GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA DOTTER PÅ FÖRSTA FÖDELSEDAGEN!

HPP HIPP HURRA TILL MIN LILLA ÄLSKLING SOM FYLLER ETT ÅR IDAG!!! MIN UNDERBARA DOTTER, GRATTIS PÅ IN ALLRA FÖRSTA FÖDELSEDAG!

Idag har det varit fullt upp ända sen klockan ringde imorse. Belma fick dock feber inatt och har mestadels varit hängig och sovit hela dagen idag, stackar stora tjejen! Men jag hoppas hon ändå har haft en bra födelsedag. Jag har försökt så gott jag kan. Hon tyckte väldigt mycket om ballongerna iallafall! :)
Vid tre tiden kom Kicki, Sara, Lisa, Nora och Lisas kompis med hennes dotter hit. Vi hade en liten fika här hemma, dock kom jag på nu i efterhand att jag totalt glömde ta upp kanelbullar ur fryser.
Det blev så himla stressigt för mig idag vid två tiden. Jag var tvungen att springa upp till affären och köpa grejer till tårtan som jag har gjort, slänge ihop en tårta på lite mindre än 30 minuter så vi får väl se vad kompisarna säger ikväll när dom kommer.. Tayfur har fått lov om att sluta vid 21 ikväll och då har vi bjudit hit lite vänner på födelsdagsfika. Så Belma har iallafall haft två små kalas idag!
Hon fick mest kläder i present men också lite saker och pengar. 

Har även hunnit med BVC idag.. Vi kom dit för ett års kontroll och för att ta sprutan som man tar vid ett års åldern, men vi kom hem med FYRA mediciner istället.. Gissa varför?? Tayfur berättade för barnmorskan att Belma har haft feber i natten som varit och är fortfarande hängig och har lite feber. Det var bra att han berättade det, men med anledning till att det kanske inte skulle vara så bra att vaccineras när man har feber, man vet ju aldrig.. Men neeedå, Belma fick nässpräy, antibiotika, någon vätska som ska in i öronen och sen en till medicin som jag inte ens minns varför.. Allt detta pga av att Belma hade feber inatt, och den låg högst på 38.5, haha det är ju knappt feber!! Jag försökte förklara för Tayfur när vi var där att jag inte tänker ta emot receptet och gå till apotheket och slösa pengar på medicin som andra är mer behövliga av och jag tänker absolut inte ge lilla Belma fyra olika mediciner bara för att hon har tillfällig febe.. Men jodå, Tayfur tackade och tog emot och gick till apotheker och köpte grejerna.. När vi kom hem blev det en disskusion och jag förklarade för honom att antibiotika ska man inte bara ge så där och det är inte normalt att vi varje gång får med oss massa medicin hem från BVC. Jag förklarade också att i Sverige skulle vi aldrig få massa olika mediciner mot feber om vi så bad om det.. Så nu står dom här medicinerna här hemma, helt i onödan.
Och väga och mäta fick vi inte ens göra, ingen vaccination heller för den delen.. Vi ska tillbaks en 8/6 och vaccinera Belma. JAG HATAR BVC OCH JAG HATAR PERSONALEN SOM INTE KAN ETT SKIT. Tillochme jag skulle kunna börja jobba där.
Men nu ska vi inte vara negativa idag för det är lillans första födelsedag! :D

När svenskorna hade gått så plockade jag ihop lite här hemma och dammsög hela lägenheten. Jag och Belma har legat i våran dubbelsäng o vilat lite och det slutade med att Belma somnade och ligger nu i sin säng och sover igen. Hoppas hon piggnar till tills imorgon, då ska hon ju göra debut på catwalken, min lilla turkgumma!

Varıt ledıg ıdag!

Tjena mellan bena! Skojjjjjjjjjjja..

Är pa mın turkdator sa blır lıte stavfel men vem bryr sıg?
Har varıt ledıg ıdag och det har varıt en rıktıgt bra dag fullspackad med allt möjlıgt.
Jag, Belma och Tayfur tog bussen ın tıll Manavgat pa förmıddagen och betalade ınternetraknıngen  och sa blev det lıte shoppıng pa det. Jag fıck en jättefın byxdress av Tayfur eller ja, av Belma ı morsdags present :D Tayfur hıttade lıte nya kläder och ett par nya skor! Inte normalt att han shoppar sa som han gjorde ıdag men jag tyckte det var rıktıgt kul att vı för en gangs skull kunde shoppa tıllsammans :D
Sen akte Tayfur tıll jobbet och jag skurade golven här hemma, för en gangs skull.. Sen traskade vı bort tıll Kıckı och Sara och träffade dom en lıten stund ınne pa deras hotell. Menıngen var att jag skulle hämta mıtt nya lınne som jag köpte ıgar som dom rakade fa med sıg hem men jag glömde det ıdag med sa dom far ta med sıg det ımorgon ıstallet :P Dom följde mıg en bıt pa vägen när jag skulle ga hem sa vı tog vägen förbı stora moskén.
Vıd 19 tıden mötte jag och Belma upp Lısa och hennes dotter Nora som är nagra manader äldre än Belma :) Jätte mysıga tjejer! Vı promenerade runt pa strandvägen och hade ett lıtet samtal nere vıd Jandarma, eller rättare sagt hjälpte tva norska äldre par som hade fatt betala 5000 svenska kronor för att fa äta fısk tıll mıddag pa en restaurang och sedan hade restaurangen hotat med maffıan om dom ınte betalade. Welcome to Turkey!
Sen letade vı upp en restaurang och satte oss där och käkade. Belma och Nora var lıte envısa där ett tag men tıll slut sa somnade dom bada tva :) Kıkade runt lıte efter födelsedagspresenter tıll Belma och hıttade faktıskt en lıten present tıll henne ınne pa Ullared här nere ;P Träffade Camılla och Theres som jobbar där och även dom bor här nere, hade en trevlıg pratstund och dom verkar vara super trevlıga :D

Nu har vı kommıt hem och slagıt oss tıll ro, jag och Belma. Belma lıgger här ı varan säng och sover pa pappa Tayfurs plats och jag sıtter pa mın sıda och tıttar runt lıte pa nätet men ska alldeles strax krypa ner bredvıd mıg lılla tjej och njuta av dom sısta tımmarna som hon är bebıs, ımorgon blır hon ju ett lıtet trotsıgt ett ars barn! Älsklıngen ♥

Och nu är vara poolar fyllda med vatten och lamporna lyser sa fınt nu ı mörkret, om tva dagar är den nog tıllräcklıgt uppvärmd för att man ska kunna ta ett dopp ı den. Iallafall ı den lılla barnpoolen ;D
Här kommer tva bılder fran nu ıkväll:

 


Fullspäckad dag

Det blir sena inlägg när man har fullt upp efter jobbet om dagarna.
Idag så kom min moster och kusin bort till mig när jag jobbade. Det blev kramkalas och sedan följde dom med mig hem när jag slutade jobba. Med sig hade dom massa gott från Sverige, tex knäckebröd, mesost (mohah), varma koppen, pulvermos, välling och barnmats pureer med kött i, underbart!! Tusen tusen tack! ♥
Sen bestämde vi oss för att gå ner till Topic och äta lite middag. Det blev tonfiskpizza för hela slanten och det var jättegott och världens bästa utsikt hade vi! 
Efter vi hade ätit så gick vi till Marias butik och hälsade på. Jag och Belma fick lite mer kläder som vi ska gå med på modevisningen. Min kusin Sara ska också vara med på modevisningen, ska bli så kul! Så ni som befinner er i Side på onsdag får inte missa Sidefesten på Tropic! Med start kl.19.00.

På vägen hem stannade vi till hos frisören och Sara gjorde semesterflätor och jag hade fullt upp med Belma.. Jag köpte nya solbrillor (jättefina!) och ett nytt jättefint sommrigt linne som jag glömde ta med mig hem så det är med Sara och Kicki just nu!

Nu är jag helt utmattat efter denna dag och kväll.. Vill bara sova men ska försöka orka ta en dusch först..


jag och belma för ugefär en vecka sedan (innan jag färgade håret) nere vid strandvägen.



Rygg problem...

