Home sweet home

Äntligen så är vi hemma i härliga Side igen!
Usch vilken lång dag det var igår.
Vi började resan ifrån farmor och farfar vid 03.00, natten till söndagen. Åkte bil till Arlanda och när vi väl kom fram så var planet försenat, visserligen var det bara en halvtimma som tur var. 10.30 satt vi på planet och lämnade svensk mark. Det var en ganska lugn flygresa, Belma var trött och sov mesta dels och så var hon fortfarande hängig och hade lite feber sen lördagsnatten.
Sist jag flög tillbaka till Turkiet, tillsammans med Amanda och Melissa, så flög vi också med Freebirds och det var samma visa den här gången. Läskigt!!! Trodde aldrig vi skulle komma ner på marken :P
Och något som jag hatar är när flygvärdinnorna små springer i gången, tycker det borde vara förbjudet för flygvärdinnor att  små springa i gången, det skapar bara panik,iallafall hos mig :P Även om det inte var något som hade hänt, haha.

När vi kom fram så stog Tayfur och väntade på oss och vi tog bussen till Side eftersom kusinen inte kunde köra oss, segt med buss.. Men vi kom hem till slut iallafall ;)

Och inatt har Tayfur mått jättedåligt, han har varit uppe och spytt flera gånger och vi har inte sovit mycket alls.. Han är på jobbet nu och jag hoppas allt är bra med honom.
Jag och Belma ska snart klä på oss och gå bort till affären och handla lite. Sen ska vi hem och jag ska storstäda och laga mat. Sen ska vi nog bara  ta det lungt resten av dagen, kanske tar en promenad senare ikväll med Janine och  Zehra :)

Ha en trevlig valborg allesammans!



PS: Jag mår bra igen, är inte blondin längre, wiho!!

Friday

Inatt har vi sovit hos mormor och Bertil i lilla Nås.
Om lite mer än en timma ska vi sätta oss på bussen till pappa och imorgon åker vi till farmor och farfar för att sova där och lämna hunden, för på natten till söndag åker vi mot Arlanda och på eftermiddagen på söndag är vi hemma på turkisk mark igen, längtar! 

Igår följde vi med pappa till sjukhuset i Falun och pratade med hans läkare där, kändes ganska så konstigt..
Vi hann även med några timmar på Kupolen i Borlänge, köpte en vårmössa till Belma, som jag dock inte tror att hon kommer behöva i Side :P

Jag har även gjort något väldigt dumt med mitt hår, nämligen blivit ljus. Och tro mig, blondiner har inte roligare. Fattar inte varför jag aldrig lär mig att jag ska inte vara blond.  Men just nu kan jag inte göra något åt det för jag måste låta håret vila om jag inte vill klippa av allt :P Så jag får gå och må dåligt över mitt hår ett tag till.

Mormor och Bertil är på jobben och jag och Belma sitter och dunkar musik och ska alldeles snart gå ner och äta något litet innan vi ska ut och åka buss. Ikväll ska jag tvätta och packa klart allting så jag slipper tänka på det nu dom sista dagarna. 


Bild från maj 2009

Tröttaste tjejen i Sverige

Om ni bara visste hur trött jag är i skrivande stund. Sov 1 timmer och 45 minuter inatt. Steg upp vid fem imorse och gjorde mig och en sovandes Belma iordning för att åka till Mora för shopping.
Eftersom pappa skulle på dialys så följde vi med för att ta en runda på lilla staden.
Det blev en hel del shopping och nu är jag så trött på att shoppa att jag inte ska göra det på ett bra tag, fick även paketet från Ellos idag och jag är supernöjd med allt jag har shoppat under tiden vi har varit här.
Imorgon ska vi upp tidigt igen för att åka till sjukhuset i Falun, och då ska vi även hinna med en runda på Kupolen i Borlänge, men jag känner inte alls för att shoppa. Nu längtar jag bara hem till min saknade man, otroligt mycket.

Om fyra dagar vid den här tiden är vi äntligen hemma i Side igen och jag får pussa hur mycket jag vill på min snygging igen, wiho! Sen dröjer det inte många dagar förrens Joline och barnen kommer ner till Side, och efter det så är det bara att invänta moster Kicki, Bosse, Sara och mormor! Och så min och Belmas födelsedagar såklart ;)
Mycket som händer i maj :) 

Igår så var jag iväg och bytte storlek på shortsen till Tayfur men när jag kom hem så testade jag dom och dom var för små för mig tillochmed, så det blir att byta igen antingen imorgon eller på fredag, haha.
Har även köpt ett par skor till honom idag som jag hoppas att han kommer tycka om.
På kvällen köpte vi med oss pizza hem som vi smaskade i oss.

