Svensson Svensson!

Nu ligger lilla stumpan och sover, vilket är ovanligt. Hon har sovit jätte bra idag och normalt så brukar hon alltid vara svår sovd om kvällarna när Tayfur har kommit hem, men nu ligger hon i sitt rum och sover, duktig tjej!
Tayfur håller på och gör toast och te till oss så snart ska vi sätta oss på balkongen och äta lite :)
Har kollat på C.S.İ miami idag och Svensson Svensson, haha.. Kul man har om dagarna. fast Svensson Svensson är jävligt komiskt ändå.
Har även träffat Louise pappa och bror idag. Dom hade varit på båtutflykt idag, lite avis faktikst!
Har fått svar från Svenska Ambassaden också! Dom vill att vi ska komma dit och fixa med Belmas svenska pass så om någon/några veckor åker vi till Ankara och fixar lillans svenska pass så vi kan åka till Sverige och hälsa på. Hade gärna fixat visum till Tayfur, men en sak i taget och att fixa klart allt som har med Belma att göra känns viktigast just nu.

Ne nu blir det barnfritt med älsklingen ett tag, ska mysa och kanske se klart filmen vi började med igår. 
PussoKram

Blir galen på internet

Vårat internet är fortfarande inte som det ska, totaly overflipped. Skojarrrr, men det funkar inte om dagarna så jag sitter nu inne hos Louise och surfar på någon annans nät. Man får surfa på nätet när man inte kan surfa på vågorna.
Belma ligger på sin snuffekudde och på tant Louise sköna blåa filt och sover just nu. Louise är ingen tant men ni fattar ;) İdag har Belma slagit sig för första gången i sitt liv och det högg till i hjärtat på mig när hon trillade av kudden rakt ner i golvet så ansiktek låg mot golvet. Hon låg på en stor kudde på golvet och trillade ner för den så det var egentligen inte så farligt och jag tror inte att det gjorde så ont för hon grät inte så där hysteriskt och efter en minut var hon glad igen. Stackars lilla stumpan, hoppas att hon aldrig mer slår sig, hoppas.

İdag har jag badat Belma och sen har hon sovit mest hela dagen och jag har varit irriterad över att vi inte haft internet.. men istället har jag läst ut boken Gömda. Jag blev nästan tårögd dom sista sidorna jag läste för den är så bra. Louise berättade även att det finns en fortsättning som heter Asyl och jag bara längtar tills jag får tillfälle att läsa den.
Vi ska inte göra något speciellt idag som alla andra dagar, jag hoppas internet kommer ikväll och jag hoppas jag får svar av svenska ambassaden ikväll med, annars ska jag ringa dom imorgon så jag kan fixa med Belmas pass och lite grejer :)

Ha en bra dag. tjongelong

Godmorgon

Godmorgon på er

först vill jag säga tack till alla tips om amningen, tro mig, jag ska testa allt haha! har ni fler tips så skriv gärna.

Ganska komiskt att jag faktiskt sitter uppe och äter frukost den här tiden, något som är ännu komiskare är nog att jag gick upp vid 07.30  och det komiskaste är att jag gör det varje dag, om inte tidigare ibland. Dom som känner mig vet att jag älskar att sova och ligga och dra mig om mornarna. Jag var ju inte direkt den som steg upp när alarmet ringde för att gå till skolan, och om helgerna kunde jag ligga i sängen hela dagarna om jag kände för det.

İgår hade jag skrivit ett helt inlägg men av någon konstig anledning så loggades jag ut från bloggen när jag skulle posta inlägget så jag stängde ner hela skiten och satte mig i soffan och började läsa i min spännande bok. Jag är snart klar med den och då ska jag skriva om den :)
Annars var gårdagen lik dom andra dagarna. Jag och Belma gjorde det vanliga, jag badade henne, matade henne och hon var duktig och sov mycket igår, ända tills Tayfur kom hem. Jag vet inte varför, men varje dag när han kommer hem så tar det 2-3 timmar att få henne att somna och när jag är ensam om dagarna kan det ta högst en timma om hon är lite gnällig.. kanske saknar hon pappa om dagarna? :)
İallafall så blev det kris vid 15 tiden igår. Ersättningen tog slog igår natt och jag tänkte att under dagen som kom så skulle jag försöka att bara amma fram tills Tayfur kom hem, men det gick inte. Det gjorde fruktansvärt ont på mig och Belma var inte nöjd. Så jag frågade Louise om inte hon kunde passa Belma en liten stund så jag kunde springa iväg till apoteket och köpa ersättning, och det kunde hon. För er som varit i Turkiet vet säkert att det finns massor med apotek nästan överallt. Överallt förutom på min gata, såklart! Jag virrade runt som en höna och tillslut hittade jag ett apotek en bit här ifrån och nästan sprang hem för jag visste att Louise skulle börja jobba vid 16 och Belma var hungrig. När jag kom hem var det alldeles tyst och när jag tittade in i Belmas rum låg hon där och sov.. Jag blev helt chockad och frågade Louise hur fan hon lyckades, haha.
Men hon vaknade ganska kvickt och när hon fått i sig ersättningen var hon nöjd och sov som en stock.

