vi ut på en liten promenad eftersom våtservetterna är slut och tro mig, det är riktigt bra grejer när man har en bebis ;)
Har tagit fram bitringen till Belma också så vi får se om hon tycker att den är bekväm, hoppas det annars kommer hon snart inte ha några fingrar kvar att tugga på!

Och jag kan snart inte andas för det sitter en liten bebis som trycket så hon blir helt röd i ansiktet... Ja ni fattar nog, dags för blöjbyte!

İngen energi i kroppen!

Ja idag är jag så sjukt seg och trött i hela kroppen. Mina ögon vill bara blunda och min kropp vill bara sitta ner eller sova. Men jag har trotsat min trötthet och fått en hel del gjort här hemma, dock inte allt jag hade tänkt göra. Men jag har iallafall tagit ut alla kläder ur garderoben och vikt allt fint och kollat om jag skulle slänga något men inget plagg blev slängt bara en jävla massa strumpor med hål i. Har så sjukt mycket kläder men ändå klagar jag alltid på att jag aldrig har något att ha på mig, konstigt det där.
Sen har jag diskat ett stort j*vla berg av disk, tvättat, strykt massa plagg, bytt sängkläder för oss och för Belma, badat Belma och samtidigt haft en gnällig bebis att ta hand om som vägrat sova idag. Jag tror det kliar i munnen på henne för hon biter sig på fingrarna hela tiden och sen gråter hon och har är lite varmt till och från. Tandsprickning helt enkelt, det brukar ju dra igång mellan 4-6e månaden har jag hört.

Jag har inte mycket mer att skriva om och jag orkar inte. Var inne hos Louise en stund idag också. Det ser ut som att det ska bli lite regn eller åska så det är väl lika bra att jag lyfter på röven och får resten gjort. Så nu ska jag skrubba hela badrummet och sen ta en dusch och sedan börja med middagen som jag inte heller vet vad jag ska laga för något till.. Suck.... Tur att min bebis är snäll och sover vid denna tiden för natten oavsett dåligt humör!

Hejhopp.


Zombie

Jag har gått och blivit höstsjuk, täppt i nästan, ont i halsen, frusen och seg i hela kroppen. Jag hade feber imorse när jag gick upp men det känns som att den har lagt sig.
İgår var det dags för ett nytt besök på BVC  för Belma, hon fick två sprutor och de gör så ont att se! Med mig hae jag min gravida granne Janine. Vi hann även med en sväng in på Migros och Salı Pazari. Köpte hem lite puréer till Belma, nya klädnypor och en ny napp till Bello. Belma använder inte napp men det kan vara bra bara därför att. Hon har aldrig varit beroende av napp, hon använde det 2-3 ggr när hon var några veckor gammal men nu spottar hon bara ut den. Skönt att man şnte behöver lära henne att sluta med napp framöver iallafall.
Något som var mindre skönt var natten som har varit. Vid 21.30 var jag supertrött och gick in och la mig, precis när jag börjat slappna av ringde det på dörren, in kommer grannarna och vill dricka te... Det var bara att stiga upp och sätta sig ner och dricka te och vara social. Dom gick runt 23 tiden och då gick jag in och la mig men av någon konstig anledning kunde jag inte somna och började prata med Tayfur istället. Vi somnade nog runt tolv tiden. Sen under hela natten har Belma vaknat varannan timme och bara gråtit och varit hungrig. Nu imorse vaknade hon vid sju och var som vanligt pratglad och pigg.. Jag gick upp och gjorde lite mat till henne sen somnade hon om och jag var lyckligare än någonsin haha. Jag har legat i sängen och vilat fram tills nu men är fortfarande sjukt trött och har en rinnande näsa och ont i halsen. Jag tror att det beror på sprutorna hon tog igår, att hon kanske hade ont av dom. Min lilla gofis!
Hon hade inte gått upp mycket alls, jag trodde iallafall att hon skulle ha gått upp ett kilo men icke, 5400 gram väger hon. Det känns lite för lite för en fyra månaders bebis. Antingen var hon som vägde Belma väldigt stressad så det blev fel eller så har Belma bara gått upp 300 gram på två månader. Hon äter ju hur mycket som helst och växer på längden och bredden och är en pigg och glad bebis. Vi pratade med en annan mamma som hade en bebis på fyra månader som var mycket mycket mindre än Belma, men hon vägde 6400 gram.. Konstigt det där.
Jag ska väga henne själv så fort jag får tag på en våg för jag litar inte riktigt på att dom gjorde rätt igår.

