Svininfluensan..?

Okej, nu blev jag lite nervös i kroppen. Kollade runt pa internet om tecken/symptomer pa att han kan ha blivit smittad av svininfluensan. Jag hade 9/10 tecken av dom som stog pa en sida, det kanns mindre bra.
Jag har namligen klurat pa om jag ska ta sprutan innan jag ska ut och resan (hem till Sverige). Ska ju först till İstanbul sen Köpenhamn sen Sverige sen resa 8 timmar upp till Dalarna fran Öland och till sist ska jag till Oslo för att flyga tillbaks till Antalya.. Det kanns riskabelt tycker jag, eller tar jag i för mycket? Kanske inte ens behöver oroa mig men nu har jag ju kroppen proppad med symptomer pa svininfluensan.
Jag maste aka till sjukhuset och kolla upp det. Nu ar det ju sa att jag har vissa skal till att kolla upp för det kan vara mindre bra för mig (för alla saklart).
Hatar grisar, ska aldrig mer komma i narheten av en, inte ens julskina. Dom kan ata min röv istallet.

Buuh, önskar tayfur kom hem vid 18.00 men han jobbar ju till 22.00 ikvall....=(
Ber till Gud att jag slipper bli smittad.

Vill ha

Denna vill jag ha!


Tjoho

İdag ar en battre dag, problem har löst sig och jag börjar kanna mig lite friskare. Akte verkligen pa en riktig förkylning, kommer nog ta nagra dagar innan den slapper helt men jag sitter iallafall och proppar i mig massor med apelsiner och mandariner. Vi har ju mandarin och apelsin trad har utanför oss sa det ar bara att plocka pa sig om man blir sugen ;) Har 10 stycken som jag ska fa i mig idag huhu.
Superfint vader som vanligt, börjar nastan undra vart regnet och askan har tagit vagen? Jaja, jag ska vara glad att solen skiner och luften ar varm för kyla kommer jag fa kanna pa om ca 20 dagar :) Oj vad jag langtar!!

İgar satt vi och pratade om att vi aldrig haft en semester tillsammans (tycker inte att man kan kalla vistelsen hos hans föraldrar för semester haha) sa vi har funderingar pa att kanske aka pa semester i börjar/slutet av nasta sommar men eftersom han behöver visum till europa sa kommer vi förmodligen inte komma langre an till Cypern eller nagot annat land har i Asien, eller kanske tillochmed nagot annat stalle har i Turkiet bara ;) Spelar ingen roll vart  för mig, bara vi far en mysig semester tillsammans =) Menmen som sagt, inget planerat bara funderingar.

Nu ska jag fa i mig C-vitaminer! Sitter och kollar pa Uptown Girl som hittills ar en mycket bra film =) Det blir nog en film dag idag, maste vila sa jag blir frisk. Ska nog ga och köpa lite glass sen ar sugen pa piggelin ;)
min signatur i varje blogg inlagg ;)

Första advent


Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på för den här planeten vi bor tänd ett ljus för jordens barn

:(

Godmorgon ar det fan inte, kom och skjut mig. Har inte sovit nagonting alls inatt, huvudet gör sa j-vla ont att jag vet inte vad jag ska ta mig till. Men det ar inte det som ar det stora problemet, det ar nagra utav er dar ute, och jag och mitt förbannade j-vla festliv innan jag skaffade mig ett riktigt liv. För festa betyder İNGENTİNG jamfört med det har.
Har gratit hela natten för det gör sa ont i bade huvudet och i hjartat.

önskar att jag aldrig blivit född, da hade jag sluppit den har elaka varlden.

blame blame blame

idag har jag:
• nötit igenom 13 avsnitt av DHW (kollar fortfarande..)
• atit 200 gr vitlökssas
• druckit 1 liter cola
• nysit minst 30 ggr (seriöst..)
• kissat minst 8 ggr (ocksa seriöst..)
• sms bombat tayfu
r
.....
vet att jag tjatar men det ar sa extremt kul och underhallande att vara sjuk!......!!!!

vilken minut som helst kommer tayyan hem och jag vet att han kommer klaga pa mig.. har inte baddat sangen, diskat eller nagot vardagligt men det skiter jag i.. det finns makaroner pa spisen om han ar hungrig ;) och 3 liter coca cola finns fortfarande kvar, sa vad har han att klaga pa? han borde ge mig massage för det ar synd om mig ;)
varför blir man automatiskt elak nar man ar sjuk?
hoppas jag kan somna inatt, annars blir jag nog galen snart.

Still on it

Sitter fortfarande och nöter mig igenom massa desperate house wifes avsnitt.
Har lagat lite mat, eller ja. Kokat makaroner pa turkiskt satt och gjort en vitlökssas som jag har lovat mig sjalv att proppa i mig. İngen har val missat att vitlök ar bra att ata nar man ar förkyld. İngen har val missat att coca cola ar gott? Bra, för jag har 4 liter cola som jag tanker dricka upp!

Bokat och klart!

Good morning!
Sitter i soffan och försöker bota huvudvarken och halsbrannan med en kopp kaffe, choklad och desperate house wifes. Ska strax fixa iordning en riktigt frukost med massa vitaminer. Men jag ska nog hinna bli frisk innan jag ska satta mig pa flyget till Köpenhamn ;) 
Jag bokade biljetten igar, eller rattare sagt Tayfur bokaded den ♥ Nu ska jag verkligen hem!! Jag ska fa fira en riktigt jul, men min familj!! İngen kan nog första hur lycklig jag ar, jag har inte firat jul sen 2007. Hör ni hur dumt det later? Förra aret var det ju meningen att jag skulle fira jul hemma i Sverige men jag fick lov att aka tillbaks till Turkiet nagra dagar innan julafton, det var hemskt.. Far aldrig handa igen, jul ska firas i Sverige med min familj! :)
Jag har dock inte bokat biljetten tillbaks till Turkiet, men det ska jag göra nar jag ar i Sverige eftersom jag maste betala ifran mitt kort men det ar inga problem, huvudsaken jag kommer hem och far traffa alla och fira jul ;)

İdag ar jag ensam hemma hela dagen eftersom mannen jobbar till 22.00 idag, palla..
Vet inte vad jag ska hitta pa, antagligen bara vila sa jag kan bli frisk snart. Mamma sitter sakert och skrattar, hon vet hur panikslagen/knapp jag blir nar jag ar lite sjuk ;) Tror alltid att jag ska dö.

Nu ska jag fortsatta glo pa DHW och proppa i mig vitaminer, see ya!

Granatapple och slaktning

Oh, jag har gatt och blivit riktigt sjuk :( Har akt pa en riktig förkylning och det ar f-n inte kul alltsa. Det började igar kvall nar vi satt och kollade pa film (Where the eskimos lives) att jag fick sjukt ont i huvudet. Sen nar vi gick och la oss kunde jag inte somna sa Tayfur fick ge mig massage minst 3 ganger och jag fick sova med mössa pa, da ar det illa kan jag lova. Jag ar ingen manniska som ofta har ont i huvudet, men igar kandes det som att nagon hade kastat en stor sten i skallen pa mig, mm det ska Gudarna veta. Sov nog 3-4 timmar inatt och vaknade med lika ont nar Tayfur skulle aka till jobbet. Jag försökte somna om i sakert en timma men jag kunde inte, kande mig bade yr och spyfardig av att huvudet skulle sprangas och nar jag ar sjuk tror jag alltid att jag ska dö, sa jag ringde min alskling (och började grata haha) men han kom pa 5 minuter och har varit varldens basta och tagit hand om mig hela dagen!

Just nu ska han laga mat (skrev jag att han var varldens basta?) och jag sitter i soffan och proppar i mig granatapple som förövrigt ar j-vligt gott samtidigt som det ar valdigt nyttigt och innehaller mycket vitaminer. Sen har jag saklart en lussebulle bredvid mig ;)
Hoppas bara att jag ska bli frisk snart, huvudet varker fortfarande och nasan bara rinner.. Buhu, tyck synd om mig idag :(

Förresten, idag ar det annu en av alla bajramar för muslimer och idag ska man slakta ett lamm/far/ko eller vad man vill bara man slaktar det, och sen ater upp det! Sjalvklart har vi inte köpt oss nagot lamm och slaktat idag men det ar tradition och alla gör det idag typ. Jag sag en familj som höll pa att slakta ett lamm, tror det var magsacken jag sag för det kom grönt ur den :( Buhu vill aldrig mer se. Och idag tycker jag synd om Rianna som ar i Erzurum (20 tim med buss harifran) med sin pojkvan och firar just denna tradition men dom ska slakta en kossa pa garden........ och dom tycker vi ar hemska nar vi ater gris...