Ååååh vad jag har ont i ryggen!!! :( Förbannade j*vla ryggj*vel, när ska du bli bra? Tydligen aldig...
Den här skiten kom i samma veva som när jag var gravid. Jag hade det för jävligt med min rygg när jag var gravid ska ni veta, speciellt på kvällen och innan jag kunde somna. Sen försvann det i 1-2 månader efter Belma hade fötts.. och nu kommer och går det hela tiden. Har varit bra i ca tre veckor men för kanske tre dagar sen började jag känna av det igen och nu ikväll när jag har stått och bakat och diskat så har jag fått sätta mig ner och vila flera gånger, samtidigt som man har en trotsig unge som står och drar i byxorna.. Om ni bara visst hur påfrestande det är, och ordet SLUTA gör bara så hon drar i byxan ännu mer och skriker och gråter ännu mer.. Gaaah, blir galen!
Har tillochmed så ont att jag knappt kan skriva detta inlägg. Okej överdriver lite men det gör ont och det är jobbigt att skriva just nu. Min snälla älskling kommer förhoppningsvins ge mig en härlig massage när han kommer hem.. Hela vänster sida av ryggen är helt öm. Ända ifrån axeln ner till under skulderbladet.. Någon mer som har likadant? Isåfall får ni gärna berätta vad det kan bero på. Har redan varit hos läkaren här två gånger men dom säger att inget är fel, att jag är kall. Så säger dom alltid, till allt.. Eller som när doktorn sa att jag hade halsfluss och gav mig anitbiotika när jag egentligen var gravid, hade inte ens ont i halsen liksom haha..

Ikväll har det varit världens oväder här. Det har regnat, blåst, blixtrat och dundrat, men nu har det lagt sig men jag kan fortfarande höra mullret långt bort och kollar jag ut så ser man hur hela himlen lyser upp av blixtrarna. Dock har vi en väldans tur med den här lägenheten för elen går aldrig när det är oväder här, vilket den alltid gjorde i förra lägenheten.
Jag har varit duktig och bakat idag. Det blev kärleksmums! Hade tänkt slå på stort och göra både kärleksmums och vaniljbullar men min rygg svek mig totalt. Kanske att jag har lika bak-energi imorgon som jag hade idag, då blir det vaniljbullar! Imorgon är det mors dag så det ska firas med fika :)

Nu orkar inte min kropp med att skriva mer. Så jag drar igång en film och lägger mig här i soffan och inväntar älsklingen, som alla andra kvällar.. Saknar att ha lite tid tillsammans faktiskt.

Medans lillan sover...

... försöker jag fördriva tiden då jag inte har något annat för mig så här kommer en oviktig lista.

Namn - Sandra ;)
Bor- Side, Turkiet
Syskon - Blondinerna Emma,20 och Louise,13.
Barn -
Belma, snart ett år!
Ålder - Fyllde nyss 22!
Född - 22 maj 1989 på Falu BB!
Ögonfärg - Ljusblåa
Längd - 1.63 cm
Sko storlek- 38, ibland 39.
Höger eller vänsterhänt- Högerhänt.
Stjärntecken - Jag är tvilling.




DAGENS:
Saknar - Min fina familj på Öland och mina två bästa vänner i Oslo!

Kläder - Svarta harem brallor och en grå t-shirt.
Mat
- Köttfärs och ris, konstig blandning va? as gott ;)
Göra sen - Duscha och handla.


SVARA ÄRLIGT:
tycker du om godis? - Gissa varför dom kallar mig Sandy Candy?
Hur många gånger i veckan äter du godis - Typ varje dag, men ska sluta med det.
Äter du oftast nyttig mat - Inte på senaste tidigen, nej.
Tycker du att du själv är söt/snygg- Haha... rolig fråga, men nej.
Tycker du att du ger mycket komplimanger till andra - Nej, kan ju inte ljuga allt för mycket ;)
Är du nöjd med ditt förnamn - Ja varför inte?
Tycker du att du själv är smart - Jadå
Vad är det sämsta hos dig - Kan grubbla över vissa saker som jag inte borde tänka på.
Vad är det bästa hos dig - Jag kan iallafall ärligt talat säga att jag är ärlig.
Har du bra självförtroende - Ja det har jag!
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - Kan variera mellan 30 min - 3 timmar.

Känner du dina grannar - Nej det gör jag inte.
Gillar du skolan - Jag gillade inte skolan allt för mycket!
Har du någon gång skolkat - Skolkaren nummer ett.
Spelar du något instrument - Nope!
Sporter/aktiviteter du har gått i - Massor som liten men jag höll på med dansen ända tills jag flyttade ner hit, fy  jag saknar att träna dans!
Har du några tatueringar - Nej men funderar på det även om jag aldrig skulle våga.
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - Typ när jag borstar tändera innan jobbet... Och sen om jag ska ut på något.
Tycker du om djur - Både ja och nej.



BRUKAR DU:
Sova - Alldeles för lite!

Ta mediciner du inte borde ta - Haha, nej!
Snusa - Nej usch!
Klä dig i svart - Det händer.
Lita på folk - Dom jag litar på nu räcker gott och väl.
Drömma mardrömmar
- Hände ofta förut.
Gå i skolan - Nepp
Gå i kyrkan - Nepp
Ljuga
- Nepp
Vilja dö - Nej!


HAR DU:
För många vänner? -
Kan man få för många vänner? Har många ytliga vänner, några få riktiga.

Någon psykisk sjukdom? - Hoppas inte det!
Skadat någon? - Fysiskt, nej :P
Färgat håret - För mycket
Några piercnings - Öronen, naveln, underläppen. Men använder bara öron och navelpiercingen. Hade i näsan för längesen.
Några tatueringar - Nej?
En dator - Två
Gjort bort dig rejält - Har väl alla, haha.


ÄR DU:
Snäll - Oftast!

Snygg - Verkligen inte
Söt - Nej
Kort - Normal tror jag nog



Har lagat mat för första gången på... 1-2 månader? haha.

Anonym om Håller tummarna!:
Är det fint väder i turkiet? Har funderat på att resa dit nästa vecka

Svar: Det är lite ostabild vissa dagar, som idag tex. Idag har det kommit världens regnskurar men just nu är solen framme och så fort solen är framme är det riktigt varmt. För några dagar sedan var det 38 grader varmt och strålande solsken, så värmen är här! Jag vet inte hur vädret ser ut den kommande veckan men på dom säger att på tisdag ska det bli riktigt stabilt igen!



Har precis plockat ihop och diskat efter mig. Har haft storkok idag, vilket betyder att jag har lagat mycket mat som jag har fryst in, mat till Belma. Har fryst in massor med köttfärs och ris som jag sedan har mixat med mixer, senare ikväll om Belma somnar i tid ska jag göra ett till storkok med kyckling och potatis tänkte jag. Lika bra att göra mycket nu för när den riktiga hettan kommer är det inget vidare att stå framför spisen varje dag..
Belma sover middag just nu och när hon har vaknat så ska vi gå bort och titta om lördagsmarknaden fortfarande håller på, måste köpa frukt och grönsaker! Sen ska vi ta en svän förbi hotellet där Kicki och Sara ska bo, ska lämna ett litet meddelande till dom i receptionen. Dom kommer ju sent ikväll så vi kommer ses imorgon.
Dom håller på och fyller poolen för fullt och jag tror att om två dagar så är den nog klar :D
Nu ska jag hänga lite tvätt och sen lägga mig och titta på My Sweet Sexteen, om inte lillan vaknar såklart!

Håller tummarna!

ÄNTLIGEN har dom börjat fylla poolen med vatten, vågar dock inte säga att den är klar imorgon för man vet aldrig..
Har jobbat som vanligt idag och den sista timman fick jag sällskap av mina två älsklingar:) Blev en rush sista halv timman på jobbet så jag fick jobba över lite men det gör inte mig någonting.
När vi kom hem så skrubbade Tayfur hela trappuppgången innan han åkte till jobbet, duktig pojk!
Jag och Belma har varit hemma hela dagen och inte gjort mycket mer än att leka och bada. Nu ikväll har vi varit ute på en lång kvällspromenad, luften är helt underbar nu på kvällarna och Belma blir avslappnad av den tror jag, hon varvar iallafall ner så fort hon kommer ut på kvällen :P
Nu ligger hon och sover och jag ska titta runt på lite olika tårtrecept till hennes födelsedag om några dagar. När  jag har gjort det ska jag titta runt på något helt annat ;) Åååh, hoppas det blir så den här gången!! Dock är det ett tag dit men hoppas hoppas hoppas!!
Imorgon är det jobb som vanligt och på natten kommer min moster och kusin Sara hit! :D


Belma och hennes morfar Fredrik i vintras när vi var hemma, längtar tills vi åker denna vintern ♥

ATCHO!

ATCHOO!!!!!!!!..........if you're allergic to bullshit, drama queens, head games, liars and 2-faced people, keep this sneeze going..... I can't wait to see who has the ball to re-post this...

