Family, love beyond words.

Maybe surrounded by,
A million people I,
Still feel all alone,
I just want to go home,
Oh I miss you, You know


Another aeroplane,
Another sunny place,
I'm lucky, I know,
But I want to go home,
I've got to go home,
Let me go home
Im just to far,
From where you are,
I've got to come home,
Let me come home,
I've had my run,
Baby i'm down,
I want to come home,
And I feel just like,
I'm living,
Someone elses life,
It's like i just stepped outside,
When everything was going right,
And I no just why you could not come along with me,
'Cause this was not your dream,
But you always believed in me,


Dom är här nu :)

Svar till Mikaela: Tyvärr så vet jag ingenting om det hotellet, visste inte ens att det existerade :P


Idag har jag äntligen träffat mormor och Bertil igen! Fyra månader sen vi sågs. Jag och Belma gick bort till deras hotell tidigt imorse och träffade dom. Sen gick vi vidare till frisören där Berra klippte sig och mormor fixade ögnbrynen medans jag och Belma tittade på. På vägen hem till oss sen så stannade vi till vid en vitaminbar och köpte med oss nypressade juicer, jag tog kiwi och den var väl sådär.
När vi kom hem hit packade vi upp alla saker dom hade med till oss. En barn matstol till Belma, nya blommor, nya påslakan (JÄTTEFINA!) och massa annat nödvändigt så visst är jag nöjd :) 
Sen blev vi alla så trötta så dom tog taxi hem till hotellet och Belma sov så jag passade på att blåsa upp min nya luftmadrass och låg vid poolen i några timmar innan Tayfur skulle iväg till jobbet.
Resten av eftermiddagen har gått åt till att städa och plocka ihop här hemma lite. Ska alleles strax hänga en tvätt med vitt.
Sen är det dax för mig och Belma och klä på oss lite och snygga till oss för att sedan möta upp mormor och Bertil för middag. 
Imorgon är min älskling ledig, mysigt!! Händer ju inte allt för ofta! :P

Då var vi hemma igen

Ja nu är vi äntligen hemma efter en lång dag.
Åkte hemifrån svärisarna runt åtta imorse, är 10 mil till flygplatsen från deras hem så vi var ute i god tid iallafall.
Flyget mellan Van-Ankara gick bra, jag var lite rädd när vi skulle landa för det var sån turbulens i luften. Belma var duktig och sov nästan hela flygresan mellan Van - Ankara. Dock var det värre mellan Ankara - Antalya men det tare ju knappt 40 minuter så det var lugnt, plus att jag hade tre iranska män bredvid mig som började prata med mig och ville leka med Belma, och det gjorde inte mig något, då fick jag äta min sandwich i lugn och ro ;P Dock trodde jag att vi skulle störta eller något när vi skulle gå ner för landning. Kom världens jäkla "gupp" i luften. Tror alla på flyget blev rädda. Usch, jag gillar inte att flyga. Förut hade jag inga problem alls med att flyga men sen jag och Tayfur flög tillsammans till Van första gången så har jag på något konstigt sätt blivit flygrädd. Vet inte om det var han som fick mig att tänka på hur "läskigt" det är och hur fort man skulle kunna dö där uppe i det blå :P

Vi kom iallafall hem och nu sitter jag här och äter choklad och dricker is-te. Ska alldeles strax stänga ner skiten och dra igång en film och däcka här.
Belma har varit jättemammig hela eftermiddagen/kvällen och det tog sin tid innan jag fick henne att somna så jag är ganska så trött i skallen nu. Ska bli så skönt att sova i min/våran egna säng. Efter 13 dagar på en halv madrass så kommer jag nog garanterat att sova väldigt bra inatt och vakna utvilad imorgon. Då står det pool-häng och MORMOR OCH BERRA-häng på schemat för oss! Älskar att vara hemma igen ♥

Kommentar

Mikaela om Nu racker det:
Hej. Jag och min sambo har tänkt att åka till side i slutet av augusti till ett hotel som heter Risus, känner du till det hotellet? Om du känner till det, är det bra? Ligger det bra till? Är det nära stranden eller är det lång och krånglig väg att gå? Nära shopping? Hur är det att semestra i side i slutet av augusti? Jag är även inne på hotellen som heter Tropic och Raga känner du till dom? Vilka av dessa hotell skulle du rekomendera? Många frågor :-) Hoppas du vill svar på dom och så fort som möjligt ;-P . Hoppas du får en bra dag! Kram Mikaela som är en trogen följare av din blogg :-)

