Fattar noll

Nu har jag bytt design igen.. Jag har suttit här ett bra tag och försökt på alla sätt och vis att göra en egen design med egna bilder men jag är verkligen kass och min hjärna fattar helt enkelt inte. Är det någon som läser min blogg som skulle kunna tänka sig att hjälpa mig med min design? Eller bara hjälpa mig att få in några bilder?

lördagsmarknad

Jessica, tack för present-tipset! :)
Har ni andra fler tip på vad man kan köpa till en ett åring i födelsedags present så får ni jättegärna dela me, alla förslag är uppskattade :)

Nu ikväll var det dax för mig att visa mina kunskaper i matlagning, jag bjöd nämligen familjen på middag här hemma. Jag hade förresten glömt bort att jag skull bjuda dom på middag idag (dom med haha) men tillslut kom jag på det och dom hade som tur va inte gått och käkat på restaurang under tiden dom inte var här. Jag lagade Alinazik för andra gången här hemma och den blev mycket godare än första gången och familjen verkade tycka om det :) Skulle ha bjudit på jordgubbar och honungsmelon till efterrätt men vi var alldeles för mätta och dom skulle gå till hotellet så det får bli imorgon.

Tayfur och Fredrik tog bussen in till Manavgat och gick till frisören och klippte och rakade sig och jag, Belma, mamma och Lollo passade på att strosa runt på lördags marknaden här borta vid moskén i Side. Mamma och Lollo fyndade massa saker och jag köpte färsk frukt. Mysigt att man bor ännu närmare lördagsmarknaden nu, dock mindre mysigt sisådär i augusti att gå under dom där marknadstälten i 40 graders värme. Kände bara idag hur varmt det var, även om tälten skyddar mot solen men det är ju så mycket folk och tätt där under.
Det har varit riktigt varmt och härligt väder idag. Dom skulle ha fixat poolen här idag men eftersom turkar är turkar så blev det givetvis inte av, men förhoppningsvis imorgon... eller iallafall innan familjen åker hem! Riktigt nice värme att ligga och sola i nu! Läser om alla tjejer här nere som har fått sin första bränna, känner mig liiiite efter ;) Men har ju hela sommarn på ma!

Nu sitter jag och äter tekakor med smör och messmör på, messmör är nog det godaste man kan ha på tekakor. Något annat som jag älskar och saknar är mesost. MORMOR KAN DU TA MED EN MESOST TILL MIG NÄR DU KOMMER? :) Ni som aldrig har smakat mesost har missat något vääääldigt gott, men det är väl bara grejer för oss som härstammar från uppåt i landet, likaså älgkörv! Magisk. AJa, vafan skriver jag om egentligen?? Mesost och älgkorv.... Dalmasen i mig som talar kanske.

Fredag

Idag har vi varit ute en hel del eftersom vädret har varit strålande. Eftersom det är fredag idag så skulle Tayfur til moskén och när han var klar så gick han och Fredrik in i moskén eftersom Fredrik aldrig har varit inne i en moské förut. Jag, Lollo, Belma och mamma väntade utanför eftersom ingen av oss kände för att dra på sig massa kläder, hehe :P
Vi käkade lunch på Monikas resturang och idag blev det lasagne för min del, den var god men den slår inte lasagnen i Kumköy ;) Sen gick vi hem hit och mamma bakade rulltårta som vi för en liten stund sen har smakat och den får mer än godkänt! Ja, min mamma är baktokig men det gillar jag ;)
Inatt ska vi göra ett nytt försök med övernattning. Jag och Lollo ska ha syskonmys hela kvällen och jag ska snart fixa lite gott och en bra film som vi ska dega framför.
Belma har precis somnat efter en dag full med energi. Hon har tagit hela tre steg idag, duktiga lilla flicka. Och imorgon blir hon 11 månader, tiden går fort och snart är det hennes födelsedag :)
Ja, ungefär så har dagen sett ut, plus lite hemligheter som ni kanske får veta längre fram :) ;)

Ha en mysig kväll! Det ska iallafall vi ha :) Nu borde Emma också vara här.. :)

Slapp-dag

Nu har familjen precis gått hem efter en heldag tillsammans här hemma hos mig. Vi har mest slappat idag och haft en vanlig dag här hemma. Mamma har lagat potatisgratäng, jag älskar potatisgratäng!!!
Nu ikväll har vi bara suttit framför tvn och datorn och haft familjemys. Jag och Lollo sprang iväg till affären och köpte lite onyttigt och sen var jag skyldig henne en glass eftersom hon vann om en grej som vi slog vad om ;) Smakade en ny sort av Twister med hallon och björnbär tror jag det var. God va den iallafall!
Nu sitter jag och äter godis och kikar runt lite på internet och ska snart byta om till mjuis och slå på en film och bara ta det lugnt och kanske somna, vore skönt att vakna tidigt imorgon.
Och jag hoppas att vädret blir soligt och fint imorgon! Har regat lite idag.

Imorgon är det fredag och vi har inget speciellt planerat. Tayfur ska iallafal visa Fredrik hur det ser ut i en moské och sen får vi se vad vi hittar på :)
Nej nu blir det film, godnatt!


Ännu en dag med familjen

carro om Alinazik, I love you!:
Kan du inte lägga ut receptet snälla :)

Svar: Jo visst kan jag göra det, har bara inte tid just nu men jag gör det så fort jag har tid. Håll utkik! Och du kommer inte bli missnöjd med receptet :)



Therese om No time for blogging:
Gud vad mysigt detta låter..härligt att ha sin familj på besök! Har ni några planer på att bo i Sverige?
Jag önskar vi kunde bo i turkiet men de e så svårt att få allt att gå runt.. Min son är född en månad efter Eran söta Belma! /Therese

Svar: Ohja! Det är hur mysigt som helt att ha besök :) Vi har många planer och självklart vill vi testa att bo i Sverige men nu först och främst ska vi åka till Sverige till vintern tillsammans så Tayfur får se hur saker och ting funkar i Sverige och sen får vi börja fundera på vart vi ska bosätta oss men vi har båda sagt att vi ska testa både Turkiet och Sverige INNAN det blir dax för Belma att börja skola. Som du säger; Det är svårt att få allt att gå runt ibland, speciellt med ett säsongjobb och på en turistort här i Turkiet så det gäller att tänka smart och försöka att spara pengar lite då och då. Det är väldigt tråkigt och jobbigt och sen är det väääldigt tråkigt här under vinter månaderna. Va roligt att du har en son som är jämngammal med Belma :) Försöker kika in på din blogg men e verkar inte funka :/ Ha det så bra, kram!