Mitt uppe i bakandet :)

Vi haller pa att baka lussebullar har i Turkiet. Gissa om Tayfur e nyfiken? (han tror aven att han kan göra dom godare med att komma med förlag pa ingridienser som cappucino?haha) Tur att jag inte alltid lyssnar pa honom ;)
Vi har tagit en liten paus, eller rattaresagt vantar vi pa att degen ska jasa. Vi sitter och ater turkisk pizza och kollar pa tv. Vill smaka mina lussebullar nu!!

Art

Hejsan hoppsan!
Daligt med uppdatering tycker jag, men det ar för att jag har annat för mig eller ingenting att skriva om. Har blivit lite laptopsjuk igen, dvs att jag mar illa nar jag börjar klicka runt har pa tangenterna.

İgar var Tayfur ledig och vi gjorde ungefar det gamla vanliga som vi gör nar han ar ledig. Sov till 13 tiden, at en god frukost, stadade hela lagenheten tillsammans (burkar vi iiiinte göra), akte till Gökalp och sa hej, akte till Manavgat och fixade lite saker och kollade runt i affarerna, storhandlade veckans mat, kakade pa restaurang osv osv.. Aven fast vi inte shoppade nagot annat an mat igar sa kanns det som att vi har köpt massa saker.. Vi fick lite saker av Tayfurs kompis Setin (som aven ar en av vara grannar) vi fick bla en staty, snygg ar den men snyggare ska den bli. Fargen har liksom lossnat sa jag har bestamt mig för att mala om den till svart, ni far se resultat senare men vet att det kommer bli snyggt. Jag ar ju designer och vet hur man snyggar till det hela ;) Heheeeee.

Just nu sitter jag i soffan och ater choklad för hela slanten. Har kollat pa en gammal goding, coyote ugly. Ska strax bege mig in i duschen sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta pa, kanske en till film innan mannen kommer hem. 

Förresten gjorde jag ett portratt av mig, vilken konstnar jag ar! (skrattar högt at mig sjalv för jag suger pa att mala/rita)
Nagot jag lyckades bra med ar harfargen, ser ungefar ur sahar i haret i verkligheten med vilket ar en skam, men jag far sta ut i ca en vecka till sen ska jag göra mig fin i haret tills jag ska hem till kalla Sverige pa besök!

(jag som skulle vara duktig att dölja att jag malat av en bild, det gick som det gick ;))



Aj aj aaaaaj!

Godmorgon!
Fast för min del började inte morgonen god.. Lag och sov in my new bed (soffan haha) och det ringde inne i sovrummet.. Först tankte jag skita i det eftersom den som ringde snart skulle lagga pa och jag skulle somna om. Men personen ringde sakert i 1 minut sa jag blev irriterad och skulle springa och svara. Nar jag sprang sa sprang jag rakt in i dörren med min fot. Sa nu ligger jag har med en bla lillta pa foten :( och det gör jatte ont faktiskt.
Men inte nog med det. İgar sa traffade jag ju Rianna och nar vi kom hem fran strandpromenaden sa satte vi oss inne hos mig och började prata om grannarna ovanför som bade jag och Rianna stör oss pa. Vi kom fram till att vi skulle skriva ett brev och ge det till dom, mycket riktigt sa gjorde vi det. İ brevet skrev vi: Bor ni ensamma har eller? Vi har fatt nog av erat porr tittande och sex, vi vill inte vakna mitt i natten av er. Det ar inte kul att inte fa nagon sömn eller att vakna tidigt pa morgonen av eran högljudda röst eller musik. Ni har ingen respekt för era grannar!

Nar vi skrivit klart brevet hade vi bara ett problem. Hur vi skulle ge dom brevet. İngen av oss vagade ge dom det öga mot öga, haha. Vi kom fram till att vi skulle satta brevet pa deras dörr (med Riannas tuggumi) och det gjorde vi. Sen skulle vi knacka pa och springa in till Rianna, men vi vagade inte knacka ifall vi inte skulle hinna in till henne innan dom öppnat. Da kom vi pa att vi kunde kasta nagot pa dörren sa att det lat som att vi knackade. Jag tog mina sista djungelvral, salt lakrits, och skulle kasta pa dörren sen skulle jag springa som fan in till Rianna.. Jag tvekade med efter ett tag sa kastade jag, mitt i prick! Sen var det bara att springa men samtidigt som jag sprang sa slakte Rianna lampanoch jag sag ingenting, sa jag sprang rakt in i brandslakaren! Min hand kom i klam mellan brandslakaren och min kropp, och vips sa hade jag ett stukat finger! Fatta vad vi skrattade? Det gjorde sa otroligt j*vla ont men jag kunde inte lata bli att skratta för det maste ha sett sjukt ut, haha. Men dom öppnade iallafall inte dörren och vi försökte flera ganger.. Tillslut gjorde vi sa att Rianna ringde till deras telefon samtidigt som jag plingade pa dörren. Dom öppnade och tog brevet, hoppas dom har last det ocksa. Haha oj om Tayfur fick reda pa det!

Nu ligger jag har med ett stukat finger och en förmodligen stukad ta, tack vare att jag alltid ska springa med typ.. stangda ögon?

Jaja, nu ar jag aphungrig och ska ata fruuuuukost! Risgrynsgröt, nybakad bröd, yoghurt, te och sa blir det Andra avenyn pa det! Kanske kan fa min dag att bli nagorlunda bra iallafall ;)

ENTERTAİNERS SÖKES!

E du sugen pa att jobba utomland? Sugen pa att jobba som entertainer i Turkiet? 

VAD İNNEBAR ENTERTAİNER?
Att du underhaller manniskor, i detta fallet handlar det om 5 stjarniga hotell i Side och Belek. Tva stora turistorter sa du kommer alltsa underhalla hotell gaster. 

VAD GÖR MAN OM DAGARNA?
Man börjar dagen med olika sportaktiviter bade pa hotellet och vid stranden med gasterna. Det vanligaste aktiviteterna ar aerobics, pilkastning, boule, beachvolleyboll, vattenpolo, morgongymnastik och turkiska lektioner för gasterna. Man lar alltsa turisterna latta fraser som hej, hur mar du osv. Men oftast brukar det vara nagon av dom turkiska entertainerna som har hand om sant.
Kvallens schema ar Showtime! Det kan vara att man visar upp olika sketcher, olika dansnummer, karaoke osv. Senare pa kvallen har hotellet ett disco som man maste synas pa i ca 30 minuter och fa folk att börja dansa och skapa stamning.

VİLKA TİDER JOBBAR MAN? 
Man börjar morgonen med frukost pa hotellet som burkar vara mellan 9-10.00 och sedan vid 10.00 har man mötet med teamet om dagens planer och sedan gar man till sina aktiviteter. Vid 12.00 gar man till restaurangen och ater lunch. Vid 13.00 har man möte med teamet i showsalen och planerar kvallens förestallning och övar inför den, sen har man lite vilostund fram till 15.00 och vid 15.00 börjar man aktiviteterna igen. Vid 17.00 aker man hem till sig och duschar och fixar sig inför kvallen, vilar om man hinner. Vid 18.30 aker man tillbaks till hotellet och gar direkt till restaurangen och ater middag. Efter middagen förbereder man alla kostymer som ska anvandas under showen sedan har man mingeltid fram till minidiscot som ager rum vid 20.00. Efter minidiscot ar det dags att göra sig i ordning för showen och fa in folket. Sen ar det showtime vid 21.30! Efter showen ar det mingeltid igen och vid 00.00 öppnar discot och da ar det bara att rocka loss! 00.30 aker man hem och sover efter en rolig arbetsdag!
E DU İNTERSSERAD ELLER VİLL VETA MER?
Da kan du höra av dig till mig sa svarar jag pa alla fragor. Du kan kontakta mig genom att skriva i kommentarsfaltet eller maila mig pa min mail: [email protected]


DET AR VARLDENS ROLİGASTE JOBB ENLİGT MİG OM MAN ALSKAR ATT STA PA SCENEN, SPORTA ELLER HELT ENKELT HA ROLİGT OCH TJANA PENGAR PA DET!

Sunny day!

Ni ska bara veta hur underbart vader det ar idag! Helt otroligt! Det ar sant vader som man bara vill fanga och spara och sedan anvanda nar man kanner sig nere eller lite ledsen. Jag var ute för en timma sedan för att köpa frukost och bara den lilla promenaden gjorde mig sa otroligt glad, lycklig typ. Det har varit sa har fint vader nu i kanske tva veckor utan regn eller rugg, hoppas det haller i sig tills jag ska aka hem till Sverige över jul.

