Lovely sunday!

Har varit full rulle hela dagen lång.. Till att börja med så somnade Belma fyra imorse och vaknade nio igen. Så det var bara att stiga upp, äta frukost och göra oss iordning för en tripp till Manavgat med Erhan och Lolenda.
Belma fick sig ett par nya inneskor och jag fick mig ett par nya innetofflor. Vi fikade ner vid floden också och Belma lekte med katterna :)
Inatt åker Lolenda tillbaks till London och vi ses nog i december igen.

Igår kom Gökalp, Janine och Zehra hit och efter ett tag kom även Erhan och Lolenda. Vi grillade på våran balkong och hade det jättetrevligt. Avslutade nationaldagen så turkisk man kan göra tror jag. Turkiskt te, turkisk film, tre turkiska män som sitter och knaprar på sina frön.
Men som sagt så var inte min och Tayfurs kväll slut när gästerna hade gått, utan vi somnade vid fyra imorse. Skojsigt värre.

Nu sover Belma och vi sitter och tittar på O Ses Türkiye (True Talant) och ska försöka lägga oss inte allt för sent för imorgon ska vi upp tidigt och göra en grej som jag har väntat på ganska så länge!

Imorgon är det även våran årsdag :) ♥

Turkiets nationaldag

Idag är det Turkiets nationaldag och det hänger turkiska flaggor överallt :)
Belma är precis som förra året klädd i en rödvit klänning.

Imorse ringde hyresvärden och frågade om det gick bra att tre män kunde komma och titta i våran lägenhet för dom ska köpa hela bygnaden och vill gärna se hur det ser ut inne i lägenheterna. Visst, det gick bra sa vi.
Jag började stressa och städa och plocka ihop på Belmas rum. Tayfur var tvungen att åka till hotellet så jag var ensam.. Väntade och väntade och tillslut så tänkte jag att vi hinner med en snabbdusch innan männen kommer.. Eftersom Belma har varit sjuk i två dagar så behövde hon en dusch, jag med. Precis som förra gången jag duschade så plingar det på dörren när jag står i duschen med inlöddrat schampoo.. Förra gången var det Lolenda så jag hoppade ur duchen, öppnade dörren och bad henne komma in och vänta. Denna gången var det dock tre turkiska män så jag öppnade inte dörren. Dom ringde efter några minuter igen men jag bara sket i det.. Någon annan som och sket i det, bokstavligt talat, var Belma. Någon som jag alltid har fasat över och hoppats om att aldrig ska hända hände idag. Belma bajsade i duschen!! Gaaaah. Värsta duschen någonsing. Tre turkiska män plingades på dörren, jag stressad och inlöddrad med schampoo, en unge som har bajsat och det stinker skit i hela badrummet.. Nåja, har man barn så har man. Det var bara att acceptera situation och göra det som behövdes göra ;P
Nu är vi iallafall nyduschade, lägenheten är nystädat. Lunchen är lagad, Belma är mätt och jag väntar på Tayfur.

Igår var det THE LAST DAAAAY för Tayfur på sitt jobb!!!! :D så nu har vi massa mysiga dagar och kvällar framför oss och massa saker som ska göras. Som jag har längtat efter den här dagen!
Han är just nu och skriver under pappren och städar sitt skåp på jobbet.
Ikväll ska vi grilla här hemma och vi får besök av Gökalp och Janine och lilla Zehra, ska bli trevligt och Belma behöver leka av sig lite grann :)

Igår tog jag och Belma en tur till Manavgat i brist på annat. Meningen var att vi skulle åkt dit med Lolenda men hon dök aldrig upp så jag och Belma åkte själva. Köpte ett par nya byxor till mig som jag är jättenöjd med :) Senare på kvällen kom Lolenda hit och vi tittade film och åt chips med dip tills vi båda somnade på soffan :P

Nu ska jag vika tvätt och sen är det nog dax för svurken att vila lite om hon ska orka leka med Zehra ikväll.


Belma önskar alla som befinner sig i Turkiet en trevlig nationaldag :)


Febrig tjej igen

Belma har fått feber igen. Det började igår innan Tayfur skulle iväg till jobbet. Vi åkte in till Manavgat, meningen var att Tayfur skulle klippa sig och frågade om vi skulle följa med och det är klart man säger Ja när det är den enda tiden vi har tillsammans. Dock var frisören upptagen hela dagen så han är hos frisören just nu..
Belma ligger  och vilar i våran säng. Hon är jättehängig och hade högfeber igår kväll och Tayfur kom hem från jobbet lite tidigare igår kväll för att hjälpa till. Han ville såklart åka till sjukhuset och få antibiotika men både jag och Lolenda förböjd det. Jag hoppas att han en dag kommer fatta att antibiotika är inget man ska ge så fort man får lite feber.. :P

Dom senaste dagarna/kvällarna/nätterna har jag umgåtts med Lolenda. Vi har tagit långa kvällspromenader, haft filmkvällar med vin, ost, oliver och vindruvor, mumsfillibabbba!!! Jag älskar ost!
Imorgon tar vi nog en tripp till Manavgat om Belma är piggare..
Idag blir det dock en hemmadag och bara ta det lugnt så min lilla tjej kan få tillbaks sin härliga energi igen.

Angående jordbävningen i Van Erciş så är läget fortfarande väldigt kritiskt. Min svärfamilj, precis som alla andra drabbade, sover fortfarande i röda halvmånens tält. Dom har ingen el, folk är hungriga, folk är arga, folk slåss.. Tayfur bror Samet som är chef på BIM där uppe berättade imorse att männen kommer till det lilla som inte rasade av BIM och tar dom varor som dom kan få tag på, bussar och lastbilar som kommer med mat och kläder kan inte ens köra ända fram, folk står ute vid motorvägen för att hinna få sig en säck. Folk slåss bokstavligt talat om säckarna och dom tar slut lika fort som dom kom.
Imorse fick vi ännu ett tråkigt besked om att en släkting har hittats död under massorna.. Tayfurs pappa är så förstörd att han har legat inne på sjukhuset..
Vi försöker att få hit Tayfurs mamma och Samest fru Derya. Tayfurs mamma lider av reumatism och hon har så ont. Igår snöade det där uppe. Jag hoppas att dom kan sätta sig på en buss hit snart.
Tayfurs pappa funderar på att köpa hus i Antalya eller Adana. Erciş finns inte kvar och det kommer ta lång tid innan allt kommer vara återställt..

Känns som en mardröm som aldrig tar slut.

