Kvällsuppdatering

Dagen har gått fort och klockan blev snabbt 18.00 idag, skönt tycker jag. Det är nämligen då Tayfur kommer hem från jobbet och jag har någon att prata ut med, haha.
Varje dag nu när svärisarna har varit här så finns det saker som går mig på nerverna och jag vill bara skrika ut men İ keep it cool. Exempel på saker som gör mig frustrerad och nästintill rasande:
- Dom pratar i telefonen dygnet runt, förlåt, menar skriker i telefonen. İngen respekt när tillexempel jag pratar med någon i min telefon, då ska ljudet på tvn höjas. Sen måste jag tillägga att det skriker inte bara i En telefon i samma rum..
- Ställa jordgubbar ute på balkongen i värmen så det kommer 50 tals av små flugor så man inte kan ha balkongdörren öppen.
- Proppa över fullt i kylskåpet så hyllorna går sönder och så skyller dom på att vi har ett för litet och dåligt kylskåp bara för vi inte har samma som dom.
- Tycka det är skumt med alla nallar i babyrummet.
- Så fort jag gör något undrar dom vad jag gör eller varför.

Ja det finns massa saker men jag blir bara arg när jag skriver det nu  plus att morsan sitter och pratar (låter mer som hon skriker) nu samtidigt som jag försöker kolla på min serie och är genom svettig..
Jaja, vi ska snart ut på promenad har Tayfur lovat mig. Sen ska jag ladda batterierna, sova alltså.

Hohohoho heeeeeeeeeeejdå

Mors dag

İdag säger jag Grattis på mors dag till världens bästa mamma
Hoppas du får en bra dag.
Älskar dig! ♥




Jag har nyss tagit en dusch men är lika svettig igen som jag var innan jag duschade..
Det här klimatet dödar mig ibland, speciellt i början av sommaren när fukten kommer. Det tar ett tag att vänja sig. Plus att vara gravid och behöva ha fullt med kläder på sig gör saken inte bättre. Längtar tills det är över, hehehehe. Och tills jag kan gå runt i mina vanliga kläder och bikini!! İgår tömde dom ur skit vattnet som legat i poolen i några veckor efter regn så jag hoppas dom fyller poolen med vatten snart så jag kan bada.
İdag har jag inga större planer än att jag ska äta massa mat och fortsätta svettas... Jag ska knacka på hos Louise snart och umgås lite med henne tänkte jag om hon är hemma ;)
Nehe, nu mår jag illa.. Kilar in till Louise nu. Passar på när turkmorsan ber.

ha en bra dag :)

Äckligaste chokladen någonsin tror jag

Jag har nog slagit rekord i att äta idag tror jag. Känns som jag har ätit konstant hela dagen och jag blir aldrig riktigt mätt. Jag har ätit middag tre gånger idag, stooora lass. Druckit flera liter te känns det som. Ja, jag har småätit konstant hela tiden också. Jag sitter nu med den kanske äckligaste chokladen jag har smakat efter choklad fylld med alkohol. Det är en New Limited Edition som bara finns en viss period så jag tänkte att jag kanske skulle testa innan den försvinner ur butiken. Det fanns tre olika, jag valde den med kakao och hallon. İnte gott, men choklad är choklad och jag kommer äta upp den.
Mina ögon kliar som bara den idag och det rinner från dom hela tiden. Jag har lite ont mellan benen, knivhuggen har kommit och hälsat på ikväll..
Vi ska snart göra oss redo för att sova, trött ikväll och jag behöver all energi jag kan få nu dom kommande dagarna.
Här kommer lite bilder från våran picknick/utflykt till bergen igår.


fin flod/sjö högt upp i bergen. älskar lugnet där uppe.


en trött, svettig och illamående Sandra efter en guppig bilfärd

Nyfikna?

Halloj :)

Jag har varit lite seg med bloggandet för jag har inte så mycket tid eller lust men eftersom dom flesta som läser min blogg nog är nyfikna på om lilla Belma har kommit så tänkte jag uppdatera er lite.

Har fortfarande svärisarna här, och dom kommer stanna tills lilla Belmis har kommit, så nej, hon har inte kommit. İnte än men väldigt snart :) İdag är ju beräknad födsel, 29 maj :)

Det har även varit lite struligt med sjukhus och doktor, igen.. 
Vi fick ju tag på sjukhus och doktor förra veckan och det verkade bra. åkte dit för några dagar sen igen för att göra kontroll och prata om förlossningen. För det första så verkade det som att han hade glömt bort att jag varit där en gång innan för han frågade vad jag hette och skulle skriva in allt på sin dator igen..
För det andra så gjorde vi kontroll och hela näven mellan bena fick jag också känna på, det var İNTE skönt kan jag tala om för er. Han konstaterade att jag är alldeles för trång för att en normal förlossning ska fungera..
Jaha? Tänkte jag.. Det säger dom nu. Min första läkare tjatade jag ju på att jag ville verkligen göra kejsarsnitt men han försökte få mig att förstå att normal förlossning är bra och att det inte är några problem för mig.
Jag blev osäker och vi fick veta priset för ett kejsarsnitt, eller ja ungefär, mellan 1000-1500 lira skulle det gå på. Det är ganska så mycket pengar för dom som bor och jobbar i Turkiet.
Vi åkte hem och det tog inte lång tid innan doktorn ringde och sa att vi skulle komma igen för han hade ''glömt'' en grej under kontrollen. Jag, svärmorran och svärfarran åkte tillbaks till sjukhuset och det var CTGn han hade ''glömt'' så där fick jag ligga i ca 30 minuter. Efter dom första 10 minuterna kommer doktorn och säger ''du måste dricka en jucie nu!!'' precis som att jag skulle dö om jag inte drack 200 ml juice.. Jag drack och sen va allt så mycket bättre enligt doktorn, fast jag precis druckit nypressad juice innan vi åkte till sjukhuset.
Doktorn sa att allt var bra och att en normal förlossning var inga problem.. Jag fattade ingenting och jag blev inte direkt lugn av hans velande fram och tillbaks. Vi åkte hem och när Tayfur kom hem så berättade jag om den konstiga dagen på sjukhuset.

İgår när Tayfur var ledig åkte vi till det allmäna sjukhuset (har alltid varit på privata sjukhus innan) och sökte upp doktorn där. Jag kände mig väldigt uttittad eftersom jag nog var den enda som inte var turk på det sjukhuset haha.
Vi kom in och fick göra kontroll, för hälften av det priset vi brukar betala. Under ultraljudet så förklarade doktorn varenda liten kroppsdel på skärmen och att allt var bra. Att vi kommer få en liten flicka, en liten bebis men helt normal. Han sa även att det är ingen stor bebis eftersom både jag och Tayfur är ''små'' men att det är helt normalt :)
Han pratade dock inte så bra engelska men han försökte verkligen förklara för mig med och sköterskorna som han hade med sig var också trevliga, för en gångs skull. Han sa också att jag såg trång ut och att en normal förlossning inte var något för mig, han ville att jag skulle göra kejsarsnitt.
Han frågade tillochmed om jag ville göra det imorgon (idag) och jag kunde ju inte svara något annat än ja. Men han sa även att om det kändes lite för stressigt så kan det vänta några dagar eftersom att på ultraljuder så verkade det som att jag inte alls var i V.40 utan snarare 38-39, men att bebisen är färdigbakad.
När vi kom hem kändes det pirrigt och samtidigt så bra för han var verkligen en riktigt bra doktorn tycker jag. Man märkte på en gång att han brydde sig mer om mig och lilla Belma än om pengar. Kejsarsnittet kommer att kosta mellan 500-700 lira, och det låter mycket bättre än vad privat sjukhuset har sagt till mig.
När jag kom hem började jag fundera på om jag inte skulle be Tayfur ringa doktorn och be om att få göra kejsarsnittet om några dagar för det kändes väldigt stressigt igår och visst fick vi det. Så nu har vi ett nytt datum och en ny tid. Jag har inte berättat det för familjen än så jag tänker inte skriva något datum här i bloggen :)
Men väldigt snart har jag en liten prinsessa iklätt rosa (ja jag tycker tjejer ska ha rosa) här bredvid mig :)

Hon vägde 3150 gram igår.
Hennes ben (från höft benet till knäskålen) är ca 7 cm.
Även jag har gått upp mer.. jag väger nu 63 kg och det känns för jävligt.
Sammanlagt har jag gått upp 15 kg hittills..

Jag har även fixat och donat inne i baby rummet så det är nästan helt klart, bara lampan och gardinerna som ska upp men det får Tayfur hjälpa mig med.
Annars rullar dagarna på och jag umgås med turkmorsan om dagarna, det är påfrestande men jag tänker hela tiden att dom bara hälsar på, dom bor ju inte här ;) Så jag tänker låta henne laga sin mat på sitt vis, städa på sitt vis osv osv för sen kan jag ända göra som jag vill.

Vi var även ute på ''picknik'' igår när Tayyan var ledig. Det blev en lång bilresa upp i bergen till en grön flod och så åt vi Gözleme på vägen hem. Det var jätte gott men jag mådde inte så bra efter bilresan.
Sen på kvällen tog jag och Tayfur en strandpromenad och köpte oss jätte god glass och jag blev så mätt att jag inte orkade gå hem så vi tog bussen hem.
Lite shopping har jag hunnit med också under dagarna. En ny klänning, parfym, örhängen och armband :)

Nu sitter jag i soffan och äter winegum och svettas...
Väntar på att nästa rush från svärmorran ska komma, hon ligger dock inne i babyrummet och vilar nu tror jag vilket är väldigt ovanligt.
Hon ska göra domlar till middag idag och jag ska äta som en häst för snart får jag inte äta mer.

Ha en härlig dag =)
Vi har strålande solsken och varmt så in i....

Turkmorsan och jag

Godmorgon

Jag sitter nu efter frukosten och kollar på när den turkiska modern städar och gör om hela min lägenhet efter hennes behov.. Om jag gillar det? Ja och Nej, men mest nej. Skönt att hon dammar och har sig så jag slipper det, samtidigt  är detta MİTT hem där JAG ska bestämma hur det ska se ut. 
Jaja, jag har lovat mig själv att jag inte ska få något utbrott på henne och hoppas att dom inte blir allt för långvariga, men det tror jag inte eftersom hon inte gillar Antalya speciellt mycket. Hon trivs bättre i sin lilla by och det gör hon rätt i, annars hade vi haft en inneboende året om.

Jag ska snart klä på mig och dra borsten genom håret sen ska vi ut på en promenad jag och turkmorsan. Hon har fått för sig att hon gillar att röra på sig så när jag satt och käkade frukost så kollade hon på något träningsprogram på tvn och hon frågade även mig vart man kan köpa en träningsboll och gummiband, så vi ska åka och köpa det senare ikväll när Tayfur har kommit hem.

İdag är det bara två dagar kvar till beräknad förlossning!! Helt sjukt, jag fattar det inte själv. Ska inte jag vara skittrött och mega svullen och bara klaga och se allmänt förstörd ut vid det här laget? Jag skulle lika gärna kunna damma och diska känner jag, men jag gör inte det när jag inte behöver.
Fast igår kväll när vi låg (satt, tayfur satt bakom mig och masserade mig..) i sängen så kom dom där knivhuggen mellan benen igen. İnnan har det alltid varit snabba och korta knivhugg men igår höll dom i sig och gjorde lite ondare än vad det har gjort innan. Tayfur tror att det är för att det har börjat öppna sig där nere, jag vågar inte tro någonting för ont att föda barn har jag nu fattat att det gör.. Paniken inom mig när smärtan kom igår gjorde mig bara mer nervös än vad jag var innan för jag ville gråta igår när det högg till, då kan jag inte ens förstå smärtan jag ska uppleva sen.. Snart...

Ni som läser min blogg som har fött barn, oavsett kejsarsnitt eller normalt, jag vill gärna höra era förlossnings historier. Försök att beskriv känslan, hur ont det gjorde (eller tvärtom), hur det var efteråt, vilka smärstillande medel ni använde er av osv osv. Eller om ni bara har några bra tips :)

Fix och trix

Hejhopp

İdag har jag varit i Manavgat och fixat lite grejer tillsammans med Louise och Kadir så jag har väldigt ont i benen nu ikväll, även fast vi inte gick så mycket för Kadir hade bil som tur va. Men då ska ni veta att 1 meter för er normala människor är som 3 meter för mig just nu även om jag är ganska pigg och glad om dagarna..
Det värsta kommer ju på kvällarna, all värk och smärta överallt. Förhoppningsvis är allt detta över snart. İmorgon är det ju bara två dagar kvar till beräknad förlossning. Jag tror att jag kommer gå över tiden, i flera dagar om jag ska vara ärlig.. Jag HOPPAS verkligen att det senast blir den 2 juni.

Svärföräldrarna kom ju igår kväll efter att mina släktingar hade åkt hem. Jag var kanske inte på det gladaste humöret eftersom jag sa hejdå till mina nära och kära en halv timma innan dom dök upp, plus Tayfurs morbor som jag trodde skulle åka idag, men icke.. İbland känns det som att jag skulle kunna strypa folk som inte förstår mitt läge. Hoppas lilla Belma kommer snart så det inte blir allt för länge, haha.

