Svar på kommentar:

Jennie, Här kommer en del av deras föreställning på turkiska talang igår, och dom gick vidare! Riktigt bra var dom. Även han som är DJ medverkar i showen..


Hastayim

Nu är helgen över och det har varit en riktigt dålig helg för min del och det är fortfarande dåligt. Är fortfarande sjuk och det blev ännu värre sent igår kväll..
Igår kväll kände jag mig lite piggare och bättre så vi bestämde oss för att bjuda över Vahit och Natalia på film och fika. Så jag ställde mig och bakade banankaka och kladdkakemuffins och jag hade verkligen energin och lusten på min sida.. När vi började titta på filmen så kände jag att det sakta kom tillbaks och när filmen var slut så låg jag nästan helt död på golvet av trötthet.. Och natten som varit har jag inte sovit mycket, igen.. Har haft 40 graders feber och ont överallt och näsan bara rinner.. Idag har jag bara sovit, sovit och sovit.. Gick upp vid 10 tiden och fick i mig lite frukost.. Sen dess har jag bara legat i sängen och sovit till och från.. Steg upp för två timmar sen och är fortfarande riktigt seg..
Nu är jag trött på att vara sjuk och vill återgå till min vanliga vardag. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och då ska jag städa här hemma och försöka hinna med ett besök hos frissan också.

Belma har varit med Tayfur hela dagen och när jag vaknade så höll han på och bada henne och det var så roligt att se för doom verkade ha lika roligt båda två :P Det är tur att vi är två har ansvar för Belma, hade jag varit ensam med Belma dom här dagarna så hade jag ärligt talat inte klarat av det.. Kan inte ens minnas sist jag var såhär sjuk. Men så fort jag är frisk så ska jag laga en härlig middag till min underbara älskling som har gjort precis allt här hemma idag, utan en enda sur min :) Hade det varit jag hade jag blivit irriterad efter ett tag :P

Nu ska vi kolla på talang.. Animationsgruppen från Tayfur gamla jobb (Royal Dragon) är med ikväll och dom ska tydligen vara riktigt bra.

Idag har även Tayfur varit så snäll att han har varit och fixat ett nytt sim kort till mig med mitt gamla nummer. Så nu har jag min egen telefon med samma nummer som innan! :)


Snipp, snapp, snopp..

Det som var lat het för två dagar sedan, ochont i halsen igår, är idag en sjuk Sandra med halsont, rinnande näsa och allmänt seg.. Vilket resulterade i en sömnlös natt då jag fick blev spyfärdig och visse inte om det ville komma ut från det ena eller det andra hålet (haha..). Idag har jag legat på soffan till två tiden då jag tog mig i kragen och tvingade mig själv att ta en varm dusch, och sen tvingade jag mig att laga middag och hänga tvätt, vilket idag inte alls var lockande.. Med en god middag blev det och utöver det så har min Tayfur tagit hand om allt annat.
För en liten stund sedan ringde Amanda och berättade att hennes bröllopsklänning snart är klar och på lördag är vi bjudna på bröllop i Alanya! :)
Nu har Tayfur kokat te och pressat ner 100 citroner för att få mig frisk till imorgon. Sanningen är nog den att han vill ha mig frisk i morgon så han slipper göra allt ;) 
För övrigt så är Belma inne i en pratglad peroid och lyssnar gärna på vad vi säger och sedan försöker hon också säga det.. Nyligen så ville Tayfur lära henne att säga hund på turkiska, vilket är KÖPEK.. men han säger det med lite bebisröst och då låter det såhär: KOPIK...
och när Belma ska säga det så låter det såhär: KOOOO...PIK..

Tänker man Ko-pik (ko-snopp) på svenska blir detta genast 1000 ggr roligare.. Gissa om jag skrattade ett tag, haha..
Kallas snopp för pick i hela Svea eller är det bara vi i dalarna som brukar säga så? inte för det har någon större betydelsen men men.. Nu sätter vi punkt på detta meningslösa inlägg innan det spårar ut totalt, haha..

