Sista dagen

Sitter och tittar på en ny  favoritserie, Sudan Bikmis Baliklar, efter att ha städat, packat och hållt på här hemma hela dagen.. Tog en rejäl sovmorgon idag då jag var ute och firade Camillas födelsedag ända fram till fem på morgonen, då hoppade jag, Therese och Cindy in i taxin. Tog inte många minuter innan jag somnade kan jag lova! 
Hade det väldigt roligt och dansade hela natten lång, precis vad jag behövde! Har inte varit ute på två år här i Side, sist jag var ute här i Side var det med min syster och Lickan som var här och besökte mig. Kunde dock inte riktigt slappna av då Belma inte var allt för gammal och jag bara ville hem till henne ;)

Jag och Belma tog även en shoppingrunda i Manavgat igår. Fyndade en hel del till oss. Till mig blev det två par shorts, linne och toppar och till Belma blev det en söt body och en fin höstig klänning :)
Sen var vi också bjudna på födelsedagsmiddag på Aladdin så Belma fick också vara med och fira Camilla lite :)














Alanya

Tillbaks i Side efter att ha spenderat tre dagar i Alanya hos Malin och hennes tjejer. Var så kul att få träffas igen, även om Belma och Engla mest bråkade och slogs, haha! :P
Nu laddar vi om batterierna för Sverige resan på onsdag!! :)
Men först ska jag lägga mamma rollen på hyllan för en kväll/natt. Imorgon fyller nämligen Camilla år och det ska firas, and I will be there! ;)
























Vart vi har spenderat dagen:














Långa nätter

Ja det blir långa kväller (nätter) när Tayfurs arbetstider är som dom är. Nu har han ätligen kommit hem och nu ska vi umgås en stund innan vi båda somnar. Ny dag imorgon och förmodligen ska vi spendera den på stranden tillsammans med Louise :)


Side



Sådär, nu har vi internet här hemma igen! Och flygresan hem från Van gick bra, vi flög över Side och det enda man såg var hamnen, en massa pooler och båtar :P 

Om en vecka bär det av för mig och Belma igen. WE ARE GOING HOME TO SWEDEN!! ♥ Ni förstår nog inte hur mycket jag längtar och hur länge jag har längtat!! 
Det är mycket roligt och mycket saker som ska göras när vi kommer hem till Kalmar/Öland. Mer om det när jag är på plats! :)

På fredag sätter vi oss på bussen till Alanya för att äntligen få träffa Malin och hennes två småtjejer :) Var ett år sedan vi träffades så det ska bli väldigt skoj :)

När vi kom tillbaks från Van var värmen behaglig här i SIde, man kunde tillochmed andas ute hehe ;) Tyvärr har den jobbiga hettan kommit tillbaks och jag hoppas den försvinner snart igen. Och så hoppas jag på lite svensk sensommar när jag befinner mig på världens vackraste ö :)


Belma och Zehra för några dagar sen =)

Sista kvällen i Van

Imorgon den här tiden befinner vi oss hemma i lägenheten i Side igen. Vi aker här ifran till flygplatsen i Van runt 06.00 och flyget gar 08.00. Det är direktflyg sa vi slipper mellanlanda i Ankara eller Istanbul.

Vi har total vänt pa dygnet nu dom sista dagarna. Belma som normalt sover middag runt 12.13 tiden vill vila vid 17 tiden istället och sen är det full fart fram tills sena natten. Jag och Tayfur sover inte förrens böeutropet runt fyra tiden pa morgonen.
Sa fort vi är hemma igen sa ska vi in i vara vanliga rutiner.
Jag känner mig mycket segare och är alltid trött när jag sover länge pa dagen och är uppe tills soluppgangen.

Idag har vi inte gjort mycket, som alla andra dagar. Skulle egentligen befinna oss hemma hos Tayfurs faster nu men jag kände inte riktigt för att sitta och dricka te i 100 timmar bland en hög hönor :P
Jag haller pa och packar väskan och ska snart ta mig en dusch innan jag ska försöka natta Belma.