Och Catharina, självklart ska vi ses när du kommer ner! Jag och Belma har all tid i världen för att ses :)

Hejhej bloggen!
Nu sitter jag här igen efter en hel dag med familjen igen! Det är ju helt underbart att ha dom här som jag redan har skrivit 100 gånger, men kommer förmodligen hinna skriva det 100 gånger till innan om har åkt hem. Idag ko dom inte hit förrens efter 12 tiden. Jag klev upp ovanligt tidigt, 10-tiden haha, och tog en dusch och fixade fram frukost till mig och Tayfur och sen knackade det på dörren och dagen satte igång!
Mamma bakade tekakor som hon har fryst in, hela frysen är full nu!!
Sen lagade hon köttfärssås och spaghetti till middag och det var såååå gott!! Det är tråkigt att Tayfur hinner åka till jobbet innan vi börjar käka här hemma för han missas mammas goda mat varje dag.
Vi har mest tagit det lungt här hela dagen ochnu på eftermiddagen/kvällen så tog vi en promenad längs strandvägen och kikade in i Marias Butik där Lollo och Fredrik köpte lite strumpor och klänningar och jag träffade Nathalie en snabbis! :) Sen gick vi vidare och mamma fick med sig en ny jättefin lampa som jag också funderar på att köpa hem. Dom finns ju överallt så det är ingen brådska ;)
Sen gick vi hem hit och käkade lite kvällsmat tillsammans, nybakta tekakor, mums!

Familjen gick för ett litet tag sen och Belma sover för längesen. Jag sitter i soffan och käkar lakrits och dricker coca cola (nyttig som jag är!) och kikar runt på nätet samtidigt som det visas någon dubbad film på tvn.. Inväntar Tayfur som alla andra kvällar helt enkelt :P
Ska försöka lägga mig i tid idag så jag slipper vakna mer död än levande för en gångs skull.


Antalya

Har haft en så jäkla bra dag idag! Började med att familjen kom och knackade på runt 10.30 imorse och sen var det bara att käka frukost och fixa sig, och sedan satte jag, Lollo och Tayfur oss på bussen till Antalya. Vi hoppade av vid Deepo först och sedan tog vi citybussen in till storstan. Shoppade en hel del. Lollo fick med sig massa nytt, kläder, skor och massa iPhone skal. Jag och Tayfur var tvugna att köpa en ny box till våran nya tv så det gjorde vi och i samma veva fick vi med oss en ny matta till vardagsrummet som är såååå fin! Fick också med mig en ny tröja och lite underkläder hem :) Vi träffade även Vahit en liten stund och så käkade vi kebab och hade det riktigt mysigt hela dagen i Antalya. Jag älskar Antalya!
Nu ikväll har vi grillat här hemma hela familjen och det var riktigt gott. Fredrik är en riktig master grillare! Och mamma har rullat massor med köttbullar idag när vi har varit borta så nu har jag hela frysen full med köttbullar och kanelbullar!

Jag och Tayfur sitter nu och kollar på Öyle bir gecer zaman ki och jag ska snart fixa lite kväll/natt fika till oss.
Imorgon har vi inget planerat men det blir brava vi än gör! Älskar att ha min familj här!! ♥

Gokväll på er!

No time for blogging

Dita om Påskafton och barnens dag!:
Söt liten flicka du har :)
Har en fråga om vädret, vi ska åka till side den 25 maj och bo på ett hotell utanför side som heter silence beach resort, är vädret bra då i slutet av maj, samt har du vetskap om detta hotell om det är bra osv?

Måste berömma din blogg, du har charm och humor, och jag önskar dig och din familj all lycka :)

Svar: Hej och va kul att du gillar min blogg! :)
Jag vet egentligen inte mer än att Silence Beach Resort ligger i ett ställe utanför Side som heter Kizilagac (sitter på ett svenskt tangentbord så blir inte riktigt rätt bokstaverat) och det är en bra bit utanför Side, nästan halvvägs till Alanya, så på sätt är det ju bra, du har nära till både Side och Alanya! Men själva hotellet kan jag inte uttala mig något om.
Alla åren som jag har varit här så har vädret varit toppen i slutet på maj och jag hopas även att det kommer vara det i år och jag önskar er en trevlig resa och njut! :) Kram.




Och nu över till ett vanligt blogginlägg!
Dagarna rullar  och jag/vi har fullt upp hela tiden. Under dessa tre första dagarna så har vi hunnit med så mycket, och än har dom över en och en halv vecka kvar här!!
Igår hade vi en heldag i Manavgat där vi strosade runt och gick säkert flera km! Jag hittade ett par superfina örhängen och en ny foundation. Sen åkte vi hem och chillade lite hemma hos mig innan det var dax för mamma och Fredrik att ha en barnfri kväll. Lollo och jag hade bestämt att ha syskonmys med övernattning. Så när mamma och Fredrik hade gått så stoppade vi ner Belma i sin nya (underbara!) vagn och traskade bort till affären och köpte massa gott som vi sen käkade framför Bröderna Karlsson. Sjukt bra film tycker jag! Lollo somnade under filmen men vaknade runt tre tiden på natten av att hon mådde illa och hade ont i magen. Till ut fick Tayfur följa med Lollo till hotellet eftersom hon inte alls mådde bra :/
Men idag stog dom alla tre vid 10.30 och knackade på dörren (och väckte oss, haha!) pigga och glad :) Sen åkte jag, Fredrik och Tayfur in till Manavgat och fick med oss en ny 32" LCH Full HD tv hem och ett nytt köksbord med fyra stolar till. Och inte nog med det! Vi har fått så otroligt mycket nya saker av min familj. Bland annat en elvisp, våffeljärn, mixer och massa massa bra saker. Och en ny laptop har vi också fått!! Min underbara snälla familj!! Tusen tusentusen gånger om TACK!! ♥
Och nej, jag är ingen snorunge som får allt jag pekar på, jag har bara en omtänksam och otroligt snäll familj! :)
Mamma har även bakat säkert 5-6 plåtar med kanelbullar idag och har fryst in så nu har vi kanelbulla till Belmas födelsedag iallafall :) Min mamma hon kan hon! Och imorgon ska hon rulla köttbullar och frysa in ;)

Och imorgon är Tayfur ledig. Då ska jag, Lollo och Tayfur ta en shopping dag i Antalya medans Belma får umgås med in mommo o moffa! Senare på kvällen står grillning på schema här hemma :)
Nu har jag precis lagt Belma och sitter och pratar med syster Emma som är alldeles ensam hemma, önskar att hon också hade varit här! Men hon kommer senare i sommar, under den riktiga hettan, hon är ju en jävla schteeeker den där blondinen!
Ska strax ta en lång dusch och sen bara dega framför en bra film och invänta Tayfur.
Ha en trevlig kväll alesammans!

