Jul på ön :)

Jag och Belma är ensamma hemma. Vi har duschat och spelat hög musik och dansat ;) Belma har precis ätit lunch och jag håller på och fixar lunch till mig just nu och sen ska vi gå ut på en promenad och svänga in på banken och fixa en grej där. Har lite grejer som måste fixas nu när vi är hemma och vill få allt klart den här veckan så vi bara kan slappna av och ta det lugnt resten av tiden.
Inatt har vi haft världens storm här på Öland kan jag lova er. Men idag skiner solen och det är nästan helt vindstilla :)
Igår snöade det uppe i Dalarna och jag hoppas snön vill ligga kvar tills vi ska upp så Belma kan få åka lite pulka i år!
Vi har iallafall bestämt oss för att fira jul här hemma med familjen i år :D Kom dock att tänka på att jag har inte köpt en enda julklapp än!! Men jag har iallfall kommit på vad jag ska köpa till Belma och jag tror hon kommer bli väldigt glad :) Någon som har några andra bra julklappstips till en tjej på 1,5 år?


frågan är dock hur jag ska kunna stå ut utan min lilla paintball soldat? hihi


1:a Advent

Hoppas alla har haft en mysig första advent.
Jag har spenderat hela dagen inne i syrrans lägenhet i stan, helt ensam. Så jag hade en tråkig första advent men det var skönt att få vara för sig själv en hel dag och bara slappa framför tvn.
Runt fem tiden tog jag bussen över till ön och hem till familjen och min fina lilla tjej.
Det blåser jättemycket ute och dom varnar för storm, men det är bara mysigt.

Igår träffade jag världens bästa Kajsa igen, kändes som igår och det är så det ska vara ♥
Gick runt på stan och shoppade, köpte ett par nya byxor och en festlig topp som jag använde på kvällen sen.
Meningen var att vi skulle till Palace. Åkte hem till Nathalie där vi skulle vara innan vi skulle gå till palace. Dock kom jag aldrig så långt utan jag bestämde mig för att gå hem innan klockan ens blivit tolv.
När jag bodde hemma var vi ute minst tre dagar i veckan under några års tid.. Idag kan jag inte förstå att vi orkade och hur vi framför allt hade råd.
En sak är säker; nästa helg sitter jag hemma och myser med min underbara dotter, för det är då jag mår som bäst :)

Nu ska vi fortsätta titta på Vem Kan Slå Filip & Fredrik, där Idas morbror medverkar ikväll. Sen blir det film med Lollo och sen sova.
Imorgon är det ny vecka och jag har en del saker att fixa med.
Och på tisdag kommer Emma hem!!! :)


Öland

Sådära, nu sitter jag hemma på Öland och allt är som det ska. Nu är det slut på resandet på ett tag, skööönt.
Igår morse tog vi bussen från Sthlm hem till kära Öland efter att ha spenderat en natt hos Joline och hennes barn.
Känns så skönt att vara här, även om jag inte har hunnit göra något speciellt.
Har hunnit proppa i mig två lussebullar iallafall och en skumtomte, så julkänslar börjar tränga sin på. Men jag klagar inte! Finns nog inte mysigare med huset fullt av ljusstakar.

Belma ligger och vilar just nu. Hon bestämde sig för att vakna 05.50 idag så det var bara att kliva upp. När jag är hemma i Sverige så tycker jag att det är hur lätt som helst att stiga upp tidigt på morgonen, hemma i Turkiet är det hur jobbigt som helst att gå upp haha.
Nu har jag precis svarat i hemtelefonen för första gången och pratat och planerat lite med mormor.
Snart är det dax att väcka Belma  och fixa lite lunch till oss. Sen blir det nog att ringa min älskling, som jag faktiskt redan har börjat sakna.. ♥

Här kommer lite bilder på Belma från när vi var hos Joline och barnen:








S w e d e n!

