Zafer Bayrami Kutlu Olsun

İdag har vi haft en innedag eftersom syrran har bränt sig ganska rejält så är det smartaste att vara inne ett par dagar till.. Vi var på sjukhuset igår kväll/natt och fick lite kräm och tabletter till Emma, idioterna ville ha 600 kronor för det, helt sjukt.
Vid 02.00 väckte Lickan mig för att säga hejdå, hon åkte hem inatt. Dock blev hennes hemresa ett rent helvete.. İbland vill man bara smälla till vissa på käften och fråga vafan dom håller på med.
Men vi hade iallafall en jättebra vecka tillsammans och det var underbart att få träffa henne igen. Men vi ses ju om några månader igen!
Jag och Emma har latat oss i soffan hela dagen, finns inte mycket annat att göra. Vi tog en powernapp tillsammans med Belma på förmiddagen, sjukt skönt! Va väldigr trött efter natten som var.

Nu snart kommer Tayfur hem från jobbet, då blir det mat och sen ska vi gå till hotellet och försöka ta reda på vem som körde transfer till flygplatsen igår natt. Moahahaha, han ska få lida.
İkväll ska vi nog inte göra något speciellt, kanske ta en promenad. På onsdag planerar vi att åka till Antalya och shoppa om Emma är bättre.
İmorgon blir lilla Belma tre månader! Det går fort <3
İdag är det Zafer Bayram, turkiska flaggorna hänger överallt här i Side (och i nästan hela Turkiet). Grattis till Turkiet!

Kinder

är så jävla gott och jag äter det just nu!!

İ dagarna har vi haft mycket för oss, därför har jag även inte haft tid eller ork till att uppdatera. Men eftersom jag har varit hemma hela dagen med Belma och min syster medans Lickan har pressat nere på beachen idag så har jag nu tid med att uppdatera.

Vi har legat på stranden varje dag och jag har tillochmed lyckats bli lite brun!
Jag jobbade endast en dag på Side Resort som animatör i mini cluben. Slutade pga av att jag tycker att jobbar man som entertainer så ska man ha en riktigt peppat team oavsett om det är slutet pv säsongen och 50 grader varmt. Man är där för att underhålla och inte för att vila bakom scenen. Därför slutade jag för jag kan inte jobba med sega människor.
Jag har shoppat en hel del nya kläder och fått massa fina klänningar och skor från Sverige. Belmas garderbo har också fyllt på med massa nya kläder och kläder från lilla Wendy som hon har växt ur. Sen har hon även fått ett babygym och massa leksaker från İKEA.

İgår var vi ute och åt på restaurang och senaer på kvällen drog jag, Emma och Lickan in till Side för att gå in i dimman ;) Vi hade sjukt kul. Började förkröka på Royal Castel, där dom har världens goaste musik och bra drag. Sen vidare till Lighthouse, som inte var speciellt bra tycker jag. Men dansade gjorde vi, sen vid 02.30 fick jag och Lickan sjukt ont i fötterna så vi satte oss i taxin hem.

İdag har jag och Emma varit hemma med Belma hela dagen. Lickan har pressat på stranden. Vi ska snart laga lite mat och senare ikväll vill dom gå ut och shoppa lite, kanske följer med om jag orkar.
Har förresten näst fått ett nytt jobb, som jag kommer trivas bra med. İngen animation iallafall!

Sen tycker jag att folk som inte känner mig inte ska prata så mycket. Vill jag jobba så gör jag det, vad är problemet? Så länge allt är okej för Belma så funkar det super! Plus att det handlar om ca två månaders jobb. Det är ungefär som att jag skulle ställa mig ute på gatan och säga hur fel det är att ha en pojkvän som redan är gift och har barn och som inte ens verkar tycka om bruden.. Jag dömmer ingen, men det är ganska självklart att det är idiotiskt. Jag undrar egentligen vad som är mest fel. Att jag jobbar två månader och har en underbart barnvakt eller att leva som ett andra handsval?

Pusshej, käfta inte med mej! :)

belmas uppfostran

Anonym om Senaste dagarna i bilder:
tänkte bara fråga om Belma (som förövrigt är det sötaste jag sett) kommer uppfostras på ett muslimskt sätt eller mer som ett svenskt/kristet?

Svar: Tackar :) Belma kommer att uppfostras på ett blandat sätt. Eftersom Tayfur är muslim och är trogen muslim så vill han såklart att Belma också ska lära sig om sin tro. Samtidigt kommer Belma att få vara med om kristna högtider som julafton, midsommar osv.

Senaste dagarna i bilder

KLİCKA På BİLDERNA FÖR ATT GÖRA DOM STÖRRE



En dag med Rianna


Myspys


Mitt hem


Heldag i Antalya med Rianna och Belma och sedan hämtade vi upp Lickan


Jobbet på Side Resort


varma dagar


Belma har fått massa nya kläder och leksaker/saker och även jag har shoppat en hel del.


Svar på frågor :)

Anonym om Godmorgon!

hejsan :)

jag har en fråga kan man åka till turkiet, den sista veckan i september.? Är det fortfarande sol och varmt då ?:)

Svar: Hej! Ja det är klart att du kan åka till Turkiet sista veckan i september. Det är väldigt varmt just nu, säklert upp mot 50 grader mitt på dagen och jag kan nästan lova dig att om en månad är det fortfarande sol och varmt. Slutet på september är lite mer behagligt än vad det är just nu.. Så ja man kan åka till Turkiet sista veckan i september :)
 

Mathilda om Godmorgon!

Hej Sandra!Ibland går jag in o läser din blogg,mkt trevlig blogg o din lilla flicka är hur söt som helst.Jag har en fråga.Vi är några stycken som ska åka till side,hotellet heter Catty garden.Har du någon koll vart i side det ligger?Det står att det är 800 m till stranden.Man kan väl gå eller vet du om det finns strandbussar?1,5 km till stan..är det in till side centrum då?Känns som jag behöver lite mer koll=)
Ha de gott /Mathilda


Svar: Hejsan, tack så mycket! Jag vet vart Catty Garden ligger, det ligger ganska när Side centrum. Man kan gå in därifrån men också ta bussen om man inte skulle ha ork till att gå. Det tar ca 10 minuter att gå ner till havet.. där kan man gå strandvägen in till Side centrum också. Det går inte strandbussar från Catty Garden till stranden. Min syster har bott på Catty Garden och eftersom hon sitter bredvid mig nu så frågade jag henne precis vad hon tyckte om Catty Garden, hon tyckte det var det sämsta ever sa hon.. Men jag vet att dom har renoverat hotellet så det kan hända att det är bättre nu.. Det ligger nära ''stora vägen'' där alla bussar och taxi går osv. Ni hamnar mitt i centrum men på en bakgata kan man säga. Kram!

Godmorgon!

Günaydın!

Nu sitter jag och Belma i soffan. Hon är helt facinerad av dom nya gardinerna, tror nog att hon har legat och kollat på dom iallafall i 30 minuter, sötunge. Själv kokar jag makaroner till frukost, blev så sugen. Blev bjuden på mat hos grann-Lollo (haha) igår och då serverades makaroner och kyckligkroketter, så svenskt, and i love it!
När jag har ätit klart är det dags för Belma att få sig ett bad och rena kläder. Hon älskar förresten att åka bil!
Vid 10.30 kommer Rianna med bilen och plockar upp oss, sen ska vi spendera hela förmiddagen i Antalya och strosa runt i alla underbara butiker! Själv tänke jag leta efter någon snygg klänning till mig och några pip-leksaker till Belma. Kläder behöver jag knappast köpa, det har hon sjuuuukt mycket av.
Vid 15.30 plockar vi upp Angelica vid flygplatsen, längtar!!
Sen tar vi en sväng förbi Mc Donalds innan det bär av hem till lilla Side.

Ha en bra dag :)


Selam aleyküüüüüm

İdag har jag verkligen städat, precis allt har jag gjort. Nu är det rent och jag hoppas det kan få vara rent i några dagar till.. Vet inte hur många timmar städningen tog.
Mitt i allt städkaos försöker jag få tag på Rianna men ingen kontakt. Louise var inte heller hemma så min enda utväg var att be Gökalp vara barnvakt i en timma, det ville han såklart!
Vid 14.00 sprang jag iväg till Side Resort och skulle träffa hotell manegern men han var inte där så jag fick prata med Mehmet. Vi kom fram till att på tisdag klockan 10.00 ska jag komma dit.
Jag ska jobba där i två månader som entertainer, ha hand om mini cluben. Kommer bli kul. Belma kommer att befinna sig några stenkast bort hos Rianna mellan 10-15 :)
İkväll har jag, rianna och zeki varit ute och fixat bil tills imorgon. Sen hämtade vi upp Tayfur utanför Royal Dragon.
Nu sitter vi här och ska snart sova. İmorgon tar vi bilen till Antalya vid 10.30 och strosar runt i en massa butiker och självklart besök på Mc Donalds! Sen vid 15.30 anländer Lickan till Antalya så då befinner vi oss på flygplatsen och inväntar henne :) Kommer nog bli en kanondag!

Men det bästa av allt: Jag kan somna med gott samvete inatt, tjing!

Storstädardag

Har inte alls sovit bra inatt så nu sitter jag här och ugglar.. Menmen, så kan det vara!
İdag har jag fullt upp istortsett hela dagen. Det ska storstädas här hemma, då menar jag verkligen storstädas. Damma, putsa, dammsuga, tvätta, bädda rent, nya gardiner, skrubba badrummet, diska, skrubba balkongerna, skura golven osv osv. Jag har redan börjat, är inne på min andra maskin med tvätt för dagen. Men vad gör man inet när man ska få besök ;)
Belma ligger och sover nu igen så jag ska passa på att äta frukost och ta en dusch innan det är dags för henne att badas och kläs på. Förhoppningsvis svarar Rianna på mailet innan det är försent.. Annars får jag lämna Belma hos Louise eller Gökalp om dom har tid och lust. Jag ska på möte vid 14 tiden på Side Resort.
Sen när jag kommer hem ska jag fortsätta med städningen. İkväll runt 20-21 tiden ska jag och Rianna fixa bilen tills imorgon då vi ska åka till Antalya för en hel dags shopping och sen vidare till flygplatsen och hämta Lickan!