Påskafton och barnens dag!

Glad Påsk på er, igen!  Måste bara världens bästa påskafton hitills för det kan ju inte bli bättre när ens familj sitter på planet hit just nu!! :D Om lite mer  än två timmar landar dom i Antalya!
Det är även barnens dag här i Turkiet idag. Çocuk bayramıniz kutlu olsun çocuklar!
Vi har inte gjort något speciellt. Hade tänk gå ut en lång stund i lekparken men det börjar mörkna ute nu och jag går gärna inte till en lekpark när det är mörkt. Man har hört och sett så mycket på nyheterna här nere om vad som händer i lekparkar runt om i landet.. Förmodligen i Sverige med.
Så vi tar det lugnt här hemma och bara väntar in familjen. Har haft upp hela dagen med städning och tvättning. Tayfur erbjöd sig att skura båda balkongerna och hela trapphuset och konstigt nog skrubbade han hela badrummet plus toaletten. Tur att vi är lika pedanta när det kommer till städning ;)
Resten av lägenheten har jag städat så nu är det rent och snyggt (ett tag till iallafall..) här hemma!
Nu ska jag bara få lite mat i magen sen ska vi bara mysa jag och lilla gofisan innan vi beger oss mot Side Resort.


Alinazik, I love you!

Idag testade jag ett recept som jag aldrig har gjort innan. Jag hittade ett recept på min absoluta favorit när jag går ut och käkar på restaurang här i Side, Alinazik. Aubergin mos med yoghurt och köttfärs (stark köttfärs). Och jag lyckades verkligen med matlagningen idag så nu vet jag framöver att istället för att behöva betala nästan 20 lira för att få äta min favoriträtt så kan jag laga den hemma precis när jag vill :D

Tänk att imorgon den här tiden då har jag kramat om min familj utanför Side Resorts portar, wihoo!! :D Planet landar vid 21 tiden i Antalya om det inte blir några förseningar. Jag kommer vara helt energisk hela dagen imorgon och fixa här hemma som en galning och när det är klart kommer jag bara sitta och vänta, vänta, vänta. Haha!
Och mormor ringde för en stund sen och berättade att hon och Kicki skulle boka hotell nu ikväll, tror jag. Och det blir förmodligen Risus som ligger ca 10 steg ifrån mig, perfekt! :D Imorgon börjar min säsong och sommar på riktigt för nu kommer besöken bara komma en efter en och jag ska även hinna med en liten tripp till Öuuuland! Saknar svensk sommar och allt vad det innebär så det får bli en vecka i sommar på min fina lilla ö.

Belma är förövrigt fortfarande febrig och jag har precis fått henne att somna, snuppen! ♥
Hoppas hon är frisk och glad imorgon för då ska vi ut på nattvandring (typ 100 meter från lägenheten bort till Side Resort, haha..)

Förresten så skrev mormor precis till mig att resan är bokad och klart, wihooo!


Gokväll från en Sandra för snart tre år sen
Dagen innan jag åkte ner till Turkiet för att jobba, hade inte en aning om vad som väntade mig ;)


Fredag!

Belma har haft feber sen igår och jag tycker så synd om henne, hon vill inte leka utan bara sitta. Känner inte igen henne när hon har feber. Lilla gumman ♥
Hon ligger och sover nu och jag passar på att bara sitta ner framför datorn och ta det lugnt en stund. Har tvättat två maskiner med vitt och det tar sån jäkla tid... Ska putsa fönstrena idag med tänkte jag och rengöra köket. Det ska vara fint när man får fint besök ;) Imorgon kväll/natt får jag träffa min familj igen!!! Så jävla underbart.
Vädret ser lite bättre ut idag än vad det har gjort dom senaste dagarna men vi håller oss nog inne idag och Belma behöver ta det lugnt och jag behöver som sagt städa och fixa här hemma.
Imorgon är det barnens dag här i Turkiet och jag hoppas att Tayfur är ledig så vi kan åka in till Manavgat och ''fira'' barnensdag med Belma. Vet att dom brukar ha massor med aktiviteter och annat skoj när det är barnens dag :)
För övrigt kommer jag inte på vad vi ska köpa till Belma i födelsedags present.. Känns som jag köper saker till henne hela tiden och inspirationen tar slut.. Förslag på vad man kan köpa till en liten ett årig tjej? :D



Minns ni katten jag och Tayfur hade ett tag? Undra vart lilla Sarı har tagit vägen, han måste vara stor nu!


Dag 16 – I min handväska

Det är inte ofta jag använder handväska sen lilla Belma kom till jorden. Nu för tiden har jag alltid med mig en skötväska och i den har jag oftast med mig blöjor, våtsvervetter, frukt eller matpuré, någon leksak, napp, nappflaska, min mobil, pengar, solbrillor och ibland passet..
Ja det var nog allt, intressant va?

Glad Påsk!

Glad Påsk på er!!

Själv så firar vi inte påsken här hemma. Dels för att Tayfur jobbar och dels för att det finns knappt någon som gör det här heller. På hotellen och liknande vet jag att dom gör men inte så hemma som vi gör i Sverige. Men mamma har bestämt att vi ska ha påskbord när dom kommer hit :)
Istället för att fira påsken så bestämde jag mig för att jag och Belma skulle ta en liten runda i Manavgat. Det blev en lång runda men vi hittade lite grejer iallafall. Eftersom Belma inte får något påskägg i år så har hon fått en väggdekoration i Nalle Puh som hon tyckte var väldigt intressant att sitta och titta på, tog nog en timma att få henne att somna ikväll... :P
Till mig själv köpte jag en fin blus till sommaren, kanske kunde ha skippat den men jag har velat ha den sen jag va där inne sist.. Mycket andra roliga saker blev det inte. Mat och frukt puréer till Belma och lite andra nödvändiga prylar till hemmet som var slut. Nu sitter jag och äter lite svenne middag, dvs makaroner och... ketchup? Alldeles för lat för att ställa mig och laga mat idag ;)
Vi har haft regn i två dagar nu, riktigt segt men ändå bra att det kommer nu. Hoppas bara att det slutar regna tills mamma och dom kommer!
Har börjat planera lite saker vi ska göra när dom är här, blandannat att jag och Lollo ska ha en syskonkväll och hon ska sova hos oss ;)
Fan va gott med makaroner, blir en tallrik till, tjopp!

