Stäng alla fönster och lås alla dörrar

Helen jag har ett svagt minne av dina söner, men sommrarna på Smögen minns jag väl :) Hoppas ni får en trevlig semester här i Side!


Idag har vi varit iväg till Manavgat och inskaffat oss en ny dammsugare då våran gammla (som inte alls är gammal) totalt gav upp. Ingen rolig investering, men nödvändig.. Och fyra års garanti har vi så nu behöver vi inte tänka på dammsugaren på ett bra tag framöver..
Vi köpte glass och tog första bästa bussen hem, alldeles för varmt för att ens orka gå runt i Manavgat.
Så nu har jag testat min nya dammsugare och den funkar bra. Jag och Tayfur har skrubbat balkongerna tillsammans eftersom Belma fick springa utan blöja en stund och självklart kissade ner sig på balkongen :)
Nu ligger Belma och vilar. Tayfur håller på och byter gas tub så jag kan laga mat sen. Är det någon som har några enkla goda recept så får ni gärna dela med er av dom!! Inte alltid att man orkar ställa sig och laga mat i den här värmen.
Belma har börjat äta lite bättre än vad hon gjorde för två dagar sen.. Vi får köra ACn dygnet runt så hon inte behöver lida av hettan, men huvudsaken är att hon mår bra och börjar äta som vanligt igen :)
Resten av dagen ska vi spendera inomhus. Hade planerat att gå till lekparekn ikväll men vet inte om jag vill det längre..
Det har varit mycket inbrott här dom senaste veckorna.. Hemma hos våra vänner Gökalp och Janine så har någon klättrar in genom deras balkong medans dom har legat och sovit, personen har tagit Janine och Zehras pass och allt guld dom ägde. För lite mindre än en vecka sedan så hände samma sak hos grannarna, någon har gått in genom balkongsdörren under nattetid och tagit värdesaker.. Vi vet inte om personen har försökt eller har varit inne hos oss. Detta hände när vi befann oss i Sverige och Tayfur säger att han har sovit med balkongsdörren öppen, så det är mycket möjligt att någon har försökt ta sig in där medans har har legat och sovit.. Sedan hände det i grannbygnaden med. En man satt i deras trädgård och inväntade rosförsäljaren som bor där så att mannen förmodligen skulle kunna gå in genom portdörren samtidigt som rosförsäljare kommit hem.. Dock han frun se mannen i trädgården och skrek och svor åt honom och då hade han gått fort därifrån. Tayfur hade vaknat och sett honom och beskriver honom som lång och lite längre hår.
Igår kväll stog det en längre man med länger hår här utanför i säkert en timma och glodde in, han gick fram och tillbaks och pratade i telefonen samtidigt och tillslut blev jag så rädd att jag var tvungen att ringa hem Tayfur från jobbet.
När Tayfur kom var mannen såklart borta, men vi misstänker att han var ute för att se vilka som är hemma och vilka som har fönster eller balkongdörrar öppna, så han vet vart han kan gå på natten...
Det var väldigt obehagligt och jag vet inte hur jag ska kunna känna mig lugn ikväll när Tayfur jobbar och jag är ensam..
Jag får helt enkelt låsa in mig och stänga alla fönster och dörrar tills min trygghet kommer hem inatt.. ♥

Att fixa pass till barnet:

Anonym om Dåligt med uppdatering:
Hej, jag brukar läsa din blogg och tycker du skriver intressant om vardagen i Turkiet! :)
Jag har en fråga angående pass till barn i Turkiet, var det en jobbig process att fixa pass till din dotter via ambassaden? Och hur gjorde ni med faderskap till barnet, anmäler man det i Turkiet eller till Sverige? Jag väntar mitt första barn med en turk, och vi kommer att bo i Turkiet och det känns som det är rätt krånligt att fixa allting där!