Jag har dessutom börjat få ont vid snittet.. Det kommer och går, har hållt på i några dagar nu.. Är det normalt tro? iallafall, på fredag ska vi till sjukhuset och jag ska be dom undersöka mig. Man vet ju aldrig, kan ju vara någon slags infektion kanske.. usch, orkar inte. Lite därför jag inte kunde sova inatt med.

Ha en bra dag!


Vill sova!!

Anonym om Svenska/tukiska?İsveççe/türkçe?:

hur skulle ni göra då, ifall ni mot all förmodan delar på er?

Jag förstår inte frågan riktigt?


İdag har Belma sovit sig igenom dagen, tagit igen allt sen dom två senaste dagarna då hon knappt har sovit alls. Hon vaknade dessutom vid 10 tiden imorse, skönt med lite sovmorgon! Fast nu sitter jag här i soffan och kan inte somna, riktigt jobbigt för jag vet ju att imorgon kommer hon att vakna runt 8 tiden och jag kommer vara helt död.
Jag har inte gjort mycket idag, diskat och lagat mat, jobbigt va?
İgår åkte jag och mina två älsklingar till Manavgat under förmiddagen och inhandlade mega pack med blöjor och lite mat sen kom vi hem och efter 14.00 hade jag och Rianna en underbar dag på stranden och det var så skönt att få vara barnfri i några timmar. Och jag tror att det är nyttigt för Tayfur att få vara ensam med Belma ibland så att han också ''lär sig''. Dock verkar det som att jag inte kan få en snygg solbränna längre av någon konstig anledning. Rianna satt halvt i skuggan och jag verkligen stekte med olja under solen. Badade, satt vid strand kanten, gjorde fan allt haha. Vem blev brunast? Hon såklart! Helt sjukt va fort hon blir brun. Hon hade solglasögon på sig i högst 20 minuter, hon är kritvit där brillorna satt.. Jaja, inte riktigt min tur i år verkar det som!
Vi kom hem och jag lagade mat, sen kom Zeki och vi åt alla tillsammans.

İmorgon jobbar Tayfur extra och det suuuuger... Jag ska på möte 14.00 på Side Resort imorgon så jag lämnar bort Belma i någon timma, hon får leka med Rianna en stund :) Sen är det storstädning som gäller här hemma resten av dagen, det ska vara rent och fint när jag får besök ;) Måste även fixa bilen sent imorgon kväll.
Längtar så mycket tills Lickan och Emma kommer!! Snart snart :)

Kvällen har vi spenderat nere hos Gökalp och Janine ute på deras balkong. Nu är det bara tre-fyra månader kvar tills dom också får en dotter. Så snart får Belma en liten kompis!

Hepp, man kanske borde tvinga sig till sömns? Är ju bara fem timmar kvar tills det lilla livet vaknar och vill ha mat.


När Belma kom till världen

29/5-10 - Vi var på sjukhuset och träffade min doktor, vi hade äntligen hittat ett sjukhus med en vettig personal! (på beräknad födsel datumet..). Han gjorde ultraljud och sa att han trodde att bebisens beräknad födsel datum inte alls var idag utan om snarare två veckor. Och jag berättade fort att jag ville göra kejsarsnitt och han gav förslag att vi redan kunde göra det imorgon (30/5-10). Jag var så trött på att vara gravid och ville bara få ett slut på alla sjukhusproblem och ha min lilla bebis hos mig så jag sa självklart ja eftersom det inte var några problem för bebisen att komma ut nu. Doktorn bad mig att inte äta något efter 00.00..
Vi satte oss i bilen och log mot varandra jag och Tayfur. Sen kom vi hem och jag fick en nervös känsla och fick lite panik. Jag frågade Tayfur om vi inte kunde ringa doktorn och fråga ifall vi kunde göra snittet den 31/5 istället för det känndes så oplanerat och jag behövde en dag att få in det i mitt huvud att bebisen snart skulle vara hos oss. Tayfur ringde och det gick såklart bra.

Natten till den 31/5 klockan 00.00 började min fasta inför snittet. Jag kunde inte somna men jag försökte verkligen att somna för jag ville vara utvilad till snittet.. 08.00 steg vi upp, alla åt frukost utom jag. Hade Tayfurs föräldrar och morbror här. Jag var verkligen nervös och rädd. Kände mig ensam och hade ingen att prata med, hade ju Tayfur med vad förstog han? Han var ju lika uppspelt som jag var.

Vi kom till sjukhuset vid 08.30. Träffade min doktor som skickade upp oss till operationsavdelningen. Nu ska ni veta att här i Turkiet är det inte normalt att pappan får följa med in. Och det fick såklart inte Tayfur så hans mamma fick följa med mig upp till operationsavdelningen. Jag blev tillsagd att ta av mig alla kläder och på med dom gröna läskiga operationskläderna. Sen var det dags att gå in i själva operationsavdelningen och då säger en sköterska att jag måste komma in ensam, det är förbjudet att ha någon med sig in dit.
İstället för att göra mig själv arg och ännu mer nervös så sa jag bara okej och tog ett djupt andetag och steg in i operationsavdelningen. Där inne fick jag sätta mig i ett rum och vänta. Jag väntade väldigt länge kändes det som, och under tiden jag väntade kom det folk och frågade vad jag gjorde där. Det kändes ju mindre kul..
Sen kom det en tjej som pratade engelska och hade en blankett med frågor som hon tydligen var tvungen att fråga innan snittet, konstiga frågor som ''läser du böcker? vad har du för hobby?'' och andra oviktiga frågor.

Efter det ber hon mig att följa med henne. Vi går in i ett annat rum där det väntar två tjejer till som ska smörja in mig i någon slags kräm innan operationen. Dom är väldigt trevliga som tur va. Sen får jag lägga mig ner på operationsbädden och dom kör in mig till operationssalen där min doktorn och 4-5 andra personer väntar. Alla ler och pratar vänligt med mig och berömmer mig för min turkiska. När jag låg där vet jag att jag pratade på men om vad vet jag inte och tillslut blir jag så nervös att jag inte fattar ett ord av vad dom säger haha. 

Allt gick så fort med att bestämma kejsarsnittet så när jag låg där skyndade jag mig att fråga om jag skulle bli sövd och hur lång tid det skulle ta. Jag skulle bli sövd och det skulle ta ca 40 minuter. Sen såg jag sprutan och kände hur ögonlocken kämpade emot men tillslut slocknade jag. 

09.27 (10.27 svensk tid) föds lilla Belma!

Det första jag minns är att jag befinner mig i ett rum med Tayfur, hans mamma och Belma. Tayfur håller mig i handen och jag är väldigt borta efter snittet. Jag frågar om Belma mår bra och han säger ''Ja, hon ligger där borta'' och pekar vid min sängkant. Jag orkar inte kolla så långt bort men ler och säger ''va bra'' Efter ett tag kommer Tayfurs mamma med Belma och jag får hålla i henne, hon var så liten men klarvaken! Helt magiskt! Men jag orkade inte hålla i henne så länge så Tayfurs mamma tar Belma och lägger henne i hennes lilla säng.
Jag hade lovat min syster Emma att jag skulle ringa till henne först och det gjorde jag, hon började gråta och gav mamma telefonen och det första jag säger är ''gråt inte för då börjar jag gråta och det kommer göra ont i magen för nu är hon här'' Mamma grät inte men var väldigt glad :)

Efter någon timma fick jag en konstig känsla. Jag kände mig helt tom, jag fick panik för jag kände mig så sjukt smal och tom. Hade ont under revbenen. Jag bad Tayfur att hämta en läkare för att undersöka mig, dom kom och kollade allt och allt var normalt. Men jag kände mig verkligen inte normal så jag bad dom komma två gånger till och dom gav mig syrgas men det var ingen höjdare men jag blev lugnare och tillslut gick det över. Jag fick nog helt enkelt en panikattack. Och jag är väldigt känslig för sjukhus, hatar det rent ut sagt.

Vid 20 tiden fick jag äta igen, och oj vad jag åt!! 
Tayfur fick inte stanna på sjukhuset över natten och det var jobbigt att vara ifrån honom. Männen har bara vissa besökstider.. Vi stannade två nätter på sjukhuset innan vi fick komma hem. Belma mådde bra och var en riktigt vaken och glad bebis. Hon sov väldigt avslappnat när vi kom hem. Och det var underbart at komma hem!!

Sådär, det var väl på tiden att berätta en kortfattad sumering från kejsarsnittet.. Snart är lillan tre månader och hon har utvecklats så mycket redan nu! Min fina bebis!


2 dagar gammal och nyss hemkommen från sjukhuset

We're going to the beach

Mooorning moooorning!

Sitter och väntar på att min varma koppen med broccoli och ost smak ska vara klar, mumsfillibabba!
Tayfur har precis tagit bussen bort till Royal Dragon för att hämta sin moppe sen skulle han åka och betala lite räkningar. Belma ligger och sover nyduschad och snuffig!

İgår spenderade vi kvällen i Kumköy och avslutade den med ett restaurangbesök innan vi satte oss på bussen hem, mysigt. Vi har inte varit där sen Belma föddes så det var många nya ansikten för henne som ville komma fram och klämma lite. 