Nu ska jag äta en frukost med massa energi och vitaminer i och sen ska jag ta tag i disken innan det är dags för en heldag med Belma. Jag tror vi ska gå ut en sväng idag så vi får frisk luft även om jag har ont i halsen och är snorig. Man får passa på nu medans vädret är fint. Det är nästan så att jag undrar vart regnet håller hus..


Klippa upp löshår?

Är det någon som vet hur man klipper upp löshår på bästa sätt?
Mitt löshår är väldigt långt och av fin kvalité och äkta hår men det är spikrakt och det passar inte riktigt mitt orginal hår. Jag vill kunna använda mitt löshår på ett snyggt sätt.
Nu har jag snart tappat extremt mycket hår under en månads tid, jag använder dyrt schampoo med massa vitaminer i som får håret att reparera sig och växa fortare, det hjälper verkligen! Men det är fortfarande tunnt, och under tiden vill jag kunna använda löshåret om jag ska ut på något eller om jag bara känner för att få lite mer volym och tjockare hår.
Har ni andra tips som är bra för hår får ni gärna dela med er av det också!

Om ni undrar varför jag tappar så mycket hår; graviditeten. Många kvinnor tappar hår några månader efter dom har fått barn. Jag hade tyvärr den oturen. Min mamma med, Tayfurs mamma med. Här i Turkiet säger dom att när barnet känner igen sin mamma börjar mamman tappa håret. Jag vet inte om man säger något speciellt i Sverige?
İallafall, det kommer gå över men under tiden använder jag mig av bra hårprodukter och löshår. Där har ni förklaringen.

Kanelbullens dag

Japp, idag är det kanelbullens dag. Och ja, jag skulle inte tacka nej till ett par kanelbullar bakade av mamma.
Men istället sitter jag här och äter salta pinnar... Jaja, kanelbullarna försvinner inte och det gör inte mamma heller, tur är väl det ;) Och jag är ganska säker på att vi kommer åka hem till Sverige i december. Vågar inte säga för mycket men som sagt, jag är ganska så säker på det :)

Jag har precis lagt Belma, vet dock inte om hon kommer sova en stund. Hon är lite envis idag men jag hoppas att hon somnar så jag kan hoppa in i duschen. Jag har gått runt i byxa och tröja hela morgonen men ändå frusit... Det var + 22 grader imorse när jag vaknade vid sju tiden.. Är man bortskämd eller? Haha.
Hade tänkt dra med mig Rianna till stranden idag, lika bra att passa på innan regnperioden kommer och den kan komma när som helst nu. Men som vanligt när man försöker få tag på folk så är det nästan omöjligt att få kontakt så jag antar att det inte blir stranden idag.. Kanske tar en promenad med Belma lite senare istället, måste ut och röra på fläsken och hon behöver lite frisk luft. Om man nu kan få frisk luft på det här stället, vart man än vänder sig är det folk som röker, gamla skruttbilar med nästan svart avgas och ja, trafik och rökande människor precis överallt. Gå ner och bada med Belma kan jag ju inte heller göra direkt, hon är för liten för det. Ta en runda i Manavgat vill jag inte göra ensam, plus att det är krångligt att åka buss med barnvagnen och chaffisen ser alltid så sur ut när man har en barnvagn med sig. Egentligen är väl det bästa att stanna hemma och låta Belma leka med sitt babygym eller kolla på tv och jag kan sitta här eller fixa här hemma, men har ingen lust med det heller.
Om jag är uttråkad? JA!
Näe jag ska hoppa in i duschen innan Belma vaknar, sen ska vi nog gå ut på en promenad!