Sådär, då var man äntligen på Svensk mark igen! Jag  och Belma befinner oss i Stockholm hemma hos Joline och barnen. Inatt sover vi här och imorgon tar vi bussen hem till Öland. Ni kan nog inte ana hur glad och fridfull jag känner mig i kropp och själ, haha.
Vi har köpt massa gott tills ikväll som vi ska proppa i oss när barnen har somnat :)
Kommer nog bli en ganska så tidig kväll för mig med då vi gick upp vid fem imorse och imorgon ska vi också upp tidigt.
Uppdaterar mer när jag har tid och lust men just nu ska jag umgås med min vän och barnen. Joline har också en blogg, kika in http://mamiij.blogg.se :)

Fortfarande inget internet hemma

har fortfarande inte fatt internet installerat hemma hos oss sa jag har sprungit ivag till internetcafe nu medans Belma vilar..
Vad kan jag saga? Vi har slagit rekord i att byta kylskap, tredje gangen pa en vecka. Jag sager ingenting, stangde munnen för flera dagar sen och later dom göra vad dom vill. Förstar bara inte vart alla pengar kommer ifran?
Lillebrorsan började skolan för tre dagar sen, kul för honom.
Vad mer har hant?
Jag och Tayfur har varit pa Vahit och Natalis bröllop för nagra dagar sen, men det var knappt sa att vi fick ga dit sjalva, lillebrorsan tjatade anda tills vi kom ut pa gatan, da gick han hem igen. Och jag var nara pa att inte aka för Belma hade feber och jag visste att dom inte skulle klara av att titta till henne sjalv. Jag sa att jag stannar helldre hemma och tar hand om Belma an att Tayfur ska sitta och prata i telefonen under hela bröllopet för att dom ringer varje minut.. Och som jag visste sa ringde dom sakert 10 ggr under dom 3 timmarna som vi var borta.
Jag har varit hos frisören och klippt mig och fargat haret. Tayfur gav mig pengar och sa att jag skulle springa ivag sa jag fick lite tid för mig sjalv, men tror ni inte svarmor kommer med en grinig Belma som jag far se efter samtidigt som jag sitter hos frisören och far haret klippt och fargat.. Inte en 1,5 timma kan hon passa Belma fast hon ALLTID tjatar om att hon ska vara med Belma och ta hand om Belma sa att jag och Tayfur kan jobba.. Dröm och glöm, det kommer aldrig handa, inte ens om dom ger mig 100000000 miljoner.

Igar var vi ute och tittade runt i centrum pa kvallen. Sag en jattefin jacka men jag vantar med att köpa den.. Fick en jattefin tröja av Tayfur. Han ar val livradd att jag aldrig kommer tillbaks. Och för er som undrar; Jag och Tayfur har inga problem med varandra, vi alskar varandra och har inte den minsta  tanken pa att ga skilda varldar. Vet att det finns folk som sitter och spekulerar i det. Men i detta fall ar det hans familj som inte kan bete sig som normalt folk med lite hyffs i kroppen.

Nu ska jag strax kila hem och börja titta vad jag ska ha med mig till Sverige. Belmas klader har jag redan lagt i en hög, dock vet jag inte hur mycket jag ska ha med mig. Mamma vill att jag ska komma med en tom resvaska men det gar inte.. Funderar pa att ta en stor till mig och en liten till Belma.. Och vilken vagn ska vi ta med oss? Ni mammor... Skulle ni ha tagit en sittvagn eller en vagn med bade sitt och ligg lage? Hmm.. 5 dagar kvar.

Det blir inte alltid som man tankt sig.

Nu var det ett tag sen jag skrev har pa bloggen.. Men jag har inte haft tid eller tillfalle.

Just nu befinner jag mig pa ett internetcafe eftersom vi inte har internet hemma an..

