Shopping och bull-bak!

Ikväll har vi haft bullbak här hemma hos pappa. Vi få nämligen besök av farmor, farfar, Sofia och Joakim imorgon.
Igår kväll åkte vi hem till farmor och farfar och sov över där. Åt massa gott, kollade Solsidan och Wallander. Och jag fick även se deras helt nyrenoverade undervåning.
Idag åkte vi vidare till Mora där vi skulle hämta Celys pass och efter det blev det en del shopping för min del. Sista shoppingen för min del innan det är dax att åka till Turkiet. Är väldigt nöjd med min shopping iallafall och längtar tills jag får packa upp allt och fixa hemma :) Vi avslutade Mora turen på Mc Donalds bland massa Vasaloppsåkarer.
Nu sitter jag och skriver med min saknade älskling, längtar såååå mycket tills vi ses igen!!!

Svar på kommentar

Har förstått att det är något jobbigt som har hänt och förstår nu att det kanske berörde din pappa. Är allt som det ska, eftersom jag antar att han snart får komma hem från sjukhuset?

Svar: Alldeles rätt. Jag har tänkt att skriva om det i bloggen men jag har inte haft tillfälle. Och jag känner mig redo att berätta det för jag har smält det lite nu.
För lite mer än en månad sen fick jag reda på att min pappa har fått cancer, myelon. Det var inget roligt besked och jag var väldigt ledsen dom första dagarna och jag mådde inte speciellt bra. Tayfur hade precis fått reda på att han skulle börja jobba i Belek och jag var ensam med Belma om dagarna. Jag satt och väntade på det förbaskade passet och jag hade fullt upp att trösta andra människor än mig själv just då..
Så egentligen är det inte förrens nu, när jag kom till Sverige, som jag har kunnat prata med någon om det men det känns okej och jag har börjat acceptera det. Och idag ska jag träffa honom och kommer förmodligen få veta lite mer om hans sort av cancer.


Borlänge och Falun

Yes, idag blev det en tripp till Borlänge och Falun.
Vi började med en shoppingrunda inne på Kupolen i Borlänge. Det har verkligen blivit större sen jag var där sist, eller det kändes som det iallafall. Dock hittade jag ingenting där inne men vi åt en god lunch på en restaurang där inne. Jag tog pizza såklart! Sen sprang jag in på Rusta och tittade runt. Hittade massor men vågade inte köpa med mig något mer än ett par nya gardiner. Sen fortsatte vi vidare mot Falun. Jag och mormor gjorde lite ärenden på stan och hann med en snabb visit på Village. ÄLSKA den affären människor! Så otroligt mysig inredning dom har där! Har fått massa inspration till hemmet nu. Fick med mig såna där fina bokstäver, LOVE i vitt. Kommer pryda vårat sovrum så fint!
Sen hälsade vi på hemma hos Gustav (min gammelmorfar) och fikade lite och tog lite kort. Han är så glad att vi är fem generationer nu och han är galen i att fota så han hade fullt upp idag :)
Har även fixat en tidig födelsedagspresent till Belma, en ny vagn! Brio Race årsmodell 2010 :) Tyvärr har vi inte möjlighet att ta med den ner till Turkiet nu den 5/3 så mamma tar med den 23/4 istället. Är så glad att hon äntligen ska få en ny riktig vagn!
Skulle egentligen ha åkt till pappa idag men han blev kvar på sjukhuset så vi åker till honom imorgon istället.
Nu sitter jag och mormor här uppe framför datorn och jag ska snart överlämna datorn till mormor.
Men först ska jag ladda upp lite bilder!
Så här ser vagnen ut!


23 februari

Har tappat lusten helt att sitta och skriva här nu när jag har fullt upp hela tiden. Men jag är hos min mormor nu iallafall, kom hiit i förrgår :) Igår drog vi och fikade på mitt gamla favoritfik när jag var liten, sen svängde vi om pizzerian på vägen hem och jag fick värma upp min turkiska lite grann men pizzabagaren, haha. Pizzan var iallafall så gudomligt gott och jag käkade för första gången i mitt liv upp en hel pizza. Sen blev det en tur på mormors träningscykel, det var jobbigare än jag trodde men skönt att röra på sig lite. Hoppas pappa har kvar sin så jag kan fortsätta cykla resten av tiden jag har här i Sverige.