Gokväll!

Freitag

Aj aj aaaaaj vad ont i halsen jag har idag :( Vaknade med världens halsbränna och det har inte blivit bättre trotts att jag har druckit massa te. Vi ska ut en sväng när Tayfur kommer hem och då ska jag gå in på apoteket och köpa strepsils. Igår kväll började jag även hosta lite smått och idag låter jag som en jävla häst (inte bra alltså..)

Igår fick vi besök av Vahit och Natalia på kvällen och dom hade med sig små presenter från Ryssland :) Ikväll är vi bjuda på middag hos dom men jag vet inte om jag orkar det, kanske piggnar till lite av solsken och frisk luft sen.. Visste väl att det var något konstigt på gång när jag var så seg igår ;)

Förresten så har Belma börjar göra en komisk grej. När hon gör något som hon inte får, och som hon är medveten om att hon inte får göra. Tex, dra ner duken från bordet och slänga ljuslyktorna på golvet eller öppa laptopen och försöka starta den så tittar hon sådär busigt på mig och bara väntar på att jag ska säga Nej Belma. Och när jag gör det så rusar och fram till mig och slår till mig på benet och sen trippar hon iväg på tå, haha!

Och när jag frågar henne om vi ska byta blöja så låter det oftast såhär: Nääääääää... och så ler hon med kinesögon, haha. Roliga barn.

Dax att byta om och fixa till sig lite.. Hayırlı cumalar!

Seeeeeeeeeeeegt!

Belma sover, Tayfur är och betalar räkningarna. Det är nu jag borde befinna mig i köket och laga mat för dagen men istället så sitter jag framför min kära dator och gäspar. Är riktigt seg idag och ännu segare blev jag efter en massa trots och skirk från Belma som varken ville byta blöja, duscha eller klä på sig rena kläder. Vila ville hon absolut inte vid tolv tiden!
Nu ligger hon här på soffan och har äntligen somnat efter några minuters tv-tittande och jag blir ännu tröttare av tystnaden som uppstår :P
Ikväll kommer Vahit och Natalia hit på lite fika och prat. Funderar på om jag ska baka något men vet inte om jag orkar, haha.
Tänker på mormor som opereras idag och hoppas allt går bra ♥
Nu är tvättmaskinen snart klar, magen börjar kurra och braskaminen behöver fyllas på med ved.. Med andra ord; Dax att lyfta på röva!

Çarşamba

Ikväll är det turkiska talang som vi sitter spikade framför. Just nu är det repris så Tayfur har sprungit iväg för att köpa sina solrosfrön och jag är lösgodis och mentos :)
Regnet öste ner när vi steg upp imorse men det avtog en liten stund innan vi begav oss ut till marknaden. Hittade det jag letade efter, två pyjamas till Belma och sen fick hon en ny mysdress som är så söööt! Dock kommer hon nog kunna ha den i 1-2 månader till för den sitter precis på henne :P
När vi var klara på marknaden så sprang jag in hemma med påsarna och sedan traskade vi vidare bort till Real (shoppingcentrum) och tittade runt lite. Blev lite nödvändiga grejer och så köpte vi äntligen ett hemma bio system som vi har pratat om länge. Så nu längtar Tayfur tills imorgon för då ska han se på Kurtlar Vadisi med jättehögt ljud på, woooow, haha!