Nu ska vi snart äta lite och sen ska vi bara ta det lungt och det blir en tidig kväll ikväll om vi ska orka med morgondagen. Dom sista dagarna nu kommer bli väldigt intensiva men det är bara bra för då brukar tiden gå fort. Dock ser jag inte framemot flygresan på söndag. Känner på mig att jag kommer få fightas med en trotsig liten tjej hela flygresan, och det är INTE kul :P

Nu är maten färdig, hare gött!

Sista veckan

Vid fem imorse försökte pappa väcka oss för att vi skulle åka till Mora, men precis som förra gången så bara orkade jag inte och det var så otroligt skönt att bara ligga kvar under det varma täcket, och Belma sov ju faktiskt.
Så nej, vi har inte varit iväg till Mora och shoppat idag som jag verkligen sa att jag skulle idag.
Men jag måste dit innan vi ska åka hem, vilket kommer bli på onsdag då pappa ska till sjukan igen.

Inatt har jag haft lite svårt att somna, har haft mycket funderingar i huvudet och så har jag legat och lyssnat på det kraftiga regnet vid tre tiden, haha. Jag kollade även på programmet som våran släkting Hans var med.. Nu minns jag inte exakt vad det heter, men något i stil med "Vem kan slå en femte klassare" eller något? Haha. Visas iallafall på ettan.

Och idag så har vi inte gjort någoting och det är världens tråkigaste väder ute så att gå ut är inget att tänka på ens.
Ska iallafall åka in till Malungs centrum (hahahah) och byta shortsen jag köpt till Tayfur till en mindre storlek.
Jag köper alltid för stora byxor till honom.

Resväskan börjar bli full med nya grejer och jag känner mig ganska nöjd på shoppingfronten. Imorgon kommer även paketet från Ellos med mina plagg. Den sista shoppingen blir på onsdag när vi åker till Malung och om jag känner mig rätt så kommer jag nog fynda något nice på dollarstore, älskar den affären! :D
Var nära på att köpa en ny sittvagn till Belma. En Quinny Zapp sulky, men jag har nu bestämt mig för att skippa det och köpa nere i Turkiet istället om någon månad.

Satt precis och tittade på väderprognosen för Side, ser ut som det är mycket härligare väder där än här iallafall, haha. Lääääängtar hem nu!!

Home sweet home

Gokväll i stugorna!

Nu är vi hemma hos pappa igen efter att ha spenderat natten hemma hos farmor och farfar mitt ute i skogen, och snön.. Oj oj vad det har snöat igår och idag, iallafall hemma hos dom.
Men det ska tydligen bli bättre väder nu till veckan. Egentligen så bryr jag mig inte så mycket om vädret för jag bara längtar tills vi ska åka hem till Side igen nästa söndag. Saknar Tayfur och dom goa tjejerna där nere och så längtar jag efter Janine och lilla Zehra som vi inte har umgåts med på jättelänge eftersom dom åkte till Tyskland för flera veckor sen och vi åkte till Sverige samma dag som dom kom tillbaks från Tyskland. Men om en vecka så ska jag vid den här tiden antigen vara på väg hem från en härlig promenad på strandpromenaden eller frortfarande vara ute. 
Har nog aldrig längtat hem så här mycket någon gång förut.

Belma sover och vi har precis kollat på Kvällen Är Din, verkligen ett jättefint program!
Vi har även hunnit äta tacos så nu kan jag stryka den från min lilla lista.
Om en liten stund ska vi titta på Wedding Crashers (stavas?) och sen blir det nog sängen.

Idag hade jag även velat befinna mig extra mycket i älskade Kalmar och tittat på världens bästa lag Kalmar FF, då även syrrans pojkvän Rasmus fick vara med från start för första gången :D


Lilla listan

Har faktiskt betat av min lilla lista ganska så bra men än är det mycket kvar och jag har hela nio dagar kvar i kalla svedala. Tyvärr så får vissa grejer vänta tills nästa gång vi kommer till Sverige :(

Belma ligger bredvid mig och sover så gott, själv ska jag kolla klart SATC avsnittet och sen måste jag sova för imorgon ska vi upp vid fem, gäsp....