Svar: Hej, va kul att du gillar att läsa min blogg och jag ber om ursäkt att jag inte tagit mig tid till att svara på din fråga förrens nu..
Egentligen  var det inte all svårt eller jobbigt.. Men för mig/oss blev det hela ett kaos då vi hade planerat att åka till Sverige långt innan passet blev klart. Nu minns jag inte hela pass-historien men jag var väldigt besviken på ambassaden som gav mig väldigt dålig info om allt..
Om du ska föda erat barn i Turkiet så måste du kontakta ambassaden för att registrera erat barn när det är fött. Det kan ni göra över internet (svenska ambassadens hemsida) där ni fyller i en blankett som sedan ska skickas till ambassaden. Vi gjorde inte så då vi inte visste att man kunde det och när jag hade kontaktat ambassaden första gången så sa dom att det bara var att komma dit och registrera och fixa passet så vi tog förgivet att detta skulle ske på en och samma gång. När vi kom dit första gången så var vi tvungna att registrera Belma , så hon kunde få sina fyra sista siffror i sitt svenska personnummer som behövs för passet.. Då hade vi med oss Belmas födelserapport, mitt pass, Tayfurs id-kort och våran familjebok (den man får när man är skrivna som gifta i Turkiet..) sen fick vi fylla i och skriva under pappren.
Sen var det bara att åka hem och vänta på brev från Skatteverket.. På ambassaden sa dom alltså att vi skulle få Belmas fyra sista siffror hemskickat till oss och det skulle ta ca 14 dagar men jag väntade i tre veckor innan jag kontaktade ambassaden igen och då säger dom att dom har fått Belmas fyra sista siffror och att det var inga problem att komma dit UTAN brevet från Sverige...
Så vi åkte dit en gång till, denna gången för att fixa Belmas pass.
Då hade vi med oss samma pappren som förra gången och Belmas fyra sista siffror fanns ju redan på ambassaden i Ankara.. Sen tog vi med Belmas turkiska id-kort (kimlik).
Där fick Belma ta sitt passfoto och vi fick fylla i och skriva under..
Så det är inte så jättekrångligt... Som sagt, dom fyra sista siffrorna i person nummret är det som måste fixas först, och ni behöver alltså inte göra som oss, åka dit för att göra det.. Utan enda gången ni behöver åka dit är när ni ska göra passet till erat barn..

Sen frågade dom på ambassaden om vi ville komma dit och hämta passet eller om det skulle skickas till någon annan svensk konsulat i Turkiet. Eftersom vi bor i Side och det inte finns något svenskt konsulat här så valde vi att få det skickat till Antalyas konsulat. Vi kunde även välja om vi ville ha det skickat till Alanya, så bor ni där kan ni få det skickat dit..

Även då var jag tvungen att få tummer ur röven på dom på ambassaden.. Dom sa att det skulle ta 7-14 arbetsdagar innan passet skulle komma. İnget pass kom och jag mailande säkert tre gånger innan jag bestämde mig för att ringa... Då säger dom ''Passet ligger här, ska vi skicka det imorgon till Antalya?'' JA TACK......
Kommer inte ihåg hur mycket det kostade att hämta ut passet, det kostar eftersom det skickas med posten dit så betalar du avgiften... Sen kostar resorna till och från Ankara.. Själva passet kostar 1400 kronor. 
Eftersom vi är gifta så behövdes inget faderskap, det räckte med våran familjebok.

Friday!

I skrivande stund sitter jag och Belma i soffan och kollar pa barnprogram. Jag väntar pa att potatisen ska koka klart. Idag blir det kokt potatis och fiskbullar. Alla vi tre här hemma har totalt tappat matlusten. Vem är hunrgig i denna hettan undrar jag? Tycker det är jättejobbigt att Belma inte alls äter sa mycket som hon gjorde när vi var hemma i Sverige. Igar at hon knappt nagon mat alls, bara drack massor med vatten och juice. Idag har hon varit lite duktigare och ätit tva smörgasar, yoghurt och druckit massor med juice, vatten och tva fulla flaskor med mjölk.. Nagon som har förslag pa hur man ska fa det lilla krypet att äta normalt igen? Yoghurt funkar ju inte direkt i längden..
Fick oväntat besök imorse av Erhan och hans tjej, lite väl oväntat och dom akte inte förrens för en liten stund sedan sa det blir att plocka ihop och städa efter maten.. Tayfur började jobba idag igen sa ikväll är jag ensam igen :( Kanske far besök av Janine och Zehra..

Min stora tjej här i soffan bredvid mig:




Härlig dag :)

Hade inte tänkt att skriva något inlägg nu ikväll då jag helldre vill sätta mig bredvid min älskling och mysa innan det är dax för oss att sova men eftersom jag är så tråkig i bloggen så tänkte jag att jag kan vara snäll och uppdatera en snabbis (om inte batteriet i dator dör, men det märker vi..)

Idag kom Erhan och han tjej hit på förmiddagen och fösökte tvinga med oss ner till stranden men jag kände verkligen inte för att gå ner till stranden. Jag gillar inte stranden. Bara om jag ska få en superbränna så går jag till stranden, poolen räcker gott och väl för mig. Och i denna hetta vill jag inte ens vistas ute, knappt på balkongen. Dit ut går jag bara när jag måste hänga tvätten.. Puuh... Nu ska bara veta hur sjukt jobbig värme det är, och det ska tydligen bli ännu varmare.. ja, det är nästan så man vill gråta och inte är det kul och se Belma helt slut om dagarna, hon äter inte heller något knappt.. Bara kalla rätter.. Plus att hon hade 40 graders feber igår kväll/natt. Lilla gumman.

