Säg inget till Tayfur ;)


... men jag är hemligt kär, sjukt.

Säg inget till Tayfur ;)


... men jag är hemligt kär, sjukt.

Sjuk tjej och lite mera bilder..

Min lilla gumma har feber nu igen :( Stackars lilla tjej. Det började igår kväll och idag har hon varit stekhet på hela kroppen och har knappt ätit eller druckit något. Nu sover hon igen. Ska strac kolla tempen på henne och krama om henne. Jag känner mig så hjälplös och de gör ont i hjärtat att se henne så matt i hela kroppen, i den lilla kroppen. Usch, hur ska det gå när hon blir riktigt sjukförsta gången? Jag kommer ju bli helt förstörd :P Håller alla tummar och tår att hon ska vara pigg och glad imorgon!

Vi kom hem för en liten stund sen. Ikväll så bestämde vi oss för att inte gå så långt så vi gick bort till Hawaii och åt middag där. Sen gick vi hem igen och vi stannade till vid klädesbutiken bredvid restaurangen och jag pratade lite med Alexandra som bor här nere som också har en dotter som är född samma år som Belma. Vi bor bara några hus ifrån varandra, så i vinter kanske vi tar promenader tillsammans!
Jag och Belma följde med bort till hotellet en stund och där var det full fart med Turkisk Afton. En man trillade i baklänges från poolen och drog med sig hela sin stol, sen var det turkisk dans som höll på när vi gick hem. Nu längtar jag lite till Samets bröllop så man får dansa!! Älskar turkiska bröllop!
Nu väntar jag på att Tayfur ska komma hem. Idag är sista dagen av fastan och nu börjar festdagarna efter fastan. Minns förra året då vi befann oss i Van under ramazan bayram, det var bara jobbigt. Jobbigt att äta konstant i flera dagar i rad, jobbigt att få massa godis och choklad, jobbigt att det kom ungar och ville ha godis flera dagar i rad :Ptur Nej i år befinner vi oss så långt ifrån detta man kan komma inom Turkiets gränser, här runt om finns det bara hotell och lägenheter som dom flesta ägs av turister, men vi har lite godis ifall det skulle knacka på dörren någon av dagarna ;)
Så imorgon sitter vi hela familjen samlade runt frukostbordet igen! ;)


Älskar dig!


Jag och Kristian med manavgatfloden bakom oss


Pappas flicka!


Ni som kanske bor eller har bott på risus med balkongerna mot poolen har förmodligen sett denna bygnad, som är baksidan på vårat hem.

Bilder från Sverige

har inget att skriva om och har inget bättre för mig just nu, så här kommer lite bilder från pappas födelsedag:






Antalyas sju bästa badorter/resemål

Kring storstaden Antalya ligger badorterna på rad. Några passar barnfamiljerna, andra de som vill ta det lugnt. Men det finns även orter för dig som är sugen på party och sena nätter. Här guidar vi dig till sju badorter runt Antalya.

1. Çamyuva

Den lilla strandbyn Çamyuva ligger en mil söder om Kemer. Detta är platsen för dig som vill koppla av och komma till en plats långt bort från den stressiga vardagen. Stranden är bred och rymlig med grovkornig sand. Några enstaka kaféer och restauranger finns, men utbudet i byn är blygsamt. Taurusbergen i bakgrunden erbjuder vandring och vackra naturupplevelser.

2. Kemer

Kemer är en modern turistort med en livlig marina där småbåtar och lyxyachter trängs på sommaren. Längs huvudgatan samt i hamnområdet finns ett stort utbud av restauranger, barer och butiker – och vill du ha ännu mer fest och shopping ligger Antalya endast en timmes bussresa bort. Kemer har två stränder på var sin sida om marinan: Moonlight Beach i väster är finkornig och långgrund, Public Beach i nordost har vit småsten och här blir vattnet fort djupt.

3. Antalya

Antalya är den turkiska Rivierans huvudstad. Här hittar du allt från pulserande bargator till historiska kulturminnen. Staden har ett stort utbud av nöjen och det finns många restauranger i alla prisklasser. Restaurang- och utelivet håller hög klass och kan konkurera med flera av Europas metropoler. I utkanten av centrum mot väst ligger den vita rullstensstranden Konyaalti och i öster ligger den finare sandstranden Lara. Det finns även en mindre strand och möjlighet för klippbad i centrum.

4. Belek

Belek är resmålet för dig som vill ha en lyxig golfsemester vid Medelhavet. Här är det välvårdat och vackert med förstklassiga golfbanor, lyxiga hotell och en tolv kilometer lång strand. I Belek och den närbelägna orten Kadriye finns ett mindre utbud av shopping, restauranger och kaféer. Vill du ha storstadsupplevelser tar du dig enkelt till Antalyas oändliga shopping, kultur- och nöjesutbud på cirka en halvtimme med lokalbuss

5. Side

Den mångsidiga badorten Side ligger mitt emellan Antalya och Alanya på Turkiets Medelhavskust. Side har länge varit ett populärt resmål bland svenskarna och barnfamiljerna trivs extra bra här. Det finns två stränder: den långgrunda stranden i väster är barnfamiljernas favorit. Här hittar du solstolar, parasoller, restauranger, barer och diverse vattensporter. Den östra stranden har något klarare vatten och här är det lättare att hitta en egen liten plats att njuta av solen från. Längs strandpromenaden ligger ett stort utbud av restauranger och kaféer.

6. Incekum

Incekum ligger mindre än tre mil väster om Alanya. Den lilla badorten, vars namn betyder "fin sand" är mest känd för sina långa, halvmåneformade bukter med gyllene sandstränder. Incekum är en stillsam badort, men den som vill ha aktiva kvällar tar sig snabbt till Alanyas pulserande nattliv med dolmus (minibus).