Lösgodis
- salt lakrits
- surt godis
Shoppa
- fina grejer till hemmet
- kläder till oss
- hygien och andra artiklar som är mkt billigare än i Turkiet
- leksaker
◊ Träffa familj och vänner - längtar extra mycket tills Idas bebis kommer!!
Svenska naturen
◊ Äta sånt jag inte äter här
- beställa pizza
- tacos
- hemlagad svensk mat
- äta ute med systrarna och vännerna
- gotta mig med svenska lant chips och dip framför tvn
◊ Gå på IKEA

Hockey

Hallåj! Ikväll är det hockey som gäller här hemma hos pappa. Vilken svensk kollar INTE på hockeyn idag? Jag är totalt ointresserad av en hög män som åker efter en liten puck, men men. Går nog upp till tvn och chillar lite senare när det börjar bli dags för Belma att sova. Men först väntar grönsaks soppa, efter det blir det chips och dip. Gissa om jag har saknat det? Har även fyndat lite grejer idag. En docksäng till Belma, dockpotta och lite svenska godsaker. Imorgon ska vi nog följa pappa till Mora och då ska vi shoppa lite mer medans han är på sjukhuset. Min kamera är fortfarande i Falun eftersom jag glömde den där men om några dagar så kommer det dyka upp bilder på bloggen igen.

Så svenskt

När man sitter i soffan, tittar olika såpor på tv samtidigt som man har kokat sig makaroner till lunch - swediiiiii! Vi är fortfarande kvar hos mormor och blir hämtade här runt fyra tiden. Vi har hunnit duscha och packat ner det som ska med till pappa. Ska bli kul att få se hur dom har gjort om hemma och så ska det bli kul och se hur belma reagerar på deras nya hund. Igår hade vi strömlöst mellan 9-13.00 så det fanns inte så mkt att göra här hemma hos mormor. Därför bestämde vi oss för att ta en tur runt byn och sedan åka och köpa med oss thai-mat hem. Vi hälsade även på Bertil uppe hos tjurarna, lovade att jag skulle komma tillbaka och hjälpa till, meeeeen det får bli en annan gång ;) vi var även in i ett möbel outlet där dom hade såååå fina möbler och grejer, väldigt billigt! Fyndade en ljuslykta och en matchande duk som kommer pryda tv-bordet så fint när vi kommer hem igen. En tråkig grej är att vi inte kommer åka ner till Kalmar/Öland denna gången :/ har hittat en superbillig biljett hem den 29/4 och jag måste ta den av flera anledningar. Känns så otroligt tråkigt och jag var verkligen ledsen när jag bestämde mig för att boka biljetten, men det är bästa möjligheten för oss och vi kommer nog till Sverige snart igen. Jag som hade sett framemot att bo hos Emma inne i stan, träffa alla vänner, mysa hos mamma och Fredrik på Öland, snuffa på Idas bebis ( som inte har kommit än haha) och massa andra roliga grejer som jag hade tänkt hinna med. Men men, ibland är inte dom bästa valen dom roligaste tyvärr.. Nu ska jag bara ta det lungt tills pappa kommer, hoppas ni har en bra dag :)

Snöiga Sverige

Snökaos 17 April, behöver jag ens säga att vi är framme i Sverige?

Resan gick bra och Belma sov hela vägen, vi spenderade första natten i Falun hemma hos gammelmorfar Gustav och just nu befinner vi oss hemma hos mormor i lilla Nås. Imorgon bär det av till pappa i Malung.
Snön vräker ner och jag saknar faktiskt värmen lite grann ;)
Har hunnit med att köpa lite små grejer i Falun igår som ska med till Turkiet och idag har jag och mormor varit och käkat thai-mat.
Nu blir det kaffe med världens bästa mormor!

Såhär ser det ut hos oss idag. Hade inga tankar på att den skulle komma massa snö nu i April så Belma har inga vinterkläder med sig, haha.





Preggo bilder


Början på september 09, innan vi visste vad som väntade oss


En härlig kväll nere vid stranden i Kumköy med Rianna, magen börjar synas


En härlig vårdag i april 2010, lite mer än en månad kvar tills Belma skulle komma


Mormor & syster Emma på besök bara några dagar innan Belma kom


Bara några dagar innan - här va man sliiiiiten ch varmt var det. ♥


Var tvungen att ta av mig klänningen sen för det gick inte att knäppa knapparna ♥


En av dom sista bilderna på mig som gravid ♥


och snart fyller min lilla klätterapa 2 år! sjukt vad tiden går fort ♥

Pysslat lite

Idag efter våran stranpromenad så svängde vi in på a101 för att handla lite grejer som ska med till Sverige och dom har alltid massa roliga erbjudanden varje vecka. Denna vecka fanns det med något som liknar vaxduk men kan användas till allt möjligt. Så jag klippte till fyra stycken bordstabletter. Fanns två mönster att välja på och dom kostade bara 5 kronor så jag slog till och tog det mönstrer som jag gillade mest och som passar i vårat nuvarande kök och till våra kökmöbler.
Dock ska både bord och stolar målas om när jag kommer tillbaks från Sverige.