Har precis atit risgrynsgröt och kollat lite web tv, pallar inte turkisk tv langre. Finns kanske tre program jag kan kolla pa. Wipeout ar sjukt roligt. İgar lag Tayfur pa golvet och nastan dog av skratt och jag höll pa att kissa pa mig av skratt, haha sjuka manniskor.
Jag och Rianna ska ta en strandpromenad om ca en timma men innan dess ska jag hoppa in i duschen och fixa iordning mig lite. İdag jobbar Tayfur till 22.00, inget jag gillar direkt.

Förresten sa skulle jag kunna skrika av ilska pa dom som bor ovanför oss. Jag och Tayfur har sovit pa soffan nu i nagra dagar dels för att det ar skönt men ocksa dels för att slippa höra dom som bor ovanför oss. Deras sovrum ar över varat sovrum. Men imorse nar jag sov som skönast sa vaknade jag av varldens volym till crazy frog. Samtidigt som dom försökte överrösta musiken nar dom pratade. Hur fan orkar dom? Dom ar fan pain in the ass!!!! Jag ska klaga, ska beratta allt för hyresvarden ikvall. Dom har verkligen ingen respekt för oss andra som bor har. Dammsuger pa udda tider, antingen 9 pa morgonen eller efter tolv pa kvallen, vafan e det liksom? Brakar, slass, skriker, har sex, lyssnar pa musik eller som i natt; kollar pa film med varldens bioljud. Vaknade aven av det vid tre-fyra tiden inatt. Det ar inte normalt. Bor man i lagenhet sa ska man acceptera dom runt omkring en ocksa, man bor faktiskt inte ensam! idiotas!

Glad!!!

En glad Sandy sitter bakom tangenterna nu ska ni veta :D Jag kommer nu med all sakerhet att komma hem över jul. Tank, jag far fira jul hemma i Sverige, precis dar man ska fira julen! Oj vad jag langtar :)
Emma har lovat att komma och hamta mig i Köpenhamn nar jag anlander och Anna har lovat att skjutsa mig till Oslo nar jag ska aka tillbaks till Turkiet, finns det nagon snallare? Svar Nej. Jag vantar fortfarande pa svar ifran pappa om han kan skjutsa mig, vilket jag faktiskt inte tror att han kommer kunna/vilja. Sa da staller varldens basta latsas faster upp, tack Anna! Du raddade min resa ;) Sen skulle det faktiskt vara kul att komma upp till Sarna och fa njuta lite av riktig vinter med snö och kanske lite skoter akning :D Oj vad jag saknar Sverige nu! Oj oj oj vad jag langtar!!
Pa onsdag ska vi boka biljetterna till mig :) 

Nu sitter jag i soffan och kollar pa wipeout, haha sa sjuka manniskor det finns! Avnjuter aven ett stort glas coca cola efter en god middag, mmmmm!

Tack pappa, hemskt mycket tack

Och sa har man hittat varldens fynd flygbiljetter. Ett problem bara: Han stavas p a p p a.
Allt flöt pa (flyter pa) aven om man maste resa runt hela norden för att fa traffa sina nara och kara sa gör inte mig det nagot. Det enda jag ber om ar att min far skulle kunna tanka sig att skjutsa mig till Oslo eftersom han inte bor langt dar ifran. han bor ju för f-n sa nara Norge man kan komma typ.
Min tanke var att flyga till Köpenhamn eftersom det inte ar langt ifran Öland. Och jag vet att jag har familj som staller upp och hamtar mig. hur ofta kommer jag hem liksom? Sen var tanken att jag skulle fira jul med familjen pa Öland och sen tankte jag aka med mormor och Bertil upp till Dalarna och sedan traffa min pappa (som jag egentligen inte ens hade tank göra nar jag skulle hem till sverige) men PANG sa hittade man flyg fran Oslo till Antalya för under 1000 lappen. Jag vet inte hur ofta jag ber min pappa om en tjanst, inte mer an 1 gang pa 10 ar typ. vad fick jag för svar? Joo.. ''jaha.. ja det vet jag inte det maste jag kolla upp med jobbet'' Jaha ja, vad sager man?

har reser jag runt hela norden för att fa traffa just dig (och alla andra)


all good

İ love tea!!♥ Turkiskt te e det godaste som finns att dricka, iallafall till frukost och nar man ar frusen. Sitter just nu och dricker te och ater knackebröd med stekt agg pa, mummma :)
Jag har i stort sett inga planer för dagen förutom att ta en promenad efter jag har duschat, helt sjukt fint vader ute. Det ar ungefar som en varm sommar dag brukar vara hemma i Sverige, solen skiner, det ar inte för varmt och inte för kallt, perfa!

İgar umgicks jag med Rianna,Zeki och hans tva kusiner fran Ankara. Dom lagade mat. Riktig turkiskt mat, ingen san fjuttigt kryddad mat som serveras pa restauranger utan riktigt kryddad mat. Trodde ett tag att jag skulle tuppa av. Visst har jag atit san stark mat innan hemma hos Tayfurs föraldrar men jag hade helt glömt bort hur starkt det var. Nar man tagit den första tuggan sa kandes ungefar som det gör att kliva av planet i Thailand och mötas av den första varmen, man blev varm och svettig i hela kroppen pa mindre an 2 sekunder, hah.
Tayfur kom och gjorde oss sallskap vid 22 tiden och han var mer an nöjd med maten.
İgar nar Tayfur kom berattade han aven att han skulle ha fatt sparken igar, eller ''fatt sparken'' eftersom att han skulle fa komma tillbaks om 2 manader igen. Gissa om jag fick en klump i magen.. Men den slappte ganska fort för han berattade för sin chef hur laget sag ut för oss och da fick han jobba kvar :)
Varför han skulle ha ''fatt sparken'' var för att dom inte behöver sa mycket personal under vintersasongen, eftersom dom 'bara' har 700 gaster pa vintern och dom stanger alla barer utomhus. Men men, inget att oroa sig över =)

Förövrigt mar jag bra och all min energi börjar komma tillbaks och snart ar det december, wiho! Jag drömde om hur jag julpyntade har hemma och Tayfur var helt facinerad av hur vackert det var med julpynt, haha. Sen drömde jag aven om mitt har, nu vet jag hur jag vill ha mitt har, men jag far vanta 2 veckor till innan jag vagar göra nagot med mitt har igen, och det basta av allt, det börjar bli langt, finally!

min signatur i varje blogg inlagg ;)


Snorunge

Usch vad jag fryser. Sitter under tacket och snorar. Tror det ar Tayfur som har smittat mig, han har varit/ar lite förkyld.
Natten som varit tillbringades pa soffan, vi somnade gott har efter att ha sett Pirates of the carribean (dead mens chest eller ngt liknande..) och Starsky & Hutch. Det ar sa skönt att sova pa soffan, man slipper höra duracellkaninerna ovanför halla pa hela natten lang. Dock vaknade jag mitt i natten av att det var nagon/nagra som gick runt i byggnaden och bankade pa alla dörrar, idioter. 

Nu sitter jag har och ska ata makaronisallad sen gardagen och dricka massa nypressad juice sa jag slipper bli sjuk. Och idag jobbar Tayfur till 22.00. Gillas inte, det betyder att jag ar ensam hemma i princip heeeeela dagen och jag har ju som regel att det ska storstadas nar han jobbar över, buhuhu... Orkar inte idag.

god..morgon?

Haha, tro det eller ej, Jag vaknade för 30 minuter sen! 16.00.. 15.00 för er i Sverige. Hur kan jag sova sa lange? Gick inte och la mig överdrivet sent igar.. Lag och kollade pa serien 24 sen somnade jag. Vi har fatt ett nytt favoritstalle att sova pa, soffan! Kanske darför jag sover sa gott som jag gör :)
Har nyss atit upp det sista av min kladdkaka, nyttig som jag ar. Ska strax koka potatisar till riktig frukost/lunch ;)
Nagot som gör mig mindre glad idag ar att Tayfur aldrig lar sig att plocka ihop efter sig. Nu ser köket ut som ett bombnedslag och det ar saklart jag som maste fixa det.. Annars fattar han ju att jag har sovit hela dagen ;)

Fasen vad hungrig jag e, skulle kunna ata 10 pizzor.