Ny vecka, nya möjligheter

Jag ska inte skriva så mycket om jordbävningen mer än att familjen har sovit ute i röda halvmånens tält inatt, ingen befinner sig hemma då efterskalven fortfarande ligger mellan 4-5,7.. Vi har pratat med familjen varje timma inatt så det har inte blivit någon sömn, vi har suttit och tittat på nyheterna och ringt runt hela natten. Vi fick även beskedet att dom har hittar en släkting till, bekräftad död. Det känns så overkligt hela situationen..

Så idag är både jag och Tayfur trötta och ikväll kommer bli en tidig kväll känns det som.
Jag glömde även berätta att igår fick vi besök av Amanda och lilla Melissa. Det var så mysigt att ha dom här. Vi tog en promenad med våra tjejer och satte oss nere vid hamnen inne i Side och njöt av värmen. Och det var nog sista gången jag befann mig i Side centrum på vääldigt länge, vilket känns underbart!
När klockan började närma sig 18 så tog dom bussen tillbaks till Alanya och jag och Belma gick hem och bänkade oss framför tvn.  Jag fick även bort lite kläder som Belma har växt ur, dock glömde Amanda påsen här men det tar vi nästa gång vi ses! ;)

Har precis ätit tacopaj och Belma sover middag.. Vet inte om jag kommer få besök eller inte när som helst. Lolenda har kommit tillbaks från London och ringde mig tidigare idag men detta var precis efter det tråkiga beskedet från familjen så jag hade ingen lust att bestämma något just då. Vi får se, för mig spelar det ingen roll om jag får sällskap eller inte idag.
Ali var här en stund tidigare idag också och nu är det inte långt tills han flyttar till Tyskland.
Vilket får mig att påminna mig om att det inte är allt för långt kvar tills jag befinner mig på svensk mark igen. Så otroligt skönt det ska bli! Men vet ni vad? Innan dess ska vi hinna med en stor grej, kanske två ;) Det är tur att vi vet vad som komma skall, det gör hela situtationen lite lättare.

Och när en sån här grej händer så blir man bara mer medveten om hur fort livet kan vända, ta ingenting för givet och lev varje sekund. Ta en titt på era nära och kära. Jag är så lyckligt lottad som har en så snäll och omtänksam man i mitt liv och tillsammans har vi världens goaste dotter som betyder allt!!! Älskar er ♥


:'(

Turkiet är i katastrof. Terrordåd och nu jordbävning.
Jordbävning i Tayfurs hemby Van Erçiş. 1000 personer är hittils döda och tyvärr har vi förlorat två släktingar och åtta vänner, hittills.. Jag är så jävla chockad och ledsen.. Vill bara att Tayfur ska komma hem, jag tänker på hur orolig och ledsen har måste vara och så stark som jobbar sitt pass.. Selamis bästa vän är död, jag vet inte om han är på väg hit eller om han är på väg till Erçiş.. Jag har försökt ringa Tayfurs mamma och andra bror Samet men får inte tag på någon av dom. Vet att Samet jobbar mitt i smeten där alla bygnade har rasat idag, men han har klarat sig. Han var den enda som klarade sig av personalen och kunderna som befann sig inne på BİM.
Nu oroar sig städerna runt omkring för jordbävning. Det var ingen liten jordbävning, den mätte ända upp till 7.2
Nu måste jag försöka få taf på svärmor.

Sjukstuga

Stor-turken i huset är sjuk. Han ringde vid 20 tiden och bad mig ha mynta te med citron klart när han skulle komma hem 22.00 igår och självklart gjorde jag det. Taskigt men sant, jag blev glad att han kom hem. Ja ni fattar nog hur jag menar. Han mådde inte alls bra igår kväll och han är nu iväg till sjukhuset i Manavgat och ska hämta ut papper hos farbror doktor så han kan få vara hemma från jobbet idag. Jag har sagt det till honom förut, att han måste kolla upp sina mandlar och att det är halsfluss som kommer och går men han lyssnar inte på mig. Det är inte första gången han kommer hem med hög feber och mandlar stora som .. äpplen? Aja, vi får se hur många mediciner han kommer hem med idag. Minst tre stycken tippar jag på :P

Jag och Belma dunkar musik för fullt här hemma. Jag ska alldeles strax städa lite här hemma och sen ta en lång dusch innan det är dax för matlagning. Idag blir det koldolmar, taco-paj och sallad. Vid sju tiden ikväll kommer Selami hit och stannar tills imorgon.
Har även bakat ciabatta bröd till frukost idag, det gäller att rå om den man håller kär, speciellt när han är sjuk! ;)

För övrigt har jag världens torraste händer med små sår som svider så in i h.....
Och mina vader värker precis som dom gjorde när jag var gravid och ansträngde mig för mycket.. Igår höll jag på att få kramp i vaderna när jag bar Belma upp för Alis trapp.


Belma har sina nya klänning på sig idag :)


21 okt 2011

Tjooooooo!

Idag är det fridaaay! Som om det spelar någon roll, menmen ;)
Jag ska alldeles strax diska och snabbstäda lite här hemma, men först ska jag föra över musik till USBn så jag och Belma kan dunka musik i tvn medans jag kör ett ryck här hemma.
Funderar på om jag ska baka någonting idag.. Imorgon kväll kommer Selami hit och då kan det vara trevligt att ha något att bjuda på ;) Men först ska vi iväg till banken vid 15.00 och fixa lite.
Just det, i förrgår vilade ju Belma utan blöja i två timmar och det gick galant, inte en droppe kiss när hon vaknade. Min duktiga tjej!
Mycket mer har jag inte att skriva för det händer inte mycket mer här heller, men det ser ut att bli en fin dag iallafall =)

Jag i ett nötskal.

åh vad jag var arg och ledsen igår kväll.. så jävla arg på mig själv för att jag nästan alltid ska klanta till saker och ting.. Och nu ska jag berätta vad smartskallen gjorde igår.