Sweden

Även fast jag spenderade sex veckor i Sverige i vintras och kom tilllbaks till Turkiet för 3,5 månad sen så längtar jag jättemycket tills vi är i Sverige igen.
Några saker jag ser framemot och ska göra när jag landat på svensk mark:

◊ Lösgodis

- salt lakrits
- surt godis


Shoppa
- fina grejer till hemmet
- kläder till oss
- hygien och andra artiklar som är mkt billigare än i Turkiet
- leksaker


Träffa familj och vänner
- längtar extra mycket tills Idas bebis kommer!!

◊ Svenska naturen


Äta sånt jag inte äter här
- beställa pizza
- tacos
- hemlagad svensk mat
- äta ute med systrarna och vännerna
- gotta mig med svenska lant chips och dip framför tvn


Gå på IKEA

och så ska jag köpa med mig massa saker som ska med ner till Turkey!



Here we go again!

Varje gång, då menar jag verkligen VARJE GÅNG, jag ska åka till Sverige så har jag samma lilla störande problem som bara gör mig galen. Mitt svenska sim kort. Vi är inte vänner och kommer förmodligen aldrig bli.
Jag har hittills varit tvungen att köpa nytt sim kort när jag har landat i Sverige för att jag inte kan hitta mitt någonstans, spelar ingen roll om jag vänder lägenheten upp och ner, det finns verkligen ingenstans.
Hittills har jag inte hittat min svenska sim kort som jag köpte sist jag var i Sverige, dock vet jag precis vart det har legat sen vi flyttade hit, såg det nog senast förra veckan någon dag och jag har haft stenkoll på det sen jag kom tillbaks från Sverige i januari. Men som sagt, jag hittar det inte!!!!

Än har jag inte gett upp och har tre dagar på mig att leta ÖVERALLT här hemma. Sista utvägen blir dammsugarn, jag ska verkligen ha mitt jävla sim kort.
Dock hittade jag ett gammalt simkortf från förra sommaren då jag var hemma. Om det nu kan vara till någon tröst, förmodligen så funkar väl inte det längre ändå?


Idag har iallafall jag och Belma kommit ut efter att ha haft en riktig inne dag igår. Vi promenerade ner till Tayfurs jobb oc mötte upp honom vid två och sen traskade vi bort till ett internet café och skev ut flyg och tåg biljetten och handlade lite mat.
Vi mötte upp Orhan och gick hem till oss och lagade mat. Matni med vitlöksyoghurt och smält smör med chiliflakes blev det. Har en känsla av att det kommer  bli en hel del manti när jag och Belma träffar Emma ;) Åt nog det nästan varje kväll sist vi var hemma i Sverige, haha.

Fick även en påse bilar av några gäster på hotellet där Tayfur  jobbar, det är tydligen bara skandinavier där just nu och han var ju bara tvungen att berätta att hans tjej är svensk, det tycker jag han kan fortsätta med om dom ska ge mig massa gott från Sverige, haha ;)
Igår var Tayfur tillochmed så trevlig att han plockade blommor på vägen till hotellet för att skriva "SILVERBRÖLLOP" av blommorna till ett äldre svenskt par som firade 25 år som gifta, haha.

Men den påsen är snart slut och då ska jag fortsätta leta efter mitt jävla sim kort...


Kom dock inget oväder utan bara lite regn, men än är inte dagen över;)


Trädet till vänster på bilden är trädet som jag la upp för ett tag sen och frågade om någon visste vad det var för något slags träd. Blommorna är borta och det växer verkligen fort!

Var är du?

Det blev helt tyst och jag kunde inte hitta Belma någonstans och ut kunde hon inte ha gått för dörren och balkongdörren var stängd. Efter ett tag tittar hon ut, haha busunge!


Barnvagns tips och råd!