Svar: Hejsan! Jag bor granne med Risus och det ligger i ett jättebra läge. Hotellet är litet men väldigt fint och trevligt. Jag jobbade där några månader sommaren 2009 och jag tycker att hotellet är jättebra. Det finns snacksbar, en stor pool och så har dom olika tema kvällar, ja som på alla andra hotell i princip. 
Det tar ca 10 minter att gå till stranden men hotellet har beach service till och från stranden varje dag, om man inte orkar gå. Det tar ca 15 minuter att gå in till själva Side centrum. Det är en mysig sträcka att gå, jag går den nästan varje kväll och strandvägen också. Sen är det nära till "stora vägen" där alla bussar går så du kan åka till tex Manavgat eller Kumköy och shoppa är om du vill också. 
I slutet på augusti är det normalt sätt väldigt varmt, men det är väl det som turisterna kommer hit för så jag skulle väl säga att i slutet av augusti är et perfekt att semestra om man är ute efter värme, sol och bad.
Tropic ligger nere vid stranden, också nära till allt dock känner jag inte till själva hotellet med det är populärt bland skandinavierna iallafall.
Är det något mer du undrar över så är det bara att fråga. Hoppas du fick svar på dina frågor :)

Nu racker det

Hoppas alla hade en bra midsommarafton. Vi tog det som sagt lugnt har hemma, jag och Belma. Hade ont i magen hela dagen men idag kanns det battre.
Igar kokade jag inombords nar vi var inne hos Yasemin och drack te. Jag sprang ivag pa toan och nar jag kommer tillbaks sa sitter svarmorsan och proppar i Belma med nötter... GER MAN NÖTTER İ STORA MANGDER TİLL ETT BARN SOM NYSS FYLLT ETT? ratta mig om jag har fel, men man gör inte det!! 10 minuter senare sa sager hon att nu ska Belma ha medicin.. Varför fragar jag... Da far man ett svar som om man vore en idiot som inte vet nagonting. Jo, Belma ska minnsan kaka antibiotika plus en medicin till som hon fick da nar vi var ivag till akuten för typ en vecka sen da Belma var lite snorig och hangig.. Dom medicinerna ska hon minnsan kaka tills flaskorna ar slut..
Fattar ni hur javla trött jag ar pa att vara har i denna efterblivna lilla ort????
jag fragade svarmorsan om hon har gett Belma dessa mediciner varje dag sen hon blev "sjuk".. Ja sjalvklartö fick jag som svar. Da fattade jag varför hon har gatt ivag med Belma i en halvtimma och sen kommit tillbaks med en hysterisk unge som vagrar sluta skrika.. JO för nar dom ger Belma medicinerna sa haller dom för hennes nasa och trycker ihop kinderna pa henne sa hon ser ut som en hamster, sen slapper dom inte nasan förrens hon slutat skrika..
Ursakta mig, men det ar inte konstigt att tayfur har en syster som dog vid 6 manaders alder.. Kanske taskigt att skriva om det, men jag ar sa javla trött pa att vara har bland alla "konstiga" manniskor. Dom ar sa langtifran mig som man bara kan komma.
Tre dagar kvar, kanns som en evighet.
och just det, svarmorsan kom med förslaget att jag och Belma ska stanna till den sista juni. Men jag sa att det gar inte för min mormor kommer och halsar pa.. "ja men du kan traffa din mormor i tre dagar, det gar ju bra. ni ar ju aldrig har" precis som att min mormor kommer till Side varje vecka.

Ne usch, nu ska jag lagga mig bredvid mitt lilla troll och vila lite sa att tiden rinner ivag.

Ar det förresten nagon som vet om man maste skriva ut sin flygbiljett och ha med pa flygplatsen fast det ar en e-biljett? Eller racker det med att visa fram passet och Belmas id-kort? Allt finns val i datorn dar?

Vore ju tragiskt om man inte kom med flyget pa tisdag :P

Glad Midsommar

Hoppas alla far en trevlig midsommarafton.

Sjalv har jag spytt och hangt pa toan hela natten, plus att jag befinner mig sa langifran midsommarsfirande man kan komma. Men det gör ingenting. Ar ensam hemma hela dagen/kvallen med Belma. Nagon i slakten har dött sa hela familjen ar ivag en bit bort för att sörja, vilket pagar i tre dagar har borta sa om jag har "tur" (haha) sa ar jag ensam imorgon med, om jag inte maste hanga med ifall jag mar bra.
Jag och Belma sov till ett idag och lillan ligger och vilar nu igen. Jag ska snart hanga lite tvatt sen ska jag bara ta det lugnt och njuta av tystheten och lugnet innan dom andra kommer hem.
Nu langtar jag hem till min lagenhet och min alskling.. Varmen hade jag garna varit utan, men det ar ju inte hela aret som tur ar. Langtar tills vi satter oss pa planet hem pa tisdag. Men da ar det mycket som ska göras nar man kommer hem. Stada eftersom mormor och Bertil kommer samma dag/kvall. Och ett besök pa sjukan maste hinnas med.
Ooooooh vad jag langtar hem!!