Igår kväll satt jag och tittade på flygbiljetter till Sverige. Egentligen skulle jag och Belma inte åka förrens i december eller januari och tanken var att vi skulle ha hunnit fixa visum till Tayfur innan dess, men då har insett att vi kommer inte hinna få det klart innan dess så har jag och Tayfur pratat om att jag och Belma ska åka en sväng själva nu i höst. Så igår satt jag och tittade lite för skojs skull. Och så hittade jag en resa för en billig peng, tur och retur för 1500 kronor. 22 Oktober - 2 November, vilket hade varit perfekt då jag helst vill åka hem snart för jag måste fixa nya pappren tills Tayfur ska iväg till ambassaden.
Så jag sitter och funderar i en timma, ringer Tayfur och berättar och han tycker att jag ska boka och åka. Funderar lite till och när jag väl har bestämt mig så hittar jag inte min internetbanks dosa som jag behöver för att kunna genomföra köpet av mina biljetter.. FAN tänkte jag.. Letade som en tok i säkert en timma, ÖVERALLT.
Sen skrev jag med Emma om det och hon tyckte att vi skulle komma och hon erbjöd sig att betala sålänge eftersom hon hade sin dosa framför sig och så skulle jag ge henne pengarna samma dag som vi kom till Sverige. Började med att boka resan hem den 2 November för 350 kronor..  Inga problem, bokat och klart! Sen var det dax att boka resan till Sverige den 22 Oktober... Emma sitter och bokar och betalar.. Medans hon gör det så sitter jag och tänker för mig själv ''haha det skulle vara typiskt om jag bokar 22 november....... FAN jag gjorde nog det?!'' Skynda mig att titta på datumet, jodå.. VISST FAN HADE JAG BOKAT RESA TILL SVERIGE 22 NOVEMBER OCH RESA TILL TURKIET 2 NOVEMBER.

Nu kanske ni skrattar och det kommer förmodligen jag också göra i framtiden, men det var inte kul. För det första, min syster var inte glad och kallade mig både det ena och det andra och skulle ha pengarna tillbaks fort som fan. Och där satt jag, utan mening, bokat helt fel resa utan avbeställningsskydd.. Och utan dosa till internetbanken så jag kunde ge tillbaks pengarna till min syster som behövde pengarna innan lördag.
Jag var inte glad kan jag lova. Det kändes inte kul på något vis. Jag hade sett fram emot att än en gång få överraska min familj och umgås med dom och det hade varir det perfekta tiden att befinna sig i Sverige och vara ifrån Tayfur då hans jobb tar slut 1 November.. Menmen... Jag har lugnat ner mig lite grann..
Emma har fått tillbaks sina pengar.. Jag ska flyga från Sverige den 2 november och sen till Sverige den 22 November... Nejdå... Resan den 2 november är så gott som kastad i sjön och jag kan inte göra mer än att önska alla dom som befinner sig på det planet en trevlig flygresa.
Men nu står vi här med en resa till Sverige den 22 November och jag ser ingen anledning till att inte åka den 22 November istället, då kanske jag kan skratta åt mitt feta misstag.

Så nu blir det ingen överraskingsresa, men jag hoppas ni där hemma blir glada ändå.

Och ni som har oroat er på fb, här har ni förklaringen, som ni förmodligen inte alls trodde att det skulle vara..

Och nu har Belma somnat på soffbordet, ser inte speciellt skönt ut så ska lägga in henne i hennes säng, men först måste nog blöjan bytas tror jag;)


Mitt lilla blöjbarn som vägrar blöja..

För en liten stund sen, ca 3 minuter innan Belma ville gå och vila så var det väldigt tyst här hemma.. Sen kommer Belma till mig.. Utan blöja, bar rumpa och blöjan i ena handen som hon sträcker fram till mig. Hon har alltså stått i sitt rum och tagit av sig sin blöja. Så jag gjorde som hon ville. Slängde blöjan, drog på ett par trosor, fick henne att somna och la henne i hennes säng, självklart med kiss-skydd under henne ;) Vi har ju testat detta en gång innan, på kvällen. Då jag lät henne sova utan blöja i tre timmar och när jag skulle dra på henne en blöja så var hon helt torr! Vi får se hur det går denna gången :P

Imorse ringde Gökalp och väckte oss. Dom var på väg hit för att käka frukost med oss, tydligen. Så det var bara att hoppa upp ur sängen, klä på oss, diska gårdagens diskberg och börja koka te.
Belma och Zehra lekte konstant under tiden dom var här, är så roligt och nyttigt för dom båda två att få träffa varandra.
När dom hade gått hem så tog vi bussen in till Manavgat och fixade lite med pengar och sen åkte vi hem igen.

19 Oktober idag, bara några fjuttiga veckor kvar tills Tayfurs jobb tar slut. Så obeskrivligt skönt det ska bli att slippa känna mig ensam varenda eftermiddag fram till k.01.00!! Den 1 November får vi tid för att vara en familj igen, underbart!! För ska jag vara ärlig så känns det som om det är jag och Belma och ingen annan just nu. Men snart så är vi hela familjen igen ♥

Ska ta mig en mandarin och njuta av tystanden för en liten stund ;)

T i s d a g

Förmiddagen har spenderats i lekparken och avslutades med en fika hemma hos Ali innan vi vandrade hem.  Härligt väder har vi haft idag och frisk luft var precis vad våra lungor behövde ;)
Nu ikväll har jag hunnit med att dammsuga hela lägenheten och tvättat.. har även klippt Belma för första gången så nu har hon en lugg som inte sträcker sig ner till näsan som den gjorde i filmen jag la upp tidigare idag! ;)
Vi sitter och tittar på Öyle Bir Geçer Zaman Ki och äter popcorn. Egentligen ska lillan sova men ikväll känner jag för sällskap av min trotsiga svurk!


Sådan mor, sådan dotter ;)


Svar till Erika

Erika om Vattnas i munnen!!:
Hur länge håller Ramazan på?
Och vilken tidpunkt varje år?

Kram

Svar: Hej erika! Ramazan (fastan) håller på i 30 dagar varje år. Det är olika tidpunket för varje år, varje år förskjuts fastan bakåt i våran kalender. Nästa år börjar fastan 20 Juli och håller på till den 18 augusti.

Hey na na naaaaa Belma

Sötnosen


Filmväder

Mysväder idag, vilket innebär film och mysdress för min del nu när Belma vilar.
Regnet öser ner och vi har inte gjort allt för mycket idag.
Fick åka med hyresvärden in till Manavgat eftersom han ändå skulle dit och vi precis var påväg till bussen. Det  var tur att vi fick åka med honom för precis när vi satt oss i bilen så började regnet ösa ner och det var en j*kla tur att vi inte tog med barnvagnen för då hade vi förmodligen fått stått och väntat på en buss i säkert en timma när vi skulle hem. Alla bussar var proppfulla och chaffisarna här nere gillar inte när man kommer med en barnvagn som tar upp säkert 2-3 stå platser. Här knökar dom minibussarna proppfulla tills det verkligen inte får plats någon mer, allt för att tjäna pengar ofcourse.


Näe nu ska jag titta klart på Gossip Girl och bläddra igenom Migrosbladet, sen blir det filmen Friends With Benefits.. Hoppas den är lika bra som folk säger.


Bild från mitten på april... får mig att påminna mig själv om att det är dax att gå till frisören och klippa topparna men tanken på hur slitet mitt hår måste vara efter sommaren som varit.


Fighter




Made me learn a little bit faster, made my skin a little bit thicker, makes me that much smarter
THANKS FOR MAKİNG ME A FİGHTER!