Louise kom hit i några timmar på eftermiddagen idag. Känns som det var en evighet sen vi sågs sist, och det var det väl  också.. Tre veckor sen iallafall. Vi pratade och skrattade som vanligt. jag bjöd pv våfflor och Belma lekte och busade med Louise massor :)

Nu ikväll har jag, tayfur och Belma varit i Manavgat med Erhan och hans tjej som åker tillbaks till London imorgon. Vi käkade på restaurang och sen gick vi runt och tittade lite. Jag fick med mig en jättefin lampa hem. Är supernöjd verkligen. Och har dessutom kommit på att jag vill köpa en  ny soffa, men det får vänta ett tag :P Till nästa gång vi ska flytta, då ska jag ha en ny soffa och den ska vara svart har jag bestämt mig för, eller mörkgrå iallafall.
Vi sitter och kollar på lägenheter för fullt, vi vill så gärna köpa något eget. Men allt tar sin lilla tid, och det är väl bra det ibland.

Men nu ska jag iallafall krya ner bredvid min lilla nötknäckare och så ska jag somna i hans knä, då mår man som bäst! ;)

Tillbaks i värmen

Vi kom fram som vi skulle i måndags :) Vi hade det supermysigt på Gröna Lund jag och Lollo medans Belma gick med sin mormor och morfar på Skansen och kollade på alla djur. Belma älskar djur :)
Siswta timmarna spenderades på Kista Gallerian där vi shoppade upp dom sista pengarna innan det var dax för oss att åka till Arlanda och checka in. Blev väldigt glad då dom hade barnvagnar att låna ut ända fram tills man skulle gå på planet :)

Tayfur har varit ledig nu i två dagar och det har vi verkligen behövt. Idag har vi varit i Manavgat hela dagen och fixat pass tiill Tayfur så nu är det bara att vänta på att han får passet :)
Minder kul är det att Belma nästan har 40 graders feber nu ikväll :/ Lilla stumpan.. Hon sitter här med oss i hettan och har onsdagsmys med chips,dip och chocklad :)

Nu ska jag njuta av min lilla familj resten av kvällen och det är alldeles för varmt för att sätta sig framför datorn om dagarna så jag återkommer när  svetten inte rinner av mig och jag har tid!


Är i Stockholm nu

Blir en liten uppdatering ifrån Sthlm ändå.
Sitter hemma hos Joline och barnen. Belma sover och Joline nattar Thelma och Linn just nu så jag passar på att titta runt lite på internet :) Vi har käkat tacos och nu snart ska vi kolla film och bara ta det lugnt resten av kvällen. Supermysigt och fint här!!

Resan hit gick bra. Jag var  pigg när klockan ringde imorse, Belma och Emma sov ända tills vi skulle åka bort till bussen ;) Bussresan på nästan 4 timmar (5 timmar, men vi hade paus i en timma..) gick jättebra, belma sov nästan hela vägen. Hon är så duktig min lilla tjej!!
Imorgon kommer mamma, Fredrik och Lollo upp till Sthlm och då ska vi ha en heldag i Sthlm stad och på gröna lund! Ska bli så mysigt och absolut det bästa avslutet på våran Sverige resa för den här gången. Längtar redan tills jag/vi åker hit igen, haha :)

Hejdå huset

Idag har packat ala våra saker. Tvättat, städat, diskat, plockat ihop och allt vad det innebär så nu är det hyffsat fint här hemma iallafall :)
Idag har vi varit ute på vift hela dagen, jag, Emma och Belma. Köpt en till present till Tayfur som han kommer bli glad över :) Vi har käkat kroppkakor uppe på mitt gammla jobb också, och det var lika gott som vanligt!
Efter vi varit nere på köpstan ett tag så bestämde vi oss för att åka bort till Rälla och kolla där lite. Var sååå nära på att köpa en jätterosa juicy couture mjukisdress men jag tog det smarta beslutet och la tillbaks den.. Vad ska jag med en mjukisdress till i 50 graders värme? Komiskt.
Nu är vi hemma i huset på Öland och ska vara här en stund till, vänta på att tvätten ska torka så vi får med oss allt som ska med till Turkiet på måndag.
Natten som varit, eller kvällen, har det åskat och blixtrat här, ganska mysigt men jag är ju som sagt inte direkt ett stort fan av åska, varken i Sverige eller Turkiet.. Så lite saknade jag mamma igår! ;)
Men inatt får det åska så mycket det vill för då sover vi inne i stan i Emmas lägenhet.
Och imorgon 09.05 sätter jag och Belma oss på bussen upp till Stockholm för att spendera hela lördagen med Joline och hennes  barn. Ska bli så mysigt! :)
Och på söndag kommer mamma, Fredrik och Lollo upp till storstan för att ha lite mini-semester med oss innan planet lyfter på måndags kvällen.  Så någon mer upppdatering i bloggen innan jag befinner mig i det förbaskade hettan blir det nog inte..
Lovade ju lite bilder.. Dock glömde jag kameran idag men här kommer lite bilder iallafall, och mer kommer vid ett senare tillfälle:








och så kan väl syrran och Rasmus få vara med på ett hörn ;)

