28 februari

Idag har vi haft våran familjedag, Tayfur är ledig och vi har varit inne i Manavgat hela dagen. Vi har bytt operatör til våra telefoner och bara strosat runt, tog oss en fika ute i det fina vädret. Sen åkte vi hem och lagade middag tillsammans medans Belma vilade.
Nu har jag precis målat mina naglar, vilket inte händer allt för ofta :P 

Klippte mig i förrgår och har nu page igen. Senast jag klippte mig var i augusti förra året och jag kände att det var dags nu igen. Hade så otroligt slitet hår så bestämde mig för att klippa det kort igen. Trivs i page och tycker det är mycket enklare att fixa. Måste ju va snööggg om jag ska stå i receptionen en hel säsong ;P På tal om det så har jag fått order om att vara redo för att börja jobba någon dag mellan 15-20 mars, så det blir inskolning på dagis för Belma den 10 mars, wihoo! Ska bli så spännande och roligt att få vara med Belma dom första dagarna, vet att hon kommer älska det!

Annars rullar det på här om dagarna, solen har varit framme nu i tre dagar och det har tillochmed varit så varmt att jag har kunnat gå i t-shirt :) Sen har jag bestämt mig för att sluta lägga ner tid på att höra av sig till vissa vänner, det är alltid jag som får höra av mig och aldrig får man ett svar, man ska väl inte behöva tjata till sig ett svar av en vän? 
Men är det någon jag verkligen saknar nu så är det min gravida vän Louise!! Hon går igenom det jag fick gå igenom för fem månader sedan och fortfarande håller på att bearbeta. Louise mamma gick bort för inte alls länge sen och jag skickar alla styrkekramar til henne och hennes nära. Om du läser det här Louise så väntar jag och Belma här i Side på dig och vi ska göra allt för att du ska må bra och vara glad!! Försökte även förklara för Belma att Louise har en bebis i magen.. Hon kollade konstigt på mig och sa bara "Neeeeeeeejeeeeee" och sen började hon prata om KÄÄÄÄDIR ;)

Belma i Van förra sommaren

Tillägnad pappa

Vi saknar dig


Glee

Nu när jag har sett alla säsonger av One Tree Hill så har jag börjat kolla på Glee. Riktigt bra serie och det är ju inget fel på dessa skådespelarer heller ;)



 

Svar på kommentar

johanna

Hejsan! Jag är ny läsare och är väldigt nyfiken på allt kring ditt liv i turkiet :D ditt arkiv är ju ganska maffigt så att gå igenom hela skulle ta lite tid :) jag undrar om du skulle kunna berätta om de största sakerna, hur du träffade din kille,om flytten osv :) bra blogg!


Svar: Hej! Självklart kan jag försöka svara på din fråga :) Jag och Tayfur träffades genom jobbet hösten 2008, vill du läsa hela historien om hur vi träffades så trycker du här ---> http://saandylicious.blogg.se/2010/april/utkast-april-17-2010-1.html <---
Att ta beslutet att jag skulle flytta till Turkiet var inget svårt beslut. Har älskat Turkiet ända sen jag var  på semester här för första gången. Jag drömde alltid om att flytta utomlands, till ett varmt land och jobba som dansare, och det fick jag ju. Klart att Hollywood stog högst på listan med Side funkar minst lika bra haha ;) 

Dom första veckorna jag bodde här va allt så nytt och jag hade så mycket att ta in med jobbet och sen hade jag ju fullt upp med att träffa Tayfur i smyg om nätterna så jag hann aldrig riktigt känna någon saknad av familj och vänner. När det hade gått en månad eller två så började jag känna hur mycket jag saknade alla, speciellt min familj. Jag tyckte jag hade varit ifrån dom jättelänge, men det blev bättre med tiden och jag åker ganska så ofta till Sverige och hälsar på och jag får besök varje sommar :) 

