Framme

Har tyvarr inget internet har langt uppe i ingenstans, baha.. Men men vad har vi gjort dom har dagarna vi har varit har? i stortsett ingenting mer förutom att ata mat dygnet runt, har ganska trakigt. Har köpt lite nya klader och lite babysaker. Vet inte riktigt vilken dag vi ska aka tillbaks men jag hoppas att det blir snart för jag börjar tappa talamodet nu... Som förra gangen jag var har, man kan verkligen inte vara har för lange.. Stor skillnad pa folket har mot i antalya. Nar vi kommer tillbaks ska vi börja leta efter en ny lagenhet, en tom lagenhet. Hans föraldrar vill köpa möbler och grejer till oss snalla som dom ar :)
Just nu sitter jag hemma hos nagon av allla hans slaktingar med ca 100 andra pers. Jag har börjat sticka igen precis som förra gangen jag var har, haha. Just nu haller jag pa med en filt till bebisen :)

Har inte sa mycket mer att skriva om eftersom det i stortsett inte hander nagot specillet har, har förmodligen mer att skriva om nar jag inte har 10 nyfikna ungar omkring mig och mitt internet fungerar igen :)

ha det bra

Antalya

Gokvall, eller god natt ska man val kanske skriva. Klockan ar ju strax innan 02.00 har.

Vi har inte kommit ivag till Tayfurs föraldrar men vi ar pa gang. Vi flyger imorgon vid 11.30 fran Antalya. Mycket mycket mycket skönare an att sitta pa en buss i 25 timmar upp och ner i bergen och som för mesta dels ar gjorda av grus/sand. Flyga ar ett mycket smartare val, iallafall nu nar jag ar gravid. Jag klarar inte av langa resor med bil eller buss.
Vi ar nu hemma hos Vahit i Antalya och ska sova har i natt :) Tog bussen hit vid 15 tiden, det ar ca 7-8 mil till Antalya fran Side och bara dom milen gjorde mig illamaende. Da vill jag inte ens tanka pa hur magsjuk jag hade blivit pa bussen i 25 timmar, fyfan. Vi har inte gjort sa mycket har i Antalya idag. Fatt i oss massor med mat sa jag hade verkligen ont i magen ett tag, men man vill ju inte direkt satta sig pa toan i en timma nar man ar pa besök hos nagon haha.. Sa jag antar att jag kommer ha ont i magen fram tills imorgon nagon gang, inte bra men jag klarar inte av att sitta pa toa hos andra hur illa det an kan vara haha.
İallafall, vi var ute pa stan ett tag fast allt var nastan stangt för vi gick ut vid 21 tiden men vi hittade nagra butiker som hade öppet sa vi inhandlade lite presenter till Tayfurs familj. Kollade aven pa massa klader och skor som vi ska köpa nar vi kommer tillbaks om ca 10 dagar-2 veckor..
Just nu sitter vi i tv rummet och kollar pa tv och jag ar ganska sa trött och uttrakad sa jag ska ga och lagga mig alldeles strax med daligt samvete faktiskt.. Anledningen ar den att jag hade ont i ryggen och Vahit har en massage maskin som jag anvande i ca 10 minuter och sen sager hans mamma att det inte ar bra att anvanda sanna darriga saker som darrar i hela kroppen nar man ar gravid, inte bra för bebisen.. Men jag visste inte det och jag hoppas allt ar bra med den dar inne, jag har iallafall inte kant av nagot, smartan försvann och jag hoppas bebisen inte blev skadad av det.. Det var ju ca 10 minuter och vid axeln? Jag va inte i narheten av nedre delen pa ryggen.. Buh.. Förlat, du far sparka hur mycket du vill nu inatt <3

Godnatt pa er :) Har kommer aven svar pa kommentarerna. Kommentera mera och stall massor med fragor :) Gillar det =)




Sanna 

Hej!
Börjar med att gratulera er till eran bebis, vad roligt för er! har följt din blogg ett tag och det är jätte intressant att läsa och se hur ni har det. Jag gissar på att det blir en flicka=)
Lycka till med allt och ha det så bra!
Kramar