Düğün

Andrea om Ska vi plantera lite bröd kanske?:
Hej! :) Vad jobbade du som i Turkiet när du flyttade dit? och hur fick du jobbet? :)

Svar: Jag jobbade som entertainer (inriktinig show och dans.) fick jobbet genom ams hemsida. Men söler du jobb sa ak ner, finns alltid jobb.

İgar var vi som sagt pa bröllop hela kvallen/natten. Hade sjukt kul, dansade hela kvallen. Och Belma var sa himla söt i sin lilla gelin klanning som dom kallar det för har nere. Hon var sa duktig igar, lugn och snall, somnade tidigt och sov hela natten sa morsan fick ha lite kul ;)tönt som jag ar sa började jag grata nar bröllopsparet kom ingaendes till Beyonce - Halo. Haha. 
Nu har vi besök av massa slaktingar har, som alltid. Jag ska snart ringa tayfur och se sa han ar vaken ;) langtar hem.. beş gün kaldı!!! fem javla dagar kvar.. hoppas  dagarna gar fort för nu vill jag hem och flyta runt pa min madrass i poolen och traffa mormor och bertil!! Och Tayfur saklart. Sen ni.... Kan jag inte beratta för det ar hemligt ;) Har tva stora hemlisar som ar valdigt bra ;D(  Och nej, det ar inget javla fjortis-fasoner som försigar i Side, mycket mycket batter/roligare/intressantare :D )

nehepp, dax att lyfta pa röva och hjalpa svarmorsan innan hon kanner sig ensam ;)

Ska vi plantera lite bröd kanske?

Tjoho!

Blir daligt med uppdatering nar jag befinner mig har uppe i bergen, men sa ar det ;) Har fullt upp hela tiden. Ar det inte Belma sa ar det svarmorsan som behöver hjalp med allt mellan himmel och jord. Imorse efter frukosten tex. sa skulle jag hjalpa till att planterna ner lite bröd för ett trad.. Vad det nu skulle vara bra för? vad vet jag, traden kanske ater bröd..
Belma har saklart varit sjuk. Och det var verkligen fel tillfalle och fel plats kan man saga. Hon blev förkyld för tre dagar sen. Sa vi var TVUGNA att aka till akuten och fa tre olika mediciner utskriva, för att hon blev förkyld.. Och sjalvklart var det mitt fel att Belma blev sjuk, da jag inte klar pa henne 20 plagg varje dag. Fatta vad jag ska lagga upp bilder fran Sverige sen nar Belma bara har body pa sig, moahhahaha.
Igar var vi ute pa en liten shopping runda. Jag alskar att shoppa har. Ni som tror att det ar billigt i Side och Alanya och alla andra turistorter har ratt, men ingenting slar priserna har. ıgar köpte jag ett par superfina sommarskor för 3 lira (15 kr ungefar), sakert 6 st tröjor, klanning, strumpbyxor och vi ska ut sen idag igen. 
Sen akte vi till frisörsalongen och jag fixade mina ögonbryn för 20 kr, haha. 
Maste ju vara fin nar man ska pa bröllop.. Nar det nu ar? haha..
Ja som ni marker, vi har det bra men langtar hem hela tiden.  Och jag har klar gjort för mig sjalv att jag aldrig nagonsin kommer att första mig pa den har kulturen till 100 , och dom aldrig min :P Men en sak ar saker, hardanefter aker vi hela familjen tillsammans.

I Van

Jaha. Da har vi varit i Van i ca tva dagar nu. Kom fram lite senare an beraknat i onsdags eftersom turkar ar turkar (skiter fullstandigt i om man har en tid att passa) sa vi var tvugna att köpa NYA flygbiljetter... Hade kunnat kşpa en tur och retur biljett till Sverige för dom pengarna.. Menmen, resan gick bra. Nar vi kom fram svangde vi in hos Şukran och at mat innan vi fortsatte resan till lilla Erçiş dar vi nu ska befinna oss fram till den 28 juni.. Jag langtar redan hem. Finns absolut ingenting att göra. Förutom att stada och ata mat..
Belma ar som en huligan har borta, vagrar att sova. Min rygg varker och jag vill bara komma hem till varan vardag och slippa alla konstigheter har borta.
Ska strax ata lite middag och sen blir det val att springa eftert Belma resten av dagen/kvallen....