Nu skulle jag vilja ha lite tips och råd angående barnvagnar av er föräldrar som läser  min blogg.
Belmas vagn som vi har nu är en Brio Racer 2010 och jag är jättenöjd med den men eftersom jag alltid är själv med henne om dagarna så behöver jag en enklare vagn. Bussarna här nere är väldigt små och inte alls som bussarna i Sverige, och när jag åker buss med Belma så får vi nästan inte plats i bussen och vissa gånger stannar inte ens busschaufören för att dom ser att min vagn är för stor. Den är ganska tung och har stora hjul, bältet har tvinnat sig på något väldigt konstigt sätt så Belma sitter inte skönt när hon har det på sig, vilket hon är tvungen att ha nu när hon har börjat ogilla att sitta i vagnen. Men ibland så är hon tvungen.
Sist vi var ute och flög så höll vagnen nästan på att gå sönder tack vare okänsliga lastare och det är det sista jag vill för den är jättebra! Därför  har vi nu börjat fundera på att köpa en ny vagn som vi ska ha här och så lämna vi kvar Belmas andra vagn i Sverige så slipper vi flyga med vagn nästa gång!

Ungefär en sådan här vagn har vi varit och tittat på i Antalya och inne i Manavgat.  Modellen är super och Belma satt jättebra i den. Nu undrar jag och ni har några tips så lätta, enkla, smidiga, lite mindre vagnar? Har tänkt att jag ska leta lite i Sverige också :) Kom med massa förslag på olika modeller!



Fixi fixiii

Inatt har det åskat och regnat vilket betyder att jag inte har sovit särskilt bra :P
Och idag har vi riktigt mys-väder så det blir en inne dag för mig och mitt lilla barn :) Funderar på om jag ska packa väskan redan idag eftersom vi kanske måste göra en ganska stor grej innan vi ska åka på söndag. Får veta mer om den grejen när Tayfur kommer hem vid två, men håll tummarna säger jag! ;)

Min lilla tjej har blivit ett riktig matvrak på senaste tiden. Igår satt vi och tittade på tv och så säger hon "namnam" vilket betyder "mat" eller "jag är hungrig" och så pekar hon mot köket. Jag  går och hämtar hela bunken med pastasallad och den var iallafall halvt full och allt som fann kvar slukade den lilla människan i sig och inte nog med det, hon ville ha mera när det var slut och som tur var fanns det massa makaroner kvar i kastrullen och allt åt hon upp och till sist en yoghurt, haha. Inte ens jag skulle ha orkat det.

Jag ser verkligen framemot att åka till Sverige och träffa massa släktingar och vänner och så tycker jag att det ska bli mysigt att bara vara jag och Belma i några veckor. Vi ska träffa mina vänner som också har barn i Belmas ålder, vi ska vara ute och leka i den svenska naturen, shoppa massor, mysa framför tvn och sova tillsammans vaaaarje natt! ♥ Och sakna pappsen tillsammans såklart ;)

Första stoppet blir hos mormor på söndag och där stannar vi i några dagar och vi ska hinna med massor under dom dagarna :) Sen kommer ju mormor hit den 30 maj så vi hinner knappt säga hejdå förrens vi ses igen. Härligt.


Kusinen Kristian och jag förra sommaren :)

Ny vecka

Imorse tog  jag & Belma bussen till Manavgat och mötte upp Louise och Amanda vid Sali Pazari. Jag lovade mig själv att jag inte skulle köpa något och jag höll mig ganska så bra, blev bara en mentos och lite hårspännen till Belma :)
Vi hade planer på att fortsätta in till Manavgat centrum men istället tog vi  bussen till Side och käkade lunch på Sunflower nere vid stranden. Blev goda ost-rullar för min del och det var riktigt gott!
Vid två tiden sa vi hejdå till Amanda och jag och Louise mötte upp Tayfur och jag överlämnade Belma till honom, dom traskade hem och jag och Louise gick hem till Malin där vi blev bjudna på fika :)

När jag kom hem var huset fullt av hårt arbetande män. Dom satte in glas i vårat lilla skåp på tv-bänken och likaså i ett av köks skåpen. Dom har även fixat något i badrummet och spacklat på ena väggen i vårat sovrum och nu någon dag ska dom tydligen måla ena väggen i vårat sovrum, suck.
Belma har precis käkat en halv bunken med pastasallad helt själv och är nu och naffsar lite i chips skålen, någon som är hungrig och sugen på gott ikväll, haha! Om en liten stund kommer Tayfur hem och då ska Belma bums i säng. Själv ska jag nog dra igång några avsnitt av OTH. Bästa serien helt klart.

Belma, jag och Louise på Sunflower idag.
Bild tagen av-->LOUISE

Bokat och klart!