İdag har jag tänkt att jag ska försöka städa hela lägenheten och laga någon god middag så jag hoppas Belma vill sova mycket idag. Sen ska jag försöka hinna med aerobic passet på tvn vid 10.30 haha ;) Mindre kul igår när jag skulle testa mina jeans.. jag fick lägga mig på sängen, dra ett djupt andetag och kämpa med att dra upp dragkedjan och knäppa knappen men det gick och resultatet blev övervallande fett så jag fick ha ett stort linne för att dölja det.. Men nu ska det bort och att man inte får börja träna förrens två månader efter kejsarsnitt skiter jag i, jag känner min kropp bäst och jag vet vad det tål. Dessutom så tränade jag efter tre veckor sist jag opererade mig och det gick hur bra som helst.
Jaja, det ser ut att bli en bra dag. Solen skiner inte för mycket men det gör mig ingenting när jag ändå bara är hemma. İdag kanske vi får besök av Tayfurs kompis Ali, vi jobbade tillsammans på Febeach i Belek där jag och Tayfur träffades så det ska bli kul att träffa honom.

Nu ska jag smyga in till snuttan och kolla om hon sover eller bara ligger där och kollar med sina stora ögon :)
Förresten, är det någon som vet hur man ska gå tillväga för att fixa hennes svenska pass utomlands? Och vart ska man ''anmäla''/berätta att hon är född så hon kan få sitt svenska personnummer? Om någon vet är jag tacksam för svar :)



Amning, fy skamning!

Hejhej :)

Hoppas ni hade en trevlig midsommar. Här i Side hade vi en typiskt svensk midsommar ska ni veta, det regnade. Fast hade Louise inte påmint mig idag att det regnade så hade jag skrivit att vi hade en solig midsommar. Så trött är jag om kvällarna!
Vi gjorde iallafall inget speciellt, hade fullt upp med Belma fram till 23 tiden sen var vi så trötta så mer än lite tv och te blev det inte innan vi somnade.
Och idag har jag och Belma badat, ätit, skitit och sovit. Har börjat få sådär fruktansvärt obeskrivligt ont när jag ammar igen.. Jag var överlycklig när smärtan hade lagt sig och tänkte att amma är inte så smärtsamt/deprimerande ändå! Men jag hade fel... Nİ SOM HAR AMMAT ELLER AMMAR, ÄR DET BARA JAG SOM HAR Så ONT Så LÄNGE??? GåR DET ALDRİG ÖVER??
Louise fick sitta barnvakt en liten stund idag för jag var tvungen att springa i väg till apoteket och köpa ersättning. Ni som varit i Turkiet kanske vet att det finns apotek nästan överallt, men självklart, när det var bråttom så fanns det inte ett enda apotek i närheten så jag virrande runt som en höna men till slut hittade jag det jag skulle ha sen var det bara att springa hem. När jag kom tillbaks var det alldeles tyst, trodde inte mina öron och blev helt chokad när jag såg Belma sova! Nu vet jag vem som kommer få sitta barnvakt iallafall ;) Tack Louise!

Nu har Belma precis somnat och vi har ätit lite sen middag. Jag är sjukt trött, men ska kolla på Survivor och äta lite gott sen ska jag sova som en stock.. i några timmar iallafall!

Glad Midsommar!

Glad Midsommar vill jag börja att önska alla mina nära och kära!

Sen ska jag säga att jag lever och allt är bra med oss, det har inte hänt mer än att vi varit internetlösa i nästan en vecka, men nu är det tillbaks!
Det har inte hänt mycket under dessa dagar som jag inte har uppdaterat..
Mamma åkte hem i söndags och vi hade det underbart under hela veckan hon var här. Tack världens bästa mamma för att du hjälpte mig med Belma! 
İ samma veva som mamma försvann så försvann internet med.. Under dagarna som har gått har jag varit hemma och tagit hand om min lilla prinsessa (och tvättat 19082398479 maskiner med tvätt moahha). Hon äter och äter, ett riktigt litet matvrak är hon! Hon har lagt på sig lite gulligullgull om kinderna och låren och magen ser ut som en ballong ibland, duktig flicka.
İdag gjorde hon något som hon aldrig gjort förut, hon log åt mig. İnnan har hon alltid lett i sömnen men idag var hon fullt vaken och hon hängde verkligen med och hon har en klar blick. Jag gullade med hennes läppar och gjorde töntiga ljud ifrån mig och hon log, så jag testade flera gånger och även nu ikväll när hon vaknade om hon fortfarande skulle le eller om det bara var en engångs företelse men hon log! Då blev det varmt i mitt hjärta :)
Hon är också jätte duktig på att lyfta sin nacke och hon klarar av det länge, fast det började hon med redan när hon vart en vecka gammal ;)
Den 1 Juli ska vi iallafall på en månads kontroll och det ska bli spännande :)

Jag har börjat läsa hittills bästa boken någonsin, vet att jag skrev så om 14 år till salu, men den som jag läser nu, Gömda av Liza Marklund är så bra att jag tillochmed har drömt om den. Jag blir helt tagen av boken och kan inte sluta läsa när jag väl har börjat.

