Nu är jag här igen!

Nu sitter jag på internetcafe igen.. och jag hatar det!
Vi har fått nya grannar som har internet (jublade) men dock ett sådant stick som man sätter i datorn så det funkar tyvärr inte att dela på det, men så kan det va! Har fullt upp om dagarna ändå, även om det skulle vara gött med eget internet men det får bli lite längre fram.

Som sagt, vi har fått nya grannar. Bredvid oss och på undervåningen sen har det varit massa människor och tittat på lägenheter, konstigt nog! Varje gång det har kommit någon har man nästan viljat förvarna dom för ägarna. Och inte blir ägarna snällare eller klokare heller... Frugan går iväg så fort hon får syn på mig, eller nästan småspringer. Och varför? För att jag inte hälsade på henne en gång när dom ganska så bokstavligt talat bad oss dra åt helvete och för att varken jag eller Tayfur hade sagt ''Krya på dig'' för två veckor sen när hon varit på besök på sjukhuset. Vet dock inte hur vi skulle kunna veta om det när jag och Belma precis kommit tillbaks från Sverige och Tayfur från Belek. Hon sa till Tayfur för några dagar sen att hon aldrig ville se hans ansikte igen för att han inte sa ''krya på dig''. Och gubben han blir inte bättre han heller..
Igår skulle vi, Gökalp och hans familj, bort till Ali och hans familj på avskeds grillning eftersom Ali flyttar till Tyskland med hans familj på lördag. Då mötte vi gubben nere vid porten (som måste låsas upp för att man ska komma in och ut ur bygnaden) pratandes med några som ville kolla lägenhet. Och där stog gubben med Tayfurs nyckel och nyckelklippan som han har fått av mig. Tayfur nyckel har varit spårlöst försvunnen sen i slutet på augusti. Vi tyckte det var väldigt konstigt eftersom Tayfur är väldigt noga med sin nyckel, brukar ju vara jag som tappar bort saker... Tayfur frågade varför han hade Tayfurs port och HEM nyckel med MİN nyckelklippa.. Nejnej, det var gubben egen nyckel och han frågade om Tayfur var ''deli'' (knäpp). Efter en lång diskussion så gav gubben med sig och skrattade och gick iväg och småpratade för sig själv om hur knäppa vi var osv.
Han har förmodligen varit inne i våran lägenhet och tagit nyckel när vi har varit iväg till affären eller något annat för vi vet att kvällen innan hade vi nyckel och d¨ærför tyckte vi att det var konstigt att den var spårlöst försvunnen sen har vi inte tänk på det något mer men igår avslöjade gubbfan sig själv, som 1000 andra gånger.
Imorse vid 07.30 började han borra och hammra i lägenheten ovanför oss men det är smällarna man får ta när man bor här.
En varning till er brudar som tänk komma ner och söker bostad. FLYTTA FÖR GUDS SKULL INTE IN I DEN ROSA BYGNADEN BAKOM MODA SHOW!!

För övrigt så har vi varit ute för det mesta om dagarna. Vi går nog överen mil om dagarna men det är bara bra och underbart härligt i det här vädret. Grillning hemma hos Ali med familj och andra vänner igår kväll, trevligt.
Belma har varit lite häning i två dagar och har haft feber men idag är febern borta och hon är pigg och glad. Hon har fått en supersöt gåstol med en rolig lek/spel dosa till som hon leker med om dagarna och när hon var sjuk var jag snäll och köpte en jätte gosig mjuk stol till henne som hon dock inte kan sitta på nu men den är intressant iallafall ;)
Idag har jag städat och dammsugit hela lägenheten och bäddat rent i sängen. En nackdel med att bo nära vägen är allt damm som samlas överalt. Hade tänkt ta en tripp till Manavgat idag men det blåser väldigt mycket och jag vill inte riskera att Belma blir förkyld eller något nu när febern är borta.

Nu ska vi sätta oss vid cafeet och dricka lite te (kaffe för min del) och njuta i det blåsiga men ända soliga vädret.
Nu är det 29 dagar kvar tills mamma, Fredrik och Lollo komer hit i två härliga veckor!! Och Belmas nya vagn kommer också då. Längtar ihjäl mig efter både vagnen och familjen!!
Är sjukt trött på vagnen vi har nu, turkskit :P

Ha en härlig dag!


Bildmaraton



GRATTIS MOSTER EMMA PA DİN 20 ARS DAG ÖNSKAR BELMA, SANDRA O TAYFUR♥




storm pa ingang, och ja, luften var helt gulrosa









Inget internet hemma

Kan ju börja att berätta att jag har inget internet hemma därav ingen uppdatering och det kommer nog fortsätta vara sa ett tag till menmen jag passar pa när jag har tid och tillfälle.