Sängen kallar

Blir ett sent inlägg, har haft fullt upp sen sju imorse. Om jag är trött? JA.
Det blir ju inte bättre av att jag måste sitta upp och vänta på Tayfur för att vi ska kunna springa iväg till internetcafé och skriva ut biljetterna, suck.. Sen ska vi åka härifrån 05.00 imorgon/idag... Och det som är värst av allt, jag vill inte åka. SUCK!! Men känner att jag måste, för svärisarnas skull... Skönt att mormor har lovat att ringa mig lite då och då iallafall :P Första (och sista hoppas jag) gången som jag och Belma åker dit själva utan Tayfur.
Skönt att vi ska flyga iallafall, går fortare än buss och så får vi frukost på planet :)

Idag har vi varit hemma hela dagen och jag har varit som en zombie sen jag vaknade imorse.. Kvällen har jag, Belma och Zeyt spenderat i Manavgat. Det blev Burger King en sista gång och så lite shopping. Fick med mig fyra nya plagg (två klänningar, en väst och en långärmad vit bolero..) sen stog vi och väntade på en icke-full buss i säkert en timma när vi skulle åka hem, så vi kom hem runt 22 tiden.
SOm sagt, har varit en riktigt lång dag och snart sviker min rygg mig igen känner jag så det är lika bra att jag sätter punkt här..
Nästa gång vi hörs (insallah) så blir det i Van.

Bjuder på en bild från modevisningen på Sidefesten. Bilden snodd av Louise ;)


Konstiga kommentarer

Är det någon mer än jag som får konstiga kommentarer på era bloggar? På engelska? På gammal inlägg som jag skrev för flera månader/år sedan. Typ "thank you for you site, it was very helpfull" , "Very intresting, thank you"..?

Vi sitter hemma och kollar på film (kutsala damacan 2) som jag har sett typ 100 gånger, men vad gör man inte för att vara en schysst yenge? Hah.. Han ser iallafall nöjd ut med chips skålen i ena handen och colan i andra handen, och det är lugnt för ett tag, puh..
Meningen var att vi skulle åka till Manavgat men då det började mullra och blixtra så bestämde vi oss för att gå och käka på restaurang och sen gå hem, så det gjorde vi. Vi hann precis hem innan regnet kom och det håller fortfarande på. Det är ganska skönt att solen inte ligger på hela tiden lite mulet behövs, om vi ska klara augusti sen :P
Idag har vi bokat flygbiljetter till Van. Vi flyger den 15/6 och stannar tills tidigt den 28/6, dagen då mormor och Bertil kommer hit. På ett sätt ska det ändå bli skönt att komma till Van, underbar natur och luften är så mycket lättare där än vad den är här, knappt någon fuktighet alls vilket är underbart. Jag, Belma och Zeyt flyger vid sju på morgonen från Antalya så det blir en tidig kväll imorgon. Hoppas verkligen att jag får sova en stund sen när vi kommit fram till svärisarna :P

Nu ska Belma få lite gröt och sen ska vi bara ta det lugnt resten av kvällen :)

It´s getting hot in herreeeee

Idag har vi verkigen jättevarm, har tyvärr startat ACn. Varför jag säger tyvärr är för att nu kommer vi bli vana med den och ha den på så fort det blir lite för varmt och det blir ännu jobbigare och komma ut i värmen..
Men det blåser väldigt mycket idag och det är skönt nu när vi snart ska gå ut ett tag. Vi har tänkt att ta en tripp till Manavgat och käka Burger King igen. Är inne i en period då jag hatar att laga mat.. 
Vaknade med huvudvärk imorse runt sju tiden så jag har varit jättelat idag, har bara legat på soffan och lyssnat på Tayfurs tjat om att jag och Belma ska åka hem till svärisarna i en vecka.. Jag har nästan gått med på det. Ni förstår, mig kan man muta, om det handlar om bra saker och det gjorde det :P Så jag ska tänka igenom det idag, även om jag absolut innerstinne inte alls har någon lust att åka dit, men det är väl lika bra för annars får väl dom säkert för sig att dom ska komma hit lagomt tills mormor och Bertil kommer och det vill jag INTE! :P
Jag och Belma har nyss duschat och snart ska vi klä på oss och kila bort till mitt jobb. Eller mitt f.d jobb ska man väl säga. 

Meningen var att jag skulle börja jobba idag igen men sent igår kväll fick jag ett sms av chefen att han hittat två andra svenskor (ja, tjejer förmodligen) som kunde jobba heltid, vilket menas med morgon-natt ungefär, och det kan ju inte jag me tanken på Belma. Det är tråkigt tycker jag för jag trivdes jättebra på jobbet, men samtidigt var det kanske bäst såhär denna sommaren, att jag är hemma med Belma tills hon fyllt två och blivit blöjfri om dagarna, sen kanske man kan börja fundera på dagis till plutten så vi kan jobba samma tider. Det är så sjukt tråkigt att man aldrig träffas när säsongen drar igång..