Slänger in en bild på väggdekorationen som Belma fick i påskpresent idag:



Och en sovandes liten Belma! :


Dag 15 - Mina drömmar

Jag veeet! Är hur seg som helt med den här listan..


Jag har många drömmar, stora och små.
Precis som alla andra drömmer jag om att vinna flera miljoner på en triss och leva lyx livet ut. Vem drömmer inte om det? Fast det skulle förmodligen bli tråkigt i längden..
Jag drömde om att träffa mannen i mitt liv och bo tillsammans med honom och någon gång skaffa barn, drömmen om att vara lyckligt kär och att få se sitt/sina egna barn. Den drömmen har ju som dom flesta vet slått in. Samma som att jag drömde om att bo utomlands i ett varmt land och ha ett fint hus/lägenhet med pool. Ja dom flesta av mina drömmar har slått in förutom att jag aldrig har vunnit mer än 100 kronor på bingolotto.

Men min största önskan/dröm just nu är att Tayfur ska få komma till Sverige. Att vi ska kunna spara ihop så pass mycket pengar att vi kan åka tillsammans denna vinter och uppleva en svensk vinter tillsammans.
En dröm som är lite längre bort är att vi en dag ska kunna flyttat till Sverige, bo och leva där och vara lyckliga tillsammans, få fler barn och kunna ha kvar våran lägenhet här nere så vi kan åka hit på semester. Ni som aldrig har bott utomland förstår nog inte vilken lycka det skulle vara, iallafall för mig. Det är min största dröm/drömmar just nu!
Sen har jag andra hemliga drömmar också ;)


Grattis mamma!! <3

Idag fyller världens bästa mamma år!! Min unga mamma som endast blir 40 år, grattis!!! Och om tre dagar kommer hon hit och då ska vi fira! ♥

Jaaa, våra sov tider blir inte bättre. Idag vaknade vi vid halv tre, fy.... Jag fattar inte hur vi kan sova så länge, Belma med och det är väldigt konstigt!! Men det är skönt att min familj kommer ner snart för då kommer vi gå upp tidigt och umgås med dom hela dagarna.
Min blivande chef ringde för en liten stund sen för att påminna mig om när jag börjar jobba, hehe.
Vi har haft världens regnskur här som precis har avtagit och det ser ut att bli lite bättre väder så man kan gå ut en stund sen. Men innan jag gör något annat så ska jag städa här hemma och ta tag i diskhögen som jag bara blir trött av av att titta på, blä... Usch, våran vita matta borde skuras. Aldrig mer en vit matta i v ardagsrummet säger jag bara, speciellt inte när man har en liten flicka som tycker om att spy på den.... :)
Fan klockan är redan fyra snart och jag har precis klivit ur sängen..

Varit ''mamma ledig'' hela förmiddagen idag

Imorse vaknade jag av ett sms och det var lika bra det för vi hade sovit alldeles för länge, igen... haha!
Jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning och promenerade bort till Sunflower där Nathalie, Angelica och Angelicas man. Drack kaffe och pratade en stund innan vi vandrade vidare bort till Marias butik där vi hade lite saker att uträtta men som dock inte blev av. Istället hade vi en lång och supertrevlig pratstund med Maria. Hon visade oss alla snygga klänningar och vi började prata om modevisningen den 1 juni. Jag går gärna på en modevisning med dom klänningarna ska ni veta, så otroligt snygga klänningar!! Och jag har även erbjudit att Belma är tillänglig för babykläderna, som också är jättefina!
Vid halv tre var det dax för mig att gå hem. Jag hade en barnfri förmiddag och det var faktiskt lite skönt :D
Jag och Belma har precis kommit hem. Vi har varit ute och fått lite frisk luft och köpt blöjor.
Jag längtar efter sommar nu. Men mest längtar jag till den 23 april just nu!
Min gräslök har börjat växa här ute på balkongen nu så jag hoppas att mamma får ner ett paket med knäckebröd i resväskan så jag kan äta knäckebröd med klippt gräslök på i sommar!!


18 April

Tack för tipset om sirap här i Turkiet, Monika. Komiskt nog så har jag faktiskt uzum pekmez här hemma, haha! 

Idag har jag haft besök av Nathalie. Hon är en härlig skånska som bor här nere. Förra säsongen missade vi varandra totalt men nu har vi äntligen träffast och det var riktigt kul även om vi mest pratade om en massa tråkigheter!
Jag och Belma tog en lång promenad när Nathalie hade gått. Vi gick hela strandvägen, fram och tillbaks, vilket är en bit så jag känner mig väl förtjänad av en bit choklad ikväll ;)
Belma har precis somnat. Hon har väldigt svårt för att somna om kvällarna även om hon är övertrött så jag få gå in och lägga oss tillsammans i våran säng tills hon somnar.
Nu ska jag lägga mig i soffan och pedla mellan datorn och tvn tills Tayfur kommer hem.
Imorgon är en dag med nya tag! Och idag är det endast FEM dagar kvar tills min familj kommer! Och jag hoppas att det kommer fortsätta vara sån här härlig värme och solsken varje dag när dom är här. Vi ska göra så mycket roliga saker när dom är här, kommer bli så himla kul!!!
Det var nog allt jag hade att skriva om för stunden...
ha en trevlig kväll!

Vart kan man få tag på sirap?

