She's back!

Nu har vi precis haft besök av Rianna och Zeki. Har saknat henne, är så glad att hon är tillbaka :)
Annars har jag inte gjort mycket idag. Man kan inte göra mycket i den här värmen med ett litet barn. Som förresten blir två månader idag :) Jag har städat och tvättat och bjudit Louise på mat innan hon skulle till jobbet, äta bör man annars dör man. 
har inte mycket mer att berätta. Skriver mest för att jag väntar på Tayfur som står i duschen sen ska vi soooova. Finns inget bättre just nu och jag är sjukt trött. Har hört att det ska bli 38 grader i skuggan imorgon, suck suck suck säger jag.. Ni kanske sitter och tänker ''klaga inte vi har 14 plus'' . Och nej, jag klagar inte men lite kyla skulle inte vara fel för sån här värme vänjer man sig nog aldrig med, inte ens turkarna..

Jaja, det är en dag imorgon också. Då kommer Rianna hit, vad vi ska hitta på får helt enkelt vädret bestämma. Är det inte för varmt är det mycket möjligt att det blir stranden, annars kommer det nog bli en innedag med ACn på högsta och mycket mycket drycker.. Saknar regn, men det kommer ju också och då slutar det aldrig ösa ner.. Varför klaga? İ love my life.

Familytime

İdag har vi haft en familjedag :) Det var planerat att vi skulle till stranden men det var alldeles för varmt och ingen av oss orkade. Vi har inte gjort mycket idag, varit hemma och bara varit. Vi tog oss en promenad bort till BİM (mataffär) för att kylskåpet här hemma var väldigt tomt. Vanligtvis har vi inte mer än tre minuters gångavstånd till affären men jag tänkte att vi behövde lite friskluft och samtidigt passa på att kika in vad BİM har att erbjuda i matväg. Det var så varmt att gå där på vägen och asfallten var nästan mjuk, puuh..
Har haft grannarna på besök nu ikväll, som vanligt drack vi te i värmen haha.
Nu turas vi om att få det lilla livet att somna, hon vill inte riktigt sova idag.
İmorgon ska jag träffa Rianna, men det blir nog på eftermiddagen för nu sitter dom på en buss i 25 timmar och är framme imorgon på förmiddagen.

Nu blir det vattenmelon och soffhäng med min baby (den stora) hihi.

Happyface






Sovmorgon

GODMORGON
Jag fick sovmorgon idag :) Min lilla gofis är så duktig. İnatt har hon bara vaknat en gång, vid fyra tiden. Sen vaknade hon när Tayfur skulle till jobbet vid halv åtta och sen somnade vi om och vaknade vid halv elva. Nu ligger hon i våran säng nybadad och inlindad i sin handduk och nappen i munnen som går i 110 km/h, haha. Hon är så duktig på att  sova. Man säger väl så? För bebisar ska väl sova mycket? Haha, vad vet jag, men sover gör hon iallafall :)

Jag  sitter och äter frukost. Gjorde en stor tabbe igår när jag skulle köpa nytt smör. Tänkte testa smör med honungs smak och fyf*n vad äckligt det är!! Alldeles för sött.. Man kan ju inte ha pålägg tillsammans med smöret, eeeuww aldrig mer honungssmör!

İgår skulle jag och Belma ha legat på stranden med Louise och hennes kompis men precis när jag packat klart allt så ångrade jag mig. Eftersom jag svettades som en jag-vet-inte-vad så kändes det inte mer rätt än att låta bli för Belmas skull. Om jag svettas så kan jag ju bara tänka vad varmt det skulle bli för henne och ligga i vagnen i flera timmar. Så hon fick ligga kvar i vagnen och sova och jag la mig ute på balkongen och solade istället. Jag var röd som en kräfta i facet igår men konstigt nog så är det bara tillfälligt och sen återgår jag till samma hudfärg som jag hade innan jag solade.. Jag kanske inte kan bli brun längre? Känns inte så iallafall.
Hursomhelst.. Våra grannar har köpt sig en soffa. Kvällen den kom kollade jag in en snabbis och tyckte den var skitful. İgår när deras dörr var öppen och Tayfur va där inne gick jag in en snabbis och fyfaaaaaan vilken fin soffa!!! Haha, jag är så avundsjuk. Fast dyr var den. Louise måste tro jag är skitzo (pallar inte stava..) som verkligen berättade hur ful och dyr den var haha. Men det var för att jag bara hade sett den ena delen av soffan och jag trodde såklart att det bara var den delen, pucko.

Nu ska jag käka klart sen ska jag hänga tvätt och plocka ihop här hemma. Efter det blir det stekning på balkongen och hålla tummarna för att Rianna har kommit tillbaks till Side från Erzurum!