Bjuder på lite bilder från dagarna i Alanya:








Hemma fran Alanya

Jag och Belma har haft det jättemysigt dom senaste dagarna! Igar 08.00 hoppade jag in i duschen och gjorde allting redo för att aka till Alanya. Dock blev det lite försening da Belma bajsade ner hela sig och sin säng. Hon hade tagit av sig blöjan själv, inte en trevlig syn :P Menmen, det löste sig snabbt och vi skyndade oss iväg till bussen och kom fram ca 40 minuter försent..  Vi hade bestämt fika med andra svenska tjejer där nere. Beställde fika pa Starbucks och tog med oss ner till hamnen och satte oss pa filt och hade det jättetrevligt :)
Efter ett tag gick jag, Malin och tjejerna vidare bort till hennes mans restaurang och käkade lunch där. Promenerade en hel del lite överallt igar och det var sa mysigt! Har varit jättemysigt under hela varan vistelse där! Jag trivdes sa bra i Alanya och Malin är jättetrevligt och rolig att umgas med :D Jag och Belma övernattade hemma hos henne och idag vid 14.30 satte vi oss pa bussen hem igen, kunde ha stannat mycket längre men var tvungen da vi har Tayfurs lillebror här :P Malin tog lite bilder som jag hoppas jag kommer kunna lägga upp sa smaningom :) Det är sa kul för vi är lika gammla sen är Belma och Engla födda 2010 :) Idag har vi badat i deras pool och bättrat pa brännan lite :P

När vi kom hem ställde jag mig och gjorde frasvafflor till oss och det gick hem som tur va. Hade ingen lust alls att laga mat när vi kom hem. Men jag har lovat honom at vi kan käka pa restaurang senare ikväll ifall han skulle bli hungrig.
Nu ska Belma fa lite frukt i sig sen sak vi ut pa en kvällspromenad.. Ni ska bara veta hur skönt det var att slippa trapporna när jag var i Alanya. Tacka Gud för hissen :P


min cooling!


Har haft zoo-besök!

Heej hopp! Nu kan man säga att värmen är här. Mellan 14-18.00 är det plågsamt ska jag be om att få tala om för er, haha. Och värre ska det väl bli, vi är ju bara inne i juni... Tayfur lillebror Zeyt kom igår morse. Vi åkte och plockade upp honom ute vid i motorvägen vid 10 tiden. Igår tog vi en runda till Manavgat när Tayfur hade åkt till jobbet.Jag hade sen långt tillbaks lovat Zeyt att vi skulle gå på Burger King och käka hamburgare för han hade aldrig gjort det :P Han tyckte om det så mycket att han käkade två menyer, hur han orkade förstår jag inte då jag bara orkade halva min meny :P Sen blev det lite shopping. Jag köpte ett par skor till Belma, konstigt nog ingenting till mig.. Mer än ett par örhängen då ;P På kvällen tog vi en lång promenad längs strandvägen och in till Side centrum, käkade glass och Zeyt var helt fascinerad av alla människor. När vi kom hem så hade vi helt plötligt fått ett helt zoo här hemma.. Låser upp dörren och hör ett mjaauuuu.. Zeyt går in och ser att det är en katt i Belmas rum som sen springer in i tv-rummet och till slut springer ut genom ytterdörren.. Kom då på att jag hade balkongdörren öppen i vårat sovrum och där kan katter hoppa upp om dom vill.. Som tur var hade katten inte gjort något speciellt inne hos oss, men ändå.. Sen går vi in i tvrummet för att sätta oss och då känner jag något som kittlar min fot, kollar ner och ser en nästan genomskillning ödla. Ni vet en sån där liten som alltid finns på alla semester orter.. Jag va inte mer än en cm från att trampa på ödlan.. Och fyyyy vad jag blev rädd. Både jag och Zeyt blev rädda så vi bestämde oss för att stänga fönstret som den förmodligen har kommit in igenom och öppna balkongdörren så den kanske kunde springa ut. Vi gick ut i trappuppgången och väntade i säkert en kvart sen var jag tvungen att använa toaletten och passade samtidigt på aoch titta ifall ödlan var kvar, och det var den, på väggen.. Då var det ca fyra timmar kvar tills Tayfur skulle komma och vi totalt vägrade att gå in :P Hämtade Belmas välling och traskade bort till restaurangen och satte oss där, fördröjde tiden med lite kebab men sen blev vi så trötta att vi var tvungna att gå hem.. Ödlan verkade ha krypit ut och jag, Belma och Zeyt gick och la oss i våran dubbelsäng och somnade :P Idag har vi tagit det lugnt. Varit på BVC på förmiddagen. Belma har fått sina ett års vaccinationer och det gick bra. Hon är pigg och glad och har varit hela dagen, var lite rädd att hon skulle få feber och vara gnällig men det har varit bra hela dagen :) Hon väger 8990 gram och är 76 cm lång/kort. Gissade förut på att hon skulle väga 10-12 kg men gissade några kilon fel :P Zeyt har badat i poolen mestadels av eftermiddag. Jag har lagat köttfärsås och spaghetti och det verkade gå hem hos pöjken ;P Nu ikväll har vi varit ute på en strandpromenad och käkat glass. Belma sover och vi käkar chips och kollar film. Ska snart resa på mig och packa lite grejer till morgondagen :D

testar blogga fran mobilen

belma sover. zeyt badar i poolen. jag ligger pa soffan och vilar. underbart!