Hade tänk att gå ut på en strandpromenad men vädret ser inte helt säkert ut och jag har ingen lust att befinna mig nere vid stranden om det börjar regna, utan paraply och regnskydd till vagnen.
Det får blir en riktig innedag även om luften faktsikt är riktigt behaglig.
Igår kväll kollade vi på en sjukt läskig film som gick på tvn, vet dock inte vad den heter på engelska men det var en ny film. Efter den var slut slog vi om till Titanic och jag somnade så gott i Tayfurs knä. Belma sov hela natten fram tills kl sju imorse och då ville hon bara ha en ny blöja och välling sen sov hon fram till tio tiden, riktigt skönt!
Jag har ätit världens godaste mat idag och är fortfarande proppmätt.
Hade tänkt att göra en snickerskaka tills ikväll men hade helt glömt att man ska ha sirap till det och det är något som jag inte äger. Vet inte ens vart/om det finns här.. Om det är någon som vet vart man kan få tag på sirap här i Turkiet så får ni mer än gärna lämna en kommentar! Annars får jag be mamma köpa med.

Snart dax för mellanmål för lillgumman. Och jag längtar tills ikväll då det är dax för ett nytt avsnitt av Arka Sıradakiler! Älskar söndagar nu för tiden.
Idag befinner sig även Tayfurs hela familj i Diyarbakır på förlovningsfest. Det är Tayfurs bror Samet som ska förlova sig, stort grattis till honom!


Underbar eftermiddag!


Har haft en helt underbar dag. En familjedag som har spenderats ute hela eftermiddagen. Vi tog strandpromenaden och stannade till vid Marias Butik och hälsade på Louise och Kadir som jobbade, och även Maria som jag inte sett sen slutet på förra sommaren! Dom har iallafall fått in jättemycket fina klänningar och barnkläder! Så fort jag har råd ska jag dit och köpa en klänning till mig och Belma. Och dom ska även få in långklänningar!!! Super!
Sen fortsatte vi vidare på jakt efter någon restaurang att käka middag på. Tanken var att vi skulle sätta oss vid någon restaurang nere vid havet men vi som inte är turister kan tycka att det är lite väl dyrt att äta på dom restaurangerna nere vid havet. Så vi fortsatte bort mot Kemer och hittade en liten mysig restaurang med förmodligen den godaste Yoghurt kebaben jag någonsin ätit! Dock var det ett mindre trevligt område när det började mörkna till ute. Vi hade satt oss på en restaurang gatan mitt emot slamp-gatan! Jag lät som en turkisk kärring när det började fyllas med slampor på gatan mittemot. ''Herreguuuud, men vafan? Kolla nu kommer det en till. Nu springer dom!! Nu hoppade en in i en bil. Kolla hur dom ser uuuut..''
Tayfur bara skrattade åt mig, men jag var helt förvånad och ännu mer förvånad när varenda en av dom var turkar. Trodde det skulle vara ryskor, haha. Jag har aldrig sett en slampa här i Turkiet innan men har hört talas om det, och jag kan ju konstatera att det finns hur mycket som helst av dom, äckligt nog! Enda gången jag har sett slampor är när jag var i Thailand, men det var liksom en vardaglig sak där så man tänkte inte riktigt på det. Haha, jaja. Nu vet ni hur läget ligger till.

Vi var en stund i lekparken och lekte lite också :)
Nu sitter vi i soffan och dricker te och kollar på tv tillsammans. Belma ska alldeles strax sova och vi ska fortsätta mysa här. Gäller att passa på för man vet aldrig när nästa lediga dag blir..
Sen vill jag bara skriva att jag har världens snällaste mamma och Fredrik, ni är världens snällaste!! ♥ Blev helt överraska och överlycklig i telefonen nu ikväll. Både jag och Tayfur satt och log i flera minuter när jag hade lagt på. Men varför får ni veta när dom är här.... :)


Me and my baby!

Grattis Lollo! <3

Är så sjukt trött idag så ni anar inte. Igår var planerna att jag skulle lägga mig tidigt men eftersom jag inte var det minsta trött vid 23 tiden så bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde vara vaken till Tayfur kom hem. Han kommer i vanliga fall hem runt 00.30 när han slutar vid 00.00 och jag väntade och väntade, tills klockan blev halv tre. Jag var så övertrött att jag inte kunde somna. Och idag gick jag upp vid 11 tiden, och ja, det är tidigt om man ska jämnföra med dom senaste dagarna. Men det är väl lika bra att vara en trött morsa idag så man kan lägga sig trött och tidigt ikväll, inte en chans att jag sitter uppe och väntar ikväll. Jag vill komma in i dom gamla rutinerna, vakna tidigt och lägga sig i god tid på kvällen.

Idag fyller min älskade underbara lillasyster Lollo hela 13 år.Tusen Grattis!!!  Känns som det var nyss som hon kallade mig för Aya när hon inte kunde säga Sandra. Hon kommer alltid vara HÖGST 9 år i mina ögon, haha. Och om en vecka så är hon här hos mig! När man ser framemot något så går tiden så sjukt sakta, hoppas tiden går lika sakta när dom är här!

Belma vägrar vila så hon sitter just nu och leker hğar på golvet. Jag ska diska och sen ska jag ta en dusch och efter det försöka få med mig Tayfur till lekparken innan han ska till jobbet. Dock tror jag inte att vi kommer hinna, som vanligt.
Näe usch, har inget att skriva om och jag somnar när som helst...gäsp....


Jag & Lollo, vintern-10

Belma har varit i en lekpark för första gången

 
Hade en mysig fruktstund innan vi gick ut på promenad.

 
Vi tog en lång promenad ända bort till området  där vi bodde innan och sen strandvägen tillbaks och på vägen tillbaks stannade vi till vid en lekpark.
Belma gungar för första gången och hon tyckte det var jättekul! Skrattade hela tiden, älskling ♥


En mysig promenad med världens gosigaste dotter. Nu sitter jag och pratar med min moster och Belma leker för fullt, snart dax för henne att sova och jag ska lägga mig och kolla på Adını Feriha Koydum.