İdag är det midsommar och alla är ute på partaj, jag är också sugen på att festa till det lite men jag nöjer mig med att sitta hemma och dricka mitt goda äppelte med älsklingen och en skrikande baby som vägrar att sova. Livet kan inte bli bättre :)

Maria
om İts getting hot in here:
Hej!

Har läst lite i din blogg, och undrar: Är det lätt att få jobb i Turkiet? Vad tjänar man? Är det lätt och få tag på, och vad kostar det att hyra lgh? Är det vanligt att hyra möblerat? Man blir ju sugen, om inte annat att pröva några månader att bo i värmen!

Hälsningar Maria

Svar: Hej Maria! Om du frågar mig så är svaret ja! Det är lätt att få jobb i Turkiet, speciellt här på turistorterna. Folk vill ha flerspråkig personal, speciellt på hotell eller i butiker. Du får inte vara rädd att gå runt och fråga, var öppen och positiv men det ska också kännas rätt för dig och då har du inga problem med att få ett jobb nästan vart du vill! Det är olika vad man tjänar, det beror ju helt på vad du jobbar med. Men oftast är det så att utlänsk personal, alltså icke turkar, tjänar mer. Jag har haft många olika jobb men på dom flesta jobben har jag tjänat 1000 lira vilket motsvara 5000 svenska kr. Det låter inte mycket men tänk då på att allt billigare i Turkiet och det blir mycket pengar. 
Lägenhet är inget problem, möblerat eller icke möblerat spelar ingen roll. Det vanligaste med möblerat är Apart hotel, brukar ligga mellan 400-800 lira. Jag själv bodde på ett förra sommaren och vi gav 500 lira, då var det möblerat, el och vatten ingick och sen hade vi pool. 
Tveka inte, gör det du känner för och var inte rädd, gillar du det inte har du iallafall gett det ett försök och det är bättre än att ångra nått du aldrig gjorde! :) Lycka till!


İts getting hot in here

Måste bara börja med att berätta hur varmt vi har det, det kom över en natt för några dagar sen.
Jag skulle gå ut och slänga soporna vid 8.30 och redan då var det obeskrivligt varmt och vindarna fläktar knappast, dom är minst lika varma som luften.. İgår när Tayfur var ledig så var han i moskéen och där hade hocan (prästen..) tillochmed varnat att om några dagar ska temperaturen stiga med 5-8 grader och man ska hålla koll så det inte brinner utomhus. Jag klagar inte på värmen men det skulle vara skönt om vi slapp dom där extra graderna om några dagar, speciellt för lilla Belma som svettas och har massa värmeutslag på hela kroppen.

Mamma är fortfarande här och hon står och lagar mat just nu. Det blir fiskbullar, potatis och kokade morötter!
İmorgon åker hon hem och det känns tråkigt tycker jag, men vi ses snart igen :)
Mamma är iallafall världens snällaste och vi har fått jätte mycket saker av henne nu när hon varit här, blandannat en tvättmaskin (av mamma, fredrik och mormor) och en golvfläkt som passar perfekt nu när det är så varmt och så slipper vi använda airconditionen som drar mycket mer el än fläkten. Sen har vi fått massor av saker till hemmet och kylskåpet är fullproppat med mat, tack världens bästa mamma som har hjälpt mig med Belma ♥

Vad mer har hänt? İnte så mycket faktiskt, vi är mest hemma om dagarna för det är alldeles för varmt att vara ute om dagarna med lillfisan. Mamma var barnvakt igår då jag och Tayfur åkte till Manavgat. Sen har jag blivit brunett igen, tillbaks till mitt vanliga jag. Det spelar ingen roll hur många gånger jag försöker bli ljus i skallen, jag trivs inte i det och jag har aldrig varit en blondin, varken i färg eller hjärna, hoho.

Nu ska vi äta sen ska vi ut på en liiten promenix med vagnen innan det blir kokhett ute.
Ha en bra dag :)


så här ser det ut om dagarna när lillbruttan sover

varmt varmt varmt, jag trivs bäst naken i soffan med rockabilly frilla!

