KOLBASTI DANSI

Welcome to Turkey


Yes please





































1 advent

och jag sitter så långt ifrån julstämningen man kan komma iprincip. Men det gör inget för det är inte långt kvar tills vi flyger hem till Side  och jag kan åka till Salı Pazari och handla lite julpynt och göra det så juligt man kan göra i Turkiet. Jag ska köpa en fin ljusstake och om jag hittar, en stor gran, har ju en liten sen förra året.  Tur att julpyntet inte kostar stora summor här nere. För OM vi inte skulle hinna få Belmas pass innan julafton så vill jag faktiskt ha lite julstämning hemma hos oss.
Jag mailade ambassaden för några dagar sen och fick svar idag att dom hade fått Belmas sammordningnummermen hade problem med någon maskin som måste fungera för passet.. Den skulle förhoppningsvis bli lagad i slutet på nästa vecka. Dock svarade dom aldrig på min fråga om vi måste ha fått pappret eller om deras bara räcker för att vi ska kunna komma till ambassaden. Jag ska ringa dom så fort vi har kommit hem. Az kaldı.

Dagarna rullar på och jag har istortsett ont i magen varje dag, antingen av kyla eller mat, som man säger: Man blir aldrig nöjd. Men jag älskar maten här även om man får spendera timmar på toan vissa dagar.. Jag har nog gått upp några kilon, men vad gör det? Med julen får man ju äta... (ska gå till utomhusgymmet så fort jag kommer hem!)

Belma har blivit väldigt  livlig av sig under tiden vi har varit här, hon sover knappt om dagarna och när hon väl gör det så är det oftast inte mer än en halvtimma. Hon pratar sitt eget lilla språk och är glad nästan hela tiden. Hon kan sätta sig halv upp från liggade position, min lilla duktiga tjockis! Nu leker hon med sin farfar och jag ska snart hänga tvätt innan det är dags för lite käk.
Tayfur jobbar hos sin farbror Yilmaz idag. Han skulle tydligen få ett par nya skor om han jobbade några timmar. han äger en egen skobutik. Även jag har hunnit inskaffa nya skor, två par tillochmed. Dock inga skor jag kan använda i Sverige, sommarskor och jobbskor, jag har ju tänkt jobba i reception så det blir perfekt till nästa sommar. Jag har köpt lite nya kläder också. En ny vit kofta, två polotröjor, nya svarta strumpbyxor med mönster av rosor och lite strumpor. Belma har också fått nya saker och kläder och jag och Tayfur har köpt en till julklapp till henne :) 

Jag var hos frisören för några dagar sen, satt nog och väntade i över en timma på att Esma skulle komma.. ''Hon kommer om 5 minuter'' 5 minuter = 5 timmar turkist tid för er som inte visste.
Jag gick där ifrån och köpte egen färg. Samma som jag haft innan bara att jag hade världens utväxt och jag äntligen fick bort det som såg lite rött ut i mitt hår. Nu ska jag inte göra något med mitt hår förrens i mars igen.

Mycket mer finns inte att tillägga förutom att jag längtar hem.... :P

..

1. Vanlig klädsel: Legging och stor t-shirt eller tröja
2. Ovanlig klädsel: Gröna kläder?
3. Frisyr: uppsatt
4. Tatueringar: Nepp
5. Piercingar: Öronen, naveln, underläppen höger sida
6. Husdjur: Hade en katt för ett år sen
7. Favoritmusik: Allt möjligt
8. Favoritlåt: Finns många bra
9. Favoritfilm: Dirty Dancing
10. Favoritskådespelare: ?
11. Favorit-TV-program: Arka Sıradakiler
12. Favoritsport: DANS
13. Favoritspel: Nintendo Wii, Okey, Guitarr hero
14. Favoritglass: Piggelin, twister
15. Favoritbok: Gömda
16. Favoritskor: Sommar: flippflopp Vinter: Stövlar
17. Favoritcitat: ?
18. Är bra på: Mycket ;)
19. Är dålig på: Allt som har med skola att göra
20. Bästa semesterminne: Thailand 2008
21. Sämsta semesterminne: Alanya 2008 när min nya kamera blev snodd
22. Bästa festival: Spring Break 2005
23. Antal seriösa förhållanden: tredje gången gillt, Nuvarande <3
24. Föreningar du är/har varit med i: Minns knappt hälften
25. Hur svarar du i telefon? Hallå
26. Vad är du stolt över? Mig själv
27. Vad spenderar du dina pengar på? Allt möjligt
28. Varför är du nöjd med ditt liv? För at jag vågar chansa
29. Vad i ditt liv är du missnöjd med? Att jag haft för många lösa onödiga vänner pch att jag inte skötte skolan så bra somjag borde gjort.
30. Hur spenderar du ofta en fredagskväll? Hemma i soffan med min älskade
31. När fick du körkort? Väntar fortfarande ;)
32. Har du varit med om en bilolycka? Nej men moped :P
33. Vad gör du när du är uttråkad? Sitter här
34. Vilka språk har du läst? Engelska, tyska, spanska, franska, turkiska (läst och läst.. lärt mig)
35. Vem är din förebild och varför? Har ingen, behöver ingen
36. Vilken är din värsta ovana? Lätt irriterad
37. Vill du ha barn? Har ett och just nu vill jag inte ha fler, men om några år kanske. inşallah
38. Var shoppar du helst? Antalya eller sverige
39. Räcker pengarna hela månaden? Ja det gör dom
40. Äter du frukost? Älskar frukost
41. Vad saknar du? Dom där hemma, jobba
42. Är du troende? Min ensak
43. Vilket är ditt mål med livet? Vara lycklig
44. Vad gör du om fem år? 2015... Om inte jorden har gått under så är jag 26 år. Jobbar, njuter av livet. İ Sverige eller Turkiet vet jag dock inte :P

20 November

Gokväll!,
Har ni lika varmt och härligti stugan som vi har det? Älskar soba, 10000 ggr bättre än aircondition och man sparar sa mycket el da man bade värmen upp huset och kan laga mat/koka te pa den. Smarta grejor.