Nu ska jag stänga av för jag har sån värk i benen och orkar inte sitta här omringad av turkar. 
Tjo på er

Superduper bra vecka

Gokväll

Nu har jag precis kommit hem efter att ha vinkat av Emma, mormor och Kicki vid deras hotell. Det var lite jobbigt men det gick bra och vi kommer ses snart igen. Vi har iallafall haft en kanon vecka tillsammans och gjort massa roliga och mysiga saker och mormor har gett oss många skrattanfall, finns på film också haha. Vi har fått så sjukt mycket babykläder och saker att jag knappt minns hälften. Och jag har fyllt 21 år under tiden dom har varit här och jag fick en mysig födelsedag :)

Nu sitter jag i soffans om en säl och inväntar svärföräldrarna som ska komma när som helst. Vi har lagat middag tills dom ska komma. Det blir nog en lugn kväll och imorgon ska jag till Manavgat och fixa lite.

Hejdå

Glass i stora lass

Usch jag börjar bli så trött om kvällarna nu känner jag.. Så jag orkar knappt blogga därför ska jag kortfatta dagen.
Varit på deras hotell hela dagen och suttit i den stekheta solen (fast jag i skuggan) sen åkte jag hem och lagade mat lagomt tills Tayfur kom hem från jobbet. Han testade fiskbullar för första gången i sitt liv och som allt annat svenskt som jag tycker om så tyckte han att det var sådär.. Jag själv njöt verkligen, så som jag saknar svensk mat!!
Sen åkte vi till Side centrum och mötte upp dom andra och gick en vända på stora gågatan och jag köpte present till Louise som fyller år imorgon. Sen satte vi oss på ett ställe och beställde in glass som ingen av oss åt upp för det var så mycket, men gott var det :) 
Nu sitter jag och älsklingen här hemma och kollar på serie som liknar Svensson Svensson, fast i lite turkiskt version. Jag ska stänga ner för dagen och be om lite massage nu tänkte jag. Och det sparkas och trycker för fullt i magen min idag, det gör mer ont än vad det har gjort innan och magen har sjunkit ner otroligt mycket bara under dagens lopp.. Så ja, snart är det dags. Bara fem dagar kvar till beräknad förlossning. Jag är livrädd samtidigt som jag bara vill att det här ska vara över nu. Hälldre en bebis vid min sida än att gå över tiden för nu orkar jag inte gå runt som ett berg och ha ont överallt om kvällarna längre.. Speciellt inte mellan benen, känns ungefär som att någon sticker en kniv mellan benen lite då och då och det är inte skönt ska ni veta!

Sol, vind och vatten

Hejhejhej!

Jag sitter nu och äter en sen frukost. Ayşegül knackade nyss på och gav mig nybakade mjuka kakor som fortfarande är varma så dom ska jag proppa i mig till kaffet nu efter 4 knäckebröd ;)
Vaknade vid 12 tiden. İmorse vid sex tiden vaknade jag av att jag hade sura uppstötningar och halsbränna. Jag kunde inte ligga ner så jag fick sitta upp fram till klockan sju när alarmet ringde. Usch, det börjar bli jobbigt nu. Halsbränna var och varannan dag, det är otroligt obehagligt att ligga ner för jag tror att jag gör illa bebisen, jag har ont i ryggen  varje kväll osv.. Fast jag är ändå väldigt pigg om dagarna och håller igång med mormor, Emma och Kicki hela tiden. 

İgår var vi på deras hotell hela dagen och dom stekte i solen medans jag tvingade mig själv att sitta där och svettas i min klänning. Fast även jag fick lite färg på ryggen :) Sen på kvällen åkte vi till Kumköy igen och åt på italiensk restaurang och shoppade lite. Sen kom jag hem till min lilla älskling som hade dammsugit hela lägenheten och hunnit tvätta en maskin med mörk tvätt.

Nu ska jag äta klart och sen ska jag traska till deras hotell och hålla dom sällskap i solen för idag har vi också strålande väder :) Vad som händer ikväll vet jag inte, det får dom bestämma för jag kommer vara med dom vad dom än vill göra :)

Ha en bra dag!

Not myself tonight

Sitter och äter frukost, svart kaffe, knäckebröd och messmör, Blundar jag så kan jag nästan tro att jag sitter i Sverige och äter frulle ;)
Jag ska snart börja fixa mig för dagen sen ska jag ringa mormor och kolla vad deras planer är för dagen sen ska jag träffa dom och umgås med dom hela dagen tänkte jag :) Har även en sak i skallen som jag vill göra så jag funderar om jag kanske ska dra med mig någon av dom (Emma) och kolla upp priset.
İnatt har det åskat, vilket betyder att jag inte har kunnat sova så bra eftersom jag alltid blir orolig i kroppen när det åskar. Men jag visste nästan att det skulle bli åska för jag hade ont i huvudet igår kväll.
Men idag skiner solen och himlen sen väldigt blå ut :) Hoppas det fortsätter såhär nu, vill ha lika varmt som vi hade för ca 10 dagar sen.

Sitter och lyssnar på en sjukt bra låt av favoriten Christina Aguilera. Not Myself Tonight. Den borde ni dunka på högsta volym om ni inte redan gjort det ;)


Happy Birthday To ME!

İdag är ingen vanlig dag för idag är det MİN födelsedag! ;) 
Vill tacka för alla gratulationer, tack alla!

Har haft en super bra födelsedag med mormor, Emma och Kicki. Vi har hunnit med en runda till både Kumköy och Manavgat under dagen. Sen började det spöregna och åska så vi åkte hem till mig och tog oss lite fika. Även grannen Louise kom över och hon hade en present till mig. En super snygg klänning som  jag har kollat på ända sen jag såg den första gången på en bild och så fick jag den idag. Hur snällt och gulligt är inte det? Tack Louise! :)
Sen har jag fått en fin skjorta av Emma :) Och pengar, det behövs alltid! Tack allihopa!

Kvällen har vi spenderat på restaurang. Jag åt en jätte stark men så god pasta och till efterrätt blev det banana split och sång och alkoholfri drink från personalen som mormor hade fixat i smyg, haha :) Sen gick vi till deras hotell och skrattade och hade det kul åt våran underbara men galna mormor haha. Sen kom Tayfur och hämtade mig när han slutade jobba och nu sitter vi här hemma och har det mysigt. är så trött efter en hel dag av skratt så snart ska jag förflytta mig till sängen när jag har skrivit klart med mamma.

Tack igen för alla gratulationer :) Och stort tack till mina underbara släktingar som är här och har gjort min födelsedag så rolig och bra :)

Härliga dagar

Hello :)

Dagen har varir super som alla andra dagar när mormor, Emma och Kicki har varit här.
Tayfur är ledig idag också, så efter frukosten begav han sig till moskéen och jag tog en snabb dusch och sen bussen in till Side centrum och mötte upp släktingarna. Emma hade fixat naglarna och dom blev jätte snygga. Sen gick vi och tog oss en fika på ett ställe nere vid hamnen. Äppelkaka och kaffe, precis vad vi behövde innan våran shopping runda. Jag vet inte hur många timmar vi gick runt i affärer, men länge var det iallafall. Sen mötte vi upp Tayfur vid Marias Butik där mormor inhandlade handdukar och Emma köpte något till Lollo tror jag. När vi kom fram till Marias Butik var jag helt slut av värmen och promenaden, för det blev nog några kilometer idag iallafall. Mormor och jag gick långt efter dom andra men det var bara mysigt att gå med världens bästa mormor :)
Sen skiljdes vi, dom gick hem till sig och jag och älsklingen tog strandpromenaden hem och den kändes så otroligt lång och jobbig så jag var helt slut när vi kom hem.
Vi har nu ikväll varit på ett sjukhus och äntligen pratat med en doktor!! Och tro det eller ej, men vi är välkomna. Tack gode gud. Nu känns det bättre och jag fick veta att dom ger sprutan i ryggen (ja, jag vet inte vad den heter..) mot värk om jag skulle behöva bedövning och det känns bra att veta. 
På vägen hem frågade Tayfur om jag ville äta på restaurang och det ville jag såklart ;) Adana kebab  blev det och jag blev riktigt mätt. Eftersom jag knappt kommer se honom imorgon på min födelsedag så har vi haft det lite mysigt nu ikväll istället. Vi har suttit och spelat spel och jag är såklart tusen ggr bättre än honom! ;)

Och igår åkte vi alla till Kumköy och käkade på italiensk restaurang. Jag tog lasagne och fy va gott det var!! Vi hade planerat en shopping runda efteråtg med eftersom mormor inte mådde så bra och vi andra var ganska trötta så åkte vi hem efter restaurang besöket. Men himla mysigt var det iallafall :)

Nu sitter jag och kollar på The Day After Tomorrow och väntar på att Tayfur ska komma hem. Han hämtar moppen som har varit på lite reparation idag. Sen ska vi se filmen och jag ska även slå en signal till mormor och kolla vad dom har för sig. Sen ska jag göra håret fint till min födelsedag imorgon =)
Förresten så har jag väldigt ont mellan benen och i ryggen så man märker att det verkligen börjar närma sig.. ;)

Har försovit mig..

Fy på mig!!! Jag har sovit ända fram tills nu och det ville jag verkligen inte!
Vaknade vid 8 tiden imorse och jag var tillochmed uppe och åt lite winegums, hehe. Sen ringde jag mormor och kollade om dom var vakna och dom skulle ner och käka frukost och sen ringa mig. Hon ringde mig och mitt batteri dog under tiden vi pratade, jag måste ha somnat om på 1 sekund för att sätta i laddaren tar ju inte direkt en timma? Jag vaknade iallafall för ca 10 minuter sen och såg att klockan var 12.30 och min mobil stendöd.. Fick lite panik så jag satte i laddaren och ringde upp mormor på direkten.
Vi har bestämt, eller jag, att jag ska skynda mig äta frukost och ta en snabb dusch och sen komma till deras hotell. Så nu väntar jag bara på att te vattnet ska börja koka, sen blir det te, messmör och knäckebröd!! Och efter det en snabb dusch eftersom jag vaknade helt svettig och go.. 
Solen skiner iallafall idag och det ser ut som att den ska fortsätta göra det. Det blir helt enkelt en varm och härlig dag med mina släktingar! Och ikväll ska vi ut och käka allihopa, dock vet vi inte vart än men jag har ett bra förslag :)

Hörs kanske ikväll, ha en bra dag!

Underbar dag

İmorse slog jag rekord i att stiga upp tidigt tror jag.. Gick upp vid 06.30 imorse och tog en dusch, pigg och glad. Jag tror inte ens att jag gick upp så tidigt under gymnasie tiden om jag ska vara ärlig. Men jag var så glad över att jag visste att mina släktingar var här. Ringde mormor vid åtta tiden och då hade dom anlänt för två timmar sen.. Vi bestämde att vi skulle ses och att dom skulle ringa om ett tag och under den tiden somnade jag en stund och sen ringde dom och sa att dom var utangör Moda Show så det var bara att springa ner och möta dom :)
Dom kom hit och jag fick svensk mat och åt frukost. 
Har fått så sjukt mycket saker och kläder till lilla Belma. Mycket mycket mycket mer än vad jag kunde föreställa mig och nu behöver vi inte köpa kläder på säkert 7 månader! Blöjor, våtservetter,nappflaskor, nappar,  termometer, lakan, sommar/höst kläder, mössor, strumpor, hjärt-mattor, lampa, gardiner, mina första år bok, nagelsax osv osv osv.. Sjukt mycket iallafall! Jag ska ta bild på allt sen när vi har fått ordning på alla grejer :)
Till mig var det som sagt svensk mat som knäckebröd, messmör, fiskbullar och godis. Fick även lite silverschampoo av min syster, dosa till internetbanken, kuvert till födelsedagen och lite annat :)
Jag och Tayfur är iallafall väldigt glada och tackar alla så hemskt mycket för allt! Önskar jag kunde ge mamma, Fredrik och Lollo en kram nu! Lollo hade ju köpte jätte söta kläder till Belma för sina egna pengar också, en moster med smak ;)

Vi begav oss till deras hotell där Emma låg och sov. Sen blev det skapligt väder så vi alla gick ner och satte oss nere vid deras pool och njöt. Jag njöt inte, kände mig mest fet och varm. Kan ju inte direkt sitta i bikini med en liten bebis i magen. Men snart, väldigt snart är hon här och då kan hon ligga i sina nya fina vagn lakan i sin fina vagn medan jag pressar ;)
Fick även en skymt av Lisa, Tilli och Sara idag :) Dom fick se min tjockis mage och grattis till Tilli som fyller år idag!
Jag och Emma gick hem till mig och inväntade Tayfur. Vi skulle ha gett oss ut på jakt efter sjukhus och doktor men det är röd dag idag så ingen doktor, som vanligt.. Vi ringde mormor och gick till deras hotell och väntade på dom. Sen tog vi bussen in till Side centrum och gick runt där och kollade in lite butiker.. Dom shoppade även lite. Sen såg jag hur trött Tayfur var så vi bestämde oss för att åka hem. Vi sa hejdå och sen fortsatte jag och Tayfur färden hem, droppade in på ett litet kebabställe och åt lite mat sen tog vi bussen hem.
Nu sitter vi här och beundrar alla fina saker vi har fått till lillan. Kollar på film, äter winegums och skriver med mamma och Lollo. Snart ska vi sova för jag antar att det blir en tidig morgon imorgon med och mycket håll igång.

Godnatt!