Tycker ändå jag är rätt bra på att uppdatera ;)

Jag tvättar och står i nu ikväll. Hade planer på att gå upp till min faster och mina kusiner men får aldrig något svar när jag försökte nå dom! :( Sen när jag och Belma kom ut ur duschen så började det regna och eftersom regnskyddet befinner sig i Side så blev det ingen promenix upp till dom.
Istället håller jag som sagt på för fullt med tvätten, tvättar även åt Emma då vi försov oss imorse när hon hade bokat tvätttid hemma hos sig. Inte så konstigt att vi försov oss då Belma inte ville sova inatt. Bara vara sådär jobbig och röra sig som en orm i sängen och klättra på mig, HELA NATTEN. Jag hörde tillochmed när folk gick till jobbet imorse. Nu ligger hon och vilar en stund, hon somnade i mitt knä efter maten, tröttisen. Hopaps bara hon vill sova inatt. Behöver få lite sömn innan lördagen iallafall.
Igår åkte jag och Belma in till stan och shoppade. Köpte en långklänning, jeansbyxdress, vita jeansshorts, och något mer klädesplagg som jag totalt har glömt bort vad det var, haha. Sen kom Lickan och hon följde med oss hem till Emmas lägenhet där vi käkade lite tacos och pratade och skrattade :)
Idag har vi varit på Rusta och handlat lite, jag köpte en present till Tayfur och sen var jag även inne på Skatteverket och hämtade ut ett personbevis, men måste dit imorgon igen då jag tydligen behöver två stycken som sedan ska vara stämplade på Notarius Publicus där jag har tid imorgon vid 14.00. När det är gjort är det bara Tayfurs pass som ska fixas så fort vi är på turkisk mark igen. När det är gjort så känns det iallafall som att vi har kommit en bit på väg, så j*vla skönt.
Nu ikväll kommer nog Kajsa hit på lite filmmys, perfekt en kväll som denna.
Emma jobbar till 23 ikväll men kommer hem hit sen :)

Nu ska jag passa på att slänga soporna och hämta in posten medans lillan sover. Imorgon lägger jag upp lite bilder när jag har gjort allt som står på att-göra-idag listan. Tjao!

En unge i minuten

Sitter och kollar på En Unge I Minuten just nu. Kan inte fatta att jag har varit gravid, och att det bara var lite mer än ett år sedan. När jag kollar på programmet så kommer paniken i kroppen tillbaks som jag hade under hela graviditeten innan jag fick beviljat att göra kejsarsnitt och jag säger det igen; jag ångrar inte att jag gjorde kejsarsnitt och jag känner mig rätt säker på att jag kommer göra det igen om jag får barn. Har försökt intala mig att nästa gång ska jag gå hela vägen, men nej, det är något som säger emot hur gärna jag än skulle vilja våga :P

Belma ligger och vilar just nu. Vi har lekt hela förmiddagen idag. Pratat med pappa Tayfur, dansat, duschat, ätit och fikat med saft och kanelbullar :) Så mysigt att regnet bara öser ner här utanför, är inte ett dugg avundsjuk på 45 graders värme och strålande solsken ska ni veta.
Om några timmar slutar Emma jobba och sen kommer Kajsa hit. Vi ska laga tacos och ha en filmkväll med massa gott, perfekt väder ute för det!
Nehepp, nu ska jag gråta mig igenom en unge i minuten och vänta på att trollet ska vakna :)

