Lugnet innan stormen

Solat vid poolen idag, ganska skont vader idag med inte sadar super hett, kanske 35 grader.. For en vecka sedan var det sjukt varmt, tror nog att vi har delat med oss lite av varmen till Sverige for det verkar ju vara varmt hemma med :)
igar var jag som sagt ute pa jakt efter att fa byta Tayfurs byxor som jag kopte for nagra dagar sen men jag fick inte byta dom till en storlek mindre sa jag gick till andra butiker som har exakt samma modell och fragade om jag kunde fa byta.. Jag forstar inte varfor jag inte kunde fa byta till en storlek mindre? Jag menar dom forlorar ju inget pa det, jag ger dom mina byxor och som ger mig en storlek mindre bara, var ar problemet? menmen, en snubbe gick med pa det om jag kopte ett par till byxor, idiot tankte jag och gick dar ifran. Jag far helt enkelt sy in dom pa nagot satt for som det ser ut sa kommer jag inte fa byta till en storlek mindre, turkjavlar..
igar var som sagt en irriternade dag och den blev inte battre forrens jag vaknade upp imorse. Gjorde aven gulaschsoppa igar och sjalv tycker jag att den var underbart god och jag ar riktigt stolt over att jag kan laga sa god mat :) Sen har man ju en pojkvan som ar en mamma gris och verkar bara gilla sin mammas matratter.... Han gillade alltsa inte soppan igar.

Sitter just nu och kikar runt lite pa internet och dricker iskall cola och kakar salta pinnar, 4 pasar 5 kronor ;) Det ni! Och 15 cocacola flaskor 250 ml for 7 kronor. Farligt att bo har nar allt ar sa billigt men jag klagar inte :)
Vet inte riktigt vad jag ska hitta pa idag, egentligen orkar jag inte gora sa mycket nar jag tanker pa att jag har massa tvatt som skall tvattas och laga mat maste jag ju ocksa gora innan klockan 18.00. Men jag ska iallafall fa med mig Tayfur ner till havet ikvall och ta ett kvallsdopp tillsammans for imorgon ar det slut pa frid och frjod, da ar det back to work som galler, vaaarje dag.. eller ja, 6 dagar i veckan men det kanns som varje dag for jag jobbar mellan 09.00-22.00 varje dag, jippi pa det! Men det blir pengar, bra pengar nu.
Om ungerfar 6 veckor kommer ida ramnebrink hit och halsar pa i 2 veckor och vi ska ha jatte kul :D Langtar jatte mycket!
Vet inte riktigt vad vi ska hitta pa forutom det vanliga sola bada o shoppa, men jag ska hitta nagot roligt aventyr vi kan ge oss ut pa :D Kanske nagon bat tur eller rafting eller nagot liknande, skulle va kul!
Pa fredag blir det Antalya for mig och Tayfur, formodligen ska vi kopa en laptop! :) Yesyesyes.

Nu ar klockan 14.40 har.. Det betyder att jag ca 3 timmar tills min alskling kommer hem, tankte gora honom glad och laga hans mammas mat idag och ha allt tvattat och klart tills han kommer hem sa jag ska snart kila upp och borja med allt :) Saknar min lilla prins nar han ar och jobbar <3

Hare! Kraaam

Kaaaaanske

tjohej
solat vid poolen hela dagen, typ. Har fatt golven skurade och dammsugna ocksa, mycket behovligt! Nu ar det bara tvatten jag ska ta itu med... Finns inget varre an att tvatta alltsa, jag verkligen hatar det. Men far ta itu med det ikvall for nu ska jag snart aka till Side centrum och shoppa lite och byta Tayfurs byxor till en storlek mindre, lillekillen!
idag har jag varit ensam hela dagen och jag har inte jobbat idag heller sa jag kanner mig mer ensam an vanligt. Tayfur jobbar over ikvall till klockan 22.00, han akte vid 07.00 i morse, stackarn! Sjalv ska jag inte jobba forrens mandag och jag tycker det ar valdigt skont att kunna ta det lugnt i iallafall 2 dagar! Och nu ska jag verkligen njuta dessa dagar, bara sola bada och ta det lugnt och halla huset rent och fint!