Nu har vi precis käkat frukost och jag ska alldeles strax hoppa in i duschen och göra fixa till mig. Idag ska vi åka till Rättvik och hälsa på mina kusiner och moster. Min kusin har fyllt 21 år så vi ska fira honom. Det ska bli kul :)
Mycket mer hinner vi nog inte med idag och mycket mer kan man inte göra när det är 21 minus grader utomhus..
Börjar sakna värmen liiiiite grann. Och jag börjar sakna Tayfur ganska mycket!!
Men om 10 dagar får jag krama om honom igen :) Och innan dess har jag många roliga dagar kvar här hemma i Sverige och i Norge ;)

Ha en bra dag!

Kalas

Idag har vi varit på 84 års kalas i Vansbro hos Naimie. Det blev kaffe och fika och tårta som var jättegott, Belma käkade tårta hon med :) och en stor burk med kalkon och ris puré också :) Hon har blivit ett riktigt matmonster den senate tiden men det tycker jag bara är skoj! :)
Nu sitter vi hemma hos Anders och Yvonne och ska snart äta mat.
Ikväll blir det Solsidan och godis ;) Imorgon åker jag och Belma till mormor och stannar där i några dagar. Och jag hoppas att jag hinner med att köpa en grej till Belma! En tidig födelsedagspresent som är väl behövlig. Vad kan det vara trooo?
Nu ska jag hjälpa till med att duka fram här inför middagen.


en galen partymorsa för ca en vecka sedan...

Snuttefian!



Belma på badhuset idag!

Framme i Dalarna

Nu är vi framme i dalarna. Kom fram igår kväll efter ca 8 timmars bilresa genom vårat avlånga land. När vi kom fram var det 20 minus utomhus, men inte alls så farligt som jag trodde. Vi gick och la oss ganska fort när vi kom fram för vi var väldigt trötta, dock fick jag inte sova så mycket inatt eftersom Belma inte ville sova :)
Idag packade jag och Anna badväskorna och åkte ner till badhuset med Belma och Matilda. Det vart första gången som Belma badade i pool och det gick jättebra, hon tyckte det var jätteroligt och var inte alls gnällig. Efter badet somnade hon och Matilda så gott i bilen och jag och Anna passade på att gå in på Karamellfolket och köpte godis för kvällen. Dom hade 500 olika godisstorter och då kanske det inte är så konstigt att mitt godis gick på 89 spänn :P
Nu är vi hemma hos Anders och Yvonne som är Lollos farmor och farfar och ska stanna här till på måndag då vi ska vidare till mormor. Ikväll blir det tacos och melodifestivalen och en jäklans massa godis!
Kommer bilder sen...

Bebisdejt!

Vid 10.30 imorse tog jag och Belma bussen in till stan för att ha en bebisdejt med Elin, Lickan och Wendy. Vi mötte upp dom inne på modehuset och gick runt och kikade i affärerna lite innan vi skulle gå upp på caféet. Tog en god pastasallad helt i onödan men hade verkligen supermysigt och Belma och Wendy satt bredvid varandra och det gick jättebra ända tills Belma blev rädd för Wendy, haha :) Efter vi fikat klart gick vi runt lite och stötte på Jenni som skulle jobba. Sen var det dax för Lickan, Elin och lilla Wendy att åka. Vi sa hejdå och jag och Belma fortsatte våran shoppingrunda inne på modehuset. Hittade supersöta jeansleggings och en sommrig body till Belma som hon nog ska få i födelsedagspresent :) Gråa jeansleggings till Belma, en stor gosig rosa blomma till Belma, en I love Dad mysdress till Belmisen och en present till Zehra. Sen tog vi bussen hem.
Resten av kvällen har jag haft fullt upp med att packa ner allt som ska med till Turkiet. Imorgon åker vi härifrån, känns lite tråkigt men ska ha kul uppe i dalarna med! Det var inte lite grejer och kläder som jag ska få med mig hem till Turkiet kan jag ju lovar er. Tur att jag har beställt ett extra bagage!

Nu blir det kvällsmat med syskonen mina sen ska jag mysa med dom resten av kvällen. Belma har badat och sover sen några timmar tillbaks. Blir nog en tidig kväll för mig med. Belma ville inte sova mycket!