6 Juni 2011

Gokvall!
Jag vet att mina inlagg ar valdigt trakiga att lasa nar jag sitter pa min turkiska dator, men jag kan tyvarr inte anvanda min stora laptop för jag har sa fruktansvart ont i ryggen men nagon gang ska det val ga över :P
Idag har jag och Belma varit i Manavgat en liten stund. Köpte en jattegullig badring till Belma och en vaggdekoration till hennes dörr. Nu fattade det bara en tjejig garderob sen ar hennes rum helt klart, en liten hylla skulle inte heller sitta fel. Kan inte fatta hur en liten tjej pa ett ar kan aga ca 300 plagg? Ungen har klader upp tills hon blr tre, minst! Haha. Jag har iallafall rensat bort sakert 50 plagg igar kvall, sa finns det nagon som har en bebis eller vantar barn sa far ni garna kontaka mig om ni vill ha lite klader :P Sjalvklart ska jag inte bort med allt, vissa plagg vill man ju spara, man vet aldrig vad det blir nasta gang ;)
Imorgon kommer Tayfur bror Zeyt och kusinen Yazin hit till oss. Dom sitter just nu pa bussen hit, dom kommer nog vara helt sluta nar dom kommer fram imorgon. Sa nar Belma har kollat klart pa barnprogrammen och kanner att hon vill sova sa ska jag göra sa gott jag kan har hemma, det ar fruktansvart jobbigt med min rygg just nu och jag har ingen aning om vad det ar.. Det lönar sig inte att ga till doktorn har heller för varje gang far jag svaret att jag ar kall och sen kommer jag hem med recept pa antibiotika, every time!
Far bli ett lakarbesök nar jag och Belma befinner oss i Sverige. Om jag bara kunde fa reda pa nar Samets bröllop ar sa jag kan planera resan till Sverige och boka biljetterna nagon gang!! Alltid ar det nagot nar jag vill aka till Sverige.

Nu börjar Belms gnalla, hoppas ni haft en harlig nationaldag!


Sveriges nationaldag!

Och jag tycker att vi svenskar ska fa vara stolta svenskar, inte bara idag utan alla dagar, utan att det ska ligga nagot daligt bakom det. Jag tycker vi ska vara glada att vi kommer fran ett sa bra land som Sverige och vi ska vara evigt tacksamma för hur bra vi har det. Vi ska fa fira varan nationaldag precis som norskarna firar sin, bara glada miner och inga fördommar! Sa jag önskar er alla en riktigt bra nationaldag och med flaggan i topp sa kan jag saga att jag ar en stolt svensk! :)



Dag 17 – I mitt kylskåp

Mitt kylskap ar fullproppat med allt möjligt. Frukter, grönsaker, barnmat, drycker, konserver, svensk mat, mat fran Tayfurs familj. Fryser fylld med kycklingfiléer och köttfars.. Jaa, allt möjligt som i alla andras kylskap :P
Nu ska jag snart plocka fram frukost; smör, vit ost, vanlig ost, messmör, mesost, svarta oliver, gurka, steka agg, koka te och göra gröt till Belma :D



Sahar ser det ut hemma hos oss just nu. Belma sitter och vaktar poolen sa ingen annan ska komma och hoppa i den. Och sa pratar hos för sig sjalv, min lilla gullunge!!!


Wiho!

Nu har jag precis sett klart sasongsavslutet pa min turkiska favorit serie Arka Sıradakiler och det var verkligen inget bra slut, alla dog.. Börjar fundera om det var sista avsnittet nagonsin för hur ska serien kunna fortsatta utan huvudpersonerna? Jaja, vi far val se i höst igen vad som dyker upp om det dyker upp.
Sen har jag suttit och planerat lite roliga grejer nu ikväll över msn med Malin. Vem ar Malin undrar saker ni? Det ar en tjej som ar lika gammal som mig och har en dotter pa 1,5 ar och bor i Alanya. Sa pa torsdag ger jag och Belma oss ut pa lite aventyr och det ska bli sa kul :D Langtar jattemycket och kanner mig som ett barn pa julafton, haha! Det ska bli sa himla mysigt och det ska bli sa skönt att komma bort harifran för en liten stund :)

Imorgon satter sig Tayfurs minsta bror Zeyt pa en 25-timmars bussresa hit. Han har precis fatt sommarlov och ska komma och halsa pa oss i en vecka, eller tva..  Ja jag vagar inte ge nagot exakt datum för sant existerar inte nar det galler turkar pa besök. Men det ska faktiskt bli kul och mysigt att ha honom har. Finns val vissa saker man fasar över men man överlever val dom sakerna med :P Och om ca tre veckor kommer mormor och Bertil hit. Det hander massor den har manaden och nasta manad med, men det tar vi nar det ar dax för juli :P