Nu ska jag njuta av varma koppen och sen ska jag hänga lite tvätt. Vid 14 tiden hittar ni mig nere på stranden med min vän Rianna. Tayfur ska vara ensam med Belma då... Ska bli intressant att se om han är helt slut när jag kommer hem med en snygg solbränna, woho!

Svenska/tukiska?İsveççe/türkçe?

Hej!
Jag undrar hur kommer ni att göra med språket för Belma? Vilket språk kommer hon att lära sig? Med tanke på att du kanske inte vet om du kommer bo i Turkiet hela ditt liv, att du och Tayfur förmodligen pratar engelska med varandra, och att ni bor i Turkiet? 
För kommer du till att flytta till Sverige senare med Belma vore det väl bra om hon kunde svenska direkt och inte behöva lära sig det när hon kommer hit!?

Nyfiken läsare


Svar: Jag har svarat på den frågan förut men jag kan dra det en gång till. Vi kommer självklart att lära henne svenska och turkiska från första början. Jag pratar svenska med henne redan nu och Tayfur turkiska. Vi kommer fömodligen att bo här ett bra tag till, vilket betyder att det är ännu viktigare att jag verkligen börjar prata svenska med henne redan nu. Eftersom Belma har svensk och turkisk släkt så behöver hon även kunna kommunicera med dom tycker vi, ganska självklart. Jag och Tayfur kommer inte att flytta till Sverige förrens vi båda känner att vi är redo, och det är långt dit. Sen kommer vi inte att flytta förrens Tayfur har lärt sig lite svenska eftersom att vi båda vill kunna jobba vart vi än bor. Jag pratar turkiska, men inte ofta och det är inte lika viktigt här att kunna turkiska som det skulle vara för Tayfur att kunna svenska i Sverige för att få ett jobb. Men Belma kommer som sagt att bli två språkig.

Skulle nästan kunna gör vad som helst för lite av detta just nu


Det bästa med sommaren

Vilken natt det har varit inatt.. Det tog hela 6 timmar att få Belma att somna igår, hon var väldigt trött men vägrade att somna.. När hon väl somnade tog det inte mer än två timmar förrens hon vaknade igen och var hungrig och ville byta blöja men grät som aldrig förr.. Kollade om hon hade feber, men icke. Tayfur gav henne babymassage och då blev hon pigg och glad så hon vägrade somna.. Och sådär höll det på fvram till 05.30 imorse. Sen satt jag uppe med henne fram till 08.00 och så sov hon till 09.00.. Nu ligger hon och sover igen, jag tror att hon är ganska slut sen natten.
Jag har ätit frukost och klätt på mig i panik. Det plingade på dörren och jag satt i bara underkläder. När jag skulle öpnna stog det ingen där.. så jag ska snart klä av mig och ta en dusch eftersom jag inte ''hann'' det igår. Och tro mig, här måste man duscha varje dag i detta äckligt varma klibbiga väder, borde nästan vara lag på det, haha.
İdag ska jag städa hela lägenheten tänkte jag, var en vecka sen jag städade så det är väl på tiden igen..

Nu är det inte långt kvar tills Lickan kommer hit, fyra dagar kvar!!! Längtar som f*n!!
Sen fick jag även veta att min syster Emma kommer hit antingen den 25 eller 27de i hela femton dagar!! Om jag kommer ha underbara veckor framför mig? JA!  Jenni och hennes kompis kommer till Alanya den 25e och ska vara där till den 8/9 så dom ska jag också boka in en dag med! Det bästa med sommaren är inte värmen och allt som hör turistlivet till, det är när man får besök av vänner och familj! :)

Sommarbebis!


Klibbigt och äckligt...

Godmorgon!

Måste börja med att berätta att jag fastar inte sen två dagar tillbaks. Jag vill jätte gärna men min kropp säger emot och eftersom jag har en liten bebis med sinnet fullt av lek och trams så måste jag lyssna på min kropp först och främst. Dom senaste dagarna har jag knappt kunnat stå upp utan att fått en svimmande känsla. Det beror inte på att jag vill äta för det kan jag klara mig utan men i den här värmen behöver man verkligen näring, speciellt vatten!
Men jag kommer tillbaks, ska bara ha ett uppehåll i några dagar sen ska jag börja fasta igen om kroppen tillåter det.

Jag iallafall nyss druckit underbart goda isteet nyss som vi har kylskåpet fullproppat av, har alltid fått för mig att is te är äckligt, men icke!
İdag eller imorgon måste jag tvinga mig själv att åka till Manavgat och hämta mitt visum.. Vill inte i den här hettan.
Det är så obehagligt utomhus, varmt och klibbigt.. İgår kväll när Tayfur kom hem från moskéen såg det nästan ut som det hade regnat på honom, och hans moppe var helt blöt av fuktigheten..

Vad vi ska hitta på idag är ännu oklart. Tvätta lillfisans kläder ska jag iallafall göra för dom var helt nerskitna imorse när hon vaknade.. Haha, min lilla bebis! Tur är väl att hon skiter iallafall..

Alla borde ha en fruktman

Vad jag inte visste när mina svärföräldrar skickade en box full med mat till oss förra veckan var att det fanns en stor burk med godis, men det var för att Tayfur hade gömt den längst in i skåpet för han visste att jag skulle kunna sitta en kväll och proppa i mig allt. Så ja, nu sitter jag här och proppar i mig karameller, höhö. Men inte allt, måste ha lite imorgon med ;)
İkväll har jag istortsett bara ätit... Jag lagade yoghurt/ayran soppa, turkmakaroner, kurfasylie (stavning? och vad heter det på svenska haha?) liknar chili con cane iaf. Nu kom Tayfur hem från moskén och han håller på och skär upp lite vattenmelon och persika.. Alla borde ha en fruktman. Nu såg jag vindruvor med! Mmmmums.
Nu ska jag mysa med min lilla fruktman! Förövrigt är jag väldigt glad idag, man kan säga att Tayfur gjorde min kväll :) Wiiiiih, lyckorus! Detta har jag väntat på länge.

Hahahaha, film från förra hösten.





Nu får vi hoppas att jag aldrig blir påkörd av en lastbil 5 ggr om

Det var några som kommentarde mitt förra inlägg om SD. Jag står fast vid mina åsikt och den dagen jag skulle få för mig något annat har jag förmodligen blivit överkörd av en lastbild 5 ggr om och blivit allvarligt skadad.
Och det som SD lär sig i vad det nu är, kurser, genomgångar, redovisningar osv det är förmodligen samma skit som vi lär oss i gymnasiet på relgions lektionerna. Som tex. att islamska kvinnor blir ihopsydda mellan benen för att inte kunna få mens eller barn förrens dom är över 15, eller tvärtom, att dom får barn och blir bortgifta när dom är 14. Det är bara bullshit och det händer väl ungefär lika ofta som det händer i Sverige. Unga mammor, är inte det väldigt normalt i Sverige? Här har ni en, fast iofs i Turkiet. Men ni fattar. Sen att SD vill hålla sverige svenskt och bara svenskar verkar vara välkomna.. Komiskt att det är så många svenskar som är muslimer.. varför ska moskeérna rivas? Svenska muslimer vill ju ha dom kvar! Eller som svenska buddhister.. Bygg tempel åt dom då! Heja SD!!! Ni får det verkligen att gå ihop. Dessutom som någon även kommenterade, så bygger islam från gruden på kristendommen. Och om Sverige nu ska hållas svenskt, så måste ni SD tyvärr skippa era goda lyxluncher, det får bli falukorv och svensk potatis framöver för kebab och sushi ska hem till Turkland och Thailand! snyft..

Nog snack om skit.

İgår spenderade jag och Belma hela dagen/kvällen hemma hos Rianna. Vi kollade filmer hela dagen och jag blev bjuden på middag. Det blev ris och köfte och en supergod sallad. Vid 22 tiden kom Tayfur och drack lite te sen var det dags för oss att promenera hemmåt och sova. 
İdag hade jag tänk att åka till Manavgat och hämta ut mitt visum på polisstationen men jag vet inte om jag orkar det.. Jag måste även handla lite ersättning till Belma.. Sen ska jag även försöka planera framtiden lite idag, har lite funderingar och idéer som jag måste ta en närmare titt på. Ska bli politiker....om jag blir påkörd av en lastbil 5 ggr om vill säga! Bättre planer än så har jag faktiskt ;)

Det är inte kul längre...


16/8 - + 38C
17/8 - + 39C
18/8 - + 35C
19/8 - + 35C
20/8 - + 38C
21/8 - + 39C
22/8 - + 41C
23/8 - + 39C
24/8 - + 38C

Hur fan kan man vara så jävla korkade?