Familjen Sömntutor

Vi slog nor rekord i att sova länge idag, iallafall under tiden som vi har haft Belma. Vi vaknade av att moskéens böeutrop och Tayfur flög nästan upp ur sängen och skyndade sig att ta sin abdest och sen var det bara att rusa iväg till moskéen för honom. Det är ju fredag idag.
Jag och Belma käkade frukost tillsammans och hon älskar att sitta med oss när vi äter. Dock har vi inget bord och stolar till vårat nya hem men vi ska köpa det såfort vi har tid och råd. Kändes lite viktigare med ett helt nytt sovrum när vi flyttade hit. Så nu sitter vi antingen vid tvbordet eller på det riktiga turkiska sättet; på en filt på golvet, haha. Vi har picknick varje dag här hemma! Men bord och stolar ska inskaffas, och en stol till Belma med. Och en ny tv är ganska aktuellt då den gör ifrån sig massa konstiga ljud lite då och då och ljuder försvinner hela tiden, som sagt tid och pengar är det vi behöver först.
Belma står just nu och dansar för fullt till Sibel - Garanti, lilla turkan!
Jag ska dammsuga och skura golven idag och sen lägga Belma en stund så jag kan hoppa in i duschen. Lite senare ska vi nog ta en promenad i det härliga vädret. Och ikväll ska jag bara slappa och lägga mig tidigt så jag kan gå upp i tid imorgon. Ska även ha en msn-dejt med en vän som tidigare har bott här i Side, har mycket att prata om.

Hoppas ni har lika fint väder som oss idag!
And today its only 8 days left until my family is coming, wihooo! Och imorgon fyller lillasyster Lollo 13 år, men hon kommer alltid vara 9 i mina ögon ;)


Lyckad shopping

Jag och Belma satte oss på bussen in till Manavgat för lite shopping. Var lite orolig över att det skulle börja regna eftersom jag varken hade regnskydd till vagnen eller paraply med, men vi klarade oss.
Jag fick iallafall med mig en hel del grejer hem. Två superfina prydnadskuddar till våran säng i världens gosigaste matrial, ett nytt navelsmycke, nya hårband till både mig och Belma, en sommrig napp till fisen, en födelsedags present, en äggpenslare, och jag fick även med mig en ny tröja från Rodi Mood.

Har precis lagt Belma och hoppas att hon somnar när hon är klar med vällingen. Har nämligen köpt mig 10 stycken Kit Kat. Tayfur kommer döda mig, men nu har jag något att göra tills han kommer hem ikväll, haha. Varje kväll när han kommer hem ligger jag antigen deckad i soffan med en tom chips skål eller så ligger jag i soffan och kollar tv med massa onyttigheter. Han ringde precis och frågade vad jag ätit för mat idag, svamp omelett (som förövrigt var väldigt god!) och han sa att det var ingen mat, hehe.
Nu ska jag lyfta på röva och bädda rent i våran säng innan det är soffan och jag igen.


Vad vore jag utan dig?


Inget besök hos farbror doktor



Blev ingen undersökning idag heller, även fast vi hade reserverat tid vid 13, menmen.
Mamma ringde innan och fick mig att bli lite lugnare iallafall.
Jag har städat tv-rummet och haft fruktstund för mig själv medans lillan har vilat.
Nu har hon precis vaknat och dax för henne att äta lite frukt och byta kläder sen ska vi in till Manavgat och shoppa.

14 april

Idag blåser det stora flaggar för fullt här utanför och det är lite molnigt men solen är fortfarande framme iallafall. Vi ställde klockan på 8 för att stiga upp, men tror ni någon av oss gjorde det? Inte ens Belma var ju vaken, haha! Hon vaknade runt 11 tiden och då klev jag in i duschen. Ganska skönt att sova ut ändå. Igår kväll var ingen bra kväll, jag bara satt och längtade tills Tayfur skulle komma hem och när han väl kom hem började jag gråta (såklart.) Igår kväll när jag skulle byta om till mjukisdressen så upptäckte jag att jag har fått ännu fler blåmärken, på låren. Och min rygg värker.. Trött på skiten. Och jag blev inte gladare av att Tayfur idag ska jobba 14-00.00. Det är så j*vla segt att inte ha någon att umgås med men min familj kommer om 9 dagar och sen rullar sommaren på och alla kommer på besök och jag åker till Sverige också.

Idag har jag tid hos fabror doktorn vid 13 så vi ska stressa iväg oss alldeles strax. Efter det ska jag och Belma ta en shopping runda i Manavgat. Leta födelsedags present till mina systrar (har redan köpt till mamma), leta födelsedagspresenter till Belma och kanske att jag hittar något till mig med, stor risk för det. Ville köpa 10 tröjor sist jag var inne i favorit butiken men det blev bara en, kanske snappar åt mig en till ;) Skulle behöva gå till frisören och klippa topparna också men det får vänta.

Belma kämpar


Belma har lyckats krypa under bordet och kämpar att hitta en lösning för att komma ut...


det går sådär....


men till slut fick vi syn på mamma och kom bort från det läskiga bordet till slut

I love baby clothes


Morbröder är bra att ha

Imorse vaknade vi ovanligt ''tidigt'', klockan 10.00. Förut var jag alltid uppe runt 8-9 tiden på morgonen men sen Tayfur har börjat jobba 16-00.00 så har vi vänt lite på dygnet kan mansäga och det är inte alls härligt att ligga och sova till 10-11 varje morgon snarare tvärtom. Belma har också ändrat sina sovtider och det är inte kul för hon är pigg när vi är trötta.. Men har lovat mig själv att imorgon när Belma vaknar runt 8 tiden ska jag stiga upp och inte lägga mig igen.
Iallafall så åkte vi till sjukhuset men han som vi skulle träffa var på operation och hade inte tid idag sv vi gjorde en reservation imorgon vid 13 tiden. Jag har haft en knöl i ryggen, nära skulderbladet som besvärar mig nästan varje kväll i över ett års tid. Den kom i samma veva som jag var gravid. Dock är jag en sån person som tror att jag ska dö så fort jag är förkyld eller har 38 graders feber så min panik och oro gör det förmodligen värre än vad det är, och inte blir det bättre av att jag har minst 20 blåmärken på knäna och upp mot låren som jag inte har en aning om var dom kommer ifrån. Förmodligen från flytten då jag har burit och skurat på knän osv osv. Men det är lika bra att gå till farbror doktor och få allt utrett istället för att jag ska gå runt här och tro att jag har leukemi eller tumör i ryggen, ja ni hör ju hur tragiskt det låter. Så imorgon får vi se och förmodligen kommer jag hem med ett recept på antibiotika som alla andra gånger man har varit på sjukhusbesök här i turklandet, men bättre det än en tid för cellgifter. Nåja..