Sitter hemma hos Tayfurs kompis Ali just nu som bor i Cennetler här i Side och ja, cennteler (betyder himmlar eller himmel. kan man ens säga himmlar? haha..) men iaf idag är en helt underbar dag, precis som igar, förrgar,osv osv. Solen skiner och det är riktigt härlig värme ute. Vi har varit ute nästan varje dag och tagit langa promenader tillsammans. Helt underbart helt enkelt!
Vi har hjälpt Orhan och Nadine flyttat. Dom bor ocksa har i cennetler i en superfin lägenhet.
Gökalp och Janine har äntligen kommit hem och jag har fatt träffa världens gulligaste Zehra :) Även Gökalps syster Aysegüls lilla bebis kompa besök idag sa vi har haft bebisdejt nästan varje dag och Belma är sa stor mot dom andra. Belma kryper för fullt och stället sig upp mot allt och alla. Babblar pa och jag tror även tänderna där uppe har kikat fram lite. Just nu leker hon för fullt med Nailes leksaker. Dom flyttar till Tyskland om nagra veckor och vi är här för att kolla pa möbler till Belmas rum och matstol som vi eventuellt ska köpa när dom flyttar.
Mycket mer har inte hänt här hos oss förutom att det har varit tva jordbävningar här i Turkiet igar. I Van och Bursa och tva ganger i Japan och tsunamin... Man börjar undra vad som händer.. Läskigt.
Jag hopaps jorden far vara kvar ett tag till iallafall ;)
Nu ska jag ga ut pa balkongen och dricka te och njuta under solen :) Hare bra!


Svinkallt ute!!

Nu har jag precis tagit ur marabou daim kladdkakan ur ugnen och ska snart koka te och bjuda över Orhan och Nadine på lite kvällsfika. Dom flyttar till en superlyxig lägenheten en bit bort här ifrån imorgon så jag tänkte vara extra trevligt och ha ett litet ''farväl'' fika, haha. Farväl blir det väl inte eftersom Orhan är en av Tayfurs bästa vänner och kollega.
Idag har vi varit inne i Manavgat på Sali Pazari en sväng och köpt en kabel till tvn och lite andra nödvändiga saker. Resten av dagen har vi inte gjort så mycket, vi har inte velat vara ute heller för det har varit och är så fruktansvärt kallt här idag!!! Har nog aldrig varit med om att det har varit såhär kallt här förut. Belma var tillochmed tvungen att ha hennes tjocka overall på sig när vi var utomhus!
Förövrigt längtar jag tills jag får träffa Janine och Zehra, och Gökalp såklart :P Dom är i Adana just nu, hoppas dom kommer hem snart!!!

Ha en trevlig kväll!


Vi lever ;)

Sådär. Nu har jag äntligen kommit hem, eller ja, för tre dagar sen men har inte haft tid alls att skriva här.
Vi landade på Antalya flygplats runt 20 tiden i lördags efter en bilresa från Malung till Oslo (Gardemoen flygplast rättaresagt). Startade runt 07.00 och kom fram i god tid och jag checkade in mina två TUNGA resväskor i lugn och ro. Sen sa vi hejdå till pappa och Cely och vi fortsatte in till taxfreen och jag letade desperat efter något ställe där jag kunde köpa lite mat och låta min kropp vila från mitt sjukt tunga handbagage plus en unge på andra armen.. Har ju köpt en ny vagn till Belma men kunde tyvärr inte få med den nu så den kommer med mamma, Fredrik och Lollo den 23/4 istället, längtar!!!

Väl på planet så pustade jag ut... i några minuter innan Belma började gnälla och det gjorde hon tills det var en halv timma kvar tills vi skulle landa, då somnade hon helt plötsligt. Vilken var ganska skönt så jag kunde sitta och försöka kontrollera min smärta i öronen, haha. Fick även hjälp med allt mitt handbagage av en norsk tjej som hade sin pojkvän i Alanya som hon skulle hälsa på.
När vi kom utanför dörrarna i Antalya så möttes jag av det finaste leéndet på hela jorden som jag har längtat efter såååå mycket!! Helt underbart att få hålla om honom efter en hel månad utan honom. Belma var lika glad hon och jag tror nog att hon kände igen honom på en gång för hon fick ur sig ''Bab-bab'' flera gånger.