İ've got 99 problems but the bitch aint one

1. Fullständigt namn? - Emma Sandra Kristina Johansson

2. Exakt ålder? - 21 om fyra dagar

3. Vart bor du? - 10 minuter från medelhavet, Side/Turkiet.

4. Bor tillsammans med - Tayyan och snart lilla Belmis

5. Husdjur? - Nope, hade tre fiskar men dom dog.

6. Färg på ditt hus? - Ett riktigt barbie hus, rosa!

7. När är du född? - 22 Maj 1989.. tiden vet jag inte

8. Klass? - First class at a five star place!

9. Vilket år tar du studenten? - 2008

10. Något jobb? - İnte nu. Senast var som fotograf

11. När ska du sova ikväll? - Det beror på

13. Duschat idag? - Yes, imorse

14. Kramat någon idag? - Nej, men vill krama min vän Mirre!

15. Pussat någon idag? - Fick en godmorgon och hejdå puss av Tayyan imorse

16. Vad har du ätit? - Merçimek soppa, klubbor, ostbågar och crepes med choklad på hittills idag..

17. Dagens klädsel? - Svarta leggings, svart längre linne och mörkblå/lila jeans kavaj.

18. Dagens smink? -  Lite puder, mascara, ögonbrynspenna och läppglas på det!

19. Dagens sötnos? - İngen?

20. Dagens roligaste? - Haha, inget.

21. Har du många vänner? - Nej, men har dom bästa

22. Hur många har du kysst? - Om jag visste det själv du!

23. Vem kramade du senast? - Tayyan

24. Vem pussade du senast? - Tayfuren

25. Hur många har varit otrogna med dig? Med mig? Jag hoppar inte i säng med någon som redan har någon annan fattar ni väl? ;)

27. Har du pojk-/flickvän? - Det har jag allt

28. Vem pratade du med i telefon senast? - Mormor som ringde från Arlanda

29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Det var reklam från Turkcell ;)

FAVORIT:

31. Film? - Dirty dancing

32. Låt? - Christina Aguilera - Not myself tonight är favvisen just nu!

33. Mat? - Tacos såklart. Och Fredriks grillade kött och mammas potatisgratäng!!

34. Dryck? - Coca cola

37. Stad? - Vet inte..

38. Land? - Gissa? Turkiet såklart!

39. Ämne i skolan? - Absolut ingenting

40. År? - Hittills i mitt liv tycker jag att 2007 har varit det bästa året

SENASTE:

41. Personen du tänkte på? - Lilla Lollo, undrar vad hon har för sig idag :)

42. Personen du kysste? - Kyssas gör jag endast med en person och det är Mister T

43. Gången du spydde? - 8 maj

44. Gången du grät? -  Grät när jag hade så ont, också den 8 maj. Tror jag?

45. Pizzan du åt? - Kebabpizza hemma i Sverige

46. Gången du var i göteborg? - När jag och Mirre kom hem från Alanya

47. Gången du var i stockholm?  När jag kom hem från Turkiet i november 2008

48. Gången du var full? - Förra sommaren med Rianna

49. Gången du var hög? -  nej tack!

50. Personen som såg dig gråta? - Haha. stackars Tayfur.

52. Hund eller katt? - Hund! Men eftersom hundar är smutsiga djur och som muslimer helst undviker som husdjur så måste jag försöka övertala mig själv att jag vill ha en katt istället för hund ;)

53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Hemma och mysa är det enda jag har gjort dom senaste 9 månaderna så lite ut och festa gör jag helst, men det blir om ett bra  tag.

54. Tv-spel eller datorspel? - Tv spel som nintendo wii och guitar hero!

55. Singel eller upptagen? - Otroligt upptagen

57. Lunarstorm, helgon eller playahead? - Ja dom sidorna har man hängt på

58. Ragga eller bli uppraggad? - İnget av dom? Haha

59. Big Brother eller Paradise Hotel? - İnget :P

60. Svart hår eller blondt? - Något mittemellan

61. Blåa ögon eller bruna? - Gillar bruna ögon mest

62. Choklad eller lakrits? - Älskar båda två!

63. Göteborg eller stockholm? - Götet

64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Jag e höger

65. Coca-Cola eller Fanta? - Cola helst

66. Pizza eller kebab? - Kebabpizza (i Sverige)

67. Randigt eller prickigt? - Prickigt

68. Älska eller älskas? - Ge mig allt

69. Leva eller dö? - Leva

51. Svart eller vitt? - Svart och vitt

ANTAL:

70. Personer du älskar? - Familjen, mina få vänner, älsklingen och lillan

71. Personer du hatar? - Hatar företag som försäkringskassan och pengakåta turkar.

72. Personer som sagt jag älskar dig? - Vet ej?

73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? - Vet ej? haha

74. Glassar du ätit på en dag? - Två, tre kanske

75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Sibel Can

76. Gånger du haft minnesluckor? - aldrig typ?

77. Piercingar har du? - Öronen och underläppen.. har i naveln med men använder varken den eller underläppen så ofta och näspiercingen kommer att komma tillbaks.

78. Personer du saknar just nu? - Mamma, Freddan och Lollo!

79. Gånger ditt hjärta brustit? - Två, tre, men det ledde mig till världens bästa

VEM:

80. Vill du kyssa nu? - Vill KYSSA (haha) tayfur

81. Ska du träffa imorgon? - Mormor Emma och Kicki!!!

82. Sjöng du senast för? - Mig och Belma

83. Hade du senast en MSN-konversation med? - Alle :P haha

84. Spelade du tv-spel med senast? - Lollo

85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - Tayfur, för det förtjänar han verkligen

86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Min doktor som bara stack

87. Förtjänar att dö? - İngen

89. Vill du sova brevid inatt? - Han jag alltid sover bredvid

90. Gör dig glad? - Dom jag älskar gör mig oftast glad

91. Gör dig ledsen? - Otrevliga och ohjälpsamma människor

92. Vad vill du helst göra nu? - Köpa en grej, hoho

93. Önskar du att du slapp göra? - Diska!! Ont i ryggen..

94. Vill du ha nu? - Massor med pengar och Belma

95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - En härlig dag med mormor, emma och kicki och lite fina presenter :)

96. Längtar du till? - Tills graviditeten är över :P

97. Tycker du om dina betyg? - Nej men jag bryr mig inte

98. Ångrar du i ditt liv? - Att jag har varit otroligt korkad, men det lär man sig av också

99. Är det bästa som har hänt dig? - Ren lycka



Nu snart ska det knacka på dörren och då ska jag kyssa min man! Hohohoho

Segast på jorden när det gäller att göra sig iordning

Såja, då har jag duschat klart. Det tog mig ett tag som jag visste att dett skulle. Alltid när jag har något som jag ska göra så blir jag seg när det gäller att fixa iordning mig. Jag sa 10.30 att jag skulle hoppa in i duschen, klockan är 12.00. Jag har iallafall fått på mig kläderna, vindtorkat håret ute på balkongen eftersom det blåser ute idag. Gratis och bra ;) Nu sitter jag och dricker hallon te som Ayşegül kom upp till mig med :) Jag ska värma gårdagens mat och äta lite snart. Har börjat bli sådär cphungrig igen, dom senaste veckorna har jag ätit precis som jag gjorde innan graviditeten men dom senaste dagarna har jag blivit ett matvrak igen. Det är väl iofs bara bra så lillan kommer ut frisk och stark!
Något som är mindre roligt hände när jag stog i duschen. Jag upptäckte tre små lila sträck (med en liiiiten grop i) på mina bröst, och två små på rumpan.. Jaa, jag antar att jag har fått små bristningar. Men jag är glad att dom inte är större än 1-2 cm och syns inte ens när jag har underkläder på mig. Men gladast är jag att jag inte har fått bristningar på magen, det lönar sig att smörja in sig ska ni veta. Så blir ni gravida någon gång börja smörja in er tidigt, olivolja gör susen. Jag hade två långa sträck på magen men så fort jag upptäckte dom smörjde jag in magen med olivolja i ca 30 minuter sen försvann dom efter ett tag :)

Mormor och deras flyg är försenat och kommer lyfta fyra timmar senare än beräknat från Arlanda ikväll vilket betyder att dom kommer vara här runt tre tiden inatt och då ligger jag och sover.. Så imorgon får jag äntligen träffa dom! Även om jag hade velat stå där ute och krama om dom ikväll.

Nej nu blir det frukost och sen ska jag lägga på ansiktet för dagen, sen beger jag mig till sjukhuset och försöker ordna upp allt.. Har egentligen ingen energi eller lust att hålla på med det och det är väl ändå förståligt? Jaja, det är iallafall sista gången jag behöver krångla med försäkringar sen behöver jag inte oroa mig för varken min eller Belmas försäkring och det känns väldigt skönt!

Puss&Kram Jan-Banan

Tidig morgon för min del

Ja godmorgon på er!

Kunde inte somna om när alarmet ringde vid 06.45 idag. Känner mig orolig, vet inte varför. Det kan bero på vädret, antingen är det åska i luften eller så blir jag bara nervös av att höra vinden, haha. Har sovit oroligt hela natten med.
Jag kanske har resfeber jag med? Fast jag inte ska någonstans.
Emma, mormor och Kicki kommer ju ikväll!
Och jag hoppas att det slutar blåsa och att himlen blir klarblå till dess.
Jag sitter och äter klubba i väntan på att mitt te vatten ska börja koka. Och ja, jag har blivit besatt av klubbor och ska köpa mig ett 10-pack idag igen, hoho.
Hade gärna sovit i någon timma till, men nu ska jag dricka te sen fåfr vi se om jag är pigg eller om jag tar en liten blund innan det är dags för att göra sig i ordning och åka till sjukhuset. Sen vet jag att jag kommer städa här hemma idag eftersom att jag vill ha det fint när vi får besök :)

Hörs senare

Varit ute på jakt...

Tjokväller!

Vi sitter nu och kollar på Tayfurs favorit serie som jag själv inte tycker är speciellt rolig.. Ska nog dra igång senaste avsnittet av Andra Avenyn nu snart..
När Tayfur kom hem fick jag ett mail ifrån försäkringskassan att dom betalar senast jag låg inne på sjukhuset ändå. Tänker inte skriva att det var bra gjort av dom för det är bara rätt med tanken på att min försäkring ska täcka.
Sen skrev dom även om förlossningen. Att dom behöver veta varför jag inte fick flyga hem och varför jag har fått planerat kejsarsnitt. Som att jag inte har berättat det varje gång jag har pratat med dom? Jaja. Vi bestämde oss för att åka till sjukhuset och prata med dom som har hand om försäkringarna där. Hon som jag är mer insatt i försäkringarna var inte där så jag ska dit imorgon på dagen och träffa henne. İ mailet skrev dom att min doktor skulle förklara varför jag fick flygförbud och varför jag ska göra kejsarsnitt. Grejen är ju den att min doktor har flyttat till Alanya, så jag ber till gud att vi kan få tag på honom och att han fattar vad han måste göra.. Dock ''ljög'' dom i mailet. Jag fick flygförbud i mars men i mailet skrev dom att jag sa att jag fick flygförbud den 8 maj. Liiiiite fel, jag låg inne den 8 maj på sjukhuset. Dom gör verkligen allt för att inte betala. İallafall så ska jag dit imorgon och prata med hon på sjukhuset, dock förväntar jag mig ingen lösning menmen kan alltid hoppas. Plus att hon ska hjälpa mig med att få kontakt med en ny doktor.. På tiden va? Just det, i mailet stog det även att ''det är inte normalt att vi täcker en graviditet och urinvägsinfektion eftersom det är normalt när man är gravid men vi har beslutat att täcka''.. Ja, det var ju inte direkt därför jag åkte till sjukhuset. İofs är väl värk och smärta normalt när man är gravid men det var absolut inte pga urinvägsinfektion jag blev inlagd eftersom dom upptäckte infektionen efter jag blivit inlagd..

Nog om det nu.. Börjar kännas tjatigt och överdrivet. Jag ska ha min baby i vilket fall som!♥

Vad har jag mer gjort idag? Tagit en dusch, klippt tå och finger naglarna.. Kan ju säga att tånaglarna var ganska så svårt. Hoppas ingen såg mig ute på balkongen haha.. Nu har jag fina naglar tills det är dags iallafall ;) Har slagit rekord i att äta klubbor idag också. 8 stycken på mindre än en timma, billigt är farligt! Men gott :)
När vi var på väg hem från sjukhuset åkte vi ut på upptäcksfärd efter hotellet som mina släktingar kommer till imorgon. Jag visste ju att det skulle ligga nära Catty Garden (som emma bodde på i augusti) så vi körde dit och letade och jag tror vi hittade det, precis bakom faktiskt haha. Det området måste vara det tråkigaste området i Side, fattar varför man inte lägger hotell där? İofs är det inte långt till Side centrum eller att gå ner till stranden och buss kan man ju ta till Kumköy eller Manavgat om man vill. Jaja, imorgon kommer dom iallafall och vi ska ha så roooligt!!! Längtar ihjäl mig. Kommer stå där utanför imorgon kväll och invänta dom :)

Nu dricker vi te och äter choklad, ska pussa lite på snyggingen bredvid sen ska jag dra igång Andra Avenyn och invänta sömnen. Godnatt på er!

Norges nationaldag

İdag önskar vi alla norskar en trevlig nationaldag, 17 maj!