Fick ett väldigt bra mail idag som jag ska berätta mer om längre fram :D

God natt

Har egentligen inget speciellt att skriva om, men gör det i brist pa annat :P

Igar kväll akte vi hem till nagra släktingar och drack lite te och babblade i nagra timmar. Dom bodde jättefint och i framtiden vill jag ha en likadan lägenhet ;)
Idag har vi varit hemma och inte gjort nagot speciellt, ätit mat, lagat mat.
Biljetterna är fortfarande inte bokade men imorgon ska dom bokas, pa mandag befinner vi oss i Side igen och da har även mina svenska grannar kommit till Side. Dom har svenskt godis med sig till mig, mumsfillibabba!
När vi är tillbaks ska vi även aka till Alanya nagon dag för nu har äntligen Malin och barnen kommit ner igen!! Som jag har längtar :D Ska bli kul och se hur stor Engla har blivit och självklart minst lika kul att fa se lilla Agnes :)
Jag hoppas tiden ska ga fort när vi är tillbaks för sen bär det av igen för mig och Belma.

Hade för övrigt en väldigt obehaglig dröm inatt, vaknade och var tvungen att väcka Tayfur för jag madde sa daligt av den. Handlade om min familj. Älskar dom mest pa denna jord.

Punkt slut :)

Bilder

Vet ni hur skööönt det är att sova med pyamas pa sig och täcke? Vet ni hur skööönt det är att frysa om kvällarna? Dom flesta av er vet nog, fast ni tycker nog inte att det är lika skönt som jag.
Gäller att njuta  av det behagliga vädret dom dagarna som är kvar för sen ska vi hem till Side och svettas igen.

Vad gör vi om dagarna da?
Inte sa mycket, dom flesta fastar här sa det är inte mycket liv i stugan om dagarna. Pa kvällarna äter vi massor med god mat och har gäster hela natten lang..
Har varit ute pa en liten shoppingrunda med Mahmure. Köpte bara kläder till Belma. Hittade inget som föll mig i smaken. Glömde saklart kameran hemma da jag hade tänkt fota hur det ser ut i centrum här och lite som är kvar fran jordbävningen. När vi var ute och shoppade höll dom pa och riva en moske och ett höghus bredvid.
Om tva manader ska dom även komma hit och riva tva av Tayfurs slaktingars hus som bor här pa samma gard. Dom far saklart helt nybygda lägenheter och dom far bo gratis dom tva första aren.

Belma leker för fullt med alla släktingar och jag ser henne knappt om dagarna :P
Svärmor försöker övertala oss (hon TJATAR) att vi ska stanna här tills fastan är slut men hon kommer inte fa sin vilja igenom. 2 veckor här räcker gott och väl, mer gar inte för da börjar vi braka ;)

Nu ska jag snart lyfta pa römpen och kolla vart Belma haller hus. Men först ska flygbiljetter bokas. Tjing!




Wanna go to Iran?


Pa väg till Tayfurs mosters by som ligger nagra mil fran Iran.


Taha, Belma och Ceren hemma hos tayfurs moster.


Nazli visar stolt upp sin gard :P



Jag och Belma.


Şeytan köprüsü. Djävulens bro. Tycker det ser djävligt fint ut iallafall :P

Stanna tills vid Muradiyes vattenfall pa vägen hem :)


Otrolig natur.


:)


Ceren och Belma


Belma va inte det minsta rädd pa hängbron



Belma sover med sin kusin Irem :)

Irem :)

Nästan Iran idag

Belma badar med sin tremänning Ceren just nu sa passar pa att kika in här.