Svar: Tack sa mycket, varmer med positiva kommentarer och gratulationer :) Och kul att du gillar min blogg. Jag kommer att avslöja pojke eller flicka snart sa hall dig uppdaterad ;) Och tack annu en gang :) Kram till dig!


en bloggläsare om Svar :):
tack så jätte mycket för att du svarade:) Ni verkar ha det väldigt bra planerat med alltihop. Väldigt fina namn ni har som förlag. nej ja har tyvärr ingen blogg, men jag är medlemm i familjeliv, du kanske också har ett konto där?? mvh

Svar: Lugna puckar, har du mer fragor sa fraga bara :)
Ja, vi har planerat ganska bra men jag har aven haft kontakt med en svensk tjej som bor har i Turkiet, Alanya och aven hon har hjalpt mig nar det galler fragor runt var man ska föda och fragar kring visum, medborgarskap osv sa det kanns tryggt att det finns fler an jag eller hur man ska saga :) Men om jag ska vara arlig sa har vi pratat om barn innan jag blev gravid om hur vi skulle göra med allt osv sa det ar valdigt genomtankt.
Ja jag tycker att namnen vi har som förslag ar fina namn och dom funkar i bade Turkiet och Sverige och sant ar ju tyvarr viktigt. Speciellt i Sverige om h-n valjer att bo dar och söka jobb dar i framtiden, da kanns ett namn av dom som vi har valt battre an tex. Muhammed. Nu har jag ju inte tankt döpa mitt barn till Muhammed men du förstar nog vad jag menar :) İnga förutsattade meningar men det ar ju sa varlden ser ut, ett ''normalt'' namn gör livet enklare, tyvarr.
Jag har ocksa ett konto pa familjeliv, SandyCandy :) Skriv garna dar med sa kan vi prata om vara graviditeter :D Kram

om Pojke eller flicka? :):
   
 



Svar :)

en bloggläsare om Pojke eller flicka? :):
jag tror det blir en liten pojk:) förresten vad har ni för namnförlag? Ska ju själv ha en liten om tre månader o tycker att pojknamn är jätte svårt, ett flicknamn har vi däremot redan klart.

Om man får vara nyfiken, hur har ni tänkt sen när bebis är född, ska ni bo kvar i turkiet då? kommer du även att föda där?? vore roligt med ett inlägg om era planer, om ni vill dela med er av dom vill säga:)

ha de bra!!
p.s vore kul o se lite magblider!

mvh


Svar: Hej och grattis till din graviditet :)
du ar en av dom fa som tror det blir en pojk.. Men an tanker jag inte avslöja det sa du far halla dig uppdaterad och kolla in lite da och da :) Vi har lite olika namnförslag men jag tycker det har varit lite svart att hitta fina/passande namn som ska ''lata bra'' bade i Sverige och i Turkiet. Eftersom min pojkvan ar muslim sa vill han ha ett muslimskt namn och det accepterar jag eftersom det finns en hel del att valja pa. Sjalva namn-jakten har val mest jag tagit hand om fast vi bada har diskuterat om vilka som later bra osv, ett namn ar ju nagot man har med sig hela livet. Detta ar namnen vi har som förslag (fast nu vet vi ju redan vad det blir för nagot men jag skriver anda alla förslag sa jag inte avslöjar nagot haha)