Dagarna flyter pa med kalabalik och massor med mat. Belma älskar kalabalik, lite för mycket kanske. Hon vill inte sova om dagarna och när jag ska natta henne vill hon inte heller somna. Men nu sover hon iallafall. Kan bero pa att det bara är vi här hemma. Man vet aldrig, det kan komma gäste när som helst pa dygnet..
İgar hade vi en stor familj här pa middag, jag räknade använda tallrikar idag; 109. Dock var vi inte 109 personer, kanske 20-25.. MEN 109 TALLRİKAR?? Vi äger nog 20 tallrikar hemma hos oss..
Jaja, kulturer.. Det ska ju inte bara ätas mat. Te, frukt, fika, nötter, mat, soppor osv osv.
Jag skulle aldrig klara av att bo här kan jag ju passa pa att berätta för er.

İdag har Belma fatt stanna hemma med nenne (farmor) medans jag, Tayfur och Zeyt (lillebror) tog bilen in till centrum för lite shopping. Jag fick med mig en ny kofta, 2 st polotröjor och en stickad väst till Belma som jag inte har bestämt om hon ska fa nu eller i julklapp..
Och ett par nya skor har jag ocksa fatt av Tayfurs mamma.
Sen köpte vi kebab för 235 kronor, om vi blev chockade? haha........ vi satt tysta hela vägen hem i bilen och när vi kom hem och började äta sa säger Tayfurs pappa attvi ska aka tillbaks och be om pengartillbaks för det är inte normalt. Vi fick tillbaks hälften iallafall.

Har ca 10 dagar kvar här och jag väntar pa att dom tio dagarna ska ta slut sa vi kan komma hem. Och jag hoppas att sammordningsnummret  har kommit. Ska ringa till ambassaden den 27de och kolla om dom har fatt sitt papper. Har vi inte fatt varat da sa ska jag nog fraga om vi kan komma eftersom dom redan har pappret. İsafall kan vi aka till Ankara direkt här ifran, vore ju super.
,
Hittade lite bilder sen i sommras da vi var här:


Yilmaz, Belma, dayım  och Hiranur


liten Bello


Belma och Taha


Tayfur, Belma och svärmor



Van

Nu sitter jag här igen, i Van hos svärisarna. 1 timma ifran İran (jaa det star finns tillochmed en vägskylt med İRAN pa) blir ni rädda nu näe jag befinner mig i det riktiga turkiet bland massa slöjor och mustashiga turkar?? Klart ni blir, dömma utan att veta. Men men, det funkar men man blir lika sliten som alltid efter dagar fulla av barnaskrik, tjaffs, kvinnor som kacklar som en hel hönsgard osv osv.,
Sista dagen pa bayram idag. Vi har varit hos nagra släktingar och fikat och igar hade vi massa släktingar här.
Flygresan hit gick bra och ganska fort även om vi hade flygbyte i Ankara.
Det är ganska kallt här och jag saknar att sovas i min säng och ta hand om Belma pa det sättet jag gör.

Nu ska vi dricka te och kolla tv. İkväll är det Turk Malı som gäller.

Kurban bayramınız kutlu olsun

Kan instämma på kommentaren jag fick i förra inlägget, det blev såklart inget postkontor idag eller, det är ju för fasen bayram! Kurban bayramınız kutlu oslun arkadaşlar! Visst hade vi inte glömt att var bayram men vi hade totalt glömt att dom hade stängt. Får försöka fixa det efter bayram istället.
Vi har som vanligt inte gjort mycket idag, varit ute på en lång promenad. Det var helt tyst ute och lugn ute på gatorna, dom flesta har väl förmodligen åkt till sina familjer över bayram. När vi var påväg hem så blev vi stoppade av en bil. En man med mörk röst i en maffig svart bil stoppar oss och frågar vart Kemer Mahallesi ligger.. Jag kollar lite konstigt på honom sen vänder jag huvudet mot Tayfur och hela hans ansiktet är i chock samtidigt som han berättar vägen och sedan ger mannen tummen upp.. Jag frågade honom vad han höll på med och varför han gav tummen upp när dom åkte.. Då fick jag höra att mannen i bilen var en känd filmskådis här i Turkiet och har gjort många roliga kända filmer. Jag vet dock inte vad han heter men Tayfurs dag blev iallafall förgylld :P
Sen så när vi nästan var hemma så säger Tayfur ''kolla där!'' och pekar. På gågatan ligger det en rest från ett förmodligen slaktat får eller ko. Fyfan.. Jag har aldrig gillat denna bayram. Jag vet vad den innebär och varför man slaktar får osv, men tyvärr så gillar jag den inte och kommer förmodligen aldrig att göra. För er som inte vet vad Kurban bayram innebär kan söka om det, jag orkar inte sitta och babbla om det eftersom jag tycker att denna högtid borde skippas.

Men iallafall så ska vi också fira bayram med släkten precis som dom flesta andra turkarna gör... İmorgon. Japp.. İmorgon går flyget mot Van. Antalya-Ankara-Van.
Vi ska stanna i ca 10 dagar sen måste vi hem igen och då måste bara Belmas sammordningsnummer ha kommit. Kommer det tidigare åker vi hem från Van tidigare.
İkväll har jag packat resväskan med allt som ska med, tänkte dammsuga men det får jag göra imorgon innan vi drar. Jag har iallafall rengjort tvättmaskinen idag och det behövdes, har nämligen glömt bort det i två veckors tid..