Tadaaaaaaaa! Om en vecka befinner jag och Belma oss på svensk mark och det ser jag framemot! Vi kommer att hälsa på mormor först och blir det att åka till pappa då jag aldrig träffade honom sist vi var i Sverige.
Detta betyder att jag kommer vara i Sverige då min bästa väns bebis är beräknad att komma och jag hoppas att jag orkar stanna i Sverige så pass länge att jag hinner träffa dom :)
Jag har alltid tur med biljetter och egentligen var tanken att jag skulle ta en tripp till Sverige i början på Juni men att åka nu blir perfekt för oss :)

Idag har vi varit ute på långpromenad tillsammans med Therese, Camilla och Malin och så gick vi förbi Louise och sa hej. Och ikväll ska vi ha filmkväll hemma hos Camilla är det tänkt.
Belma sover och jag sitter och umgås lite med Tayfur, när Belma vaknar blir det pastasallad för oss innan vi beger oss bort till Camilla.

För övrigt tycker jag att det är otroligt tråkigt att bli anklagad att jag inte skulle ha bättre för mig än att sitta och kommentera saker i en blogg att personen har blivit slagen hit och dit, det är la ingen hemlighet för oss Side tjejer men jag skiter fullständigt i det och bryr mig inte ett dug om varken saken eller personen. Samma gäller den andra drama queenen också. JAG som inte har gjort ett skit ska tydligen bli en drama queen nu, förmodligen för att dessa två inte ens befinner sig här längre. Men varsågod, här kan du ju kolla upp min ip-adress och sen kan du börja fundera på vem som  egentligen har suttit och kommenterat i din blogg: 87.164.82.204
Bättre människa än så är jag faktiskt. Och här ska inga intriger startas för allt är  glömt och vi hoppas allihopa att vi slipper se varandras fula trynen igen, eller hur? ;)



OTH säsong 1

Inte blev det någon marknad inte, är otroligt lat idag såjag väntade tills Tayfur kom hem en sväng och så gick vi bort till a101 och handlade och sen bort till frukt&grönt handeln, länge än så kom vi inte idag! ;)
Köpte med oss jordgubbar hem som vi smaskade i oss på en gång  och sen gick Tayfur tillbaks till jobbet.
Någon annan som är lat idag är Belma. Hon har precis somnat, vilket iofs kanske inte är så smart om hon vaknar vid åtta ikväll.. Den som lever få se helt enkelt ;)
Jag ska iallafall fortsätta lata mig och dra igång första säsongen av One Tree Hill. Har bestämt mig att jag ska se alla avsnitt av den serien, älskar verkligen OTH! 
Och Chad är ju inte helt  fel att titta på heller.... ;)


SIDE

2. Staden där du bor

Bor ju som flesta redan vet i Side. En av turkiets alla res orter. En mysig liten "stad" (något mittemellan skulle jag vilja kalla det för) som är proppat med turister från europas alla hörn och kanter under april-november och ganska så dött och segt under vintersäsongen. Men jag trivs här.
Vad kan man göra här då?
Typ allt som man kan göra på andra turist orter.
Någon som är det mysigaste jag vet med detta lilla place är strandpromenaden en sen sommarkväll. Sen är ju antiken otroligt fin och blir alltid lika facinerad av det fina apollon tempelt inne i Side centrum.

Någon av er som ska, eller har varit i Side?


Påskhelgen

Günaydiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin :D

Önskar er alla en härlig påsk. Här nere firas ju inte påsken direkt men gråter inte för det då livet är härligt ändå.
Och igår när vi mötte upp Tayfur vid två tiden för att gå hem tillsammans så fick jag höra en riktigt härlig grej, vill dock inte skriva något om det förrens det är 100% säkert :)

Vad gjorde vi igår då?
Ringde Camilla på förmiddagen och fick veta att Thereses katt hade fått kattungar så jag och Belma kilade hem till dom och gosade lite. Sen tog vi en härlig promenad på strandpromenaden innan vi mötte upp Tayfur och gick hem.
På kvällen kom Therese hit och slappade med mig och Belma. Vi tittade på Fast Five när Tayfur kom hem från jobbet och sen kom Camilla och hämtade Therese ;)
Blev ganska sent igår så jag och Belma tog lite sovmorgon idag men vi ska snart börja göra oss iordning och promenera bort till lördagsmarknaden och köpa lite frukt och grönt.
Här kommer lite bilder från igår:














Shoppat

Jag och Malin var ju i Manavgat för några dagar sedan och eftersom att jag inte har något bättre för mig just nu så tänkte jag visa er vad jag fyndade:


En fin poncho liknande tunka (kan man väl kalla det för?)


En halvt genomskilnig blus med fina detaljer.


Ett par vanilga jeans från Gina Tricot. Nej vi har inte Gina Tricot här men deras jeans tillverkar i Turkiet.


Sandaler i jeanstyg med silvriga nitar på.