Pojknamn:
Emre, Elias, Benjamin

Flicknamn:
Sibel, Belma, İsabell

Klart man far vara nyfiken det förstar ju jag med att folk ar :) Men vi kommer att bo kvar i Turkiet nar bebisen har kommit, just nu har vi inga planer pa att flytta till Sverige men man vet aldrig i framtiden. Jag anser att nar barnet ar litet sa har det inte sa stor betydelse vart vi bor sa lange barnet kan resa fritt in och ut ur Turkiet. Det dar med att flytta till Sverige ar ett senare kapitel, det blir mer aktuellt nagot ar innan barnet ska börja skolan :)
Jag ska, om allt gar som planerat, föda i Sverige. Jag tycker det kanns tryggare att föda i Sverige dar jag kan första allt dom sager pa sjukhuset och dels för att jag vet hur bra allt funkar pa sjukhusen i Sverige. Jag har ju ingen erfarenhet av att föda men jag har ju alla slaktingar och vanner dar hemma och barnmorskan som har berattat om alla bedövningsmedel osv. Antar att det funkar lika bra har i Turkiet. Sen ar det ju saklart billigare för min del att föda i Sverige, gratis tillochmed. İ Turkiet skulle det kosta pengar för mig, hur mycket vet jag inte men da kan jag lika garna föda i Sverige plus att barnet far dubbelt medborgarskap som gör att barnet ar bade svenskt och turkiskt, alltsa inga problem med visum, jobb osv i framtiden :) 

Om jag föder i Sverige kommer jag att resa hem i slutet pa Mars eftersom de flesta flygbolag förbjuder höggravida att flyga med risk att man kan föda pa planet. Tycker det kanns ganska sa surt att flyga hem 2 manader innan utan Tayfur. Men vi ska försöka fixa visum at honom sa han kan vara dar nar bebisen kommer, alltsa ett visum för 1-2 veckor. Men aven det ar svart, harda regler utanför eu, tyvarr.. Men vi hoppas pa det basta :)

Oj, tror jag fick med en hel del av vara ''planer'' inför den kommande bebisen. Det ar bara att stalla massor med fragar sa ska jag försöka svara sa gott jag kan :) İnga fragor ar dumma nog att stalla..

Har du blogg? :) Alltid kul att kolla bloggar. 
Jag ska försöka ta en fin bild nar vi fixat kabel till kameran sa ska jag nog kunna ta fingret ur och ladda upp en mag-bild har pa bloggen :)

Ha det sa bra Kram


Pojke eller flicka? :)

İ morse vid 10.00 akte vi till sjukhuset för att fa reda pa provsvaren och allt var helt okej, skönt. Vi gjorde aven ett nytt försök med ultraljudet för att fa reda pa könet pa bebisen. Och vet ni vad? JAG VET NU :) :) Men innan jag avslöjar sa far ni kommentera och gissa vad det ar, pojke eller flicka? ;) Eller jag kanske inte ens ska avslöja? Hoho.


Efter sjukan akte vi och handlade lite bröd och frukost och skyndade oss hem för det började regna. Nu har vi atit frulle och sitter/ligger i soffan och kollar pa tv. Lite senare idag ska vi aka till Manavgat och köpa biljetter eftersom vi aker till Van imorgon eller pa torsdag... Ser inte fram emot resan haha. Ska aven aka och kolla pa lite baby saker tror jag. Blir nog inte sa mycket utomhus idag eftersom vadret inte ar stralande idag. Men jag erkanner att regn ar battre an kallt och massor med snö :P

Nu ska jag krypa ner bredvid snussen som ligger och snuffsar pa mitt ben hihi. Ta en liten powernap för sen maste jag fixa massor har hemma om vi ska aka ivag och jag ska aven försöka impa pa svarmorran med att baka hallongrottor och sockerkaka at henne. Hoppas det gar hem, bara Gud vet ;)

Ge upp

Nu har jag gjort det lite fint har hemma. Har bytt gardiner och bytt ut lite lampor och tant massa ljus saklart. Kollar pa nagon komisk film just nu och dom pratar engelska, woho :) Annars sa har vi spenderat största delen av dagen ute aven fast det blev valdigt mulet. Atit pa varan favorit restaurang och det var saklart lika gott som vanligt.

Nu ska jag stanga ner datan för dagen tror jag, har fatt nog för dagen. Att folk alltid ska negativisera sig sjalva sa det paverkar andra ocksa, sant har jag fatt nog av. Men arligt talat sa skiter jag i det för jag har mitt liv har som inte innehaller nagot negativt alls, det ar ni runt om som skapar. Helt arligt och jag ar trött pa att ta emot det nar jag innerstinne ar lyckligare an nagonsin, darför skiter jag i alla dar ute i nagra dagar. Ta illa upp om ni vill men det far ni garna göra, skyll er sjalva.