Idag har jag och Belma badat i poolen. Det blev en kort stund för soleb gick i moln och det sag precis ut som att det skulle bli regn sa vi gick in. Men hon tyckte det var jatteroligt och flyta runt pa sin rosa snövit madrass, tills luften gick ur haha. Det har varit full rulle hela dagen idag. Belma ar helt galen!! Och min rygg sviker mig mer och mer.. vet inte vad jag ska göra snart, har sa ont emellanat.
Vi har aven varit pa restaurangen för att prata med min chef men han var varken dar eller svarade i telefonen sa det far bli imorgon istallet. Jag har tagit ett litet break fran jobbet för det blev för mycket med jobb och Belma. Ska försöka komma fram till en battre lösning med min chef men fram till dess sa ar jag hemma om dagarna och tar hand om mitt lilla barn.

Nu ska jag ta nagot och ata och vanta pa Tayfur. Har lovat att ge honom fotmassage nar han kommer hem, hur kunde jag lova en san sak mitt i natten??

Bildmaraton

Mina uppdateringar suger, jag vet. Men jag har varken tid eller lust att sitta ner och skriva här om dagarna och när dagarna är slut är jag så trött och jag har fått tillbaks ryggvärken sen några veckor tillbaks, inte kul någonstans!
En vecka med min moster och kusin har gått och dom befinner sig just nu på Antalyas flygplats för att flyga hem till Sverige. Jag är ganska avundsjuk. Hade mer än gärna suttit på ett flyg till Sverige.
Men vi har haft en mysig vecka ihop även om tiden har gått lite för fort som vanligt.. Idag gick vi på lördags marknaden vid moskéen tillsammans. Hittade ett par jättesöta Hello Kitty jeansshorts till Belma men dom fanns tyvärr inte i rätt storlek så det blev inga. Det blev lite frukt och grönsaker istället. Jag och Belma gick bort till deras hotell runt 17 tiden och umgicks lite innan det var dax för oss att säga hejdå.
Och igår gick vi ner till stranden där vi mötte Louise men det varade inte så länge för Belma var envis som aldrig förr. Stoppade ner henne och började gå hem, då somnade hon såklart. Men det var bra för då passade jag på att  ta första doppet i poolen här hemma, gud va skönt det var! Tayfur var lite för feg (sen är han ju turk = fryser när det är 30 grader varmt..) för att hoppa i poolen.

Eftersom jag är världens tråkigaste så tänkte jag iallafall ta mig tid till att lägga upp lite bilder så ni får se vad vi pysslar med om dagarna:


jag och Joline


Joline, Louise & Belma


Glassbaren nere vid stranden


Thelma & Belma leker vid poolen


Belma älskar att gunga!


Min fina tjej! ♥


Jag och Anton på Monicas Restaurant


Thelma & Belma gillade verkligen varandra :)


Belma badar med Joline & Thelma, dock tyckte Belma att det var lite kallt.


Chillar på Papaya, haha :)

Nu är jag sliten

Nu sitter jag äntligen nyduschad framför datan och tvn, som jag har längtat efter det idag. Har varit en fullspäckad dag, jag hann inte ens med frukost imorse så jag åt ingenting förrens runt 17 tiden idag på La Pizza inne i Manavgat. Ni kan ju gissa om jag var döhungrig!
Började dagen med jobb 9-13.30 och sen kom Tayfur och Belma till mitt jobb och vi tog bussen därifrån in till polishuset i Manavgat. Det var dax för mig att förlänga mitt visum idag så det sprang vi runt och gjorde i en timma inne i Manavgat. Förlängde visumet i ett år och det var lika bra att passa på nu när det är billigt med visum, 138 lira gick hela faderullan på, billigt och bra. Och otroligt skönt att inte behöva tänka på visum på ett helt år.
Sen skyndade vi oss hem för Tayfur var tvungen att duscha och fixa sig innan jobbet. Sara och Kicki kom hit och vi tog sällskap med Tayfur bort till Sorgun (ett jättemysigt ställe här i Side) där jag, Belma, Sara och Kicki hoppade av bussen vid Pegasus World, jag hade ett lite ärende där, eller ja, möte ;)
När det var klart tog vi bussen direkt till Manavgat där vi först och främst gick bort till La Pizza och käkade en sen lunch som var väl behövlig för min del. Sen tog vi en rejäl shopping runda i Manavagt. Fick ett par super snygga byor av min snälla moster! :) 
Belma somnade ganska snabbt efter vi kom hem och hon hade käkat lite gröt till kvällsmat. Jag tog en härlig dusch och efter det hängde jag tvätt och vek tvätt, blä.. och nu ska jag alldeles strax stänga av och släcka ner här hemma. Krypa ner i våran säng bredvid min lilla gofis, slå på min lilla dator och bara surfa runt på nätet tills jag slocknar, vilket blir ganska tidigt idag känner jag :P Sjukt sliten, men det är väl så när man är så jävla bäst som jag är ;)
Godnatt på er!