Idag tänker jag även på min älskade mormor som läggs in på sjukhus för att opereras imorgon. Lycka till och jag älskar dig!♥

Sen på vägen ut så såg jag en liten haribo hörna med lösgodis. 3 lira/100 gram så jag köpte på mig 300 gram och tänkte njuta utav det nu med min kära. Och vet ni vad? Det fanns lakrits, namnam (som Belma säger när hon vill ha något ät tugga på)

Belma i sin nya mysdress:



Regn och rusk

Nu har jag precis nattat Belma och en av mina favorit serier har precis dragit i gång på Kanal D.
Dagen har spenderats inomhus då det har regnat och varit ruskigt hela dagen. Vi har lagat middag tillsammans och ätit pannkakor till lunch, mums!
Nu ska vi som sagt var titta på tv, dricka te och jag ska fortsätta sticka..
Imorgon är det onsdag, vilket betyder stormarknad igen. Köpa några nya pyjamaser till Belma och lök står högst upp på listan. Sen ska vi nog även träffa Vahit och Natalia som kom hem från Ryssland idag.
Hoppas vädert blir hyffsat imorgon då vi även funderar på en tripp bort till Özdilek shoppingcentrum.
Ja, mycket har som sagt inte hänt idag.. Här kommer två bilder på Belma när hon hade feber för några dagar sen:




You+Me and little B, Just us 3 =)

Känns som det är fredag idag, fast vi har ju iofs fredag hela veckan så det är kanske inte så konstigt.
Steg upp vid 9 tiden och åt frukost och började plocka lite här hemma. Har gjort det kliniskt rent i badrummet nu och hela släkten är nu bortstädad.. Om man får säga så? ;)
Det är så mysigt att bara vara VI igen! Och VI har haft en hel dag på stan och tittat runt i alla möjliga butiker. Nu har vi två grejer som står högst på vår inköps-lista men en av grejerna får vi vänta med tills i slutet pv februari för den var lite dyrare än den andra grejen.
På vägen hem köpte vi oss en varsin kyckling dürüm och ayran (turkisk yoghurt dryck..) som vi åt när vi kom hem. Belma fick sig en dansade Pepee på stan idag. Pepee är en känd serie figur för dom mindre barnen som Belma älskar och hon har lekt med sin Pepee hela kvällen..
Nu sitter vi och myser i tv-rummet och tittar på tv. Belma är supertrött och snart är det slut på undertråden för hennes del.
Vi har äntligen skaffat oss en hdmi-kabel så vi nu kan koppla datorn till tvn och titta på film i tvn istället för att ladda över filmer från datorn på ett usb och sedan sätta i tvn. Så när skruttan har somnat blir det film för oss :)


Härlig helg :)

Idag har jag som sagt varit på intervju och det kändes väldigt bra och jag hoppas verkligen att jag får jobbet. Nu är det bara att vänta till första veckan i februari då jag får besked om jag får jobbet eller inte. Det skulle vara så perfekt för mig då det är ett året runt jobb, plus att det är för ett skandinaviskt företag. Men som sagt, ska inte hoppas för mycket utan det är bara att vänta och se vad som händer.

Det var inte kul att gå upp när klockan ringde imorse. Har ju en dotter som mer än gärna sover till 10 om mornarna, så jag är väldigt bortskämd när det gäller sömnen :P
Var illa tvungen att släpa upp Tayfur och Belma då Tayfur var tvungen att åka med mig då jag aldrig har varit i Lara-området innan och hittar ingenstans..
Belma sov under hela tiden som vi var iväg. Hon åkte på feber igår kväll och har ätit jättedåligt dom två senaste dagarna och nu ligger hon i sitt rum och vilar igen.. Lilla  stumpan..♥
Jag ska snart tvinga mig ur soffan och laga mat. Idag blir det chili con cane, ris och yoghurtsoppa.