İdag kände jag på mig att Tayfur hade glömt bort sitt alarm på morgonen så jag vaknade automatiskt vid sju tiden och frågade om han inte skulle gå upp.. ''Snart..'' fick jag som svar. Jag va lite borta så jag slummrade till och vaknade 7.45 och tror ni han hade gått upp? Nej.. Jag väckte honom och sa att han får skippa rakningen och skynda sig att att klä på sig och åka fort som fan till jobbet.. Det gjorde han också, min stackars trötta älskling.
Jag somnade om och sov som en stock fram till 11.30, riktigt skönt att sova ut men varmt.
Har ätit crepes med massa choklad på och druckit mint/citron te till frukost så nu är jag mätt.
Sitter och tar det lugnt här i soffan, ska hoppa in i duschen om ett tag. Får se om jag orkar mig in till Side centrum, måste köpa en sak men tycker det är jobbigt att gå runt bland allt folk och alla turkar som ropar i butikerna så jag väntar kanske tills Tayfur har kommit hem så han kan följa med.

İgår skulle vi ju som sagt träffa våran nya doktor. Vi åkte runt och letade efter sjukhuset och vi hittade det till slut. Ett litet privat sjukhus, sjukt fint sjukhus måste jag säga. Såg nästan ut som att man kom in i lobbyn på ett lyxigt hotell när vi kom in innanför dörren. Men det var inte lika lyxigt som det såg ut. Riktigt dålig personal som inte vet vad god service betyder. Vi pratade med tre personen i receptionen och bad om att få träffa doktorn. Dom frågade nog 10 gånger om vi skulle göra kontroll men vi gjorde det ganska tydligt (eller jag) att vi ville träffa våran doktor och prata. Dom fattade inte att det var ganska så brottom med tanker på att det är ca två veckor kvar tills jag ska föda.. Dom slutade inte tjata om kontroll, men jag vill inte göra någon jävla kontroll!! Sen sa dom att doktorn inte var där och att han bara gör kontroller mellan 8-9.00 på morgonen.. Kontroll kontroll kontroll.. Tröga jävlar säger jag bara. Vi frågade om vi kunde få våran doktors nummer, men det kunde dom självklart inte ge ut.. Så vi åkte där ifrån utan någonting.. Folk på sjukhus är så hjälpsamma verkligen......
Tayfur vill att vi ska åka till ett annat sjukhus idag när han kommer hem från jobbet, och ja, jag orkar inte bry mig längre.. Jag ger liksom upp, kan lika gärna föda här hemma för så mycket hjälp känns det ungefär som att jag får av folk som ska hjälpa mig. Folk som jobbar just för dig och mig! 
Ni ska veta att dom har jätte fina sjukhus här i Turkiet, speciellt här i turistområdena och i storstäderna, men personalen är oftast otrevliga och tänker bara på pengar. Varför tror ni dom tjatade om att göra kontroll hela tiden igår? Jo just för att det kostar pengar för mig.

Annars gjorde vi inte mycket igår. Vi fixade med papper som nu befinner sig i Sverige och som jag hoppas kommer komma hit till oss med en super fart så jag/vi slipper oroa oss om allt som har med försäkringar att göra. Och jag ber till gud att det inte blir något krångel med alla papper för då skiter jag fan i allt, haha..
Jaja.. Vi satt nere vid restaurangen lite igår med Ayşegül och Gökalp. Det börjar komma gäster till restaurangen nu, sakta men säkert. Två stora norska familjer igår vad jag hörde.
Sen kollade vi på min favorit serie och sen kom hyresvärden in här vid 23.30 och kollade om det var något som behövde fixas.. Ganska kul att han kommer in så sent, han som alltid lägger sig vid 20 tiden annars.
Sen satt jag och pratade med mormor och Emma på msn. Mormor blev helt till sig att man kunde se varandra och prata samtidigt på msn, kallas videosamtal haha ;) Jag fick se massa babysaker :)
Sen gick vi och la oss och somnade ganska så snabbt.

Ska vila lite till känner jag nu, tjooo!

Förresten så blåser det som fan ute idag.. Hoppas det försvinner tills imorgon när dom kommer. Vill ha lika perfekt väder som vi hade förra veckan.

Ge och ta

Sådär, färdig fixad och klar. Har en liten diskhög som jag ska ta hand om bara sen ska jag ringa Tayfur och påminna honom om att han måste skynda sig hem så vi kan ge oss ut på jakt efter sjukhuset och den nya doktorn. Vi ska fixa lite papper ikväll också. Jag vill ha allt iordning och lite planerat så jag kan slappna av när Emma, mormor och Kicki kommer om två dagar. 
İdag kommer det massor med folk till Turkiet från lilla Kalmar/Öland. İkväll rättare sagt. Min kära vän Jenni blandannat som ska till Alanya. Min bästa vän İdas lillasyster Lisa och hennes kompisar kommer hit till Side. Massa andra tjejer som ska till Alanya också. Och på tisdag min family :) Behöver verkligen det nu, och vi ska ha så kul. Jag ska umgås med dom hela tiden! Den enda tiden jag kommer vara hemma här är när jag ska sova eller dom vill komma hit :) Sen har vi min födelsedag den 22 maj, då ska vi hitta på något kul. Min födelsedag är nästa lördag så jag ska försöka fråga Tayfur om han inte kan försöka vara ledig på lördagen nästa vecka. Han jobbar ju egentligen över på lördag men det känns lite tråkigt om inte han kan vara med och fira mig.

Jag har börjat få tillbaks irritationen i kroppen. Ni som känner mig vet att när jag är arg eller irriterad blir jag bitchig och har en jävla attitiyd, och det har jag även denna gången. Något som inte är bra med mig när jag är på det här humöret är att jag skiter i alla, jag säger precis vad jag vill som kommer 110% från mitt jävla hjärta.
Jag hatar försäkringskassan och jag älskar min mamma som är så snäll och betalar min utlandsförsäkring men hon ska aldrig mer behöva göra det för vafan har jag för nytta av den? Jävla kärringar som sitter där på sin slitna stol pga all jävla rövsvett. Ni skiter fullständigt i era kunder, pengar är värt med än ett liv för er. Ni har sånna jävla fjantiga bortförklaringar med era mesiga röster. Ni låter som små möss som inte vågar ha en vettig konversation för då vet ni att jag säger emot och ni blir klämda i råttfällan precis vad ni borde få känna på.

Jag hatar inte sjukhuset för det är ett riktigt fräsht sjukhus. Jag hatar däremot pengakåta turkar (människor över huvudtaget som har dollartecken i ögonen). Så fort försäkringen inte betalar så spelar det ingen roll om klockan är sju på morgonen eller om jag tex skulle ha blivit skjuten i huvudet, dom bryr sig inte, dom vill ha sina pengar. Visst, det förstår jag med. Men det ska ske samma dag som jag lämnar sjukhuset isåfall och jag ska bli informerad om det direkt jag läggs in, inte efter dom har gett mig tre måltider, två feta påsar med dropp, antibiotika för urinvägsinfektionen, tablett mot min smärta osv.. Jag tror inte ens att jag behövde all det där dom gav mig, bara det att jag är inte turk och är man inte turk tas man som rik. Precis som att man hade en resväska fylld med Euro hemma. Personalkärringarna har aldrig varit trevliga mot mig, en av dom tryckte så hårt på min hand efter droppen att jag fick ont i huvudet och blev helt blå, det har jag aldrig varit med om innan. Varför ska jag ge 2000 kronor när jag kunde ha åkt hem, gråtit lite, haft lite ont, men jag vet ju att det skulle gå över till slut. 
Grejen är den att skulle jag åka till sjukhuset och låtsas att jag har ont så skulle dom lägga in mig och ge mig dropp. Men hade det varit tillexempel Tayfur som hade så ont som jag har haft skulle dom KANSKE lägga in honom. Och skulle dom lägga in honom skulle han knappast få dropp. Max en tablett och kanske åka hem efter några timmar då doktorn upptäcker att allt är bra. Eller om han själv skulle känna att han vill åka hem skulle han få göra det utan tvekan.. Hade jag sagt att jag känner mig bra och kan åka hem så skulle personalen bli arg och säga Nej. Varför? Jo, en dum utlänning och utlänningar har pengar.. Enligt turkarna.

Det finns annat jag är irriterad på också. Folk verkar tro att jag och Tayfur har mycket pengar. Vi ska ha barn, visst kostar det pengar, men folk verkar glömma bort att endast Tayfur har en inkomst, jag får inga bidrag eftersom jag inte bor i Sverige och utanför EU. Bara för att vi har ett kylskåp, soffa, tv, eu moppe, babysaker osv så tror folk att dom kan komma och gå som dom vill. Låna saker, låna pengar som man aldrig får tillbaks, ta av våra grejer, komma hit och sätta sig och ladda telefoner och sitta här med laptopen och laddaren i flera timmar och sen gå. Jag fattar fan inte vad folk tänker med ibland.
Nej det är slut på snällheterna. İngen av dom jag känner här vet hur jag är egentligen, jag har en jävla bitchig sida också och den kommer jag att använda mig av nästa gång någon idiot ber om pengar eller något annat. Tro mig, jag är jävligt go och snäll men den senaste tiden har det fan blivit för mycket av GE och ingeting får man tillbaks. Ordet TACK finns inte här, och jag ska köra med samma stil nu.

Tack, Teşekkür ederim, Thank You, Danke Schön, Gracias, Merci osv osv.. Lär er dessa ord och vad dom betyder så blir jorden lite trevligare..

Det gör bara ondare och ondare

İnatt trodde jag att det var dags, igen haha..
Allt gick så bra, det enda var att jag hade ont i ryggen hela kvällen men jag fick massage fast det gick tyvärr inte över. Vi gick och la oss vid tolv tiden och jag hade fortfarande ont i ryggen men det var ingen fara tyckte jag. Tayfur låg och masserade mig där jag hade ont och jag somnade nästan. Jag började frysa och må illa, magen blev stenhård och det gjorde ont så fort hon rörde sig där inne. Magen började göra konstiga ljud och jag frågade Tayfur om han kanske trodde att det var ifrån maten. Nej sa han. Jag som alltid får höra att det är matens fel, men den här gången sa han nej, tror ni jag blev osäker? haha.. Jag hade iallafall så ont att jag fick panik. Gick in i badrummet och spydde för jag mådde så illa. Hela jag darrade av smärta kändes det som. Ont i hela kroppen verkligen, mest magen och ryggen. Sen gick jag in i sovrummet igen och försökte lägga mig ner men kunde inte för det gjorde ont. Sen mina vänner satt jag på toan i säkert en timme och när jag kom ut därifrån var jag nog 3 kg lättare, och nej det var inte Belma som ploppade ut även om jag trodde det var dags. 
Hade fortfarande ont i magen och vi satte oss i soffan tills det hade lugnat ner sig. Runt halv fem somnade vi nog. 
Ni ska veta att för varje gång jag får ont så gör det bara ondare och ondare nu..

Jag borde sova lite mer eftersom att jag måste vara förberedd varje sekund på att något kan hända, men jag har inte tid till att sova. Jag har massor jag måste fixa nu.. Och om två dagar kommer mina släktingar, längtar så mycket! Och jag hoppas att den disiga himlen ska försvinna tills dom kommer. Det är varmt och solen tittar fram, men absolut inte lika fint som vi hade för några dagar sen. Hoppas himlen blir klarblå under dom här två dagarna!

Nu ska jag äta frukost sen ska jag hoppa in i duschen och duscha av mig hemskheterna från inatt.
Att vänta barn är inte lätt, det ska gudarna veta...
Men vill ha min lilla gosegumma här snart!!!!!!!!!!

Mätt och belåten

Nu har älsklingen kommit hem från jobbet och vi har precis ätit oss mätta. Lagade soppa, ris och någon gryta med allt möjligt i, gott var det iallafall.
Vi ska kolla på tv ett tag sen ska vi sova. Jag har ont i ryggen efter matlagningen :/ Men mannen min har lovat att ge mig lite massage när han har plockat av bordet :)
Annars har det inte hänt mycket. Ayşegül har varit här inne och hållit mig sällskap hela kvällen.
Tayfurs föräldrar ringde innan och berättade att dom åker till Ankara den 20de och stannar där i några dagar innan dom kommer hit.. Hans pappa vill så gärna träffa min mormor, haha.. Men jag har försökt övertala Tayfur att dom iallafall kan försöka komma tidigast den 24de.. Mormor och dom åker ju hem den 25 maj, så kommer dom den 24de hinner dom säga hej en snabbis.. Vill inte att dom ska komma den 22 maj, eftersom det är första gången för mormor och kicki i Turkiet så vill jag gärna umgås med dom avslappnat och kunna ta hem dom hit i lugn och ro :P

Jag glömde ju informera er om hur det gick på kontrollen igår, var lite arg. Men iallafall så såg allt bra ut, vi gjorde det vanliga. Ultraljud och CTG. Hon väger nu 2900 gram :)

Nu kommer älsklingen så jag ska stänga ner för idag. Godnatt =)

İ Love music

Gud va härligt och avslappnande det är med ett par hörlurar som kopplar bort hela världen omkring, och bara spelar massa bra musik som rensar hjärnan för en stund!
Mina förra hörlurar gick ju sönder så för några dagar sedan köpte jag nya och nu kommer jag använda dom ofta, känns som jag inte har lyssnat på musik på flera år. Vill ha en mp3 som jag kan somna med och träna med om ett tag. Här har ni några låtar som spelar just nu:

Ω Calle Kristiansson - Walking İn Memphis
Ω Pitbull - İ Know You Want Me 
Ω Panic!at the disco - Lying İs The Most Fun A Girl Can Have Without Taking Here Clothes Of 
Ω Bon Jovi - You Give Love A Bad Name 
Ω Whitney Houston - İ Wanna Dance With Somebody
Ω MGMT - Kids 
Ω Mika - Happy Ending 
Ω Kizz - İ Was Made For Lovin 
Ω Kizz - Heavens on fire 
Ω Fee Waybill - Another Brick İn The Wall (part2) 
Ω Sidney Samson - Riverside 
Ω Mange Schmidt - Giftig 
Ω David Guetta - Love Dont Let Me Go 
Ω Alicia Keys - Try Sleeping With A Broken Heart 
Ω Adam Lambert - Whataya Want From Me 
Ω Pink - İ Dont Believe You 
Ω Pink - Sober Ω

Framför DHW just nu

Hejhej..