Hemma igen efter en lyckad kväll

Oj vad trött jag är nu!! Sıtter ı sängen och väntar pa att mın andra hälft ska komma hem fran jobbet. Belma somnade ganska sa fort när vı kom hem.

Sıdefesten var otrolıgt bra och kul! Helt lyckat! Modevısnıngen gıck jättebra och det var sa kul! Belmas feber var ınte allt för hög sa hon fıck vara med och ga pa modevısnıngen ocksa. Sen träffade jag massa nya trevlıga ansıkten ocksa, alltıd lıka kul :) Lägger ın bılder sa fort jag har nagra!
Efter modevısnıngen sa satte jag och Belma oss hos Kıckı och Sara som hade bıljetter tıll Sıdefesten. Kollade magdans showen och lıte annan turkdans som även jag medverkade ı. Ja, jag älskar att bjuda pa mıg själv..
Men lıvet är alldeles  för kort för att ha trakıgt so why not? ;)
Vı tog sällskap hem med Lısa och lılla Nora som redan hade somnat ı vagnen. Gıck förbı jobbet och vınkade lıte snabbt tıll jobbarkömpısarna! Det var fullt upp ı baren där för Torgut. Och ımorgon vıd 9 tıden ska jag dıt, gäsp.. haha.

Nagot annat mındre trevlıgt som hände ıdag var när vı skulle ga ner tıll Sıdefesten. jag, Kıckı, Sara och Belma skulle ga  över vägen. Kıckı sprang över sa jag, sara och Belma stog kvar pa samma sıda. Da kommer det en bıl, ı samma fula gula färg som taxıbılarna här nere, dock var detta en helt vanlıg personbıl full med 5-6 turkar ı. När dom kommer sa ser jag att det stıcker ut nagot fran bılen och som rıktas mot oss samtıdıgt som turkjäveln skrattar och gör en ful grımas.. Det var ett gevär!!! Förmodlıgen ett luftgevär men förstar nı hur läskıgt det var? Kunde lıka gärna ha blıvıt skjuten och dött.. När dom hade kört förbı oss sa sıktade turkjäveln geväret mot en moppe och sa hörde man ett lıtet skott, dock blev han nog ınte träffad. Det fınns allt bra mycket ıdıoter här nere, av alla möjlıga sorter. Hade jag varıt smart nog sa hade jag skyndat mıg och komma ıhag regıstrerıngs nummret pa bılen men jag var nog lıte för chockad för det, annars hade jag anmält dom. Menmen, vı kom levandes fram och det är väl huvudsaken :)

Har även pratat med svärısarna och Tayfurs broder Samet nu ıkväll, dom var helt ımpade pa mın turkıska haha. Och nästa vecka kommer Tayfurs mınsta bror Zeyt hıt och stannar ı en vecka tror jag. Tur att poolen är färdıg sa grabben har nagot att sysselsätta sıg med :P Sen har jag lovat att vı ska käka hamburgare, han har tydlıgen aldrıg gjort det ınnan... :P

Herkese iyi geceler, yarın görüşürüş arkadaşlar! :)


Sidefesten ikväll!

Då var vi inne i Juni månad! Det betyder att säsongen har börjat och att det bara blir varmare och varmare.
Och ikväll är det ju dax för Sidefesten! Vi ska ju vara med på modevisningen som Marias butik håller i, ska bli kul! 
Belma har dock haft feber sen igår och inatt var feber uppe i 39.8 grader, hon var kokhet! Det blev massor med vatten och medicin som lindrar febern lite. Hela natten har alarmet på mobilen ringt varje timma för att titta till lillan och hur febern såg ut. Hon har sovit nästan hela eftermiddagen igår och fram tills när jag kom hem från jobbet idag. Hon verkar ha piggnat till nu. Hon sitter och leker med sina nya sake på mattan och har precis fått i sig lite mat. Vi ska snart hoppa in i duschen sen får vi se hur hon ser ut och vad febern ligger på och då avgör jag om hon kan vara med och gå på modevisningen, men jag ska iallafall vara med! Och min kusin Sara :) Dom kommer hit runt 18.30 och då ska vi fixa oss lite här innan vi traskar ner till dom andra. Ja det är fullt upp om dagarna nu för tiden. Och imorgon ska jag bort till Pegasus World på en liten grej vi 15.00 ;)
Jag och Tayfur har skurat båda balkongerna innan han åkte iväg till jobbet så nu är det rent och fint här! Han har även tvättat och rengjort den gamla barnvagnen som vi ska ge till hans bror Samet  som bröllopspresent hahaha. Så han och Derya måste skaffa kusiner till Belma i framtiden :P

Nu kallar duschen innan det blir för sent, tänker inte stressa idag gjorde det tillräckligt igår :P

RSS 2.0