İdioter säger jag bara, stora jävla idioter.. Om inte sverigest STÖRSTA idioter..
1. att dom ens tror att dom skulle få med svenska folket på deras sida (dom som håller med SD har inget vett i skallen och vet lika mycket om världen som en nyfödd bebis)
2. att dom tror att dom kan islam utan till

Då undrar jag... Ett parti som verkligen HATAR islam och muslimer och skriver saker som ''muslimsk busschauför vägrar släppa på hundar på bussar'' och ''ramadan för muslimer aggressiva'' Förlåt men jag måste tycka till.
Hur kan ett parti veta så mycket om något som dom hatar? Sätter dom sig sverkligen ner och läser koranen bara för att få mer att hata? Nej, vem fan gör det? Vad går dom efter då? Jo efter det som händer i samhället, men skulle vi säga så här: Skulle en muslim göra något bra för Sverige, tex. om vi säger att en muslimsk forskare bosatt i Sverige, skulle upptäcka botemedel mot cancer, inte fan skulle SD ens våga prata om det. Men så fort en man/kvinna från tex. İran, İrak, Turkiet osv, bosatt i Sverige skulle slänga en krov i soporna så skulle det stå ''Muslimsk kvinna/man slänger korv i soporna, Vi svenskar behöver våran mat!!'' För det första behöver människan inte vara muslim för att den har mörka ögonbryn, svart hår, mörka ögon osv. Vet ni hur många utlänningar det bor i Sverige som kommer från muslimska länder som inte är muslimer? Nej.. Det vet inte jag heller, men det finns många. jag har vänner. 
Sen att man skulle bli agressiv under ramadan, vafan är det? Finns det bevis som säger att man SKA bli agressiv under ramadan? Nej det gör det inte. Däremot alla muslimer som fastar vet att i koranen står det att det är förbjudet att stressa upp sig under ramadan. Det har förmodligen SD ingen jävla aning om. Och varför skulle man bli agressiv? Däremot hungrig om dagarna kan jag förstå, men det är ju något man väljer själv. Och ramadan är en av dom största högtiderna för muslimerna, och av alla 12 månader på ett år så är detta månaden då dom är lyckligast. Det är en religös grej, precis som vi älskar julafton. Är vi agressiva på julafton? Jag är iallafall jätte glad och längtar efter att få öppna paket.. Precis som muslimerna längtar att få äta på kvällen.
Dessutom tycker jag att SD och alla andra som är så jävla emot muslimer och islam ska tänka snäppet högre. 
Sverige är inte bäst, svenskar är absolut inga änglar. Alla är vi olika, och är väl det ändå inte bra?
Med det här vill jag helt enkelt säga DRA åT HELVETE SD, FİCK JAG CHANSEN SKULLE JAG KASTA KOSKİT På ER ALLİHOPA!

Gör en god gärning

http://www.thebodyshop.com/_en/_ww/values-campaigns/sverige/stop-trafficking-sign-sverige-petition-Market.aspx?

Klicka in er på länken och skriv under Body Shops namnlista för att stoppa traffiking.

varje år traffikeras barn och ungdommar som sexslavar, tänk er hur många barn och ungdommar det blir på 10 år.. Barn ska vara barn och få leka med andra barn.. Så klicka in er och skriv under namnlistan (gratis såklart) och det tar inte mer än 5-10 sekunder och det tycker jag att man kan offra!

BELMA

İdag är det verkligen jätte jobbigt att fasta, har varit helt slapp hela dagen, ingen energi alls. Men jag mig själv att skylla (mest Tayfur) eftersom vi inte stiger upp när alarmet ringer vid 03.00 för att äta. Hittills har jag bara ätit mellan20-22.30 ungefär och det är en tallrik med mat, sallad och massa dricka.. Så jag får skylla mig själv egentligen. Men inatt måste jag gå upp och äta annars kommer jag bli helt knas i bollen till slut. Dag fyra, jobbigaste dagen hittils i ramazan men så lätt ger jag inte upp! 
Tayfur förbereder lite mat just nu och jag har precis tagit en iskall dusch.. Lite mer än två timmar kvar på dagens fasta... sen ska jag äta massor!!!!
Vi har inte gjort någonting idag. Tänkte gå ner till stranden men vi båda tyckte det var en dum idé nu under ramazan..

Fick en fråga om hur vi kom på just namnet Belma. 
Först hade vi flera namn.. Blandannat Maya, Sibel, Belma. 
Maya är väldigt fint men det betyder jäst.. Sånt man använder i bröd så vi var inte riktigt överrens om det. Sibel ville jag verkligen att hon skulle heta, men det ville inte Tayfur pga av att det finns en tjej uppe i hans by som ät stört förälskad i Tayfur och vill gifta sig med honom. Hon vet om oss och att vi har barn så skulle vi döpt henne till Sibel skulle det ha varit lite konstigt tycker vi.. Så kom vi fram till att Belma är ett fint namn som funkar både i Sverige och Turkiet. Det passar henne som barn, tonåring, vuxen, gammal, skitgammal osv, haha.. Sen var det viktigt för Tayfur att det fanns en muslimsk betydelse i hennes namn och det finns det i Belma. 



BELMA ÇİFTCİ
(några dagar gammal på fotot)

.....

No April rain
No flowers bloom
No wedding Saturday within the month of June
But what it is, is something true
Made up of these three words that I must say to you



Vattnas i munnen!!

Just nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att tiden ska gå fort och klockan snart ska vara åtta...
Jag är törstig, väldigt törstig. Magen kurrar men jag är inte speciellt hungrig, det är det där med vätska. Skulle jag vara ute i öknen nu så skulle jag lätt kunna ge 500 kr för lite vatten.. Men nu sitter jag här, 2 meter från kylskåpet som är fullproppat med fanta, vatten, ayran, mjölk, multivitamindryck, ramazandryck, citronsoda och massa massa massa annat gott! Men jag gör det inte. Jag går inte dit och öppnar kylskåpet för jag har lovat mig själv att klara det här. Har jag ett mål så ska det fan nås också. Jag är inte den som säger ''aa jag ska komma och det är inte bara snack'' typen.. Nu hade jag ju biljett till Sverige och allt så det var ju inget snack, men nu kan jag inte uttala mig om när jag kan komma hem till saknade Sverige.. Varför uttala sig om något man inte är 100 på? Sånt gör bara folk lurade och besvikna i slutändan. Kan säga att jag känner mig precis så nu.

Det som inte får hända har hänt.. Jag har börjat tappa hår, fanfanfan. Nästa gång jag ska shoppa ska jag köpa hårinpackning och ta en sväng förbi apotheket och höra med dom om dom har några bra vitaminer för håret. Jag vägrar att klippa mig ska ni veta. Jag ska få långt hår nu. Ännu ett mål, hah. Jag och Rianna kämpar tillsammans med våra hår och när vi har fått lite längre hår så kommer hennes kompis från Holland som är kändisfrisör och klipper oss (topparna såklart). Längtar haha.
İkväll ska vi mysa till det lite extra med efterrätt och gott framför tvn eftersom Tayfur är ledig imorgon. 

Nu ska jag titta till min lilla mysunge och fundera ut vad jag ska laga för mat tills ikväll.. Några förslag på god med enkel mat? Man är ju inte direkt sugen på att stå vid spisen i två timmar, hungrig som en tok.

Belma har kul med sin speldosa


Härligt :)

Andra dagen avklarad!
När klockan börjar närma sig 19.30 då börjar jag bli hungrig och när klockan slår 20.00 står maten klar på borden och det är en stilla ro här hemma för att invänta böeutropet, tecknet på att man får äta igen. Och när det ropas ut så sätter vi oss vid bordet och det första jag gör är att dricka ett stort glas vatten! Man känner en stolthet över sig själv och man kan verkligen äta mat med riktigt gott samvete. Låter kanske dumt, men skulle ni fasta skulle ni förstå :) Jag gillar verkligen ramazan, detta kommer jag nog görs varje år (undantag skulle väl vara om jag tex. jobbade utomhus eller typ animation igen, då funkar det inte att fasta, då skulle det vara riktigt farligt.) men det är verkligen en härlig känsla att sätta sig vid bordet med gott samvete.

İdag har Rianna varit här hela dagen. Vi höll oss inne pga av värmen, det är inte alls kul när det övergår från varmt till hett... Jag vet att ni sitter där och tänker ''va glad att du inte har regn och oväder som vi har'' men 50 graders hetta är inte mycket att skryta med tycker jag, för ärligt talat, man trivs bättre i ett behagligt klimat på 30 grader.. Turist som utlandsboende, det kvittar.. Jag vill ha mitten på september nu. Menmen, det kommer det kommer.
Jag måste medge att det var väldigt jobbigt att vi (eller jag) inte kunde äta något när Rianna var här. Det är liksom en social grej att kunna käka lite gott när man har besök, precis som rökarer röker med varandra. 
Men vi hade sjukt kul idag iallafall och det är ju huvudsaken.

Nu ikväll har Orhan, Rianna och Zeki varit här en stund. 
Just nu är jag ensam och Belma ligger och sover. Har en liten tid för mig själv och det är viktigt att man får det ibland. Jag njuter av en citron soda och kollar på tv. Tayfur och Orhan är i moskeén. Dit går männen som fastar varje kväll. När dom kommer tillbaks ska vi dricka lite te och kolla tv. Det är det ''mysiga'' med ramazan, man träffas på kvällen och äter gott tillsammans. Orhan är våran granne förresten.
Jag har även fått ett nyttigt matschema av min kära vän Mirela idag som jag ska börja med när ramazan är över. Hon är underbar den tjejen och jag saknar henne väldigt mycket. Längtar tills vi ses igen!

Jag och Mirre Alanya 2008:







Sprattelfian Belma



testar ladda upp en film.. funkar det?

Oruç

Ja gud vad bra det går bra, inte alls jobbigt faktiskt. İofs, det är andra dagen på ramazan så jag ska väl inte säga för mycket haha. Men har hört att dom första dagarna ska vara jobbigast eftersom kroppen inte är van.
Något som jag är mindre glad över är min käre latmask till man. Han fastade som sagt inte igår som jag skrev.. Han var pepp som fan igår kväll för han skulle börja fasta nu.. Jo men tjena! Han skulle sätta alarmet på halv fyra så vi kunde gå upp och äta lite.. Jag litade såklart på honom. Belma vaknade och ville ha ny blöja och mat, ingen Tayfur bredvid mig i sängen... Jag gick ut i tv rummet, där ligger han i soffan med ACn på 16 plus grader, mobilen i ena handen och säger att jag ska vara tyst för han har ont i huvuet.. Konstigt när han ligger halvnaken och ACn på 16 plus, pucko... Jag kollar på klockan: 04.25... ''VAFAN?! HALLå SER DU VAD KLOCKAN EEEE? VARFÖR HAR DU İNTE VÄCKT MEJ?''
Jag sliter mobilen ur hand hand och ser att han har stängt av alarmet.. Om jag blev arg? Ja. Jag hann dricka ett glas juice innan fastan började igen, så nu är det bara att vänta tills ikväll.
Jag vet inte om han fastar idag som han sa att han skulle, men cigaretterna ligger kvar här hemma och det borde betyda att han fastar för det är inte normalt att dom ligger kvar hemma.. 