Efter vi varit på sjukhuset ringde Tayfurs morbröder som var påväg till Side för att svänga in en snabbis hos oss innan dom fortsatte hem till Adana. Tayfur har nog världens mest omtänksammaste morbröder. Varje gång dom kommer köper dom mat och allt vad det innebär så kylskåpet är proppfullt. Herregud vad mat vi har och massor med frukt nu, jordgubbar bladannat ;) Vi fikade och åt frukt sen var det dax för dom att fortsätta vidare mot Adana och dax för Tayfur att bege sig till jobbet.
Belma har precis vaknat och jag ska starta en maskin med tvätt och sen kanske gå ut på en strandpromenad, fint väder idag men fortfarande lite för kallt tycker jag. Igår och i förrgår var det väldigt kallt här, frös hela dagen och kvällen.
Dom har börjat fixa trädgården här och i veckan ska dom fixa iordning poolen också, lite tidigt för min del men vem vet, det kanske blir riktig sommar snart. Och om 10 dagar är min familj här!!!! åh vad det ska bli underbart!


jag idag, ny tröja från favoritbutiken.

Vill köpa till mitt lilla (snart, om 1,5 mnd) födelsedagsbarn

Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Topp Lindex Shop Online - Joggingbyxa Lindex Shop Online - Leggings Lindex Shop Online - Jumpsuit Lindex Shop Online - Klänning Lindex Shop Online - Set Lindex Shop Online - Set Lindex Shop Online - Solglasögon

Some pics


Belma för någon vecka sedan, den tiden då hon inte kunde stå själv. Stolt mamma ;)


Bizim yeni ev! Vårat nya hem! Kommer bätter bilder när jag har fått iordning på allt.


Min lilla jordgubbe ute på promenad i vårvädret

Nu har vi internet!

Nu äntligen har jag tid och tillfälle att uppdatera bloggen med ett ganska så händelserikt inlägg!

Vart ska jag börja... Var ju evigheter sen vi hade eget internet känns det som!
Orhan och Nadine flyttade ju och eftersom dom var ägarna till vårat förra internet så rök det med.Dom har iallafall flyttat till en ny lägenhet i ett väldigt fint och lugn område i Cennetler här i Side.

Kan ju dra hela lägenhets historian när jag ändå är inne på ämnet..
Som dom flesta vet så har vi (och alla andra i lägenheten) haft/har ett rent helvete med hyresvärdarna, gubben och kärringen som jag kallar dom för.
Sen flera månader tillbaks så har jag och Tayfur varit inställda på att flytta. Vi har letat som tokar efter lägenhet i hela Side, nästan varje dag i flera flera flera månader.
Gubben har vetat om det väldigt länge att vi har tankar på att flytta. Problemet var att vi hade ett års kontrakt i lägenheten så vi kunde inte göra annat än att vänta tills det blev den 16 februari, då kontraktet tog slut. Vi har sagt till gubben för 3-4 månader sedan att vi tänker flytta när kontraktet tar slut.
Eftersom jag var i Sverige den 16/2 och Tayfur jobbade borta i Belek så kunde vi inte göra så mycket mer än att vänta tills vi båda befann oss hemma i Side igen. Tayfur pratade med gubben om detta och dom kom till slut efter många om och men överrens om att om vi hittar någon lägenhet kort efter kontraktet har tagit slut så är det okej att vi flyttar. I kontraktet står det nämligen att har man inte flyttat när ett år har tagit slut så förlängs kontraktet automatiskt i ett år till.
Jag kom tillbaks från Sverige och Tayfur från Belek och det första vi gjorde var att stoppa ner Belma i vagnen och bege oss ut i det fina vädret och leta lägenhet, där av våra flera mils långa promenader varenda dag! Vi hittade en superfin lägenhet, dock för dyr för oss.. Vi hittade en superfin lägenhet till, till en rimlig hyra men dock ingen AC och det är ett måste på sommaren när man har ett litet barn. Efter flera visningar så var det alltså bara två stycken som vi verkligen var intresserade av men när vi hade letat lägenhet i sisådär tre veckor så kändes det ganska hopplöst. Och ju närmare säsongen man kommer desto svårare blir det att hitta lägenhet. Vi bestämde oss för att inte leta lägenhet och fortsätta bo kvar i det rosa helvetes huset till nästa vinter. Tayfur gick nästa dag ner till gubben och berättade att vi förmodligen blir kvar om vi inte skulle hitta något inom dom närmsta veckorna. Någon dag senare så skulle Tayfur köpa bröd på morgonen och mötte kärringen som frågade Tayfur om vi hade hittat någon lägenhet. Nej sa Tayfur. Då säger hon till Tayfur att hon hoppas att vi hittar något snart för hon vill aldrig mer se våra ansikten.. Tayfur frågar varför och han får som svar för att vi inte sa ''Krya på dig'' till henne när hon varit på besök på sjukhuset i början på februari. Jag vet dock inte hur vi skulle kunna säga det till henne när varken jag eller Tayfur befann oss i Side då och hur vi skulle ha fått reda på att hon varit på sjukhus det vet jag inte heller och det skiter jag fullständigt i för jag hade inte ens sagt ''krya på dig'' om hon då var dödsjuk, taskigt nog. Sen vill jag tillägga här att både gubben och kärringen har varit psykiskt störda på riktigt när dom bodde i Tyskland. Gubben berättade det för Gökalp och visa papper från sjukhus, berättade Gökalp. Så ni som kanske tycker att jag överdriver om dessa människor ska veta att det är det sista jag gör hur sjukt vissa saker än låter.
Iallafall... Tayfur kommer hem och sätter sig vid bordet och säger att efter frukosten ska vi ut och leta lägenhet.. Jaha suckade jag. Vi hittade såklart ingenting den dagen heller och höll nästan på att sjunka under jorden av stress och negativitet ska ni veta.
Sen för sisådär en vecka sedan så var vi ute och gick. Visst hade vi tankar på att kika efter ''uthyrning'' skyltarna även om vi var så sjukt trötta på det. Vi gick förbi moskéen och vidare bort mot Cennetler. Innan vi kom ända bort till Cennetler så strosade vi runt i Kemer området och hamnade på vägen bakom Side Resort och nästan vid Risus hotell. Då säger jag till Tayfur: '' åh tänk om den här fina lägenheten kunde ligga mellan 500-600 lira då skulle jag fan flytta in på direkten, eller hur? minns du när jag jobbade på risus och vi tyckte den här lägenheten var så fin när vi åkte förbi.'' Han nickade och jag fattade att han var trött på hela flytt grejen. Då ser Tayfur en man som står ute vid vägen och han frågar honom om han vet någonstan där det finns lediga lägenheten här i området. ''ja där'' säger han och pekar mot den fina lägenheten som jag precis hade pratat om. Tayfur plingade på och en äldre dam öppnade dörren och hon hade konstigt nog nyckeln till en av lägenheterna som var lediga så vi fick gå in och titta. Den var perfekt för oss!
Hon visste dock inte hyran utan vi fick vänta till nästa dag då han som hade hand om det kunde komma och prata med oss vi kunde kolla på dom andra lägenheterna som var lediga i samma bygnad. Vi lämnade Belma hos Louise och Nathalie och begav oss dit igen för att träffa han som hade hand om allt, vi fick vänta i en timma innan han kom och vi fick kolla i dom andra lägenheterna. Både jag och Tayfur var skit nervösa för att han skulle säga att hyran låg mellan 800-1000 lira, jag sa tilloch med till Tayfur att det här går aldrig. Så kom vi till pris frågan och jag höll tummarna så hårt att dom nästan blev blåa. ''500 lira'' säger han.. ''Vaa? 500 lira eller euro, med eller utan pool och trädgård?'' frågar Tayfur.. ''Lira såklart och självklart har ni tillträde till pool och gård som alla andra i bygnaden''
Jaa, kortfattat: Vi skyndade oss hem och började packa på en gång och när allt det var klart så berättade Tayfur för gubben att imorgon flyttar vi. Då fick vi tydligen inte flytta ut för att vårat kontrakt hade förlängts ett år automatiskt osv osv osv, tillslut hotade gubben med att han skulle dra in en advokat, men det har han tydligen gjort med andra människor innan också så vi tog inte det hela så allvarligt och bara nickade och sa okej.
Nu har vi alltså flyttat och det är helt underbart att bo här!! Även om det har varit mycket städ och uppackning och oordning med allt så är det helt underbart. Jag känner mig nästan som en ny människa i både kropp och själv om jag ska vara ärlig. Jag kan slappna av och BO och LEVA utan att vara rädd för gubben och kärringen. Rädd för att möta dom i trappuppgången eller utanför lägenheten. Rädd för att veta om vi haft sönder något som vi inte ens har rört typ. Rädd för att möbler om och kanske få en utskällning av gubbfan.
Nu kan jag sätta upp vad fan jag vill på mina väggar, putsa mina fönster och balkonger när fan jag vill, ta hit vilka gäster jag vill utan en massa frågor och misstankar, möbler om med mina egna möbler (vi har förresten köpt ett helt nytt sovrum till oss!) , nu kan jag bada i en pool fylld med vatten i sommar! Och det bästa av allt: Lägenheten ligger i ett väldigt bra område som är nära till allt och den är sååå fin, både på insidan och utsidan! Och det viktigaste av allt: Vi är en lycklig familj!
Iallafall än så länge. Idag när jag av en ren slump tittade ut genom fönstret ser jag gubben i hans bil glida förbi sakta och tittar mot våran lägenhet väldigt noga. Tayfur var ute då men han visste om att gubben åkte förbi och gubben var ute efter att få ta ett snack med Tayfur och hota än en gång med advokat. Men efter många snack med vänner och andra människor så kan han kontakta sin advokat hur mycket han vill för vi går före hyresvärden säger alla som vi har pratat med.
Gubben stannar bilen här utanför och Tayfur går ut och frågar honom vad han gör här. Sen kliver han ur bilen och tar fram papper och penna och börjar skriva ner vilket nummer gatan har, ritar av bygnaden vi bor i och kryssar i vart i bygnaden vi bor osv osv. Smart som jag var så tog jag fram kameran och fotode gubbfan, kan va bra att ha ifall han stället till med något för han har absolut ingen rätt att traksera oss så som har gjort och gör. Men jag hoppas att vi slipper honom nu framöver, men det är tveksamt.