Jag och Louise sitter här i soffan och är lite smått besvikna, men som allt annat så visar dom inte DHW och Gossip Girl idag.. Så vi sitter och kollar på Canli Para nu, ett underhållningsprogram där dom vinner pengar.. İnväntar första filmen ur Scream, scarrrrrrrrrrrrry

İyi bayramlar :)


Vi glömde det man absolut inte får glömma...

Ja det kan man lugnt säga.
İgår satt vi som i vanlig ordning i soffan och varvade ner framför tvn, ganska sent faktiskt.
Jag brukar ju nästan somna runt 22-22.30 varje kväll men igår av någon anledning så var jag vaken ända fram till 02.00! İnte bra eftersom jag sitter här nu med en pigg baby.
İallafall.. Vid 01.00 så ligger jag och slummrar till lite då och då och så säger Tayfur ''no no noooo!!'' och jag flyger nästan upp i soffan och frågar ''vad? vad hände???'' och så säger han det som man absolut inte får säga vid 01.00 när man har en bebis; Ersättningen är slut...........
Jag visste att den var slut, den sa jag till honom vid 18 tiden då Belma fick det sista som fanns kvar, han visste det också och sa att han skulle åka och köpa mer lite senare. Sen skjutsade han Orhan till bussterminalen eftersom han skulle åka till Ankara. İngen av oss tänkte nog på det, vi hade helt enkelt glömt bort ersättningen.
Och det är ingen kul grej när man har en bebis som enbart får ersättning, ja sen puréer, vatten och juicer, men det är liksom inget man ger mitt i natten till en bebis som bara vaknar för lite ersättning.
Tayfur säger att han troooor att det finns en market som har öppet under natten och han hopppppas att dom säljer ersättning.
Och eftersom han fick punka på sin moped så var det bara att gå ut och leta taxi eftersom den marketen ligger en bit här ifrån. Jag stannar hemma och ringer honom hela tiden för jag är självklart rädd att det ska komma någon psykopat och mörda honom, normal som jag är.
Han kommer iallafall hem efter 30 minuter och han har med sig ersättning!!!
Lite senare vaknar Belma, tur att vi satt uppe så pass länge. Vi kunde lika gärna ha gått och lagt oss och bara glömt bort det och sen vaknat med en hungrig bebis vid 3 tiden och stå där svintrötta och helt förvirrade.
Tack du underbara person som har öppet över natten på vintertid också!!

Något annat som gjorde mig både arg och ledsen igår var när jag äntligen kunde kolla vart mammas paket befinner sig som hon har skickat till oss för några veckor sedan.
Det står såhär ungefär:
1. Kunden har lämnat in ett paket
2. Svenska posten har skickat det utanför svenska gränsen
3. Paketet har skickats tillbaks

Nummer 2 och 3 skedde på samma dagen, den 1 november, för ca två veckor sedan. Mamma har inte fått något paket tillbaks.. Och detta är så himla typiskt för det har hänt förut med, förra året.
Jag vet inte om jag kan lita på att dom har skickat tillbaks det eftersom dom sa det förra gången med men mamma inte fick någonting alls tillbaks och inte verkar få det denna gången med. Och jag förståinet varför dom har skickat tillbaks paketet då mamma inte hade skickat något ''olagligt'' eller något som absolut inte får skickas med post utomlands.
Jag blir arg på dom och ledsen för mammas skull som köper saker för flera 100-tals kronor och sen kostar det ganska mycket att bara skicka paketet också och så sitter både vi och hon förväntansfulla på att paketet ska komma fram, men blir bara besvikna... Jävla post. İdag ska vi ner till postkontoret och se om vi kan få reda på något om paketet, vilket jag tvivlar på... :(

Nu är Belma hungrig och trött så jag ska fixa lite mat till henne sen ska jag sätta mig här under filten och kolla igenom dom senaste avsnitten av Ung & Bortskämd och Keza & Tyra Show.

Ha en bra dag :D


Jag har shoppat :)

İdag har vi varit ute nästan hela dagen, inte pågrund av vädret för det har varit ganska så muligt hela dagen.
Vid 12 tiden så gick vi till utomhusgymmet och tränade i 1,5 timma. Jag styrketränade och sprang, känner mig väldigt bra faktiskt ;) Och man får energi av det, love it!
Sen gick vi hem och duschade och drack nypressad mandarinjuice, älskar som sagt frukt. Ska nog försöka ha en godisfri månad efter bayram som kommer nu. Försöka kan man ju iallafall..

Sen tog vi bussen in till Manavgat där vi skulle hämta mitt visum men blev stoppade av polisen utanför polishuset och han frågade vad vi höll på med, ungefär som att vi tänkte bomba polishuset..
Men vi fick iallafall veta att det var stängt nu över bayram och det tänkte ju inte vi på direkt.
Vi traskade vidare in till Salı Pazari och dom hade fått in massa nya fina saker till hemmet. Kliade lika mycket i fingrarna som det gjorde i Antalya för någon vecka sen när jag inte kunde shoppa allt jag ville... Men den tiden kommer snart. Bara att stå ut ett tag till.
Sen gick vi in i min favorit klädesbutik och dom hade fått in så sjukt mycket snygga höst och vinter kläder att jag nästan ville börja gråta... Men eftersom jag har världens underbaraste älskling så fick jag köpa en sak sa han, vad jag ville. Tidig julafton kan man säga ;)
En sån här fick jag med mig hem, inte exakt likadan brun och ett mycket snyggare skärp till:


visar någon annan dag hur min ser ut.