Nääe men dagen har väl varit najs!
Jobbat 9-14.00, riktigt segt idag då det var helt dött. När jag kom hem såg det som vanligt ut som sju svåra år här hemma så jag bestämde mig för att städa. Först blev det en dusch med min lilla gofis. Hon blir så himla svettig hela tiden nu när värmen har kommit, precis som förra sommaren.. Stackars lilla bebi!
Hon var så trött efter duschen att hon somnade medans jag torkade henne och satt på henne en blöja, så det var bara att stoppa ner henne i sin säng och sedan ta tag i städningen! Har skrubbat ena balkongen idag och fy farao vad skitigt det var!! Har även skrubbat hela badrummet och dammsugit lägenheten och tvättat alla badrums mattor. Känner mig ganska duktig! ;)
Nu ikväll har jag och Belma haft besök av Louise. Vi kollade klart på Allt för min syster. Och det var riktigt jobbigt att ta sig igenom den filmen en gång till. Kommer nog inte kunna titta på den igen för den är så himla bra att den blir sorlig, verklig och skrämmande.. 
När Louise hade gått hem så la jag mig i våran säng med Belma och nattade henne och nu sover hon så gott (hoppas jag!!). Jag ska sitta här och göra det gamla vanliga, pendla mellan datorn och tvn. Men inte ända fram till klockan ett tror jag, ska försöka gå och lägga mig i tid så jag är pigg och glad på jobbet imorgo, och förhoppningsvis har vi lite förmiddags gäster imorgon!



Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

California King Bed

Oj vilken påfrestande kväll det har varit. Belm har totalt vägrat att somna ikväll, igen.. När bev min lilla tjej så himla trotsig?? Saknar tiden mellan 0-7 månader då hon sov mellan 18.00 - 08.00 varenda kväll, det var tider det haha.
Hon somnade vid 18 tiden ikväll eftersom hon var såååå trött, hade inte sovit någonting under dagen. Ganska dumt att somna den tiden. Vid 21 tiden stoppade jag ner henne i vagnen och gick bort till affären och handlade lite. Trodde hon skulle somna, men icke.
Nu har hon precis somnat och klockan är snart halv ett här och Tayfur kommer förhoppningsvis hem snart. Då blir det sängen på en gång för imorgon ska jag upp och jobba.
Värmen har kommit och det är riktigt varmt om dagarna nu. Säkert 35-40 grader när det är som varmast om dagen.  SOm tur är så har inte den där riktigt jobbiga fuktigheten trängt sig på än, den får jättegärna hålla sig borta hela sommaren.. Längtar INTE efter den!
Tror också att det är därför Belma har väldigt svårt att somna, hon känner av värmen och hon är fuktig och varm hela tiden men jag ger henne vatten och andra drycker så ofta jag kan. Kan inte vara lätt att vara en hypeaktiv ett åring i den här värmen. Men det var iallafall skönt att komma ut en liten sväng nu ikväll, svalt och skönt.

Grattis till "grannen" Louise på 24 års dagen!


Puss och godnatt!




Bakom detta paradis finns ett helvete...

... som inte ni turister inte ser ett skit av, ni som bor utomlands på en turistort kommer nog känna igen er i detta inlägg.

Idag blev jag riktigt arg och ledsen när jag kom hem efter att ha käkat ute med Joline och barnen innan dom satte sig på bussen till flygplatsen.
Där jag bor är det väldigt krångligt att komma upp med vagnen eftersom jag inte bor på bottenvåningen och våran trappa är som en spiral ungefär och min vagn är ganska klumpig i sånna lägen. Så jag går alltid upp med Belma först, sätter henne i hennes säng medans jag springer ner (tar 15 sekunder att komma upp igen..) och hämtar vagnen. Belma gråter och skriker oftast då för hon tycker verklgen inte om att sitta i sin säng, plus att hon är inne i en jobbig trots-period just nu och gråter och skriker för det minsta lilla..
När jag kommer upp med vagnen så öppnar grann-frugan sin dörr och säger:
Hon - Ursäkta...
Jag - Ja?
Hon - Är ditt barn sjukt?
Jag - Nej..
Hon - Har hon någon sjukdom då?
Jag - Nej, varför undrar du det?
Hon - Jo, hon gråter ju väldigt mycket alla tider på dygnet.
Jag - Ja hon är ett litet barn, så är det.
Hon - Då förstår jag, du ska vara försiktig med ditt barn.

Sen stängde hon dörren och jag gick in till mig helt chockad. Den blicken som jag fick av henne var verkligen hat-blicken som jag har mött så många gånger innan av dessa turkiska kvinnor. Men denna gången blev jag riktigt upprörd och kände/känner mig som världens sämsta mamma. Kan det bli värre; Jag är ung mamma, icke turkisk och nu tror grannarna förmodligen att jag slår mitt barn! Bara för att hon gråter. Jag skulle aldrig slå min fina lilla tjej, däremot kan jag höja rösten när tålamodet har nått sin gräns men det är inget jag gör dygnet runt, dessutom är jag och Belma nästan alrig hemma om kvällarna längre, vi är alltid ute på något.. Men nu ska jag inte sitta och skydda mig, alla får tro vad dom vill.

Detta har hänt så många gånger. När min familj var här så tog vi en promenad längs strandvägen. Då stannade vi precis framför två turkiska tjejer som inte var mer än 17-19 år. Dom satt på stenmuren medans min syster köpte presenter till sina kompisar. Jag stog kvar på själva vägen och väntade. Dom två turkiska tjejerna kollade såklart på mig och jag hör hur dom säger att mitt barn inte ser svenskt ut. Dom pratar inte med mig utan dom pratar med varandra. Då vräker en utav dom ur sig "Hon är väl en såndär som kom hit på semester och låg med en turkoch blev gravid och är nu här för att leta upp pappan till det stackarn barnet" sen skrattade dom jättehögt. Jag vände mig och men sa inget, gav dom bara världens blick och sen gick jag.. Då fortsätter dom prata.. "ne oldu yaaa anlamadim yaaa niyee böle bakin yaaa" Jävla turkar, jag blir så ledsen.

Det finns så mycket saker som har hänt, för dom småsaker som för mig är så sårande och jag blir innerstinne riktigt ledsen..

När jag var gravid så besökte jag sjukhuset en hel del och jag blev aldrig bemött på ett vänligt sätt av den kvinnliga personalen där. Jag sa alltid hej men fick högst två hej tillbaks under 9 månaders tid.
Jag kom alltid i tid till mina ultraljud och jag fick alltid komma in sist, eller inte komma in alls..
En gång svimmade jag efter ett blodprov. Tayfur var i rummet bredvid och jag stog utanför och kände hur allt blev svart och jag minns att det gick förbi en tjej som kollade på mig, men jag vaknade upp av mig själv, det var vi recetionen så tjejerna som satt där bara kollade på mig. Jag gick in till Tayfur och sa att jag hade svimmat och behövde dricka något..

Dagen jag skulle göra kejsarsnitt och jag satt i operationskläderna helt själv utanför operationssalen så frågade en kvinna mig vad jag gjorde där.Jag fick berätta att jag skulle göra kejsarsnitt och dom verkade inte bry sig alls om det, jag fick vänta ganska länge innan någon kom fram och pratade med mig. Innan jag blev inkörd till operationssalen så kontrollerade en sur gammal tant mig och pratade med sina kollegor och kommentarade att hon tyckte jag kunde föda i mitt land istället, och hon förstog inte hur jag bara kunde sitta där inne utan att berätta att jag skulle göra kejsarsnitt.. Fast det var min doktor som hade skickat upp mig och var tvungen att lämna mig eftersom han skulle förberedda sig för snittet.. Ni kan ju gissa om man mår bra i den situationen.

Det finns 1000 saker till men jag tänker inte dela med mig av allt, detta är bara lite "smakprov" på hur den riktiga varadagen ser ut som bosatt i Turkiet. Nu är det inte så att livet är ett helvete varenda dag. För det mesta är det helt underbart att bo här och jag älskar den enkla vardagen och alla trevliga människor som också finns här och man lär sig att undvika blickar. 

Jag var bara tvungen att skriva av mig för ikväll blev jag riktigt ledsen efter att ha pratat med grannen..

Har varit en looong-day!

Ligger i sangen sa jag anvander min mini laptop med turkiskt tangentbort bara sa ni vet!