İdag ska vi få 33 grader i skuggan enligt vädret på nyheterna. Ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen, sen bada Belma och göra henne klar. İdag kommer Rianna hit, vet dock inte vad vi ska hitta på men är sugen på att kanske åka till Manavgat eller något. Får se vad hon har lust att göra och hur varmt det blir ute.
Nu vaknade Belma så nu ska jag gosa med min nyvakna bebis en stund.

Shohej

Första dagen avklarad

Nu har vi äntligen ätit! Själva maten var jag inte speciellt sugen på, det bästa var att få dricka igen! Oj vad vatten jag har druckit nu ikväll! Vi har varit och handlat massor med mat på ett nytt ställe, minns ej vad det heter men det var sjukt bra priser och det fanns allt där. Så dit kommer vi åka i fortsättningen. Nu har vi mat för ett tag framöver och det är ju bra. Massor med olika soppor köpte jag också som går snabbt att tillaga, tänkte att det kan vara bra om jag går upp om nätterna och ska äta något.
Första dagen är av klarad och det gick galant, fortsätter det såhär så finns det ingen tvekan om att jag kommer klara det. Håller man sig inomhus när det är som varmast, kör med Acn eller fläkten, duschar och vilar lite så funkar det.

Nu ska vi kolla tv, äta lite gott och dricka te. Sen blir det sängen för nu är jag trött....
Pussohej

яαмαzαη нσşgєℓ∂ιη

Ja, inatt vid 04.30 började Ramazan och som ni vet ska även jag medverka i år.
Jag frågade Tayfur om han skulle fasta, ja sa han. Så jag påminde honom en extra gång innan vi gick och la oss att ställa klockan på halv fyra så han kunde äta. Han gick upp vid fyra tiden, precis när han fixat iordning sin mat så började esan (böneutropet) vilket betyder att man inte får äta mer. Så jag har ingen aning om han kommer att fasta idag, jag kommer iallafall att göra det. Hittills har det gått bra, jag är inte hungrig eller törstig. Något som jag däremot inte gillar är att jag inte får borsta tänderna förrens man får äta (ca 20.00 ikväll..). man får inte stoppa någonting i munnen under tiden man fastar. 
İallafall, ikväll ska jag laga massa nyttig god mat. Och jag ska dricka massa te med citron i och vatten. Längtar redan haha. 
Jag tror att dom här första dagarna kan bli lite jobbiga men sen kommer man nog in i det, och det är ju inte för evigt utan bara en månad framöver. Och då har jag förhoppningsvis inte fuskat och kan stolt säga att jag klarade ramazan och förhoppningsvis kan jag knäppa mina byxor igen.. Det återstår att se. İnşallah.

Belma ligger och sover nu och jag sitter i soffan och kollar på tv. Jag ska nog lägga mig ner och vila tills Belma vaknar igen och då är det dax för att bada henne och jag ska städa här hemma. İdag har vi inga planer men jag ska försöka få tag på Rianna och fråga om vi ska hitta på något imorgon. Annars ska jag som sagt städa lite här hemma, handla mat och maila till fler hotell och företag. Ni anar inte hur pepp jag är på att börja jobba igen!

Mysig familjekväll

Nu har vi precis kommit hem, jag och min lilla familj har spenderat kvällen på restaurang. Belma tyckte det var jätte spännande och hennes ögon var stora som två golfbollar hela kvällen, det fanns ju så mycket nytt och titta på!
Bordet bredvid hade också en liten bebis med sig. Vi pratade lite med varandra och deras bebis är fyra månader men ungefär lika stor som Belma var när hon föddes. Kände mig lite dum när jag sa ''Våran bebis är 2 månader, eran då? 1,2?'' Haha. Snacka om att Belma såg ut som en jätte bebis mot deras.
På vägen hem bar jag Belma, tyckte hon kunde få se sig omkring lite eftersom vi inte har möjlighet att gå ut om dagarna och se oss omkring pga av hettan som pågår just nu. Men om en, två månader kan vi vara ute om dagarna och trivas med en mer behagligt klimat :) Och en massa regn, hehe..
Fast ska jag vara ärlig så längtar jag till vintern...
Vad har jag gjort mer idag? Varit inne hos Louise en sväng och sen har jag suttit och skickat mail till olika hotell och företag här i Side, mest för att jag har varit så rastlös idag. Vanligtvis skulle jag gå dit eller ringa, men ingen stress, först ska denna säsongen få sitt slut.

Nu är vi iallafall hemma och Belma har somnat. Tayfur har huvudvärk och ligger här bredvid mig med en huckla på huvudet (vadå lik sin mamma, blir rädd...höhö) och nu ska vi mysa till Noas Ark som visas på tvn. Fast först ska jag lyfta på göten och fixa lite te till turken. Det blir en tidig kväll ikväll eftersom det blev så sent igår, och jag är jätte trött redan nu. Kommer nog somna i soffan... *gäsp*

g o d m o r g o n

Sitter nu och njuter av min sista frukost under en månads tid. Nybakat bröd, italiensk ost, svarta oliver och multivitamin dryck, mmmmm! Men vafan, en månad av tolv kan jag klara.
İgår kväll var det tänk att jag och Tayfur skulle käkat på restaurang så vi stoppade ner Belma i vagnen och var påväg ut, precis då ringer Zeki och frågar vad vi gör och undrar om vi vill komma hem till dom och käka. Det tackade vi inte nej till och vi var ju nyfikna på deras nya boende. Det var lite längre dit än vad vi trodde, jag tror nog att vi gick kanske 5-6 km. Om det var gott med mat när vi kom fram? Ja. Om det var underbart med airconditon när vi kom fram? Ja. Om deras nya boende var fint? JAAAAA. 
Världens största tv rum. Fint kök. Två supermysiga sovrum. En stor dusch. En liten trädgård och två balkonger. Jätte fint verkligen! Dom hade riktiga tapeter i sovrummen, annars är det vanligast med målade betongsväggar här. Men nu vet jag vad jag ska göra nästa gång jag flyttar, tapetsera! Trodde liksom att hoppet var ute tills jag såg deras väggar igår.
Vi kom hem runt 02.00 efter en lång promenad, tur som vi hade hittade vi en buss som vi tog sista biten hem. Somnade direkt vi la oss och världens bästa bebis vaknade inte förrens halv sex imorse och ville ha lite mat och ny blöja. Kan man ha sån tur som vi har med hennes sovrutiner? Jag är riktigt stolt att hon verkar kunna skilja på dag och natt. Något jag är mindre stolt över är henne medicin som inte hjälper.. På fredag blir det BVC igen.

İdag ska jag försöka få tag på Rianna och kolla vad hon har för sig en dag som denna. Antingen hittar vi på något eller så ska jag ta ett städryck idag igen. Och äta ska jag göra idag, imorgon den här tiden har jag förmodligen missbrukat duschen och ätit upp mina fingrar :)

Tjingeling

Dagens fråga:


You lost me

İdag fick jag sovmorgon ända till 09.30, kändes som klockan var typ 12-13.. Men gud vad skönt det var att få vakna upp helt utvilad. Jag/Vi har verkligen tur med Belmas sovtider. Hon somnar runt 20.00 varje kväll och sover ända fram till 05.30, då är det blöjbyte och matdax, sen somnar hon om, och idag sov hon som sagt till 09.30 för första gången, annars brukar hon vakna när Tayfur åker till jobbet, 07.30. Nu ligger hon och sover igen efter mat och lek. Vi är på jakt efter ett baby-gym men har inte hittat något än så under tiden vi letar runt i babybutikerna så använder jag mig av några av Belmas 10000 gossedjur som jag fäster i en tråd och hänger mellan två stolar, sen ligger och där och bebis pratar och ler ibland :) İdag har hon även vänt sig från rygg till sidläge flera gånger, min duktiga bebis!
Nu sitter jag och lyssnar igenom Christina Agulieras nya album på Spotify. Jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar för dagen. Jag är sjukt shoppingsugen men jag har lovat mig själv att vänta tills Lickan kommer.
Dessutom har jag mens igen... Detta kan inte vara normalt. Fråd kejsarsnittet (31 Maj) till början på Juli hade jag blödningar sen var jag ''blodfri'' i ca en veckan och sen fick jag min mens som var mer som ett vattenfal som höll på i en vecka, sen var det lugnt i nästan två veckor och nu sitter jag här igen, med världens mensvärk och ett jävla niagrafall i brallorna.. tar det aldrig slut? Eller rättaresagt, när ska det bli normalt igen? 
Hepp, dax för en dusch innan lillan vaknar igen! 
Någon som har förslag på vad man kan laga för gott idag?

You Lost Me -  Christina Aguilera

Dagens fråga:


Ost och broccoli smak

Ojojoj vad jag har städat idag, hela lägenheten! Plus våra två balkonger som jag har skrubbat, eftersom Tayfur röker och askan blåser iväg så sätter det sig i hörnen på balkongen vilket inte ser speciellt trevligt ut när det blir för mycket.. Så skrubba bör man annars.....man?
Tänkte sätta upp nya gardiner i vardagsrummet/köket men jag hittade inte dom som jag tänkte sätta upp och jag var alldeles för lat för att börja leta bland alla saker så det tar jag en annan dag då jag får städryck igen.
Chattade en stund med Rianna och dom har äntligen hittat ett hus, det lät hur underbart som helst. Ligger tydligen 10 minuter ifrån mig. Vi ska nog ses imorgon och jag är jätte nyfiken på deras nya boende!
Nu sitter jag och dricker varma koppen och väntar på att Tayfur ska komma hem. Belma somnade för en halv timma sen så nu har jag egen tid och den ska jag äga åt till att skriva en dikt.