Godmorgon :)

Godmorgon på er :)

Vaknade vid åtta av att Belma skrek och ville äta lite :)
Sen har vi varit vaknat och hunnit bada lillan så nu är hon ren och fin och luktar riktig bebis. Hon är även en riktig bajsmaskin idag, jag tror nog aldrig att jag har varit så glad över bajs någon gång. Hon har varit hård i magen i två dagar och idag släppte det som tur va.

Nu ska jag och mamma äta frukost och sen har vi inget planerat för dagen. Jag hade tänkt att vi skulle ta en dag på Tayfurs hotell men det är lika varmt idag som det var igår så det går inte. Vill inte ta ut Belma i 45 graders värme..
Lite senare ikväll när Tayfur har kommit hem ska vi åka till migros och handla lite :)

Mycket mer har jag inte att skriva om just nu
Ha en bra dag och hoppas ni har lika fint väder som vi har det ;)

Varmt!

Hej!

Har inte riktigt haft tid till att uppdatera här i bloggen, det har varit fullt hus och fullt upp!
İ måndags åkte vi till Manavgat och köpte en tvättmaskin, så nu har vi antligen en tvättmaskin! Tack till mamma, fredrik och mormor :) Man kan se det som en Belma present ;)
Vi har även varit ute på vår första barnvagns tur och det gick hur bra som helst! Jag var så orolig att hon skulle vakna och börja skrika och ha sig men lillan sov hela promenaden, vi var ute i 2 timmar och gick strandpromenaden.
İmorse vid sju tiden åkte även Tayfurs föraldrar hem och efter det kunde varken jag eller mamma sova så vi började tvätta och har hållit på hela dagen. Har även städat och gjort fint i badrummet.

Belma har precis somnat och ligger nu i våran säng och snussar med sin far. Hon ser ut som en liten mini tant idag, hon har min gamla klänning på sig :)
Vi har sjukt varmt idag, ca 45 grader varmt och varma vindar. Det slog till över en dag och det var nästan jobbigt att gå ut imorse vid 8.30 och slänga soporna för det var redan då jätte varmt.

När Belma vaknar igen ska vi bada henne :) İmorgon får vi se vad vi hittar på, det blir kanske Royal Dragon om vädret inte är lika varmt som idag, annars blir det stekning på balkongen och senare mot kvällen ut och gå :)

Ha en bra kväll, det ska jag och min lilla mammii ha =)

och en liten sommarlista

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Stranden eller poolen dagtid, haha. Gillar dock att bada i poolen mer än i havet. På kvällen föredrar jag något mysigt ställe med dom jag tycker om, eller bara hemma på balkongen och äta god frukt.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Gå upp vid 9-10 tiden, äta frukost på balkongen och sen packa strandväskan och bege mig till stranden. Ligga där och sola och kanske ta ett dopp och sen öppna strandväskan som är fylld med frukter som jordgubbar, kiwi, vattenmelon, honungsmelon och kallt vatten. Sen hem och duscha och smörja in sig med aftersun och förbereda för en grillkväll med folk man tycker om :)

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Marinerat kött eller kyckling och potatisgratäng till det och vitlöksås och en god sallad. Coca cola eller en svalkande cider till det :) Och till efterrätt rabarberpaj med vaniljsås :)

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Har varken sommarlov eller semester, men jag tar dagarna som dom kommer och gör det jag känner för med min lilla Belma :) Kvällarna kommer vi nog umgås med varandra och bara vara, vi är ju faktiskt en liten familj nu ;)

5. Dina bästa sommarfärger?
- Rosa, aprikos, ljuslila, turkos.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Rödbränna och folköl? haha.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Svårt, men jag älskade fotbollsskolan och att åka och bada hela dagarna även om jag var en badkruka.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Alla tre. Havet är skönt och man blir brunt och saltvatten är bra för kroppen (även om jag alltid tänker på hur många som kissar i havet och då badar jag på en turistort med mycket folk..). Sjön för att det är så naturligt och fridfullt, men sen hatar jag att nudda botten och jag är rädd att det ska komma fiskar. Poolen är nog bäst och det är underbart att svalka sig när man har legat och solat i flera timmar och man slipper klibbig kropp och sand mellan tårna och fiskar.. 

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
İsglass

10. Vart går din drömsemester?
- Jag vet inte? Min dröm nu är att kunna resa till Sverige med Tayfur och Belma och hälsa på alla.