Jobbat 9-14.00 idag sen har jag stadat lite har hemma och tvattat massor med tvatt.. Fattar inte hur vi tre kan ha en stor javla tvatthög varje dag?? Tar fan aldrig slut.
İgar kvall hade jag det valdigt jobbigt med Belma. Hon somnade inte förrens 03.30 och sen vaknade hon 07.30 imorse, jatte pigg.. Mindre roligt nar man skulle upp och jobba idag menmen, jag överlevde. Det ar valdigt pafrestande nar ens barn inte vill somna och bara gnaller och gör precis allt man inte ska..
Men nu ikvall sa har jag och Belma varit ute och kakat pa restaurang med Joline och hennes barn och efter det gick vi och satt dar jag jobbar. Tog en drink och jag lat Belma leka med dom andra barnen.. Jag var lite orolig att hon skulle stoppa massa skit i munnen eller sla sig pa gungan sa jag hade ett öga  pa henne hela tiden men hon tycket verkligen att det var jatteroligt och leka med andra barn! Hon sprang runt i graset och försökte prata med dom andra barnen som var dar, lilla gulliga gumman!
Hon somnade inte tidigt men hon somnade iallafall runt 22 tiden och hon ligger har bredvid mig nu och sover. Hon vaknade till lite nar vi kom hem men det var bara att byta blöja, av med kladerna och ge henne valling sa somnade hon om igen. Nu ligger vi bada i varan sang och jag ska snart sova. Orkar inte sitta uppe och vanta in Tayfur ikvall..
Har förresten traffat tva nya tjejer som ocksa bor har nere och har döttrar i Belmas alder! Och tjejerna ar i min alder ocksa och INTE turkar. Vi bor jattenara varandra och vi har bytt telefon nummer, tycker det ar jattekul nar man traffat nya manniskor! Sa jag langtar redan tills vi ska ses haha :D

ne nu ar det dax för mig att satta punkt och sova innan det ar dax för jobb imorgon igen. Godnatt!

Bilder fran idag..


Jag i min nya harfarg, trivs bast i mörkt.


PUSS FRAN OSS!

Min dag idag!

HIPP HIPP HURRA för mig idag! Då blev man hela 22 år idag, inte en dag för lite och inte en dag för mycket. Det känns bra!

Har haft en jättemysig födelsedag och så var det min första födelsedag med lilla Belma ♥ För ett år sedan var mormor, Emma och moster Kicki här och firade mig. Minns att det regnade och åskade när vi var inne i Manavgat och sen hade vi en mysig kväll på restaurangen där jag nu jobbar. Plus att jag gick in i min SISTA vecka som gravid med världens kula på magen. Dock är jag nog tröttare och mer sliten idag är vad jag var då. Belma har nämligen totalt vägrat att sova idag.. Hon vaknade ovanligt tidigt också.. Tur att jag har varit ledig idag! 
Som sagt.. Hela förmiddagen spenderades med min lilla familj. Vi tog det mest lugnt här hemma och fikade med kaffe och kanelbullar. Vid tre tiden gick jag och Belma bort till Joline och barnen och solade och badade i någon timme. Belma tycket det var väldigt kul! 
Sen gick vi hem och duschade tillsammans och åt lite mat innan vi mötte upp Joline och barnen igen för att ta en runda i Side. Barnen var väldigt griniga innan dom väl somnade och då var vi så trötta att vi bestämde oss för att ta en taxi hem och självklart vaknade Belma då och sen dess har hon varit vaken... Skit jobbigt!! Så nu sitter vi här i soffan, jag och Belma. Hade laddat upp med chips, cola och mentos men det blir nog sängen så fort det här lilla pyret vill sova!!!!!!!!
Ska se reprisen på Arka Siradakiler nu..

TACK TILL ALLA SOM GRATTADE MIG IDAG!!!♥ Ni andra, get out of here! ;)

Lång shoppingtur idag

Godkväll!

Idag har jag som vanligt jobbat 9-14.00. När jag kom till jobbet imorse var det bara jag och en av kockarna som var där och det tog ett tag innan vi fick tag på dom andra och nycklarna till köket och baren så vi kunde inte göra mycket den första timman på jobbet idag och vi förlorade fyra gäster pga av det, typiskt.
Tayfur kom förbi med Belma när han skulle gå till moskén, sen kom han tillbaks och satt och drack te medans ha väntade på att jag skulle sluta :) 
Trodde Tayfur skulle vara ledig idag. Hade planerat in världens mysigaste dag så blev ganska besviken när han kommer ut nyrakad och fixat frillan och säger att  han ska till jobbet..
Men jag får väl tänka positivt, han är ledig på min födelsedag och det är ju inte många dagar till den! Då har han lovat mig en mysig dag :)

Jag och Belma tog bussen in till Manavgat istället för att sitta hemma hela dagen. Hittade massor och skämde bort mig själv lite eftersom jag fyller år snart ;) En svart jättefin långklänning, en vit mysig klänning, underkläder, mysdress, hårfärg och ansiktsprodukter och en present till Belma! Sen passade jag på att köpa hem 1,5 liter pulvervälling. Har lovat mig själv att så länge Belma dricker välling ska det alltid finnas hemma, fick ju som jag skrev för ett tag sen ett rent h*lvete en natt då vällingen var slut.. Passade också på att köpa hem ballonger och tårtljus till Belmas födelsedag :) 

Nu ikväll har jag gosat lite med Belma framför tvn. Hon har varit världens jobbigaste och evisaste bebis någonsin idag och det var inte kul kan jag lova. Men ikväll fick jag skuldkänslor så jag ville gosa med henne länge innan hon somnade :P Det roliga är att hon vet exakt vad Nej betyder och hon vet vad hon inte får göra, men just därför gör hon det!
Jag håller på och tvättar en maskin med vitt så det tar evigheter innan den är klar så nu ska jag kolla klart på Love & Other Drugs som jag började med igår med somnade mitt i allt, och så ska jag invänta min baby!
Sen ska jag sooooova, förhoppningsvis fram till 08.00 imorgon iallafall.. gäsp....

Valt ut lite kläder till den 1/6!

Idag efter jobbet så kom Louise hit och vi satt och pratade medans vi väntade på att Belma skulle vakna. 
När Belma vaknade så gick vi tre bort till Papaya där vi träffade Joline och hennes två barn. Joline kommer från Stockholm och är här på semester i två veckor, en super gullig och snäll tjej! Hon är också ung mamma som jag, 24 år med två barn på tre och fem år så det var lite extra kul :) Louise fick också testa på mamma-rollen, vi hade ju tre barn så tog ett varsitt ;)
Vi tog en cola inne på Papaya och jag fick träffa Camilla som också bor här nere och driver/äger Papaya.
Sen bestämde vi oss för att gå och ta en fika någonstans. Vi gick ner på strandvägen och kikade först in hos Maria. Jag och Maria valde ut lite kläder som jag och Belma ska ha på modevisningen den 1 juni. Och jag fick en jättefin klänning av Maria! Ska bli så kul med modeshowen, hela Sidefesten ska bli riktigt kul! Ni som är i Side den 1/6 får inte missa Sidefesten!!
Eftervi varit hos Maria så satte vi oss i glassbaren bredvid och käkade glass innan vi traskade bort till mitt jobb och kollade läget där borta. Sen blev barnen trötta coch vi bestämde oss för att gå hem och natta barnen. Jag och Louise har börjar kolla på My Sisters Keeper, men Louise gick precis hem och jag ska hoppa in i duschen och sen ska jag bara ta det lugnt och titta film tills min älskling kommer hem. Åh vad jag saknar honom om dagarna och kvällarna...♥


Gokväll!

Ikväll har jag och Belma varit på restaurangen igen. Har ätit middag med stockholmstjejerna och skånegänget, alla dom åkte hem nu ikväll så jag hade lovat att komma och käka tillsammas med dom.
Har precis kommit hem efter att ha sagt hejdå till stockholmstjejerna.
Sitter och kollar på My Super Sweet 16 på MTV just nu, vilka bortskämda barn det finns :P Men det är kul att titta på och man vet att i alla avsnitt så får födelsedagabarnet en bil, haha.
Lillan leker och har precis ätit kvällsgröten. Snart dax för att varva ner och tillslut somna..
Sen ska jag ta en lång varm dusch och avsluta dagen med Love And Other Drugs, som jag aldrig har sett.
Imorgon är det jobb som gäller och kanske umgås med en 24 årig två barns mamma från Stockholm som har varit på restaurangen :)

Härlig sjuttonde maj!

Nu har jag och Belma kommit hem och slagit oss till ro. Belma somnade runt 22.30 så det var bara att stoppa ner henne i sängen när vi kom hem. Jag har diskat och plockat ihop här hemma lite och är nu ärligt talat skit trött.
Sitter under en filt i soffan och äter grillad majs.. Tror att den är grillad iallafall.. aja vem bryr sig.. Det är gott iallafall. Har precis dragit igång filmen som jag skulle kolla på igår, men somnade någonstans i mitten på den så tänkte att jag ska försöka se klart den nu, men kommer förmodligen somna på soffan och vakna av att Tayfur kommer hem.
Igår somnade jag på soffan och vaknade av att han stog och petade lite på mig samtidigt som man sa "älskling? hallå, jag är hemma nu" men världens lammröst.. Själv vaknade jag på "fel sida" haha. Lät som ett mensmonster och undrade varför i helvete han kom hem nu. Stackarn ♥
Jag gick iallafall in och la mig och svor lite innan jag somnade. Kan inte vara lätt att ha mig som tjej ibland, stackarn haha. Tur att han inte kom hem med blommor igår iallafall. Då hade jag nog haft världens skuldkänslor imorse när jag gick upp, haha..