7. Alanya

Turkiets största semesterort Alanya erbjuder variation och någonting för alla; historiska byggnader, spännande omgivning, aktiviteter, bra shopping och ett brett och intensivt nöjesutbud. Hit kommer både aktiva barnfamiljer och partysugna ungdomar. På den stora klippan ligger en medeltidsfästning från 1200-talet och från båda sidor av centrum sträcker sig långa stränder: Kleopatrastranden i väster är den mest välkända med kaféer, barer och all slags vattensportsaktiviteter. Den östra stranden är mindre befolkad och har en mer lokal prägel. Palm Beach, bortanför Kleopatrastranden, är populär bland ungdomar med många aktiviteter, strandfester och hög stämning


Artikeln är tagen från msn hemsida. Eftersom jag vet att jag har många Turkietresenärer så tänkte jag att jag lägger upp denna lista på olika resemål, för er somär nyfikna på vad Antalya har att erbjuda!

Meeemma!

Igår hade vi en hel dag utomhus. Jag och Belma hängde med mormor när hon gjorde pedikry och dom andra gick ner till havet och badade under tiden. Sen käkade vi lunch på Favori igen. Tayfur ringde och frågade om vi ville åka till Manavgat och möta upp honom där, så vi satte oss på bussen till Manavgat när vi ätit klart. Jag köpte en ny Hello Kitty klänning till Belma, lite duschkrämer och en fothandduk till badrummet. Tayfur klippte sig och det var välbehövligt :)
Just nu sitter Belma och leker med en fotoram med ett kort på henne i och pekar och sägre "Memma"  och då pekar jag och säger Belma! Och då säger hon Meeema, så det står nog inte på förrens hon säger Belma ;) Mitt lilla bustroll.
Igår käkade vi på restaurang Gül som ägs av bla. Malin, en svensk tjej som bor här i Side. Hon har en son som är ganska så exakt ett år äldre än Belma, en riktigt söt blondin :)
Sen tog vi en promenad förbi Apollon Templet och vidare bort mot Marias butik där dom shoppade lite.
Sen traskade vi hemmåt och jag ställde mig och dammsugade hela lägenheten vid elva tiden igår kväll. Tayfur hade glömt att stänga balkongdörren i vårat sovrum så ännu en gång hade en kattjävel kommit in, äckligt..

Vet inte hur planerna för kvällen ser ut, har inte sett röken utav någon av släktingarna idag så vi får se om det knackar på dörren ikväll. Annars kanske jag och Belma traskar bort till dom, är ju inte ens mer än 10 meter att gå ;)

Nu ska jag gosa med Meeemma!


på restaurang Gül igår

Dom första dagarna i bilder

Idag har vi haft en lugn dag. Jag och Belma skippade sol och bad idag, då det är varmare idag än vad det var igår. Men vi har haft besök av mormor under dagen och på eftermiddagen så traskade jag och Belma bort till deras hotell och sen gick vi alla tillsammans bort och käkade på restaurangen som jag jobbade på i början av säsongen.
Nu har dom precis gått hem till sig efter lite mys här hemma hos mig. Belma är vaken och vääääldigt trött. Jag med.
Här kommer lite nya bilder...


jag och Kristian igår när vi käkade lunch på Favori. Kristian nyklippt och ny slingad ;)


Mormor, Kicki och Kristian tar sitt första dopp på denna resan, i medelhavet .


Belma somnade , svettigt och varmt..


Belma badar med sin gammelmormor :)


Lek och bad i barnpoolen med Kristian!


Kristian är en stor favorit hos Belma ♥


Kristian och jag var glada igår iallafall :P


Belma var på bushumör så fort hon fick syn på Kristian idag ;P


Belma käkar pizza på Monikas restaurang!


Avslutar med en suddig bild på mig ikväll.. Har gjort slingor idag, men det är bara tillfälligt då jag arbetar och sliter (bokstavligt talat SLITER mitt hår :( ) för att få bort dom röda pigmenten. Vill ju inte direkt färga håret kolsvart för att det röda ska gå bort, men snart är jag brunett igen. Håret måste bara vila ett litet tag :P

Sol och bad!

Hela dagen har gått åt till att sola och bada. Vi har även hunnit med att doppa oss i havet, eller mormor, moster och kusin doppade sig, jag gick bara i med fötterna en snabbis :P Kristian har klippt sig och gjort slingor också, det blev skitsnyggt!
Nu ikväll har vi varit inne i Side centrum och ätit middag på en restaurang nere vid hamnen, sen blev det lite shopping. Vi kom hem för ett litet tag sen. Belma vaknade tyvärr igen men är jättetrött så vi ligger i sängen och gosar och ska snart sova.
Men först blir det lite svenskt godis. Ni ska bara veta hur mycket mat och grejer jag har fått, underbart!!
Jaa, mycket mer har jag inte att skriva om.
Vi har förresten en äcklig konstig groda här ute i trappuppgången som inte vill försvinna, usch...

Här har ni oss just nu:





Nyponsoppa med vaniljglass

Eftersom det fortfarande är lite för varmt för att somna utan ACn (för Belma iallafall..) så lägger vi alltid ut hennes madrass, täcke och kudde på mattan här vid tvn och det funkar jättebra FÖRUTOM att hon ålar sig iväg till golvet och lägger sig på golvet OCH SOMNAR där. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lägger tillbaks henne på hennes madrass, hon ålar iväg sig till golvet och sover där. Tänk att det kan vara så behagligt med ett kallt stenhårt betongsgolv, utan madrass och kudde. Tur att jag har skurat golven idag då!
Hade planer på att ha en riktig städar dag men jag har blivit alldeles för lat för det. Jag har iallafall plockat bort allt med nötter i och det är huvudsaken.
Själv sitter jag och kollar på tv och äter nyponsoppa med vaniljglass i, det är goda grejer det!
Om några timmar får jag äntligen träffa mormor, moster och kusinen min igen. Dom sitter i skrivande stund på planet ner hit :)
Nu ska jag förflytta lillfisen till sin madrass, det ser inte bekvämt ut på golvet :P
Måste skaffa en ny digital kamera så jag kan ta massa bilder och lägga upp...