Mätt och belåten

Jag och Belma precis ätit hemmagjord tacopaj som var obeskrivligt god!
Vi var hemma hos Ali igår och eftersom han flyttar till sin fru och dotter i Tyskland så är han nu tillbaks här i två veckor och ska sälja alla deras möbler och allt annat som tänkas kan i ett hem. Vi fick massor med ungsformer och jättefina glas. Så nu blir det bak och matlagning för fulla muggar i vinter! ;)
Det var även av dom vi hade tänk att köpa nya möbler till Belmas rum. Säng, garderob och byrå men eftersom Alis fru vill ha ungefär lika mycket pengar som dom köpte det nytt för (två år sedan..) så skiter vi i det då vi lika gärna kan köpa nya möbler till Belma om några veckor, dessutom billigare och splitter nya, men det får som sagt vänta i några veckor till :)
Igår skulle Selami (tayfurs bror) kommit hit och sovit över för han skulle varit ledig idag men det blev såklart inte så. Så jag tok-städade helt i onödan, men rent blev det iallafall! ;)

Nu sitter vi och tittar barnprogram och äter höstens första mandariner. Om ett tag är det dax för lillan att bada, men först får maten sjunka lite. Det är ju söndag idag, vilket betyder Arka Sıradakiiiiiiiiiiiiiiiiler wopppaaa!


gjord på 100% kärlek, hähähäää!


Think im gonna kill someone tonight

Kokar inombords och vill bara spotta på deet här jävla säsongslivet som vi lever i. Jag hatar det. Jag hatar alla jobb som tänkas kan inom turismen här nere, för i varje liten hörna står det ett svart får eller någon annan slags trouble maker. Jag blir spyfärdig bara jag befinner mig inne i centrum bland alla desperata försäljare som gör allt för att tjäna pengar, blä.  Jag mår illa bara jag tänker på hur omänskligt det är att jobba ihjäl sig sex månader om året så man knappt kommer ihåg vad man heter, för en oftast skitlön, om man kanske inte driver eget.
Det kan inte vara så kul att slita häcken av sig för att sedan nästan hela lönen ska gå till hyran. Nej fyfan, nu räcker det och idag var droppen.
Igår var meningen att Tayfur skulle ha jobbat extra som han gör en gång i veckan. 12.00-01.00.. Normalt va? jaja, iallafall.. Tayfur ringde snällt och bad om att få byta med någon eftersom det var fredag igår. Fredagar är ju dagen som Tayfur går till moskén och det är ganska så viktigt för honom. Visst, det gick så bra sa chefen.

För några timmar sedan ringde Tayfur hem och berättade att chefen var arg på honom för att han inte kom och jobbade sitt extra pass igår. Samma chef som sa att det var okej att han bytte dag med någon annan igår. Detta resulterade i att Tayfur ska jobba gratis i tre dagar. Se det som ditt straff, hade chefen sagt till honom.
Det var ingen glad Tayfur som ringde hem och ska jag vara ärllig så sa jag till honom att säga upp sig och komma hem. Räcker det inte med att människan (och alla andra stackars själar) jobbar sju dagar i veckan  för en skitlön som man inte kan leva på, och sedan under vinter inte ha en krona att leva på? Att man ska få slita häcken av sig för att snällt kunna be om man kan få ledigt i 7 dagar för att åka på sin brors bröllop och träffa sin familj som man inte sett på ett år?

Detta är SİSTA säsongen som jag tillåter detta. Jag har försökt hålla käft i tre sommrar.. Mår illa bara jag tänker på hur sjukt sliten Tayfur måste vara. Blir ledsen när jag inser hur lite familjetid vi har. Tycker synd om Belma som gråter en timma efter Tayfur har gått till jobbet. Ingen av oss trivs med det här. Och jag vet varken om jag eller Tayfur kommer kunna hålla ut i dom veckorna som är kvar.


Och vet ni vad det värsta man kan få höra är? Vaaa, bor du här? åååh vad avis jag blir, fattar varför du inte bor i sverige iallafall.. och säger man för att verka lite skämtsam fast det egentligen är 100% sanning: Vi kan byta om du vill..


Gammal favorit


14 Oktober

Imorgon har halva oktober gått och solen skiner och det är fortfarande varmt ute, inte lika varmt som det var för några veckor sedan men man ser fortfarande turister som badar och springer i korta klänningar och shorts. Vi har fint väder både igår och idag.
Igår fick jag oväntat besök av Janine och lilla Zehra. Vi fikade och tittade på medans Belma och Zehra lekte. Sen tog vi en promenad ner till stranden och hälsade på Gökalp.
Sen var jag tvungen att små springa hem för jag och Louise hade bestämt oss för att ha tacos och filmkväll. Det var så gott med tacos, men som förra gången så ''vann'' Louise med att äta en taco mer än mig. Konstigt nog ;) Haha. Sen kollade vi på P.S I Love You.
När klockan var 23.30 gick Louise hem och jag väntatde in Tayfur.

Belma har haft feber nu i två dagar och har i stort sett inte gjort något mer än att sova. Förutom när Zehra kom, då ville hon leka en stund. Igår åt hon INGENTING :( Drack bara massa juicer, vatten och mjölk.. Idag är det lite bättre och hon har ätit frukost och lite lunch. Man märker på henne att hon fortfarande är hängig för hon vill bara sitta ner och titta på tv eller ligga på sitt täcke och halvsova.

Vi ska strax bege oss ut för att köpa blöjor.
Skulle vilja åka till Manavgat en sväng ikväll men måste hålla i pengarna tills imorgon då vi förhoppningsvis ska köpa nya möbler. Och förhoppningsvis är Tayfur ledig imorgon!


Happy B-day best friend!

Hipp Hipp Hurra Till Min Älskade Bästa Vän Ida Sunneborn Hall På Din Födelsedag! Jag Saknar Dig Otroligt Mycket Och Längtar Tills Vi Ses Snart Igen! Ha En Underbar Dag Med Mycket Kärlek! Älskar Dig!

Yepp, idag fyller min bästa vän Ida 22 år. Önskar jag hade kunnat vara där och ge henne en kram och skratta så som vi alltid gör. Men det är inte många månader kvar tills vi ses igen :)

Idag har vi varit ute medans det var uppehåll en stund. Vi passade på att gå och betala alla räkningar som vi har, fyfan så tråkigt.. Men det var skönt att komma ut en stund iallafall och Belma somnade gott på vägen hem i vagnen. Jag la mig och läste en stund när vi kom hem och Tayfur gjorde sig redo för att åka till jobbet. Om ca 20 dagar är det slut på ensamma dagar, då får jag ha min älskling hemma hela tiden. Vilken kommer göra att vi går varandra på nerverna efter ett tag , haha ;)
Just nu håller jag på och lagar chili con cane och ris. Belma leker med alla sina leksaker och tittar på barnprogram. Det är mysväder till max idag. Regn och åska emellanåt.
Inatt vaknade jag av att blixten slog ner i ledningen här utanför igen. Har hänt två dagar i rad nu och jag sett båda gångerna. El ledningar hoppar som hopprep, läskigt..