Menmen, vi har iallafall spenderat kvällen på restaurangen tillsammans med stockholmstjejerna och ett skånegäng vilket var jättetrevligt! Det var mycket folk på restaurangen precis som jag hade förväntat mig då ölen kostade 10 kr och det är Norges nationaldag. Det spelades norsk musik hela kvällen och det framfördes magdans shower två gånger. Restaurangen bredvid hade också samma schema för kvällen så man märkte "tävlingen" om vem som hade mest folk och högst ljud, haha. Typiskt turkarna men det är underhållande när man vet att det är så det går till!
Jag och Belma gick hem men öl-festen håller fortfarande på där borta så ni som känner för att flyga ner och dricka lite billig öl: Det är fortfarande inte försent :P Önskar Sveriges nationaldag kunde firas på samma sätt, men icke. Skulle man fira så skulle man förmodligen vara nazist!

Nu ska jag stänga av här och kolla på filmen och sen är det dax för mig att sova. Jobb imon!

Hälsning fran Belma



Nu kilar jag och mamma iväg till restaurangen och tittar pa galna norskar! //Belma

Norges nationaldag firas inte bara i Norge

Helt underbart väder idag! Tempen visar 28 grader och strålande solsken i skrivande stund.
Har jobbat 9-14.00 idag och jag verkligen trivs jättebra på jobbet. Min chef är så snäll! 
Dock har det inte varit allt för mycket att göra idag. Har blåst upp säkert 40 balonger och målat Norsa flaggan på våra svarta tavlor. Norges nationaldag idag! Vilket betyder öl-fest i hela Side ikväll.
Jag ska bort tll restaurangen om några timmar med Belma och hjälpa till lite ikväll tänkte jag, samtidigt som jag ska umgås med gästerna. Ikväll säljer vi öl för 10 kr all night long så det lockar nog en hel del turister.
Tayfur och Belma kom bort vid ett tiden eftersom Tayfur jobbar lite extra idag så lämnade han Belma hos mig, hon trivs nog lika bra på jobbet som jag gör verkar det som och hon var helt fascinerad av alla balonger!
Idag upptäckte jag även att Belmas femte tand har kommit, det är helt sjukt vad fort det går. Hon är ingen liten bebis längre, hon är ett litet barn. Världens goaste unge! ♥
Som sitter och petar sig i näsan just nu..
Idag är hon riktigt sommrig i sin fina klänning och två toffsar i håret. Sitter på fel dator men lägger in en bild på oss innan vi beger oss bort till restaurangen.

Grattis till alla norrmän där ute!

Hayat ne güzel!

Idag har jag varit ledig och det har varit väldigt skönt, även om jag mest har städat, tvättat och tagit hand om Belma. Trodde att Tayfur var ledig idag också, men icke.. Lagade alinazik innan han gick till jobbet, det blev godkänt ;)

Igår jobbade jag 10-15.00 sen gick jag hem och tog en dusch och fixade till mig lite. Jag och Belma gick till restaurangen och åt middag med stockholmstjejerna och sen blev det så att vi stannade ända fram till tolvtiden igår kväll. Det kom så mycket trevliga turister som vi satt ner och pratade med. Vi träffade ett gäng från skåne som hade ett födelsedagsbarn i familjen så det blev tårta och sång för henne. Hon föddes som en av Sveriges minst-födda bebisar när hon kom till världen. Hon vägde tydligen inte mer än 359 gram när hon plockades ut och hade 10% chans till överlevnad, och igår firades hennes 9 års dag. Visst är det fantastiskt? Helt otroligt. Jag var tvungen att krama henne efter mamman hade berättat allt :P
Jag och Belma tog sällskap med grabbarna hem, går gärna inte ensam i natten här.
Sen kom Tayfur hem och vi kollade reprisen till Arka Siradakiler som jag missade tidigare på kvällen..
Trodde som sagt att Tayfur också skulle vara ledig idag eftersom det var Tayfur som hade frågat min chef om jag kunde vara ledig. Tayfur sa bara att han trodde jag ville vara ledig eftersom jag sa att jag var så trött.... Så jag frågade honom när han skulle vara ledig.. På fredag trodde han... Så han kunde inte tänka så långt att vi kanske kunde vara lediga tillsammans på fredag istället, haha. Ja, turkar i ett nötskal ibland :P Men men , jag har haft en avslappnande dag och jag känner mig glad för idag har en hel del problem lösts, eller ja, alla problem, vilken lättnad!
Skönt att inte behöva gå runt och tänka hela tiden. Nu kan jag koncentrera mig på jobbet och bara njuta av säsongen som precis har dragit igång. Den här sommaren känns speciell, inte bara för att  jag har börjat jobba men det känns som det kommer bli den bästa sommaren hittills och livet känns lätt och underbart.. Vet att jag kan vara lite konstig och svår på att förklara saker, men det är så jag känner och det är såhär jag mår bäst!

Nu ska jag käka kvällsmat och kolla klart Survivor innan jag drar igång en film.. Förtjänar lite gott efter att ha skurat golven och skrubbat hela badrummet såhär sent på kvällen! ;)

... för er som undrar, rubriken: vad livet är underbart!

ESC bidragen!

01. Finland - ganska gullig låt, dock känns det lite som att kille försöker bli den nya James Blunt typ..
02. Bosnien - kan inte höra om dom sjunger på bosniska eller engelska...?
03. Danmark - come on boys come on girls in this crazy crazy world. såg ut som en rockgrupp men dom gjorde allt annat än att rocka.
04. Litauen - låten hade passat in i en walt disney film istället för eurovision, plus att det såg ut som hon sjöng play-back.
05. Ungern - hon är slager, låten är slager!
06. Irland - dom måste vara tvillingar? får känslar av en blandning av Lady Gaga och slager.
07. Sverige - SNYGGGG!!! Ne men han levererade verkligen. Wooh, hemligt kär.
08. Estland - töntar..
09. Grekland - hjälp...
10. Ryssland - grattis, ryssarna har skapat sitt eget lilla backstreet boys band!
11. Frankrike - esc ska ändå vara slager men visst, han kan sig grej, opera!
12. Italien - tänker på låten "new york, new york" och ser jazz-dansarer framför mig om jag blundar..
13. Schweiz - in love for a while... fast i Eric Saade!
14. Storbritannien - blue levererar och låten var riktigt bra tycker jag!
15. Moldovien - minns ni gruppen offspring? påminner lite om dom.. fast med fula hattar på huvudet!
16. Tyskland - snygg tysk brud! tror dock inte att tyskland får behålla segern i eurovision..
17. Rumänien - tråkig låt..
18. Österriket - sjunger riktigt bra!
19. Azerbadjan - helt okej låt är det ena jag har att skriva.
20. Slovenien - härlig röst!
21. Island - charmiga pojkar!
22. Spanien - blir glad av låten även om jag inte förstår spanska!
23. Ukraina - låten var en helt vanlig låt men tycker sand- målningen var inspirerande, sett något liknande på turkiska talang.
24. Serbien - undra om den hade låtit lika bra om hon hade sjungit på engelska..?
25. Georgien - tycket det lät schlager i början men sen kom det in lite rapp också fast ändå ganska okej låt.


ESC 2nite

Gokväll!

Började dagen med jobb 10-14.00, helt dött var det. Inte konstigt när folk såklart lägger sig på stranden eller vid poolen så fort det är uppehåll.
När jag gick hem började det precis att regna, och Tayfur hade redan "paxat" duschen när jag kom hem så jag fick sitta och känna mig helt rå och äcklig när Nathalie kom hit en stund.
När Nathalie hade gått hem så hoppade jag och Belma in i duschen tillsammans och det var jättemysigt :D Sen åt vi lite mat innan vi gick bort till BIM och köpte massa gott tills ikväll. Har laddat upp för ESC men vet inte ens vilken kanal det visas på här, bara att leta sig igenom alla kanaler! Vore roligare om man hade samlat ihop några stycken och tittat tillsammans men jag får försöka plåga mig igenom programmet ensam ikväll ;) Vet inte ens om Sveriges bidrag är bra?! Så insatt är jag i det hela men det är liksom en tradition.
Vi kom hem för ett tag sen och Belma har precis druckit sin välling och ska alldeles strax sova, sen är det jag och chips skålen resten av kvällen!