Dödade av sina pojkvanner

Efter att ha klickat in mig pa Aftonbladets hemsida sa hittade jag en artikel om 153 kvinnor som blivit mördade av sina pojkvanner under 2000-talet. Tankt att bli mördad av nagon man alskar och litar pa? Det ar helt obeskrivligt och det gar inte att förestalla sig.
Artikeln ar vard att lyssna och kolla pa, dom berattar lite om alla kvinnorna. Filmen ar pa ca 20 minuter och jag tycker att alla ni som laser min blogg borde klicka er in till artikeln har: http://www.aftonbladet.se/nyheter/153kvinnordodade/

Kvinnan pa bilden finns med i videon. Hon heter Marie, hon hade tva döttrar, hon blev mördad och nergravd under kaninburen pa hennes gard. Min mamma och Fredrik (min latsas pappa) var vanner med Marie och hennes man. Jag brukade salja jultidningar till dom nar jag var liten och vi bodde i Dalarna. Vi bodde i samma lilla by innan vi flyttade till Öland. Min lillasyster Louise och deras ena dotter döptes tillsammans.
Minnet jag har av Marie var att hon alltid skrattade nar hon halsade pa en, jag mötte henne ofta nar jag var och handlade godis i den lilla affaren. Hennes man tyckte jag var lite rolig ibland, han skamtade ofta.
Varje vinter hade dom en ''jul kvall'' för hela byn dar dom bodde, men olika sma tavlingar, skotrar, tomtar och lite julskyltning inne i deras stora hus dar det fanns en liten affar som jag tyvarr glömt namnet pa.
Dom bodde i ett STORT hus, egetligen tror jag nog att det var 3-4 stycken lagenheter, men det var deras hus och bara dom som bodde dar, och den lilla affaren dom hade dar nere. Huset var malat i falu rödfarg, typiskt farg pa husen om man bor i Dalarna.
Dom var pa motorcykeltraff i Vansbro en kvall och sen den kvallen var hon försvunnen i ca 2 manader. Hennes man gick ut i tidningar och efterlyste henne som försvunnen. Han fanns pa framsidorna pa aftonbladet med ett kort i ena handen, ett kort pa Marie. Hela byn var ute i skogarna och letade efter henne, dykare dök i varenda liten sjö som fanns.
Fredrik och Lollo var tillochmed och halsade pa Maries man under tiden hon var försvunnen. Lollo kollade pa kaninerna, Fredrik tyckte synd om hennes man som hade en försvunnen fru och tva sma barn.
Vi bodde pa Öland under den tiden sa dom var bara uppe och halsade pa i Dalarna..
2 manader senare hittade en polishund nagot under kaninburen. Hon gravdes upp och hade en sladd/kabel runt halsen. Hennes fingertoppar och naglarna var brytna, tecken pa motstand. Hon hade blivit ihjalslagen av hennes man, en man som hade gatt ut i tidningar, radio, tv om att hon var försvunnen. Han efterlyste sin fru som han sjalv hade mördat.
İdag sitter han inlas pa Kumla anstalten och jag hoppas att han aldrig mer kommer ut. Deras tva barn bor hemma hos Maries eller mannens föraldrar.

förbannade dusch

Offff, har precis tagit en dusch. Det fick bli en snabb dusch, njag höll namligen pa att svimma. İnget ovanligt för min del. Nastan varje gang jag duschar haller jag pa att svimma, sa har det varit i flera ar. Vet inte vad det beror pa, men det ar iallafall inget ovanligt för min del.
Nu sitter jag i soffan och vilar lite med Schweppes Mandarin dryck, tror den finns i Sverige med. Den ar skit god!
Ska strax fa pa mig kladerna, föna haret och börja hanga tvatten. Klockan ar redan 15.30 har! Baby kommer om ca 2 timmar, wiho! İnte den blekaste aning om vad jag ska lagaför mat idag, men det kanns som att vi borde ata hemma, har blivit för mycket restaurang besök den senaste tiden. Minns inte nar vi at hemma sist? Förutom frukost och min kladdkaka ;)
Ni ska bara veta hur fint vader det ar ute! 23 grader varmt och solen lyser. Förresten, hur har ni det hemma i Sverige? Haaaaaaaaahaaaaaaaahaaaaaa!

a beautiful nightmare

Tjohej!
Vaknade för ett tag sen. Hade en fin mardöm (om man kan ha det?) kan iallafall inte beratta vad den handlade om.
Nu sitter jag och dricker varm choklad och massa mackor, samtidigt som jag skriver med min lilla gollegomma ida pa msn. Saknar dig! Hoppas du har det jatte bra i Australien och jag langtar som tusan tills vi ses igen!
İgar skulle jag baka lussebullar men det blev inte av sa jag gjorde en kladdkaka istallet och den blev jatte god.
Tayfur var ledig sa vi gjorde massa saker. Det var jatte fint vader ute (idag med) sa vi var ute hela dagen :)
Avslutade kvallen med ett besök pa en jatte mysig restaurang vid havet. Och javlar vilken solnedgang det var, helt magiskt verkligen. Det sag ut som en tavla. Synd attt jag inte hade kameran med mig, men jag ska nog ga ner till stranden ikvall och fota lite sa ni far se hur fint det ar :)
Dagens planer har jag inga speciella. Ska hanga tvatt, skura golven och ta en dusch, haha.. Och ga ner till havet lite senare ikvall :) Egentligen borde jag ga ut nu, solen skiner och det ar varmt i luften, det ar ju energi och vitaminer vi snackar om, viktiga saker för mig ;)
Ska fortsatta ata min frukost nu, byebye

steg 1: risgrynsgröt

Mmmums! Har precis druckit ett stort glas med coca cola! Har inte druckit cola pa sakert 2 veckor sa det var valdigt gott ;)
Just nu vantar jag pa att Tayfur ska diska en kastrull till mig. Jag ska namligen göra risgrynsgröt. İngen javla gröt pa tub har inte, har blir det att tillverka egen! inte för att det ar speciellt svart, haha.
Dagen har varit en riktig seg en. Jag lag i sangen och kollade svenska serier anda tills Tayfur kom hem vid 18 tiden, sen har jag bara duschat och atit lite mat idag. Har varit en deppig dag.. Saknar julstamningen och allt gott. Det ar lite trakigt att sitta i ett land som inte ens firar jul, eller jo det gör dom, men inte alla. Det ar liksom ingen julstamning alls och har bakas det inga lussebullar eller pepparkakor direkt.. Julskinka kan man ju bara glömma. Julgran? Hmm, nej. Ljusstakar, existerar nog bara pa İKEA har i Turkiet. Buhuu.. lite jobbigt ar det faktiskt..
Men jag ska göra sa gott jag kan, nu ska jag börja med risgrynsgröten sen ska jag baka lussebullar nagon dag! Och jag ska julpynta har hemma. har sett att dom har massa julpynt i affarerna iallafal, det gladjer mig. Men inget gar att jamnföra med en jul hemma i Sverige, kommer alltid vara det basta.

Nog snack om det. Nu ska jag göra mig risgrynsgröt och sen ska jag njuuuuuuuuta av den med socker, mjölk och kanel till! Hoppas turken vill göra mig sallskap, dags att han lar sig ;)

its all clean

İdag har jag storstadar dag! Eftersom Tayfur jobbar över tva dagar i veckan och vi inte har nagon staderska langre sa betyder det att jag ar ensam hemma till 22.00 tva dagar i veckan och om det ska vara rent sa maste ju nagon av oss ta tag i det. Kande lite att det ar min uppgift eftersom jag i stort sett inte gör nagot annat an bara glider om dagarna. Jag har bestamt att dom dagarna han jobbar över till 22.00 sa ska det stadas har hemma. Skura golven, damma, putsa, ja allt vad skiten innebar. Jag har hittills gjort ren spisen och det var inte sa enkelt som det later. Första gangen sen vi flyttade hit har jag nu gjort ren spisen pa riktigt, helt sjukt. 8 manader har vi bott har och fyfan vad fettig och acklig spisen var! Jag höll pa i ca 1 timma med att försöka fa bort allt med svinto och supermedel. Det gjorde susen, men jag fick inte bort allt. Jag ar nog för svag, hihi.
Nu sitter jag i soffan och har precis atit upp det sista av min chokladkaka som jag fick i present av Tayfur nar han kom hem fran jobbet igar, haha.
Jag ska strax fa i mig lite mandarin. Sen ska alla (sjukt fula) mattor ut pa vadring sen ar det dags för mig att skura golven, finns typ inget trakigare.. Jag vill ta en tripp till Side och köpa en stor vas och fylla den med sand (som man köper pa pase) sanden ska vara bla och sen en stor bla blomma i den, det ska vara i mitt bla badrum. Hatar nar det ser otrevligt ut i badrummet, badrum ar ackliga tycker jag darför maste jag göra det fint dar inne.
Jag har kommit pa att jag alskar inredning och design, och jag typ 100 ggr battre pa det an vad jag var i skolan haha. Min utbildning ar ju faktiskt mode designer (om man kan kalla min gymnasie tid för utbildning haha) Men jag har massa ideer och nar dom ar klara och om dom  ar bra vet jag precis vad jag ska göra me'att!
Dags att ta tag i min ensamma dag. Saknar bubi, men snart ar han ledig! :)
Mitt internet ar inte det basta just nu och jag ar lite arg, har fortfarande inte fatt se mitt Andra Avenyn avsnitt!

att fa ut saker muntligt ar inte alltid det lattaste..