Inatt låg vi nog vakna till fem tiden oc pratade om allt mellan himmel och jord och det känns så bra att vi kommer överrens om allt som vi har på g. Dock måste vi nog skjuta fram en grej några månader, men det gör inget. Kan vara bra för plånboken också :P

ha en trevlig kväll allesammans!


Jag och min bästa Ida.


Bye bye for the last time!

Jennie; Om man får drömma så gör den ;)
Adem: O zaman
www.modhotel.com bak, orda iş var, iyi şanslar.



Då har man vinkat av pappa och Cely för en liten stund sedan. Hatar alla dessa ''hejdå vi ses snart igen''
Men nu är dom slut på ett tag och nästan gång det är dax för hejdå så är det mig alla får vinka av.
Nu är det bara att se fram emot en fullspäckad höst där både det ena och andra ska ske. 17 oktober är nästa datum att se framemot och efter det är det bara att vänta på att Tayfurs hotell ska stänga igen för säsongen.

Imorse fick vi besök av Tayfur lillebror Selami som är lika gammal som mig. Han har suttit på en buss i 25 timmar så han kom hit och åt frukost och vilade en stund. Nu har han satt sig på bussen till Antalya där han börjar jobba imorgon. Belma blev jätteglad när hon såg honom och skrek och snurrade runt som en tok! ;)
Med sig hade han färska nötter och äpplen från deras trädgård och lite annat gott :)

Idag har det regnat till och från, solen har också varit framme i några minuter.
Jag sitter och tittar på tv och Belma leker.. Kollar på Ushers live uppträdande på Ellen.. Kan man bli mer sugen på att börja dansa igen?!?!? Stöööörande...Men helt underbart!!! Dans är livets gnista, de ska ni veta!


Vi sommaren 09 när vi bodde i Kumköy


Niiiiiice

Idag är det underbart väder! Det kommer regn lite då och då, mullret från åskan långt bort hörs, det är varken varmt eller kallt, underbart om ni frågar mig!
Vi har varit ute på en liten promenad idag och så har vi varit och handlat lite.
Skulle egentligen ha följt med pappa och Cely till Alanya men när alarmet ringde 6 imorse så var det inte längesen vi gick och la oss.. ALLA TRE.
Igår skippade Belma att sova middag och vi hoppade in i duschen runt 17.30 och så somnade hon efter det. Inte smart utav mig kanske.. Men hon vaknade iallafall runt 20 tiden och var full av energi, haha.. Sjukt jobbigt!

Tayfur ska snart till jobbet och vi ska äta lite mat här hemma. Sen ska jag försöka få tag på pappa och Cely så vi kan ses en stund idag. Imorgon åker dom hem till Sverige. Jag hade också viljat sätta mig på planet till Sverige imorgon, men det får bli om några månader för först ska saker och ting göras här nere.

Nu öser regnet ner!! Dax för lite mat i magen =)


Son bahar

Klockan är snart 19.30 här och det är kolsvart ute! Visst brukar det vara mörkt vid den här tiden men idag är det exrta mörkt och det blåser ute. Riktig höstkänsla fast lite varmare än vad det ska vara en riktig höstig kväll.  Har tänt ljus lite överallt och det  är så mysigt!
Trodde det skulle bli världens oväder förut så jag och Belma skyndade oss in i duschen. Belma var så trött att hon somnade efter duschen och hon sover fortfarande. Jag hoppas hon kan sova fram tills inatt, då hon brukar vakna. Men det skulle också vara mysigt om hon vaknade så vi kan mysa till Arka Sıradakiler tillsammans!
Idag har jag bjudit pappa och Cely på middag. Det blev manti med vitlöksyoghurt och smält smör med chili, rödalinser soppa, sallad och såklart bröd. Det var riktig gott och jag vet inte hur längensen det var jag lagade riktig middag hemma.

Imorgon kanske jag följer med pappa och Cely till sjukhuset i Alanya.. Vi åker 07.00 så jag har inte riktigt bestämt mig än..
Nu ska det poppas popcorn innan det är dax för det bästa på hela vecka.. Ja ni vet vad ;)


Höstens färger är underbara!


Väldigt glad tjej!

Mellan 13-16 har vi strosat runt på lördagsmarknaden idag. Pappa och Cely shoppade loss och jag fick mig även en ny plånbok, vilket var på tiden.. Tayfur fick sig ett par nya byxor eftersom jag förstörde hans favvisar.. Råkade tvätta Belmas nya innetofflor i mörklila med andra plagg, viket misstag säger jag bara.. Många plagg som blivit missfärgade,  tur det bara var ful-kläder som blev förstörda, förutom Tayfurs byxor då..

Sen blev vi hungrig och satte oss på en restaruang i närheten av marknaden, kyckling curry för min del och det var verkligen supergott. Sen gick vi hem till oss och träffade Tayfur en stund innan han skulle tillbaks till jobbet.. Han har jobbat extra idag så han var hemma en stund på eftermiddagen. Han var helnöjd med dom nya byxorna även om dom var lite för stora.. Ska se om man kan leta upp en bra skräddare här i Side som kanske kan fixa till dom.

Inget regn i sikte idag heller. Dock ligger det ''fula'' moln bort mot bergen, men här har solen stekt på riktigt bra idag.
Nu ikväll har jag, pappa och Cely suttit hemma hos oss och pratat om en väldigt bra sak och som förmodligen kommer att bli av. Men jag tänker inte skriva något om det förrens det är 100% så ni nyfika får hålla ut tills i slutet på Oktober iallafall :D Och kommer det gå igenom så kommer jag förmodligen bli en av dom lyckligaste tjejerna på jorden, haha!

Belma har däckat här på soffan bredvid mig och jag ska alldeles strax lyfta in henne till hennes rum.
Imorgon ska jag bjuda pappa och Cely på middag. Har lovat att det ska bli något turkiskt men kan inte riktigt bestämma mig för vad.. Någon som har några bra förslag??