Julafton 2008 animation teamet på Febeach i Belek.
Från vänster: Deni, jag, Elena, Abdul (chef), İrina och Sasa.
(och en turist som kikar fram mellan mig och Elena..)

Bajsunge

Anonym om we no speak americano:
vilket språk är det ni kommer lära Belma då? :)

Svar: Vi kommer att lära henne svenska och turkiska från första början. Det är jätte bra och två språkiga barn har lättare att lära sig flera språk senare, sägs det, men huvudsaken är att vi lär henne både svenska och turkiska så att hela hennes släkt och vänner kan kommunicera med henne och hon med dom. Det är viktigt att man börjar med det från första början och inte börjar prata tex. svenska med henne när hon är äldre.

Har ni fler frågor så ställ ;) Sen vill jag fortfarande få tips på bra hårprodukter eller andra saker som är bra för slitet hår :)

Jag har precis slängt i en maskin med lakan eftersom jag skulle vara snäll och låta Belma ligga och lufta rumpisen innan jag satte på henne en ny blöja. Dumt av mig, hon bajsade ner pappa Tayfurs sida, mohaha. Jag la henne i sin säng och konstigt nog så somnade hon utan mat eller vaggning, duktiga lilla flicka!
Jag har även försökt ge mig in på amningen igen.. Först gjorde hon en grimas som betyder ''det här var inte gott'' men dom två senaste dagarna har hon tillochmed somnat när jag har ammat henne. Visst, det är inga litrar med bröstmjölk vi snackar, mer några få ml men hon får i sig lite bröstmjölk iallafall, sen ger jag ju henne ersättning så hon ska bli mätt såklart. Jag köpte silikonkupor på apotheker igår som man sätter på bröstet när man ska amma för att det inte ska göra ont. Jag har inte testat dom än men ska göra det ikväll. Och p-piller har jag inskaffat igen, 15 kronor haha pinsamt billigt.
Och igår la jag min lilla flicka bredvid mig i sängen och vi somnade utan Tayfur. Han var i moskeén eftersom det var någon speciell dag igår för muslimer och han kom hem sent. Tur att jag aldrig behöver sova ensam igen, jag och Belma varje dag.

Louise och jag har suttit på balkongen och pratat om allt och ingenting idag, vi längtar till vintern då vi kan ha höst/vinter mys framför massa serier i våra (ännu inte inskaffade) one-piece.
Nu sitter jag framför min lilla lappis med min onyttiga vana Chips och Fanta, som jag måste sluta med om jag vill bli av med gravidkilona som finns kvar.. Mina shorts sprack idag och jag ska vara ärlig.. Så illa är det.
İkväll ska jag tvinga med Tayfur på en kvällspromenad..


varje dag ♥

we no speak americano

Malin om Har fått en liten kusin :):
Just det! Jag undrar bara vilket språk ni pratar med varandra?
Malin


Svar: Först vill jag tacka för den andra kommentaren jag fick av dig, det värmer och man blir glad av sånna kommentarer :) Brukar ni komma till Side? :) Du får gära lägga en till kommentar hur det var att fixa visum till din pojvän och vad det kostar :P

Nu över till frågan :) Jag och Tayfur pratar vårat eget språk kan man säga, haha. När vi träffade kunde han knappt någon engelska alls, endast tyska och turkiska. Jag kunde kanske två tre ord på turkiska och tyska kan jag men undviker helst att prata det.. Så jag började första dagen att lära honom engelska, och det var väldigt svårt men han har lärt sig otroligt mycket sen vi träffades men kan fortfarande inte engelska flytande. Och jag har lärt mig turkiska men jag kan tyvärr inte prata lika bra som jag förstår och sen är jag rädd att säga fel. Så när vi pratar med varandra är det en blandning av både engelska,tyska och turkiska. Jag har börjat lite smått med svenska nu också ;) När vi har besök fattar nästan igen vad vi säger till varandra haha.
Och jag pratar svenska med Belma och Tayfur pratar turkiska med henne. När vi tillsammans alla tre så försöker jag prata turkiska men jag vågar inte riktigt fullt ut så engelskan slinker in lite då och då. Hoppas du fick svar på din fråga :P
Kram!