Sista onsdagen

på Öland!
Denna sista onsdagen ska jag hem till Lickan på bebisdejt och träffa Elin och hennes lilla Wendy :) Men det blir lite senare idag. Nu sitter jag i min nya myspys dress som jag fått av mamma och känner doften av köttfärslimpan i ugnen, gott! Ska strax hoppa in i duchen innan det är dags för mat ;)
Igår tog jag och Belma en lång promenad med vagnen i det kalla men friska vädret. Vid 16 tiden tog jag bussen in till stan och jobbade (hoppade in) som barnpassare på Malkars träningscenter eftersom ingen annan kunde, gjorde inte mig något :) Jag hade nog roligare än den tjejen som var där, haha.
Thats the way it is!


min sötnos idag :)

bokat och klart!

Japp! Nu är hemresan bokad och klar. Den 5 mars sätter jag och Belma oss på planet till Turkiet igen, det blir perfekt. Och något som är ännu mer perfekt är att jag har mina två bästa vänner, Ida och Kajsa, i Oslo (vi flyger därifrån..) så det blir övernattning där i två nätter. Ska bli så himla mysigt och underbart att träffa dom! ♥
Nu är jag och Belma inne på sista veckan här hemma på Öland. Tiden har gått väldigt fort men vi har gjort mycket roliga saker varje dag nästan. Jag har hunnit med att träffa dom flesta vännerna och i veckan blir det bebisdejt hemma hos Lickan med Elin och hennes lilla Wendy :) Sen ska jag även försöka hinna träffa Polli och hennes bebismage! :D
Imorgon ska jag hinna med ett besök på banken och senare blir det jobb för min del. Tjäna en liten kosing är aldrig fel! Och jobb tackar jag knappast nej till.

Alla hjärtans dag har varit helt okej och dagen har spenderats hemma med min familj och fika tillsammans med nybakta vaniljhjärtan som var obeskrivligt goda :) Min mamma hon kan hon ;)
Belma sover sen flera timmar tillbaks och jag sitter och pratar med min älskling över msn.
Blir nog sängen snart :)

Hoppas ni har haft en lika mysig alla hjärtans dag som mig!

Happy Valentines Day!





Hoppas alla får en mysig alla hjärtans dag!
Jag ska mysa med min familj, mamma bakar vaniljhjärtan till vårat alla hjärtans dag fika.
Saknar Tayfur lite extra idag, men det blir nog ett litet samtal senare ikväll.
Annars tycker jag att det är en ganska mysig dag. Snön faller ner här utanför, braskaminen eldar för fullt, bakelser i ugnen, och jag är i Sverige med min familj och min lilla prinsessa ♥

Mår som man förtjänar

Sitter här och äter oliver med en j*vla huvudvärk och benvärk. Idag mår man verkligen som man förtjänar! Så trött i kroppen som jag är idag var jag nog inte ens när jag var gravid. Tur att man inte går ut varje helg längre. Fattar inte hur jag orkade 3-4 dagar i veckan för två år sen, helt galet.
Jag hade iallafall en toppenkväll med förfest hos Amanda i Lindsdal och sen bar det av till Palace där jag träffade många gamla godingar. Umgicks med Sophia hela kvällen, just like old times ;) Hade iallafall jättekul och det var härligt att träffa en massa vänner och andra människor. Men något mer festande under min vistelse i Sverige blir det nog inte ;)

Idag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Försöka bli människa så snabbt som möjligt och gosa med min lilla prinsessa! Man får ju passa på nu när hon är mammig av sig ;) Saknade den lilla plutten litegrann igår men försökte ha roligt och jag lyckade ganska bra. Ibland måste man få komma bort och vara "sitt gamla jag" för en stund och eftersom Fredrik är världens snällaste så var han barnvakt hela kvällen :) Dom är nere på köpstan nu så jag ska lägga mig på soffan och vara den sälen som jag ser ut att vara.
Ikväll blir det Solsidan iallafall! :)