Som dom flesta vet sa har jag planerat att komma hem over jul och nyar och halsa pa i Sverige, men nu har min basta van ida bestamt sig for att dra till Australien i september... inte over en vecka eller sa.. 6 manader eller langre och da kommer det droja en evighet innan jag far traffa henne igen. Sa jag har funderat lite pa att ta en vecka i September och halsa pa i Sverige men jag maste bara fa allt att ga ihop innna jag kan bestamma mig for att aka hem. Eftersom det ar sa manga som ska komma hit och halsa pa i slutet av augusti sa maste jag se vilket datum som ar rimligt for mig att aka hem till sverige, alltsa nar alla som har varit har och halsat pa har akt hem, da kan jag satta mig pa ett plan till Sverige och stanna en vecka. Men inget som ar bestamt men jag ska forsoka att komma hem i en vecka i borjan pa september.. och saklart over jul och nyar ocksa!

Och jag maste tillagg att jag ar ledsen over att min absolut basta idol har gatt bort. Micael Jackson! Man trodde alltid att han skulle leva.. Men det kommer han gora pa ett satt, och jag tror inte att nagon kan bli sa otroligt bra som han var, han visste sin sak och det kommer vi alltid att alska honom for! R.İ.P !

Neee nu maste jag kila vidare till bussen! Har mycket kvar och gora idag, ha en bra dag!
Kramis

Hejhejhej!

Hejhejhej ja...!
idag ar det skont utomhus, inte sadar kokande hetta, lite molnigt ocksa, kanske 30 grader idag, det ar lagomt tycker jag.
Dom andra dagarna har varit stekande heta, mellan 45-50 grader, hur ska man orka en hel sommar har borjar jag fundera.. haha. Jag hatar att komma svettig till jobbet varje dag!
For tillfallet gor jag inte sa mycket, ska dra och jobba vid 18 tiden... Jippi... Egentligen ar jag sa trott pa att jobba sa otroligt mycket som jag gor men samtidigt sa far jag tanka pa att jag tjanar bra pengar som kommer vara nodvandiga i framtiden :) Som tillexemplel till en flygbiljett hem i December, till en laptop osv. Har redan borjat spara sa jag skall kunna aka hem i december och halsa pa over jul och nyar :)

Menmen... For tillfallet sa gor jag inte sa mycket sitter och lyssnar pa bra musik som tex. inna -hot och kid cudi - day and nite. Ska snat tvatta lite klader sa hogen bakom dorren blir lite mindre... Man hinner ingenting nar man jobbar sa mycket som jag gor. Ska aven laga lite mat at Tayfur nu nar jag har tid. Annars ar det alltid han som lagar mat at mig tills jag kommer hem pa kvallen.. Lille gobbeen! Han ar bast!

Pa Fredag ska vi aka till Antalya och leta efter en laptop sa jag slipper satta mig pa det har forbaskade internet cafeet.
Dessutom vill bada tva ha en egen dator som vi kan ha tillgang till nar vi vill,  internetcafeet stanger ju vid 24.00...
Sen ska vi aven traffa Vahit och Natalia, som vi inte har trafffat pa lite mer an tva manader! Sa det skall bli roligt.

Nu ska jag kila upp och borja tvatta, stada och laga mat at mig och min man. Det blir nog makaronisallad tror jag.. San dar god som mamma alltid gor! Hoppas han kommer tycka om det bara, han brukar inte vara sa speciellt fortjust i svenska matratter.. Annars far han val kila ivag och kopa sig en kebabrulle... Dom kostar ju endast 10 kr ;)

Nu rinner tiden ivag sa nu ska jag kila! Ha Det Sa Bra Alla Dar Hemma!
Kram

Lite med tid, tank pa det!

Fick en kommentar av Fredriks syrra Anna (mammas pojkvans syster) att nu ar deras resa bokad och klar och kommer hit den 29de Augusti, kul! Kommer inte ihag vad mamma sa att dom skulle bo for hotell men hon sa iallafall att det ligger nara dar jag bor, bra bra :)
Syrran kommer ocksa hit i slutet av Augusti i 2 veckor, datumet ar dock inte bestamt an men jag kollar pa resor for fullt sa fort jag har tid.