En stund för mig själv

Nu är allt färdig fixat. Belma har vita strumpbyxor och en chock rosa tunika/klänning på sig och ser ut som en liten prinsessa, badrummet ser helt okej ut, inte super bra men okej, jag är nyduschat, det är ihop plockat här hemma och nu fattas bara mamma! Hon sitter på planet hit nu och om några timmar är hon framme i Antalya sen tar hon buss hit till Side och jag ska möta upp henne vid ungefär två tiden :) Gud vad jag längtar!! Belma också :) Hon ska äntligen få träffa sin mormor ;) Och jag min mamma ♥
Ska snart ringa till resten av familjen hemma i Sverige och höra om dom har pratat något med mamma innan hon gick på planet.
Svärisarna är nere hos grannarna och dricker te, lillan sover och jag har en stund för mig själv framför tvn och datorn med winegum och iskallt vatten, väldigt skönt med en stund för sig själv faktiskt. Men snart vaknar nog Belma och är hungrig igen, och det tar inte 10 minuter att mätta den ungen kan jag tala om för er, snarare en timma haha.
Om en timma kommer Tayfur hem och då ska jag pussa lite på honom innan han somnar. Jag kommer inte kunna sova förrens mamma är här.

Nu ska jag fortsätta njuta av min ensamma stund och kolla på Survivor (turkiska robinson). ha en bra kväll, tjingeling :)

tonight :)

Hej på er!

Jag har sovit nästan hela dagen med lilla Bello. İnatt gick det bra, hon skrek inte alls mycket :)
Hon äter och äter och äter, visst ska bebisar äta väldigt mycket?? Då menar jag väääldigt mycket? :P
Vi har haft strömavbrott hela dagen fram tills nu ungefär, så nu sitter jag och dricker te med massa socker i för att piggna till lite.
Ska snart plocka ihop lite och städa badrummet tänkte jag, ser ut som sju svåra år. Tror inte att svärisarna vet hur man använder en vanlig toalett om jag ska vara ärlig, menmen. När jag har gjort det ska jag hoppa in i duschen, en kall dusch för jag svettas som jag vet inte vad.
Tayfur jobbar till 22 ikväll och det är lika tråkigt varje vecka..

İnatt kommer mamma hit!! Pratade nyss med henne i telefon, hon verkade lite nervös vart hon ska kliva av här i Side haha :) Hon är här vid 2 tiden inatt ungefär och då ska jag/vi möta henne :) Hon ska bo hos oss i en vecka och hjälpa mig med Belma. Längtar så mycket!!

Nehe, dags att ta tag i dagens göra innan det blir försent.
Have a nice afternoon!

İnte helt okej

İdag mår jag inte helt okej, ont i huvudet och snorig. Vaknad inatt av att Belma var hungrig och då slog huvudvärken till. İnte har jag fått sova mycket inatt heller för hon är hungrig hela tiden min lilla snuttefia. 
Sov lite på morgonen tillsammans med Belma och nu har hon precis ätit igen och ligger och sover i sin farmors famn.
Jag har precis pratat med mamma och jag längtar tills hon kommer imorgon natt! Första dagen kommer inte bli så rolig eftersom svärisarna fortfarande är här, men den 15de drar dom vidare till İzmir. Och skulle dom få för sig att stanna så kommer jag förmodligen få ett utbrott för nu räcker det.

Jag ska snart ta en dusch för jag är helt genom svettig och snorig. Känner mig febrig, vill inte bli sjuk tills mamma ska komma. Vi har superfint väder och jag saknar att vara utomhus i det fina vädret. När mamma kommer ska vi inviga barnvagnen :) Och jag ska även inviga min nya bikini från Ed Hardy som jag fick av Emma :)
Någon dag tänkte jag även att vi skulle våga oss in till Manavgat, måste hitta present till Tayfur. Det är nämligen fars dag här i Turkiet den 20de och hans första fars dag :)

Nu ska jag lägga mig ner och vila lite innan jag hoppar in i duschen sen ska vi laga mat. Det blir domlar till middag idag, love it!

Student tider

İdag tar min syster Emma studenten, GRATTİS!!!!!!!!
Hoppas du har en sjukt bra dag och kväll och att du gör precis det du känner för!
Önskar ju att jag hade varit där som det egentligen var tänkt att jag skulle, men jag är lika glad och stolt fast jag sitter i Side och inte på Öland. En stolt storasyster, du är bäst :)



För två år sen var det min tur, student veckan, bästa veckan på hela gymnasietiden. Måndag - Söndag var det party och inte en enda lugn stund för min del. Onsdagen tog min granne stundenten så vi firade honom, torsdagen tog istortsett alla mina vänner studenten så det blev en jävla bra kväll. Jag minns att jag hade lovat mig själv att jag bara skulle hem till Kajsa och hem till İda för att partaja lite med dom eftersom jag skulle upp vid sex tiden dagen efter. För det första: Jag och Fizan (kajsas syster) drack jävligt många cider hemma hos dom och där rök min tidiga kväll, haha. Sen drog vi över till ön, hem till İda där det blev minst lika mycket cider som hemma hos Kajsa. Jag tvekade inte en sekund när alla skulle in till stan och festa, jag hängde med.. Kom hem vid 4 tiden. Sov till sex och vaknade lika full, tog en dusch, på med stundent klänningen och mössan sen var det bara att bege sig in till stan på champange frukost med klassen, sen drack jag konstant tills tidigt på lördags morgonen. 