Sånt man får leva med

Nu är det lördag och det betyder att ikväll ska jag ut för första gången på två år i Kalmar. Haha, sjukt. För jag känner mig nästan lite nervös, ungefär som att jag har glömt hur man ska bete sig. Sen får man väl försöka glömma bort att kroppen tar ganska mycket stryk under en graviditet, möblerar om helt totalt. Jaaa, men något ska jag nog försöka hitta att ha på mig och jag ska nog kunna ha roligt även om fläsket dallrar på magen! Iallafall.. Igår gick jag till syrrans jobb och väntade på att hon skulle sluta sen tog vi bussen in till stan. Köpte en finfin klänning och en nödvändig men kanske inte så snygg mössa. Världens jäkla snöstorm ute igår! Vi käkade buffé på Zorbas och sen tog vi sällskap hem med Rasmus. Senare på kvällen kom Jenni hit och vi hade fredagsmys som gamla goda tider och pratade helt galna minnen. Det är sjukt vad störd man var för några år sedan, haha. Nu ska jag passa på att duscha medans lillfisan ligger och sover, sen ska jag försöka hitta något att ha på mig och självklart göra ett besök på systemet. För andra gången sen jag fyllde 20, haha. Blir nog en promenad med vagnen också, riktigt fint vinterväder ute idag :) Ha en härlig lördag!

Here we go again

Hejhopp!

Nu har jag bytt design igen, lika fantasilös som vanligt menmen.
Just nu sitter jag och lyssnar på romantiska turkiska låtar och saknar min älskling, haha. Dock har det gått väldigt bra under tiden då jag har varit här, inte lika hemskt som förra året, då saknade jag ihjäl mig efter honom ;)
Belma är ute och går med morfar Fredrik. Imorse snöade när jag vaknade, brrr. Men det är väl nice med lite snö, inte allt för ofta man får se det. Kommer längta efter snö när jag sitter där i Side i augusti och plågas i 50 graders värme.
Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig redo för dagen. Ska in till stan och hämta mitt nya pass idag.
Skulle ha gjort det i förrgår men det var stängt när vi väl kom dit. Fast det skrev jag nog i förra inlägget med, anyway... Blir helt virrig när jag är här haha. Har fullt upp hela tiden känns det som, dubbelbokar vänner hit och dit osv :P Sändy is back!
På lördag ska jag ut och riva hela haket, skojaaa. Ska ut med några vänner. Har inte varit ute på 2 j*vla år här i kalmar. Tror dock att jag inte kommer vara lika crazy som jag var för två år, men försöka kan man ju ;)

Hepp, dax att ta tag i dagen innan det är försent!


De ska va gött å leva

Har inte riktigt tid att sitta här men passar på nu när Belma är ute och går med morfar Fredrik innan det är dax för mat. Idag blir det världens godaste broccoligratäng!
Har även hunnit trycka i mig en hemmagjord snickerskaka som Emma gjorde igår ;)
De ska va gött å leva!

Igår tog jag en promenad med David, Vanessa, Belma och Emma i den fina men kalla vädret, det var mysigt :) Efter det var det bara att skynda sig hem, hämta skötväskan och göra sig redo för att åka in till stan. Skulle ha hämtat ut mitt pass men det var stängt när vi kom dit så vi traskade vidare till Emmas jobb. Och igår träffade jag Lickan, lika roligt som vanligt :)
Idag ska jag bara vara hemma. Har en grinig bebis som gråter så fort jag försvinner ur sikte...
Tar nya tag imorgon. Sen måste jag ladda inför lördagen ;) Tjing!


Bio med systrarna ikväll

Skulle ha tagit en promenad med David och Vanessa nu på förmiddagen med Belma sover just nu och mamma och Fredrik har varit ute på en lång promenad med vagnen redan.. Känner mig dummast i världen som har förskjutit det i tre dagar nu :P Känns som jag aldrig har tid fast jag typ har all tid i världen.
Iallafall så har jag precis gjort mig redo för dagen och ska snart kolla om det är något bra på tv, och invänta maten ;) Igår lagade jag lite turkmat här hemma och det tyckte dom om. Idag är det Emmas tur att laga mat.
Ikväll ska jag ha en syster-kväll med mina två blondiner till systrar. Vi ska på bio vid kl 21, det ska bli sååå mysigt :)
Igår gjorde vi faktiskt ingenting. Tog det bara lugnt hemma och det var skönt det med. Blev Solsidan på kvällen såklart, haha lika roligt varje gång.