Vita vårskor, vilket jag var i stort behov av då mina andra skor blev snodda i Antalya.


Och så ett par supergulliga vårskor till Belma!

- Och vi hade verkligen en riktig shopping-tur när vi var i Manavgat. Nästan alla skor inne på Sali Pazari kostade endast 5 lira! Och plaggen var alla på rean. Allt som allt shoppade jag för 45 lira vilket motsvarar ca 180 kronor. Inte illa va?

30 dagar

Gjorde ju ett försök för läääääängesen,  då jag skulle göra listan "30 dagar med bloggen" men nu gör jag ett nytt försök och börjar om dag ett med en helt ny  lista, så får vi se hur det går den här gången, haha!

1. Berätta om dig själv

Dom flesta som läser min blogg vet nog vem jag är men vi kör på..

Sandra heter jag och fyller 23 år den 22 maj.
Bor i Side (tukiet) sedan hösten 2008 tillsammans med min man Tayfur och våran dotter Belma som fyller två den 31 maj.
Gick hantverk/design -inriktining mode och kläder på gymnasiet och jag har fortfarande stort intresse för kläder och sy, dock tycker jag att det är ännu roligare med inredning och att skapa.
Mitt största intresse är dans men det har det inte blivit mycket av sen jag flyttade till Turkiet, innan tränade (dans) jag flera gånger i veckan och har t.o.m tävlat tillsammans med min vän Jenny. Någon gång ska jag börja dansa igen!
Jahaaaa.. 
Är en riktig livsnjutare och trivs otroligt bra med mitt liv och det finns ingen bättre än min underbara dotter!!

Mycket mer kommer jag inte på och vissa grejer håller jag utanför bloggen, ett tag till iallafall ;D


Jag och min coola dotter, sommaren 2011

5 April 2012

Idag är det Tayfurs tredje dag på jobbet och idag börjar han jobba sina riktiga jobbtider, vilket är mellan 07.30-14.00 och sen kommer han hem och åker tillbaks och jobbar 18-21.00. Ganska bra jobbtider den här säsongen och Belma hinner träffa honom några timmar på dagen och sen får jag ha honom för mig själv hela kvällen,hihi ♥

Igår hade vi taco och filmkväll här hemma hos mig. Camilla, Therese och Malin kom hit och vi åt som sagt var tacos, vilket inte var igår. Efter det drog vi igång Allt För Min Syster, Malin åkte hem och den enda som egentligen tittade på filmen var  Therese för jag och Camilla pratade om en  jäkla massa saker, haha.
Tayfur kom hem och höll och sällskap en stund och runt ett tiden tror jag Therese och Camilla gick hem.
Mycket trevligt hade vi och på lördag är vi bjudna på påskmiddag hemma hos Malin :)

Idag plingade det på dörren alldeles för tidigt men jag var tvungen att gå upp för dom skulle in hit och fixa något i sovrummet och nu väntar jag på att dom ska komma igen och fixa något.
Jag och Belma har suttit inne i hennes tält på hennes rum och tittat i massa böcker. Hon älskar att titta i böcker och att sitta i sitt mysiga tält :)
Snart ska jag laga lite lunch till oss och sen ska lillfisen vila en stund och då ska jag passa på att titta på film tänkte jag.

Idag har vi förrestens väldigt varmt men molnigt, nu vill jag ha sommar så vi kan  sola och bada! :)






Back to reality

Idag går vi in i våran vardag igen kan man väl säga.
Säsongen börjar sakta men säkert dra igång här nere nu och vid 06.30 ringde Tayfurs alarm och han befinner sig just nu på sitt nya jobb. Ringde för en liten stund sedan och hörde så att allt var bra, och det verkade som det :)
Han kommer hem runt två tiden och då ska jag laga en god lunch till oss tänkte jag.
Nu är det alltså jag och Belma om dagarna igen och det känns mysigt och som jag skrev igår, längtar tills säsongen verkligen har dragit igång och vi ska göra massa mysiga saker jag och min lilla tjej!

Nu håller jag på och fixar havregrynsgröt till Belma men det verkar som att jag har köpt några konstiga havregryn som  vägrar bli gröt.. Nästa gång får det bli det vanliga märket ;)
Hörs senare!

Design by Amanda!

Så  tyckte jag att det var dax för en ny design och den är gjort av min fina vän Amanda i Alanya. Jag är riktigt nöjd! KOLLA IN AMANDAS BLOGG -----> AMANDAS BLOGG!!