Har lagt ilskan på hyllan, tjänar ändå inget på att vara förbannad på några idioter som inte tänker hjälpa när dom borde göra det. İstället är jag fylld av stress och panik inför hur vi ska göra. 15 maj idag, det är nu jag borde luta mig tillbaks, njuta, samla krafter och energi men icke, istället går alla mina tankar till hur vi ska göra, vad som är bäst och vettigast.. Ja, sen vet jag ju inte om det blir kejsarsnitt eller normal förlossning. Bra va? Så här två veckor innan lillan ska komma. Det här va inte direkt vad jag hade tänkt mig, jag trodde jag hade det tillräckligt jobbigt av min enorma förlossningsrädsla. Men det är väl bara att se framåt, vi har ju en ny doktor och ett nytt sjukhus som vi ska hinna besöka innan det är dags. ''Lära känna'' doktorn och prata med honom om kejsarsnitt och förlossning. Först och främst ska vi hitta till sjukhuset :) 

Skit i det nu.. jag är glad om jag överlever förlossningen.

İdag vaknade jag vid 10 tiden av stress. Har inte gjort mycket idag. Louise var här inne en stund och lånade vårat kylskåp och spis. Har hunnit med en välbehövlig dusch, börjar bli varmt om nätterna nu, om dagarna med för den delen.
Har inte haft internet på hela dagen så har bara suttit i soffan och kollat serier. Just nu sitter jag och äter nötter och dricker fanta till DHW. Tayfur jobbar över idag vilket betyder att vi inte kommer att besöka den nya sjukhuset förrens imorgon. Ska laga mat om ett tag sen ska jag gå till affären och köpa lite gott.. Resten av dagen/kvällen ska jag spendera här och försöka lösa vårat problem. När det är löst så kan jag andas ut och då kan lillan få komma precis när hon vill. Och jag längtar så mycket tills tisdag då emma, mormor och kicki kommer. Behöver en kram av dom nu ♥

pengakåta turkar och ett finger till försäkringskassan!!!!

Känns som jag vaknade upp i en mardröm imorse.. Kan ingen nypa mig i armen och så inser jag att jag sitter just nu och bloggar i drömmen om den hemska drömmen istället för att det ska vara på riktigt? Önsketänkande.

Vi har varit på sjukhuset och träffat dom som har hand om utlandsförsäkringarna här på mitt sjukhus. Vi ringde upp min försäkring och frågade vad som pågick och vad felet var eftersom sjukhuset fått mail om att min försäkring inte kan betala senast då jag låg inne på sjukhuset.

Sist jag låg inne så var det min doktor som erbjöd mig att stanna över natten ifall jag skulle få ont igen, för att hålla koll på mig hela natten ifall något skulle dra igång, och det kan man ju tycka låter väldigt bra. 
Sen är det så att man ska fylla i papper och ringa sin försäkring och berätta varför man ligger inne och det gjorde jag. Jag berättade att jag fått värkar och att vi åkte in och att jag fått dropp och att jag hade en liten infektion i urinblåsan och att jag fått tablett mot värken. Alltså precis som det var och ungefär ganska så lika som förra gången jag blev inlagd. Hon i andra änden i luren låter trevlig och säger att hon ska ringa tillbaks, och jag frågar även om min försäkring kommer att täcka kejsarsnitt/vanlig förlossning. Jag har gjort det jävligt tydligt för dom att jag inte kommer kunna flyga hem till Sverige. Hon svarar ''jaa, kan du inte flyga hem till Sverige så ska den nog täcka'' och hon ska även ta en titt på det. Sen lägger vi på och jag ringer upp dom efter någon timma och ber om referensnummret till personalen på försäkringsavdelningen här i Turkiet. Jag får ett referensnummer och hon nämner inget om att det är några problem så jag tog det som att allt gick lika bra som förra gången. Han som jobbar här i Turkiet sa att han skulle ringa Tayfurs telefon om det dök upp några problem. Han ringde aldrig. Så vi slappnade av och började prata om hur bra sjukhus vi har valt som tar emot försäkringar från utlandet.

Nu idag, sisådär en vecka efter ringer vi och blir väckta, åker till sjukhuset, ringer upp försäkringen som har världens dåligaste förklaringar. Jag frågar varför det inte gick igenom med betalningen och att min mamma har betalat min försäkring för hela år 2010 och att det kostar henne pengar. Jag berättar ännu en gång att jag fick flygförbud och att jag inte kommer kunna ta mig till Sverige, som dom har skrivet i sin dator sen första gången jag var i kontakt med dom. Jag blir kopplad till någon som tydligen ska ha mer koll på det.. 
Berättar samma sak för henne.. Hon säger ungefär saker som ''Jaha jaaa, ja det finns ju inte så många flygbolag som flyger hem dej nu i V.37'' VECKA 38 säger jag.. Och jag tillägger även att det är två veckor kvar och varför dom inte har berättat detta för mig lite tidigare.. ''Vi täcker tyvärr inte det eftersom din graviditet är normal och en förlossning täcker vi inte när du kunnat vara i Sverige'' Tröga jävla puckon fattar ni ingenting, tänkte jag.. Jag säger att jag förmodligen ska göra kejsarsnitt och frågar hur det är med det. Hon ber om min mail adress och jag sitter nu och väntar på ett mail, men det kommer jag förmodligen få när hela graviditeten är över. 
Nu ska ni veta att man är väldigt känslig när man är höggravid och kan börja gråta för allt, det var precis vad jag ville men jag kämpade med telefonsamtalet som inte ledde någonstans förutom att jag gav ut min mail...

Jag lägger på och berättar för Tayfur och dom andra försäkringsmänniskorna vad hon sa.. 
Så nu måste vi betala för den senaste natten på sjukhuset fast det inte borde vara så! 2000 kronor... Kanske inte låter så överdrivet mycket för er i Sverige, men här i Turkiet  är det mycket pengar. Men det som oroar mig mest, vad kostar då en förlossning/kejsarsnitt? Fan fan fan.. Det finns bara en lösning, den är privat så tyvärr mina läsarer.

İnte nog med hela försäkringsgrejen.. Vi går ner till min doktor och får reda på att han ska flytta till Alanya och jobba där från imorgon.. Jaha, jag ska ha barn om två veckor.. Vad gör vi nu? Jo vi ska till ett annat sjukhus med en helt ny doktor.. Prata om kejsarsnitt som ska ske om 4-5 dagar.. Eller om normal förlossning.. Vi vet inte ens vart det sjukhuset ligger, vi fick namnet på doktorn och en dålig vägbeskrivning och ett lycka till och hejdå...

Så här är jag.. Höggravid och stressad,nervös och ledsen. Jag ska antingen göra kejsarsnitt om några dagar eller föda normalt när som helst.. Jag/vi måste fixa en sak för att rädda försäkringar och våran ekonomi. Två veckor innan vi ska ha barn. Jag hatar Turkiet just nu.

Dont mess with a pregnat woman!!

FAN! İdag är en jävla skit dag, hittills iallafall..
Blev väckta av att telefonen ringde och det var ifrån sjukhuset, försäkringsavdelningen.. Jag fattade ju direkt att något var fel, för så fort alt känns bra så väntar man bara på att nästa skit grej ska dyka upp och det gjorde det.
Jag är inte förvånad men jag är så jävla arg!!!!
Jag ska berätta allt när jag kommer hem från sjukhuset. Väntar på att Tayfur ska komma hem från moskeén så vi kan bege oss till det där jävla sjukhuset som jag hoppas att jag aldrig mer behöver besöka när graviditeten är över.

Jaja.. Jag är ungefär lika arg och bitchig idag som jag ser ut på bilderna..



Visum

MariaD om tjena tjena:
Hur funkar det med visum? Vad kostar det? Som turist får man stanna 3 månader, eller................
Svar: Du får stanna i 3 månader från den dagen du kommer till Turkiet. Sen kan man antingen välja att åka ur landet i en dag när dom tre månaderna är slut eller skaffa visum. Ett visum varierar i priser, det beror helt på hur många månader du vill skaffa visum. Du kan skaffa allt ifrån 1 månad upp till 12 månader. Första gången jag skaffade visum var den ''krångligaste gången'' då jag behövde fixa med massa papper. Du behöver någon i landet som kan intyga och försäkra om att den personen ser till så att du aldrig är utan tak över huvudet eller mat, så den personen måste fylla i papper och även du. Alla pappren finns att hämta på polisstationen där du ansöker om visum. Det står på både engelska och turkiska vad jag minns men vissa saker står bara på turkiska. Men du får allt förklarat, vad det är du behöver göra.
Mitt första visum gick på ca 350 lira (1750 kronor) och då valde jag att ta 6 månader.
Du får en liten bok som du kommer kunna använda framöver ifall du vill förlänga ditt visum. Tappa inte bort boken!
Jag har alltid tagit 6 månader så hur mycket dom andra månaderna skulle kosta kan jag tyvärr inte svara på.
Men kom ihåg att när du har skaffat ett visum så får du fortfarande inte jobba förrens du har ett arbetstillstånd och det står klart och tydligt i din visumsbok.
Jag skulle rekomendera att skaffa visum istället för att åka ur landet var tredje månad om du tänk stanna en längre tid, för det blir billigare i längden.

Städmaskinen

Gud vad jag har varit duktig idag igen! Det är precis som att jag har fått någon super energi dom senaste dagarna, jag trodde att man skulle vara helt utmattad och super svullen dom sista veckorna? İnte jag kan jag tala om för er och det är väldigt skönt tycker jag. Fick en kommentar av Ayşegül som jag tror alla höggravida tjejer vill höra ''Jag hoppas att jag kommer se ut som dig när jag blir gravid'' Tro mig, man känner sig som en riktig säl och oerhört ofräsh i slutet, man går nästan under den sista tiden för ingenting passar och man känner sig bara stor och klumpig och alla glor på en, så en sån kommentar värmer verkligen!

Jag har iallafall städat HELA lägenheten idag. Dammat, rengjort hela köket, putsat kylskåpet så den glänser rent vitt, skurat, skrubbat hela badrummet och toaletten. Gjort fint inne i lillans blivande rum, plockat iordning i vårat sovrum. Oj va rent vi har det nu! Bara dammsuga som fattas och det ska Tayfur göra imorgon :)
Nu ikväll har vi suttit nere vid restaurangen och druckit te, som vanligt.. Dom spelade bra musik och Elvis dök upp i högtalarna och då började jag tänka på mormor och nu längtar jag ihjäl mig tills dom kommer om fem dagar!! 

Nu ska vi snart kila iväg till affären ochh köpa lite choklad och nya papperskorgs påsar haha. Sen ska vi mysa framför tvn hela kvällen och imorgon är älsklingen ledig!! ♥

En ny vecka mitt i veckan

Godmorgon!

Vaknade för ett litet tag sen, har sovit ganska så skönt inatt :) Vaknade till vid 6 tiden imorse av en lite hemsk/äcklig dröm. Sen somnade jag om så gott i Tayfurs famn, lille mysen han låg och höll om mig ända tills alarmet ringde.
Vad som händer idag är oklart men jag ska försöka att fixa här i hemmet lite, jag vill ha så rent och fint som möjligt när vi snart får besök från Sverige :) Bara 5 dagar kvar!!
Jag ska nog damma och putsa hela lägenheten och städa badrummet. Tayfur är ledig imorgon så han får stå för dammsugningen då ;)

İdag går jag även in i V.38 vilket betyder att det är endast 20 dagar kvar till beräknad förlossning, sjukt va? İ cant belive it..
Min mage har sjunkit ner, den liksom nästan lutar lite frammåt. Man kan se precis under brösten min vanliga storlek som jag hade innan graviditeten, smal och fin haha.. Jaja, jag är ju inte så himla stor om man jämför med Katrin Z (kan inte stava hela hennes efternamn men kolla in hennes blogg på
www.finest.se/katrin så ska ni få se någon som är gigantisk!!).
Bebisen är nu helt färdig bakad där inne och kan komma när som helst..
Medellängden ligger på 50 cm.. Fattar ni, en halv meter? haha jesus.
Medelvikten ligger på 3200 gram.
Vi ska ju till doktorn imorgon på kontroll så får vi se hur mycket lillan väger efter V.37 :) Jag chansar på 2900 gram eller 3000 gram..


Nehee, nu blir det frukost och sen börjar min städ dag!
Fan, klockan är redan 13.30 här..

Första strand dagen 2010, check!

Gonatt på er!