Manavgat x2

Nu har vi spenderat två dagar i rad inne i Manavgat.. Igår var vi där med Louise i flera timmar och strosade runt och shoppade lite grann och så åt vi på La Pizza och Belma lekte i bollhav för första gången :)
Jag köpte nya överdag till mina prydnadskuddar i sängen, 3 st nappar och en napphållare så nu ska vi försöka hålla hårt om napparna ;) Sen blev det även hårfärg för min del så nu är jag brunett igen, inte allt för mörkt utan mest naturligt., så det syns inte så mycket att jag har färgat :)

Och idag följde jag och Belma med pappa och Cely in till Manavgat.
Vi gick mest runt och tittade men fick med mig ny duschkräm hem med doft av björnbär och ett nytt garn. Så nu  när regnet och säsongen snart är över så ska jag dra igång med stickningen igen :D
Belma blev akuthungrig så vi tog en snabbis inne på BK också ;)

Nu ikväll skulle vi ha följt med ut och tittar på Sverigematchen men vi stannar hemma istället.
Så just nu håller jag på och lagar soppa och ska strax lägga Belma.

Imorgon väntas regn enligt väderleksrapporten, hoppas ;)


Spårlöst försvunna

God morgon!
Tänka sig att jag vaknade 9.30 idag (läs belma..) och det var riktigt skönt. Älskar att ställa mig på balkongen och andas in den härliga luften!!  Så där är ungefär vad jag har gjort idag ;)
Har även hunnit att slänga i en tvätt, gett Belma frukost och diskat.. Nu väntar jag på att Tayfur ska springa iväg och köpa bröd så även vi kan äta frukost.

Om några timmar ska vi träffa Louise och spendera några timmar i Manavgat är det bestämt. Jag måste köpa nya nappar till Belma då alla hennes nappar är borta. Sista nappen rök igår kväll, och som alla andra gånger så vet jag inte vart jag eller hon har tappat nappen. Nu tänker nog vissa av er att jag ska köpa en napphållare, men det roliga är att vi hade en, som också försvann huxflux! Så inatt har det varit liv här i stugan när Belma har vaknat. Hon har skrikt efter napp flera gånger..

Nu ska jag tjata iväg bröd-pojken.
Have a nice daaaaaaaaaaay


Varit ute hela dagen

Känns skönt att man inte har suttit framför datorn en enda gång idag förrens nu, för en gångs skull!
Imorse var det bara att stiga upp när Belma vaknade, göra frukost, fixa till lite här hemma och sedan gå och hämta pappa och Cely på deras hotell. Vi gick hem hit till oss och. Varje gång det kommer besök är det som en liten julafton ungefär, massor med grejer och gott. Nu klarar jag mig tills det är min tur att hälsa på i Sverige ;P
Tayfur fick ett par jättesnygga skort av pappa och Cely och man såg hur nöjd han blev :D
Sen kl.13 idag har jag, Belma , pappa och Cely varit ute och vandrar runt här i Side. Pappa har hunnit med fotmassage, Cely har klippt sig och vi har även ätit på NordenX och tittat lite på antiken inne i Side.
Vi kom hem för ungefär en timma sen och har hunnit duschat och ätit kvällsmat.
Belma ska snart nattas och jag ska ta en titt på allt vi har fått idag och sen är det bara att invänta Tayfur.

Idag har även en till pusselbit fallit på plats inför allt som ska ske nu i vinter och det känns så skönt att kunna stryka grejer från listan, men än är det långt kvar tills den processen är över men det är en god bit på väg iallafall :D
Imorgon ska jag och Belma träffa Louise, vi ska ta en tripp till Manavgat :)

Uttråkad till max

Sitter och tittar på turkiska Desperate Housewifes. Första avsnittet var i söndags men det krockar med Arka Sıradakiler så kunde inte titta på det då. Men för er som vill veta, dom har ju typ kopierat av riktiga desperate housewifes.. Alla tjejerna finns med. Första avsnittet börjar med att hon som alltid pratar skjuter sig, precis som i riktiga. Haha tööööntigt men jag har inget bättre för mig. Har tittat på Öyle bir geçer zaman ki, också en av mina favorit serier här nere. Skönt att allt på tvn har dragit igång igen nu så man har något att göra om kvällarna..
Fyfan vad jag är trött på att leva såhär, får inte ut någonting av livet här nere.. Men som sagt, det är mycket man vill och mycket man ska göra, någon gång, snart hoppas jag.. Önskar vissa kunde förstå mig mer än vad dom gör och ge mig lite stöd i saker och ting, men det kommer väl. Ibland är det mycket man vill skriva av sig om men allt kan jag inte dela med mig av här i bloggen, inte just nu iallafall. Vi har iallafall en härlig vinter att se framemot och det blir jag glad av att tänka på.

Mitt huvud har inte alls varit med mig idag. Har haft huvudvärk hela dagen och den har fortfarande inte släppt helt. Men jag och Belma tog oss ut på en promenad idag iallafall och det var bra för både mig och Belma.. Funkar inte i längden att sitta inne hela dagarna.. Nu i skrivande stund sitter pappa och Cely på planet hit och dom landar nog om ca en timma. Ska bli kul med lite besök och ha något att göra om dagarna.

Nu ska jag stänga ner datorn för idag och krya ner i soffan och titta på tv tills Tayfur kommer hem. Chipsen och dippen håller mig sällskap så länge, som vanligt....


Flytta ner till Turkiet, svar på kommentarer


Hej Sandra!

Det är så att jag har tröttnat väldigt mycket på Sverige, dels vädret men också hur allting är helt enkelt. Och är lite sugen på att flytta utomlands. Hur är det att bo i Turkiet? Jag kollade lite i ditt arkiv och såg att du hade skrivit om att du många kollar snett på dig och att dom pratar om dig osv. Är det fortfarande så? Hur är det att bo som svensk i Turkiet rent allmänt? Har en miljon frågor men börjar så här! :) Hoppas du kan svara.