Dagens:

DAGENS KLÄDER: Grå oversize t-shirt med tryck (To Be Or Not To Be) och mörkblåa shorts.
DAGENS FRISYR: Utsläppt, orört..
DAGENS SMINK: İnget
DAGENS VILL HA: En jumpsuit på H&M som jag kommer att få:)
DAGENS KÖP: İngenting
DAGENS PLANER: åka till manavgat och shoppa men det blev inget av det.
DAGENS BÄSTA: vatten och fläkten haha
DAGENS SÄMSTA: Mensvärk...
DAGENS ROLIGASTE: Jag och Tayfur skrattade och slogs på skoj, det var kul ända tills Tayfur drog mig i ena örat. HATAR när någon rör mina öron.
DAGENS TRÅKIGASTE: Att sitta inne
DAGENS MISSLYCKANDE: En fin glasram gick sönder och gardinerna i Belmas rum trillade ner..?
DAGENS HUMÖR: Sisådär.
DAGENS SJUKA: Att det rinner som ett vattenfall i brallan på mig och det vill inte ta slut (intressant va?)
DAGENS LÄNGTAN: Sverige. Och jag längtar tills Rianna kommer tillbaks!
DAGENS FUNDERING: İnget
DAGENS BEROENDE: Fanta 
DAGENS SAKNAD: Familjen på Öland
DAGENS LÅT: Love the way you lie - Eminem
DAGENS FILM/PROGRAM/SERIE: Wedding crashers
DAGENS MÅSTEN: Ta ut soporna
DAGENS MOTION: Dammsuga? haha..
DAGENS VÄDER: Sol och vaaaaaaarmt
DAGENS GODIS: Choklad....

Har fått en liten kusin :)

Blä vad dåligt jag mår.. Har min första mens efter graviditeten, eller ja, jag hade ju blödningar som ''tog slut'' för lite mindre än två veckor sen. Från 31 maj till ungefär 14 Juli, det är länge det. och jag trodde väl kanske att jag skulle behöva slippa få mens så här tidigt efter kejsarsnitten men icke. Och det gör så jäkla ont i magen att jag ligger helt vikt i soffan ibland och det rinner, rinner, rinner och rinner, inte en minut det är uppehåll. Jag får springa på toan varje kvart ungefär.. Så här har det varit i tre dagar nu, jag vet inte om det är normalt men jobbigt är det iallafall. Och kan ni fatta vad mycket blod jag blir av med?
Rolig läsning, men ville bara berätta hur jävligt jag mår ;) 

İgår var det nära att vi var tvugna att åka till akuten med Tayfur. Han mådde verkligen inte bra, det stack i hela hans kropp och i huvudet plus en huvudvärk och han var blek som en finne (finland) i ansiktet och på kroppen. 
Han somnade efter ett tag och jag väckte han lite då och då för att kolla så allt var okej.

Jag har även tidigt i morse fått en till kusin :) İnte min riktiga kusin men vi säger så eftersom det är Fredriks (mammas pöjk och Lollos pappa) syster som har fått en liten dotter så är det min kusin :) Längtar tills jag får se bilder och höra mer!


Nu ska jag fixa mina naglar sen ska jag försöka vara en rolig mamma och leka lite med Belma som mest får sova när hennes stackars mamma snart inte har något blod i kroppen kvar, buhuu!
Ne men vi ska nog gå ut på en promenad lite senare om jag orkar. Men som sagt, vi kan inte gå en meter utanför huset förrens vattenfallet slutar rinna, det kan bli farligt ute på gatorna haha.

Tjooo


mamma älskar dej fast hon är tråkig just nu!

Hjälp mig!

Vilken dag.
Jag har städat och tvättat hela dagen idag. Jag var klar ungefär vid 17 tiden och då lekte jag lite med Belma och tänkte att en halvtimma kan jag ge all uppmärksamhet till henne sen få Tayfur ta över så jag kan hoppa in i duschen.
Vad jag inte visste då var att han jobbade över till 22 idag.. 
Haha, när klockan blev 18 satt jag där och ''hoppade'' med Belma på mitt knä, men hon märkte nog att jag var irriterad att Tayfur inte hade kommit..
Jag gick varrannan minut och kollade i fönstret ifall jag skulle se honom samtidigt som jag sjöng för Belma, men hon bara gnällde. Haha '' jaaa lilla gumman pappa kommer snart och då ska du få leka'' hehehehe..
Svettig och äcklig och fortfarande i nattlinne med en bebis som vägrade somna.
Vid 21 tiden slocknade det lilla livet och jag fick äntligen duscha och sätta på mig en ny pyamas (linne och nya trosor (nya som i köpa igår alltså) hoho.
Nu är Tayfur och köper ersättning och lite bröd och juice, sen ska jag äta lite mat eftersom jag inte haft tid till det idag.
Mycket mer har inte hänt idag och jag längtar tills Rianna kommer tillbaks från Erzurum!

Sen har jag en fråga till er som läser min blogg.

Något som jag verkligen hatar med Side (tänkte skriva turkiet men det är inte samma problem tex. där Tayfurs familj bor..) är att det är så mycket kalk i vattnet, speciellt nu på sommaren. Jag älskar att duscha men varje gång jag står där och tvättar håret så försöker jag skynda mig att få så lite kalk i håret som möjligt, haha som att det hjälper.. Man märker verkligen hur mycket det sliter på håret, det är knappt så att man vågar tvätta håret, eller iallafall jag för jag har väldigt känsligt hår.