Igår kväll tog vi spårvagnen bort till shoppingcentrumet Özdilek för att bowla.
Vi hade det riktigt roligt men jag kom tyvärr sist i bowlingen..:P Det var garanterat inte sista gången som vi bowlade så bättre lycka för mig nästa gång.
När vi hade bowlat klart så åt vi som bestämt på Burger King.. Efter det gick vi bort till karusell-hörnan och Belma fick åka karusell.. Sen på vägen bort till hissen så gick vi förbi ett stort lekland där vi stannade till och Belma fick leka en stund.
Lillebrorsan skulle som sagt ha åkte hem idag men biljetten är ombokad tills imorgon eftersom familjen ville att vi skulle köpa massor med grönsaker. Eftersom marknaden är imorgon och det är billigast där så var detta det bästa alternativet. Igår var det efterskalv igen efter några veckor lugn, 4.8 var skalvet på. Hoppas det lungar sig helt snart..




Belma brukar släpa in sin leksaks"låda" i tv-rummet och tömma ur den på alla leksaker..

Här får ni en bild på hur en del av vårat tv-rum ser ut, samt dom nya möblera.


Febrig tjej sover så gott och bekvämt i sin nya säng.

Dålig bild, men här är Belmas nya säng. Som senare går att göra till en stor säng :)


En del av Belmas rum.


En del av shoppingcentrumet Özdilek utsida, som lyser otroligt mysigt på kvällarna.

Insidan är lika exklusive den med..

Bilden tagen från andra våningen.


Hängig och febrig Belma..


Som tur var så piggnade hon till så fort hon kom in i bowling hallen!


Han som fick äran att vinna ;)


Karusell åkning för Belma (och mig hihi..)


Tayfur är ingen proffsfotograf men tycker ändå bilden blev lite häftig ;P


Det här tyckte Belma var kul, så kul att hon var arg hela vägen hem för hon inte fick leka längre.
Detta är en del av leklandet där dom har personal som leker och passar barnen. Man får betala tids vis och man kan lämna barnen här om man tex ska gå på bio. Barn under tre år är i en del för sig och kan alltså inte klättra på farliga ställen osv. Super!

Friday im in love

Dagen började med ett riktigt härligt samtal angående ett jobb jag har sökt. Trodde dock att dom inte skulle höra av sig förrens i mars men imorgon kl.10.00 ska jag på intervju i Lara :D Hoppas hoppas hoppas att jag får jobbet!!
Igår fick vi sängen levererad, dock lite efter sjutiden men vad gör det ;) Nu står den ihop monterad och idag ska jag bädda rent och inatt får Belma sova i sitt rum igen! Idag ska vi även hinna med att åka bort till Deryas släktingar och hämta hem massor med ved.
Ikväll är det Zeyts sista kväll här hos oss så vi ska överraska honom med bowling och Burger King (ja, han älskar burger king..)
Solen skiner och det är några grader varmare idag, dock fortfarande kallt ute.. Ska gå ut på en liten promenad så vi får lite frisk luft och kanske svänga in på något apotket och köpa hostmedicin till skruttan..

Nu ska det fixas här hemma.. Städa, diska, bädda, tvätta.. Welcome to the turkish housewifes life.. Och i bakgrunden har jag sällskap av bla:






Turk-tider

Har varit en inne-dag idag. Eftersom Belma fortfarande är förkyld och hostan håller i sig så kändes det som en lugn inne-dag var behövlig idag. Har hunnit att tvätta några maskiner med tvätt, dammsugat lägenheten och rensat lite i Belmas rum. Skulle ha fått Belmas nya säng levererad vid 11 idag men dom kom aldrig och efter ett tag så ringde dom och sa att dom kommer vid sju ikväll men känner jag igen turkarna och deras tider så kommer dom förmodligen tidigast imorgon. Får se om det dyker upp någon om en halv timma :Pl
Ikväll ska vi fortsätta ta det lugnt, elda, äta gott och titta på Kurtlar Vadisi Pusu.
Om sängen dyker upp idag så ska jag fixa klart Belmas rum och kanske att jag hinner visa några bilder här på bloggen ikväll =)

KALLT!!