Pa tal om tid... Vanner som inte forstar att jag har fullt upp om dagarna, att jag har ett jobb pa 10-12 timmar om dagen som maste skotas, vilket innebar att jag inte har mycket tid over till att sitta vid datorn och slappa, jag maste sova ocksa for att orka dagarna. De som inte fattar inneborden av att ha bo utan foraldrar som betalar bade hyra, mat, klader osv at en, visst dom kan jag forsta eftersom dom sjavla inte behover tanka pa dom grejerna, valjer dessa vanner att rakna bort mig som en av deras vanner sa ar det sa, men det ar dom vannerna som inte har en anin om hur det ar att inte bo hemma och fa mat serverat pa silverfat och de pengar man far ga och shoppa lite snygga klader och de pengar som blir over gar at nojen sa som alkohol och taxipengar! En dag kommer dessa vanner ocksa se att man inte kan lagga all tid i varlden pa att sitta framfor dumburken eller datorn och vanta pa att helgen ska komma.
Ja, jag blir arg pa manniskor som inte fattar inneborden av att klara av livet sjalv, visst jag har sjalv valt att leva detta livet.
Att flytta utomlands, borja tanka pa min framtid, lagga undan pengar varje manad for att kunna spara for framtiden, sa som till att skaffa korkort, saker till lageheten, och allt annat livet innehaller. Men aven for att kunna kopa mig en flygstol hem till Sverige for att kunna halsa pa min familj och alla mina vanner, vannerna som finns kvar.
Du gjorde sa har en gang forut ocksa, jag forklarade aven da hur det lag till, tack det racker nu.

For tillfallet sitter jag och lyssnar pa The Voice radio pa internet, Sverige Svergie! Oh vad jag langtar tills jag ska satta mig pa planet hem till Sverige och fa atervanda hem till mitt hus.. och mitt rum! Mitt tonarsrum, vad konstigt det kommer att kannas att satta foten dar inne, rummet som bestod av en skoltrott fest prinsessa.. Ny bliven student som bara hade nojen och fest i skallen och slange pengar hit och dit pa klader smink och alkohol. Ja det ar mycket som har forandrats pa ett ar, ett ar sen man tog stundenten sitter man i Turkiet, kar som aldrig forr och tusen ganger mognare an nagonsin, men som fortfarande alskar sina nara och kara hemma i Sverige lika mycket som innan!

Jag har inte glomt nagot eller nagon. Tank pa det!

Allt & ingenting

idag gor jag inte speciellt mycket. Jag ar ledig idag, egentligen skulle jag ha varit ledig igar men jag tog ledigt idag istallet varfor vet jag inte men det var tur att jag gjorde det for idag har jag ont i huvudet och kanner mig lite yr eller sa ar det bara datorn som gor mig yr.. Ska iallafall forsoka komma ivag till doktorn idag och kolla upp mina utslag jag har fatt pa armarna och lite pa benen, formodligen ar det bara varmeutslag. Men det far vanta tills Tayfur kommer hem fran jobbet vid 18 tiden.
Jag har sett att dom aven soker personal pa hans jobb, skandinavisk personal, sa det ska kollas upp for vem vill inte jobba pa Royal Dragon! Utsett till Sides finaste hotell, vilket aven jag tycker att det ar!

Har inte gjort speciellt mycket idag, vaknade vid 12 tiden. Kakade lite gronsaker till frukost sen sminkade jag mig och bestamde mig for att aka till Manavgat men jag har inte kommit sa langt, fastnade har vid datorn sa jag tror helt enkelt att jag skippar Manavgat idag. Ska lagga mig och vila ett tag istallet sa kanske snurrningarna i skallen forsvinner nar jag sovit en stund.

Jag har aven massor av saker jag maste gora i lagenheten, sa som att tvatta massa klader och handdukar, diska, skura golven, vattna min lilla jordgubbsplanta, stryka klader, laga mat, jaa det finns massor av saker jag ska hinna med ida for imorgon ar det back to work som galler sa da finns det ingen tid att lagga pa hemmet minnsan det ar vakna, jobba, sova som galler om dagarna mycket mer hinner man inte med.
Darfor ar jag aven lite sma depp for jag och alskling far aldrig nagon tid tillsammans, saknar honom lite om dagarna faktiskt.

ida ramnebrink ska aven komma hit och halsa pa mig nu i sommar och da ska vi aven leta jobb till henne har nere, jag langtar som tusan tills hon kommer hit! Har hjalpt till att kolla lite pa flygbiljetter at henne och jag hoppas att hon kommer sa snart som mojligt. Vi kommer ha grymt kul nar hon kommer hit och annu roligare om hon borjar jobba har!

Vad finns det mer att beratta om.. Det ar ca 40-45 grader om dagarna i solen, mycket turister osv..
i forrgar hande aven en olycka som jag rakade se, en gammal turist tant som blev pakord av en motorcykel och det sprutade blod at alla hall pa vagen, duktig som jag var sprang jag in i narmsta kladbutik och hamtade handdukar sa man kunde stoppa hennes blodning. Jag vet inte hur det har gatt med henne men hon levde nar hon akte ivag med ambulansen och om Gud vill sa lever hon fortfarande. Usch, det var riktigt hemskt att se, hon skulle bara ga over gatan och pofff sa det sa lag hon dar helt ner blodig, jag blev saklart svimfardig sa jag satte mig ner i nagon minut innan ambulansen kom.