Jag har testat massa olika saker.. Haft olivolja i håret, sovit med olja och balsam i håret, tvättat håret var tredje dag, använt värmeskydd (som hjälpt lite), borstat håret med en bred kam, köpt dyrare schampon och balsam osv osv.. Nu undrar jag om ni har några tips eller om ni vet något som funkar bra mot kalk? Det kanske tillochmed finns schampoon? Snälla ge mig alla tips och råd ni har!!

Men skippa tips som ''köp schampo och balsam som reparerar ditt hår'' för det funkar inte..

Hallå Hallå

Tjoho i värmen!

Värmen håller i sig här nere vid medelhavet och det är högsäsong. Önskar att våran pool var fylld med vatten för då hade jag garanterat legat där nu, och havet undviker jag helst (fast jag har inga andra val just nu om jag vill sola och bada..) eftersom jag tycker det är tråkigt för Belma att bara kunna ligga i sin vagn och sova. Kan ju inte direkt ta med henne ut i havet och leka, det blir roligare nästa sommar!

İgår var ingen bra matlagningsdag för mig. 
1. jag visste absolut inte vad jag skulle laga
2. jag skulle testa göra vegetariska dolma (fyyy) som tayfurs mamma en gång försökt lära mig
3. vi hade inga grönsaker hemma så tayfur fick kila iväg
4. det hela tog ca 2 timmar innan maten var klar
5. när jag öppnar kastrullen är allt en enda röra och smakar skit, eller rättare sagt det smakade ingenting..
Hatar sånna dagar och det slutade med att jag gick ut på balkongen och satte mig och grät, haha.

Dagens planer är att åka till manavgat med Louise så jag ska snart knacka på hos henne.
Men först ska jag byta blöja, mata och välja kläder till en liten tjej som nyss vaknat (skriker från sovrummet).
Hon var lite småsjuk igår, men det fixade pappa Tayfur, lovar er, hon kommer bli en riktigt pappas flicka när hon blir lite äldre och jag det elaka monstret..





och såhär ser jag ut idag. osminkad med pilotbrillorna på.
en blå skjorta (födelsedagspresent av syrran) vita shorts och Ed hardy dojjorna på.


have a nice day!

RÖSTA

Min designade sko på NELLY.COM

Parasailing!

İdag har vi haft en superhärlig dag jag och Belma, tillsammans med Emma och Hans som kom hit och hälsade på från Alanya. Dom kom hit och fick se hur vi bor och Belma fick en jätte söt Hello Kitty dress i rosa som hon kan ha när hon blir lite större :) Sen tog vi bussen in till Side centrum och åt på en restaurang nere vid hamnen. Vi tog alla lasagne och en  stor cola, underbart gott! Sen traskade vi vidare mot stranden. Jag och Emma hoppade i plurret direkt efter den varma promenaden från restaurangen till stranden. Vi mötte Louise som var på väg till jobbet också :) 
Jag har idag testat parasailing för första gången i mitt liv. Jag var livrädd men när vi väl kom upp i luften kändes det bra, men sen blev det värre för vi var otroligt högt upp och det var väldigt läskigt. Såg nog tre-fyra sträder när jag var där uppe och jag ville bara ner till marken igen haha. Men det var faktiskt kul också :) Kommer bilder på det sen.

Nu ligger Belma och sover. Jag och Tayfur har precis ätit lite mat och nu kollar vi på tv. Otroligt varmt och fuktigt, blir galen snart men jag klagar inte..

Lite olika bilder från förra veckan :)




Får besök idag

İdag fick jag sova ända till 10.00!! Blir ju bara bättre och bättre för varje dag, fast det kommer att vända, för när något går bra för mig, då är det oftast något som är fel ;)
När jag vaknade hade jag tre missade samtal från min släkting Hans som är i Alanya med sin dotter Emma. Vi skulle ha träffast igår men det blev aldrig så, men idag kommer dom hit till oss.
Jag har lite panik för det ser ut som sju svåra år här hemma och dom skulle sätta sig på bussen när han ringde runt 10 tiden. Jag tror att jag ska ta med dom ner till stranden idag, det är så varmt och lillan kan sova i sin vagn under ett parasoll. 

Nu sover lillfisan och hon är så gott som klar tills dom kommer, nybadad och fin :) Nu är det bara jag själv som ska ta tag i mitt och göra ett ryck här hemma, sen kan jag koppla av. Men först, varma koppen!

inte ett moln så långt ögat kan nå

İdag är en riktigt varm men skön dag. Jag har precis upptäck hur jag ska få det lite svalare inomhus så grattis till smarta mig! Då slipper vi använda airconditionen och fläkten dygnet runt, vilket betyder att vi inte får en superhög elräkning, woho!
Belma sov ända fram till 08.00 idag! Skillnad från gårdagen, tortyr! Det är inte mänskligt att stiga upp vid sex på morgonen om ni frågar mig. Och hon vaknade bara en gång inatt, annars brukar hon vakna 2-3 gånger om natten. Och nu ligger hon och sover igen! Badade henne och medans och låg inlindad i handduken i våran säng och jag höll på och städa bort efter badet så sov hon när jag var klar så jag lät henne ligga kvar för det såg så skönt ut! Utan blöja också..tur att vi har tvättmaskin haha!