Nu har vi varit hemma i tre dagar och det har hänt mycket under dom tre dagarna. Vi skulle som sagt ha flyttat till en jättefin lägenhet här i närheten men det stora problemet var att det inte fanns någon AC och det är något man verkligen måste ha när graderna börjar stiga, speciellet när man har en liten bebis. Och vi har ingen lust att lägga ut en stor summa på en AC när vi nu redan har det och bor i samma område och efter många om och men så har vi kommit överrens om att bo kvar här en sommar till, och detta beslut tog vi efter att vi varit runt i hela Side och kollat en massa olika lägenheter. Super lyxiga, mindre lyxiga, fula, skitfula osv osv men det har alltid varit något som inte varit bra.
İgår och idag har jag storstädat och rensat bort massa saker som vi varken använder eller vill ha. Jag har en stor säck med kläder som ska bort här ifrån, lika mycket nytt har jag hängt in i garderoben också. Mitt och Tayfurs sovrum är så gott som klart, ommöblerat i köket och varsdagsrummet, inskaffat en ny spis med ugn, satt upp lite nya gardiner här och var. İmorgon ska jag ta tag i Belmas rum och förhoppningsvis bli klar med all storstädning..

Nu har jag och Tayfur lagat mat för första gången på våran snygga spis och sitter i soffan mätta och belåtna och kollar på Wipeout. Ska nog snart ta fram lite kvällsgott och byta om till myskläder och förhoppningsvis somna i min älsklings knä som alla andra kvällar.
Jag är så glad att vara hemma och få vara med min älskling varje dag igen!

İdag borde jag ju egentligen ha gjort semlor men kanske testar ugnen imorgon istället.
Sen får vi ju inte glömma att det är internationella kvinnodagen idag, så ''grattis' till oss alla kvinnor !
Kadinlar gününüz kutlu olsun!


Slutet på våran resa

Vet att varje inlägg ser ty likadant ut som alla andra sen jag kom till Sverige, men det är för att jag knappt har tid eller lust att sitta framför datorn. Men som igår så har vi inte gjort så mycket idag heller. DEt har varit strålande solsken och en massa snö har trillat från taket. Hade tänkt gå ut med Belma i pulkan en stund idag men det blev aldrig så. Istället har vi varit inne. Jag har packat om lite till, Belma har krypit runt i en väldans fart idag! Visade Tayfur i webkameran när hon kröp, han blev jättestolt över sin lilla tjej!
Hon ligger och sover nu och jag sitter här och bara slappar. Har käkat våfflor nyss så är proppmätt! Och igår blev det tacos för sista gången på ett bra tag.
Imorgon är det våran sista heldag här i Sverige, Malung för att vara exakta. Känns ganska skönt att resan snart är över men samtidigt så kommer jag sakna den svenska vardagen, samtidigt som jag längtar ihjäl mig till den turkiska knäppa vardagen!!
Fick även veta något väldigt bra idag när jag pratade med Tayfur så nu längtar jag ännu mer tills på lördag!
Idag återvänder Janine till Turkiet men lilla Zehra och jag längtar så mycket tills jag får träffa dom!
Det känns nästan som slutet på ett sommarlov när allt börjar gå mot sitt vanliga.
Fast i det här fallet handlar det om en vinter resa hem till Sverige och familjen och bara ta det lugnt och njuta av att vara med varandra och äta massa gott som man har saknat när inte varit här, göra saker som man inte gjort när man inte varit här, för att sedan flyga tillbaks till ett förhoppningsvis varmare och soligare Turkiet och sakta men säkert invänta en sommar med värmeplåga, tusentals turister, musiken, kvällarna, stranden, och alla besök och i år även att börja jobba!

Ja det är mycket att se framemot nu!


Har haft besök idag

Gokväll!

Idag har vi haft besök av farmor, farfar, Sofia (min kusin) och hennes pojkvän Joakim. Sofia och Joakim har åkt ända från Norrland och det var så kul att få träffa dom igen. Var ett år sen vi sågs.
Vi fikade och passade på att fira farfar samtidigt som fyller 72 år den 4de. Belma fick en jättefin present av Sofia och Joakim. En sköldpadda som är en nattlampa, lyser jättefint i taket med olika färger!
Jag har även packat om resväskorna idag igen men det verkar som att jag kommer få med mig allt hem iallafall, hehe.
Nu ikväll har jag slappat framför tvn med en massa frukt och som avslut nästan en hel burk med gröna oliver, det e livet de!
Pratade med Tayfur för ett tag sen och det känns som vi har varit ifrån varandra i ett år... Saknar honom så sjukt mycket nu. Tur att den värsta saknaden kommer nu när det bara är (snart) tre dagar kvar tills jag får hålla om honom igen! Och jag längtar sjukt mycket tills vi ska fixa och ha oss :D
Sen står det inte på förrens mamma, Fredrik och Lollo kommer ner i hela två veckor!!!!

Nu ska jag slappa här framför dator en liten stund till och sen ska jag  krypa ner under täcker på soffan och se vad som finns att titta på och bara ligga där och glo tills jag somnar, underbart!

Förresten så har Belma krypit riktigt för första gången idag, min duktiga gofis!!!!!

RSS 2.0