Monday morning

Godmorgon!
Sitter har nyduschad i morgonrocken och handduken pa huvudet och ett glas juice, sa det ska vara :)
Sov ganska lange idag sa jag kanner mig lite stressad idag, fast jag egentligen inte har nagot speciellt för mig eller planerat. Men vi ska nog komma ut en svang iallafall, kanske tar en tripp till Manavgat. Har namligen sett ett par byxor som jag garna skulle vilja ha :) Sen ska jag aven baka idag, tankte göra hallongrottor och kanske en sockerkaka. Vi ska förmodligen aka och halsa pa Tayfurs föraldrar pa onsdag eller torsdag. Tayfur har ledigt/semester fram till den 10/2 vilket jag tycker ar bra för honom sa han far vila upp sig lite.
İnatt har det blasigt otroligt mycket och jag har fortfarande inte vagat ga ut pa balkongen och kolla om min tvatt har flygit ivag eller om det finns kvar men eftersom allting hander mig sa har den förmodligen blasigt ivag.
Har aven haft hemska drömmar inatt om tsunami, det var inte kul. Drömde att jag var hemma i Sverige och det kom en tsunami sen drömde jag aven att jag var har i Turkiet och det kom en har ocksa, dumma drömmar!

Nu ska jag fa liv i Tayfur sen ska jag vaga mig ut pa balkongen och kolla om tvatten ar kvar och efter det blir det en god frulle och sedan en dag ute i solsken :)

Sofia om Envis bebis:
Grattis till eran bebis!
Har följt din blogg ett tag nu, älskar Turkiet brukar vara där på sommrarna, i side-området himlans mysigt område, kul att följa med i vardagen eran där nere!
I sommar ska jag dit igen =)


Svar: Hej! och Tack sa mycket :)
Ja visst ar Side mysigt, vart i Side brukar du vara? Hus eller hotell? :) 
Vilken Sofia ar du? Eller jag kanske inte ens kanner dig? :) Ha det bra och Tack för gratulationen =)

Ha det så bra


Envis bebis

İdag har jag varit utomhus hela dagen, maste tillagga i endast tröja och min korta palsvast :) 
Vi akte till sjukhuset pa förmiddagen och pratade med min doktor/barnmorska och gjorde ultraljud. Allt sag bra ut och vi fick lyssa pa det lilla hjartat som bankar dubbelt sa fort som mitt, helt normalt alltsa :) Vikten pa bebisen ligger nu pa 316 gram vilket ar helt normalt och jag har aven gatt upp, antligen! Vager 53 kg nu, vilket betyder att jag har gatt upp 5 kg sen jag blev gravid :) Meningen var att vi skulle fa reda pa om det ligger en liten tjej eller pojk dar inne men doktorn kunde tyvarr inte se det. Jag tror han letade med den dar ultraljudskameran i ca 30 minuter och jag ficl vrida mig at alla möjliga hall men det visade sig att bebisen ligger ihop kurad sa man inte kan se könet med kameran. Lika envis som mig ;) Tog aven blodprov och ska komma tillbaks pa tisdag och fa reda pa om allt som har med mitt blod osv att göra ar okej :) Sen ska vi göra ett nytt försök och se om vi kan fa veta vad som ligger dar inne och sparkar lite latt da och da :) Sparkar har jag ocksa börjat kanna av och det ar en konstig men mysig kansla.