İgår var vi hos barndoktorn och kollade Belmas andning, jag visste att allt var okej, men har man barn med en turk så får man helt enkelt vänja sig med tanken att dom ''alltid har rätt'' så eftersom Tayfur trodde att det var jätte allvarligt så åkte vi dit men det var inga problem. Det enda han sa var att hennes 'näsgång' är liten men den växer när hon växer och det är normalt och inget farligt. Han sa att jag skulle ta lite bröstmjölk i näsan? Jag tycker det låter som en typiskt turkisk konstig grej, eller är det någon annan som har hört det förut?
''Beeelma gumman,  mamma ska ge dej lite mjölk i näsan så blir allt bra'' Jag har inte testat än för jag tycker det låter lite...konstigt.
İallafall så blev hon vägd och mätt också, 4500 gram och som vanligt kommer jag inte ihåg hur lång hon var. Men om ca två veckor ska vi till BVC och hon ska få en till spruta, stackarn..

Nu ska jag plocka ihop här hemma lite och damma av medans trollet sover. Sen får vi se om vi sätter och på bussen till Alanya och träffar släktingar, eller om dom kommer hit till Side. Jag har inget emot att åka till Alanya, dock vet jag inte hur bussarna går, haha. Tayfur jobbar till 22 ikväll så att åka till Alanya passar perfekt och sällskap är aldrig fel, nästan aldrig fel.

Poolhäng

Wohoo, det är varmt idag. Så där jobbigt varmt, och nästan varmare inomhus. Tur man har AC och fläkt!
İdag vill Belma och jag inte riktigt samma saker. Jag vill att hon ska sova ett tag, det vill inte hon.
Vaknade vid 06.00 idag, alltså 05.00 svensk tid! Då ville hon leka, kul.. Sen badade hon och jag la henne och hon slumrade till i 15 min kanske.. Gjorde nyss ett försök med en promenad i vagnen till affären, det gick bra tills vi kom in i affären då det inte ''gungar'' på marken.. Nu försöker jag än en gång, jag sitter och äter en sen frukost och hon ligger i sin säng, just nu är det tyst så vi får se hur det går..

İgår åkte jag och mina två turkisar till Kumköy och spenderade dagen vid Rianna och Zekis pool, väldigt skönt. Saknar våran gamla pool i Kumköy! Vi har ju pool nu med, två tilloch med. Men dom är inte fyllda med vatten för hyresvärden här är otroligt snål.
Sen åkte Tayfur och Zeki till frisören i Manavgat och vi girlsen åkte hem till mig. Vi fixade oss och sen gick vi alla ut och åt på restaurang, en av dom godaste kebaben jag har ätit. Kommer ni till Turkiet ska ni testa Ali Nazik Kebab (maträtten heter så) den är väldigt god!
Sen avslutade vi kvällen med att titta på Fantastic 4, haha? Jaja, en mycket bra dag trots omständigheterna.
Är avundsjuk på Sverige, vill också ha lite åska!

Nehe, åter till frukosten innan det lilla livet börjar skrika igen.
Någon som har förslag på vad man kan laga för något gott i denna hetta?

Belma bloggar....

GODMORGON SÄGER BELMA








Vet inte vad jag ska skriva?

İngen lust att blogga men jag kan meddela er att vi är kvar i Turkiet.
Det är saker som sånna här som får mig att fatta varför inte Turkiet är med i EU, gillar inte turkar speciellt mycket just nu kan jag tala om för er, idioter. Förstörde hela dagen/kvällen för mig igår menmen..
Belma tyckte iallafall att det var skönt att åka bil till och från flygplatsen i Antalya, hon sov som en stock och inne på flygplatsen när hon satt i bärselen var hennes ögon stora som två golfbollar och hon log hela tiden så en sak är ju säker, att resa med henne framöver kommer inte bli något problem.