Idag har vi varit ute pa en heldags utflykt. Jag, Samet (tayfurs bror), Belma och Belmas tva tremänningar Ceren och Taha skjutsade hem Tayfurs mammas syster till deras by som ligger ca 1,5 timma härifran. Det var verkligen en häftig upplevelse och jag som innan trodde att Tayfurs familj bodde som för 100 ar sedan trodde verkligen fel, där borta är det som att komma till en helt annan värld. Ska lägga upp bilder sen när jag har mer tid. Deras lilla by ligger nagra fjuttiga mil fran Iran vilket kändes extra spännande haha. Ingen i byn pratar turkiska tydligen, dom kan saklart spraker men använder sig av kurdiskan.

När vi skjutsat hem dom sa stannade vi vid Vans vattenfall pa vägen hem. Belma tycket det var jättespännande med hängbro och de stora vattenfallen.
När vi sen kom tillbaks till Van sa svängde vi in vid en park och lät barnen leka i lekparken en stund innan vi fortsatte hem.

Belma badar som sagt just nu och jag har precis gett Belmas lilla kusin Irem ersättning och ska snart hjälpa svärmor med maten.

Imorgon den här tiden är Tayfur ocksa här och det ska bli skönt att fa en hel vecka tillsammans :)

Bılder kommer sen.

Aug. 03, 2012 Van

Sadär, da är vi äntligen framme i Van efter en lang resa.
Jag och Belma satte oss pa flyget till Ankara i onsdag för att sedan flyga vidare upp till Van, dock blev flyget till Van iställt pga av att det var grus/damm/skıt (whatever) i luften och molnen fran kriget i Syrien sa vi fick spendera en natt pa fem stjärnigt hotell, vilket inte var helt fel men ända trakig utan Tayfur. Vi delade rum med en tjej fran Van i samma alder som mig som skulle atervända hem till Van föfr första gangen efter jordbãvningen.

När vi kom fram stog familjen och väntade pa oss för att sedan sätta oss i bilen hem till dom. 95% av alla bygnaden är nybygda här och det är verkligen jättefint nu. Dock finns det mycket tält och kontainer kvar som folk bor i. Ska försöka lägga upp lite bilder här pa bloggen sen när jag har tid och lust.
Väder är underbart här uppe!! FRYSER om kvällarna tillochmed, vilket är ren lycka haha. Längtar inte tillbaks till Side alls, tyvärr är Van ingt ställe jag skulle kunna bosätta mig pa.
Pa söndag kommer Tayfur och sa stannar vi här i en vecka till sedan bär det av till Side i nagra veckor. Och när vi kommer tillbaks till Side befinner sig mina svenska grannar där och självklart ska vi träffas, sola och bada är det som gäller i nagra veckor.
Har lovat mig själv att inte sitta hemma en hel dag under dessa veckor, det har vi gjort alldeles för mycket den här säsongen tyvärr..

2 dagar innan vi akte till Van upptäckte Tayfur en otäck knöl i Belmas bakhuvud. Vi akte till sjukhuset och som vanligt var dom inte direkt seriösa och hjälpsamnma, inte trevliga heller för den delen. Blodprovet visade iallafall inget daligt och vi skulle komma tillbaks om tva veckor om knölen inte försvunnit.
Deras svar pa varför Belma hade en knöl i bakhuvudet var att hon fatt det av sina halsmandlar.. Vet inte om det kan vara sa, nagon annan som hört det? Later dock väldigt märkligt för mig men som sagt, blodprovet var positivt och ultraljudet verkade ocksa bra.

Belma trvis jättebra här uppe. Hon leker för fullt och äter hela tiden :) Värmen i Side tar verkligen kal pa oss alla.
Belma har även fatt träffa sin lilla kusin Irem som är en liten söt tjej som sover och äter mest om dagarna :)

I skrivande stund är Belma ute pa en biltur med tva av sina farbröder sa jag passar pa att kika in lite här men ska alldeles strax stänga ner och umgas med alla.

Här kommer lite bilder:



RSS 2.0