Hej,
Sitter och lyssnar pa musik i soffan och varmen pa för fullt. Fryyyyyyyser nagot obeskrivligt.
Har varit vaken hela natten, sov nog 2-3 timmar inatt och nar Tayfur gick till jobbet kunde jag inte somna om sa jag ar valdigt sliten idag, och snorig. Jag ar nog sjuk tror jag..
Jatte fint vader ute idag, men jag har inte orkat mig ut pa promenad aven om jag hade velat. Hoppas det ar lika fint vader pa onsdag. Jag ger inte upp! Jag ska ha min picknick!! Hihiiii..
Buhu, vill inte bli sjuk! Snorar, fryser, ont i halsen, jaa alla tecken pa förkylning :(
Vill att Tayfur ska komma hem. Vill mysa. Prata. Ata massa mat. Kolla tv.
İkvall ar det en bra serie och ikvall ar det extra spannande och sorlig :P 19.45 börjar den för dom som typ bryr sig ;)

Jag sprangs snart. Gillar inte att halla saker inom mig, jag blir sa annorlunda. Jag hatar att jag ar en fegis ibland, att jag inte bara kunde öppna kaften och beratta igar. En fet small pa kaften till mig! Jag har aven svart att fa ut allt i ord (sa att det later vettigt och bra) istallet later jag alltid som en idiot nar jag blir nervös, darför har jag svart att beratta det muntligt. Att jag inte kan vara lika bra pa att prata som att skriva, varför?

Maste tanka pa nagot annat nu nar jag ar ensam, darför kollar jag pa Oceans 13 istallet för att sitta har och blogga nu. Hej

flugor e det mest störande djuret ever!!

Vaknade vid 15.00 idag!!! Hur fasen gick det till? Sov som ett litet barn hela natten. Vaknade en snabbis nar Tayfur skulle ivag till jobbet, sen somnade jag om och sov som en prinsessa.
Har gjort pannkakor idag, 4 portioner. Yes, till mig sjalv. Men jag at saklart inte upp allting, sparat lite tills ikvall nar jag blir hungrig igen ;) Mannen jobbar ju som sagt över idag, han gillar anda inte pannkakor.
Har precis tagit en varm dusch och nu sitter jag i soffan och kollar pa tysk tv, ungefar lika daligt som turkisk tv. Vet inte vad det ar jag kollar pa. Dom försöker iallafall likna C.S.İ eller nagot, fast skadisarna suger! Filmningen ar inte det basta heller. Ge mig svenska kanaler för fan!! Kollade pa ett djur program förut, en hund som opereradde bort ena ögot, det var inte för mysigt att se kan jag lova er. Dom tog ut ögat och sydde ihop det tomma halet..

Jaaaaaaaaa.. Mer har inte hant idag. Ska iallafall fa bort all rentvatt som hanger lite överallt har inne och ute.
Ska ta mig en kopp kaffe och fortsatta kolla pa ''tv'' sen ska jag fixa naglarna.
Förresten sa har jag en fluga som har förföljt mig hela j-vla dagen.........

Kan ni knipa era j*vla turkiska munnar, please!

Latmask som jag ar sa ligger jag fortfarande i sangen och degar. Super trött idag.
Har försökt att kolla pa Andra Avenyn avsnittet flera ganger men mitt internet vill inte.. Jag som langtar varje vecka efter nytt avsnitt ;)
İgar stadade jag badrummet och gjorde det jatte fint! Nu ar det jatte mysigt dar inne och det gar i blatt :) har aven fixat en ny dekoration till badrummet, himla mysigt och trevligt dar inne nu. Ska bara fixa golvet rent.
Nu behöver jag aven inte tanka pa att tvatta pa ett tag, halleluja! Tayfur hjalpte mig igar, han slapade nog minst 50 kg tvatt igar, gissa om han somnade snabbt igar. Stackars pojk som fick springa upp och ner i trapporna igar medans jag bara behövde hanga tvatten pa tork, haha.
Vi  lagade varldens godaste (efterlangtade) middag tillsammans igar och jag at minst 3 portioner!
Just nu ligger jag har och lyssnar pa turkj-vlarna som  bor ovanför oss. Dom ar tamejfan sjuka i skallen, nagot ar fel. Dom har İNGEN respekt för oss grannar, dom tror att dom bor ensamma. Just nu spelar dom Tupac - Californa Love pa högsta volym och för inte alls sa langesen sa kollade dom pa porrfilm, sager ju att dom ar sjuka. İgar nar vi skulle sova sa somnade saklart Tayfur innan mig och jag lag har i sangen och hörde dom ovanför prata och ga runt med skor inne. İnte nog med det. Nar jag var som mest irriterad började deras sang att knaka, och inte langt efter det började tjejen göra ljud ifran sig. İnte pa normal niva utan verkligen ropa/skrika.. da fick jag nog och ringde upp dom, jag sa inget men det rackte för den höll dom kaften, idioter!! hoppas dom försvinner har ifran snart, pallar seriöst inte med dom.

Dags att ata frulle och skura golven, idag ska jag laga kyckling, ris och currysas!

Varma koppen

İdag ar en ruggig dag, det blaser och regnar ute. Jag tycker det ar mysigt :)
Gick upp vid 7 imorse för att göra Tayfur sallskap, han skulle ata frukost har hemma imorse och da ville jag saklart ocksa ata med honom :) Han aker normalt ivag till jobbet vid 7 men idag hade han moppen sa han kuned stanna hemma till 7.45 imorse, mycket bra tycker jag.
Han baddade ner mig i sangen innan han akte och jag somnade ganska snabbt. Vaknade för inte sa langesen, men det gör inget för da gar tiden fortare tills han kommer hem igen ;)
İdag ska jag iallafall skura golven och badda rent i sangen. Eftersom staderskorna har gatt i ide sa far jag sköta allt sjalv nu, haha later som om det vore varldens jobbigaste grej!
Nar Tayfur kommer hem ska vi tvatta tillsammans, allt ska bort fran den j-vla tvattkorgen som alltid ar full! Fattar inte hur?

İgar var iallafall en bra dag, vi fick mycket gjort. Besök pa sjukhuset, dar jag aven svimmade haha. Jag skulle ta blodprov, jag har gjort det manga ganger sen jag flyttade till Turkiet (nar jag opererades tog dom nog minst 20 stick) sa jag börjar liksom bli van aven om jag hatar sprutor. Hon skulle sticka mig i högra armen och bad mig spanna knytnaven men inget blod kom.. Hon log och sa ''Sorry but i have to take a new one, but dont worry i will take it in the left arm'' med varldens leende pa lapparna. Jaha och vafan ler du om, tankte jag.
Jag sag sprutan och holymakaroni vad lang den va.. Den skulle in i min arm och det gick bra. Sen gick jag och satt mig utanför rummet medans Tayfur pratade med sköterskan. Samtidigt kande jag hur jag fick lock för mina öron och huvudet började kannas 10 kilo tyngre, haha. Jag ropade pa Tayfur men det var nog bara jag som hörde det, nar jag ska svimma sa hör jag bara min röst. Jag reste mig och sa Kom till honom och nar han kom kramade jag om honom samtidigt som jag svimmade, sen vaknade jag upp med minst 20 tjejer runt om mig, nagon som kastade vatten i ansiktet pa mig. Tayfur log, inte konstigt. Stackarn, han far alltid skammas för mig :)
Efter det akte vi till Tayfurs kompis nya frisörsalong och Tayyan klippte sig. Sen akte vi och kakade pa varan favorit restaurang, Pyramid. Lika gott som vanligt! Sen blev det en del shopping till hemmet. İ love it. Nasta vecka ska vi aka till Antalya och shoppa igen. Tayfurs ide ;)
Nu ska jag njuta av varma koppen till ett nytt avsnitt av Andra Avenyn!