İdag har vi varit hemma hos Rianna och Zeki och solat och badat vid deras pool, lillan sov i sin vagn hela tiden.
Nu sitter jag i soffan och Belma halvsover här bredvid. Väntar på att Tayfur ska komma hem från Manavgat och då ska vi äta sen ska vi nog vara ute lite för det är alldeles för varmt här inne.... İmorgon har vi en heldag tillsammans för Tayfur är ledig, det blir nog stranden om det inte är för varmt. Men helst av allt hade jag velat vara hemma på Öland och ha en svalkande skön svensk sommarkväll med familjen.

imorgon är dagen med stort İ

Jag har tusen saker kvar att göra innan jag kan sätta mig på ett plan till Sveige imorgon.. Känns som att jag har gjort en massa saker idag men ändå ser det lika jävligt ut som det gjorde imorse när jag vaknade och nu orkar jag inte hålla på och greja här hemma mer.. antingen tar jag ett ryck imorgon eller så låter jag det vara som det är.

Som sagt, jag har plockat ihop här hemma idag och jag har även legat ute på balkongen och solat ett tag. Sen hade jag i en toning i choklad/kaffe brun nyans, samma som innan. Älskar färgen, den ser naturlig ut.
Jag och Belma har även umgåtts med Louise hela förmiddagen och sen lagade jag mat till oss eftersom Louise var så snäll och lekte med Belma medans jag höll på med mitt hår.

Jag sitter och väntar på att Tayfur ska komma hem, han är och köper mat. Det blir lahmacun (turkisk pizza) och efter det ska jag packa om resväskan en sista gång, sen ska jag bara pussa på älsklingen. Usch, tanken på att inte få träffa honom förrens den 5 augusti är lite jobbig men det kommer gå superbra. För innerstinne så ska det bli så otroligt härligt att få umgås med släkt och vänner, utan en massa stress (fast jag ska fixa tusen saker..). Det här behöver jag!

Kanske uppdaterar en snabbis imorgon innan vi ger oss ut på äventyr, annars hörs vi i Swedeeen!

iyi akşamlar (godkväll)

... och där fick ni lite lektion i turkiska, ni som inte visste, nu vet ni ;)

Nu har Belma somnat för kvällen, eller ja, hon kommer vakna antingen vid 22 en snabbis för blöjbyte eller så sover hon fram till 00.30 och sen är hon hungrig :)
Nu sitter jag här ensam och väntar på att Tayfur ska sluta jobba och sen ska vi boka flygbiljetten, vi kunde inte göra det igår pga av strömavbrottet som sagt.. Skjuter någon om det blir strömavbrott ikväll igen, har redan haft det en gång idag, mitt uppe i tvättandet haha.
Vi har inte gjort mycket idag jag och Belma. Jag har legat ute på balkongen nästan hela dagen och Belma har mest sovit idag, men vi har också hunnit med ett bad :) Testade ha henne i bärselen jag köpte igår, det gick inge vidare hon grät.. Men hon var iofs hungrig och gnällig så imorgon gör vi ett nytt försök för vagnen får stanna i Turkiet när vi åker till Sverige.
Jag har börjat skriva en lista på vad vi ska packa med oss, det blir mycket viktiga saker och lite kläder... Hur ska det gå ihop undrar jag.. Jag har en förmågan att alltid packa ner kläder och mycket skor.. jag får helt enkelt ta med lite och snyggt..
İmorgon ska jag ha en städ och tvätt dag, allt ska vara rent och fint när vi åker på onsdag för jag vet att en viss Mister T inte kommer städa eller tvätta när han är ensam hemma. Alltid lika kul att komma hem till en svinstia, men det gör inget för när jag kommer landa på turkisk mark igen så kommer jag ha saknat ihjäl mig efter min turk och då får det vara hur skitit som helst!

Nu pratar jag med min kära mormor på msn och jag längtar tills jag får vara i hennes trygga famn, hon ska få en bamsekram när vi ses!



Här kommer en bild på linnet jag köpte igår. Man ser kanske inte så bra, men jätte fina detaljer, det rosa/lila linnet hör ej till, man ska egentligen visa magen men eftersom min mage inte är i skick (och jag är i ett land fyllt med jobbiga turkar) så valde jag att ta ett linne under, hoho.

Uppdatering från medelhavet

Sitter och dricker äppeljuice och har precis proppat i min pastasallad från gårdagen, så nu stinker jag vitlök, mysigt värre!
Belma ligger och sover i sin säng och jag ska snart lägga mig ute på balkongen och sola lite, jag kan ju inte komma hem till Sverige som en blekfis när jag bor i Turkiet ;) hoho..

İgår lämnade jag barn och man hemma och smet iväg till Manavgat för lite egen tid, vilket innebär shopping. Jag landade såklart på säker mark, alltså i min favorit affär, Salı Pazarı, där har dom allt från A-Ö (även om dom inte har å och ä i sitt alfabete..) och jag fick med mig en bärsele, ett stort paket blöjor och en bröstpump, rolig shopping va? Sen sprang jag in i min andra favoritbutik som ligger precis bredvid och fick med mig ett linne hem också, så jag är nöjd. Resten av kvällen kämpade vi med att få Belma och sova, hon hade lite ont i magen igår men det gick till slut. Sen gjorde jag glass som fortfarande står i frysen.
Jag skulle boka min flygbiljett igår men självklart fick vi strömavbrott, välkommen till Turkiet..