Mysiga dagar i Alanya

Jag och Belma har för någon timma sedan, kommit hem från Alanya. Vi åkte tidigt i lördags och åkte hem på eftermiddagen idag. Vi har haft det så mysigt. Det första vi gjorde när vi kom fram var att gå ner till hamnen och fika på Caybache med Jessica och Malin som också bor där, så tillsammans var vi fyra mammor och sex barn, alla under 5 år, det var så trevligt :) 
Igår badade vi i poolen och när Belma och Engla sov så passade jag och Malin på att sola. När solen börjae lägga sig lite så gjorde fixade vi oss och tog taxi in till centum för att shoppa lite innan vi skulle äta middag. Jag hittade äntligen en jättefin långkänning som jag kan ha på Samets bröllop i september! Sen gick vi bort till resaurangen som Malins man äger och åt middag och satt där resten av kvällen och hade sällskap av en tjej från Finland och Lena.
Idag mötte vi upp Lena och tog en shoppingrunda igen. Belma fick ett par nya shorts och till mig blev det ett vanligt gult linne. Sen tog vi en lunch på Mc Donalds innan Lena skulle iväg och jobba.
Belma och Engla har lekt hela helgen och det är så roligt att se Belma leka med andra barn! Ena stunden bråkade/grät dom och andra stunden så skulle dom krama varandra hela tiden., haha!
Belma har lärt sig att dricka ur sugrör, äntligen!! Och när vi kom hem nu idag så låg det ett par nya solglasögon på soffbordet till Belma. Pappa har saknat sin flicka tror jag ;)
Imorgon kommer mormor, Kicki och Kristian hit så jag ska titta riktigt noga så vi inte har några nötter hemma (allergisk kusin) och sen så ska jag städa hela lägenheten.
Nu ska jag och Belma hoppa in i duschen och efter det blir det nyponsoppa och glass, mummaaa!


fikan i lördags :)

Städat och packat klart

Hela dagen har gått åt till att städa. Jag har även gjort ett storkok och fryst in lite mat åt Belma och nu har jag vikt klart mega högen med tvätt och hunnit tvätta två maskiner som jag hoppas hinner torka innan vi ska åka imorgon, kom nämligen på att det var vissa av plaggen som jag hade tänk ha med mig imorgon.. Smartskalle! :P
Men det blåser faktiskt ganska bra så jag tror nog att det kommer hinna torka, hela Side är ju som ett stort torkrum under sommaren ;)
Jag har åkt på huvudvärk idag igen. Tycker det börjar komma med jämnare mellanrum nu, jag som nästan aldrig har huvudvärk annars. Ska ta mig en huvudvärks tabellt och lägga mig snart.
Belma sover och samlar energi tills imorgon då hon ska få leka med Engla! :)
Som sagt, en långdag väntar imorgon och det ska bli så kul att få spendera hela helgen med två super mysiga tjejer :D

Godnatt!


Bild från sist vi var hos Malin och Engla :)


GODMORGON!

Japp! Idag vaknade jag sent. I natt har jag knappt sovit någonting för jag har haft världens magvärk hela natten. Det är andra natten i rad som jag sover med duntäcke på mig, jag har frysit som bara den dom två senaste nätterna och haft så ont i magen, så sömn behövde jag, och det fick jag med.
Brödet jag bakade igår är nog det godaste brödet jag någonsin har smakat efter knäckebröd ;) Det är gott och väldigt mättande och jag har precis proppat i mig massa till frukost :D
Belma är jättetrött så hon ska alldeles strax få vila en stund och jag ska fixa lite här hemma. Tayfur är i moskéen just nu och jag håller tummarna att han ska komma hem och överrraska mig med att han är ledig idag! ;) Vem vet, under kan ju ske?
Måste göra något åt mitt hår, har en ful utväxt....


älskar när Belma är gosig, min lilla gosebebi :D


Ta det med en nypa salt va? och en nyp i rumpan me då?

Nu så håller brödet på och jäser för fullt. Tayfur ringde precis och berättade två glada nyheter. Hans bästa kompis Vahit och hans tjej Natalia ska gifta sig i november, så då är vi bjudna på bröllop i Antalya, mysigt! :)
Den andra nyheten kan jag inte dela med mig av men jag är så sjukt glad och längtar tills jag kan skriva om det här i bloggen :D 
Och på tisdag kommer mormor, Kicki och Kristian hit och hälsar på i en vecka, jag längtar så!
Men innan dess ska jag och Belma åka till Alanya över helgen och mysa med Malin och Engla, ska bli så mycket, saknar dom tjejerna! Sen ska vi ta en fika med Lena och några andra tjejer där nere.
Varför bor man inte på samma ställe som alla trevliga tjejer?
Nej det är synd att man har hamnat på ett fjolligt område, eller ska man säga, det är synd att fjollor flyttar hit, eftersom man bosatte sig här innan hela dagisgrejen började :) puss på er!
Jag är bara så trött på att det är snicksnack hit och dit och skrivandes pikar istället för att ta dom face2face. Fast visst, jag gör ju det samma för jag avstår från att träffa mähäna ;) Nu kan ni komma och slå mig på käften om ni känner er träffade, för det har ju ni sagt att ni ska göra på andra tjejer så många gånger. Mycket snack, lite verkstad va! Oh så lyckligt lottad jag är, några få men goda vänner, ingen man som jökar ute på havet med andra brudar utan bara med mig, även om han är pissed off, hihi! Ville bara skriva ett sista inlägg innan jag fortsätter med The Sims och bakningen, för jag har liksom inget bättre för mig? Kanske borde gå och köpa lite chips i bara bikini och huckla på huvudet, då har jag ju något att göra iallafall.
ha en trevlig kväll, puss från mamma sandra!