BRRRRRR vad kallt vi har haft det idag, och dom senaste dagarna! Inatt visde termometern minusgrader tillochmed. Vi eldar för fullt och Tayfur är i skrivande stund  ute och köper mera ved. Sån jäkla tur att vi har braskamin annars hade vi haft det riktigt kallt och jobbigt  just nu. Belma  har gått och blivit riktigt förkyld och nu ikväll är hon grinig och hängig och har precis somnat på soffan. 
Idag har vi varit ute hela dagen. Vi mötte upp Coskun som både jag och Tayfur jobbade med i Belek hösten 2008. Gick runt i stan och tittade på barnmöbler i varenda barnbutik som  vi kunde hitta. Tog en lunch tillsammans och Coskun visade och massa gamla bilder från tiden i Belek på Febeach. Känns som det var igår, sjukt vad tiden bara rusar förbi! 
I den sista barnbutiken (som ligger närmas vårat hem) som vi var inne i så hittade vi till slut möbler till Belmas rum. Vi köpte en ny säng och allt vad det innebär, madrass osv, som vi får levererat hem imorgon. Ska bli skönt att få den biten klar och Belma kan börja sova i sitt eget rum igen och förhoppningsvis trivs hon i sin nya säng :)

Nu har Tayfur och Zeyt kommit hem igen och jag ska ta fram lite fika och te, sen ska vi titta på turkiska talang resten av kvällen =)

Hipp hipp hurra!

Idag är det ingen vanlig dag för det är min ''gubbes'' födelsedag! Idag blir han hela 30 bast, men fortfarande lika snygg som han var vid 26 ;) Doğum günun kutlu olsun kocam benim!♥
Idag har vi ätit både tårta och chokladpuddingstårta.. Ni som har läst min blogg ett tag kanske minns att jag nästan åt ihjäl mig på chokladpuddingstårtan förra vintern ;)
På förmiddagen åkte vi bort till Kipa för att handla lite. Letade som en tok efter gelatinblad som jag ska använda till pannacottan som jag ska göra nu i veckan.. Hittade inga gelatinblad dock hittade jag ett paket Pannacotta med allt i. Ingen kunde bli gladare än jag :P Finns alltså på Kipa för 3.50 lira, hur underbart är inte det?! Älskar pannacotta och nu kan jag göra det här hemma också, wihoo!  Älskar Kipa, dom har så mycket bättre utbud än vad någon annan mataffär har här nere tycker jag. Dock blev jag lite besviken då jag inte hittade min ost ;)

Nu ikväll var det meningen att vi skulle åka och bowla men vi struntade i det för det är verkligen svinkallt ute.. Inte för att vi hade tänkt bowla ute men att bara gå ut i kylan är jobbigt ;)
Istället så sitter vi just nu och tittar på turkiska talang. Har en soppa på spisen och snart ska vi äta innan vi ska sova. Imorgon ska jag storstäda här hemma har jag tänkt så inatt behövs riktigt med sömn..
För övrigt så händer inte mycket.. Funderar en del kring det nya året och är lite besviken på att jag/vi inte har planerat lite bättre tillsammans.

Bildregn från dagen som varit:


Belma satt iallafall still under tiden vi handlade ;)


Som ni ser så är bergstopparna fulla med snö vilket gör att det blir svinkallt, speciellt när det blåser, vilket det har gjort idag.



Belma är redo för födelsedagsfika!


Här händer det grejer

Josefin  om Fredag 13/1:
Hej. Din blogg är väldigt inspirerande och jag tänkte på en grej när jag såg bilden, Belma är sjuukt söt btw! Hur ser andra kvinnor när du inte har en slöja? Är det ''fel'' om man inte har det?
Hoppas du inte tar det på fel sätt :) Ha det fint!