Svar: Hej och jag ber om ursäkt att jag har varit lite lat med att svara på din kommentar! Men bättre sent är aldrig..
Jo det stämmer att folk tittar snett och pratar om en, och det stämmer till viss del fortfarande men nu var det ett tag sen jag upplevde det.
Att bo i Turkiet är väl p
å ett sätt härligt men efter ett tag så blir det en helt vanlig vardag, dock i ett annat land och man har sjunkit in i det som kallas för vardag här. Att bo på en turistort har både sina för och nack delar. Fördelarna är väl att det oftast är fint väder, du hör ditt egna språ
k och sen svenskar varje dag, du har nära til sol och bad..
Nackdelarna är att under säsongen har jag och Tayfur knappt n
ågot som kallas för ''tillsammans''. Han jobbar och sover istortsett 6 månader om året. När vintern sen kommer är det alltid pengaproblem och svå
rt att hitta hyffsade jobb. Om man inte driver eget.
Husen här är knappt isolerade s
å på vintern blir det ganska så kallt inomhus och elen gå
r väldigt ofta när det är oväder.
Innan du bestämmer dig för att flytta till Turkiet, om du nu har tankar p
å det, så ska du tänka på att du ska BO här. Du behöver ett boende, en inkomst om du inte har en kille som försörjer dig, visum efter tre månader. Precis som i Sverige kostar alltid här också, dock finns det inga bidrag du kan få som varken svensk eller turk om du står utan tak över huvudet eller inkomst. Jag säger inte att du ska låta bli att flytta ner men det är ingen långsemester och ska man jämnföra Turkiet och Sverige så vinner Sverige med hästlängder, tyvärr.. Fråga mer om du vill =) Lovar att svara snabbare ;)

hejsan !

jag läser ofta din blogg och beundrar dej som vågade satsa och verkligen lykades..Nu är det så jag var i turkiet i alanya för ca en månad sedan..Jag träffade världens underbaraste människa en(turk) där. Han jobbade på hotellet jag bodde på.. Fick rosor varje morgon han vekligen uppvaktade mig. Vi bytte nr och har pratat varje dag sedan jag åkte hem, gillade verkligen den killen..Han var så snäll aldrig varit med om liknande..Och nu undrar jag vad du tror ska man våga åka dit igen och träffa han? Vi har pratat mycket om det men jag är rädd att jag kanske inte vågar satsa så som du. Jag behöver råd ..ska jag åka och se vad som händer? eller ska jag stanna hemma och kanske alltid ångra att jag inte åkte tillbka ? MWH

Svar: Jag tycker du ska åka ner och träffa honom igen om du själv känner att du vill göra det och se efter vad du tycker och känner för både killen och för Alanya. För som jag fattar det vill du också våga flytta ner till någon du förmodligen är förälskad i? Men sen ska jag vara ärlig också. Jag har varit i nästan samma situation som dig mellan 2006-2008. Jag hade kille i Alanya som jag pratade med nästan varje dag och gångerna jag var där fanns det blommor och små lappar i receptionen på hotellet som han hade varit och lämnat när jag varit på stranden och han jobbade. Som sagt, jag flyttade inte ner för Tayfurs skull från början (då jag träffade honom på jobbet i Belek) jag flyttade alltså ner för den här killen i Alanya som jag sedan fick veta precis hade gift sig med en äldre norsk dam. Så det gäller att vara säker på sin sak men självklart ska man testa sig fram och hade jag inte åkt hit så hade jag ju aldrig träffat Tayfur och fått våran underbara Belma.
Hade jag aldrig
åkt så hade jag ångrat mig än idag tror jag, så om du frågar mig: Go For It!


Har jag tråkigt eller har jag tråkigt????

  • Vilken svordom använder du mest? Fan, tror jag?
  • Äger du en iPod? Nej
  • Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Behöver ingen, blir alltid väckt ändå.
  • Hur många resväskor äger du? Tre stycken tror jag.
  • Använder du flip-flops? Typ varje dag.
  • Var köper du dina matvaror ifrån? Dia, A101,BİM, Migros.. I love ICA MAXI!
  • Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden
  • Vilken var den senaste filmen du såg? Water for elephants. Apdålig.
  • Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?  Fick jag en hel dag ledigt från allt så skulle jag nog välja att umgås med Ida och Kajsa. Eller en heldag bara för mig själv.
  • Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En lägenhet och ta körkort haha.
  • Har någon någonsin kallat dig lat? Känner mig lat varje dag.
  • Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Behövs det när man har en dotter som tömmer en på energi varje dag?
  • Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Äger inte ens en CD-spelare.
  • Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Världens bästa artist kommer alltid vara MJ, så det så!
  • Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Nope men för någon vecka sedan :D
  • När var senast någon stötte på dig? haha jadu.. minns inte?
  • Vad åt du till middag senast? Röda linser soppa.
  • Använder du huvtröjor? När jag är sjuk typ.
  • Kan du vissla? Japp, bättre än Johanna tıllochmed ;)
  • Vem var den senaste som ringde dig? Pappa.
  • Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Är lite karusellrädd. Så lusthuset på Grönan och Flumride på Liseberg ;)
  • Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Eh, ja?
  • Vilket riktnummer befinner du dig i? 0242 typ?
  • Tittade du på tecknat när du var liten? Luftens hjältar!!
  • Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Köpcenter? Hmm måste vara Deepo 1 mil utanför Antalya och det är ganska så stort. Love it!
  • Hur många syskon har du? Två underbara systrar som jag saknar och längtar efter!
  • Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, varför skulle jag vara det?
  • Vilken film kan du alla replikerna till? Typ Titanic?
  • Äger du några band t-shirts? Tror ej det.
  • När flög du senast? 27 Juli
  • Hur många stolar står kring ditt köksbord? Fyra stycken.
  • Läser du för skojs skull? Ja och nej.. Ibland för att jag är uttråkad.
  • Pratar du några andra språk? Engelska, turkiska und bizen deutch.
  • Diskar du din egen disk? Ja vem skulle annars göra det? Hatar att diska, ska ha en diskmaskin NU!
  • Har du gråtit offentligt? Jag gråter bara i regnet.
  • Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop.
  • Försöker du alltid lära dig nya saker? Nej men det händer väl att jag gör det utan att försöka.
  • Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Känner inget speciellt sug efter det, nej.
  • Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Ofcourse ;)
  • Kan du kasta macka? Ja vem kan inte det?
  • Har du någonsin varit på Jamaica? Nej men jag vill!
  • Vad har du med dig in på bion? Popcorn och coca cola!
  • Vem var din favoritlärare och varför? Sussie var alltid go och glad.
  • Har du dejtat någon av en annan religion? OM jag har.
  • Vad har du för väder?  Svalt och behagligt.
  • Har du en blogg? Verkar så?
  • Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Samhällskunskap, religion, dans.
  • Gillar du att flyga? Nej usch...
  • Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Godhjärtad och ärlig.
  • När sov du senast på golvet? Måste varit när mamma, Lollo och Fredrik va här i början på maj.
  • Vilken är din favorit drink? Pink Lady
  • Gillar du din boende-situation? Sisådär... För litet.
  • Vilken är din mammas hemstad? Nås, största staden i Svea hahahha!
  • Din pappas hemstad? Typ Björbo? också sjukt stort hahahah!
  • Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Typ tre dagar?
  • Är dina dagar fullbokade och stressiga? Kan man inte direkt påstå att dom är.
  • Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Det var oftast för att jag var sen eller aldrig dök upp.
  • Vilken är din favoritfrukt? Kiwi, jordgubbar, mandarin, vattenmelon.
  • Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Palla sånt.
  • Hur gammal blir du nästa födelsedag? 23.........
  • Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Varför?
  • Tror du på liv på andra planeter? Kanske.
  • Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Tayfur och Belma haha.
  • Tror du att Gud är man eller kvinna? Gud är inte synlig tror jag.
  • Vad var det senaste du åt? Salta pastiller.
  • Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Inget av de.
  • Hur valde dina föräldrar ditt namn? Ingen aning.
  • Gillar du senap? Nej fyfan vad äckligt..
  • Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Dont give up youre too strong!
  • Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Never ever.
  • Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Typ killen i Hur Många Lingon Finns Det I Världen..
  • Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej men minns att jag en gång var nära på att köpa en likandan tröja som Nicole i The Pussycat Dolls, woooow.
  • Tycker du om att krama folk? Beror på vem det är.
  • Skulle du säga att du är trendig? Lätt?
  • Äger du en digitalkamera? Tre, men ingen fungerande.
  • Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Victoria Beckham... Önsketänkande ;) För några år sedan tyckte dock många att jag var lik Lena PH hahahha.
  • Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja, hatar sånt.
  • Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Ingen.
  • Tycker du att du är attraktiv? Haaaaaaaaaaaha....
  • Vad är du allergisk mot? En filt.. Skojar inte.
  • Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Gillar inte kött så mycket.
  • Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Fredrik, haha!