ps: förväntar mig anonymus komentarus från fjolicous, hihiihihihihhi

Baka bröd

Jag och Belma kom precis hem efter en promenad bort till A101 för att handla lite grejer som fattades ä kylskåpet plus lite grejs som behövs ikväll när jag ska baka bröd. Tänkte överraska Tayfur med nybakat bröd när han kommer hem ikväll, då blir han nog glad!
Min kräsna lilla ett åring har nu i några dagar total vägrat att äta yoghurt så jag har rent ut sagt tvingat i henne det. Men ikväll fick jag nog och eftersom jag inte hade ätit någon middag så ställde jag mig och fixade ihop lite "turkmakaroner" med yoghurt, och det gick hem, knapps så att jag fick något ;)
Nu flyger det en helikopter över oss, ovanligt lågt så att jag t.om såg att det var en jandarma helikopter.. Undra vad dom är ute och spanar efter..Igår blev flera militärer dödade av terroristerna (PKK) här i Turkiet :( Det är konstigt det där, så fort det är terroristdåd i Norge så reagerar hela världen, men att det dör soldater varje dag pga av terrorister i bla. Turkiet så reagerar ingen. Folk tycker det är en vanlig grej förmodligen, och det är sjukt!

Nu ska Belma bada och sen blir det sängen för henne så jag kan börja baka! ;)


The Sims Social

Sitter och lyssnar på Proud Mary (rooollin rooollin rooooooliin on the river låten ni vet..?) och tänker tillbaks på tiden som entertainer och alla uppträdanden vi gjort till den låten, sååå kul hade vi :P
Annars gör jag inte mycket ikväll. Har börjat spela The Sims Social och är fast om kvällarna. Hur kan ett spel vara så kul? Haha, ja ja huvudsaken är väl att man har kul och tiden rinner ju iväg om kvällarna ;)
Belma var jättegrinig ikväll och slog rekord i att skrika högt och länge idag, men hon somnade på störten när jag nattade henne.
Vi har badat lite i poolen idag, men det blev inte sålänge då jag misstänkte att dom inte rengjorde den inatt, blää.. Men en liten stund har vi varit ute idag iallafall och Tayfur gjorde oss också sällskap, dock på land.
Sen har vi inte gjort så mycket annat idag. Jag har kollat på Meant To Be, som var en riktigt mysig film tycker jag.
Nej nu kallar min "Simmare" på mig! ;)

Bjuder på en bild från min student 2008:



Vilken härlig start på morgonen jag fick idag...

Imorse när jag vaknade kändes det som att vakna av en käftsmäll ungefär. Varför? Jo för jag har inte klivit ur sängen före 11 dom senaste veckorna, eller ja, nästan iallafall. Men imorse klev jag upp vid nio tiden och det var inte det lättaste :P Men jag ska försöka komma på rätt bana igen nu, förra sommaren var jag ju uppe runt 6-7 tiden om mornarna, och det vill jag inge. Okej, kanske inte riktigt så tidigt men iallafall runt 8 tiden.
Belmas blöjor tog slut så jag var illa tvungen att bege mig ut i värmen och köpa blöjor. Vagnen fick stanna hemma och det ångrar jag nu efteråt. Belma ville absolut inte gå åt samma håll som mig på hemvägen.
Köpte även med mig en flaska pepsi hem, och tyckte det skulle bli så gott att dricka när jag kom hem. Vad tror ni inte händer då? Jo, Belma börjar envisas om att hon ska vända om och precis när jag ska lyfta upp henne så tappar jag påsen med blöjor och pepsi i, även min hemnyckel och plånbok låg där i.. Självklart går pepsiflaskan sönder och det sprutar pepsi åt alla håll. På mina ben, på vägen, min nyckel, min plånbok.. Plus att solen bara steker på mig och folk som går förbi tittar. Då var tålamodet nära till att brista, men jag klarade mig ända hem och fick skölja av alla grejer, förutom pepsin som jag bara lämnade kvar på vägen, haha. Men jag kollade bakåt och såg en kille slänga den i soporna, haha.
Belma har precis vaknat efter att ha sovit en liten stund, hon blev nog lika trött som mig efter denna usla start på dagen :P Nu ska jag ta och stänga av ACn ett tag, sitter och fryser.. Ganska komiskt när det är 45 grader ute..

Är det förresten någon av er ''turkar'' som är i behov av en tv så har vi en till salu för en billig slant ;P


skulle inte klaga om jag fick vakna såhär varje morgon ;)


Finnar, ackne, ja kalla det vafan som helst men nu ska det bort!!

Förmiddan spenderades i Manavgat idag tillsammans med Tayfur innan han skulle till jobbet. Vi skulle betala våra räkningar och titta runt och vi såg några kläder som vi kan ha på Samet och Deryas bröllop i september, men utbudet var väldigt dåligt. Istället köpte jag med mig ansiktsprodukter då min hy inte är den vackraste.. Jag har alltid haft finnar, ända sen jag var 13 år.. Äccepterade det och trodde  väl iallafall att den där perioden skulle ha lugnat ner sig nu iallafall, men icke! Sen har det blivit värre efter jag fick Belma. Men jag tror även att det är vattnet här nere som har något i sig som jag inte riktigt tål (vattnet man duschar i menar jag..) Varje gång jag har duschat så kliar det i ansiktet och på axlarna, speciellt mycket på sommaren men också under vintertiden. Så idag bestämde jag mig för att försöka göra något åt det och kanske få ett slut på detta om några veckor iallafall..