Andra stora saker som jag kan berätta är väl sjukhus besöken jag har gjort här nere.Och då syftar jag på när jag fick akutopereras i Tayfurs hem by första gången jag var där. Om man tycker det är annorlunda mot Sverige på turistorterna så kan ni inte ens föreställa er på vilket sätt dom lever där uppe om ni själva inte har varit där.
Och att föda barn här. Det är många små och stora skillnader på vård och sjukhus.
När jag akutopererade mig i Van (Ercis för att vara exakt) så trodde jag att det var slutet för mig. Jag är väldigt känslig mot allt som har med sjukhus, sjukdommar och smärta att göra och jag har aldrig varit med om något liknande.
Jag gick en hel dag och hade ONT, fruktansvärt ont. Och när vi väl kom till sjukhuset så var det så otroligt proppfullt med folk, skitigt och allt bara såg ut som i en skräckfilm. Innan läkarna kunde hitta vad som var fel på mig så hann jag svimma åtta gånger och elen gick lite då och då. Sista gången jag vaknade upp från att ha tuppat av så låg jag redo i gröna operationskläder på en operationsbädd för att opereras. Hade inte mycket att säga till om så det va bara att "gilla läget" sen blev det svart och jag blev sövd. Tackade Gud när jag vaknade igen :P Hemskaste jag har varit med om.

Men att vara gravid här det gillade jag. Att få gå på kontroll och göra ultraljud varje månad var det roligaste jag visste under nio månaders tid, det gör man ju inte i Sverige. Och att jag fick göra kejsarsnitt utan massa frågor om varför kändes väldigt bra för mig då jag är medveten om att jag inte skulle klara av att gå igenom en riktig förlossning, psykiskt. Jag kommer förmodligen göra kejsarsnitt om jag får barn igen, även om jag verkligen skulle önska att jag var tillräckligt stark psykiskt för att föda normalt.
Något som jag dock inte tyckte va lika roligt var när min doktorn flyttade till Alanya utan förvarning några dagar innan jag hade planerat att göra mitt kejsarsnitt.. Som tur är så finns det en massa sjukhus här, men det blev stressigt och jag gick tillochmed över det beräknade födelsedatumet för Belma, vilket man inte ska göra om man ska göra kejsarsnitt. 
Dagen jag skulle göra kejsarsnittet (i Manavgat på det kommunala sjukhuset) så åkte vi dit vid 08.00 som planerat. Jag fick byta om i en liten kabin utanför dörrarna till operations salen. Tayfur fick inte följa med under själva snittet. Jag gick in genom operations sals dörrarna helt ensam, jättenervös och hade ingen aning om vart jag skulle. Kom en  kvinna som sa att jag kunde sätta mig ner och vänta så det gjorde jag.
Kändes som jag satt där i flera timmar och väntade. Kom fram kvinnor som tittade på mig och frågade vad jag gjorde där. Blev så nervös men lovade mig själv att inte stressa upp mig, så jag sa att jag skulle ju göra kejsarsnitt och dom kollade på mig som om att ingen visste om det..
Till slut kom doktorn och jag blev sövd och lilla Belma föddes. När jag vaknade upp fick vi vårat rum, som vi fick dela med en turkisk kvinna och hennes nyfödda dotter. Det var väldigt jobbigt för jag ville vara ensam och jag hade så ont efteråt, sen att svärmor var med gjorde det hela liiiiite värre ;P

Något annat som jag tyckte va stort va första gången jag skulle träffa svärfamiljen. Jag visste att dom var trogna muslimer och bodde långt ifrån turist orterna. Vi åkte buss dit första gången, 25 timmar tog det. 
Det är första gången jag verkligen har tänkt mig för vad jag har på mig, inte för urringar, inte för tight osv osv. Jag målade upp värsta bilden i huvudet under dom 25 timmarna vi satt på bussen. Trodde Tayfurs pappa inte skulle tycka om mig, det var jag mest nervös över.
Men allt det släppte så fort jag träffade allihopa. Men det var ett väldigt annorlunda liv mot vad jag är van vid. Jag tyckte väldigt mycket om att vara där dom första veckorna men sen blev det för mycket och jag och svärmor kom inte riktigt överrens. Och så kommer det nog alltid vara, hon älskar mig och jag tycker om henne, men det finns alltid något som gör att vi börjar tjaffsa :P Jag kan tycka det är skönt att åka dit i en vecka någon gång då och då, men inte mer än så. Och jag åker hälldre dit än att dom kommer hit.