Jag kan beratta för er att vi har flyttat till en nybygd lagenhet i centrala Antalya. Dock blev det inte riktigt som vi tank oss.. Samma dag som vi flyttade in ringde telefonen tidigt pa morgonen. Tayfurs mamma, pappa och lillebror berattade att dom precis anlant till Antalya och undrade hur dom skulle ta sig hem till oss, utan förvarning.
Första dagen gick det bra och jag var glad att dom hade kommit eftersom dom har sovit utomhus anda se jordbavningen intraffade. Andra dagen sa brakade helvetet loss. Började med att mamman vackte oss och bad mig plocka ur allt ur kylskapet för vi skulle slanga ut det och köpa ett nytt.. Fattade inte varför da varat kylskap funkar utan problem aven om det inte ar nytt. Men visst, jag plockade ur all mat och invatade det nya kylskapet som skulle komma.. DET VAR INTE ENS ETT NYTT... Och vet ni vad? Det slutade funka idag och luktar ackel. Och sa blir dom tjuriga pa mig nar jag inte fattar meningen med att köpa ett nytt kylskap nar vi inte ens behöver ett?

I förrgar kvall sa skulle vi ut och titta i centrum. Da gar vi in i en möbelaffar pa 6 vaningar. Jag och Belma ska ta hissen upp eftersom jag hade vagn. Aker till fel vaning ett antal ganger och nar jag val hittar dom sa sitter dom och förhandlar med en saljare sa jag fragar vad dom ska köpa. Jo dom ska slanga ut varan soffa i tv rummet och köpa nya soffor, soffor som ser ut som köks soffor gjorda i tra som man kan badda ut till sang. Da fragar jag varför och da sager dom att dom kan inte sova pa varan soffa hela livet utan behöver tva nya soffor som blir tva sangar sa vi far lite plats om vi ska bo har.. Och om Samet och Derya ska komma och bo har sa behöver vi fler sovplatser sa vi ska stalla in en soffa i Belmas rum som nagon kan sova pa.

Jag höll kaft tills vi kom hem och fragade Tayfur varför hans föraldrar ringer till slaktingar hela tiden och ber dom komma hem hit till oss och varför dom skulle köpa nya soffor nar vi inte ens behöver det? Och varför hans föraldrar sager att dom bor hos oss.. Da far  jag som svar att dom BOR hos oss. BOR. Dom ar alltsa inte pa besök i nagon vecka utan nu bor dom har.

Lillebrorsan ska dom satta pa skola nagra kvarter bort fran varan lagenhet. Pappan ska hamta ut sin nya bil har i Antalya sa vi har en bil ifall vi maste till sjukhuset eller nagot annat. Pappan ska hyra en lokal sa han kan öppna market under varan lagenhet. Mamman har möblerat om hela köket och jag hittar ingenting i mitt eget nya hem. Alla gardiner fran Sverige ifragasatter  hon och tycker det ser ut som trasor osv osv. Belma proppar dom i mediciner sa fort hon grater. I gar kom aven Tayfurs bror Selami till oss.
Jag har inte gatt pa  toan manga ganger ser vi flyttade hit, jag kan inte ga in i badrummet ens för der ar helt förstört. Varan splitternya lagenhet ser ut som  ett rent helvete och det kanns verkligen inte som mitt hem. Jag bor inte har, jag tankte inte ha det sahar.

Vi har planerat detta sen flera manader tillbaks och jag har langtat och sett fram emot detta hela sommaren..
Om 10 dagar aker jag och Belma till Sverige och jag aker inte darifran förrens familjen ar borta eller har bestamt sig för att flytta till en egen lagenhet.

Allt ar upp och ner. Fyfan sa besviken jag ar.

Nu ska jag ga hem och bara invanta 22 november..

Ingen tid

Om ni undrar vart jag haller hus sa kan jag meddela er om att vi har varit borta i fyra dagar, kom hem igar kvall. Har inte riktigt tid att sitta framför datorn. Men om nagra dagar ar jag tillbaks och da ska jag beratta en riktigt trevlig grej för er =)
Nu blir det hamtmat och mys med min lilla familj. Hörs om nagra dagar!

RSS 2.0