Belma sover och jag har en pizza i ugnen som jag alldeles strax ska trycka i mig framför The Last Song som jag aldrig sett innan. Ikväll blir det en tidig kväll, tror jag :P Vi var uppe till FYRA imorse. Belma gjorde oss sällskap hon med. Och vaknade 10 imorse.. Så jag hoppas att hon sover hela natten nu.. Men det är tveksamt då jag tror att det är fler tänder påväg, hoppas hon slipper febern denna gången bara...

 
Dessa två produkter köpte jag från Vichy. 38 lira för flaskan och 25 lira för tuben. Någon som har använt sig av dessa produkter innan? Det är inte billigt att vara fin, fy...


Svar på kommentarer:

Sanna om My little diva!:
Hej, Är det mycket turister som är i Turkiet i slutet av oktober? Är det varmt och så? Vi är ett tjejgäng som funderar på att åka dit nämligen. Är det något du skulle rekommendera? :)

Svar: Turister i Turkiet är det väl året runt. Sommarsäsongen börjar väl gå mot sitt slut i oktober, sen kommer vintersäsongen som består av mycket pensionärer. I slutet av oktober brukar väl regnet börja komma med jämnare mellanrum, så vill ni ha en solsäker och varm semester så är nog september en lämpligare månad. Side är litet och mysigt, här finns allt som finn på alla andra turistorter, strand, shopping, restaurangen, uteställen, discon, sevärdigheter, utflykter osv.. Sen är ju frågan vad ni är ute efter. Är det en mysig semester för sol och bad men också utekvällar så är Side att rekommendera. Är ni ute efter party all night long och strandhäng all day long  är nog Alanya mer att rekommendera. Men som sagt, slutet på oktober är väl kanske inget jag rekommenderar om ni vill ha en solsäker vecka/veckor. Hoppas ni hittar någon lämplig resa :)


Jag har även fått några frågor om lägenheterna jag la upp i bloggen innan. Dessa lägenheter är i Turkiet till att börja med. Dom ligger i Antalya (konyaaltı). Konyaaltı har turististutséende precis som Side. En lång strand som kallar för ''miami looken'' och stäcker sig ända bort till början på Kemer. Ligger nära Antalyas stora centrum. Dom lägenheterna som jag la upp på bloggen är nybygda lägenheter som ingen har bott i innan. För dessa ligger hyran på 400-450 lira (ca 2250 kr/månad). Sen finns det såklart dom lägenheterna som är billigare och dyrare, men detta är en rimlig hyra för oss, max 500 lira/månad.
Ni som undrade vart man kan hitta lägenheter kan kolla in dessa sidor, dock är dom på turkiska:
www.hurriyetemlak.com
www.sahibinden.com
www.emlak.net
www.milliyetemlak.com

finns fler sidor också men dessa tycker jag är bra!

Skön dag

Imorse när jag vaknade så var det helt tyst i lägenheten, och ingen hade jag bredvid mig heller. Tyckte detta var lite konstigt så jag gick upp för att titta ifall Tayfur och Belma hade gått och somnat i vardagsrummet, men där fanns inget, inte någon annanstans i lägenheten heller.. Och jag kunde inte ringa heller då jag inte har några pengar pv mobilen. Gick och la mig i sängen igen och efter ett tag så började jag tänka ifall dom hade åkt till sjukhuset med Belma.. Hon trillade och slog sig rejält igår så tungan började blöda.. Men då hade förmodligen Tayfur väckt mig :P Sen öppnades dörren och då förstog jag att Tayfur hade tagit med sig Belma till affären och köpt bröd så jag låtsades sova en stund till, haha ;)
När jag klev upp så hade Tayfur fixat iordning frukost till mig och Belma. Det är inte alla dagar man får sova ut och kliva upp och bara sätta sig vid bordet och ha frukosten serverad. Tack min fina älskling! ♥

När Belma vilade idag så passade jag på att gå till poolen och flyta runt på min madrass och bara slappna av.Det slutade med en lite bränd hud och ont i magen, såklart :P  Men jag har iallafall haft en skön dag idag och det behövdes känner jag nu efteråt.

Tayfur har åkt till jobbet, jag och Belma har ätit, Belma sitter och tittar barnprogram och jag ligger på soffan. Om ett litet tag ska vi ta en promenad bort till Side centrum och köpa schampoo till Belma. Blir nog ett stopp vid lekparken på hemvägen. Värmen har dom senaste dagarna varit mer bekväm och inte alls lika fuktig, och det är såååå skönt!! Dom två senaste kvällarna har nästan varit lite ruggigt. Men ni som ska hit, va lugna, det är fortfarande stekhett! ;P


Belma har gjort sig en egen liten myshörna


Facebook?

Är det bara jag som har problem med facebook ikväll??


My little diva!

 
Här har ni lill-divan iklädd sin nya klänning som jag köpte på barnklädesrean på Salı pazari. Nu ska den här tjejen få lite mat i magen sen ska vi gå och handla lite gott till ikväll. Men innan det blir det nog en strandpromenad och rensa hjärnan lite. Tror ni inte att våran förra hyresvärd är här och spökar igen, jag blir tokig!! När september är slut, då kan vi börja planera lite mer och tro mig, jag längtar.
Är förresten väldigt matt i kroppen då jag har sovit väldigt dåligt dom två senaste nätterna. Vet inte vad det beror på.. I förrgår natt när jag vaknade så åskade det förresten, ganska ovanligt för att vara augusti.
Nej nu skriker ungen efter mat!!