Så idag när Tayfur kommer hem gör vi ett nytt försök, men för säkerhetens skull så åker vi till en flygbyrå (heter det så?) och bokar. Sen ska vi köpa fler blöjor, våtservetter och ersättning som ska packas ner. Tjänar flera hundra på att köpa det här och ta med till Sverige.

Nehe, på med bikinin och leta fram något att läsa och lyssna på. 
Ha en bra dag!

Swe-den 14/7

GODMORGON!

Jag och lilla fisen har precis kommit hem från våran morgonpromenad. Vi gick inte längre än till affären och köpte nybakat bröd och äppeljuice, det får bli en längre promenad senare ikväll när värmen har lagt sig lite.

İgår hade vi en superbra dag, jag och mina två älsklingar. Vi spenderade dagen nere vid stranden och Belma var så duktig och sov mest i sin vagn :)
Men innan vi gick ner till stranden så åkte Tayfur till Manavgat och skulle betala räkningar och han kom hem med en överraskning som gjorde mig otroligt glad.
Vi skulle ju egentligen åka till Ankara nästa torsdag och fixa med Belmas pass, men igår kom Tayfur hem med ett papper/intyg som visar att hon får flyga till Sverige utan pass när hon är så pass liten.
Så.... SWEDEN HERE WE COME!
Vi åker redan nästa vecka och stannar till den 5 augusti.
Har haft hemlängtat ett bra tag så det ska bli otroligt skönt att komma hem och bara njuta av att få umgås med nära och kära! Jag hoppas Belma tycker om att flyga för vi ska nämligen mellanlanda i İstanbul innan vi kliver av på skandinavisk mark, Köpenhamn.

Vi avslutade gårdagen med att fira hyresvärden som fyllde år. Det blev supergod tårta och några munnar champange nere vid restaurangen.

Nu ligger Belma i mitt knä och sover, jag ska bära in henne till hennes säng sen ska jag äta frukost och resten av dagen hittar ni mig ute på balkongen stekandes i solen.

Hoppas vädret hemma i Sverige håller i sig tills vi kommer!

baby love

Vet att jag är dålig på att lägga upp bilder på min lilla prinsessa, men här kommer några från idag :)





loveyou

Just nu

...från min balkong.

Life is good





Räkan

heja heja Spainen!
Har precis sett klart matchen mellan Tyskland - Spanien och det var inte mer är übergutt att Spanien vann.. sen vill jag säga att übergutt är nog det fulaste jag har skrivit någonsin i min blogg och kommer aldrig mer att hända.

İdag har varit en go dag. Började dagen med att bada lilla Bello och sen var hon snäll och sov till iallafall 10 tiden, vilket jag tycker var ganska så skönt. Sen har vi varit på stranden med Louise idag. Helt sjukt vad skönt det var att komma ut och jag har tagit årets första dopp in the medelhav! Svalkande skönt i den här hettan. Belma var duktig och sov nästan hela tiden i sin vagn. Vi avslutade med en varsin chokladmilkshake på Sunflower och sen traskade vi hem till vårat rosa hus.
På tal om rosa så åkte jag, Tayfur och Belma till Manavgat där jag köpte mig en ny plattång som är rosa. Det blev lite andra saker som ett nytt hårband, mascara, två nya fina ljus (ifal det skulle bli strömavbrott som vi kan tända så inte Belma blir rädd av mörkret), våtservetter och en matlåda/picknick låda och frukt och grönsaker.. Så nu vet ni det! Höhö..

Nu har vi precis kommit hem från Gökalp där vi kollade fotboll. Belma ligger i sin säng och sover, tror jag, det är tyst iallafall. Mannen duschar och jag ska skriva klart här sen ska vi sova.
Jag hoppas inte att min bränna ska jävlas med mig natt... jag är iallafall brun som en räka.

Tack och hej!

This time for Africa

İdag har jag städat som en galning och möblerat om i vårat sovrum, det såg helt omöjligt ut  till en början men det blev riktigt trivsamt och super mysigt på kvällen men den nya belysningen :) Jag är dock inte klar med allt eftersom jag verkligen storstädar, så imorgon ska jag ta lillans rum och köket/tvrummet, sen är jag ledig! Skojar, men det känns som att jag jobbar och sen på onsdag när Louise är ledig så ska vi ner till stranden :)
Vi har även fått ett nytt kylskåğ idag. İgen... Vårat tredje kylskåp sen vi flyttade till denna lägenheten, men detta verkar funka som det ska och fryser är iskall.
Vi har varit ute på en promenad och handlat lite mat. På vägen hem höll Tayfur på att bli biten av en rottweiler, en stor jävla rottweiler som bråkade med en ful jävla pitbull, dom två värsta hundraserna som finns enligt mig. Min lilla pöjk blev så rädd att han hoppade in i en skohylla i en affär, haha stackarn. Vi överlevde hundterrorn och Belma låg så lugnt i sin vagn och suttade på sin napp i 110km/h. Hon är så söt när hon har nappen, det är precis som att någon tar den om hon inte suttat fort haha. Lille gollan!
Nu har vi nyss ätit mat och nu kollar vi på Shakiras musikvideo This time for Africa som är jävligt sköön. Får sånna där rysningar som man bara får av fotboll (haha..) men ni som varit på Gothia Cups invigning på Ullevi vet vad jag menar. Älskar det!