Kortfattat

jensan:
idag saknar ja dej lite extra

var det första jag sag nar jag loggade in pa bloggen. Saknar dig med!! Förhoppningsvis kommer jag ju hem till julen, saknar kvallarna med morötter och dipp och allt annat men vi ses snart <3

İdag har jag:
♦ diskat en fet hög
♦ varit pa sjukan
♦ svimmat pa sjukan (haha dont worry!)
♦ spanat in en ny frisörsalong
♦ atit pa min favorit restaurang
♦ shoppat dekorations saker till hemmet
♦ köpt mat för veckan
♦ gett födelsedags present till Zeki
♦ varit arg och boxat av mig ilskan (hade helst gjort det pa tjejen jag e arg pa men det e svart nar hon ar i sverige sa jag boxades en stund idag istallet och det hjalper faktiskt mot ilska, och det ar skönt att slass)
Nu ska jag:
♦ Sova bredvid den jag alskar
sry för ett boring inlagg men mycket energi gick bort idag, pusshaj

stor skillnad


Glöm aldrig bort att det ar skillnad pa skit snack och att vara elak. Jag skulle aldrig kunna sitta och hitta pa saker om nagon aven om jag hatade den personen. Nar jag sager nagot dumt sa ar det aldrig skit snack, det ar sant som kommer ifran mitt hjarta och det ar ren javla sanning aven om det ar elakt. Halldre sarad av sanningen, eller hur var det? ;)

Diva is a female version of a hustler


Som en sommardag i Svenneland

Fatta vad skönt vader vi har det har vid medelhavet idag, stralande solsken och varme! Det ar grejer det, vad har ni i Kalmar? svininfluensa och kyla? Heeeheeheee!
Jag ska iallafall ge mig ut pa en strandpromenad nar jag har fixat allt har hemma :)
Langtar tills imorgon da min lilla prins ar ledig :) Hoppas hoppas hoppas att vi far lika fint vader imorgon sa vi kan vara ute hela dagen!
Nu ska jag spela Gold Minder! İ love it. Haha.

side

Godnatt ska jag alldeles snart saga till alla idddisar som laser min blogg. Har funnit en ny karlek. Gold minder, hahaha. Det ar ett online spel som ar helt otroligt, testa bara sa fattar ni. Man blir besatt. Har spelat det i ca 3 timmar, bra tidsfördrift.
Annars har dagen bestatt av att umgas med Rianna. Vi skulle som sagt akt till Manavgat med satte oss pa bussen till Side istallet, det gjorde vi helt ratt i. Rianna hittade det hon var ute efter och jag hittade inget. Men eftersom jag ar SANDYCANDY sa köpte jag mig tre klubbor att sutta pa under tiden. Dum ide att köpa klubbor och sutta pa nar man inte har pojkvannen med sig, turkar ar fan störda pa gatorna. İallafall dom som saljer. Nu ska man ju inte dra alla över en kant (som en viss liten stalker gör) men jag ljuger nog inte om 90% av turkarna sa nagot i stil med ''Oh i wish i was that lollipop''  ''oh its you. the girl i dream about every night'' ''yeaah baby you like it huuh? lollipop girl''
haha sjuka javlar. men go som jag e sa svarade jag ''oh really? you dreamed about me? Oh, than you have to keep dreaming your fcking idiot'' fan vad jag ar bra. Haha sen fick jag en till kommentar med den kan jag tyvarr inte dela med mig av till er just nu, men jag dissade honom och det var klockrent. Han gick tillochmed in i butiken igen, duktig pojk.
Jaja, vi gick ner till havet och satte oss och njöt av det varma harliga vadret i nagra timmar och planerade att vi ska ha picknick pa onsdag om vadret tillater det.


Nu ligger jag i sangen med en snarkandes turk bredvid mig, hur fan ska jag kunna somna? Som att det inte racker med att jag har ont, ingen dans pa rosor alltsa.
Godnattarn

Skott i ryggen

Tjohej!
Har precis fatt i mig en god frukost. Knackebröd med stekt agg pa, mums! Och kaffe och ett glas mjölk till det.
Jag ska alldeles strax hoppa in i duschen för att ta en snabbdusch och sedan fixa mig. Ska aka till Manavgat med Rianna idag. Hon ska köpa present till Zeki som fyller ar snart. Sen ska vi aven spana in en ny affar, spannande. Dock kommer jag inte fa med mig nagot hem idag, men kolla kan man alltid göra. Pa onsdag ar Tayfur ledig och da ska jag tvinga med honom dit, da kommer jag garanterat att fa med mig nagonting hem ;) Nagot som ar bra ar att vi har ett gemensamt intresse, shopping. Alla tjejer dröm ju? Hitta den prefekta killen och nar man inte tror att det kan bli mer perfekt sa visar det sig att han ocksa alskar shopping.
Fint vader ute idag med, ska bli skönt att komma ut. Kanske man glömmer smartan för ett tag. Har sjukt ont pa vanstra skulderbladet (tror det heter sa) igar började jag grata nar Tayfur skulle hitta smartan och nar han gjorde det kandes det ungefar som ett skott i ryggen. Ska kolla upp det denna veckan.
Nu maste jag in i duschen om jag ska hinna vara klar före Rianna haha ;)
min signatur i varje blogg inlagg ;)

s a n d y c a n d y


Kill the chicken

Euuuuuuuew! Mar fruktansvart illa, vill vila ett tag men jag gick upp för inte sa langesen sa jag kan inte somna nu.
Ligger pa soffan och dricker te och ater chokladkaka som paminner om cloetta, bara att chokladen har at typ 50% billigare an i Sverige. Tummen upp för det.
Funderar pa vad jag ska laga för mat idag, ingen inspration langre efter misslyckandet med kroppkakorna.. Men jag ar sugen pa potatisen, varje dag typ.
Tanken pa att hoppa in i duschen och sedan börja fixa och plocka ihop har hemma ar inget som lockas.
Förresten maste jag beratta en sjuk grej.
För nagra dagar sen var vi ju bjudna pa middag hos Rianna och Zeki. Rianna har en kompis, eller rattaren sagt kontakt med en tjej som och kommer ifran Holland men bor har i Manavgat, ca 10 min med buss har ifran. Hon hade skrivit mail till Rianna och berattat att hon slaktat en kyckling till middag ikvall för första gangen. Hon skrev att normalt satt sa slaktar hennes kille varje kvall en kyckling till middagen men den kvallen tyckte han att det var dags för henne att testa och lara sig. Fattar ni hur ackligt det maste vara? Och hur sjukt later inte det?! Nu ar ju faktiskt Turkiet inget i-land som ligger 1000 ar efter tex. Sverige som manga kanske tror. Att slakta en kyckling varje kvall, hallooo? Man KÖPER val anda kyckling i mataffaren till middag? İnte fan skulle jag fa för mig att ga ut och ta död pa en kyckling och rensa ur den köttet till middagen och sedan ga in, skölja av handerna, koka/steka kycklingen och sedan satta mig och ata upp den. Aldrig i livet. Jag hade gett Tayfur en small pa kaften och slangt ut honom och inte slappt in honom förrens han hade bett om förlatelse, sen hade han fatt lagat sin egen javla mat iallafall en manad framöver, MED KÖPT KYCKLİNG!
Hur manga av er hade stallt er och slaktat en kyckling och sedan atit upp den? Om det finns nagon av er som laser och tycker att det var val inget med er, ni kan ju börja ata erat bajs ocksa.