Titta dääää

Vill börja med att skriva att jag har fixat en person som kan hjälpa mig med det som jag bad om, men tack för alla vänliga själar som erbjöd sig sin hjälp! :)

Sitter och kollar på So You Think You Can Dance, turkiska versionen. Belma ligger här bredvid och sover, dock har hon förlyttat sig til golvet från madrassen för typ 111e gången... 
Jag har städat hela lägenheten idag och det behövdes verkligen.. Men nu är det gjort och behövs inte göras på ett tag igen (läs dagar..)
När solen lagt sig lite så gick jag och Belma ut för att köpa lite mjölk då jag nu ikväll har gjort sütlac, liknar rispudding,  och konstigt nog så misslyckades jag inte denna gången! Tayfur kommer bli jätteglad när han kommer hem och öppnar kylskåpet och ser att hela kylen är fylld med sütlac, han älskar det!
Vi skippade att ta med vagnen ut så Belma var så duktig och gick alldeles själv hela vägen till och från affären. Hon tyckte nog det var jättespännande att få gå runt själv, skrattade och sa "titta däääää" hela tiden.
Imorgon är det fredag som Tayfurs lediga dag, men som vanligt blir inget som man tänkt sig och han får inte helt oväntat, inte ledigt!!! Som sagt.... Kan inte säsongen bara vara öööööver?!?!!!!
Nu ska jag bre mig en macka och ta et glad oboy, so swedish ;)

Drömmer mig bort lite...

 

    
(klicka på bilderna för att se dom i större format..)






den här sängen funderar vi på att köpa till Belma, cool va? :D


Manavgat

Ikväll har vi varit inne i Manavgat, jag och Belma. Min favoritbutik hade som vanligt fått in hur mycket nytt och fint som helst och så var det massor med rea, men denna gången så höll jag fingrarna i styr. Jag måste börja behärska mig när det gäller kläder. Istället så hittade jag lite kläder till Belma på Salı Pazari, dom hade 30% procents rea på alla barnkläder så jag passade på, det kanske inte alls behövdes men jag har nästan aldrig köpt kläder till Belma om jag ska vara ärlig. Hon får alltid så mycket av mina och Tayfurs släktingar så vi ''hinner'' liksom aldrig köpa något, och hon har ju som sagt nya kläder här hemma tills hon är 2 år iallafall.. MEN iallafall så köpte jag en ¨söt vardags tunika/klänning, lila leopardmönstat linne och shorts som hörde till. För detta gav jag 8 lira!! Det är inte ens 40 kronor.. Nu ska jag inte säga att kläder är så billigt här, för det är verkligen en myt som turisterna kör med :P Men jag är proffs på att shoppa billigt och snyggt ska ni veta ;)

Sen hade jag lovat Tayfur att köpa grönsaker så han kan göra sig något gott inatt när han ska käka. Jag är facinerad av att han håller i fastan (förutom en dag då han skyllde på att det var mitt fel att han inte kunde fasta den dagen, haha!) men annars så har han fastat varje dag sen fastan började, och jag längtar tills fastan är över och förhoppningsvis återgår allt det normala igen :P
När vi kom hem åt jag och belma kvällsmat och så badade Belma. Nu sover hon så gott och jag hoppas hon vill göra det hela natten! Själv så sitter jag fastklistrad framför Doktorlar ;)

Lilla svurken Belma på båten ut till Gröna Lund och Skansen.. Och självklart har hon Kalmar FF tröjan på sig, vad annars liksom??


Nyöppnad livsmedelsbutik

Det blev inte mer än en halvtimma i poolen idag men det räckte gott och väl. Poolen var full, nästan alla grannar var där och alla ville leka med Belma :) Sen kom Janine och Zehra och då hoppade vi upp ur poolen och gick upp till oss. Belma och Zehra lekte non-stop ända fram tills vi bestämde oss för att gå ut på en promenad, då somnade båda tjejerna ganska så snabbt. Vi gick hela strandpromenaden och pratade om en massa, och till slut insåg vi att vi nästan gått i två timmar och klockan började bli mycket så vi traskade hem, dom till sig och vi hem till oss.
Belma sover och jag tittar på Pirates of the Carribean (stavning?) och dricker cola och äter chips. Väntar på att Doktorlar ska börja.
Dom har förresten öppnat en ny matbutik jättenära oss. %Dia heter den och jag var inne där nu kväll och köpte lite gott, skönt att man har lite mer att välja på nu! Även om det är samma utbud i alla mataffärer men ibland varierar priserna ;)
Har pratat med min vän Lolenda i London nu ikväll och det pågår tydligen en stor brand i stora delar av London. Tydligen något gäng som har startat den och har hållit på sen i söndags.. Så är det någon som är bosatt i London som läser min blogg så hoppas jag att ni inte blir drabbade av det och att poliserna snart får tag i gänget.

Är det förresten någon som läser min blogg som ska ner till Side i mitten/slutet på september? Behöver be om en tjänst! Ni som ska till Alanya och är villiga att hjälpa mig får såklart också hojta till! ;)

Just nu



Såhär ser det ut just nu. Belma leker, jag dricker varmakoppen och vi ska alldeles strax byta om och bada lite i poolen innan vi får besök av Janine och Zehra.
Det är ruskigt varmt ute....


Vågat visa mig i solen idag!

Jag och Belma har varit ute hela eftermiddagen och det var på tiden att hålla oss utomhus för även om det är varmt så behöver man lite sol på sig och det är precis vad vi har fått hela eftermiddagen :)
Dock har vi inte gått länge än till balkongen, haha. Jag plockade fram Belmas plastpool och fyllde den med vatten, bytte om till bikini och satt mig solande bredvid henne medans hon lekte i sin lilla pool på balkongen. Vi har duschat och Belma har fått mat i sig. Nu är det min tur och idag serveras inte mycket mer än makaroner och ketchup, haha.


Lilla turkgumman!