Annars har det inte hant sa mycket mer idag, har umgats med Gökalp och Janine innan dom skulle aka vidare till Adana och halsa pa hans föraldrar. Har lagat potatis och köttbullar med god sas idag och en riktig turkisk sallad. Nu sitter vi och kollar pa turkiska Talang pa tvn och jag har sjalvklart tant massor med ljus. Ska krypa ner i soffan hos mannen nu och stanna dar resten av kvallen. Blir nog aven en tallrik med glass och massa godis ;) Huhu!

i love turkey

Tjohej!
Tillbaks i ett varmt och skönt Turkiet, men framför allt tillbaks hos min pojk! ♥

Resan började 05.00 (eller typ kvart över..) fran ett valdigt kallt Sarna. Sov inte alls manga timmar den natten, var nog för att jag skulle ut och resa :) Ska erkanna att jag var lite pirrig i magen för jag skulle traffa Tayfur igen, hihi. Kom fram till Oslo vid 10.30 tror jag sen checkade jag in ganska sa snabbt och sa hejda till Anna, Tobbe och Andreas. İnga  förseningar med flyget heller men banan sag verkligen hal ut och det gjorde mig nervös. Nagot annat som gjorde mig nervös var en idiot pa planet och varken stangde av mobilen eller kameran uppe i luften, han satt tillochmed och pratade i telefonen. Sant gör mig galen för man vet aldrig. İddi!
Nar vi landade i Antalya kunde jag slappna av och jag skyndade mig ut ur planet och sprang rakt in i min prins famn. Ojojoj vad jag har saknat honom. Han var sa lacker, nastan som att traffa honom första gangen ;) 
Nar vi kom hem tog vi det lugnt och bara hade det mysigt. Somnade ganska snabbt.

İgar blev det frukost pa en mysig restaurang pa ute serveringen med stralande solsken, ni ska veta att det var sa varmt och skönt!!! Och gott :)
Efter det akte vi till Manavgat och handlade mat sen akte vi hem och jag stadade hela lagenheten. Precis som jag trodde sa hade han varken köpt mat, tvattat sina klader eller stadat en enda gang sen jag akte. Tur han har mig :) Huhu.

İdag har jag varit och klippt mig för det behövdes verkligen. Synd bara att frisörskan inte förstog hur jag ville ha mitt har. Jag visade tillochmed en bild men hon gjorde raka motsatsen. Menmen, nu kan jag inte göra nagot at det förutom att vanta tills det vaxt ut igen.
Just nu sitter jag framför tvn med en massa ljus tanda och en trött pojk liggandes i soffan. Fick massa doftljus av Anna innan jag akte och det luktar sa gott har inne nu! Alskar ljus.
Nu ska jag ta fram lite glass, lask och godis till oss och sen ska vi mysa resten av kvallen framför tvn :)

Hoppas ni har en lika mysig kvall som jag =)

Särna, kyla och paradise hotel

Hejhopp!
Nu är jag i Särna hemma hos Anna, Tobbe och Andreas. Det är mysigt med det är sjukligt kallt kan man säga! Inatt/imorgon har dom sagt på tv att vi ska få 44 minus grader här!! Kan ni fatta? Jag hoppas inte bilen fryser sönder, då blir det inget Turkiet för mig ;) haha. Jag hoppas verkligen att det håller sig under 30 minus iallafall. Nu har vi 25 minus och det är redan för kallt..
Imorgon vid 05.00 kör vi mot Norge, Oslo, Rygge flygplats. Planet lyfter vid 13.20 tror jag så jag måste checka in runt 11.00 sen är jag framme i Antalya ca 18.00 turkiskt tid. Då blir det varmt och skönt igen, igår var det 20 plus och solsken :)

Idag har vi varit nere på byn och köpt lite matsäck tills imorgon och två chokladkakor till Tayfur, viktiga saker ;) En marabou med non-stop och en med daim i, perfekt! Sen får han ju lite andra presenter med; skinnjacka, kalsonger och en stor ljuslykta :) Och massa pussar och kramar såklart.
19 dagar har ändå gått fort, fast nu känner jag att det räcker med kyla :)
Jag har hjälpt Anna att plocka ihop lite saker från tv rummet eftersom dom ska göra om allt där inne, det tog på krafterna även fast jag knappt gjorde någonting, haha..
Nu sitter jag och dricker jordgubbste och ska alldeles strax hjälp Anna  att laga mat. Vi ska äta kycklingfilé, stekt potatis och curry sås med wokade grönsaker, gott gott :)
Ikväll ska jag packa om resväskan en sista gång sen ska jag och Anna dega framför soffan till paradise hotel, vi blev helt besatta av idioterna igår när vi kollade på det, haha.