Blir ett väldigt sent inlägg eftersom jag har haft fullt upp hela dagen idag.
Började med att jag vaknade vid 12 tiden och knackade på hos Louise och vi bestämde att vi skulle gå ner till stranden vid 13 tiden. Så jag gick in till mig och åt en rejäl frukost, mannagrynsgröt, ett glas mjölk, ett glas juice, massa tunnbröd med gurka och en järntablett på det. Låter inte speciellt rejält men man blir proppmätt av gröt, inte bara mannagrynsgröt, gröt av alla former och jag älskar det!
Efter frullen tog jag tag i den gigantiska diskhögen duktig som jag är. Efter det skar jag upp lite vattenmelon, kiwi och jordgubbar och packade ner allt och sen begav vi oss till stranden, dock kom vi iväg runt 14 tiden och inte 13 ;)
Stranden var hur härlig som helst!! Jag kände mig som en riktig turist som var på semester, en go känsla eftersom jag inte har känt mig som turist på väldigt länge, men idag låtsades jag om som att jag var på semester med Louise (även om jag förstog istortsett allt turkarna sa..). Vi fick en bra plats och ett parasoll fick vi med. Jag kunde inte riktigt slappna av för jag var rädd att jag gjorde något fel som kunde skada lilla Belma så jag solade inte idag, jag låg mest under parasollet med tröjan täckt över magen och endast benen i solen. Det var lite jobbigt eftersom jag älskar att  pressa och bli brun när jag väl ligger nere på beachen men som sagt, jag är glad att jag inte kommer vara gravid i sommar, jag hade nog aldrig klarat av det, jag hade nog gått under jorden eftersom jag älskar värme och sol. Men om ca 2 veckor (kan man hoppas) så är lilla kulan på magen borta och istället har jag en söt liten bebis här hos mig och då är det inte långt kvar tills jag kan använda bikini och steka på stranden. 
Jag måste inskaffa en ny bikini eftersom förra årets (och alla andra jag äger) är alldeles för små, jag kände mig som en gravid porrstjärna när jag såg hur otroligt liten min överdel var, både bra och tråkigt kan man ju tycka ;)

Vi satte oss på Sunflowers restaurang och käkade lite mellanmål innan vi tog oss i kragen och började promenaden hemmåt. Usch vad jag inte ville gå hem, jag bara önskade att det skulle komma någon och ge oss en moped eller bil. Nu tar det ca 10 minuter för en normal människa att gå hem från stranden men för oss tog det nog 40 minuter att gå hem. Vi skippade dock gravidbacken eftersom vi upptäckte en trappa lite längre bort med hela 57 steg, det ni! När vi väl kom hem kände jag mig svettigare än efter ett dans-pass under tiden då jag tränade dans. Blev en svalkande dusch och sen gick jag in till Louise och satt där tills Tayfur kom hem.
Jag lagade domlar till middag idag, försökte lära Louise men tror inte det gick så bra för jag bara mummlade om allt och ingenting, låtsades tillochmed att jag hade en kamera som filmade mig till mitt matprogram. Men va inte oroliga, jag mår bra.
Medans maten stog på spisen gick jag ner till tayfur och dom andra grannarna som satt vid restaurangen och drack te, vi satt där en stund sen gick vi och köpte bröd och sen bjöd jag över Louise för att äta med oss. Jag tror hon tyckte om det, men vem älskar inte domlar? Haha....

Resten av kvällen har jag haft ont i ryggen, det måste vara för att jag har varit så duktig och gjort massa saker idag. Har även pluggat i någon timma. Det är två år sen jag tog studenten, man kan ju tycka att det är ett tag sen och att man borde ha lite vilja till att skiva ett arbete men icke, jag kommer alltid att hata plugg har jag insett. Tacka Gud för att hela livet inte är ett gymnasium.
Nu sitter jag här i min ensamhet i soffan och äter chokladkakor och dricker lite fruktsoda. Mannen har lagt sig för en timma sen, jag funderar på om jag kanske ska göra honom sällskap.. 
Börjar känna mig väldigt trött och varm!! Svettas som jag vet inte vad, värmen har verkligen slagit till här i Side. Det är hur underbart som helst, 35 grader och inte ett moln så långt ögat kan nå ♥

Handlat för hemmet

Har precis ätit lite mat, blev inget speciellt eftersom jag lagade mat idag. Makaroner, sallad, yoghurt och soppa.. Måste vara världens tråkigaste att bo med just nu.
Vi åkte till Salı pazarı i Manavgat och inhandlade lite nödvändiga prylar till hemmet innan. Rengöringsmedel, klädnypor, nagellacksborttagning, någon nödvändig grej till te.. Ja det var nog allt. Sen köpte vi oss en varsin glass på vägen hem som ligger i frysen och väntar på oss.
Rianna och Zeki kom hit en sväng förut. Hon ska tyvärr åka tillbaks till Holland om två dagar eftersom att skolan som hon skulle jobba på här i Turkiet tar sommarlov om några veckor så ste hon åka hem till Holland och jobba på skola där i två månader sen kan hon komma tillbaks och börja jobba här. Men det är skönt att hon kommer tillbaks, två månader går fort!
Nu ska jag äta min glass sen ska vi gå ner till Ayşegül och dricka lite te. Det förtjänar jag för idag har jag både lagat mat och vikt tvätt, wiho! Sen ska jag plugga som en idiot i någon timma, tjaaao

Bugün hava çok sicak :)

Merhaba!

İdag har vi lika soligt och varmt som igår, helt underbart!
Jag sitter just nu och äter frukost. Citron/mint te, tunnbröd och massa goda pålägg. Fick en hel påse med tunnbröd från Ankara av Ayşegül (Gökalps syster). Hon är här på semester och hälsar på precis som förra sommaren.
İdag ska jag nog sätta mig ute på balkongen en stund och njuta av det fina vädret!
Förra året den här tiden hade vi ca 25 grader om dagarna men i år har vi 35-40 grader. Jag tror det kommer bli en riktigt varm sommar i år. Visst var det varmt förra sommaren men inte så varmt som jag har upplevt Turkiet förut, jag tror att det kommer bli för varmt när vi börjar närma oss augusti, men jag klagar inte!
Om 7 dagar kommer Emma, mormor och Kicki hit och jag hoppas att vi kommer ha lika fint och varmt då. åh vad jag längtar nu!! Ska bli så kul att visa mormor Side, jag tror arr hon kommer tycka om det :)

Har massa jordgubbar, vattenmelon och kiwi som väntar på mig men jag tror nog att jag ska försöka hålla mig tills imorgon. Då ska jag och Louise ner till stranden och lata oss. Jag ska såklart ligga under ett parasoll och täcka magen och smörja in mig 1 gång i minuten... Låter kul.. MEN bara två veckor kvar typ sen kan jag också sola =) Och jag gråter inte direkt av att missa en dag i solen, det är ju inte direkt så att jag ska sätta mig på ett flyg till Sverige om en vecka då min semester är slut, det är det bästa under sommaren. Man ser turister stress shoppa, pressa tills dom blir blåröda eftersom dom har en-två veckor på sig här medans jag har hur länge jag vill hihi.

Nu ska jag bli klar med frullen sen ska jag ta en dusch och sen sätta mig på balkongen ett tag, tjaoo!

İ väntan..

Gokväll

Vad händer hos er? Här händer inte mycket. Tayfur kollar på sin otroligt dåliga serie så jag sitter inne i babyrummet och har precis kollat på en film, minns inte vad den heter men den var sjukt tråkig iallafall.. Handlade om en kille som börjar jobba som dörr-man eller vad det heter.. Så blir han kär osv osv.. Ja ni fattar? Typiskt tråkig vanlig film.
Skulle ha åkt till Salı pazarı och inhandlat lite nya klädnypor och värmeljus men det blev ej så. Roligt va?
Vi båda är så sjukt trötta av oss.. Det tar på oss båda två av att vara gravid. Jag är såklart trött för att jag bär på våran lilla (nästan 3 kg) prinsessa och han är såklart trött eftersom att han får sköta precis allt här i hemmet plus att han sliter asset av sig på jobbet.. Jag tror vi båda bara vill att hon ska komma nu, vi båda är trötta på att vänta, men samtidigt tror jag att alla småsaker som vi tjafsar om är pga av att vi är nervösa och har ingen aning om vad som komma skall. Jag tror inte att man kan förbereda sig, inte första gången man får ett barn, det enda man kan förbereda är att läsa och se vad som händer vecka efter vecka och lite baby fakta och såklart köpa alla saker till sin lilla baby.. Men som jag säger till alla: Visst vet jag att det är något där inne men man fattar inte riktigt att det är en levandes människa som faktiskt ska komma ut..

Ni som inte har barn, eller ja, ni som också har barn, tänk er att man går och väntar i ca 9månader, man går med en stor kula på magen, det rör sig där inne, det gör ont till och från, man går på kontroller och se den som är där inne, man får veta att det är en pojke/flicka.. Man blir överlycklig MEN samtidigt känns det liksom inte ''trovärdigt'' man fattar verkligen inte att det är en bebis! Jag kommer nog att förstå det första gången jag ser lillan. Nu kan jag bara kolla på alla söta saker vi har och vänta, vänta, den eeeeviga väntan..

Medans jag fortsãtter vänta ska jag nu äta vattenmelon och jordgubbar, tjOO

Nu är sommaren här

TJOOO!

Fan vilken great dag det är idag eller! İdag har sommaren verkligen slagit till. Vi har hela 38 grader just nu och strålande solsken. Hade jag inte varit gravid hade jag garanterat suttit här med världens solbränna efter en dag på stranden, men så är inte fallet denna gången. İstället har jag och Tayfur varit inne i Manavgat och gått på bazaren, vi har fyllt kylskåpet med frukter och grönsaker nu för ett tag framöver. Älskar bazaren, så mycket billigare än i affären och det finns ju så sjukt mycket att välja på!
Efter att vi hade köpt all frukt och grönsaker så betalade vi lite räkningar och vi hann även med lite shopping. Tayfur är nu ett par ljusa jeans rikare och jag en klänning rikare, synd att man blir några lappar fattigare bara men jag är faktiskt glad att Tayfur hittade sig ett par nya jeans. Jag tror inte att jag har sett honom köpa något nytt sen i vintras när vi var och hälsade på hans familj, då minns jag att han köpte ett par långkallningar, haha.
Jag ska lägga upp bilder på massa nyköpta saker lite senare ikväll..

İgår fick vi besök av Rianna och hennes föräldrar på kvällen. Det var trevligt att träffa dom igen och vi fick även en present till lilla Belma :) Eller ja, en slant fick vi eftersom dom inte vet vad vi behöver men vi funderar på att köpa en bärsele som vi har spanat på länge :)
Jag bakade även en tårta, en riktig tårta för första gången i mitt liv och den blev sjukt god, alla älskade den!

Nu ska vi äta mat och sen sak vi gå ut igen tror jag. İkväll ska jag plugga lite annars händer inte mycket.
Hörs senare!

Jag vet vad ni tror :)

Hej hej hej!
Och nej, jag har inte fått en liten Belma än! Men visst har det hänt grejer sen sist.
Anledningen till att jag inte har kunnat blogga är att vårat internet la av för ca 3-4 dagar sen, därför har jag alltså inte kunnat blogga och uppdatera er vad som händer här borta. Så nu får ni lite update!

Kan börja med att ge er lite baby info för det är väl det ni är mest nyfikna på antar jag :)
Vi var iallafall på kontroll i onsdags eftermiddag. Det såg bra ut och lillan vägde då 2700 gram, vi gjorde ultraljud och kollade läget med CTGn som vanligt.  Jag kan även berätta för er att jag har fått beviljat kejsarsnitt och jag vet ungefär när det kommer att bli av, men har inte bestämt mig för om jag ska berätta det innan eller vänta tills efteråt, hehe ;) Dock blev jag inte alls så glad som jag trodde att jag skulle bli, har nu börjat fundera på vad som verkligen är bäst, kejsarsnitt eller normalt.. Dom flesta säger ju att man läker mycket fortare efter en normal förlossning. Jag har ju börjat tänka att jag kanske klarar det, man har ju ont i några timmar sen är det liksom istortsett över..
Men det fick jag ju ett smakprov på igår...
Det hela började runt 13.30 tiden med att jag fick något som liknar mensvärk fast ungefär 5 ggr värre, och jag hade jätte ont i svanken. Jag la mig i soffan och kollade tv och trodde kanske att det skulle gå över men det tog inte lång tid förrens jag inte kunde ligga ner av smärtan.. Sitta kunde jag inte heller och gå gick inte heller speciellt bra.. 
Klockan blev 15.00 och j-vlar vad ont jag hade!! HELA ryggen gjorde ont, höfterna, mellan benen, magen, benen, fötterna.. Ja man kan säga att jag hade ont ända ifrån ryggen och ner till tårna. Trodde att jag skulle bli förlamad bokstavligt talat.
Men jag övertalade mig själv att det kommer gå över.. Testade lägga mig i sängen, gjorde så sjukt ont vad jag än försökte med.. Jag plingade på hos grannarna men självklart var det inte en endaste kotte här i bygnaden förutom jag. Sen var jag tvungen att ringa Tayfur.. och han hade fullt upp på jobbet så det tog ett tag innan jag fick tag på honom.. Ringde säkert 40 ggr.. Tror ni jag var arg och irriterad av all smärta? Jag skrek för mig själv ''svara då för fan jävla pucko'' haha.. Han svarade till slut och jag började gråta av smärta och tror ni inte att mitt batteri dog? Jo.. Sen fick jag inte tag på honom och jag tänkte att nu dör jag här i min egen lägenhet. Jag ringde och ringde men inget svar.. Till slut kom han hem.. Då var klockan 17.00 och han förstog att jag hade ont så han började fråga mig vart jag hade mitt pass och försäkrings kort.. Under tiden sprang jag in på toan och spydde en gång.
Sen åkte vi till sjukhuset, gjorde kontroll och jag förklarade vart jag hade ont. Men min doktor sa att allt såg bra ut och ingen bebis var på väg utan att jag istället skulle börja vänja mig för det är nu värkarna kommer att dra igång sa han.. Jag blev inlagd över natten. Fick drop, två stora påsar och det sved som fan i handen. Fick tablett mot min värk och den hjälpte verkligen, sen blev jag lugn och trött.. Fick även konstaterat att jag har en liten ''urinvägsinfektion'' så jag fick tablett mot det också.
Men vi spenderade alltså ännu en natt på sjukhuset men det är skönt att det finns hjälp mot smärta och nu är jag hemma och mår bra. İ rummen bredvid låg det nyfödda bebisar. Dom gör så fint på dörrarna när det ligger nyfödda i rum! Rosa och blåa rosetter! jag kommer alltså ha en rosa dörr om ett litet tag ;)

Det var nog all babyinfo jag hade att dela med mig av..