Haft en mysig kväll :)

Har haft en mysig kväll. Vid halv sju ringde Louise och frågade om jag och Belma ville följa med henne och Malin in till Side och äta, och självklart ville vi det! Vi traskade ner till Marias butik och pratade lite med Maria och Therese innan vi begav oss in mot Side. Det blev döner kebab till middag ikväll och det var riktigt gott måste jag säga! Efter det så traskade vi runt lite inne i Side, sen gick vi hem. Louise gick hem till sig och jag och Malin gick hem till mig där vi har suttit och pratat ända fram tills för en liten stund sen.
Nu har Tayfur kommit hem från jobbet och jag ska kolla på min nya favoritserie Doktorlar innan det är dax att sova! Imorgon får vi se vad som händer, förmodligen inget speciellt.
Gokväll!


7 Augusti

Det är så jobbigt varmt att jag blir helt död av att bara gå ut och hänga tvätten, illa illa. Oktober skulle sitta fint ska ni veta, eller iallafall slutet på september. Vill bara att säsongen ska vara över.
Men om lite mer än två veckor så kommer mormor, Kicki och Kristina hit i en vecka och ska bo på Risus, precis bredvid oss! Längtar!! Efter det kommer nog tiden flyta på. Bröllopsdatum har vi fått nu, 18/9, men man ska aldrig ta något för givet när det gäller turkar så det kan absolut hinna ändras innan den 18/9, om det inte skulle göra det så skulle jag faktiskt bli förvånad.
Väntar på att solen ska gå ner lite, sen ska jag och Belma gå ut en stund :)
Det ser ut som en j*vla svinstia här hemma men jag orkar ärligt talat inte bry mig om det idag..
Det var allt jag hade att komma med..


här har ni oss idag!

Lite musik


ÄLSKA DANSARNA I DENNA VIDEON!!!!! SAKNAR DANSEN!!!!!!

Bus och lek hela dagen!

Belma somnade som en stock ikväll. Janine och Zehra har varit här hela dagen och umgåtts med oss :) Belma och Zehra lekte non-stop ända tills vi gick ut och gick då Zehra somnade men Belma vägrade somnade. Hon var helt besatt av Zehra och släppte inte blicken från hennes vagn, haha.
Sen gick vi ner på strandvägen och gick förbi Gökalps jobb och hälsade på honom en snabbis. Sen sa vi hejdå och gick åt varsit håll och jag tittade in hos Louise och hejade lite snabbt innan vi begav oss hem.
Nu är vi båda nyduschade, Belma sover, jag äter chips med dipp och kollar på någon film som visas på tvn samtidigt som jag pratar med Derya, min blivande ''yenge'' om cirkus en månad. Tayfurs brorsas tjej alltså... Om två timmar är Tayfur hemma igen, men ikväll tänkter jag inte sitta uppe med honom till fyra OM han ska fasta imorgon.. Han skippade det idag, precis som jag visste :P
Har förresten kommit på att jag måste gå till frisören ganska så snart, ser rent ut sagt för jävlig ut i håret....


Gammal bild på sötaste Zehra!


HJÄLP AFRIKA!

Idag blåser det ute för ovanlighetens skull så man kanske kan vara ute en stund lite senare idag.
Igår var Tayfur ledig så vi åkte bort till Migros för att storhandla. På eftermiddagen kom Janine, och Ayşegül och deras små tjejer som båda två heter Zehra. Belma, Zehra och Zehra lekte tills dom blev helt hungriga och trötta.
Senare på kvällen när fastan var över för dagen så lagade vi massor med mat och efter det tog vi en promenad bort till Doruk Pastanesi, ett fik här i närheten, och satt där i flera timmar och åt tårta, glass, milkshake och drack te . Mysigt att få umgås med min älskling en hel kväll och att Belma somnade var ganska skönt det med, haha :)
Snart ska Tayfur åka till jobbet och jag ska fixa fram lite mat till mig och Belma och invänta Janine och Zehra som kommer hit.

Sen vill jag berätta att vi skänkte 500 kr till barnen i Afrika igår och det tycker jag att alla ska göra. Tayfur berättade igår innan han skulle till moskéen att han trodde att idag kommer allmosan att gå till dom svältande i Afrika så han frågade mig hur mycket jag tyckte var rimligt att ge. Han hade nämligen tänkt att ge 5 lira, 25 kronor ungefär.. Visst, det hade förmodligen hjälpt en hel familj där borta och det är inte fy skam det heller men då jag vet att vi har mer pengar, som vi faktiskt inte behöver köpa mat för eller slösa på onödiga saker så kom vi överrens om att vi skänker 100 lira och då kan vi verkligen känna att vi har gjort något bra, att vi har hjälpt till lite iallafall.. Jag tycker att alla som läser min blogg ska ta sig en tankeställare och tänk om det hade varit just du och din familj som befann sig där borta, helt maktlösa, varken mat eller vatten, du och ditt lilla barn som du inte kan mätta på något sätt. DOM BEHÖVER HJÄLP OCH VI KAN HJÄLPA DOM.
Och till er partynissar som sitter bakom skärmen, skippa systemet ikväll, skänkt dom pengarna istället till människorna borta i Afrika. För så viktigt är det inte att köpa den där vinflaskan för 100 kr eller betala inträde för att få gå in och dansa. Tänk vad 200 kronor skulle göra för dom där borta!
Och ni som sitter där som brukar slösa flera tusen i månaden på kläder, skänk den där tusenlappen så kanske du bidrar med 10 plagg istället för ett till dig!
Och ni som kanske inte alls har några pengar över, tänk på att 20 kronor är alltid något!

Nu tycker jag att vi hjälps åt.


En Louise-dag idag!