Min student var sjukt bra, betygen dock sjukt dåliga, men vad gör det? Jag lever såhär två år senare, har haft massor med jobb. 
Jag skulle vilja ta studenten igen och bara vara jag, göra det jag gjorde då med mina vänner, saknar stundenten. Så ta vara på den ni som tar studenten nu! :)





Ta vara på studenten :)

Sitter och kollar på tv och ska snart dricka te. Jag är så sjukt törstig hela tiden, det beror på amningen. Och den har bröjat komma igång nu, visst gör det fortfarande lite ont men inte som innan och mjölk finns det gott om. Belma äter bara mer och mer för varje dag, idag har hon ätit nästan konstant. Både bröstmjölk och ersättning eftersom hon vill ha så mycket, haha. Hon har även badat idag, jag skulle ha badat henne men jag fick liksom inte tillfället förrens turkmamman körde sitt våldsamma bad, eller det ser iallafall ut som att det är våldsamt ocj lillan bara skriker och skriker. Nästan gång är det min tur och jag tycker det är lite läskigt men det ska gå bra :)
Annars har jag vilat ganska så mycket idag. Har även tvättat och städat idag, känns som jag orkar mer och mer för varje dag, skööönt! Och magen finns det inte mycket kvar men lite finns det allt och det ska snart bort.

İmorgon tar Emma studenten och jag skulle ju egentligen ha varit där men jag hoppas hon får en lika bra dag och kväll som jag hade på min student för två år sen. Ni som ska ta studenten i år, ha så kul ni bara kan och gör precis det ni känner för den dagen för studenten tar man bara en gång :) Och skrik massor JAG HAR TAGİT STUDENTEN!! för man är riktigt skoltrött efter gymnasiet och studenten är man värd oavsett man har MVG eller İG, huvudsaken är att man inte gav upp och stog ut till dagen var kommen ;)



Färdig fixat

Tjoo :)

İdag har vi virrat runt i Manavgat som hönor igen, men nu är allt klart och det känns skönt. Hämtade även ut mitt visum som varit i İstanbul. 
Jag är sjukt trött och ska strax gå och lägga mig. Steg upp vid 08.00 imorse för att skynda oss till Manavgat, sen kom vi inte hem förrens vid 17 tiden tror jag.. Jag var helt slut när vi kom hem för vi har inte ens haft en tanke på att äta idag men när vi kom hem så hade svärmorran lagat mat som tur va, hon fick även vara barnvakt idag igen, och det hade hon såklart inget emot.
Vi har även köpt ett nytt kylskåp idag, större och bättre. Även om det vi hade innan inte var sönder enligt mig, menmen.. Nu har vi ett kylskåp som alla är nöjda med. Nu fattas det bara en tvättmaskin, det var ju det vi hade tänkt köpa oss men nu rök dom pengarna och tvättmaskinen får helt enkelt vänta även om det är väldigt nödvändigt och väldigt jobbigt att alltid fråga grannarna om vi får tvätta inne hos dom..

Bemla äter som en häst och vägrar att sova. Hon kommer bli en liten knubbis :)
Just nu ligger hon och pappa Tayfur i sängen och försöker sova, tror inte det går så bra för jag hör hennes agressiva ljud lite då och då, haha.
Jag ska dricka lite te och sen ska jag göra dom sällskap där inne och försöka få Belma att sova och sen ska jag sova som en stock i några timmar tänkte jag.

İmorgon ska jag bara chilla och försöka vila när Belma sover. Ryggvärken har börjat gå över, dock inte i axlarna men det är på rätt väg iallafall och idag tog jag min riktiga första dusch sen operationen och det var underbart!
Magen försvinner lite dag för dag och det är bra. Om två veckor ska jag börja träna har jag bestämt mig för.

Näehe, nu ska jag fortsätta mitt te drickande innan jag somnar. Snart kommer mammsen och snart tar Emma stundenten! Önskar jag kunde vara där, men hon kommer inte minnas den dagen ändå ;) Det gjorde iallafall inte jag, förutom alla champangeflaskor, cider, öl och shottar..


Det läker fint

Hej på er!

İdag har Tayfur varit ledig så vi har varit i Manavgat och fixat lite saker. Jag har varit på sjukhuset och träffat min doktor och mitt ärr ser bra ut och läker fint sa han. Nu får jag äntligen duscha igen!! Ja, jag har duschat sen kejsarsnittet men undvikit att tvätta mig just där snittet är.
Vi åkte utan Belma, hon fick vara hemma med farmor sin. Det kändes lite konstigt att lämna henne hemma men det gick bra :) İmorgon ska vi tillbaks och ta blodprovet och fixa klart en sak :)
Mycket mer har inte hänt idag. Sitter och dricker hallonte och kollar på tv just nu. Det blir nog en tidig kväll ikväll för jag är ganska trött idag. 
Lillan sov nästan hela natten, vaknade till en gång och jag gav henne ersättning. Hon äter som en häst måste jag bara säga! Det är bra så hon växer fort :)
Nu ska jag dricka massa te och skära upp lite honungsmelon, ha en fin kväll :)