Nu blir det middag med Tayfur. Min fina fina älskling!


Lata dagar

Har liksom inget roligt att skriva om, därför har jag skitit i det dom senaste dagarna.
Och som sagt, inget roligt har väl hänt dom senste dagarna heller.
Jag har umgåts med Louise hela dagarna. Vi har degat här hemma hos mig i soffan framför datorn och tvn och typ bara ätit hela tiden.
Sen har jag varit på utomhusgymmet och tränta också. Tog med mig Belma en tidig morgon medans Tayfur sov och körde en runda. Helt underbart i morgonvädret, och det är ju ännu mer underbart med träningsvärk. Älskar träningsvärk, då känner man att man har gjort lite nytta.
Jag sitter här och väntar på att Belma ska vakna så vi kan gå iväg till utomhusgymmet. Tayfur ska också följa med och jag ska tvinga honom att träna också. Han behöver få upp tempot lite, den latmasken.
Sen ska vi nog åka in till Manavgat och jag ska hämta ut mitt visum.
İdag kommer även Seçkin och Katja till Turkiet och hälsar på i någon vecka så vi ska väl försöka hinna träffa dom också, ska bli kul. Längesen man såg Katja. Seçkin var ju här i sommras och vi träffade honom.

Väntar fortfarande på pappren från Sverige, skynda påååå!
Men nu verkar Belma vara registrerad i Sverige iallafall eftersom dom ringde från BVC i Sverige till min syster och frågade om det var hon som var Sandra. Det är bra iallafall. Fas ännu bättre är det ju om vi kan få hennes sammordningsnummer så fort som möjligt..

Nu hör jag en liten bebis som ligger och småpratar. Dags att väcka den stora bebisen som ligger här bredvis mig.. Hur kan man sova så mycket???


Tröttkeps

Günaydın, Hayırlı sabahlar!
Gomorron gomorron..

Eller ja, godmorgon för ca två timmar sen. Sitter och äter min havregrynsgröt ihopp om att bli lite piggare och varmare, hehe. Belma springer som vanligt runt i sin gåstol, hon tröttnade på babygymmet för en halvtimma sen.. Det är mycket roligare och springa in i väggar/skåp och dra ner saker som hon når, låter henne göra det om hon nu tycker det är så kul, men bara för den här stunden för jag orkar inte lyfta på mig, latmask som jag är.
Men om ett tag ska jag ta med mig Belma ut till utomhusgymmet och så ska jag träna tänkte jag. Jag måste komma igång med träningen nu, nu eller aldrig.

Gårdagen spenderade jag och Belma tillsammans med Louise. Vi satt nere vid en uteservering vid havet nästan hela dagen, iallafall från det att solen började värma, typ 12 tiden tror jag, fram tills den började gå ner. Det var underbart att vara utomhus och Belma sov så gott i sin vagn och tyckte det var jätte kul med alla människor som passerade på strandvägen. Hon ropade liksom på dom. Sen när vi ska gå hem så kommer Tayfur och Orhan på moppen och säger att jag ska gå hem och fixa iordning för vi ska få gäster. Så jag dammsuger och plockar iordning och inväntar gästerna. Men sen ringer dom och säger att vi ska komma till dom istället eftersom deras dotter verkar lite hänging. Så vi hoppar in i taxin hem till dom.
Dom bodde jätte fint och Belma fick ligga på golvet och sprattla lite med deras dotter som är 14 månader, sen somnade Belma och sov hela tiden som vi var där.
Vi vuxna spelade Nintendo Wii hela kvällen och hade allmänt trevligt och vid 21 tiden var det dags för oss att åka hem igen.
Sen kom Louise in en stund och vi åt chips och kollade tv. Efter det gick jag in till Tayfur och Orhan som hade lagat lite kvällsmat och sen somnade jag på direkten i Orhans soffa och vaknade 02.15 av att Tayfur sa att vi skulle gå in och lägga oss i våran säng.

Det är lite muligt ute och jag tror nästan att det kommer bli regn lite senare på dagen, men det gör inte mig något, sålänge jag får duscha i varmt vatten efter jag har slitit som ett djur på gymmet ;) (överdriver..)


Pigg och kry

Hejhejhej!

İdag är jag pigg fast jag steg upp innan sju tiden imorse. Får energi av att vara ute på balkongen och hänga tvätt, haha. Solen skiner och luften är alldeles frisk!

İgår kväll beställde vi mat, igen.. Fy vad jag är lat.. İdag måste jag laga mat, och alla andra dagar med. Man kan inte leva på köpt mat hela livet även om det är j*vligt skönt att slippa disken.
Men jag var värd det eftersom jag tog mitt första träningspass yesterday....... Okej... Jag pallade typ 15 minuter sen sa jag till Tayfur att vi skulle vandra hem. Pinsamt. Men idag ska jag dit igen och jag tänker inte ge upp, idag ska jag fan träna. Jag vill komma in i träningen igen, saknar det. Jaja..
Senare på kvällen kom Louise in till mig. Vi kollade på Ung & Bortskämd, om ni inte har sett det så kolla på det (man kan kolla på SVT play). Korkade ungdommar fast ändå så otroligt sköna, vissa av dom iallafall. Vi satt och skrattade oss igenom programmet.

Nu sover mina två hjärtan och jag ska precis dra igång det senaste av Kenza & Tyra Show tillsammans med min havregrynsgröt. Blir inte bättre!