Idag har jag umgåts med Louise hela dagen och det var på tiden! 
Hon kom hit runt 13 tiden och å la vi oss vid poolen med våra madrasser och solade och badade fram tills himlen blev helt svart och det började mullra lite.. Vi fick några timmar i solen idag iallafall :) Och mycket åska blev det inte heller vi hade faktiskt hoppats på lite regn..
Sen gick vi hem till Louise och jag fick äntligen se deras nya lägenhet som jag tycker var väldigt mysig :) Efter Louise hade duschat klart så gick vi och handlade lite och sen hem till mig igen för att äta tacos och titta på filmen från Sidefesten. Kände att man vile tillbaks till den kvällen, vi hade så kul!!
Nu har Louise gått hem, Belma ligger och sover, Tayfurcis ring har precis ringt och gett mig en glada nyheten att han är ledig imorgon och att han har lovat att vi inte bara ska sitta hemma, wiho.
Kollar på Lets Dance och mycket mer ska jag inte göra idag..
Ha en trevlig kväll!

Möblerat om på Belmas rum idag

dock ingen större skillnad men lite mer plats och så har jag rensat bort massa baby-saker och kläder. Vet inte om jag ska spara det mesta eller om jag ska sälja..







Fått passet!

Dagen har börjar ganska så bra förutom att jag är trött sen igår. Imorse plingade det på dörren och det var postgubben som kom med Tayfurs pass :) Så nu har vi precis skickat iväg ett mail till ambassaden i Ankara och väntar på svar, får se hur lång tid det tar.
Belma sitter och tittar på Pippi Långstrump (den tecknade) och jag ska alldeles strax äta lite frukost. Tayfur sover och det är lika bra låta honom göra det då han fastar.. Usch vad jag hatar det här. Han sover, jobbar och sover. Vi har ingen tid alls tillsammans, alltid bara jag och Belma.
Belma har förresten börja tycka det är kul att ta saker som hon vet att hon inte får leka med. Sen kommer hon fram till mig, sträcker fram handen med sina gulligaste min och vill visa att hon är duktig och ger mig saken som hon inte får leka med. Senast ett stearinljus. Hade strömavbrott igår så var tvungen att tända ljus. Kommer hon inte fram så säger jag ''Belma, ge mamma den'' och så gör hon det, duktig tjej! ♥

Magen kurrar, tjopp!

Kollar runt på lite lägenheter

     

Denna lägenhet är en trea på 130 cm². Helt nybygd. Tog inte med bilderna på sovrummet då det var tråkiga bilder. Tre sovrum, ett kök, ett vardagsrum, två balkonger.
Lägenhets området har:
Security dygnet runt, liten aqua park för barn, fitnesscenter, turkisk hamam, bastu och jacuzzi, poolbar, restaurang, basketpla, tennisplan, volleybollplan, två pooler, lekpark och nära till stranden.


  

Lite tråkiga bilder, men lägenheter är helt ny bygd. En trea på 135 cm². Ett  badrum, en toalett, tre sovrum, ett vardagsrum, kök och balkong.



Har kollat på fler också, men orkar inte lägga upp fler för idag, får bli en annan dag :P Visst är den första lägenheten fin? Gillar att det finns så mycket att göra inom bostadsområdet och jag att det ligger i ett fint och lungt område lite utanför centrum!

Äntligen sover hon!

Idag har jag varit en snäll men trött mamma. Belma och jag har lekt lite i poolen nu innan det blir som varmast på dagen.
Igår när jag och Tayfur skulle gå och lägga oss så vaknar Belma och somnar inte förren runt fem tiden imorse och så vaknade hon vid nio tiden och har varit i full gång ändå fram tills för en halv timma sen.. Ni kan ju gissa om jag är trött... Men nu sover det lilla livet och jag kopplar av med lite kaffe och ska snart lägga mig ner i soffan och titta på tv och bara njuta av lugnet tills hon vaknar :P
Sen ska vi gå bort till affären och handla lite. Funderar på att göra en potatisgratäng idag och kanske baka bullar, om jag orkar. Jag misslyckas ju alltid i slutändan ändå.
Tayfur började vid tolv idag och jobbar fram tills tolv ikväll.. Vi har pratat om det här och det är inte okej någonstans att folk jobbar ihjäl sig på det här viset.. Ska vi bo kvar i Turkiet (skriver inte Side då vi inte vet om vi ska bo kvar här..) nästa år så ska Tayfur ha ett jobb med lite mer ''normala'' jobb-tider.
På ett sätt vill jag bara att säsongen ska gå mot sitt slut. I vinter ska vi göra mycket. Men först har vi några besök ifrån Sverige kvar och så Tayfurs brors bröllop att se framemot!


Dålig dag

Ännu en dag har rullat förbi.. och vad har vi gjort? Suttit inne idag igen. Stackars stackars stackars lilla Belma vad tråkigt hon måste ha det. Har världens huvudvärk idag med och humöret är inte på topp. En riktig dålig dag och för att göra den ännu dåligare så känner jag mig som världens tskigaste mamma som sitter inne tre dagar i rad.. Eller okej, vi var faktiskt till lekparken en liten stund igår kväll så liiiite snäll har jag varit. Dagen kommer förmodligen inte bli så mycket bättre idag heller så jag har bestämt att imorgon ska vi vara utomhus, vad vi ska göra är ännu oklart.. Finns ju inte direkt mycket att välja på här i Side. Poolen, stranden eller Manavgat.. ja det är väl det som finns i stort sett, suck... Men det blir nog poolen och en sväng bort till lekparken när solen lagt sig lite. Idag har även fastan dragit igång. Tayfur fastar men om jag känner honom rätt så kommer det hålla några dagar till. Jag var inne på och fasta ända fram tills huvudvärken trägde sig på. Och jag har bestämt mig för att inte fasta i år, jag orkar helt enkelt inte det. Något som är bra med att ramazan har börjat är att vi får ett stort ramazan-paket från Tayfurs jobb. Med hur mycket mat som helst, helt gratis! Nu ska jag ta tag i disken innan det är dax för oss att duscha! Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kolla film och lägga mig tidigt, så jag hoppas Belma somnar tidigt ikväll :)

RSS 2.0