Jajaaa, som ni marker har min dag varit ungefar lika intressant som det har inlagget.. Dags for en siesta innan mannen i huset kommer hem.
Ha en bra dag, kram!


Solsken och 31 grader i skuggan

Hejhej,
Har jatte trakigt for tillfallet, vill att Jenni eller Sofie ska logga in pa msn sa dom kan skicka alla bilder fran nar dom var har :) Men icke sa nicke! Och Emma kunde inte heller skicka bildre for hon spelar match just nu, lycka till, du kommer gora mal det vet jag :)
ibland kan det vara skont att prata, bara fa ur sig sant som man har haft i huvudet ett tag och fa ut det, och det har jag fatt idag och det kanns bra, och hoppas att det kanns bra for dig med.
idag ar det varmt, ca 31 grader i skuggan (det ar dar jag sitter nu), sa solen ar ganska mycket varmare.
Turisterna steker pa som aldrig forr, sjalv har jag tappat suget att ligga och sola, poolen ar inte ens rolig. Fast nar jag tanker pa det sa ska jag nog ta ett dopp med min pojk ikvall, i havet kanske, nattbad! Sist jag tog ett nattbad var i Alanya och det var ganska laskigt, men nu har jag ju nagon med mig.
Nu ar Tayfurs mamma,pappa och lillebror Zeyt pa vag hit och ar har imorgon. dom har masssor med saker med till oss, det gillar jag :) Det jag gillar mest ar att dom har TV med till oss :D Som ar mycket storre an den vi har nu.
Fast det ska bli kul att traffa dom igen ocksa, och det ska bli intressant att se hur Tayfurs mamma ska klara av alla mini kladda brudar och all alkohol pa gatorna har, forhoppningsvis klarar hon av det, men kanner jag henne ratt sa blir det svart :P
Jag och Tayfur funderar aven pa att kopa oss en vespa (scooter) eftersom varkenTayfur eller jag inte har korkort an och vi behover ett fordon som bada ar tillangliga till att kora.

Nu har jag trottnat pa att sitta har, innan jag ska ivag och jobba igen sa ska jag laga mat och vila lite.
Jag saknar mina systrar och hoppas att ni kan komma hit bada tva innan sommarlovet ar slut for er!
Och jag hoppas att vi kan fixa visum at Tayfur till vintern sa vi bada kan aka hem till Sverige och fira jul och nyar :)

Ha en bra dag,
Kram

Meloner

imorse nar jag vaknade och oppnade balkong dorren traffades jag av en varm vind och solen sken och min lilla jordgubbs planta har fatt tre vita blommor nu. Vilket betyder att snart blir det goa gubbar pa min balkong! Visst ar det konstigt... Att ett litet fro kan bli nagot sa stort, och gott! Tank en melon tillexempel.. Det ar ett svart litet hart fro, skulle jag plantera det skulle det bli en stor saftig melon, hur gar det till egentligen? Jag menar, jorden.. Det ar ju den som gor det, och vattnet saklart.. Men det maste vara jorden som har storst effekt.. for om jag skulle svalja en svart karna skulle det ju knappast vaxa en stor melon i magen pa mig, aven fast jag dricker vatten.. Det ar konstigt det dar.. Nog om mina konstiga funderingar :)

igar ringde tayfurs familj och gav det  roliga beskedet att dom kommer hit... REDAN PA SONDAG!!! Vilket betyder att jag har 2 dagars lugn och ro kvar i huset innan det kommer en turkisk morsa hit och ska stalla och styra. Visst ar hon underbar men det dar med att dom alltid ska babbla och ha kontroll gillas inte.. Kanske att hon kan relaxa och lata mig gora allt istallet, hon kommer ju faktiskt pa semester hit! inshallah inshallah (om gud vill, pa turkiska) hihi.

igar var det lite molnigt och skont och mot sju tiden blev det regn och det var valdigt skont maste jag saga! Det behovs nog nagra sanna dagar har om man skall klara av den har fruktansvarda varmen (ja, jag sager fruktansvard for det ar forbaskat varmt just nu.. och varmare blir det).