Roliga historier

Idag har jag haft en Belma-fri dag så jag och Emma tog bilen och åkte in till stan och kollade KFF där Rasmus spelade. Det blåste väldigt mycket idag, kallt.....
Efter matchen tog vi bilen in till stan och käkade på pizzeria, jag tog en kebabpizza och det var obeskrivligt gott!!
Hann även med en shopping runda. Köpte ett par byxor, spetsbody och en klänning. Jag vet inte hur mycket nya kläder jag har nu men ungefär hela min garderob nere i Turkiet ska rensas bort när jag kommer hem igen. Skor kommer jag inte behöva köpa på vääääldigt länge iallafall, har nog 4 par nya skor som ska med ner till Turkiet sen..
Just nu sitter jag vid köksbordet med Emma, Lollo och Rasmus och Lollo och Rasmus läser roliga historier för oss.. Ska snart sätta mig i tv rummet och se vad tv har att erbjuda, finns det inget bra blir det väl förmodligen melodifestivalen.

Fotbollsturné

hejhopp
har varit på en liten fotbollsturné idag. Lollo och hennes klass mötte andra klasser och det gick ganska bra för dom. Nu har jag och Emma precis fikat och Belma sitter här och leker med massa nya leksaker.
Det snöade imorse när vi gick upp, brr..
Skulle ha tagit en tripp ner till köpstan och kollat in alla butiker men skippar det eftersom det blåser ganska så mycket här på ön.
Idag ska vi käka tacos och ha en mysig fredag :)

Förövrigt så tycker jag att folk kan fråga saker om mig istället för att fråga andra. Är folk nyfikna och ""tacksam för svar" så är väl den bästa lösningen att fråga mig istället för andra eller? Men det verkar som att någon nyfiken människa som läser min blogg tror att jag flytt Turkiet och lämnat Tayfur bara för att jag och Belma är hemma i Sverige efter många om och men. Och om du nu är så nyfiken så borde du väl ändå ha följt med under hela pass historien och veta att jag och Belma är endast hemma på en långs vistelse här i Sverige. Anledningen till att Tayfur inte kunde följa med är för att han måste jobba och fixa upp en massa andra saker men jag är inte så dum att jag skaffar barn med någon som jag har tänkt att lämna så NEJ, jag har inte flytt Turkiet och jag har absolut inte lämnat män älskling för gott. Nicke Nyfiken.

Har nytt nummer!

Har precis kommit hem efter en heldag på stan med Belma och Fredrik (Lollos pappa). Vi åkte först in och fixade min mobil så nu har jag ett nytt nummer igen. Alla ni som vill ha mitt nummer måste ge mig era nu!
Efter besöket på Telenor så gick vi vidare till Thai Silk och käkade thaibuffé som var supergott!!
Sen åkte vi vidare till polishuset och fixade mitt pass som tog kanske 2 minuter, smidigt och snabbt! Sen åkte vi runt lite och Fredrik visade mig blandannat Kalmar FFs nya arena ;)
Senare ikväll ska jag och mamma ta en tur in till IKEA om hon och Emma kommer hem snart. Emma har opererat knäet idag <3
Sen blir det förmodligen en promenad med David och vagnarna :D
Nu blir det iallafall nudlar för min del.


Sverige

hej på er!

nu är jag och belma hemma på öland. vi kom hit igår kväll efter en lång resa.
helt underbart att vara hemma!
idag har jag varit på banken och fixat lite saker. efter det gick jag in till min kära granne david med belma och jag fick äntligen träffa hans dotter Vanessa som är så söt!!!!!
jag och Belma gick ner till Lollos skola och mötte upp henne efter hon slutat och sen promenerade vi hem och käkade flygande jakob :) Senare på eftermiddagen så tog jag och Lollo bussen in till Kalmar och tog en shoppingrunda på Hansa city. Jag hittade en hel del kläder och även ett par nya skor :)
Imorgon ska jag och Fredrik in till stan och fixa mitt kontantkort och sen ska jag även fixa ett nyss pass till mig och sen ska vi hem och invänta Emma som ska operera sitt knä imorgon.

Nu sitter jag på Emmas rum med Emma och Tilli och äter massa godis och choklad- Vi ska snart kolla film. I rymden finns inga känslor.

RSS 2.0