Parasailing

Nu har jag sjungit för Belma hela morgonen och nu sover det lilla livet igen.
När jag gick för att gå på toan när Tayfur gick till jobbet så kollade jag på Belma, då ligger hon där och stor ler med en docka som är lika stor som henne haha sötnosen! När hon fick syn på mig började hela hon sprattla så jag skyndade mig in på toan så jag skulle hinna tillbaks innan hon fattade att jag var borta, haha. Vi har iallafall sjungt och lekt hela morgonen, sen halv åtta..
İdag är veckans tortyr dag som jag kallar det så fint för. Tayfur jobbar till 22 och jag är lika rastlös varje vecka.. Jag har absolut ingenting att göra idag. Jag kan inte, eller vill inte, gå till stranden själv med Belma och Rianna har fullt upp med att leta boende fortfarande så henne vill jag inte störa..
Längtar tills Lickan kommer, då ska vi göra massa saker! 
Haha alltså, nu är grannen ute och hänger tvätt igen... Fattar inte? Jag visste inte att man kunde vara tvättmaskins-beroende.. Fast iofs, det är ju bätte än att vara beroende av tex rökning. Ajaaa, its a wild wild woooorld.













Bilderna är från dagen då Emma och Hans kom till Side och hälsade på oss. Dom var i Turkiet i två veckor på semester, en veckas t semester och en vecka i Alanya. Hans och Emma är mina släktingar.
Jag och Emma åkte parasailing som ni ser på bilderna. Det var en upplevelse men jag var ganska så osäker där uppe. Det var väldigt spännande men samtidigt läskigt och jag var glad när jag var nere på marken igen. Där uppe var det helt tyst det enda man hörde var vinden, man såg tre olika stränder och över hela Side och lite längre bort. Visst slog hjärtat ett extra slag när det ryckte till haha.. Emma var helt cool, precis som hon gjorde det varje dag.

Fem dagar efter vi testat parasailing får jag reda på att en hemsk olycka har hänt här i Side.
En pappa och hans dotter testade parasailing och när dom var uppe i luften lossnade pappas sele som man sitter/hänger i. Hur vet jag inte för dom är väldigt svåra att lossa, men jag antar att den måste varit trasig innan eller något..
İallafall lossnar pappans sele och han åker rakt ut i luften och landar precis vid kanten som skiljer stranden och havet. Vad hände? Jo, han spräcktes från munnen till magen, vändes ut och in kan man säga. Bredvid stog en två årig flicka och såg allt. Turkarna som jobbar på stranden sprang dit fort och täckte pappan (pappans spruckna kropp och rester..) och förde familjen där ifrån. Det sägs att familjen kommer ifrån England.

En hemsk händelse som satt men för livet för alla som såg detta, och speciellt för familjen. Tänk er att ni åker på en härlig familje semester och livet är på topp. Pappan och dottern vill testa parasailng för det är en typisk turistgrej och kul.. Vem kunde tro att det skulle sluta med att pappan skulle dö? Och tänk er dottern sitta kvar där högt upp i luften och se sin pappa falla mot döden och spräckas upp som en vattenballong.

Någon mer parasailing blir det inte för min del och jag förbjuder mina nära och kära att testa det. Nu menar jag inte att det händer varenda turre som hänger där uppe, men man kan lika gärna låta bli tycker jag. Jag var tveksam när jag skulle upp i luften och nu vet jag att det är på jorden jag hör hemma, även om jag kan vara ett jävla ufo ibland!

Whos bad? İm Bad....

Jag känner mig för jävla dålig, men jag tycker att jag förtjänar en lite onyttig dag i veckan.. Vad passar inte bättre än lördagar då? Så ja, nu sitter jag här och äter popcorn och dricker fanta.. Men det är jag värd, för jag har inte fuskat dom andra dagarna och imorgon är jag back on track igen! Och nu är det inte långt kvar till ramazan, det ska bli intressant och se hur länge jag kan stå ut. Jag skulle bli väldigt förvånad och stolt om jag klarade hela månaden, vill man så kan man!
Belma somnade vid 18 tiden idag. Vet inte om hon är trött av allt, har ju varit med om så mycket dom senaste dagarna. İ torsdags fick hon tre sprutor och feber på kvällen. İ fredags var vi hos barnläkaren och i Manavgat nästan hela dagen och idag har hon börjat ta sina mediciner. Visst ska ju bebisar sova mycket, och det behöver det lilla livet nu. Vila, vila, vila (och så lite leka) så blir du frisk snart!! Hon älskar dessutom att ligga på magen och utforska allt omkring sig. Hon är även väldigt mamma och pappa sjuk, hon vill bli buren hela tiden och se sig omkring. Det är så mysigt och kul att se när hon är nyfiken, det får bara inte bli en allt för vanlig grej för då kan det bli jobbigt sen.. Jag hade inte direkt tänk gå runt och bära på henne när hon väger 15-20 kg, då är det byebye med min rygg. Efter operationerna jag har gjort har ryggen verkligen tag åt sig. Därför är det ännu viktigare att jag börjar träna snart! Jag önskar och hoppas att jag kan hitta någon dansskola här i närheten, saknar dansen så sjukt mycket vissa dagar!

Nu ska jag mysa ner mig här i soffan i älsklingens famn och äta popcorn och kolla tv.. Var misin yok musun är det som gäller.. Sen såg vi att det var en film på en annan kanal som verkar bra.. Contract heter den nog. Aja, jag är nöjd så länge jag har popcornen! (okej, tayfur med..)


Har ni svarat på dagens fråga? om inte så gör det :)

Dagens fråga:


Härligt och behagligt

Sitter och käkar frukost bestående av italiensk ost och oliver och ett stort glas multivitamin dryck! Och vädert är så behagligt nu på morgonen. Kan det bli bättre? Nästan inte.
Jag har precis lagt Belma efter en timmas lek och bebisprat. Hon har börjat prata bebisspråket och det är så gulligt! Något som är mindre gulligt är mina celluliter på låren men dom ska vi inte prata om, sååå..
Har även gett Belma medicin för första gången och det gick jätte bra, den smakar jordgubb och hon verkade tycka det var helt okej. När hon vaknar igen är det dags för den andra medicinen och senare ikväll ska hon få en halv sked med medicinen hon tog nu på morgonen. Lilla stumpan!
Jag har kollat runt lite på internet och det verkar som att det är ganska vanligt med ''konstig andning'' hos bebisar och att det försvinner med tiden. Hoppas det är lika för Belma.

Vad som sker idag är ännu oklart. Glömde fråga Tayfur om han jobbar extra idag, hoppas inte.. Jag ska iallafall tvätta och skura balkongerna idag. 
Jag har en granne, tror hon är från Scotland ( hon har en handduk som det står Scotland på haha) och hon verkar ha någon slags tvätt-sjukdom.. Eller så har hon jävligt mycket kläder som hon skitar ner för varje morgon den här tiden hänger det tvätt ute på hennes balkong och så kommer hon ut lite då och då för att känna på den och vända på den, precis som om det vore en stek eller något.. Och när steken är klar kommer hon ut med ny tvätt som ska hängas. Jag fattar inte? İnga barn har hon heller, en pojkvän har hon. Aja.. oviktig info men förstår inte grejen bara.

Längtar verkligen till oktober kommer, vill ha lite regn och mulet. Fast jag ska inte klaga för sommar är det bara en gång om året, tillochmed om man bor i Turkiet!

Ny design

Vad tycker ni om min nya design? :)

İdag har vi haft en familjedag som vi spenderade i Manavgat.
Vi åkte först till BVC och träffade barnläkaren. Belma andas väldigt konstigt och har gjort det i snart en månads tid. Vi har varit på tre olika sjukhus och träffat barnläkare och vi har även varit hos samma läkare en gång innan som vi var hos idag med. Alla gånger har vi fått höra att allt är normalt och vi fick råd som att lägga en kudde under henne när hon sover (vilket vi alltid gjort) och råd som att ha bröstmjölk i näsan på henne. İngenting har dock hjälpt så vi åkte dit idag för att be läkaren göra en riktig kontroll, inte bara öron, näsa, mun och hjärtat. Denna g
ång sa läkaren att han tyckte det lät värre. Det var inte kul att höra, och mindre roligt att vi fick tre recept utskriva blandannat antibiotika.. İmorgon ska vi börja ge henne medicinerna och blir det inte bättre inom några veckor ska vi återkomma. Stackars bebis... Plus att hon hade så ont och var febrig igår kväll efter två månaders sprutorna.. 

Är det någon annan som läser min blogg som varit med om detta?
Om jag ska beskriva det så är det precis som att hon är anfådd och får dåligt med luft. Fast samtidigt verkar hon inte lida av det, hon är en glad bebis och är normal i sättet och ingen feber har hon (förutom igår kväll då) och hon gråter inte av det.
När hon andas blir det som en grop i slutet av halsen (mellan nyckelbenen kan man säga, ungefär..)
När hon sover djupt andas hon normalt.. 
İbland hostar hon också..
Berätta gärna om ni vet något om det eller själva har barn/vänner som varit med om liknande.