Blev förresten biten i magen av Belma idag. Hur f*n kan det göra så j*vla ont att bli biten av  någon som har 3½ tänder?!?! Hon vill bitas hela tiden,vad ska jag ta mig till?? 
Jaja, jag är iallafall stolt över att mitt lilla tandtroll har lärt sig att gå!! :D och klappa händerna :P ♥

Fredagen den trettonde idag

Har inte haft mycket otur idag. Visst, dammsög hela lägenheten och precis efter hällde jag ut massa gröt-pulver på golvet, men det händer alltid mig. Visst, har haft otur me vädret nästan hela dagen. Jättekonstigt väder idag. Men det resulterade i en väldigt bra dag på jobbet, massa gäster hade vi idag! Tayfur kom och lämnade Belma hos mig innan han skulle till moskén idag. "Jag kommer och hämtar Belma när jag är klar i moskén" lite senare ringer han: "Älskling, jag är i Manavgat och ska betala alla räkningarna men jag kommer..".. "MM jag vet, jag har redan slutat jobba och jag är hemma men tack ändå.." Typsikt turkar, typiskt honom. Ibland kan man inte låta bli att bli irriterad :P Men vi hade kul på jobbet tillsammans och Belma träffade massa nya människor :)
Jag och Belma har spenderat eftermiddagen med två super trevliga stockholms brudar som jag har träffat genom jobbet. Dom är här på semester och idag frågade dom mig om jag ville visa om runt och hänga med dom en stund och klart jag ville det! Hälsade på hos Marias Butik, där dom även shoppade lite kläder och sen gick vi vidare till en frisörsalong där en av dom (mamman) skulle färga ögonfransarna och ögonbrynen. När vi var klara där så letade vi upp en restaurang och det var tur för jag var jäkligt hungrig, hade bara ätit frukost innan jag gick till jobbet imorse.. Beställde dock världens sämsta Alinazik kebab någonsin, så lite otur har jag nog ändå haft idag och än är dagen inte slut ;)
Belma sover iallafall och jag borde egentligen skura golven men jag är alldeles för seg för det. Hoppar in i duschen istället och sen blir det nog en bra film innan det är dax för att sova.

My sisters keeper och löss

Ikväll har jag gråtit mig igenom ännu en film. My sisters keeper heter filmen, Allt för min syster på svenska ch alla borde se den!
Handlar om en helt vanlig lycklig famlj som får reda på att ett av deras barn, Kate, vid två års ålder får diagnosen leukemi. Hon förväntades att inte leva mer än tills hon blev fem år men hon levde i hela sexton år, allt detta tack vare den yngre systern Anna. Anna föddes till största del för sin sjuka systers skull, hon skulle bli en medicinsk donator för sin sjuka syster. Men när Anna är tretton år fattar Anna ett stort beslut, hon vill inte längre leva som donator utan ha sin egen rätt om vad hon ska göra med sin kropp och liv. Detta beslut vänder totalt upp och ner på familjen, samtidigt som hon förstår att detta kan avgöra sin systers död så kämpar familjen tillsammans. 
En gripande film och jag grät mig igenom filmen. Har man syskon själv sätter man sig verkligen in i filmen och man inser hur bra man har det och ska vara tacksam för det. En riktigt bra film som jag rekomenderar alla att se, om ni inte redan har gjort det!



För övrigt så har det åskat och regnat här hela kvällen. Jag som är livrädd för åska tände säker tio ljus ifall det skulle bli strömavbrott. Har gråtit mig igenom dom värsta smällarnaoch försökt undvika att titta ut genom fönstret för att undvika blixtrarna. Eftersom Tayfur känner mig så väl så har han håll mig sällskap i telefonen lite då och då, haha.. Belma bara kollade på mig och hon förstog nog att jag var lite rädd stackarn barn..
Nu har det lugnat ner sig och Belma har somnat. Jag hade helt av allt viljat hoppa in i duschen vattnet är inte tillräckligt varmt för att jag ska kunna ta en dusch. Blir iställetlite kvällsmat framför tvn och hoppas att värken i vid kejsarsnittet ska gå över, obehaglig smärta. Känns ungefär som att någon drar snittet åt två olika håll. 

Hände förresten en ganska märklig sak idag på jobbet. Natten som varit hade jag en helknäpp dröm. Drömde att jag fick löss. Det kliade i huvudet på mig och jag kämpade med lus-schampoot flera gånger om dagen. Var ganska glad när jag vaknade imorse och insåg att det var en dröm, men kan ju erkänna att jag inspekterade hårbotten väldigt noga i spegelt, haha! Ni behöver inte vara oroliga, jag har inga löss! 
Men iallafall.. Idag på jobbet så kommer det en mamma och en dotter. Dotter hade tydligen varit där igår sent på kvällen och lekt med våran apa som vi har så hon ville dit idag igen för hon och apan hade blivit bästisar sa hon.
Mamman var jättetrevlig och väldigt öppen av sig och pratglad. Fick tillexempel veta att dotterns pappa, hennes föredetta man, är målvaktstränare för Djurgårdens IF och befinner sig just nu i Wales på träningsläger.. Men iallafall, vi sitter och pratar i säkert en timma. Och dottern håller på med apan.
Dottern säger: Mamma titta, hon sitter och äter på mig!
Apan satt sådär som apor gör och äter löss ifrån varandra.
Då säger mamman: Haha ja titta! Hon äter säkert av dina löss. Vänta, får jag se... Jo du har massa lusäggi håret, gid va bra då äter apan upp dom. Inte direkt billigt med lusmedel i Sverige kan jag ju tala om..

Jag tyckte det lät så "äckligt" och jag är livrädd för sånt där så jag backade flera meter, haha. Och apan kommer jag inte röra igen :P Men iallafall, tyckte det var lite komiskt att jag precis hade drömt om löss och så dyker dessa människor upp, vilket sammaträffande eller hur? Sjukt sånt där.



Idag har vi regn

Jobbat 9-14.00 idag. Inte den piggaste människan på jorden när jag gick upp imorse men jag hann i tid och det var ganska mycket gäster idag. Beror nog på att det regnar idag. Ganska seg dag på jobbet då det inte fanns mycket man kunde göra pga av regnet, hoppas det blir finare imorgon
När jag kom hem lagade jag mos och köttbullar till mig och till Belma blev det broccolisoppa ch bröd.
Tayfur har åkt till jobbet och resten av dagen ska jag och Belma ha mysdag här hemma. Just nu regnar det inte men det ser ut som det är nya oväder på ingång, mysigt.


Jag i min svinto-frilla tillsammans med surpuppan Belma!

Vad mysigt vi ska ha det idag. Första: Lära Belma att man inte tuggar på sladdar. Andra: Lära Belma att man inte äter på skor. Ja ni hör ju själva... har fullt upp med andra ord, haha... Snälla Gud, låt trotsen försvinna!!!!!!!!!!

Hur kunde jag glömma..??

Oj, klockan är 01.20 här. Kom precis på att på denna laptopen är det svensk tid inställd, snacka om att bli lurad haha! Tänkte precis skriva att jag ska kolla lite på tv och mysa med älskling men det blir sängen snarast om jag ska palla gå upp imorgon.
Kvällen har gått åt till att bada Belma och natta henne. Sen har jag tagit en härlig dusch och efter det har jag bara suttit här i soffan och inte gjort mer än att pendla mellan datorn och tvn. Ätit kanelbullar och fil och flingor. Ända sen jag flyttade ner till Turkiet så har jag aldrig käkat kvällsmat så som man gör när man bor i Sverige. Jag älskar kvällsmat!!  Men när familjen kom ner så blev det lite mer svenska mat vanor så nu äter jag kvällsmat och det är avkopplande tycker jag. Som ett varva ner tecken och att snart är det dax att sova. Precis som man gör med små barn, haha. Jag är väl kanske inte direkt gammal men iallafall.. kom förresten på mig idag på jobbet när jag stog och tittade i almanackan att jag fyller år om 10 dagar (22 maj.)!! HUUUUUR har jag kunnat glömma bort at jag fyller år?? Totalt medveten om att det är Maj men inte den blekaste tanken på att jag fyller år. Första året någonsin som jag inte säger "Snart fyller jag år" när det är den 1 maj. Jag har inte önskat mig någonting heller. 
Så frågan är: Börjar jag bli tillräckligt gammal för att tycka att min födelsedag är tillexempel mer obetydlig än dom yngre i släkten? Eller är jag bara en väldigt upptagen jobbande mamma som inte har tid över för att tänka på sig själv?

i need a break! gonatt.