İ onsdags gick jag och Louise in till Side centrum och käkade kebab i värmen. Vi hade riktigt varmt och fint väder och jag brände mig nästan lite på axlarna. Tog även en sväng förbi butiken som Louise jobbar i och spanade in alla snygga klänningar. Sen tog vi strandvägen hem och kämpade oss upp för gravidbacken som ligger mellan strandvägen och lägenheten.. Eftersom Louise fick en provdocka i huvudet kvällen innan så kände hon sig minst lika trött som mig när vi kämpade oss upp för backen. Senare på kvällen visade det sig att Louise inte alls mådde bra av smällen hon fick så hon kom in hit och vilade tills hennes pojkvän kom och hämtade henne för att åka till sjukhuset.

Annars har det inte hänt så mycket mer. Vädret är lite muligt och småregnigt idag.
Tayfur har förmodligen halsfluss igen.. Han har iallafall fått ledigt i två dagar nu av sin doktor så han ligger här bredvid mig och sover, stackarn.. Han kommer förmodligen att få operera sig i framtiden eftersom han har haft problem med mandlarna sen har var liten..
İgå skulle Rianna och hennes föräldrar kommit hit på kvällen men eftersom jag var på sjukhuset så kanske dom kommer ikväll istället. Annars ska vi inte göra mycket en dag som denna.. Jag ska plugga ;) Sen visas Titanic ikväll så vi ska mysa framför Leo och Rosen, skojaa ;)

Luftslottet som sprängdes

Godkväll

Tyvärr har jag ingen babyinfo att ge er.. Min doktor hade ett kejsarsnitt som han skulle göra nu idag så det fanns ingen tid för kontroll, men imorgon vid 17.45 har vi tid för kontroll och då kommer jag meddela er :)
Vi har precis kommit hem. Har varit hos Rianna och Z på middag ikväll, det var gott och jag och Rianna fick våra skrattanfall som alltid.
Nu sitter vi i soffan och kollar tv och äter massa frukt, älskar verkligen frukt! Banan, kiwi, äpple och apelsin, mums!
İ sommar ska vi göra massa mysiga picknickar och dagar på stranden och jag lovar mig sjävl att varje gång ska jag packa väskan full med frukt.
För övrigt händer det inte mycket mer. Jag saknar att bo i Kumköy lite, dom har gjort om massor och nu ikväll när vi åkte hem var gatorna fulla med turister. Men nej, vi ska inte flytta. İnte på ett bra tag:) Trivs jätte bra i våran nuvarande lägenhet :)
İmorgon ska jag och Louise in till Side centrum och strosa runt. Hon är ledig imorgon och det ska bli riktigt nice att umgås lite :) Det enda jag önskar är att Belma befann sig utanför magen för nu är jag trött på att se ut och känna mig som en köttbulle. Jag vill vara jag och ha min enorma energi, menmen det kommer, snart snart mina vänner!
Just det, det var någon som undrade vilken film det var vi såg igår. Vi kollade på Luftslottet som sprängdes tror jag att den heter..

Godnatt på er!

Varmt och härligt!

Nathalie om Myskväll!:
Hejsan, är en vän till din kompis Jenny! Har en fråga till dig som jag hoppas du kan svara på här:) Hur ser vädret ut hos er i Side nu? Vi ska nämligen åka ner en vecka den 16-23 maj nu för lite sol och bad innan bal & student. Har vi strålande sol att vänta oss tror du? :-D

Svar: Hej! Va kul, passar ju perfekt att åka ner och få lite fin färg tills studentveckan drar igång! 
Vi har jätte fint väder, soligt och varmt. Det ligger runt 25-30 grader om dagarna och ibland varmare tillochmed. Ni behöver inte oroa er för att det ska vara kallt och ruggigt när ni kommer för nu är regnperioden istortsett över. Det har regnat två gånger dom senaste 3-4 veckorna och varit åska men alla andra dagar har varit super varma! Och nu går det bara åt det varmare hållet så ni kommer få perfekt väder för att bli bruna, inte för varmt och inte för kallt. Dock vet jag inte hur det är med havet, om det är varmt eller kallt men annars finns det ju pooler att bada i :) 
Ni kommer precis när säsongen håller på att dra igång :)
Hoppas ni får en bra resa och ge Jenni en kram från mig nästa gång du ser henne :D



Vi håller på här hemma. Har precis ätit frukost och ska nu börja städa lite i hemmet, tisdagar är städdag för oss eftersom jag inte får dammsuga och anstränga mig för mycket så kör vi städdag när Tayfur är ledig ;) Ganska skönt, haha.
Annars händer inte allt för mycket. Vi har iallafall fint väder så vi ska nog in till Side centrum sen och sätta oss vid havet en stund. Lite senare idag, runt 17 tiden ska vi till sjukhuset på kontroll. İkväll är vi bjudna på middag hos Rianna, det blir nog bra.
Nu ska jag hjälpa Tayfur att städa.
återkommer senare ikväll :)

Myskväll!

Snart är maten klar och det luktar så gott! Vi ska äta domlar och turkmakaroner med yoghurt, mmmm!
Jag har inte gjort allt för mycket idag, tagit en dusch och lagat mat. Men ikväll eller imorgon ska jag börja plugga, jo det är sant haha. Men då kanske ni undrar vad eftersom jag tog studenten för 2 år sen.. Tyvärr kan jag inte berätta för er, tror jag.
İkväll ska vi ha mysigt här hemma, laddat med massa gott och sen en svensk film och tro det eller ej, med turkisk text!! Ett mirakel, äntligen efter två år tillsammans så kan vi se på en film tillsammans och förstå allt!

İmorgon är Tayfur ledig, vi har inget planerat förutom att vi ska till sjukhuset på kontroll. Är det fint väder kommer ja att tvinga med Tayfur till stranden och bara njuta utomhus, kanske en liten mysig picknick :)

Jag tvättade ju liggdelen till barnvagnen i tvättmaskin igår och den blev så mjuk och skön och doftar jätte gott! Va lite nervös att den skulle förstöras men den blev så bra så :) Nu behövs det bara en baby sen är jag redo att inta Sides gator ;)

Nehe nu ska vi äta, hungrar ihjäl mig snart!!


jag och emma augusti09, 15 dagar kvar tills hon kommer igen! ♥

Turkfrulle

Godmorgon/god förmiddag!

Sitter och äter frukost bestående av te, bröd, sucuk, aprikosjuice, ost och philadephia, mums.
Kollar på världens töntigaste program, folk som ska gifta sig, hitta kärleken i tv-rutan, haha komiskt.
Blä, inatt har jag inte sovit mycket alls för jag har haft så ont i höftbenen. Kunde inte ens röra fötterna utan att det gjorde ont, känns ungefär som att man ska bli förlamad.. Har sovit några timmar nu på morgonkvisten iallafall.
Men det är både skönt och lite läskigt att vi är inne i maj månad för nu är det verkligen inte långt kvar. Denna månaden ska det ske, kan ni förstå? Jag kommer aldrig bli redo för att föda, jag tror inte att man kan bli redo inför det. Samtidigt som man bara vill att hon ska komma ut så tycker man att hon kan väl stanna där ett tag till. Det är ett mysterium att vara gravid, som inte går att beskrivas, det måste upplevas.

Jag ska iallafall snart avsluta min långa frukost och kila in till Louise ett tag innan hon ska iväg och jobba, kolla läget på gatan genom fönstret haha. Sen ska jag plugga idag hur konstigt det än låter, men det är iallafall sant haha. Tvättade liggdelen till barnvagnen igår och sängkläder så det ska jag vika och bädda så fint idag tänkte jag.
Ska försöka få tag på Rianna och se om hon vill träffas, vet dock inte om hon är i Antalya idag kanske.

Fint väder har vi också. Vill så gärna vara ute i solen men jag kan inte.. Om några veckor kan jag, längtar! Har sån lust att ta en dag på Royal Dragon och bara lata mig vid poolen med massa goda nypressade juicer och all mat! Kan inte gå dit med en kula på magen eftersom alla vet att hans tjej är höggravid, och kommer dom på mig kan det bli dyrt ;) Men jag har lovat Lollo fisen att vi ska ta en dag på Royal Dragon när hon kommer hit. Hon kommer älska det :)

Turkiet tips!

Tänkte skriva ner lite resemåls tips till er som är sugna på Turkiet i sommar.
Hittade en artikel på aftobladet.se och jag har valt ut dom som jag själv har erfarenhet av och ställen som jag själv skulle vilja besöka.

Alanya

Typ av ställe: Hett och fuktigt klimat. Kallas ”Turkiets Rio” för långa sandstränder och en bergstopp med en fästning.
Sola/bada: Två huvudstränder, åtskilda av den 300 meter höga Alanyaklippan. Den västra stranden Kleopatra är den populäraste. Den östra stranden är längre med grov sand och lugnare tempo. Stränderna är uppdelade på omkring 20 områden som drivs av hotell eller privata ägare
Äta/dricka: Massor av restauranger och uteserveringar. Bellman och James Dean är de populäraste barerna.
Göra/uppleva: Möjligheter till många vattensporter. Stort utflyktsprogram i närområdet.
För vem? Sommartid är tempot högt. Då kommer ungdomar från hela Europa hit för att sola, bada och partaja.
Hit reser: Airtours, Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar. Solresor, Turkietresor, Ving.

Mina egna åsikter: Jag har varit i Alanya många gånger. Med både familj, vänner och pojkvän. Jag tycker stället passar alla, men det är absolut ett party ställe. Hela hamnen är proppfullt med discon, barer och restauranger, både på land och ut till havs. Kleopatrastranden är den populäraste stranden bland oss skandinavier, dock får man ta det lugnt när man ska i och bada eftersom det finns som ''gamla bergsklippor'' alltså hala stenar på botten som man väldigt lätt halkar på, vågorna kan göra det besvärligt eftersom kleopatrastranden inte är långgrund. Den andra stranden är en typiskt vanlig semesterstrand, ganska tråkig enligt mig men passar bättre för dom som gillar långgrunt och lite 'lugn och ro'. Shopping och restauranger finns det smockat med i Alanya och många av personalen pratar svenska eller kan fraser på svenska. Det brukar bjudas på shower från personalen och på dom flesta ställena visas även fotbollsmatcher från skandinavien.
Jag skulle rekomendera Alanya för nyblivna studenter som vill åka på en riktig party resa i första hand. Var dock försiktiga och tro inte gott om alla, då jag vet att det förekommer mycket droger och snatteri om nätterna och gå absolut inte ensam on nätterna.

Antalya

Typ av ställe: Antalya är sydkustens huvudort, en stad med cirka 800?000 invånare.

Sola/bada: Stränderna är acceptabla, men långt ifrån kustens bästa. Finare stränder en bit utanför staden.

Äta/dricka: Massor av små och medelstora restauranger som serverar det heta sydturkiska köket. Från gatustånden köper du kebab och sallader.

Göra/uppleva: Besök de antika städerna Termessos, Perge och Aspendos. Nära till stränderna Olympos, Side och Phaselis.

För vem? Ungdomligt ställe för shoppare och nöjeslystna.

Hit reser: Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar, Turkietresor, Ving

Mina egna åsikter: Ni som inte gillar att åka långa bussresor under semestern så passar Antalya perfekt eftersom flygplatsen ligger i Antalya. Ni som är ute efter att sola och shoppa ska absolut åka till Antalya, där utbudet av shopping är stort och otroligt billigt! Antalya är en turkisk stad som inte enbart lever på turism, vilket gör shopping priserna lite billigare än på övriga semester orter. Det stämmer dock inte att Antalya har 800.000 invånarer, i Antalya bor det ca 3 miljoner, året om. Jag älskar att shoppa i Antalya just för att det är så billigt och en stor stad.  har festat i Antalya några gånger och det finns bra discon/barer, men det är mer ställen som turkar och ryssar håller till på, inte så mycket skandinavier. Nere i hamnen finns det festbåtar och mysiga restauranger. Utsikten över havet är fantastiskt, Antalya är en väldigt fin stad.
Jag skulle rekomendera det för shopping galna människor!