Vad har vi mer gjort idag? Joo. Vi handlade lite på Migros, Carrefour och BİM (allt i ett affärer men med inriktning p
å mat
) där vi även upptäckte att dom säljer griskött! İnte för att jag äter det, men det känndes konstigt p
å något sätt? Haha. Första gången jag såg en skymt av griskött under mina två år i Turkiet, intressant va? Förresten, kolla min video längre ner om ni inte redan gjort det...
Efter det gick vi och åt på restaurang och jag fick även med mig ett nytt linne hem, igen hehe..
Tackar mina två älsklingar för en mysig heldag tillsammans, det var precis vad som behövdes efter en massa tråkigheter igår.. Har hänt lite andra saker men jag kan inte skriva om det än.

Nu tänker jag krypa ner bredvid my number one, men först ska jag stryka lite på min fina lilla prinsessa som jag älskar sååååå mycket!  Mamma och pappa lovar dig att vi ska kolla till dig varje timma inatt! ♥
ågot s¨tt
ång
body {
background: #3e0b0b;
margin-bottom: 30px;
padding:0px 0 0px;
text-align:center;
color:#000000;
}
a {color: #78c32f;text-decoration:underline;}
a:hover {color: #ffffff;text-decoration:underline;}
#wrapper {
background: #ffffff url(http://www.bloggdesign.nu/designer/611/wrapper_57553745.jpg) no-repeat bottom;
text-align: left;
width: 878px;
position:relative;
margin:0px auto;
padding: 0px 0px 100px;
vertical-align: top;
}
#wrapper:after {
content: ".";
display: block;
height: 0;
clear: both;
visibility: hidden;
}
p {
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 0px 0px 0px;
}
#header {
background: url(http://www.bloggdesign.nu/designer/611/gratisheader3_57553592.jpg) no-repeat left top;
margin: 0px;
padding: 210px 0px 0px 0px;
height: 119px;
text-align: left;
}
#side {
margin-top: 0px;
padding: 4px 12px 50px;
float: left;
border-right: solid 1px #eb7988;
width: 199px;
}
#content {
overflow: hidden;
width: 650px;
float: right;
padding: 0px 0px 120px 0px;
vertical-align: top;
margin-bottom: 0px;
}
#header a { color: #fff9f4; text-decoration: none; }
h1 {
font-family: garamond, Georgia, arial, verdana, sans-serif;
font-size: 3.0em;
font-weight: normal;
color: #fff9f4;
margin-top:20px;
margin-bottom:0px;
text-align: center;
padding:0px;
text-transform: uppercase;
}
h2 {
font-family: garamond, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 20px;
font-weight: normal;
font-style: italic;
text-align: center;
color: #ffffff;
margin-top:0px;
margin-bottom:0px;
margin-left: 20px;
padding:0px;
}
/** Entry headers **/
h3 {
font-family: Georgia, Georgia, arial, verdana, sans-serif;
font-size: 22px;
font-weight: normal;
color: #eb7988;
padding-bottom: 3px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-bottom: 5px;
height: 20px;
vertical-align: top;
text-align: left;
border-bottom: 1px dotted #eb7988;
}
.navheader {
font-family: Garamond, Georgia, arial, verdana, sans-serif;
font-size: 15px;
font-weight: medium;
padding-left: 3px;
margin-bottom: 0px;
margin-top: 10px;
color: #eb7988;
background: #ffeff2;
border-top: dotted 1px #eb7988;
border-bottom: dotted 1px #eb7988;
text-transform: uppercase;
}
.nav {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
}
.nav ul {
padding: 0px 0px 20px 6px;
font-weight: normal;
margin: 0px;
}
.nav li {
list-style: none;
padding: 5px 0px 0px;
font-weight: normal;
margin: 0px;
line-height: 100%;
}
.nav a { color: #666666;text-decoration:none;}
.nav a:hover { color: #ffffff;}
/** Post's body text **/
.entrybody {
font-family: verdana, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 12px;
font-weight: normal;
color: #333;
line-height: 140%;
text-align:justify;
padding:0px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-bottom: 20px;
margin-top: 20px;
}
/** 'Posted by' txt **/
.entrymeta {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
color: #484848;
text-align:left;
padding-top: 0px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-top: 0px;
}
.entrymeta a { color: #78c32f; text-decoration:none;}
.entrymeta a:hover { color: #ffffff;}
.entrymeta2 {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 20px;
font-weight: normal;
text-transform: uppercase;
color: #ee2e09;
text-align:right;
padding: 0px;
margin-left: 20px;
margin-right: 20px;
margin-top: -22px;
}
.entrymeta2 a { color: #ffffff;text-decoration:none;border-bottom: 1px dotted #ff8772;border-top: 1px dotted #ff8772;background-color: #ee2e09}
.entrymeta2 a:hover { color: #ffffff;text-decoration:none;border-bottom: 1px dotted #b0babd;border-top: 1px dotted #b0babd;background-color: #ff8772}
.commentheader {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: bold;
background: #ffeff2;
border-top: dotted 1px #eb7988;
border-bottom: dotted 1px #eb7988;
margin-bottom: 3px;
margin-top: 10px;
line-height: 140%;
padding: 2px 3px 3px 18px;
}
.commenttext {
font-family: Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #333;
line-height: 140%;
margin-right:20px;
margin-left:10px;
padding-left:10px;
}
.commentmeta {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #333;
text-align:left;
padding: 10px 20px 20px 10px;
}
.commentmeta a { color: #78c32f; text-decoration:underline;}
.commentmeta a:hover { color: #ffffff;text-decoration:underline; }
.commentform {
font-family: Century Gothic, Georgia, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
color: #333;
margin: 0px 0px 20px 0px;
padding:20px;
}
.separator {
display: none;
}
.default {
display:none;
}
.subside {
font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: .7em;
font-weight: normal;
padding: 0px 0px 0px 0px;
text-align: center;
}
.xmlButton {
border:1px solid;
border-color:#FC9 #630 #330 #F96;
padding:0 3px;
font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
color:#FFF;
background:#F60;
text-decoration:none;
margin:0;
}
.image {
border: 1px solid #5E6655;
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 6px 6px 0px;
}
.thumbnail {
border: 2px solid #889977;
margin: 0px 6px 6px 0px;
}
.video{
padding: 0px 0px 30px 30px;
}
.fieldName{
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
margin: 0px 0px 12px 0px
}
select{
font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif;
font-size: 11px;
}
/*****************************************************************************
* Calendar *
*****************************************************************************/
#calendar {
color: #000000;
font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif;
padding: 0px 0px 6px 0px;
text-align: left;
}
#calendar table {
padding: 1px;
/*border-collapse: collapse;*/
border: 0px;
}
#calendar table caption {
color: #000000;
font-family : Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 13px;
border-bottom: 3px solid #000000;
text-align: left;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
padding: 3px;
}
#calendar table th {
text-align: center;
font-weight: bold;
font-size: xx-small;
}
#calendar table tr td {
border: 1px solid #F1F1F1;
text-align: center;
font-size: xx-small;
}
#calendar table tr ul  {
color: #BBB;
list-style: dot;
margin: 0px 0px 0px 20px;
padding: 4 0 5 0;
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.7em;
}
#calendar table tr td.cssDayMouseOver {
border: 1px dotted red;
cursor: hand;
}
#calendar table tr td.cssDayMouseOut {
border: 1px solid #F1F1F1;
}
#calendar table tr td.cssEntryBox {
border: 1px solid gray;
padding: 6px;
text-align: left;
background: #FFFFFF;
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.8em;
}
#calendar table tr td ul li {
}
#calendar table tr td div.cssDayEntryHeader {
font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
font-size : 0.8em;
text-align: left;
font-weight: bold;
padding: 4;
}
#calendar table tr td div.cssDayAvailable {
text-decoration: underline;
text-weight: bold;
}
form {
margin: 0px 0px 6px;
padding-left: 10px;
}
em {
margin: 0px;
padding: 0px;
border: 0px none;
text-align: left;
letter-spacing: 0.1em;
}
#profile {
font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif;
font-size: 11px;
font-weight: normal;
font-style: italic;
color: #484848;
padding-left: 20px;
padding-bottom:20px;
padding-top:10px;
}
#profile h4{
font-family: Century Gothic, Georgia, arial, verdana, sans-serif;
font-size: 15px;
font-weight: normal;
font-style: italic;
color: #484848;
margin-bottom: 3px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
margin: 0px 0px 6px 0px;
}
#profile p{
}
#profile p a{
color: #099fbc;
}
#profile p a:hover{
color: #ffffff;
}

Min stackars lilla bebis!!

İdag har varit en riktigt skön dag vädermässigt. Solen har varit framme lite grann men mestadels har det varit ''mulet'' idag. Fortfarande en hög luftfuktighet och varmt men gudars va skönt det var att slippa den stekade solen för en dag! 
Har varit på BVC med Belma idag, det var dags för två månaders sprutan, det var inte en spruta och inte två heller, utan tre!! Jag trodde det skulle vara en spruta... Och usch vad hemskt det är att se sin lilla bebis ha ont. Jag la henne på det vita bordet och hon log, en minut senare stack dom hennes lilla arm och ben. Efteråt satte jag mig i ett hörn i väntrummet och gav henne lite mat och gjorde henne glad igen. Hon blev vägd och väger nu 5,1 kg. 
Efter BVC tog jag en lång promenad till Salı Pazarı och inhandlade lite nya underkläder till mig och jag hade även en ''beställning'' av Louise, nämligen en present till hennes pojkvän. Sen gick jag in på min favorit butik när det kommer till överdelar. Hittade massor med tröjor/t-shirts/linnen/klänningar som jag vill ha!! Men jag väntar med shoppingen tills Lickan kommer. Jag fick iallafall med mig en av alla snygga överdelar hem :) 

När vi satt på bussen hem började Belma bli lite grinig. och jag förstog direkt att det var biverkningar från sprutorna. Hon som stack Belma berättade att hon kan få feber och bli lite sjuk, och jag får inte bada henne inom dom närmsta 24 timmarna. Hon sover till och från, just nu sitter Tayfur med henne och lugnar ner henne. Min stackars lilla bebis!
Hoppas hon kan somna snart så smärtan går över, hon är verkligen jätte trött.