Gillar inte att vänta..

Guten morgen (hatar tyska)

Sitter som vanligt och kollar på cartoon network såhär på morgonkvisten.
Jag väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan gå ut på balkongen och hänga den, älskar morgonluften! Den är så lugn men samtidigt får man energi av den. Skulle egentligen vilja ta en morgonpromenad med Belma men jag är nog alldeles för lat för det när jag väl står där utanför dörren.

İgår tog vi en promenad här i området, ganska mysigt faktiskt. Vi hamnade vid en friidrottsbana med löpningsbana och massa andra roliga träningsgrejer. Ska nog gå dit idag om jag känner mig helt okej, börjar iallafall bli frisk nu. Har mått för j*vligt dom senaste dagarna.
Sen lagade jag mat när vi kom hem, med alldeles för mycket peppar i så både jag och Tayfur fick ont i magen sen, hehe.. Så kan det gå då man inte har lagat mat på över en vecka :P
Sen somnade jag på soffan som vanligt och Tayfur var inne hos grannen som vanligt, han chef var tydligen också där.

Menmen, väntar även på ett paket från Sverige och ett viktigt papper som vi behöver för att kunna åka till ambassaden igen.. Hoppas verkligen att det kommer snart, jag gillar inte att vänta... Och jag vill gärna att detta paket ska komma fram och jag vill gärna få allt klart med Belmas pass så vi kan boka flyg snart, och viktigast av allt: A white christmas!!


10 November 2010

Godmorgon.

Vaknade av att en liten tjej låg i sin säng och pratade och ropade, förmodligen för att någon utan oss skulle höra det.. Så nu sitter jag här, helt ofresh och snorig och kollar på katten Gustav medans Belma springer runt och pratar i sin gåstol. Hur orkar man kl 8 på morgonen?
Fast det är iofs som vanligt bara det att nu när Tayfur är hemma så blir det så att man vill ligga ner och sova lite längre och det har vi också gjort.. Men idag täkte jag att går jag upp tidigt så kommer jag in i samma rutin och somnar tidigt ikväll och vaknar utvilad och pigg tidigt imorgon, kan man ju hoppas iallafall.
Jag mår bättre idag men näsan rinner fortfarande och jag har fått hosta.
Ska spela lite Super Mario nu innan jag ska hoppa in i duschen, hehe ;)

Super Mario

När jag var mindre spelade jag alltid Super Mario, det var det roligaste jag visste när jag var ca 8-9 år.
Nu har jag funnit spelet på facebook och jag har suttit och spelat i flera timmar. Det är så sjukt kul och sjukt beroendeframkallande.
Nu har jag precis kollat klart veckans avsnitt av DHW och mår fortfarande inte bra. Hoppas jag är piggare imorgon så vi kan gå ut en stund på dagen, om vädert håller i sig men dom visar precis på vädert att det ska bli 26 grader varmt och solsken imorgon så man får väl lita på det :)
Tayfur är inne hos Orhan som vanligt och jag ska nog fortsätta spela lite Super Mario innan illa måendet tar över helt ;)


Belmas nya mobil som spelar musik och snurrar runt. Köpt i Antalya för en vecka sen, hon älskar den!


Ont överallt

Mår knappast bättre idag, ONT i vartenda litet ben i kroppen och vill bara ligga ner hela tiden.
İgår kväll somnade jag på soffan och Tayfur fick nästan bär mig in till sängen, helt slut var jag.
Sen vaknade jag inatt av att jag panik andades, hade nog inget med att jag är sjuk att göra, jag drömde ännu en mardröm från operationsbordet. Försvinner dom aldrig? Sen rann svetten på mig för jag hade en tjock tröja och byxor på mig under ett duntäcke plus en filt.

İnte gjort många knop idag. Jag tog iallafall tag i disken och plockade fram frukost till mig och Tayfur, annars har jag bara legat på soffan och kollat Svensson Svensson för 23472348 gången. Jag behöver nya filmer!!
Fick massa filmer av Anna sist jag var hemma i Sverige. När jag åker nu i vinter ska jag nog be Emma hjälpa mig att bränna lite filmer. Sen har vş ju kanske 300 dvd filmer hemma som jag kan kolla igenom ifall ingen brukar kolla på dom. Vet att jag har massa bra dansfilmer hemma i dvd hyllan (om dvd hyllan finns kvar?!).

Tayfur kom precis hem med/upp med en stor grillad kyckling. Dock kunde jag inte äta av den för jag klarar inte av att se en hel kyckling. Jag har fobi för sånt där, usch... Så jag ska snart samla lite krafter och ställa mig i köket och tillaga soppa.
Det är som vanligt underbart väder ute och jag skulle gärna vilja gå ut ett tag men jag alldeles för ont i kroppen för det.
Hoppas ni får en bra dag, tjao :)


Ny design, igen!

Ja, det blev en ny design i brist på annat. När jag är sjukt kan jag sitta framför datorn i flera timmar.
Men jag är fortfarande inte nöjd. Är det ingen som är duktig på att designa bloggar eller har några bra tips på hemsidor?

Hastayim

Nu har det blivit värre. Tandvärken/värken eller vad det nu är, är den samma, men jag har ont i hela kroppen och förkyld som jag vet inte vad.
Vi gick iväg förut idag för att köpa frukt och grönsaker och lite annat tills ikväll, det är inte långt bort, tar kanske 7 minuter att gå bort till frukt och grönsaks affären men fy vad slut jag var när vi kom hem. Jag höll nästan på att somna när jag gick med barnvagnen på väg hem. Helt seg i hela kroppen, varenda liten muskel i kroppen hade lagt av typ.
Jag sitter här på min vanliga plats och fryser fast jag har en tjock filt på mig. Belma har vi precis nattat, det blev en timma tidigare än vanligt idag eftersom hon sov flera timmar på dagen idag och då ville jag inte att hon skulle få vila vid 16 tiden igen, orkar inte sitta med henne flera timmar ikväll för att hon har så mycket energi. Då tyckte jag att det var en smartare idé att låta henne vara vaken en längre stund så vi kunde lägga henne nu, och det funkade ju utmärkt.