Annars då..

Jag har fått jobb! Börjar som receptionist den 1maj, ska bli väldigt kul. Det enda jag fasar för är om allt kommer funka med Belma men det håller jag tummarna för. I värsta fall om det skulle gå åt skogen så får jag väl sluta jobba och ta en till sommar hemma med Belma. Men jag är redo för att jobba och känner mig väldigt taggad inför det också så det ska nog funka!
Jag är alltså ledig i en hel vecka när familjen är här. Natten den 23 april är dom på turkisk mark och jag kommer stå utanför hotellet och invänta dom hur sent det än är för jag längtar såååå tills dom kommer! Och det bästa av allt är att dom ska vara här i hela två veckor!! Vi ska göra så mycket roliga och mysiga familjesaker :)
Dagarna flyter på som vanligt. Tayfur jobbar 16-00.00 om dagarna och jag och Belma pysslar och donar hela dagarna.
Idag har Tayfur varit ledig så vi har stängt av elen i den gamla lägenheten, fixat internet och haft besök av Orhan. Tayfur och Belma har precis duschat och jag sitter framför datorn och försöker svara på alla mail som jag inte haft tid att svara på. Ska ladda upp lite bilder lite senare tänkte jag. Men nu är det matlagning som står på schemat. Jag vet, sent. Och förresten så har jag bytt hårfärg.


En snabbis

Händer mycket om dagarna, har dock ingen tid till att skriva ett langt inlägg just nu eftersom jag sitter pa ett internetcafe och Tayfur och Belma är hemma och Tayfur ska till jobbet om en litet tag sa jag maste srax springa hem och innan det ska jag hinna springa in pa A101 och köpa välling.
İallafall sa är jag som en ny människa och ni ska veta att det känns sa jäkla underbart!! Berättar mer om det en annan dag :)
För övrig sa har nedräkningen börjat tills familjen kommer den 23/4, längtar ihjäl mig.
Vädret är super fint idag, än sa länge iaf :)
Min vän Polli har fatt en dotter, stort grattis!!!
Andra vänner kan man börja undra om man kan kalla för vänner.,
Ja, det var nog allt jag hann med idag!,
Ni som vill ringa mig far ringa till Tayfurs mobil i nagra dagar framöver eftersom jag maste ''uppdatera'' min mobil. Ni kan na mig innan 15.30 varje dag. Saknar er där hemma.
Puss o kram!

RSS 2.0