Nu blir vi ensamma hemma

Jag och Belma har precis kommit hem. Vi promenerade med Emma till hennes jobb och när hon började jobba så gick jag och Belma vidare ner till köpstan och shoppade lite. Blev ett linne och två nya bodysar till Belma. Jag var nära på att köpa nya kläder till mig med men för att vara ärlig så behöver jag verkligen inte nytt och det enda jag nästan anväder nere i Turkiet är shorts och ett vanligt linne. Sparar shoppingen tills nästa gång då vi åker hit.
När vi skulle gå hem så började det regna så vi skyndade oss bort till Statoil och blev bjudna på fika av Emma, haha. Sen kom Johanna dit och snäll som hon är så skjutsade hon hem mig och Belma. Glömde regnskyddet till vagnen i Turkiet. Hade inte ens en tanke på att ta med det..
Jag och Belma har hoppat på studsmattan hela förmiddagen så både hon och jag är helt slut :P Dock vill varken jag eller Belma vila.
Jag ska snart fixa lite käk till oss och sen bada lillan, resten av kvällen blir det mys framför tvn för våran del. Emma slutar vid 23 tiden och dom flesta vännerna är på Strand ikväll, så mycket till sällskap har vi inte ikväll.
Men jag klagar inte på att sitta hemma med en godispåsen och popcornskål framför svensk tv :)

Rabarberpaj och marzipansås

Har precis käkat rabarberpaj med marzansås, nästan glömt hur gott det är!! Synd att rabarber inte är så vanligt nere i Turkiet annars hade jag skaffat mig rabareber, eller ja, trädgårdar där vi bor är väl inte heller sådär jättevanligt..
Nu har jag precis duschat och klätt på mig och ska alldeles strax fixa till mig lite. Sen kommer Kajsa och hämtar mig. Vet dock inte vad vi ska hitta på men som vanligt så löser det sig, slutar det inte med coca cola så slutar det med cosmopolitan.
Mamma och Fredrik är ute och går med Belma just nu. Emma ligger på soffan och sover. Imorgon åker mamma och Fredrik till dalarna och vi blir ensamma hemma ända tills det är dax för oss att åka upp till Stockholm.
Nehe, vi hörs.


Köpstan

Hejsvejs!

Just nu sitter jag här mått och belåten efter potatis, köttbullar och brunsås. Vädret har precis vänt och det börjar mulna till ordentligent. Innan hade vi jättehärligt väder här på ön. jag, mamma och Belma gick ner till köpstan och shoppade lite. Jag fick med mig lite nya underkläder hem, ett par nya jeansleggings till hösten och Belma fick ett par nya skor och hårspännen :) Vi ska ner dit snart igen men då tar vi bilen istället.
Mormor och Lollo har åkt till dalarna imorse så mormor kommer jag inte träffa förrens den 23 augusti då dom kommer ner till Side och hälsar på i en vecka. Lollo kommer jag dock träffa den 24 igen.
Då möts vi i Stockholm för att förmodligen gå på skansen eller junibacken och gröna lund och sova på hotell (mamma och fredrik ska också vara med!) och sen flyger jag och Belma tillbaks till Turkiet på kvällen den 25 juli.
Egentligen skulle vi ha flygit tillbaks den 8 augusti men då Fredrik kom med idéen om att ta en mini semester i Stockholm så blev det bättre och billigare att flyga tillbaks den 25. Sen kan jag ju inte förneka att jag saknar Tayfur också :P Men som sagt, jag längtar inte efter klimatet där nere, usch.

Nu blir det kaffe med mamma och sen beger vi oss ner till köpstan för lite mer shopping :)


Tayfur hemma hos oss, maj 2011


No time over

Det blir så dåligt med uppdatering här i bloggen när jag befinner mig i Sverige. Umgås jag inte med familj/släkt så umgås jag med vänner, eller är ute på något annat!
Igår träffade jag äntligen min bästa vän Kajsa igen efter nästan två år. Helt underbart, kändes precis som förut! Vi bestämde oss för att gå ut på kvällen så det blev en vända på systemet innan vi fixade oss och åkte hem till Emil och Lage på förfest. Sen blev det stan och vi befann oss på dansgolvet ända tills det var dax att gå hem. Vi hade en lyckad kväll och jag träffade så många vänner.
Sov i syrrans lägenhet inne i stan och har varit där hela förmiddagen och bara tagit det lugnt idag.
Har käkat middag i vårat nybygda innerum ute på altanen idag med familjen och mormor, så mysigt!! Nu sitter hela familjen och kollar på Victoria dagen som sänds här ifrån Öland. Hade planer på att åka dit men tyvärr har vi haft världens regnväder idag, men jag klagar inte OCH jag längtar INTE tillbaks till hettan. Dock saknar jag min älskling.. ♥

En bild från gårdagens festligheter:


Anledningen till varför det har varit dåligt med uppdatering:

Det här inlägget är skrivet några dagar innan det blir publicerat eftersom min mamma och Fredrik inte vet om att vi befinner oss i Sverige sen den 7/7.
Såhär kommer en liten uppdatering om vad som har hänt och vad vi har gjort sen vi landade på underbar svensk mark den 7 juli.