Man kan nog aldrig ändra på en turk

Imorse vaknade jag vid åtta-tiden och i samma veva vaknade Belma så vi åt frukost tillsammans och snäll som jag är (ibland iallafall..) så erbjöd jag mig att ta med Belma till jobbet om Tayfur lovade att komma och hämta henne vid 11. Det lovade han. Men än en gång har man fått bekräftat att turkar är turkar och kommer förmodligen alltid att vara det ;P Tayfur kom en halv timma innan jag slutade och "hämtade Belma". Men det har gått bra och Belma trivs verkligen på mitt jobb, hon kryper runt och leker och försöker lära sig att gå. Idag var det tre andra barn där som lete med henne också :) 
Efter jobbet lagade jag svennemat till oss. Mammas köttbullar, spaghetti och ketchup. Sen kilade Tayfur iväg till jobbet. 
Belma ligger och vilar en stund. Jag har hängt tvätt och plockat ihop lite här hemma och bytt om till mjukiskläder. 
Vid sex tiden kommer Orhan hit och fixar kanal listan på tvn. Det sa han att han skulle göra, för två veckor sen   snart. Och jag är väldigt chockad över att gubbarna håller på och fixar poolen i skrivande stund!

SOVA!!!!!!!

Har nog en av årets tröttaste och jobbigaste dag idag.
Igår drog jag igång en film runt tolv tiden, vilket kanske inte var direkt smart av mig, men jag tänkte att så fort Tayfur kommer hem så stänger jag av och lägger mig och sover. Lättare sagt än gjort. P.S I Love You, jaja jag är efter med att se den men nu har jag iallafall sett den och jag grät nog 90% under filmens gång, så himla fin film tycker jag! Men jag skulle nog inte orka se den igen för den var verkligen riktigt fin så det blev jobbigt. Ni som inte har sett den, se den!
Runt tre tiden, precis när jag hade kommit in i min djupa sköna sömn så börjar Belma gråta inifrån sitt rum så Tayfur hämtade henne och sen somnade hon mellan oss. I kanske tio minuter.... Resten av natten har hon skrattar, gråtit, gnällt, sjungit, mammat, pappat, twistat sig som ett jävla twisterband, hängt på mig, hängt på Tayfur, helt enkelt gjort oss galna och sömnlösa ända fram tills lite efter böneutropet vid fem- halv sex tiden på morgonen.
Och hon sov nog inte mer än en halv timma sen var hon igång igen...
När min klocka ringde vid åtta tiden så var jag så sjukt trött. Inte en chans att jag skulle klara av att vara på jobbet klockan nio. Så jag smsade chefen och berättade om natten som varit och att jag väldigt gärna ville jobba mellan 11-16.00 idag om det var okej. Och det gick alldeles utmärkt. Kände mig nästan bakis idag på jobbet men det gick bra ändå.

Tayfur kom och lämnade Belma hos mig på jobbet vid tre tiden idag så hon fick vara med mig en timma men det tyckte hon om. En sak är iallafall säker, hon älskar apan på jobbet. Belma var inte det minsta rädd för den, hon drog apan i svansen och bara skrattade, haha. Ja, en riktig apa.. Som heter Aysa (inte turkiskt tangentbord men uttalas aycha.) Världens golligolligaste apa!

Hela eftermiddagen har gått åt till att plocka ihop här hemma. Dammsuga, tvätta, diska, damma av, ta hand om Belma osv osv... Dom har även varit här idag och tömt ur det äckliga rent vattnet ur poolen så det verkar som dom är på gång att fixa iordning poolen här nu! Men håller inga tummar, det är ju som sagt turkar det handlar om :P 
Nu ikväll har det varit samma visa som inatt med Belma. Jag har försökt få henne att somna i tre timmar och jag vet fortfarande inte om jag har fått henne att somna men just nu är det tyst där inne.
Jag är helt totalt slut i kropp och knopp och jag har ingen ork till att sitta här efter detta inlägget.
Jag ska sova och vakna utvilad vid åtta imorgon.. Nu håller jag bara tummarna för att Belma sover hela natten, men det är bara önsketänkade. Hon är inne i någon slags "jag är jobbigt på natten och vägrar sova fast jag är jättetrött och beter mig som om jag vore en full bebis"- period och det kanske låter "gulligt" eller kul men det är så långt ifrån det man kan komma och jag blir nog störd på riktigt om jag inte får sova inatt.
Det är i sånna  här lägen man önskar man låg på en vit strand någonstans helt ensam och bara sov hela dagarna under ett parasoll.. Gud va skönt det skulle vara.. Hoppas jag har en sån härlig dröm inatt..
Som sagt, inte alltid lätt att vara morsa ;)

Tack till snälla Emelie!

Som ni ser har jag en egen design nu och det har jag snälla Emelie att tacka för!
Tycker den passar mig utmärkt och jag är jättenöjd :)

Äntligen

Hej!
Har haft problem med bloggen, därför inget bloggande dom senaste dagarna plus att jag har haft fullt upp hela tiden.
Igår började jag jobba och det har gått jättebra både igår och idag. Jag har världens bästa jobbtider mellan 9-14.00. Det betyder att jag kan jobba utan att Belma blir beroende av det också. Och jag får komma ut och göra något annat än det "gamla vanliga" och förbereda mig inför nästa säsong då det blir betydligt mer jobb när Belma är tillräckligt stor att börja dagis här nere.

Igår var det morsdag i Turkiet plus att jag gjorde en toppen första dag på jobbet så kände jag att jag var värd lite shopping. Jag och Belma gick strandvägen och stannade till vid Marias butik där jag köpte mig en jättefin byxdress och en födelsedagspresent till Belma. Jag och Belma somnade ganska tidigt igår och imorse när jag gick upp så såg jag fyra nya röda rosor från min fina älskling ♥

Idag har jag jobbat mellan 9-14.00 och efter det var det bara att gå hem och hoppa in i duschen med Belma. Har plockat iordning lite här hemma och tvättat lite men det ser förtfarande för j'vligt ut.
Runt tre tiden kom Nathalie hit och vi satt här hemma ett tag och pratade innan vi gick bort till The Red Lion och käkade middag tillsammans. Sjukt gott med chicken curry!  Efter det hängde vi med Nathalie en bit på vägen och sen vände jag och Belma om för att gå hem. Belma somnade tillslut i vagnen och jag passade på att handla lite och hon vaknade lagomt tills vi kom hem.
Nu har hon precis druckit välling och står vid tv-bordet och kollar på Survivor. Jag sitter här och väntar på att Belma ska bli trött så jag kan natta henne :P Sen ska jag äta lite kvällsmat och titta på film innan det är dax för mig att sova! Har förresten bränt mig idag igen så nu har jag bränd nacke och brända armar, hur lyckas jag?

Nu har dom åkt...

Ja, nu har familjen åkt. Dom sitter på bussen till flygplatsen i Antalya just nu. Känns jättetråkigt och det är lika jobbigt att säga hejdå varje gång :( Men det dröjer inte så länge till vi ses igen, tur är det.
Vi har iallafall haft två helt underbara veckor tillsammans men tiden har i gått alldeles för fort, men det är väl så när man har roligt. Vi har hunnit med så mycket under dessa två veckor.
Igår låg jag och Lollo på stranden hela dagen och det medförde en jäkla bränna, men jag klagar inte.
Efter det satte vi oss på Sunflower och käkade lunch och sen kom Tayfur och joinade oss en lite stund med en nypressad apelsinjuice innan det var dax för oss att gå bort till dom andra som befann sig i en tatuerings studio. Fredrik tatuerade sig igår, det blev riktigt snygg och jag är också sugen på att tatuera mig men jag är nog för feg för att våga göra något sånt, känslig som man är. Men jag fick iallafall topparna klippta och det var mer än väl behövligt. Ser dock fortfarande lika slitet ut och frisören sa att det beror på att jag har gjort blonda slingor med för jämna mellanrum och det kan jag hålla med om, inga mer slingor för min del. Men det känns iallafall att jag har klippt mig och det är huvudsaken för jag håller ju på att spara mitt hår, får se hur länge det håller ;)
Sen gick jag, Tayfur och Belma hem och jag duschade och smorde in mig med after sun, kändes som jag skulle självtändas, så bränd är/var jag :P
När familjen kom hit så var det dax för mig och Tayfur att ha en kväll för oss själva så vi fixade till oss lite och satte oss på en mysig restaurang i Manavgat och hade det jättemysigt! Sen strosade vi runt lite i Manavgat. Jag köpte ett nytt linne som kommer bli super när man är riktigt brun. Till Belma hittade vi två sköna bodys till sommaren och sen blev det lite annat småskit som alltid behövs. Vi stannade inte allt för länge eftersom det var väldigt kallt igår kväll och det regnade, men mysigt hade vi! ♥

Och idag har vi varit på lördagsmarknaden här vid moskén igen. Lollo köpte presenter till sina kompisar och sen köpte vi med oss jordgubbar, honungsmelon och banan och gjorde en god fruktsallad med vaniljsås innan Tayfur skulle iväg och jobba. Vid fem-tiden gick jag och familjen bort till Monikas restaurang och åt en sista middag tillsammans innan vi gick bort til Side Resort och inväntade transfer bussen.