Pa jakt efter ny lagenhet ar vi ocksa. Ja jag ar valdigt flexibel av mig nar det galler bade jobb och boende, sant kan jag byta hur mycket som helst! Jag tycker bara det ar roligt att ha sa mycket jobb och erfarenheter som mojligt, och sanningen ar ju den att vi lever faktsikt bara en gang sa langt som vi vet har idag.. Kan ju handa att man hamnar i en annan varld nar man dor, det vet man ju faktiskt inte!
Men iaaaaaaaf, sa hoppas jag att vi hittar oss ett nytt boende idag, det kan aven handa att vi flyttar ihop med Tayfurs kompis och hans brud och da kan det aven handa att jag far mitt fina tripplex hus!!!! :D Hoppas hoppas.

Just det... Eftersom jag gillar att ha mal har i livet, nagot att kampa for sa tankte jag skriva ner nagra grejjor jag vill pricka av innan sommaren ar slut. maste aven tillagga att jag klarade av mitt mal att ga ner i vikt innan min fodelsedag, jag ar bra.. Menmen, detta vill/ska jag gora:

- Aka och se det kanda vattenfallet i Manavgat
- Ta hal i nasan (igen)
- Spara pengar sa jag kan aka hem till Sverige i vinter (aven hjalpa Tayfur med visum till Sverige)
- En hel dag pa kleopatrastranden i Alanya

Nu ska jag kila, har saker jag maste ha avklarat idag. Ska aven kila ivag och slanga pa 2 vykort till min far och min farmor och farfar. Men forts och framst ska jag lagga mig vid poolen ett litet tag och forsoka fa lite mer farg innan jag ska worka!

Ha en likla bra och fin dag som mej!

Nu har dom akt

Nu har Sofie och Jenni akt hem, dom ar formodligen i bussen hem fran Stockholm nu.
Vi har haft en bra vecka och dom hade tur med vadret nar dom var har, igar var det lite muligt och det blaste med gud vad skont det var! For idag ar det varmare an nagon annan dag, och vi har fortfarande inte fatt varan kontroll till Air Conditionen, hoppas vi far den idag annars kommer jag svettas ihjal nar jag ska skall sova.
Gor inget speciellt just nu. Telefonen ringde nyss men han snackade for snabb turkiska sa jag fattade aldrig vem det var eller vad han ville, men jag hoppas att det var om mitt nya jobb! Tayfur far ringa nar han har slutat jobba och fraga vem det var och vad han ville. Hoppas jag far jobbet, da slipper jag jobba 14 tim om dagen! Da blir det bara 8 tim om dagen :)
Just nu gor jag ingenting. Ska snart tvatta Tayfurs klader sen ska jag diska..... GE MiG EN DiSKMASKiN OCH EN NY LAGENHET! Fast vi bor varldigt fint nu med forutom att bygnaden kryllar av turksika casanovas och ryska/tyska slamps!
For 2 dagar sen var Jandarma har och gjorde kontroll, och jag kanner mig stolt for dom kom aldrig till mig och ville se mitt visum osv. Det betyder att dom som ager stallet gillar mig :D
Men nu har jag inte tid att sitta har langre som alla ni i Sverige har.
Jag alskar mitt liv och jag alskar min pojkvan av hela mitt hjarta och jag ar ganska saker pa att jag aldrig nagonsin har kannt sahar for nagon, och han varmer mitt hjarta hela tiden, ingen kan jamforas eller ersattas! Du betyder sa otroligt mycket for mig min fina alskling!

Ha en bra dag! Det ska jag iaf :)
Kram!

Vill vill vill!!!! <3


Varmare o varmare

HeejHeej.
Har sitter jag i 35 graders varme idag och kakar pa min halvt smalta choklad kaka och vatten, mums!
Jenni och Sofie ar pa stranden just nu, jag pallae inte. Ont i magen och huvudet idag, har inte druckit sa mycket vatten, forlat mamma :)
Det blir varmare och varmare for varje dag som gar, men den fuktiga luften har som tur inte kommit an, men den kommer att komma, och det ser jag inte fram emot!
Jag och Tayfur var och kollade pa en suuuuuuuuuuuuper fiiiiin lagenhet for nagra dagar sen, men som det ser ut sa kommer vi inte att flytta in i den.. Men jag vill!!
imorgon aker Jenni och Sofie hem efter en veckas semester har i Side. Har varit jatte kul att traffa om.
ikvall ska vi aka in till Manavgat och shoppa sen ska vi dra in till Side centrum sa dom far gora sin sista shopping runda dar med :)
Kanske nytt jobb pa G!
Nu ska jag kila :)
Allt  e super!
Byebye

RSS 2.0