7/7 - Resan hit började så tidigt som 05.00 hemifrån Side. Orhan var snäll och skjutade oss till flygplatsen i Antalya. Vi tog en sista måltid (rödalinser soppa) på ett litet hak vid motorvägen innan vi kom fram till flygplatsen och det var tur det för ingen mat fick jag på planet. Jo, jag hade massor med mat med till Belma så var inte oroliga!
Flygresan gick bra, blev lite stressigt med mellanlandningen i Istanbul bara men vi hann precis med flyget till Arlanda :) Pappa, farmor och farfar stog där och väntade på oss :) Vi svängde in på Mc Donalds och käkade lite och fick även med oss 30 liter jordgubbar hem, inte dåligt det :) När vi kom hem så kollade vi tv och innan åskan bröt ut, och det var rejält måste jag säga.
En man ifrån Nås (min hemort från första början, där jag härstammar ifrån och där min mormor bor, och 4 mil ifrån Malung där pappa nu bor..) omkom pga av åskvädret. Det har stått/står på aftonbladets framsida.. Han sov på en eldriven luftmadrass och blixten slog förmodligen ner.. Hemskt..

8/7 - Var vi uppe tidigt igen, så tidigt som 05.00 för att sedan bege oss mot Mora vid sex tiden. Pappa skulle på behandling på Moras sjukhus. Som jag tidigare har skrivit om här i bloggen så lider min pappa av en slags blodcancer, myelon heter det, som han aldrig kommer bli frisk från men man kan lindra den genom att gå på behandlingar tre dagar i veckan ♥
Jag och Belma var inte med under de tre timmarna som pappa fick sin behandling. Vi gick bort till Mc Donalds och käkade frukost innan vi begav oss ut för lite shopping. Jag älskar att shoppa här i Sverige även om det kostar lite mer än i Turkiet, finns så mycket mer som är i min smak. Hittade en ny klocka som jag bara älskar, Michael Jackson motiv på den, två stycken svarta krukor till tv-rummet, paraply till Belmas vagn, chips diper i olika smaker, nappar, barnmat (älskar utbudet av barnmat och andra matprodukter i sverige..) och massa annat smått och gott. Sen åkte vi hem till Malung och plockade upp Cely som hade jobbat och vidare till pizzerian och käkade lunch där innan vi åkte hem och tog det lugnt resten av dagen.

9/7 - Har haft kalas för pappa som fyller år imorgon. Farmor, farfar, Maricel med familj och Celys andra dotter var här och firade pappa. Vi käkade middag och efter det blev det tårta och kaffe ute på altan. Det är så fint väder här i Sverige tycker jag, riktig härlig svensk sommar. När vi klev av planet på Arlanda blev jag nästan chockad över hur varmt det faktiskt var. Och Belma verkar också tycka om det, hon springer runt här på gräsmattan och skrattar hela dagarna, stora tjejen! Själv har jag ont i huvudet varje dag men det är väl för att det har legat åska i luften varje dag sen vi kom.

10/7 - Pappas födelsedag! Åkte till farmor och farfar och åt gott och tittade matchen mellan Brasilien - USA och på något sätt tycker jag att det var bra att USA vann, ifall Sverige nu skulle vinna mot Japan på onsdag ;) Vi kom hem sent och somnade ganska så tidigt.

11/7 - Skulle ha följt med pappa till Mora när han skulle på behandling idag. Han åkte kl. 06.00 i morse och jag kände att det inte var rätt dag för mig att stiga upp så tidigt så jag och Belma har varit ensamma här hemma hela förmiddagen. Vi har duschat båda två, pratat lite med pappa Tayfur, plockat ihop och tagit det lugnt. Belma sover middag just nu och jag sitter och tittar på Familjen Annorlunda. Väntar på att pappa ska komma hrm så vi kan laga mat. Senare ikväll åker jag och Belma till Yvonne och Anders och hälsar på, där även Anna med familj befinner sig, och lillasyster Lollo såklart!! Och senare ikväll ÅKER VI TILL ÖLAND!! Jag, Belma, mormor och Lollo bestämde oss idag för att åka sent ikväll istället för imorgon. JAG LÄNGTAR! Ska bli underbart att komma till ön, bästa stället i hela långa Sverige på sommaren.

12/7 - OCH NU ÄR VI PÅ ÖLAND!! Som jag har längtat efter att få uppdatera och berätta för er i bloggen :D Vi kom fram tidigt imorse, runt 05.30 så vi gick och la oss och sov en stund. Idag har vi varit inne på IKEA och shoppat lite. Har köpt en jättehändig skötväska eftersom min andra är trasig. Resten av dagen/kvällen har jag bara njutit av att vara hemma igen och träffa familjen. Imorgon ska jag äntligen träffa Kajsa!!!