Kommer inte på något annat just nu men du får jättegärna fråga mer om du vill, tycker bara det är kul :)


Ja eller nej?

Vad tycker ni, ska jag?

Mmm...Milka!

Sitter just nu och njuter av riktigt god choklad.
I Turkiet har vi chokladen av märket Milka, tror det är tyskt menmen, man kan säga att det är som marabou i Swedeeen.
Finns massa olika sorter. Min absoluta favoriter är med krossade oreo kex i, med non-stop i och så finns det också med krossad daim i. Har dock aldrig sett den med daim i butik här nere, fått av en kömpis från Tyskland som haft med sig ner och har även köpt på Netto i Sverige för 10 kr. Så småning om så finns den nog här också, hoppas jag.
Det som är så farligt med dessa chokladkakor är att dom inte alls är lika "mättande" som marabous är så ja, jag har snart vräkt i mig en hel chokladkaka med non-stop i och igår vräkte jag i mig en hel chokladkaka med krossade oreo kex i. Alldeles själv.. Och när jag tänker efter så delade jag och Malin på en idag........
Vet inte riktigt vad jag ska skylla på, men det är ju bättre än att röka iallafall ;P

Långt ifrån klar

men alla sysslor här hemma innan dagen är slut.. Har precis skurat hela badrummet och tagit en dusch med Belma. Ska hänga tvätt, slänga i en maskin till, sy ihop Belmas mjukishäst, natta Belma och sen bara slänga mig på soffan och kolla SISTA avsnittet av hela OTH serien, tråkigt, jag som vill se massa mer!!

Vi har umgåtts med Malin hela dagen. Suttit nere vid strandpromenaden och druckit nypressad juice och kaffe medans Belma har lekt med massa barn. Sen beställde vi lachmacun och gick hem till mig och åt. Vi har haft fint väder idag och hyffsat varmt :) Fick även ett samtal från varmare breddgrader, MORMOR I THAILAND!! Man är ju inte lite avis. Någon gång ska jag också tillbaks till Thailand.

Men nu ska vi äta mannagrynsgröt innan jag fortsätter med allt jag skrev innan..

Fina barnkläder från Lindex :)

Lindex Shop Online - Tröja

Lindex Shop Online - Cardigan
Lindex Shop Online - Jeansklänning
Lindex Shop Online - Kjol
Lindex Shop Online - Leggings
Lindex Shop Online - Leggings
Lindex Shop Online - Leggings
Lindex Shop Online - Pyjamas
Lindex Shop Online - Baddräkt

Inte skönt!

Min morgon började inte alls bra. Magvärk från helvetet är och hälsar på och jag vill bara lägga mig ner och krypa ihop till en liten boll under en varm filt. Men det går ju inte, speciellt inte då Tayfur började jobba vid 12.00 idag. Han ska alltså jobba 12 timmar idag.
Jag och Belma ska inte göra någonting. Bara vara hemma och jag ska städa och tvätta lite. Sen måste vi nog gå bort och handla då kylskåpet ekar :P
Belma springer runt och leker doktor och tar tempen på sina gosedjur och jag ska resa på mig och hänga lite tvätt nu..


Hej igen!

Nu är jag tillbaks här igen. Tycker det funkar bättre och jag förstår mig på den här sidan bättre.
Just nu sitter jag och tittar på fredags serien som vanligt. Har haft en super mysig fredag inne i Manavgat med Monica. Käkat pizza och pratat massor. Fick med mig en ny tunika till Belma hem.. Och just nu sitter jag och kollar runt på hm och andra sidor på barnkläder samtidigt som jag kollar serien. Här kommer lite barn fint från Sverige, allt är från H&M:

RSS 2.0