Virrig som en höna

Virrig som jag är för det mesta så har jag självklart blandat ihop dagarna. Min pappa har alltså inte kommit till Side än och kommer inte förrens imorgon. Först så visste jag att han skulle komma en tisdag och jag visste att han skulle komma den tredje.. För någon dag sen ( ja alltså i förrgår haha) så sa jag detta till Tayfur och då säger han ''men det är ju den första idag?'' Jag trodde det var den 31/9..Men det datumet finns tydligen inte ens haha. Men jag städade och skrubbade hela badrummet igår för jag var inställd på att dom skulle komma nu ikväll. Så ringde pappa sent igår kväll och vi pratade och jag tog förgivet att han ringde för att det var ju kvällen innan dom skulle åka, trodde jag.. Så säger jag ''Ja tänk att imorgon är ni på väg hit'' Men nej det var dom inte alls säger han då, haha.. Så allt städ och slit som jag gjorde igår skulle jag ha gjort idag egentligen, men nu behövs det ju bara finslipas innan dom kommer sent imorgon kväll ;) Och tror ni Tayfur skrattade åt mig eller? ''Allahım yarabbim hhahahha'' lät det...

Idag har vi inte gjort många knop förutom att vi har storhandlat tillsammans..  Jag har en banankladdkaka i ugnen i skrivande stund. Hoppas jag lyckas denna gång, jag är som sagt var KASS på att baka...
Förresten så är det väldigt skönt ute och jag ska sätta på mig byxor nu.. Längesen det hände ;)

Ha en trevlig kväll.

2 Oktober

Wihooo, på söndag och måndag visar väderprognosen regn!! Om en vecka alltså.. Pappa och Cely kommer imorgon så dom får nog soligt och fint nästan hela vecka iallafall.
Jag har städat lite här hemma.. Vill att det ska vara rent och fint när vi får besök imorgon. Det är första gången pappa kommer ner och hälsar på sen jag flyttade hit. Han har aldrig träffat Tayfur så det ska bli kul att dom får träffas.
Tayfur jobbar extra idag så nu sitter jag och väntar på att han ska komma hem en snabbis innan hans riktigta jobbpass börjar. Han är så trött på att jobba såhär nu och vill bara att det ska bli november, och jag håller med helt och hållet..

Vet inte vad vi ska hitta på idag. Tror vi bara ska ta det lugnt här hemma eftersom pappa och Cely kommer imorgon och då har vi en hel vecka fullspäckad med grejer. Och självklart ska jag titta på Arka Sıradakiler ikväll!! Älskar söndagar!
Nu ska Belma sova middag iallafall.. Och jag ska rengöra hela badrummet, hatar det..


Någon älskar barnprogram...

1 Oktober

och det har varit hett ute idag, stråladen solsken och blåst lite grann.. Men än ligger tempen på över 30 grader mitt på dagen.. Snart måste fan regnet komma......
Vi gick till lekparken på förmiddagen idag. Belma lekte och jag och Tayfur satt och käkade solrosfrön :P
Vid 14 tiden var det dax för mig och Belma att möta upp Louise. Vi gick ner till Favori och köpte med oss dürüm och satte oss vid Marias butik och åt. Meningen var att vi skulle se på flygplansshow kl.15.00 men tror ni det dök upp några flygplan? Näee... Bara någon extremt craaaaazy kille som dök upp i luften från ingenstans. Nu vet jag inte vad det var han gjorde men det var varken parasailng eller fallskärmshoppare, men något där mitt emellan bara att han bokstavligt talat DÖK ner mot stranden.. Både jag och Louise blev helt chockade och trodde att han skulle falla mot döden, eller iallafall jag trodde det :P Det enda jag fick ur mig va ''Nämen.. Nämen!!!!''
Louise började jobba kl 16 så jag och Belma traskade hem. Runt 17 tiden hör vi flygplan och jag ställer mig på balkongen med Belma under armen och jodå, då började dom showen.. Sisådär två timmar efter bestämd tid. Kallar turkisk tid för er som inte visste det redan. Och det var över lika fort som det började ungefär.. Men Belma gillade det iallafall, hon pekade mot himlen konstant under 10 minuter så hon verkade gilla det iallafall..
Nu ikväll har jag fixat med gardiner igen.. Satt upp nya i i fönstrerna vid tvn och nya i sovrummet.. Sovrummet blev jag nöjd med men jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar gardinerna i tvrummet... Vi får se vad Tayfur tycker när han kommer hem ;)

Belma somnade för en liten stund sen. Hon har varit gnällig hela tiden och ett tag trodde jag att hon hade fått ont i öronen igen.. Men jag tror inte att det var problemet utan att hon var övertrött.. Vi får se om hon vaknar och är otröstbar senare, då kan det nog vara öronvärk men jag hoppas verkligen inte det...
Jag själv sitter och tittar på någon pyscofilm på tvn och har ont i magen.. Har nyss tittat klart på turkiska talang och det är lika roligt varje gång. har även sett på reklamen att nästa vecka drar Kurtlar Vadisi Pusu igång igen... Vet en viss kille (okej man då..) som kommer bli överlycklig och så vet jag en viss tjej (KVINNA FOR SHOOEEE) som blir mindre glad ;)


Är den här soffan fin? jag kan inte bestämma mig vad jag tycker om den!?


RSS 2.0