Incekum

Typ av ställe: Ett lugnt familjeställe med flera högklassiga hotellanläggningar direkt vid stranden.

Sola/bada: Den långa stranden med sin finkorniga sand räknas som en av Medelhavets bästa.

Äta/dricka: All inclusive-anläggningarna har bra mat och dryck, i övrigt begränsat restaurangliv.

Göra/uppleva: För den som vill uppleva mer intensivt folk- och nöjesliv är det enkelt att ta bussen till Alanya, 25 km bort.

För vem? Passar förstagångsbesökaren till Turkiet eller barnfamiljer som villa ha alla faciliteter inom hotellanläggningen.

Hit reser: Fritidsresor, Nazar.

Mina egna åsikter: Jag har varit där några gånger och utbudet av shopping och restauranger är inte det största men oj vilka hotell det finns där! Stora 5-stjärniga hotell, all inclusive. Ganska lugnt ställe som ligger som en slinga mellan Side och Alanya. Som sagt är det inte långt in till Alanya.
Jag skulle rekomendera stället för dom hälldre lever lite mer lyxigt och trivs med all inclusive hotell där man kan spendera den mesta tiden och göra det mesta. Småbarns familjer och äldre par som vill ha en lugn semester, åk hit.

Side

Typ av ställe: Side var en gång centrum för handel och kultur. Idag minner ruiner som den romerska teatern om stadens storhetstid. Inne i Side ligger också arkeologiska fyndplatser

Sola/bada: I Side finns två fina stränder – en är långgrund och är en av kustens barnvänligaste sandstränder.

Äta/dricka: På kvällarna stängs den gamla delen av för trafik och teaterns fasadbelysning tänds. Det blir full fart på folklivet och de trevliga restaurangerna fylls med middagsgäster.

Besöka/uppleva: Besök det historiska museet! Side har också historiska platser med en amfiteater och Apollons tempel.

För vem? Passar både barnfamiljen, den historiskt intresserade och partajungdomarna.

Hit reser: Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar, Solresor, Turkietresor, Ving.

Mina egna åsikter: Side är ett ställe för alla, stekarna, shoppinggalna, partysugna, barnfamiljer, penisonärer, kärlekspar. Här finns allt från lägenhetshotell till stora 5-stjärniga lyx hotell, och det finns hur många hotell som helst. Side är större än vad dom flesta tror, folk missar mycket när dom är här eftersom det som vi kallar Side är självaste centrum med den antika delen och shopping/restaurang gatorna. Man kan säga att Side är indelat i fyra stora delar: Titreyengöl (sorgun), kemer, kumköy, evrenseki och sen kommer çolaklı som man också kan säga är Side eftersom dom flesta resebolagen har alla dessa ställen under namnet Side. 
Side har två fina stränder. Den enda sträcker sig ända från Side centrum bort till evrenseki, stora delar av stranden har nu även strandväg där man kan promenera, jogga, äta, shoppa eller använda sig av utomhysgymmen, väldigt mysigt! 
Shoppingen har ett ganska så stort utval, och man ska inte bara tro att shopping finns inne i Side centrum, Kumköy som tar 5-10 minuter med buss har också ett stort utbud av shopping och restauranger. Men eftersom min kära granne Louise jobbar på Marias butik så rekomenderar jag det stället för er skandinavier då det finns svensk och svensktalande personal, och väldigt trevliga allihopa!
Side ligger 10 minuter med buss ifrån en småstad som heter Manavgat, där finns också massor av shopping och restauranger. Även det kända vattenfallet Şelale, ett mysigt ställe som man kan göra utflykter till.
Den som vill festa kan också åka till Side, då det finns en hel del discon/barer i hela Side, även båtturer som har discon ifrån hamnen inne i Side centrum, även båtturer till tex Alanya går det varje dag.
Eftersom Side varken är lugnt eller vilt så rekomenderar jag stället för alla! Det är även det perfekta stället för er som gillar antikhistoria, här finns mycket att se och lära.

Belek

Typ av ställe: Liten, lugn ort cirka 45 km från Antalya.

Sola/bada: Alla hotellen har egna, välskötta sandstränder med solstolar och parasoller.

Äta/dricka: Små restauranger och enklare gatustånd erbjuder typiska turkiska grillrätter och fisk.

Göra/uppleva: Förutom sol och bad erbjuds olika vattensporter. Närliggande Antalya har ett stort utbud av nöjen och aktiviteter.

För vem? Inget ungdomsröj. Hotellen lämpar sig för barnfamiljer. Runt hotellen ligger Turkiets bästa och mest välkända golfbanor.

Hit reser: Apollo, Detur, Fritidsresor, Nazar, Turkietresor, Ving.

Mina egna åsikter: Belek är det absolut tråkigaste stället jag har bott på. Här finns inte mycket förutom stora lyxiga hotell. Shoppingen och restaurangerna är minimala. Det är en golf ort, här finns fantastiska golf banor för er golfälskarer! Party finns det knappt något som heter. Stränderna är sådär, små stränder.
Jag skulle rekomendera stället för er golfälskarer och pensionärer som hälldre  njuter av stora fina hotell än att se sig om.

Detta är dom resemålen som jag varit på men sen vill jag även tipsa er om ett till resemål som jag själv har hört mycket bra om och som jag själv vill åka till:

Öludeniz och Kemer... men det får ni själva klicka er in på www.aftonbladet.se och läsa om. Sen finns det fler resemål till Turkiet som ni kan läsa om.

Så, KOM TİLL TURKİET İ SOMMAR!

Under 100-lappen!



Vill ha, vill ha, vill ha! Just nu önskar jag att mitt konto var fyllt med lite pengar för då hade jag utan tvekan klickat hem allt på bilden. Det som är så bra är att allt på bilden ligger under 100-lappen. Billig och snygg shopping, vem älskar inte det? Är det något jag inte har gjort på ett bra tag så är det just att förnya lite i garderoben och nu bara längtar jag tills jag kan börja shoppa kläder igen! 


Bjuder på en bild från förra sommaren någon gång i juli när vi var på personal fest i Kumköy med Tayfurs jobb:


jag, tayfur, erkan och sara. som också är svensk, jobbade samtidigt på
Sunwing Resort ett tag förra sommaren. Erkan och tayfur jobbade tillsammans
på Royal Dragon :) Nu bor dom i Sverige.
Och jag är inte helt nykter på bilden vill jag lova
.

Liar liar, you put yourself on fire

Tjoho!

İdag är det söndag vilket betyder att det har kommit nya skandinavier och att det är min favorit serie ikväll!
Det är ju inte som söndagar i Sverige, här kvittar det vilken vecko dag det är :)
Vaknade vid 12 tiden idag av att Louise plingade på. Ganska konstigt att jag inte vaknade innan för inatt har jag sovit hur bra som helst, somnade nästan på en gång när jag gick och la mig. Beror nog på att jag vaknade runt 7 tiden igår morse.

İgår umgicks jag lite med Louise på förmiddagen. Vi satt och kollade ut genom hennes fönster ut mot gatan och tro mig, det är fan så mycket intressantare än en tv haha. Och när jag knackade på hos Louise igår morse så SOV hon, tror ni jag blev chokad eller? men lite stolt, haha ;)
Vid 14 tiden kom Rianna hem till mig och vi satt och pratade om en jäkla massa i flera timmar och jag kan konstatera att jag vet vem som är världens största lögnarer. İnte hon alltså.
Jag fick höra såna hemska saker så det kändes som jag fick en kniv rakt i hjärtat och när Tayfur kom hem tog han hand om saken. Fyfan för lögnarer, dom hör fan inte hemma på jorden!

Tayfur jobbade över till 22.00 igår och det var riktigt segt att vara ensam hemma. När han kom hem åt vi lite kvällsmat tillsammans sen la vi oss framför tvn tills vi somnade. Ni kan inte förstå hur skönt det var att somna så snabbt och sova hela natten, sjukt skönt att inte vakna av smärta eller att man måste springa på toaletten.

İdag ska jag inte göra någonting eftersom jag inte kommer någonstans. Louise har min port nyckel och Tayfur har sina nycklar.. För att komma ut ur bygnaden behöver man en port nyckel, ganska bra ju, men när man vill någonstans och inte har den kan det bli problem haha. Så jag är alltså inlåst i mitt egna hem fram tills klockan 18.00 idag. Kanske sätter mig på balkongen och börjar läsa i den nya boken.
Fint väder har vi också, åh jag bara längtar tills jag kan gå ut på promenader, gå till stranden, ligga vid poolen eller bara göra mysiga utflykter och picknikar! İ sommar ska vi göra massa mysiga saker så ofta som det bara går, jag och lillan ♥

Nu ska jag fortsätta dricka fanta, har snart druckit 1 liter fanta helt själv, men det är okej så länge man är gravid.
Förresten så fick jag jätte söta presenter av Rianna igår. Ska visa er sen, plus alla andra söta kläder jag har hunnit köpa :)
Sen vill jag avsluta med ett stort grattis till min lilla kusin Rebecca som fyller 10 idag :)

Kalla blonda nyanser

Sitter och är så sugen på att slänga i en dos med slingor, blonda slingor. Jag har ju fortfarande lite röda/lila nyanser i mitt hår sen jag var lilahårig i huvudet i vintras. Samtidigt är jag lite rädd att det ska slita så mycket på mitt hår så jag vet inte om jag ska vänta tills Emma kommer hit, det är ju bara 18 dagar kvar! Tror nog att jag kommer att vänta så håret får vila lite, plus att nu dom senaste veckorna har det börjat växa otroligt snabbare än vanligt. Har redan börjat få en mörk utväxt fast det var bara två veckor sen jag färgade utväxten, det är nice!
İ sommar kommer jag vara väldigt ljus i håret och när slingorna är klara så ska jag låta håret vara under hela sommaren, men någon gång i början på september vill jag ha någon av dessa nyanser och så kan man ju hoppas att håret har växt lite!



Gillar dom kalla blonda nyanserna, det ser inte för överdriver ut

Godmorgon 1 maj!

Godmorgon!
İdag är jag nästan uppe med tuppen, eller jag vaknade innan tuppen iallafall, 06.50 ;) Tuppen vaknar väl vid sju? Skojaaa..
İallafall så kunde jag inte somna om  efter Tayfur åkte till jobbet och det är väl kanske lika bra för annars hade jag sovit till 12 tiden och nu kanske jag somnar tidigt ikväll istället :)

İdag ska jag plocka ihop här hemma lite och försöka fixa med lite papper. Vid 14 tiden kommer Rianna hit, vet inte vad vi ska hitta på men kommer förmodligen prata en hel del haha. Ska nog dra med henne på en promenad ner till stranden också, känner att jag behöver komma ut lite.
Sitter och pratar med mormor på msn nu. Ja, jag har en cool mormor som vet hur man använder msn, hon hänger med min mormor! Vi sitter och pratar om vilka kaluffsar (mycket hår) alla i släkten har haft på huvudet som nyfödda, och mörkt! Kan ni tänka er att min lillasyster Louise som är kritvit i skallen nu föddes som svarthårig? 
Och min kusin föddes i V.27 och vägde 727 gram, kan ni fatta att han vägde inte ens som ett paket mjölk när han föddes.. Och var bara 32 cm lång. Det är ju vad min bebis vägde för längesen inne i min mage. Det finns nog en Gud iallafall. Menmen, det är iallafall bara 18 dagar kvar tills mormor kommer hit och då ska jag krama om min gosiga mormor :)
Nu skickade hon lite rolig info till mig:
Sandra född kl.21.48, 2.923 gram, 48 cm lång.
Emma född kl.18.58, 3.895 g, 52 cm
Louise född kl. 19.36, 3.340 g, 50 cm

Jag och mina syskon:
Sandra född kl.21.48, 2.923 gram, 48 cm lång.
Emma född kl.18.58, 3.895 g, 52 cm
Louise född kl. 19.36, 3.340 g, 50 cm

Sist men İNTE minst haha:
Min mamma vägde 4.400 g, 54 cm

İgår hade vi regnigt och det åskade lite också. Dock försvann det ganska så fort som tur va, kom en ordentlig smäll men annars var det bara muller och hagel ett tag.
Det var riktigt mysväder när Tayfur kom hem och jag överraskade honom med äkta turkiskt mat och en av hans favorit soppor som jag aldrig gjort förut.. ''Det smakar som mammas soppa'' sa han helt förvånad, och det betyder alltså att den blev lyckad.. mammagrisen.
Sen gick vi och köpte chips, cola och choklad och bäddade ner oss i soffan framför Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren
Sen fick jag jätte ont i magen när vi skulle sova. Det gjorde nästan så ont att jag trodde jag skulle svimma ett tag. Sen har jag inte fattat det där med sammandragningar och förvärkar, kan det ha varit det kanske? Det kändes iallafall som att magen drog ihop sig och jag hade världens hemskaste mensvärk samtidigt.. Spyfärdig blev jag också. Jaja, jag vet inte men det gjorde iallafall ont och ännu ett tecken på att jag förmodligen kommer dö av smärta om jag inte får kejsarsnitt. Visst gör det nog ont att föda barn, men det är alldeles för mycket för mig, tyvärr.

Nu ska jag knacka på hos Louise innan hon hinner knacka på hos mig. Måste ju visa att jag är vaken ;) 
Hungrig är jag med!! Ha en bra dag :)

RSS 2.0