Svar: Det är frivilligt och den som vill bär slöja. Det är inte alla turkiska tjejer som bär slöja heller, och här ser man nästan mer icke bärande är kvnnor som bär slöja. Dom tycker inte att det är konstigt på något sätt och ingen skulle någonsin tvinga mig till att ha det. Det är ens egen vilja och det är inget fel att inte bära slöja :) Visst, enligt islam är det ju fel men det är som sagt upp till var och en :) Dock är väl jag och Tayfurs kusin Filiz i Izmir typ dom enda i ''familjen'' som inte bär slöja :P

Igår var det ju som sagt fredagen den trettonde.. Vilket absolut inte medförde sig någon otur alls förrens klockan var runt 23 igår kväll.. Belma och Zeyt hade somnat för längesen så jag och Tayfur satt och hade det mysigt framför tvn. Helt plötsligt låter det som om någon försöker göra inbrott här, någon som försöker slå sönder våran port in till huset.. Både jag och Tayfur blev lite rädda så Tayfur gick till dörren och öppnade och samtidigt kom våran granne Ali ut ur deras dörr och undrade precis samma som oss, vad som pågick där nere.. Dom går ner och kommer upp igen och samtidigt som dom går upp så blir det totalt svart här inne, strömavbrott alltså.. Vi inser att det måste ha varit elskåpet som lät innan elen gick.. Jag går in i lägenheten och tänder ljus och sätter mig sen i soffan och dricker upp mitt te.. Tycker att det börjar lukta lite bränt och luktar först på filten ifall det kanske var den som luktade konstigt.. Men sen kommer Tayfur och säger att hela lägenheten är fylld med rök och går sen till elskåpet och ser att det ryker ifrån det.. Så han och Ali springer runt och kontrollerar så att det inte brinner i väggarna i huset.. Det gjorde det inte som tur va!
Förflyttar Belma in till vardagsrummet där Zeyt ligger och sover och stänger dörren och öppnar alla fönster förutom där inne eftersom röken inte hunnit komma in till vardagsrummet..
Mycket riktigt så hade det börja brinna i en kabel i det stora elskåpet.. Så elektikern var tvungen att komma vid halv ett tiden.. Dom höll på ett bra tag och jag var jättetrött men vägrade sova ifall något skulle hända och jag skulle bli tvungen att springa ut med Belma och Zeyt.. Vid 01.30 var allt fixat och säkert, elen var tillbaks och röken var borta. Anledningen till varför det exploderade var att ett äldre par på högsta våningen hade något som gjorde så att all el försvann, vad vet jag dock inte.. Något slag av otur ska tydligen alla ha fredagen den trettonde, oavsett om det är en timma kvar på dygnet.

Idag har vi dock haft en riktigt utomhus dag med massor av sol och frisk luft!
Efter frukosten betämde vi oss för att ta en tur och upptäcka mer av våran nya stad. Det blev en riktigt lång promenad längs den absolut härligaste havsutsikten jag någonsin har sett. Belma trivdes verkligen och sprang runt och tittade på allt och alla. Har varit i ett helt nytt område som jag aldrig har vistast i förut och det är det som är så kul med att bo i en stor stad. Vi avslutade med lunch på Burger King och sedan tog vi spårvagnen hem runt 17 tiden. Nu har vi precis ätit och braskaminen eldar på för fullt. Ikväll blir det cola och popcorn framför något bra på tvn.. Belma ska snart sova och sen ska jag bara ligga ner på soffan resten av kvällen.









Fredag 13/1

Ska ju vara en oturs-dag  idag men än så länge har dagen varit bra. Soleb skiner, det är nystädat, vi har ätit god middag och svärisarna vinkade vi av fem imorse. Senare idag ska vi gå ut en sväng och titta på möbler till Belmas rum och förska hitta lite nya kläder till Tayfur, gäller att passa på när det är 70% på DeFacto ;)
Igår kväll var vi hemma hos Deryas(Tayfurs brors fru) systers familj och åt middag. Dom bor också här i Antalya med kommer från Diyarbakır. Det var trevligt men svinkallt inne hos dom så vi blev inte kvar allt för länge.. Senare på kvällen kom våra grannar in hit på lite kvällsfika.
Är det någon som vet ifall det finns gelatinblad eller något liknande här i Turkiet? Vart isåfall?