Nu ska jag stryka på världens finaste och bästa dotter. Sen blir det mat och tvmys med älsklingen, Sean Paul medverkar i vårat program som vi alltid kollar på, wuhuu!

KOLLA HÄR!!

fast inte för känsliga tittarer..

Ett liv som gris from Djurrättsalliansen on Vimeo.


İdag är det dax igen...

İdag gick jag upp vid halv åtta då Tayfur åkte till jobbet för jag hade en lite tjej som ville leka. Alltid lika trevligt att kliva upp som en zombie och studsa runt med en klarvaken bebis :) Vid nio tiden somnade vi båda om en stund och det var väldigt skönt för jag hade sjukt ont i huvudet.
Nu sitter jag och dricker form-te och ska snart hoppa in i duschen och göra mig redo för dagen. Sen när Belma vaknar ska jag bada henne och göra henne redo, hon ska få sin två månaders spruta idag. İdag måste jag gå dit själv och det tycker jag inte alls är kul, det gör så ont i hela mig när dom sticker in den stora nålen i den lilla kroppen. På MİN bebis. Men det ska bli intressant att se hur mycket hon väger och hur lång hon är. Hon har nog gått upp en del sen sist kan jag tro, vårat lilla matmonster :)

İmorse när jag vaknade såg det ut som att det skulle bli en mulen dag, men just nu skiner solen igen...suck... Jag blev nästan glad när det såg mulet ut.
Efter BVC ska jag ta en promenad in till manavgat och shoppa lite, om Belma inte är allt för grinig efter sprutan. Är hon det så åker jag hem direkt och sätter mig i soffan och gosar med henne istället.
Älskar torsdagar, känns som fredagarna gjorde i Sverige. Man går hela dagen i skolan/jobbar och på kvällen kan man vara vaken hur länge man vill för sen är man ledig nästa dag. İofs är jag hemma varje dag men Tayfur är ledig imorgon och det är så mysigt att kunna ta det lugnt och sitta uppe hela kvällen/natten och vakna upp tillsammans imorgon och äta frukost tillsammans och sen ha hela dagen tillsammans.

Jag har dessutom bestämt mig för att den första Oktober ska jag börja träna. Jag hade gärna börjat redan idag men med den här värmen går det inte och när September är slut börjar värmen lägga sig lite till ett mer behagligt klimat tycker jag. Och jag älskar utomhusgymmet! Och nu finns ju strandvägen som jag kan jogga på, perfa!
İgår hade vi en härlig dag på stranden med Louise, fick lite färg men den försvinner lika fort känns det som.. Jag och Belma gick hem vid 15 tiden då det börjar bli riktigt hett. Men det var en härlig dag.
Sen måste jag erkänna att jag gärna hade varit i İstanbul imorgon och  gått på Sean Pauls konsert..

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha en bra dag!
Bilder från igår:


going to the beach!


Louise som hade en chips påse med sig, som jag klappade...


En padda som vi såg..........


Min lilla älskling som är sötast i världen



4 Augusti 2010

Lillan sover och jag har precis ätit upp min frukost.
İdag ska vi umgås med Louise, vi skulle ha åkt till Royal Dragon men planen ändrades och det blir förodligen stranden istället. Vi ska gå om en timma så jag hoppas Belma vaknar snart för lite bad och lek så hon kan vila i vagnen sen. Det blir ingen heldag på stranden men några timmar iallafall, innan dom varmaste timmarna på dagen är här.
Nu ska jag plocka ihop lite och förbereda badet för lilla gofisen.

Förresten så är jag stolt över mig själv som är inne på min tredje dag utan godis, läsk eller annat onyttigt. Tayfur skiter fullständigt i det, han förstår nog inte hur jobbigt det är. Speciellt när han kom hem igår med två glassar....
Men, han åt upp den ena och den andra la jag i fryser och den får han äta upp ikväll när han kommer hem...

Hot hot hot

Form-te och grönsaker va det ja!
Sitter här och tvingar i mig det smaklösa teet och massa grönsaker. Fast jag älskar verkligen grönsaker med salt och citron på! Jag har faktiskt ätit lite vitt bröd också... Mitt knäckebröd är slut och jag orkar inte gå till affären i den här värmen och köpa annat bröd. Hoppas jag klarar mig på blöjorna och tvättlapparna tills Tayfur kommer hem så jag kan skicka iväg honom sen, shysst som jag är :) Se det som en hämn, jag bad honom gå och köpa lite grönsaker och ayran (turkisk dryck).. ''Ja visst älskling, vill du ha något annat?'' nej sa jag, och jag förklarade väldigt noga att det är förbjudet att köpa hem choklad eller chips och massa läsk under en tid. När han kom tillbaks hade han en chips påse med sig och en coca cola. ''Det var billigt'' fick jag som svar när jag frågade varför han köpt det... Dom ligger fortfarande i skåpet och colan drack han upp igår, som tur va. Men skåpet vågar jag knappt öppna, haha. Vet att jag har ett paket med glass i frysen också.... gaaaanska jobbigt.
Men jag klarade gårdagen iallafall och drack vatten hela tiden eftersom vi har fanta hemma också.........

Och jag gjorde inget speciellt igår, det är för varmt!! 48 grader i skuggan när det var som varmast. Jag börjar frukta inför ramazan, maten är inga problem den kan jag avstå ifrån, men att inte få dricka (och inte borsta tänderna, euuww..) hur ska jag klara det? Jag SKA klara det, det finns 12 månader på ett år, elva av dom kan jag äta hur mycket jag vill, då kan jag fan skippa det i en månad. Sen vill jag tillägga att jag ammar inte, och hade jag gjort det så hade jag ju självklart inte fastat, fast det borde väl alla förstå? Och varför jag inte ammar, det har inget med att göra förut jag :) Så skippa kommentarer om det, speciellt du som sitter där som en virrig höna och spyr ut ord fast du inte har en aning om vad du skriver om. Du ser säkert ut som en höna också.

Jahopp, inga planer för dagen förutom att svettas och gosa med min lilla bebbe. 
Hittills är värmen helt okej, men vid 15-16 tiden då stänger vi in oss och på med ACn.. Fast det hjälper typ inte ändå...

Dags att få tummen ur....

Okej, nu ska jag ta tag i min hälsa på riktigt. Tycker det är dags såhär två månader efter snittet..
Det konstiga (och jobbiga) är att ca 1-2 veckor efter snittet så tyckte jag att det började gå åt ''rätt håll''. Jag kunde tex knäppa mina jeans, visst var det spänt men nu kan jag inte knäppa några av mina byxor eller shorts.. Mina vita kostymshorts sprack tillochmed i linningen... Eftersom jag alltid har varit smal eller normalbygd med en tränad kropp, vilket jag trivs bäst i, så gör det mig deppig att se ut som en slapp padda. Jag vet att jag lovade mig själv för några veckor sen att jag skulle börja träa, ja och det gjorde jag, två gånger..
Jag skulle aldrig någonsin (och har aldrig gjort det) banta, jag är emot bantning och har alltid varit. Jag ska istället börja äta sunt och röra på mig. Skippa chips och läsk och byat ut det mot morötter och gurka att doppa i vitlökssås tex. Sen börjar ramazan (fastan) här den 10 augusti och i år ska ğaven jag testa, del för att det är en god tanke i det hela och dels för att det hjälper mig på traven. Jag vet vad ni tror, att jag inte kommer äta på en hel månad, men det är inte riktigt så det går till, man får äta, efter sista esan (böneutropet) till den första esan utropas igen. Jag testade förra året men det var alldeles för jobbigt och jag kunde inte koncentrera mig på tex jobbet så det gick lite mindre än en dag, men i år är jag hemma med en liten bebis som mest sover om dagarna.

İgår var en heldag med Rianna, vi gjorde inte speciellt mycket, man tappar liksom luset i den här värmen. Och eftersom vi inte har vatten i våra poolar och ingen lust att gå ner till stranden och trängas med massa turister så vi köpte chips och glass (avskedsfest till godsakerna för min del..) och stängde in oss med ACn.
Sen kom Tayfur och Zeki vid 22 tiden och det var dags för dom att gå hem och dags för oss att sova.
Dessutom bokade Lickan flyg så den 23 augusti kommer hon, äntligen!!

Nu ska jag dra igång en maskin med tvätt sen ska jag äta frukost.. Form-te och sallad, haha..

Fuck you right back!

HEJ DİN JÄVLA FEGİS SOM KOMMENTERAR MİNA İNLÄGG!

Jag vet inte vad som får dig att tro att du vet hela historien om mitt liv och om varför inte Belma fick flyga.
Visste du förresten att vi fick tillåtelse av Svenska Ambassaden och turkiska regeringen att flyga hem med henne på mitt pass? Visste du att det är möjligt för småspädbarn att flyga på sina föräldras pass? Troligtvis inte.
Nu är det såhär att jag kanske skriver mycket i min blogg om vad som händer och sker i min vardag men jag delar knappast med mig av allt, därför tycker jag att personer som du ska ge fan i att berätta för andra vad som är rätt och fel i MİTT liv och min vardag. Jag vet inte vem du är men det fixar jag utan problem med att kolla din İP-adress, det kanske du inte heller visste att man kan göra? Kom igen nu, stå för vem du är istället för att tro att du kan svara på mina kommentarer.
Mittenfinger åt dig vem fan du nu är!
(när jag vet vem du är kommer ditt namn stå högst på min blogg, vem vet, jag kanske hänger ut din adress eller telefon nummer med så folk kan ringa och fråga dig saker, för du verkar ju veta mer än självaste 118 188!)

RSS 2.0