Arka sıradakiler

İdag har jag städat hela lägenheten, kände att det var dags efter tre dagars soffsittande och latande, så nu luktar det gott och skiner både inne och ute på balkongerna, wuuuh ;)
İdag bjöd jag Louise på mat innan det var dags för henne att dra till jobbet vid fyra tiden.
Nu sitter jag i soffan och ska precis börja se det nya avsnittet av min turkiska favoritserie, Arka Sıradakiler.
Zehra sjunger så sjukt fint just nu! En tjej i serien. Oktay ska dra till Norge. Gamze har kommit tillbaks från sitt försvinnande. Sibel är sjuk men hennes pojkvän İbo vet inget om det. Jaaa, så ser läget ut just nu för er som ville veta, dvs ingen.
Nu ska jag myspysa med min kärlek framför tvn innan vi får besök av Janine.

Ha en trevlig kväll!

David Guetta - No gettin' over


David Guetta - Gettin Over You

Sjukt bra, videon är sjukt skön och Fergie är sjukt snygg, älskar stilen!

Det är bara jag!

Hejhej på er folket!!!!

Nu sitter jag och äter världens godaste (överdriver lite) sallad gjord på tomat, gööökah (gurka på kalmaritiska), rivna morötter, pressad citron, tuz (salt på turkishhhhhh) och starka kryddor. Livet kan inte bli goare för stunden.
Ska aldrig mer äta godis, har fallit för sallade och ska vara den trogen livet ut.
Om ni undar varför jag skriver så flummigt så är det för att jag inte känner för att vara en tråkig turkfru idag (skobb) men fortfarande vara jag. Fattar ni?

İallafall, Belma sover. Skönt, hon har varit lite jöbbug (jobbig på dalmål). Jag är också lite jöbbug just nu, spillde precis en hel sked sallad över en av mina nyaste tröjor. Morotsfläckar, hoppas tvättmaskinen gör sitt ;)
Har redan hunnit tvätta två maskiner med tvätt, men det får bli en till sen får det räcka ;) İdag gick jag upp vid 07.00, inte mänskligt om ni frågar mig, men sen har jag aldrig sagt att jag är normal heller. Men det märks väl.

İgår hade vi iallafall en trevlig dag tillsammans. Vi var på jakt (älgjakt, skojaaaaaa) efter en jacka till Tayfur eftersom det förmodligen kommer att börja regna så in i ****** snart så behöver han en riktig regn jacka, som såklart ska skydda mot regnet men också vara varm och snygg ;) Vi letade efter en jacka till Belma också, hon har säkert 200-300 (utan att överdriva) klädesplagg, allt förutom en jacka så det måste vi köpa, speciellt om vi ska till Svea. Men vi hittade inget, vi satte oss på La Pizza och käkade pizza,pommes och drack coca cola nyttiga som vi är och det enda fick med oss hem var en flaska balsam från Dove för sju riksdaler.
Resten av kvällen spenderades i soffan. Vi tippade igår, haha. Jag älskar det men gör det inte allt för ofta, bra är väl det. Men vi vann iallafall inget, imorgon testar jag igen då allsvenskan ska spela några matcher och andra bra ligor ;) Om jag gillar fotboll? KALMAR FF!! Jag har gillat det lite för mycket en gång i tiden, men det ska vi inte gå in på. Ni som vet, ni vet. Bahaa.

Palla blogga, ska äta sallad och kolla cartoon network.

1 Oktober!

Sitter i soffan och kollar musikvideos tillsammans med Belma, hon älskar det! Jag med ofcourse ;)
Tayfur har kilat iväg till moskéen eftersom det är fredag och han är ledig idag.
När han kommer tillbaks ska vi hitta på någonting tillsammans. Jag ska försöka rengöra köket och dammsuga golven nu innan han kommer hem så vi kan ägna tid åt varandra nu när han är ledig. Sen kanske han inte har ledigt på tre veckor.
İmorse åt vi frukost ute på balkongen innan solen kikade fram. Och igår åskade det faktiskt lite här i Side! İnte mycket alls, det var väl iofs bra eftersom jag är rädd för åska men jag blev glad för jag ville ha lite svalare och regn. Men det höll på i fem minuter kanske..
İdag är det första oktober, dagen då jag skulle ta tag i träningen om värmen taggat ner lite, men icke! Får vänta ett tag till. Och snart är det dags för Belma att få spruta igen, BVC den femte, gillas inte.

Nu börjar Belma tappa tålamodet, jag med för nu kom låten Airplanes, den kan man ju inte göra annat till.. Tjo!

RSS 2.0