İkväll är det Orhan som står för matlagningen. Det blir köfte och ris sa han, hoppas det blir riktiga turkiskt goda köfte och inget jävla färdiglagat köpt skit :P Fast det tror jag inte, han är faktiskt duktig på att laga mat och jag är tacksam att jag slipper laga mat ikväll för min energi  är lika med noll och jag ska inte lyfta på rumpan mer än när jag ska sätta mig vid matbordet och äta och sen när jag ska gå in och lägga mig, så slut är jag idag.
İkväll är det Turk Malı som gäller, sjukt rolig serie.
Ska dricka massa te med pressad citron i också, pallar inte vara sjuk finns ingen tid för det.


Ge mig!







Aoooowwww!

İmorse vaknade jag av världens värk, jag kunde inte riktigt bestämma mig vart ifrån värken kom. Tandvärk, huvudvärk eller bara ont i kindbenet. Men efter frukosten kan jag garanterat säga att det är tandvärk och det sitter fortfarande kvar och gör oooont. Sen har jag ont i halsen och är snorig, känns som jag alltid är sjuk på förmiddagen och sen några timmar på dagen är allt bra och när kvällen kommer börjas det igen.
Belma börjar iallafall bli frisk, hon är bara lite snorig fortfarande men inatt sov hon hela natten iallafall.
Hon ligger och vilar just nu och Tayfur är på banken. När Belma har vaknat och Tayfur har kommit hem ska jag ta med dom ut på en promenad i det underbara vädret, helt underbart att det håller i sig såhär länge. Dom två senaste vintrarna har det regnat och åskat som bara den vid den här tiden på året, men jag ska inte säga för mycket för snart kommer väl ovädret och håller i sig i flera dagar/veckor.

Min favoritserie var lika bra som alla andra söndagar. Normalt så brukar jag inte gilla turkiska serier men denna älskar jag. Sen finns det väl några fler som går att titta på. Adanali, Kurtlar Vadisi Pusu (men bara om jag har sjukt tråkigt), Öyle Bir Geçer Zamanki och massa underhållningprogram som Var misin Yok musun, Canli para, Yok böyle dans, Çarkıfelek. Ni fattar nog ingenting nu men alla dessa underhållningprogram finns på svensk tv med jag kommer bara inte ihåg/vet inte vad dom heter på svenska. Sen kollar jag också på Desperate Housewifes, Gossip Girl och CSİ. Ganska komsikt att jag kollar så mycket på tv för när jag bodde i Sverige kollade jag nästan aldrig på tv, kanske 2 ggr i månaden. Jaja, jag kan gotta mig framför tvn om jag vill för nästa sommar blir det inte mycket av det då jag ska börja jobba igen, längtar som bara den ska ni veta.

Ska hänga tvätten och sen lägga mig ner på soffan ett tag. Ska nog köpa massa frukt idag så vi blir friska och pigga och fulla med energi här hemma. Kiwi, mandarin, päron, ananas, melon, äpple, mmmmums!!


Älskar vädret!


Filmen är fran Turkiets natonaldag, en röd och vit Belma som försöker ta kontrollen över nappen, duktig tjej ♥


İdag har vi varit ute hela dagen. Riktigt härligt för det är super fint väder om dagarna, jag satt och njöt i solen i flera timmar idag sen tog vi en promenad bort till idda.
Belma trivdes ocksa ute i solen, hon sov ingenting idag men nu ligger hon och nannar sa sött i sin säng.
Jag och Tayfur sitter inne hos Orhan och kollar tv. Vi beställde hem mat idag eftersom ingen av oss orkade laga mat och nu sitter vi här mätta och glada. Det blir nog regn sen ser det ut som men det är bara mysigt sa länge vi inte far strömavbrott för idag visas min favorit serie, längtar lika mycket varje vecka och jag ljuger inte när jag säger att jag grater till varje avsnitt.
Har inte mycket mer att skriva om bara att jag längtar tills Belmas sammordningsnummer och kommer pa posten sa vi kan aka en sista gang till Ankara, för den här ggn iallafall :)
Sen maste jag bara berätta att jag äger grabbarna ikväll. Vi har tippat och än sa lange ligger jag jäkligt bra till, det gör inte dom om man säger sa ;) Vinner jag sa vinner jag ca 400 svenska kr, wihoo.