Dåligt med uppdatering

vet att det är lite dåligt med uppdatering här i bloggen, varit lite strul, om man säger så.. Men imorgon kommer en riktig uppdatering, det lovar jag :)
Belma sover middag just nu så jag har passat på att duscha och fixa lite här hemma. Ska alldeles strax käka lunch innan vi ska ut på lite grejer :) Men som sagt, imorgon kommer det en mycket bättre uppdatering!

Haha


Belma för en liten stund sen.. :)


Det går alldeles för fort ibland!


Min lilla bebis...


... är ingen bebis längre! ♥

5 Juli 2011

Lina om ♥ Bästa:
Läste på Louises blogg att du & Belma ska åka till Sverige imorrn. Ska ni stanna länge?

Svar: Hej! Nej vi åker inte till Sverige imorgon :)



Däremot har mormor och Bertil åkt hem nu. Dom befinner sig i skrivande stund på Antalyas flygplats. Vi har haft en jättemysig vecka tillsammans, dock har den gått alleles för fort tycker jag.. Idag duschade jag och Belma och gjorde oss i ordning för att gå bort till deras hotell och göra dom sällskap i några timmar i receptionens soffor innan det var dax för dom at kliva på bussen till flygplatsen. Käkade lite glass och bara tog det lugnt. Det var inte så jobbigt att säga hejdå när vi vet att vi ses snart igen. Mormor kommer ju den 23/8 igen :)
Ikväll har jag vikt och hängt tvätt och plockat iordning på Belmas rum som ser ut som en bombnedslag då vi fortfarande inte har köpt någon byrå /garderob till alla hennes kläder.
För övrigt så har jag ont i ryggen, det börjar bli riktigt illa nu känner jag så jag borde nog kolla upp det. Folk säger att dom har ont i ryggen, innan fattade jag inte att ont i ryggen verkligen kunde göra ont, men nu vet jag, sen ett års tid tillbaks!!! Är så jävla trött på det...

Imorgon ska jag träffa Louise en stund på förmiddagen, sen ska jag in till Manavgat och hämta mitt visum och efter det; städa städa städa..

Nu blir det popcorn och is-te framför tvn tills älskling kommer hem.

Och ett stort grattis till min kusin Sofia och Joakim som väntar barn :D

♥ Bästa

Hallå Hallå!

Idag har varit en av dom bästa dagarna på länge. Min absolut bästa vän har varit här idag. Vi har inte träffats på snart tre år så det var verkligen på tiden att vi sågs. Vi har gått om varandra ända sen jag flyttade ner till Turkiet. När jag har varit hemma i Sverige så har hon alltid varit ute på resande fot (bott i GC, Australien eller varit på resande fot i Thailand..) men nu äntligen så har vi fått krama om varandra igen. Imorse tog Ida och hennes pojkvän Viktor bussen från Alanya hit till oss. Går knappt att fatta att vi har träffats, känns som det är för bra för att vara sant. Älskar dig bästa vän ♥

Tayfur har varit ledig idag så vi har legat vid poolen hela dagen med Ida och Viktor. Nu ikväll har vi varit ute och käkat med mormor och Bertil. Deras sista heldag här i Side idag, imorgon kväll åker dom hem till Sverige. 
Vi tog en vända om Marias butik och mormor shoppade det sista och jag pratade lite med Louise som jag inte har haft tid eller tillfälle till att träffa, men på onsdag förmiddag har vi bestämt att vi ska ses en stund. Det är ont om tid ska ni veta, mycket som händer och mycket som komma skall! Men kan dock inte berätta det här i bloggen då vissa läsare inte fåt veta något ;)

Just nu sitter jag i soffan och kikar runt lite. Tayfur nattar Belma och när det är gjort så ska vi bara mysa resten av kvällen/natten!!

G º Ð η ∂ τ Τ♥

Käftig apotekare

Maria om Uttråkad Belma:
Jag brukar läsa din blogg, tycker det är så himla spännande att läsa om livet i Turkiet! Kan du inte visa lite bilder (om du vill!) på Van och i Side och hur det ser ut där?
Mikaela   om Uttråkad Belma:
Jag undrar om du vet nåt om man kan gifta sig hos en imam i Side? Tack för att du svarar på alla mina frågor :-) ! Ha det gott!
Maria om Uttråkad Belma:
Jag brukar läsa din blogg, tycker det är så himla spännande att läsa om livet i Turkiet! Kan du inte visa lite bilder (om du vill!) på Van och i Side och hur det ser ut där?