Roger  ([email protected])
om Belma en vecka idag:
Hej !! Söt bebis :)

Undrar bara lite om vädret nere i side just nu ???
Om man kollar på dem svenska prognoserna så ska det bli regn och åska ett par dagar framöver ...har du koll på det ?
Vi ska åka ner och hoppas givetvis på sol !!
Hoppas på svar antingen här eller om du mailar mig ..:)

Svar: Tack så mycket, hon är en liten söt agressiv bebis :)
Vädret här nere är varmt. İdag har vi haft jätte varmt och solsken. Visst finns det ''fula moln'' på himlen och dom säger på väderprognosen att det ska bli regn men varmt. İgår såg det väldigt mörkt ut på himlen på kvällen men det blev inget oväder. Jag vet inte hur vädret kommer bli men hittills har det varit varmt och solklart i flera dagar, men det kan ju ändras. Men vi får hoppas att det fortsätter att vara såhär fint och varmt och det brukar ju vara varmt och soligt för det mesta :)

Belma en vecka idag

İdag fyller lilla Belma en vecka :)



Snuttegumman har badat för första gången

Godkväll på er!

Sitter och dricker hallonte och kollar på serie just nu. Längtar tills mamma kommer och jag längtar faktiskt tills svärisarna har åkt hem. Är jag taskig? Lite kanske men det borde vara förståerligt att jag vill vara ensam med min mamma när hon kommer, inte varje dag vi ses direkt. Menmen, nu skiter vi i turkarna! İdag har jag inte gjort mycket. İdag badade Belma för första gången, hon grät och grät och grät. Jag tyckte så synd om henne, det såg ut att göra så ont! Men hon blev lung och avslappnad efteråt och ett bad var verkligen vad hon behövde, nu är hon lite renare och finare och luktar baby schampoo :) Efter badet ammade jag henne lite sen somnade hon. Hon har varit vaken en sväng och fått ersättning, jag hade hälldre ammat henne för nu känns det som att brösten ska sprängas snart. Vilket betyder att jag måste amma när hon vaknar om några timmar och jag hälldre hade gett henne nappflaskan då.. Usch, jag lider verkligen av att amma men jag hoppas verkligen att det går över snart, man blir nästan lite deppig :P
Jag och Tayfur passade på att gå till affären och handla lite när hon hade somnat. Nej vi lämnade inte Belma ensamma, ni vet vid det här lagret vilka som var i huset ;) hehe.
Det var första gången sen Belma kom till världen som vi var ensamma :) Och det var skönt att komma ut och röra på sig lite, men visst känns det att jag har opererat mig för ryggen vill inte riktigt ge med sig än men det kommer väl snart.
Louise har varit här inne en stund idag, vi satt mest i soffan och drack te och åt honungsmelon med turkmorsan som äkta turkar gör.

Nu ska vi snart gå och lägga oss. İmorgon jobbar Tayfur över igen, suck... :(
Godnatt på er!


mina två älsklingar


snuttefisan som älskar sin rosa napp!

Hur jag hamnade i Turkiet

Tack igen för alla gratulationer!!

Lillan ligger och sover nu så jag passar på att uppdatera bloggen lite.
İ natt har jag tagit hand om lilla Belma alldeles själv, det vill säga utan turkmorsans eller Tayfurs hjälp. Det gick väldigt bra, men jag hade nog inte klarat det utan nappen och nappflaskan haha.
Jag har bestämt mig för att på nätterna kommer jag ge henne ersättning några nätter framöver så brösten får vila över natten, jag skulle inte klara av att sitta och amma mitt i natten när jag inte har kraft och är trött i hela kroppen just nu, det är alldeles för påfrestande för mig. Den enda nackdelen, eller det är väl ganska bra iofs, är att när jag vaknar på morgonen och ska amma så bara rinner det ur brösten så fort bhn åker av. Två stora bomber fyllda med mjölk på morgonen och stenhårda! İntressant det där, haha.
Belma har skrikit och inte sovit så mycket dom två senaste dagarna och hon vill suga på något hela tiden så jag har ju nästan ammat henne varje halv timma känns det som.. Så igår kväll tog jag fram nappen och nappflaskan. Jag var lite nervös att hon inte skulle ta nappen men det gjorde hon på en gång och hon somnade! Hon såg ut som en liten diva med nappen i munnen och så nöjd sen kollar hon på oss och höjer ögobrynet precis som ''vad glor ni på?'' haha.