Vi har grillat ikväll


grillmästaren


våran trädgård


alla tjejer drömmer väl om att bo i barbies rosa hus? jag gjorde iallafal och nu är jag här, skoja.
gissa vart vi bor? ;)

6 November

Monica om Härlig dag:
Finns det fortfarande mycket turister nere i Side? Eller är det typ tomt?
Läste på en annan Turkiet blogg
att det är ovanligt mkt turister kvar i Alanya så jag blev lite nyfiken:)

Svar: Visst finns det tursiter kvar men det är ju mycket ''lugnare'' än vad det var för ca 2-3 veckor sen. Dom flesta skandinaviska små hotellen har stängt nu och dom som finns kvar stänger inom kort. Sen finns det ju mycket stora fem stjärniga hotell här som har öppet året om, dock inte alls mycket skandinavier om vintern. Mest tyska och ryska gamla par. Men som sagt, det är mycket lugnare här ute på gatorna nu än vad det var för några veckor sen dock håller vädret i sig fortfarande :)



Jag fick sova en stund på förmiddagen, hade jag inte fått göra det hade jag nog gått in i väggen (skämtosido) men jag var riktigt trött imorse efter en hel natt av en gråtande bebis. Jag tog en varm dusch när jag vaknade och sen åt jag havregrynsgröt som är så jäkla gott på morgonen!
Sen gick vi ut och tittade på när Tayfur och Orhan rev taket på restaurangen, hela restaurangen ska bort eftersom den tydligen är olaglig, finns inte på pappren hos kommunen osv. Belma låg i sin vagn och kikade sig omkring sen gick vi in och hon ligger nu och sover, igen. Hon har lite feber och är riktigt förkyld så det bäst är väl att hålla henne varm och ta det lilla lugna och låta henne sova så mycket som möjligt. Jag hoppas verkligen att hon kommer sova inatt, för hennes och våran skull :P

Jag har iallafall städat hela lägenheten idag så ikväll kan vi koppla av i ett rent hem. Jag ska dricka salep och somna på soffan har jag bestämt mig för. Men först väntar grillning med grannarna och hyresvärdarna, läskigt... Hoppas bara det blir inomhus annars kommer jag frysa ihjäl.
Annars händer det inte mycket här i krokarna på Yalı Mahallesi. Jag sitter och fantiserar om något som inte alls är långt bort, en dröm som ska bli sann och jag blir så lycklig bara jag tänker på det :)

Sjuk bebis

Belma är sjuk. Hon är förkyld. Stackars lilla bebis. Det började igår kväll när hon skulle nattas vid 18 tiden. Hon somnade och sov i kanske en timma sen började det hela. Hon grät och grät och grät och spände sig i hela kroppen till och från, antar att hon hade ont någonstans. Tayfur gav henne massage och vi lindade in henne i en varm filt, hon somnade och sov i kanske 10 minuter och så har det hållit på hela natten. Jag har knappt sovit någonting och nu sitter jag här i soffan som en zombie och vill inget annat än att sova ett par timmar, men icke..
Jag hade världens huvudvärk och öronvärk igår kväll när vi skulle lägga oss, ingen bra kväll/natt...

Jag hoppas Belma blir frisk snart, men just nu verkar hon må bätter iallafall. Hon springer runt i sin gåstol och tittar sig runt, sötnosen min. Tayfur ligger och sover..........

İgår kväll gick Tayfur in till Orhan ett tag och när han kom tillbaks så hade han massor med choklad med sig. Blandannat en chokladkaka med daim i, 100 gram till bara mig!! Om jag blev glad? JAAAA! Jag älskar choklad. Och den smakade precis som Marabou choklad. Sen Ciotto choklad, underbart gott!!

İdag ska jag skrubba balkongerna tänkte jag.. Egentligen orkar jag inte göra någonting. Jag skulle kunna ge mycket för en hel dag för mig själv just nu.

Solen skiner idag med, det är nog ganska tur att det är ljust och fint väder ute för hade det regnat och varit mulet så hade jag förmodligen varit ännu tröttare nu. Blir liksom mer avslappnad när det är lite mörkare ute och vill bara ligga kvar under täcket och höra regndropparna smattra mot fönsterrutorna. Fast sånt där kan man bara drömma om när man har en 5 månaders gammal bebis ;)


Härlig dag

İdag har vi varit ute hela dagen.
Här i Side skiner solen och det är varmt om dagarna, man skulle kunna ligga på stranden några timmar om dagen, så skönt har vi det här vid medelhavet.
Fast stranden är ingenting för mig, trött på sol och bad, inväntar regnet och stoppar ner mina bikinis i lådan till nästa sommar. Jag undrar faktiskt vart regnet har tagit vägen, förra året den här tiden satt jag hemma rädd och gråtfärdig av åskan och bara längtade tills Tayfur skulle komma hem så jag slapp vara ensam. Jag är rädd för åska. För ett år sen bodde vi i Kumköy, shit, känns som det var evigheter sen.

İallafall så har vi varit ute nästan hela dagen. När vi kom in satte jag på en film och sen dess har jag halvlegat här i soffan under filten men jag ska snart resa på mig och laga mat. İdag blir det pastasås med tonfisk, gottgottigottgott.
Tar nog en kvällpromenad med vagnen efter det så somnar Belma gott :)


Salep

Har en riktig soft kväll ikväll, älskar sånna här kvällar.
Man sitter i sina gosigaste kläder, osminkad, nerbäddad i soffan framför tvn, dricker och äter smått och gott. Vardags lyx och det är sånt som får en att må lite extra bra!
Jag har hittat en ny drog. Salep! Jag älskar det, underbart gott att dricka speciellt när man är frusen som jag. Drack två koppar tillochmed..

Vad har hänt mer idag då...
İnte allt för mycket. Vi har mest tagit det lugnt fram till tre tiden då vi bestämde att det var dags att fylla på i matskåpet och kylskåpet och köpa nytt tvättmedel och allt vad det innebär. Vi begav oss mot Tespo och köpte en massa grejer, även där jag fann min nya kärlek, salep hehe.
Belma trivdes där, hon satt i sin vagn och pratade under hela besöket på Tespo. ''Ba ba ba ba ba'' låter det om dagarna hemma hos oss. Kommer massa filmer sen när jag har lust att sitta ner och ladda upp.