Nu ska vi alldeles strax gå och lägga oss. Imorgon börjar Tayfur jobba efter ca 5 månaders ledighet, det ska bli skönt men samtidigt vet jag att om ett tag så kommer saknaden att tränga sig på men förhoppningsvis så får han jobba dom tiderna han har blivit lovad och inga sena ensamma kvällar.
Men jag erkänner, det ska bli liiiiite skönt att komma in i den knasiga vardagen här nere igen. Det vill säga, jag och  Belma om dagarna, varma svettiga dagar (ja inte än men snart), våra turer till Alanya, folk som kommer till Side och hälsar på/semestrar, mysiga kvällar med min dotter och  förhoppningsvis ska vi hinna med en sväng till Sverige och så känns det som det kommer bli ett antal dagar med Janine och Zehra i sommar och det känns riktig kul att vi svenska tjejer som befinner oss i Side har haft det så himla kul och mysigt nu innan säsongen och även om dom flesta av oss ska jobba i sommar så tror jag att vi kommer fortsätta ha det kul tillsammans!
Får ju inte glömma tjejkvällen nu på onsdag hemma hos mig..
Och så sitter jag här nu och undrar om Therese katt har fått ungar, hmm.. Hoppas hon fick igår som jag gissade på ;)

Idag har vi iallfall varit ute hela dagen. Promenerade bort till Marias Butik där Louise, Malin och Maria fanns på plats  och efter ett tag kom Tayfur som skulle iväg till Manavgat och  fixa det sista med jobb papprena så jag och Belma följde med hem till Malin och käkade pizza :)
Imorgon vet jag inte vad jag och Belma ska hitta på men är det fint  väder ska vi nog försöka komma iväg till någon lekplats så Belma får träffa andra barn och leka.

Godnatt på er!

Härlig start på veckan

Solen skiner och det är behaglig värme ute.
Jag var helt 100 på att Tayfur skulle börja jobba idag men det är inte förrens imorgon, wihoo!
Imorse stog han för frukosten och han gjorde supergoda stekta-i-stekpannan-bröd-med-ägg,  de ni!
Nu har jag diskat, plockat ihop och dragit igång en maskin med tvätt och vi ska bege oss ut på en promenad och sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Belmas supersnälla mormor har varit och köpt detta fina set som jag så gärna ville ha till Belma:
och det kommer perfekt till hennes födelsedag när min supersnälla mormor kommer ner.


Nattugglan

Ändrade planer ikväll. Blev inte att åka iväg i ikväll utan istället promenerade vi bort till BIM och frukt&grönt handeln och handlade. När vi kom hem lagade vi middag tillsammans, vilket blev kyckling, ris och vitlöksbröd. Nu sitter vi, alla tre, och tittar på Survivior (robinson) och äter gott.. Det roliga är väl att jag är tröttare än min (snart) två åriga dotter.. Gäsp...
Såhär ser det ut hos oss just nu:










Tjaaråå bloggen //Belma

April april..

...är det idag och jag har faktiskt varit snäll och inte lurat någon idag! Dock vill jag säga Grattis till  min kusin  Sofia som fyller år idag! Hipp Hipp Hurra!

Belma ligger och vilar så jag passar på att skriva här.. Min stackars tjej har varit hård i magen och  var helt utslagen efter att äntligen kämpat ut det onda, stackarn.. Hoppas hon är pigg och glad när hon vaknar! ♥

På förmiddan ringde Malin och berättade att hon och hennes pojkvän tänkte komma och hämta lite grejer som dom ska låna. I samma veva kom Camilla och Therese för att hämta Thereses telefon som hon glömde här igår. Belma blev jätteglad när  hon fick syn på Cockie. Vi satt ute i solen ett tag och sen kom Malin tillbaks efter att dom varit  hemma och lämnat grejerna. Therese och Camilla gick hem och lagade pannkakor och jag och Malin käkade nudlar här hos mig.

Igår hade vi häng här hemma hos mig och jag letade som en tok efter en kabel eftersom vi skulle se på film tillsammans.. Två minuter efter att Malin och Louise hade gått härifrån så hittade jag rätt kabel.. Så det blev Hur Många Lingon Finns Det I Världen för mig, Therese och Camilla.. 
På kvällen lagade jag soppa och myste med min älskling framför tvn.

Nu ska jag ta  tag i diskhögen och invänta Tayfur och att Belma ska vakna. Ikväll kanske vi ska hem till min gamla arbetskamrat Turgut från Monikas restaurang som har en tjej från Sverige, kan nog bli trevligt! :)


Jag och Anton på Monikas restaurang förra sommaren.
Den 8 maj kommer Joline och barnen till Side igen!

RSS 2.0