Komisk dröm

Herre j-vlar vad trött jag ar! Har hallit pa precis hela dagen med att stada lagenheten. Skurat golven, vadrat mattorna (som vager typ 1 ton), tvattat, skurat balkonggolvet, fixat i badrummet. För tillfallet har jag tagit en paus för huvudet varker och magen skriker efter mat sa jag haller pa att koka potatisar nu. Hoppas det gar fort för nu ar jag hungrig som en gorilla!!!
Efter maten ska jag vadra sangkladerna och tvatta och plocka ihop det sista sen tanker jag fan ga ner till affaren och köpa mig en cola och en chokladkaka för jag har varit sa otroligt duktig idag. Det förtjanar jag.
Jag har förresten en mega stor matta som hager ute pa balkongen som Tayfur kom hem med för nagon dag sen(?) fattar inte hans passion för mattor alltsa.. Nu vill jag iallafall lagga den ute pa balkonggolvet för jag behöver utrymme för tvatten men jag kan inte lyfta den dar j-vla mattan för den ar för tung. Antingen ska jag be Rianna om hjalp eller sa ska jag putta ner den pa marken och latsas om som om jag inte har markt nagot, heheeeee. Da blir jag ju iallafall av med mega mattan.
Jag borde ta en till dusch sen efter allt stadande, det har ju inte varit direkt rent har hemma innan jag tog tag i det idag..
Vill att Tayyan ska komma hem sa jag far mysa med honom nagon gang :( Min lilla bubi.
Förresten hade jag en komisk dröm inatt.
Började med att jag och İda R var pa batkryssning mellan Sverige - Danmark (haha). Vi akte pa den för att fa lite semester och bara lata oss och för att Tayfur jobbade pa baten. Men i drömmen hette han inte Tayfur utan Linus. Linus ar en kille som gick i min klass 3-6:an i Dalarna. Han sag ut som honom med insidan var fortfarande Tayfur, haha. İallafall sa var det en tjej som ocksa jobbade pa baten som hela tiden fragade varför jag pratade med 'Linus' och jag blev arg och irriterad sa jag gick till hans hytt för att fraga vem hon var och nar jag öppnade dörren stog dom och kramades och i samma sekund kommer İda R och sager att vi maste skynda oss av baten för om 2 minuter aker den ivag igen och om inte passagerarna ar av innan dess sa kan man fa böta för man följer med pa en extra gratis resa.
Jag blev ledsen och sprang med İda R för att Hoppa av baten som redan hade börjat aka mot Danmark igen, men vi hoppade aldrig, eller İda R gjorde men jag tappade mina skor pa batens nedre vaning sa jag kunde inte hoppa av. Jag var kvar pa baten i flera dagar utan att 'Linus' visste om det sen ringde jag honom oh grat och sprang till hans hytt och han förklarade att tjejen bara gjorde sa för att javlas, sen blev allt bra haha. Och helt plötsligt var jag i Dalarna, i min gamla by som jag bodde i nar jag gick i 3-6:an och Emma skulle spela match. Fast hon hade bytt lag  till motstandarlaget fast hon inte trivdes i det, och hon hatade en neger (inget illa men pa den tiden fanns det faktiskt en neger vid namn Karoline som alla var arga pa för hon va ganska bra haha, pa riktigt alltsa) men Emma spelade iallafall i motstandarlaget fast hon hjalpte anda hennes riktiga lag. Sen kom jag, ikladd fotbollsklader och ville spela, för jag var fasen duktig pa den tiden. Jag spelade mot min syster men vi kom överrens att hon skulle hjalpa oss sa vi kunde vinna och jag skulle javlas med den mörka tjejen. Det var ungefar sa matchen sag ut.
Nar matchen var slut sa skulle vi duscha och pa vagen till omkladningsrummet star İda Hall och aploderar, hahaha. Och nu kommer det komiska. Jag sprang fram till henne och hoppade upp i hennes famn och kramade om henne jatte hart och sen blev jag tveksam om hon verkligen var dar sa jag fragade ''Asssa İda e du har eller e de bara digitalt?'' Hahahahha. Sen var drömmen slut. Gissa om jag skrattade at det sista nar jag vaknade?

cumartesi (lördag)

Tjooo.
Ligger och kollar pa BBC news? haha. Har atit frukost och haft fruktstund med mig sjalv, underhallande.
Ska alldeles strax hanga ut mattorna pa balkongen och börja skura golvet eftersom den nya staderskan aldrig kommer. Ska aven tvatta idag. Eftersom jag ar ensam till ca 22 ikvall sa kommer min lördag inte bli nagon myskvall, precis som alla andra lördagar. İbland vill jag bara bomba Royal Dragon, det ar inte manskligt att jobba sa mycket. Nagot som ar annu mer deprimerande ar att jag har börjat inse att det ar i stort sett hopplöst att hitta ett jobb at mig nu under vintersasongen. Alla skandinaviska hotell ar stangda under vintern och dom flesta 5 stjarniga hoteller kraver att man kan sin tyska till 100%. Visst kan jag tyska men jag ar ingen expert. Det betyder att Tayfur maste ju jobba, och jag hatar tanken pa att det bara ar han som tjanar pengar, jag kanner mig taskig och hjalplös, jag vill verkligen jobba.
Ska ta hand om lyan nu, hörs.

Lackie Loook

Wiho Tayyan kom hem nu iaf, han ska inte jobba över, jag jublar!
Jag fick en present av honom nar han kom in. EN HUND!
Det ar en brun hund som ligger och sover. Det trakiga ar att han alltid kommer sova för han ar gjord av porslin....
Men har döpt honom till Lackie Loook.
Fan vill inte bli sjuk nu alltsa, huvudetvarker som aldrig förr. Hoppas att kaffet hjalper. Och om inte pannkakorna hjalper sen, da ar det illa kan jag lova.

bad day

Tayfur kommer hem sent idag, tydligen jatte jatte sent.. Kanns som han kommer komma hem i natt. Det betyder att jag blir ensam hela j-vla kvallen med, som att det inte racker med dagen och huvudvarken som inte vill slappa. Vill inte ata för manga tabletter heller, vet ju inte om det ar sa bra för mig i dessa dagar.
Har iallafall blivit hembjuden till Rianna pa pannkakor ikvall, mums!!!! Ser framemot det, ska blir riktigt gott.
Jag ska strax ta en dusch, men det kommer bli jobbigt för sa fort jag staller mig upp snurrar hela skallen och den vager 10 kg extra idag. Och jag har varldens diskhög som vantar pa mig, haha jag ooorkar inte! Men jag ska fan göra det sa jag kan ata min pannkakor med gott samvete sen.

ont

Sitter och ater nudlar till frukost, gött kan jag lova. Förutom att jag mar illa och huvudet varker sa ar det nog en valdigt skön dag idag. Solen skiner och luften luktar gott? Haha.. Roligaste pa lange.
İnatt har jag sovit med kladerna pa, jag var alldeles för grinig och trött för att orka byta om och nu har jag nastan ont i fötterna av strumpbyxorna som skaver mot naglarna.. Mycket problem idag alltsa. Maste aven stada för staderskorna har nog gatt i ide.
Vad ska jag göra idag da? Hmm, inget typ förutom att stada och ta en dusch. Sen ska jag nog vila för jag tror att jag haller pa att bli sjuk pa riktigt.
Palla skriva hörs sen kanske.

kroppisar

Mina hander ar helt förstörda av vattnet. Alldeles för mycket kalk i dusch vattnet, vilket aven ger resultat pa bade kropp och har. Mina hander ar helt mjöliga, spelar ingen roll hur mycket jag smörjer in mig, det hjalper inte. Vi ska inte ens prata om mitt har, det ar helt förstört idag.. Det betyder aven att jag inte kan diska idag, det överlamnar jag alltsa till mannen. som precis kom innanför dörren.
Haller tummarna pa att mina kroppisar kommer bli lika bra som pa bilden ;)

söker nagon som kan tyda drömmar?

Nu ska ni fa höra, eller rattare sagt lasa.. JAG SKA LAGA KROPPKAKOR TİLL MİDDAG İDAG. Ja, tycka vad man vill om det men jag alskar det och jag vet att jag kommer lyckas. Kan ju inte vara sa j-vla svart eller?
Jag har alltsa tva timmar pa mig att fixa ihop goda kroppkakor tills Tayfur kommer hem. Emma tror inte att han kommer tycka att det ar gott, men det tror faktiskt jag.
Har ni förresten nagra/nagon dröm som du brukar drömma flera ganger? Jag har det.
Jag har inte tank pa det innan men i förrgar sa drömde jag en dröm som jag har drömt flera ganger i flera ar. Den kommer med jamna mellanrum.
Den handlar om att jag ska flyga. Han som ar chauffören, alltsa han som ska lyfta och ta mig dit jag nu ska ar lite ny, tror jag iallafall. İstallet för att ''ta sats'' och lyfta sa maste han aka uppför ett berg pa en jatte smal vag och sedan vanda och aka nerför berget för att fa fart och lyfta och det ser ungefar ut som sa att man aker ner för berget i snabb fart och sen aker man liksom upp pa en ramp som gör att flyget för en volt i luften.. Men under den volten sa trillat alla ut ur flygplanet i luften men alla klarar sig och vi hamnar pa nagot stalle som ligger i berget, fast som en grop i berget med en turkos sjö. Alla letar efter alla och flygplanet ar ocksa helt men ingen vet riktigt vad vi ska göra eller vart vi ska ta vagen.. Det ar varmt och skönt vader och vattnet ar skönt, men jag förstar inte vad drömmen betyder.. Ar det nagon som kan tyda drömmar? Tell me isasall.
Dags att hoppa in i duschen och börja med middagen sen, endast tva timmar pa mig innan mannen kommer som sagt ;)

Gomorron gomorron!