Tayfur lagade världens godaste mat igår, ungsbakad potatis med massa grönsaker (som vi även åt idag) och vi bjöd även våran granne Orhan på mat. Resten av kvällen spenderade vi inne hos Orhan, jag satt och blev galen framför musikvideos på youtube, som ni kanske såg på min blogg igår hehe..

Nu ska jag fortsätta att njuta av livet men en äppelsoda i handen. Tayfur har smygit iväg in till Orhan och han tror självklart att jag inte vet vad han gör där inne.
Hemma hos oss är det nämligen förbjudet att röka inomhus, det är det inte hemma hos Orhan..........


Första trippen till Ankara


Vi åkte med företagen Metro till Ankara (och till Side), alla hade en egen liten tv för sig själva med massa olika tv kanaler och musik kanaler. Biljetten till Ankara kostade 35 lira och hem till Side 38 lira, bussresan tog ca 8 timmar.


İnne i väntrummet på Svenska Ambassaden i Ankara. Vi fck vänta i ca 40 minuter innan vi fick träffa damen som hjälpte oss med papprena. İ dörren till vänster fick vi gå in. Att registrera Belma var gratis (med registrering menar jag pappren som ska skickas till Sverige så dom vet att Belma finns och dom kan skicka hennes fyra sista siffror i personnummret så vi kan fixa hennes pass sen). Det var det vi gjorde denna gången på ambassaden. När vi har fått hennes sammordningnummer kan vi åka till Ankara igen för att fixa ett pass åt henne. Väntningtiden på sammordningsnummret kan ta upp till ca en månad, men det är gratis.


Vi hälsade på Tayfurs kusin Kazim som bor i Ankara. Han hämtade oss vid bussterminalen och körde oss till ambassaden, visade oss staden och hans hem.


Utsikten från Kazims balkong. Han bodde väldigt högt upp men bara 10 minuter från själva centrum. Man såg ut över en stor del av staden. Jätte fin utsikt.


Vi hann även med shopping. Stora shoppingcentrum med massa snygga kläder, dock ganska dyrt. Jag fick med mig en ny tröja hem och vi köpte även två julklappar till Belma.


Vid 22 tiden var det dags för oss att sätta oss på bussen hem till Side igen, sjukt trötta, men det var det värt.

Kärlek kärlek kärlek


Music never get old, only the people do:


Hemma igen

Hejhejhej!

Har haft fullspäckade dagar nu dom senaste dagarna.
İ måndags satte vi oss på bussen till Antalya. Hoppade av vid Deepo (stort köpcentrum) där vi gick runt i alla butiker och var på jakt efter en vinterjacka till Tayfur, hittade dock ingen. Köpte en påse med lösgodis och tog en fika på Starbucks innan vi tog bussen in till självaste centrum.
Där fortsatte vi jakten på vinterjacka till Tayfur men hittade tyvärr ingen.. Vi köpte faktiskt ingenting (även om det kliade som faaaan i fingrarna på mig) såg hur mycket snygga kläder och skor som helst. Ville köpa allt men jag tänkte med huvudet istället för hjärtat denna gången ;) Vi satte oss på ett fik och drack te och åt nybakat, mums.
Vid 18 tiden tog vi en lång promenad hem till Vahit för att hälsa på han och hans familj (mamma och lillebror). Dom har inte sett Belma innan. Belma fick massa nya kläder och vi blev bjudna på  middag. Vahits mamma lagar underbar mat ska ni veta! Varje gång vi kommer dit får vi mat och det är lika underbart gott varje gång. Vi övernattade där eftersom det blev så sent. Dagen efter (igår) så lämnde vi Belma med Vahits mamma och jag, Tayfur och Vahit gick ut på stan. Fortsatte letandet efter vinterjacka men fann ingen, tur att regnet inte har kommit än då! Jag vet inte hur många timmar vi gick runt, 3-4 iallafall. Tog en fika på ett mysigt kafe och vi hann även med en hallon/vanilj paj på Mc Donalds innan vi traskade hem till Vahit igen. Där väntade en glad bebis och middag. Vi gick förresten in i babybutiken där vi kollade på säng till belma när jag var gravid. Fick med oss en liten träningsflaska till Belma, ny pip till nappflaskan och en spelandes mobil till våran lilla tjej som hänger så fint över hennes säng nu. Dom hade världens erbjudande där man fick 60 olika babysaker för ett kanonpris.Lite över 5000 svenska kronor. Där ingick blandannat: barnvagn, bilstol, barnsäng, garderob, byrå, blöjor och massa massa andra saker. 60 olika saker som sagt för 1100 lira. Finns erbjudandet kvar om några månader så är det ingen tvekan om att vi kommer köpa det. Efter det begav vi oss mot bussterminalen i Antalya och inväntade bussen till Manavgat. Kom hemrunt 21 tiden igår kväll och tog det bara lugnt resten av kvällen och lite annat.

İdag har vi slappat. Varit inne hos Orhan ett tag och bara slappat i soffan. Jag har tvättat eftersom vi av någon konstig anledning alltid har så sjutk mycket tvätt, och då menar jag inte bara pga av Belma.
Hon sitter nu i sin gåstol och leker mer något prassel och hela ansiktet insmort i fet salva då hon har fått väldigt torr hud. Själv sitter jag i soffan med en filt över mig och ska snart resa mig upp för att laga middag.

Kommer ett bildmaraton snart med massor av bilder sen dom senaste dagarna/veckorna.

Förövrigt längtar jag till början på 2011 och varför är det ingen utav er som vet ;)

Youtube is back in Turkey

bjuder på två filmer jag laddat upp för lääängesen. filmerna är från dansuppvisning 2006 och 2007. SAKNAR DANSEN!!!




RSS 2.0