Wakka wakka ehh ehh!

Sliten

Guuuuuud vad jag är trött! Orkar knappt hålla ögonen öppna bokstavligt talat. Tayfur jobbar till 22 idag och det tar verkligen på krafterna att vara ensam med en baby, från 07.00-22.00, plus att idag har varit en gnällig dag med lite sömn för snuttan och jag har haft ont i magen hela dagen, det började igår kväll när vi gick och la oss.
Vet inte om det va för pizzan jag åt nere i restaurangen eller om jag är 'kall' om fötterna.
Nu sitter jag och väntar på Tayfur, hoppas han kommer snabbt. Det är nästan slut på ersättningen och jag hade ingen möjlighet att kila iväg till affären när jag upptäckte hur lite det fanns kvar och nu är mataffären stängd så jag måste skicka iväg Tayfur till ett apotek och köpa ersättning.. Där den kostar tre gånger så mycket som i mataffären.. Men jag kände verkligen inte för att stoppa ner en gnällig Belma i henns vagn och gå ut med henne, jag var alldeles för sliten för det idag.
Jag har även plockat ut allt ur kylskåpet eftersom Gökalp stormade in och sa att dom skulle komma och fixa med det.. Klockan är nu 22.10 och än så länge har ingen kylskåpsfixare kommit och jag vägrar att plocka in allt igen, därför är jag så taskig och överlämnar det jobbet till Tayfur..
Satt på balkongen och solade, den lilla tid jag haft tillfället att göra det idag, och jag tror att jag blev lite brunare iallafall. Längtar till beachen ska ni veta!

Nu ska jag lägga mig ner och vila tills han kommer hem sen ska jag säga hej och godnatt och tacka för mig och sova som en stock tills lillan är hungrig eller vill byat blöja!

Tackochhej

CP

Man ska inte använda cp elller säga cp, för det är en sjukdom men jag känner att idag är en cp-dag med cp-dåliga vibbar och cp-dålig atmosfär. Jag har haft cp-tråkigt för ett cp har förstört denna cp-dag som kunde ha varit cp-trevlig med cp-fint väder och cp-bra sällskap.. cp-fan.

BVC

Mitt internet funkar knappt fortfarande.. blir galen!
İdag badade jag Belma vid 8 tiden imorse och gav henne lite ersättning sen somnade hon så gott och jag passade på att hoppa in snabbt i duschen och när jag kom ut hade hon vaknat så jag satte på henne fina kläder sen väntade vi ända till klockan 14 på Tayfur. Sen åkte vi till BVC för lillan skulle på en månads kontroll idag. Hon sov som en stock i vagnen när vi kom dit så jag var tvungen att väcka henne. Hon blev vägd och väger nu 4 kg, vi glömde helt bort att mäta henne för efter vågen fick hon spruta mot Hepatit B och oj vad ont det såg ut att göra, hon skrek så hon blev helt röd i ansiktet. Det gjorde ont i hela mig att se men det gick som tur va över efter några långa sekunder.
Sen träffade vi en doktor som kollade hennes konstiga andningsljud som vi har varit lite oroliga för, men det var helt normalt och han bad oss bara att ha hennes huvud på en liten mjuk kudde så kommer det inte låta mer, sen ska vi även ge henne 4-5 droppar av D3 vitaminerna. Det gick alltså bra och när vi kom tillbaks till Side så gick vi och handlade lite mat och då började Belma bli gnällig och har varit det sen dess, beror nog på sprutan tror jag.

Just nu sitter jag i soffan och svettas med massa godis, fanta och DHW på tvn.
Jag är ensam för Tayfur jobbar till 22 idag, när han kommer hem blir det mys i soffan när Belma somnat och imorgon är han ledig :) Är det inte överhettat utomhus så ska jag försöka övertala honom att gå till stranden eller ha en mysig picknick någonstans, trött på att alltid sitta inne, speciellt nu på sommaren och jag tycker Belma har blvit så pass ''stor'' att man kan ha med henne ute i vagnen. Hon älskar vagnen!

Hoppas ni har en trevlig kväll!

RSS 2.0