Nu sitter jag här och har precis slutat gråta :P Usch, jag hatar det... även om det går över. Menmen.. Belma är hängig och har feber idag så hon ligger och sover just nu. Jag har läst att feber inte har något med kommande tänder att göra men jag tror faktiskt att det är tänderna som spökar så att febern kommer. För lite mer än två veckor sen så hade hon också feber och i samma veva kom hennes tredje tand och nu har hon feber igen och hennes fjärde tand är på gång.. Om jag inte minns fel så hade hon feber när hennes andra tand också kom.

Nu ska jag städa lite här hemma och sen blir det nog en film. Måste sova tidigt ikväll. Börjar jobba imorgon! ;)

Massa hemligheter

Planerna var att jag och Lollo skulle ta en dag på stranden idag men det dök upp andra hemliga projekt som tog hela dagen men det gjorde absolut ingenting :P Vi har iallafall varit ute hela dagen idag och vi var så trötta när vi kom hem hit att vi inte orkade laga mat. Mamma och Fredrik sprang iväg och köpte hem mat istället, kebab och pommes.
Ikväll har jag, Lollo och Fredrik varit inne i Manavgat och shoppat lite medans mamma stannade hemma med Belma. Måste passa på att berätta att Belma har fått sin tredje tand och hon har börjat gå lite själv :) ♥
Mycket mer har inte hänt idag. Skulle kunna skriva ett långt inlägg om vad vi har hållt på med ute hela dagen men jag kan inte riktigt göra det, inte än iallafall. Men imorgon ska vi göra den är hemliga grejen vid 11 tiden igen och efter det ska jag och Lollo ha en hel dag på stranden, iallafall fram till tre tiden :)
Kan inte fatta att familjen åker hem om två dagar, tiden har gått alldeles för fort och jag vill inte att dom ska åka hem. Önskar dom kunde stanna i flera månader.. Jag hatar att säga hejdå.
Menmen, inget depp nu. Vi har två härliga dagar framför oss och så ses vi snart igen :)

Nu ska jag dra igång en film och invänta Tayfur som kommer närsom.. Och så hoppas vi att det blir lika fint väder imorgon som det har varit idag!


Syskonmys med Lollo!

Hej Therese!
Tack och vad roligt att du gillar min blogg!
Väder har varit lite "osäkert" dom senaste dagarna men solen har till slut tittat fram och det har blivit riktigt varmt. Idag har vi haft jättefint väder med sol och en temperatur på 25 grader varmt. Som dom säger på nyheterna nu så ser det ut som att det ska fortsätta vara strålande solsken och varmt dom närmsta dagarna :) Och det är ju ungefär samma väder i Alanya som det är i Side oftast :)



Det var tänkt att jag och Lollo skulle lagt oss på stranden idag men imorse visste vi inte riktigt om det skulle bli solsken eller halvmulet. Men som sagt, till slut tittade solen fram men då hade vi redan andra planer. Jag och familjen har idag gått hela strandpromenaden från Side till Kumköy och det var riktigt härligt men varmt. När vi kom fram till Kumköy satte vi oss på Aber Hallo och käkade lunch och sen tog vi bussen tillbaks hem till mig eftersom vi har jättetrötta efter promenaden. När vi kom hem så somnade vi allihopa en liten stund. Speciellt jag, Lollo och Belma :)
Lollo ska sova här inatt och vi har precis kommit hem efter ett till restaurangbesök på Hawaii där vi käkade en väldigt sen middag :P Innan dess tog vi en sväng förbi Monicas Restaurang där mamma och Fredrik satt och pimplade vin ;)
Nu har Belma precis somnat och vi ska starta en film och bara mysa tills vi somnar. Imorgon blir det stranden för mig och Lollo! :) Premiär ;)

Godnatt!

Det är dagar som dessa som får en att njuta av varenda sekund

Åh ni ska bara veta vilken fin blombukett jag fick av Tayfur igår när han kom hem från jobbet igår kväll. Ja, jag har fått blommor tre gånger under tiden familjen har varit här nu, min fina älskling ♥ Det var en stor glas vas fylld med kärleksröd dekoration i botten och självka buketten är 10 jätteröda rosor med sånna där små vita knopp-blommor som har på bröllop, som jag kallar det ;) Och massa gröna fina tunna blad. Blev helt rörd igår, så himla fint :)

Idag har jag, Belma och Lollo varit ute hela dagen. Vi har varit inne i Side centrum nere vi hamnen och köpt glass. Lollo tog sån där "turk glass". Kahramanmaras dondurma.
För er som inte vet vad jag menar så kryllar Side av sånna här och för er som alltid undrat vad det är dom håller på med så är det glass dom säljer och man får sig ett gott skratt varje gång man köper glass av dessa luriga glasssäljarer. Det måste ni testa ni som kommer till Turkiet i sommar! :)


Vi satte oss nere i hamnen och njöt i solen och även Belma fick gotta sig med lite glass och fruktpure. Sen kikade vi runt lite i Side och fortsatte vidare på strandpromenaden bort till Marias Butik och stannade till där ett tag och drack äppelte. Vi åt även lunch på Tropic Steak House idag. Jag tog pizza som smakade som riktig pizza som man köper i Sverige, jättegott till ett rimligt pris också och utsikt över havet, kunde inte blir en mer perfekt syster-dag :)
När vi kom hem märke vi hur röd Lollo blivit bara av att vara ute och gå. Det gäller att smörja in sig redan nu i april. Tur att jag smörjde in Belma innan vi gick ut :) Även jag har fått en liten rö näsa nu ikväll, men inte tillräckligt för att skryta och säga att jag är solbränd ;) Men imorgon blir det nog en dag på stranden om väret är lika fint som idag. Dagar som dessa älskar jag verkligen att bo här. Det gör jag väl annars med, men dagar som dessa känner man verkligen hur rätt det är och att det är såhär man ska leva, njuta av varenda sekund.

NU ikväll har även mamma och Fredrik varit här. Jag och Lollo sprang bort till Hawaii och köpte beställde pizza till dom och sen har vo bara haft en slappkväll med skratt här hemma hos mig. Jag och mamma somnade framför tvn och om gick hem för ungefär en timma sen. Nu sitter jag och inväntar Tayfur och lyssnar på mysig musik.. Få se om han har några blommor med sig idag hehe :P

Ska föresten på en liten jobbintervju på onsdag, de niii!
Hoppas ni har haft en lika bra dag som mig, godnatt!


avslutar med en härlig bild från antiken inne i Side centrum.


Trött-dag

Imorse knackade mamma på medans jag satt och gav Belma gröt. Har varit en sömnlös natt då vällingen tog slut och ja glömde helt enkelt bort att gå och köpa. Mamma hade med ett paket med välling från ett år så jag gav henne lite sånt med en klick messmör i eftersom det var läggdax. Tror ni hon gillade den? Såklart inte... Så ni kan ju fatta hur jobbigt vi har haft det inatt, tänk vad lite välling kan göra. Ska aldrig mer glömma köpa välling :P
Efter jag hade duschat och ätit frukost så kom även Lollo och Fredrik hit. Tayfur låg och sov så Fredrik fick vara barnvakt medans jag, mamma och Lollo tog bussen in till Manavgat för att gå på Sali Pazari. Jag köpte en jättefin ring och lite andra nödvändiga saker som dammsugspåsar och en golvmopp och lite andra helt ointressanta saker, och VÄLLING såklart! Massor med välling, 1kg pulver och 500 ml på tetrapak. Nu kan man hålla tummarna för att få sova hela nätterna, iallafall fram till 6-7 någongång :)

Mamma gjorde frasvåfflor som vi åt innan Tayfur skulle iväg till jobbet och det var supergott! Finns massa smet kvar som jag ska grädda senare ikväll om jag orkar. Är jätte trött efter natten så jag kommer förmodligen somna tidigt ikväll. Men innan jag kan va så ska jag titta på Arka Siradakiler om cirkus en timma och innan dess ska Belma nattas! Familjen är på hotellet ikväll och ska gå på Turkisk afton så ikväll ska jag ha en riktig slappkväll soffan framför datorn och tvn.
Och inte blir man piggare av att det är mys-regn-väder ute heller.

Är det någon som har något bra film-tips? Ifall man inte skulle somna efter serien ikväll ;)

Igår kom förresten Tayfur hem med en jättestor bukett med röda fina blommor, andra gången är här veckan


RSS 2.0