Om jag inte skriver imorgon (vilket jag inte tror haha) så hörs vi när jag landat i ett varmt och "fridfullt" Turkiet :)
Ha en bra dag, kram


Ensam och sjuk

Börjar med att säga tack till gratulationen :) Även fast jag inte vet vem du är så blir man ju alltid glad.

Men mindre roligt har jag det idag. Har vaknat för en stund sedan, skulle ju egentligen gått upp vid 07.30 och åkt iväg och jobbat men jag är sjuk. Kan knappt svälja och känner mig helt konstig i hela kroppen. Men det ska gå att ordnas med lite te och god mat tror jaaag.
Just nu sitter jag och äter mos med någon kebab krydda, intressant va? Ungefär lika intressant som min dag idag. Ensam och frusen, buhu.. Tycker synd om mig. Vill till Turkiet nuuuu, fått nog av skog och snö. Jag vill ha en pojkvän att hålla om och mitt egna hem att vara i.
Förresten så tror jag att det spökar hemma hos pappa, det gör det inte direkt roligare att vara ensam i några timmar igen.

Ska glo lite på tv och vänta på att Tayfur ringer mig. Måste börja packa väskan nu idag också för imorgon bär det av till Särna. Brrr, ännu mer snö och ännu kallare! Haha ;)

Sälen

Anonym om 2010:
alkoholfritt är du gravid ?(: Om man får vara nyfiken

Svar: Ja det är jag :)
Trodde alla hade förstått det fast jag är kanske inte så tydlig med det i bloggen men jag är gravid i V.18 :)


Iallafall.. Har jobbat hela dagen uppe i Sälen, det gick fort. Lätt förtjänta pengar, ska dit och jobba imorgon med :) Sen den 4de drar jag till Anna, Tobbe och Andreas uppe i Särna :)
Nu sitter jag hemma hos pappa och är jätte jätte trött och ska gå och lägga mig. men först blir det en kopp te :)

Godnatt

Pizzzzzza

Precis fått i mig en god kebabpizza så nu är magen mätt och belåten :) Sitter hemma hos pappa nu och pratar med Tayfur, saknar honom!!! Vill åka till Turkiet imorgon. Men imorgon ska jag jobba så jag ska hoppa in i duschen nu sen sova.

Hejdååå :)

2010

Gott Nytt År på er där ute! Hoppas ni hade en trevlig nyårsafton. Min var helt okej, mysig och lugn :) Firade hemma hos farmor och farfar med pappa, Cely, Sofia (kusin) och hennes pojkvän. Senare gick pappa och Cely upp till några vänner och vi stannade kvar här och hade det mysigt och åt massa gott ända fram till 12 slaget då vi drack lite pommac (alkoholfri såklart). Förbjudet att dricka alkohol för min del :) Det enda som fattades var Tayfur, tänkte på honom hela kvällen igår! Han jobbade från 07.00 - 00.00, fattar ni hur mycket han sliter? Min stackars älskling som jag ska ta så bra hand om när jag kommer tillbaks på onsdag! Ringde honom och pratade lite och önskade gott nytt år iallafall :) Vi 02.00 gick jag och la mig men somnade inte förrens tidigt imorse så jag är väldigt trött idag, har tagit en tupplur på soffan. Dom andra har kollat på skidåkning hela dagen och det är fasen det tråkigaste som finns!! Och munnen går i ett på dom, tror inte att dom varit tysta en sekund sen jag kollade på en komedifilm vid 14 tiden idag, lite jobbigt :P
Nu har jag inte tid att skriva, ska hoppa in i bilen och åka hem till pappa och ta en lång och varm dusch sen kommer jag förmodligen att spendera hela kvällen framför datorn/tvn för imorgon ska jag upp tidigt och jobba.

Byebye

RSS 2.0