Svar: Hej, va kul att du gillar bloggen! :) Visst skulle jag kunna göra det. Jag har massor med bilder men sitter just nu på min andra dator. Nästa gång jag använder den andra så ska jag försöka komma ihåg och lägga upp lite bilder. Våran kamera har ju tyvärr pajjat så därför är det dåligt med bilder. Men så fort vi har skaffat en ny så lovar jag att fota massor från Side. Och Van, ska dit om två månader igen. Då ska det käppas kort på familj, natur och bröllop m.m så bilder kommer att komma upp :)
Mikaela   om Uttråkad Belma:
Jag undrar om du vet nåt om man kan gifta sig hos en imam i Side? Tack för att du svarar på alla mina frågor :-) ! Ha det gott!

Svar: Ja visst kan man göra det. Dock vet jag inte när/var/hur du kan få tag på imamen men jag skulle kunna tänka mig att du kan be din man gå till en av moskéerna här i Side och få information om hur man går till väga där :) Kan tyvärr inte svara fullt ut på den här frågan då jag/vi inte har gift oss hos en imam, men skulle kunna tänka mig att om du skickar din man till moskéen så löer det sig nog :)



Min lilla Belmis har feber igen. Stackars lilla barn ♥ Men jag tror även att det är tänderna som spökar denna gången med då hon har händerna i munnen dygnet runt nu dom senaste dagarna. 
Vi har badat i poolen idag och när Tayfur kom hem fick han som uppgifta att duscha Belma och umgås med henne en stund så jag kunde lägga mig och sola och vara lite för mig själv en stund, underbart! Tro mig, ni som inte ha barn än, ni kommer uppskatta egen tid väldigt mycket sen. Nu får ni inte tro att jag inte tycker om att vara med Belma, men ibland behöver man få vara sandycandy för en liten stund ;) Färg fick jag iallafall, och mer ska det bli.
Ikväll tog vi taxi in till Side centrum med mormor och Bertil och käkade på restaurang och strosade runt bland dom få gatorna som finns. Mysigt men det blev en tidig kväll, dels för att Belma har feber och är gnällig men också fort mormors skull. Mormor har idag fått ett sprucket blodkärl så det bara sprutade blod ut ur benet på henne. Stackarn. 
Jag och Bertil fick springa iväg till apoteket och köpa lindor m.m till mormor. 
Killen som jobbade visste såklart inte att jag kunde turkiska så när han började mummla för sig själv att han undrade egentligen vem som visste bäst vad min mormor skulle ha så öppnade jag käften och sa att det vet då jag bättre än honom då det är min mormor som skickat oss till apoteket och noggrant förklarat vad det var vi skulle köpa. När jag ska betala säger han "försöker du ta död på din mormor eller" då skratta jag och retsamt svarar "ja självklart!" och senare när vi går så säger jag varken tack eller ha en trevlig kväll så då säger han retsamt "det var så lite så!" men jag vann fighten då jag sa att det inte fanns någon hjälp eller artighet att tacka för och att han skulle vara glad att han fick lite pengar i dagens kassa. Töntig jag är, eller hur? haha! 

Nu sitter jag här i soffan med ett glas is-te och rostad majs och funderar på vilken film man ska kolla på medans jag inväntar min underbara. Ska först in och kika till febern på lillan, kan inte koppla av riktigt när min bebiii är sjuk ♥

Uttråkad Belma

JUst nu ligger Belma på golvet och det bara skriker utrråkad av henne. Så vi ska alldeles strax byta om och bada lite i poolen. Men jag undrar vart den riktiga värmen befinner sig? Inte är den då här i Side iallafall. Visst, det är varmt, men inte sådär varmt som det ska vara. Nu ska jag inte klaga, för det är riktigt varmt ändå.

Igår var Tayfur ledig hela dagen. Första gången på jag vet inte hur länge. Vi hade en mysig dag tillsammans. Åkte in till Manavgat och betalade lite räkningar och shoppade lite. Fick med mig ett par nya supermysiga shorts från min favortibutik såklart. Ska åka dit någon dag snart igen och shoppa lite mer. Dom har fått inte så mycket nytt och fint, älskar den butiken!! Sen måste vi få ta på en garderob eller byrå till Belmas alla kläder Det funkar inte att ha dom packade i flera väskor.. Ungen har ju för f*n 200-300 plagg. Jag undrar hur hon ska hinna använda allt?

På kvällen igår så gick vi ut och käkade med mormor och Bertil. Det blev Tropic steak house och jag käkade en supergod pizza och vi hade jättefin utsikt från bordet där vi satt. Belma somnade i vagnen och sov ända tills vi kom hem. 
Ikväll ska vi in till Side centrum med mormor och Bertil och käka och shoppa lite är det tänkt. Jag måste hitta mig en ny väska, ganska brådis... ;)

Nehe, nu ropar poolen på oss!

RSS 2.0