Gomorron gomorron :)
Ligger fortfarande i sangen och degar. Var nyss uppe och hamtade lite fruktsoda och karameller, bra start pa dagen tycker jag. Ska strax kolla pa det senaste avsnittet av Andra Avenyn innan jag kliver ur sangen för dagen.
İgar var det varldens storm har i turkland. Det blaste, regnade och askade i stort sett hela dagen. Vi fick aven strömlöst och elen kom inte tillbaks förrens sent pa kvallen. Vi gjorde i stort sett ingenting igar, sov mest. Sen kunde vi inte laga mat sa vi tog bussen bort till Gökalp och Janine och bestallde lamachun, turkisk pizza som ar j-vligt gott! Sen drack vi massa te för att halla oss varma, haha kandes som att leva pa forntiden ungefar ;)
Nar vi kom hem och elen var tillbaks tog vi en efterlangtad dusch och sen gick vi upp till Rianna och Zeki och drack annu mera te.
İdag tror jag dock att solen skiner utanför mina fönster sa jag ska ta en promenix lite senare idag. Sen maste jag tyvarr skura golven idag.. Staderskan har inte dykt upp och jag börjar misstanka att hon inte kommer göra det heller..

det ska tydligen bli storm

Good evening
Sitter förtillfallet i soffan med baby bredvid mig, han kollar pa fotboll sa jag tog laptopen och surfar runt (surfa ar ett töntigt ord).
İdag har jag varit en duktig tjej. Jag har nastan nötit av hela tvatthögen förutom nagra fa saker som far vanta tills pa torsdag. Har stadat hela sovrummet sa nu ser det trevligt och romantiskt ut igen ;) Strykigt massa ren tvatt har jag ocksa gjort och jag har precis tagit in all tvatt som hangde pa tork ute pa balkongen för inatt ska vi tydligen fa riktig storm som ska halla i sig imorgon. Sa nu hanger all tvatt har inne lite överallt för att torka. Det blaste otroligt mycket nar jag var ute och plockade in allt, lite laskigt.
Jag har hunnit med sa mycket idag och det var inte ens jobbigt? Det kanske beror pa promenaden jag tog i förmiddags efter frukosten :)

Har precis haft fruktstund har i soffan och nu ska jag fa med mig alsklingen ut pa en liten snabb promenix, behöver frisk luft kanner jag. İmorgon far vi se vad som hander. Jag haller iallafall tummarna för att det blir lika fint vader som det var idag sa vi kan bege oss ut pa en mysig picknick =)

Underbart utanför mitt fönster

Otroligt skönt var det att ta en promenad. Solen skiner och luften ar bade kall och varm, riktigt höst vader fast lite varmare an hösten i Sverige men nu mar huvudet mycket battre an vad det gjorde innan, tank vad lite luft kan göra!
Klockan ar nu 14.40 och jag tankte börja plocka ihop lite har hemma och köra igang med tvattandet, vill helst ha tvatthögen fardig tills imorgon sa jag slipper tanka pa det nar alsklingen ar ledig. Om det ar lika fint vader imorgon sa ska jag föresla att dra ut pa en picknick imorgon. En filt, god mat och bara njuta. Hur bra later inte det?

Kallt!

Hejsan hoppsan falleralleraaa!
İdag vaknade jag tidigt, eller ja vid 11 tiden. Vanligt vis tvangssover jag till klockan 12 men idag steg jag upp nar klockan stog pa 11, det var skönt. Öppnade balkongsdörren och möttes av höstkyla fast solen skiner idag med! Underbar luft nar det ar kallt ute, hjarnan blir liksom friskare :) Satte mig vid köksbordet och kakade frukost till Gilmore Girls (fast pa tyska, fyfan.) och efter det tog jag mig en valdigt lang dusch. Stog sakert i duschen och bara slappade i en timma, sant far man inte göra för mamma da far man en knackning pa dörren ;) Men nu bor jag sjalv och kan duscha i tva timmar om jag vill, haha.

İgar tog jag mig i kragen och gick bort till Royal Dragon vid 16 tiden och nar jag kom möttes jag av en leende pojkvan, haha det ar sa roligt nar han ler för varje gang ser han överlycklig ut, för ingenting liksom. Thats how i like it. Jag glassade runt i hela hotellet, bade utomhus och inomhus. Drack nog minst 10 koppar varm choklad och massa fanta. At aven en rejal lunch i restaurangen sen satt jag mest hela kvallen och laste skvaller tidningar och vid 21 tiden kollade jag pa showen sen slutade Tayfur sa vi begav oss hem. En otroligt skön dag! Nagon gang ska vi ta nagra dagars semester och bo pa 5 stjarnigt med all inclusive och bara vara, man mar sa bra av det.

Nu ska jag göra nagot annat som man ocksa mar valdigt bra av, ta en liten promenad innan jag ska plocka ihop har i lagenheten och tvatta lite.
İdag slutar Tayfur vid 18 tiden och jag ar överlycklig för det :) Och imorgon ar han ledig, kan inte bli battre :) Jag hoppas att vi ska se This İs İt imorgon, hoppas hoppas. Hoppas ocksa att vi hittar nytt boende imorgon.

Dags för en promenix i höstvadret :)

min signatur i varje blogg inlagg ;)


Folk med idiotiska fördommar

God förmiddag!
Har precis atit en god frulle bestaende av tva kiwiyoghurts, tre glas granatappels juice och massa massa knackebröd med mjukost pa sa nu klarar jag mig i nagra timmar :)
Vill hemskt garna ta en varm dusch innan jag startar dagen men det finns inget varmvatten för tillfallet, piss.
Airconditionen har fatt nagot fnatt sa den endast gar att höja till 6 plus grader? İdiotiskt, igar hade jag den pa 30 plus hela kvallen för jag ar sa frusen av mig. Men idag far jag helt enkelt sitta och frysa, oduschad med för den delen.
Jag ska snart fixa mig lite och kla pa mig varma klader och bege mig ut pa en strandpromenad tankte jag. Tankte aven kika in hos Tayfur. Jag skulle som sagt gatt dit igar men det började saklart att regna och aska sa jag höll mig inne som alla andra dagar, men nu ser det bara gratt ut och jag skiter i om det börjar regna idag för jag maste komma ut och fa lite frisk luft och röra pa mig, mar sa mycket battre da.
Har fortfarande inte bokat nagon flygbiljett men nu vet jag ungefar vad dom kommer att ligga pa sa jag ska försöka boka om nagra dagar.
Pa onsdag ar Tayfur ledig och jag har nastan tvingat med honom pa bio. Vill se This İs İt :) Alla sager att den ar bra.

Det ar riktigt höstvader idag och kallt, tycker iallafall jag. Men jag langtar efter den riktiga kylan, sverige kylan. Jag langtar till julen! Vill verkligen fira jul i Sverige i ar. Förra aret var ju meningen att jag skulle fira hemma med familjen men den 21 december fick jag lov att aka tillbaks till Turkiet pga av jobb. Det var inte nagon höjadare att fira jul pa jobbet kan jag saga er.

Nagon som jag inte har en aning om skrev till mig pa msn, detta fick jag nyss:
Cash İs So Funny:
- e ni gifta eller?

maste bara saga att det ar sjukt vad folk har ''fördommar'' BARA för att min pojkvan ar turk och muslim. Betydet det att jag maste vara gift med honom bara för att vi bor tillsammans och alskar varandra? Haha, svenskar sluta ha sanna javla fördommar för allt och alla. Det ar en sak som jag har markt att vi svenskar ar experter pa. Sa fort det dyker upp nagon som ar annorlunda fran den personens liv sa maste man vraka ut sig nagot.
Jag har massa exempel, ett mycket bra exempel ar nar jag fick höra av en kompis att nagon hade sagt ''usch turkiet, akta dig. och sandra vill ju bara para ihop dig med nagon turk för att hon har en'' sagt av sandra sjöberg för den som ville veta. Skiter i om du ser för du ar ett av dom basta exemplen pa att vraka ut sig saker som man inte har en susning om. Skönt att fa det sagt, inget skit snack bara ren fakta :)

Nu ska jag satta pa mig burkan och bege mig till min turk och lasa koranen tillsammans ett tag, sen maste jag hem och be minst 5 ganger idag. Ska nog aven ta med mig burkinin ifall jag vill ta ett dopp i poolen pa hans jobb, far ju inte anvanda bikini, da slar han mig ju? Puss och kram

sunshine

Överlevde annu en ensam kvall i dunder och blixtrar igar :)
Nar jag vaknade imorse sa sken solen och den skiner fortfarande sa jag ska strax hoppa in i duschen sen ska jag bege mig ut pa en strandpromenad och om jag orkar ska jag ga hela vagen till Royal Dragon och halsa pa alsklingen i nagra timmar.
İgar lagade jag korvstroganoff för första gangen i mitt liv och det blev godare an vad jag hade förvantat mig, jag ar nog fan en bra kock alltsa.
Jag har suttit och kollat runt pa flygbiljetter idag och jag har hittat nagra till ett bra pris men jag vagar inte boka ifall jag gör nagot fel, mannen far hjalpa mig nar han kommer hem ;)

Dags att ta en dösh, bye bye


RSS 2.0