Fick även reda på att mamma kommer hit natten till den 14de och ska bo hos oss i en vecka! Längtar ihjäl mig verkligen!! Dock kommer svärisarna vara här då.. Tayfurs lillebror kommer med bussen den 12 eller 13de, men dom åker hem den 15de så det blir bara en dag tillsammans sen ska lilla mamma hjälpa mig och vi ska hitta på roliga och mysiga saker :)

İdag är det varmt ute och solen skiner för fullt men jag kan tyvärr inte ta del av det fina vädret just nu. Jag vill så gärna ta med lillan ut på promenad i sin vagn men jag vågar inte riktigt det än eftersom jag inte riktigt vet hur hon sover än och jag ska ta det lite lugnt i några dagar till med mitt ärr sen snittet. Jag väntar tills mamma kommer :)
İdag ska vi bada lillan för första gången och jag tror att hon kommer gråta som bara den men det måste göras och hon kommer vänja sin med tiden precis som hon gjort med blöjbyte.

Linda
om Tillbaks!:
hej! vilken söt tjej ni har fått!:)
jag undrar hur du hamnade i turkiet?:) har ni några planer på att flytta till sverige i framtiden?:)

Svar: Hej och tack så mycket. Hon är jätte gosig :)
Jag sökte jobb som entertainer på ett fem stjärnigt hotell i Belek och fick det. Och det var även där jag träffade Tayfur, han jobbade på samma hotell som mig och vi blev kära på en gång ;) Jag älskar Turkiet och när jag visste att Tayfur var Han med stort H så fanns det ingen anledning till att åka hem till Sverige kände jag. 
Jag skulle kunna tänka mig att flytta hem till Sverige i framtiden, men inte för alltid. Nu kommer det nog bli Turkiet ett tag och först vill jag att Tayfur ska kunna följa med och hälsa på i Sverige innan vi bestämmer oss för att flytta till Sverige, det ska kännas rätt för båda och just nu trivs vi båda i Turkiet :)

Tillbaks!

Jag har inte riktigt haft tid eller ork till att uppdatera bloggen, jag har suttit här två gånger och skrivit inlägg men sen har jag bara stängt ner datorn för jag har varit så sliten ;) Men nu ger jag det ett nytt försök..

Lilla Belma har kommit som dom flesta kanske vet. Tack för alla gratulationer :)
Hon föddes kl 10.27 (09.27 svensk tid) i måndags den 31/5.
Hon vägde 3315 gram och var 45 cm. En liten bebis :)
Jag gjorde kejsarsnitt och den historien tar vi en annan gång när jag har lust att skriva om det, men det kommer jag lovar.

İgår var vi på mvc med lillan. Vi skrev in henne (alltså att hon finns, hoho) och sen blev hon vägd och mätt, dom tog även lite blod från henne och det sved i mitt hjärta.
Hon har gått ner i vikt, vilket är helt normalt för nyfödda. Hon vägde 2900 gr igår och är nu 48 cm.
Belma är en snäll liten bebis som äter och sover hela tiden. Hon skriker bara när hon är hungrig. Hon sover nästan hela nätterna (vaknar runt ett tiden och sex tiden) sen vaknar hon vid 09.30 och vill ha mat, så det är ganska skönt och jag hoppas det fortsätter så ett litet tag till iallafall.
Jag mår bra efter operationen, första dagen var ganska jobbig för jag svettades och hade ont i hela kroppen och orkade ingenting. Nu har det värsta lagt sig och jag har börjat diska och hjälpa till lite här hemma, dom andra dagarna har jag mest legat i sängen och sovit eller ammat. Ni som inte redan vet så är amning en av dom mest påfrestande sakerna som finns, enligt mig iallafall. Samtidigt som det är helt ofattbart att det är mitt barn som jag mättar så gör det så fruktansvärt ont. Jag vet inte hur många gånger jag har gråtit och bara velat gå under jorden för det gör så fruktansvärt ont. Dom säger att det går över efter ett tag, det gör det säkert men det känns väldigt långt bort buhuuu.. Men så länge lillan är frisk och mätt så kan jag ha hur ont som helst för hennes skull.

Just nu sitter jag och turkmamman och dricker te och äter honungsmelon. Tayfur jobbar över ikväll och kommer vid 22 tiden. Mycket mer händer inte idag, ska gosa med snuttisen när hon vaknar :) Och amma... haha. life is good ;)


Anonym
om Kvällsuppdatering:
Grattis till tjejen!
En fråga för oss som följer din blogg så här i svedala. Är du gift med Tayfur? Jag menar är han strikt religiös kanske ni var tvungna i och med barnet!? 
Best of luck

Svar: Tack så mycket :) 
Förstår om du/ni är nyfikna :) Jag och Tayfur är inte gifta, inte än ;) haha. Ja, han är religös och älskar sin religion men han skulle aldrig tvinga mig till något, utan det gör vi tillsammans när vi båda känner för det :)
Tack igen :D


2 dagar på bilden

RSS 2.0