Hemma hos Deryas systers familj igår kväll..

Onsdag

Idag har vi varit ute och tittat runt på marknaden. Vi har en mega-stor marknade här varje onsdag och söndag och det är löjligt billigt med allt, vilket är bra! Idag köpte jag mig ett par nya velour mjukisar i skrikrosa som jag kommer använda flitigt nu i vinter.
Jag har även lärt mig en ny maträtt idag som är super enkelt och väldans god. Inser nu hur mycket jag har saknat turkisk mat när jag har varit i Sverige. Och konstigt nog så köpte jag inte med mig någon svensk mat alls när jag åkte hit. Inte ens en liten dip påse. Kanske för att jag vet att det inte dröjer förrens jag kommer vara på svensk mark igen.
På fredag flyger svärisarna hem till Van igen, biljetterna är bokade så nu finns det ingen återvändo. Dom håller på och packar för fullt. Så mycket att dom tillochmed ska leverare en del av deras saker med buss.
Lillebrorsan blir dock kvar.. Han har två veckor kvar i skolan här och dom har tydligen massor med prov nu innan lovet och efter lovet börjar han i Van igen, bla bla bla.. ja ja, jag kan vara snäll jag också.. Såå, han blir kvar här i 10 dagar till enbart för att gå klart skolan.
Men i helgen ska jag fixa iordning allt här hemma och vi ska försöka bli av med våran gamla soffa eller ställa den någon annanstans tills vi blir av med den för Belma behöver sitt rum. Förhoppningsvis så köper vi nya möbler till Belmas rum den här veckan också :)


Belma för några dagar sen, febrig tjej

Ute dag

Liza, vi har köpt ett element som går på el.. Dock har vi så att vi kan sätta in element i varje rum men vi kommer inte att göra det då det känns onödigt när vi har braskamin.



Idag har vi varit ute nästan hela dagen. Jag, Tayfur och Belma drog på oss jackorna och gick ut i staden.. Kikade runt och tog en fika på ett jättemysigt café. Det var så skönt att vara ute en hel dag.. Blir galen på svärisarna som elda i braskaminen dygnet runt.. Alldeles för varmt här inne.. Belmas feber har iallafall försvunnit och hon är åter inne på trotsbanan.
Vi har även varit och tittat på nya möbler till Belmas sovrum idag men vi kan inte köpa något förrens vi har fått våran gamla soffa såld.. Svärisarna har ställt in våran gamla soffa i Belmas sovrum och slängt ner alla hennes leksaker i kartonger som står uppe på våran garderob..
Nu börjar irritationen komma tillbaks och det är inte bra.. orkar inte börja tjaffsa igen men känner att det är nära tills jag brister igen. Dom lovade 2-3 dagar med mig och Belma sen skulle dom ge sig av.. Nu idag har vi fått höra åter igen 2-3 dagar till sen åker dom.. Men dom hade nämligen tänkt att lämna lillebrorsan hos oss för han går i skola här men det kan dom FET GLÖMMA. Jag tänker inte ens diskutera detta med Tayfur utan bara vänta och se vad som kommer ske.. Och då får vi se!

Har inte mycket mer att skriva om så bjuder på lite bilder från idag..






Hemma i Antalya igen

Ja nu är man tillbaks i Antalya  igen efter 6 veckor i Sverige.. Snacka om att sex veckor gick väldigt fort.. Det var riktigt jobbigt att sätta sig på bussen till Stockholm och vinka av familjen..
Vi sov hos Joline och barnen en natt innan vi skulle flyga hem. Slog ihjäl några timmar på Sollentunas shoppingcentrum, som är Sveriges exklusivaste shopping centrum, dock tycker jag inte att det var någon speciellt med det..  Vıd halv tre åkte vi ut till Arlanda och mötte upp Amanda och Melissa som vi flög med. Tur att jag hade Amanda som sällskap, annars hade jag nog blivit galen av alla pensionärer och att det var luftgropar heeela resan ner nästan.. Men vi landade oskadda och Tayfur stog på flygplatsen med öppna armar ;)
Vi har haft storm här i Antalya och det har regnat och blåst jättemycket.. Idag har vi dock haft solsken så jag och Tayfur gick bort till söndags marknaden och tittade lite.. Köpte två nya dukar, en till köket och en till vardagsrummet..
Vi har både köpt och fått massor av nya möbler och saker här hemma.. Och det var inte så farligt som jag  trodde det skulle vara när jag skulle komma tillbaks.. Liiite har jag fått möblera om och fixa till men annars är jag ganska nöjd med allt.. Nu vill jag dock att familjen snart ska åka hem till Van så vi kan få leva vårat eget liv.
När vi har kommit till rätta och jag har fått göra iordning ordentligt här hemma tänkte jag visa er på bloggen hur det ser ut i vårat nya hem här i Antalya.. Jag trivs verkligen i den här lägenheten och längtar tills det är bara jag och mina två turkar som bor här, men snart sååå ;)
Nu ska vi dricka te och titta på tv... Älskar att det är sjukt varmt inne i lägenheten dygnet runt och i alla rum, fattar inte varför vi aldrig har haft braskamin och element förut. Och att vi har varmt vatten oavsett vad det är för väder gör detta verkligen till ett riktigt hem.
Belma fick feber igår och är hängig idag med..Ganska komiskt att Belma alltid har feber i Turkiet :P


För ganska exakt ett år sen, då Belma besökte Sverige för första gången.

Turkiet

 

Linette om Sista dagen i Sverige:
Vilket flygbolag flyger ni med till Turkiet? :)
Sådär annars såå älskar jag din blogg, jätte fin! Roligt att läsa den! :)

Svar: Vi flyger med olika bolag.. Brukar använda mig av destination.se när jag bokar flyg och på sommarsäsongen så använder jag mig även av olika resebolags hemsidor om dom har billiga flygbiljetter.. Denna gången flög vi med Freebird och det var nog det sämsta bolaget jag har åkt med..

Sofia  om Sista dagen i Sverige:
Hej!
Har följt din blogg ett tag och tycker det är kul att läsa om ditt liv i Turkiet! Jag har själv jobbar som reseledare i Turkiet i två år och kommer nu den 19 januari för att jobba hos en mäklare en längre tid. Kanske har du lust att ses någon gång? Är det Side ni bor i? :)

Svar: Visst kan vi säkert ses, beror lite på vart i Turkiet du ska vara också hehe.. Men antar att det inte är längre bort än Alanya.. Vi bor inte i Side längre, tack och lov :P Flyttade till Antalya för ca 3 månader sen efter 3 år i Side.

Sista dagen i Sverige

Så har dagen kommit som jag har både längtat och inte längtat efter. Igår sa vi hejdå till familjen och åker upp till Stockholm. Det var riktigt jobbigt att lämna familjen den här gången men vi ses nog snart igen.
Vi vaknade för ett tag sen och just nu sitter barnen och leker här på golvet och jag och Joline laddar batterierna för en dag på stan. Vid tre tiden åker vi mot Arlanda och möter upp Amanda och Melissa som vi ska flyga med. Sen är det bara att vänta in flyget och resa mot Antalya..
Har varit underbart att vara hemma i Sverige såhär länge och jag hade stannat mycket längre om Tayfur hade varit med. Nästa gång är han förhoppningsvis med oss.
Fick även det roliga beskedet att Joline och barnen kommer ner till Turkiet den 2 maj och stannar i två veckor, sååå roligt :)

Näe nu ska jag och Belma ta och byta om göra oss redo.
Hejdå Sweden!

RSS 2.0